גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"ב-12-18 החודשים הקרובים נראה הרבה אקשן בתחום התרפיה הגנטית"

שוק הנפקות הביומד? "בקצב הזה, תהיה שנה טובה כמו 2018" ● קנאביס? "הרגולציה תצטרך להתאים את עצמה ברישום תרופות. השוק הזה עשוי להחליף את האופיאטים" ● טבע? "היא עדיין נכס, אבל נכס הזקוק לשיפוץ" ● אסתר רג’וולו, אנליסטית של בית ההשקעות אופנהיימר בתחום הביומד, מספקת תחזיות לשנה וחצי הבאות

ביומד / צילום: Shutterstock
ביומד / צילום: Shutterstock

מדד נאסד"ק ביוטק, סימן למידת הבריאות של תעשיית פיתוח התרופות בארה"ב, שומר על יציבות לא רעה מאז העלייה הגדולה של 2014. בינואר האחרון הוא אמנם צלל באופן זמני, אך הוא שב לעלות. אם לפני חמש שנים היה חשש שהעליות הן לא יותר מבועה, כעת נדמה שהעולם התרגל לערכי המדד החדשים, המוזנים בגילויים מדעיים פורצי דרך, סביבת ריבית נוחה להשקעות ויחס מפנק מצד רשות המזון והתרופות האמריקאית (FDA). האם זה אומר שהתעשייה כולה במצב טוב? אסתר רג'וולו, אנליסטית חברות הפארמה הצעירות של בית ההשקעות אופנהיימר, מזהירה שמדובר בתקופה טובה רק לחברות חדשניות ומבודלות. תעשיית הגנריקה, לעומת זאת, עדיין לא תיקנה את עצמה ביחס ל-2017-2018. 

רג'וולו, הכותבת במסגרת תפקידה על תחום חברות הביוטק הצעירות והבינוניות, מתמקדת בחברות עם מוצרים לטיפול במחלות של מערכת העצבים המרכזית (מחלות נוירולוגיות ופסיכיאטריות) ובמחלות עיניים. בין החברות האלה, היא מכסה אחת ישראלית - טבע, ואת חברת GW, היחידה עד כה שרשמה את מוצר הקנאביס שלה כתרופה, במסלול רישוי מלא של ה-FDA.

לאחרונה הגיעה רג'וולו לישראל כדי להיפגש עם חברות ביוטק הנסחרות בנאסד"ק ועם חברות המעוניינות להגיע להנפקה. בשיחה עמה, היא מספקת תחזיות ל-18 החודשים הבאים. 

האם שוק הביומד פתוח עדיין להנפקות?

"חלון ההנפקות עדיין די פתוח. מתחילת השנה הצליחו חברות ביומד לגייס 1.25 מיליארד דולר. זו התחלה טובה. אם הקצב יימשך כפי שהיה עד כה, 2019 תהיה דומה ל-2018, שהייתה שנה טובה מבחינת הנפקות".

מה דעתך על חברות הביומד הישראליות שפגשת בוול סטריט?

"פגשתי חברות רבות שמתעניינות במסחר בארה"ב, חלקן מגיעות אלינו בשלב מוקדם יחסית ולא כולן מוכנות, אך יש כאלה שמציגות הנהלות מנוסות ואסטרטגיות חזקות. יצאו מישראל חברות אינובטיביות בשלות כמו נובוקיור (חברה חיפאית שפיתחה מערכת גירוי חשמלי לטיפול בסרטן המוח וכבר נסחרת לפי שווי של 4.3 מיליארד דולר - ג"ו). היא דוגמה לחברה שביצעה את המעבר מישראל לארה"ב באופן חלק. לאחרונה פגשתי חברות רבות בתחום הקנאביס שמעוניינות להירשם למסחר בישראל ובקנדה".

מדד הביומד של נאסדק

שאלת הפטנטים

כיום, GW היא החברה היחידה שרשמה מוצר המבוסס על צמח הקנאביס כתרופה במסלול המלא. היום היא נסחרת בשווי נאה של 5.1 מיליארד דולר, אך כרגע נראה שהיא לא משתלטת על השוק כפי שהיה אולי ניתן לצפות מחברה המשווקת את מוצר הקנאביס היחיד שאושר על ידי ה-FDA. בשנים הבאות צפויה לחברה תחרות רבה.

