תוכן מקודם

כתבה זו נכתבה והופקה על ידי כותבי תוכן מקצועיים בשיתוף גורם מסחרי.

כתבות התוכן השיווקי בגלובס כוללות מידע ענייני בעל ערך מוסף לקורא, תוך שמירה על שקיפות מרבית כחלק מהקוד האתי של גלובס.

אורז וחמוצים לארוחת בוקר ובלי מוצרי חלב

האם הסינים יתחברו למטבח הישראלי? השף ישראל אהרוני מנסה לענות על השאלה ונותן קווים לאופי הקולינרי הסיני

ישראל אהרוני, השף שהביא לישראל את המטבח הסיני/צילום: תמר מצפי
ישראל אהרוני, השף שהביא לישראל את המטבח הסיני/צילום: תמר מצפי

הכתבה בשיתוף משרד ירושלים ומורשת והרשות לפיתוח ירושלים

אין ישראלי שמכיר טוב ממך את המטבח הסיני. האם תוכל להגדיר עבורנו את האופי הקולינרי של התייר הסיני?

"חשוב לזכור כי לא מדובר במטבח אלא במשפחה של מטבחים סיניים עתיקים ומגוונים, שחולקים DNA משותף. זוהי מורשת קולינרית שנפרסת על יותר מ-2,000 שנה ועל 10 מיליון קילומטרים רבועים. המטבח הזה דינמי, משתנה ומתפתח.

קשה להגדיר את האופי הקולינרי של מיליארד וחצי אנשים, אבל אפשר לומר שהם שמרנים במיוחד, רגילים לטעמים שלהם, לאוכל ולצורת האכילה, לרבות שעות האכילה, שעליהן הם שומרים בקפידה.

אני מניח שהתיירים הצעירים והעירוניים מסין יהיו יותר סקרנים ופתוחים למטבחים ולחוויות קולינריות אחרות, ולמרות זאת יעדיפו לשמור על חלק מהרגלי האכילה שלהם בכל הנוגע לשעות ולהרכבים של הארוחות".

ארוחת הבוקר הישראלית היא מקור לגאווה לאומית. מה יחשבו הסינים על ארוחת הבוקר הזאת?

"מטבח הוא עניין של קודים תרבותיים: איך גדלנו ומה התוצרים הגיאוגרפיים שלנו. מה שמהווה מבחינתנו חוויה אהובה ומוכרת עשוי להיות זר בכל תרבות אחרת. מספיק להזכיר את נושא הכשרות במטבח הישראלי, שבכל העולם מתקבל בהרמת גבות, ובעיני הסינים הוא פשוט מוזר עד בלתי מתקבל על הדעת.

ארוחת הבוקר הסינית רחוקה מהמטבח הישראלי כרחוק מזרח ממערב. הסינים לא מוותרים בבוקר על הדייסה שלהם, המורכבת מאורז, חמישה דגנים, ירקות כבושים ועוד. הם מקפידים מאוד על ההרכב הזה ואין להם כל רצון לאכול משהו אחר.

המזנונים מלאי השפע של ארוחות הבוקר הישראליות אולי ירשימו את הסינים, אבל לא יגרמו להם להיות הרפתקנים ולנסות משהו אחר".

מה צריכים לעשות מנהלי מזון ומשקאות בבתי המלון הישראליים כדי לענות על הצרכים והטעמים של התייר?

"תחילה, חשוב לכבד את מה שהוא אוהב ורוצה, ולתת לכך מענה מדויק ככל האפשר. בארוחות הבוקר אני ממליץ לשלב לפחות מרק אטריות אחד ודייסת אורז אחת, עם כל שאר המרכיבים המלווים את ארוחת הבוקר המסורתית, בדיוק כמו שניתן למצוא אוכל מערבי במלונות בסין".

הסינים מוציאים כ-78 דולרים ביום על מזון. מה אתה היית מציע להם לנסות מהמאכלים הישראליים?

"הייתי מציע להם לנסות את האייקונים הישראליים המקובלים: חומוס, טחינה, פלאפל ושווארמה. אני מאמין שהם יחבבו את השווארמה והפלאפל. את הטחינה הם מכירים בגרסה הסינית".

מה לא כדאי להציע לסינים?

"אני מאמין שמוצרי חלב בכלל וגבינות ארומטיות בפרט לא יתקבלו אצלם בכלל".

איך אפשר לקרב את המסעדות הישראליות לתייר הסיני?

"אני לא חושב שאפשר לקרב בין המטבחים הסיניים לישראליים. כאמור, מדובר באוכלוסייה שמרנית במיוחד עם חך שונה לחלוטין. לכן במקרה הזה, עדיף להכיל את ההבדלים מאשר לצפות להתאהבות וקריאות התלהבות".

לבסוף, מה הסינים יחשבו על האוכל הסיני בישראל?

"המסעדנים בישראל מתאימים כל מטבח לחך הישראלי, לרבות המטבח הסיני. לכן סביר להניח שהתיירים הסינים לא ממש יזהו את הטעמים המוכרים מהבית".

עוף קונג פאו/צילום: שי נייבורג

עוף קונג-פאו, שף ישראל אהרוני

מצרכים לעוף:

500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות של כ-2 ס"מ

2 כפות רוטב סויה

2 כפות יין אורז

כפית שמן שומשום

1 כף קורנפלור

עוד צריך:

3 כפות שמן

2 שיני שום קצוצות

1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ

חצי כוס ערמוני מים קצוצים גס

חצי כוס בוטנים קלויים שלמים

4 בצלים ירוקים חתוכים לפיסות של 3-4 ס"מ

2 בק צ'וי חצויים לאורכם

לרוטב:

1 כף רוטב צ'ילי חריף

3 כפות רוטב סויה

2 כפות חומץ שחור

שליש כוס מרק צח או מים

מלח, פלפל גרוס

2 כפיות קורנפלור מעורבבות עם מעט מים

הכנה:

מבשלים את הבק-צ’וי בכלי אדים כעשר דקות.

מערבבים את קוביות העוף עם הסויה, יין אורז, שמן שומשום וקורנפלור ומשרים כשעה.

מערבבים את חומרי הרוטב בקערית.

שמים את השמן בווק או במחבת רחבה וכשהוא חם מאוד, מטגנים בו את השום, גינג’ר וערמוני מים כדקה.

מוסיפים את הבצל הירוק, ערמוני המים וקוביות העוף, מטגנים תוך ערבוב כשלוש דקות, עד שהעוף משנה צבעו ללבן.

מוסיפים את הרוטב והבוטנים, מערבבים כדקה. מוסיפים את תערובת הקורנפלור, מערבבים דקה נוספת.

מגישים עם אורז לבן שעליו יוצקים את התבשיל ומניחים לידו חצי בק צ’וי מאודה.

לכל כתבות המדור Made for China>>

רוצה להשאר מעודכן/ת בנושא הסיפורים הגדולים של השבוע?
✓ הרישום בוצע בהצלחה!
צרו איתנו קשר *5988