"בעיניי, הנהלת GW עשתה בחוכמה כשבחרה לרשום את המוצר במסלול הקלאסי לתרופות. היא קיבלה מה-FDA אישור למכור את המוצר שלה למגוון די רחב של מחלות. הדרך של החברה הייתה ארוכה מאוד, ועכשיו מתאמצים שם קצת כדי להוציא את האסטרטגיה שלה לפועל. הם צריכים לוודא שיש להם מלאי. כרגע החברה נמצאת אצלי בהמלצת 'תשואת שוק', כלומר, לא לקנות ולא למכור - לא כי אני לא מאמינה בפוטנציאל של המוצר, אלא בגלל סוגיות של מלאי והפצה.

"ישנה גם סוגיית הפטנט. היום הפטנטים של החברה לא מגינים על הרכב החומר, כי מדובר במיצוי של קנאביס שאי-אפשר לרשום עליו פטנט, וזה דבר שמדאיג את הנהלת החברה. בכל זאת, לדעתי החברה לא מתחרה בקנאביס הנמכר באופן חופשי בשוק, כי בזכות הרגולציה יש למוצר שלה גם שיפוי ביטוחי. מי שקונה קנאביס בחנות ללא מרשם רופא, גם אם הקנאביס ממותג כבעל סגולות רפואיות, צריך לשלם עליו מכיסו. ייתכן שהנגישות מובילה לכך שחלק מהחולים אכן קונים את המוצר ישירות, אבל בעיקרון ישנו בארה"ב שוק של קנאביס במרשם עם שיפוי, וכרגע GW נמצאת שם לבד".

האם כל מוצר קנאביס שישווק בארה"ב עם מרשם רופא ויקבל שיפוי יהיה חייב לעבור את כל המסלול הרגולטורי?

"יש חברות המשווקות קנאביס לצרכן וקנאביס המוגדר על ידיהן, באופן ליברלי יחסי, 'קנאביס רפואי'. אני חושבת שבהמשך יהיו גבולות ברורים יותר, ומי שישווק את המוצר שלו כרפואי בארה"ב יצטרך לעשות ניסויים שיוגדרו על ידי ה-FDA, אם כי לא בטוח שיהיה זה מסלול זהה למסלול של תרופה. הרגולציה צריכה להתאים את עצמה. אני מאמינה שהרגולציה תפעל לקדם את השימוש בקנאביס לפחות בתחום הכאב, בגלל הבהלה מהשימוש באופיאטים, משככי כאבים ממכרים.

"נוסף על הפקה של התרופה מהצמח, אני מאמינה שיהיה גם ייצור של קנבינואידים באופן סינתטי. עד היום לא הייתה למוצרים הסינתטיים הצלחה גדולה מדי, אך לדעתי לא נאמרה המילה האחרונה בתחום הזה בכלל".

אילו תחומים נוספים הם בעלי פוטנציאל בשוק הביומד?

"ב-12-18 חודשים הקרובים אני סבורה שנראה הרבה אקשן בתחום התרפיה הגנטית. לאחרונה נרכשו שתי חברות, ספארק ונייט סטאר, על ידי רוש וביוג'ן בהתאמה. ספארק, המפתחת תרופה להמופיליה ובצנרת שלה נמצאים מוצרים נוספים של תרפיה גנטית, נמכרה ב-4.3 מיליארד דולר, בפרמיה של 122%. נייט סטאר, שפיתחה מוצר תרפיה גנטית למחלה המובילה לעיוורון, ויש לה בצנרת מוצרים נוספים למחלות עיניים תורשתיות, נמכרה ב-800 מיליון דולר, בפרמיה של כ-67%. במקביל, פייזר רכשה את האופציה לקנות את חברת Vivet, המפתחת תרופה למחלה הגנטית הקטלנית Wilson Disease. אני חושבת שאלה סימנים טובים לכך שהתחום הזה עומד להיות מעניין מאוד.

"תחומים נוספים מעניינים הם גלאוקומה ומיגרנה. בתחום הגלאוקומה היו כמה חידושים מדעיים מלהיבים בעת האחרונה, ואל תחום המיגרנה נכנסו בזמן האחרון כמה מתחרות חדשות, כולל חברת טבע הישראלית, המפתחות תרופה דומה, בעלת פוטנציאל ליצירת שינוי משמעותי בשוק".

מבחן הצמיחה של טבע

את מכסה היום את טבע. איך את רואה את החברה?

"טבע היא עדיין נכס, אבל נכס הזקוק לשיפוץ. היא מעין שרפרף העומד על שלוש רגליים. רגל אחת היא ניהול החוב, ונראה שהמשימה הזאת מתנהלת טוב יחסית. הרגל השנייה היא התייעלות. בתחום הזה הייתה לחברה התחלה טובה, ובינתיים היא עומדת ביעדים. אני לא מודאגת לגבי זה. הרגל השלישית היא הצמיחה, וכאן טמונה הסיבה לכך שהמלצתי עליה בתשואת שוק ולא בקנייה. יש לטבע מוצרים חדשים טובים - להפרעות תנועה ולמיגרנה - אולם אלה תחומים תחרותיים ולכן גם התמחור בהם הוא מוגבל. ב-12-18 החודשים הקרובים אנחנו רוצים לוודא שטבע שומרת על יציבות מבחינת תזרים וחוב, אבל אחרי כן נרצה לראות צמיחה. 

"המוצר למיגרנה בינתיים מצליח בשוק, בהתאם לציפיות. אנחנו מקבלים חוות דעת טובות מהרופאים לגבי המוצר הזה ומאמינים שהוא יצליח לתפוס נתח נאה מהשוק, אבל החברה בתחרות עם עוד שני מוצרים של מתחרים חזקים ורציניים: נוברטיס (עם אמג'ן) ואלי לילי. גם אלרגן נערכת להתחרות בתחום זה".

מהיכן יכולה להגיע הצמיחה של טבע?

"המוצר אוסטידו, שכרגע רשום לשימוש בחולי הנטינגטון ובחולי דיסקינזיה מאוחרת (מחלות המתאפיינות בתנועות לא רצוניות), עשוי להירשם גם לשימוש במחלות נוספות, ויש לכך פוטנציאל גדול. לטבע יש גם מוצר משותף עם ריג'נרון לטיפול במחלות של שחיקת סחוס המאופיינות בכאב. הפוטנציאל שלו גבוה משום שהוא עשוי לחסוך שימוש באופיאטים. כמו כן, טבע מחכה לכמה אישורים למוצרי ביו-סימילר (גרסה כמעט זהה של תרופה ביולוגית רשומה של חברה אחרת), אבל לא ברור מתי הם יושקו ואנחנו לא בונים עליהם בתחזית ל-18 החודשים הקרובים".

להערכתך, טבע תחזור למיזוגים ולרכישות?

"לא ב-18 החודשים הקרובים. החברה חייבת להוריד את המינוף, וההנהלה ממוקדת בכך. ייתכן שהחברה תבצע עסקה עם חברה המפתחת מוצר בשלב מוקדם, שבה התשלום מבוסס על הצלחה".

מה דעתך על הנהלת החברה?

"יש לה שם טוב והיא העמידה מטרות ריאליות ותחזיות סבירות עד נמוכות, ועמדה בהן. האם חברי ההנהלה האלה הם האנשים הנכונים גם לשלב הבא? אי-אפשר לדעת בוודאות, אבל אני לא רואה סיבה שלא".

החברות המלהיבות שהשוק עדיין לא מעריך מספיק

כשאסתר רג'וולו נשאלת על המלצות הקנייה שלה, היא מצביעה על שתי חברות שלדבריה עדיין לא זכו להערכה מספקת. 

"חברה מלהיבה היא רוקט פרמצבטיקה (RCKT), שמפתחת תרופה גנטית למחלה נדירה - אנמיה על שם פנקוני. החברה נמצאת בתחילת דרכה הקלינית ובעלת שווי בינוני. בתחום העיניים, אני מאמינה בחברת AERIE. לשתי החברות אפשרויות צמיחה מלהיבות שהשוק עדיין לא מעריך במלואן. חברת Jazz היא חברת תרופות קצת יותר גדולה, עם מוצר מאושר לטיפול בכמה סימפטומים של נרקולפסיה. היו לה כמה אירועים מעניינים השנה וצפויים לה עוד כמה אירועים".

נציין שלמוצר של Jazz גם שימושים שליליים, והחברה נאלצה לשלם קנס על שיווק המוצר שלא על פי ההתוויה. 

עוד כתבות

שר הביטחון יואב גלנט ורה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

רה"מ אישר: ראש השב"כ ייצא לשיחות בקהיר, ראש המוסד לקטאר

צה"ל מאשר: חיסלנו את סגן מפקד יחידת הרקטות והטילים של חיזבאללה ●  גורם אמריקני: ישראל שיתפה עם ארה"ב חלקים מסוימים מהתוכנית ההומניטרית שלה ברפיח  ● בין ההרוגים בתקיפה בנמל התעופה בחלב ישנם גם חיילים מצבא אסד, דווח כי מערכות ההגנה האווירית הופעלו • דובר צה"ל עדכן כי בכיר חמאס חוסל בפעילות בבית החולים שיפא ● עדכונים בולטים

מנכ''ל האוצר שלומי הייזלר בוועידת מרכז הנדל''ן באילת / צילום: נאו מדיה

מנכ"ל האוצר נגד מנהל רשות המסים: "מס דירה שלישית ירחיק משקיעים משוק הנדל"ן"

לפי מנכ"ל האוצר, שלומי הייזלר, החזרת "מס דירה שלישית" כבר בתקציב הקרוב לא נמצאת על הפרק ● על הביקורת שהעביר ינקי קוינט בכנס התשתיות של גלובס בשבוע שעבר, הוא עונה: "אמירות חמורות ואין בהן דבר וחצי דבר. באוצר יש אנשים מופלאים" ● וזו התוכנית שלו למלא את קופת המדינה, נוכח הגירעון המחמיר

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

בורסת ת"א ננעלה ביציבות; אלקטריאון זינקה ב-18%, ישראכרט ב-8%

אל על השלימה גיוס של 100 מיליון דולר, המנייה עולה ב-4% ● הבורסה בת"א מסכמת רבעון ראשון בעליות נאות במדדים המובילים ● לאומי על הדולר המתחזק: "מציע למשקיעים הצעה שאי אפשר לסרב לה" ● באופנהיימר צופים "רוח גבית לשוק המניות האמריקאי לפחות עד שנת 2025"

ראסל אלוונגר, מנכ''ל טאואר סמיקונדקטור / צילום: ענבל מרמרי

ראסל אלוואנגר: "אני חייב הרבה לישראל. היא אפשרה לטאואר להפוך למה שהיא"

טאואר הייתה האקזיט המדובר של 2022, אולם הצעת הרכישה החלומית של אינטל נפלה ● המנכ"ל ראסל אלוואנגר ניצל אותה כדי להכניס רגל בדלת למפעל של אינטל בניו מקסיקו: "זו לא הייתה סטירת לחי גדולה. יש לנו עכשיו קיבולת ייצור" ● את דעותיו על המצב בישראל הוא שומר לעצמו: "להעיר על הנושא זה כמו להתארח אצל מישהו לארוחת ערב ולהגיד לו שהבית מבולגן"

הפגנה הקוראת לשוויון בנטל. בלי נתונים מסולפים / צילום: שב״פ sha_b_p@

אותה אוזלת היד מאפשרת למגזר גדול לא לשאת בנטל וחונקת אותנו בפקקים

משבר הגיוס הוא משבר המטרו: שניהם יחד הוא אותו כישלון תשתיות ענק, של התחבורה המקרטעת פה ושל יסודות המדינה המתפוררים אחרי 76 שנותיה ● הסטטוס קוו מת. הגיע הזמן להיפרד מפתרונות הישראבלוף

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

ביום האחרון לפני הפקיעה: מנכ"ל הפניקס אייל בן סימון מכר מניות

מנכ"ל הפניקס וסמנכ"ל הכספים שלו מימשו יחד 170 אלף אופציות במחיר של 37.48 שקל למניה ● המימוש בוצע יום לאחר שהחברה דיווחה על תוצאותיה הכספיות לשנת 2023, רווח של 1.1 מיליארד שקל המשקף תשואה להון של 10.5%

הפגנת חרדים נגד גיוס בני ישיבות,ירושלים / צילום: Reuters, Ammar Awad

מהתקציבים שייעצרו ועד לדיוני החירום באוצר: כל מה שכדאי לדעת על הצו הדרמטי בנוגע לחוק הגיוס

בהתאם לצו הביניים שהוציא בג"ץ, תקצוב הישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים ייעצר כבר בשבוע הבא ● בשלב זה, התמיכה בכ-44 אלף תלמידי ישיבות צפויה להיעצר ● באגף החשב הכללי במשרד האוצר, שאמונים על ביצוע התשלומים מתקציב המדינה, מתכוונים ליישם את הצו במועד ● איך זה יעבוד? גלובס עושה סדר

גזירת סרט בפתיחת משרדי ASI, חברת הבת בהודו יחד עם שגריר ישראל בהודו, נאור גילאון / צילום: תעשייה אווירית

מתחת לרדאר: התעשייה האווירית הקימה חברה בת בהודו

התעשייה האווירית השיקה השבוע את חברת הבת ההודית שלה בניו דלהי ● החברה הוקמה במסגרת שיתוף הפעולה בין התעשייה האווירית לבין DRDO, גוף המחקר והפיתוח בנושאי הגנה של ממשלת הודו

איל וולדמן / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

שר החינוך התקפל ולאיל וולדמן יוענק פרס ישראל

לפני מספר שבועות הודיע שר החינוך יואב קיש כי הוא מבטל את טקס פרס ישראל, זאת בין היתר על רקע הפרסומים כי אחד מן הזוכים הוא היזם איל וולדמן ● כעת, חזר בו קיש מעמדתו והוא מכריז כי הטקס יתקיים כסדרו בשדרות ● ומי עוד בין הזוכים?

הסכם אינו נדרש כתנאי עבור זוגות במערכות יחסים כאלה ואחרות / צילום: Shutterstock, Viacheslav Lopatin

זוג הקפיא עוברים ואז נפרד. האם האישה תוכל להשתמש בהם?

כשלושה עשורים לאחר פרשת נחמני, בתי המשפט עדיין נאלצים לדון בתביעות בלתי אפשריות לגבי גורלם של עוברים מוקפאים ● מן הראוי היה לחייב כל זוג שפונה לבצע הפריה חוץ-גופית, לחתום על הסכם שמתייחס לאפשרות הריאלית של פרידה במהלך הזמן שחולף בין יצירת העוברים המוקפאים לבין השימוש בהם

חברת הסייבר הישראלית Coro (קורו) / צילום: CORO

המשבר בהייטק נגמר? סטארט-אפ ישראלי שני מודיע בתוך שבוע על גיוס של 100 מיליון דולר

חברת קורו (Coro) הישראלית, העוסקת במכירת מערכות סייבר לעסקים קטנים ובינוניים, הודיעה על גיוס של 100 מיליון דולר ● ככל שנודע, כספי הגיוס כולם הושקעו בחברה ולא בקניית מניות מיזמים או משקיעים קודמים ● כל הגיוס התבצע מקרנות הון סיכון זרות

קרן כהן חזון, מנכ''לית ובעלת השליטה בתורפז / צילום: ששון משה

תורפז רוכשת יצרני חומרי טעם בלגית-גרמנית תמורת 48 מיליון דולר

תורפז צפויה לרכוש את קבוצת קלאריס & ווילך באמצעות חברת הבת שלה - פיט ● החברה מייצרת חומרי הגלם היחודיים לתחום הבשר והאפייה ומחזור המכירות שלה הסתכם ב-35.1 מיליון דולר ב-2023

מישל וונטסוס, לשעבר מנכ''ל ביוג'ן / צילום: Quris

"ביוג'ן הייתה פסגת הקריירה שלי עד כה": המנכ"ל לשעבר מדבר על התוכניות לעתיד

מישל וונטסוס היה מנכ"ל ביוג'ן בתקופה שבה הייתה במוקד תשומת הלב בעקבות התרופה החדשנית שלה לאלצהיימר, אבל בסוף שילם בכיסאו על הכישלון שלה בשוק ● בראיון ל"גלובס", הוא מגיב על הביקורת שהושמעה נגדו, מספר אילו חברות מעניינות אותו עכשיו ומדבר על ההשקעה שלו בקיוריס הישראלית ● על המיזם החדש שהוא מקים בסינגפור, הוא עדיין לא מוכן לפרט

דם אברמוב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך

בלי אסקפיזם ועם לוחם בשיקום, הפרסומת של בנק הפועלים היא הזכורה ביותר

פרסומת הבנק, שבה מככב הלוחם הפצוע אדם אברמוב, היא גם המושקעת ביותר עם כ–1.6 מיליון שקל ● מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה עולה כי השבוע התברגו שתי פרסומות חדשות: מנורה מבטחים וטאצ' ● הפרסומת של ביטוח 9 היא האהודה ביותר גם השבוע

מרכז תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בעל דירה סירב לחתום על פרויקט תמ"א וזכה ב־320 אלף שקל נוספים

בעל דירה בפרויקט תמ"א 38 בת"א, שהוא גם בעלים של חלק מהחצר, ביקש פיצוי של 1.2 מיליון שקל ● המפקחת על המקרקעין קבעה בהסכמת הצדדים כי אכן מגיע לו פיצוי תמורת חתימתו

ניסאן X-TRAIL / צילום: יח''צ

המכונית של ניסן שמוכיחה: שוק הבנזין עדיין חי ובועט

ניסאן X-TRAIL, הטורבו-בנזין החדשה של ניסאן, מוכיחה שגרסאות הבנזין לא אמרו את המילה האחרונה: היא זריזה, נוחה ומרווחת

קבינט המלחמה. ללא נשים במוקד קבלת ההחלטות / צילום: קובי גדעון-לע''מ

המלחמה חושפת את אוכלוסיית הנשים לסיכונים חריגים. איך אפשר להתמודד איתם?

מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות ● הפעם, בשיתוף שדולת הנשים, על האתגרים שמציבה המלחמה בפני נשים ● נשים סובלות יותר מהיעדר ביטחון אישי וכלכלי - ובכל זאת הן לא נמצאות במוקד קבלת ההחלטות

צילומים: נועם מושקוביץ-דוברות הכנסת, אייל רדושיצקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כועסים על היציאה לפגרה, אבל הבעיה עמוקה מזה

הבנקים כביכול תחת אש, אבל לא צפויים לספוג ריקושטים כבדים ● פגרת הכנסת מעוררת ביקורת, אבל לא היא הבעיה ● והטעם לפגם בפרס על צילום העיתונות ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

צילום: ap, AP23024601572019_e5rllq

וול סטריט סגרה את הרבעון הראשון הטוב ביותר מאז 2019; מדד S&P 500 שבר שיא חדש

שיא חדש גם לדאו ג'ונס ● סיכום הרבעון הראשון באירופה: השווקים עלו בכ-7% ● בלומברג: "שוק הקקאו קורס", וולס פארגו: "עליית המחיר תגולגל אל הצרכנים" ● מייסד בורסת הקריפטו FTX נידון ל-25 שנות מאסר ● הצמיחה בארה"ב עמדה על 3.4%, יותר מהצפוי ● ג'יי.פי מורגן: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו" ● מחר "יום שישי הטוב" אין מסחר בוול סטריט ובמדינות רבות אחרות

מבצע לתשלום חלקי על דירה על הנייר / צילום: דרור מרמור

מספר הדירות שנרכשות רק עולה, אז למה נתוני המשכנתאות נמוכים?

נתוני המשכנתאות החדשות שניטלו ממשיכים לדשדש כבר כמה חודשים, למרות העלייה ברכישת דירות ● האם מבצעי הקבלנים המאפשרים לשלם רק 10% בתשלום הראשון ואת היתר במסירה, יתבטאו במשכנתאות בעוד שנתיים־שלוש?