גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מה שווים כל היועצים האלה: המקרה של סיטיגרופ, טבע והעסקה הכושלת במקסיקו

עסקת הרכישה של רימסיה המקסיקנית הסתיימה בפיאסקו מביך מאוד ● אז מדוע טבע לא מצטרפת לבקשת התביעה הנגזרת נגד חברת הייעוץ על הרכישה ב-2.3 מיליארד דולר, לאחר שההשקעה נמחקה ברובה הגדול? ● פרשנות

מנכ"ל טבע, קאר שולץ / צילום: שלומי יוסף
מנכ"ל טבע, קאר שולץ / צילום: שלומי יוסף

1. מניית טבע קרובה לתחתית, שכר המנהלים המריא לשיא

ראו מה קורה בטבע  : מצד אחד, מניה שעשתה כמעט את כל הדרך חזרה אחורה אחרי ההתלהבות מכניסת המנכ"ל החדש וההתייעלות האגרסיבית (וההכרחית); מצד שני, שכר אותו מנכ"ל - קאר שולץ, שכבר מכהן שנה וחצי בתפקידו - וצוות הניהול שלו מרקיע שחקים: עשרות מיליוני דולרים בשנה.

ללמדנו כמה דברים: הראשון - שינוי כיוון לספינת משא כה כבדה אינו עניין של חודשים ואפילו לא של שנה-שנתיים-שלוש, הוא תהליך ארוך מאוד וסיזיפי מאוד; השני - שינוי אינו יכול לבוא רק מחיתוך עלויות, במיוחד במבנה הפיננסי של טבע והחוב האדיר שלה. שולץ עשה את מה שכל מנכ"ל היה עושה - להוריד הוצאות באגרסיביות, כיוון שלא הייתה ברירה אחרת כדי להציל את טבע מפשיטת רגל; השלישי - מנכ"לים, מוכשרים ככל שיהיו, ויש בהחלט מחיר לכישרון ניהולי, אינם קוסמים ואינם יכולים או מסוגלים לבצע תפנית עם פעלולי קסמים, בבחינת לשלוף איזשהו שפן מן הכובע; הרביעי - שום מנהל לא שווה את הסכומים שטבע משלמת לשולץ, במיוחד על רקע מצבה העגום.

החברה והדירקטוריון שלה היו כה נואשים אחרי פיאסקו הרכישות של החברה, שהיו מוכנים לשלם כמעט כל סכום למושיע או משיח שיעלה אותה על פסי המלך. לא בטוח ששולץ יעמוד במשימה, והזמן שחלף מאז נכנס בקול תרועה רמה לתפקידו - רק מוכיח זאת.

דבר אחד בטוח: שולץ ייצא מטבע עשיר כקורח, עשרות מיליוני דולרים לפחות, יהא מצבה של טבע יהא, ויהפוך (כבר הפך) למנהל המתוגמל ביותר בישראל, עד כמה שאפשר להגדיר את טבע כישראלית. חלק גדול מהתגמול שלו כלל לא קשור לביצועים, הוא קשור לכושר המיקוח שלו בעת החתימה על החוזה. לזכותו ולזכות מייצגיו ייאמר שהם סחטו את הלימון עד תומו.

2. עסקת רימסה: 9 חודשי בדיקה לא חשפו את הבעיות

טבע סוחבת על גבה שתי עסקאות כושלות. הגדולה והמדוברת שבהן היא אלרגן, שבה טבע רכשה חברה טובה במחיר מנופח עם מינוף גבוה; השנייה, אומנם "קטנה" יותר בהיקפה, אבל ממחישה יותר מכל את קלות-הדעת שבה נהגה טבע, על הנהלתה והדירקטוריון שלה, ברכישותיה.

מדובר בחברת רימסה המקסיקנית, שטבע רכשה בסכום של כ-2.3 מיליארד דולר. עסקה שהוגשה בגינה תביעה נגזרת נגד בכירי טבע (בראשם המנכ"ל לשעבר ארז ויגודמן ודירקטורים בחברה כמו גליה מאור, אורי סלונים, יוסי ניצני ואחרים) על-ידי עו"ד יעקב סאבו בשם לקוחותיו - גור צמח וחברת י.ע.א.ש השקעות. זה סיפור מוזר ותמוה על השתלשלות של רכישה שהתבררה לטבע, כך לטענתה, כבלוף ענק.

הסיפור התחיל במהלך 2015. טבע התקשרה עם חברת הייעוץ הכלכלי מקבוצת סיטיגרופ כיועצת הפיננסית הבלעדית שליוותה את טבע בעסקה. טבע ביצעה, לבד ובאמצעות סיטי, בדיקות נאותות מקיפה על רימסה במשך חודשים ארוכים. בדיקת הנאותות כללה מאות אלפי מסמכים ורישומים שרימסה העמידה לזכות הרוכשים, היא איפשרה לטבע ולסיטי לבקר במפעלי הייצור שלה ולהיפגש ולשוחח עם עובדיה, מנהלי ויועציה.

האחים אספינוזה, המוכרים בעסקה באמצעות גולדמן זאקס, שמו את רימסה על המדף לכל המרבה במחיר בהליך של התמחרות והעמידו לרשות המציעים את כל המידע שביקשו.

באוקטובר 2015, לאחר בדיקת נאותות, נחתמה העסקה עם טבע, ונקבע חלון זמן של 6 חודשים עד למועד הסגירה, מרץ 2016. בפועל, לטבע עמדו כ-9 חודשים לפני מועד תשלום התמורה, לביצוע כל בדיקות הנאותות שיכולה וצריכה הייתה לבצע בעצמה ובאמצעות יועציה. די והותר זמן כדי לגלות שמשהו אינו כשורה. רימסה הרי איננה סטארט-אפ בן יומו, היא הפכה לאחת מקבוצות התרופות הבולטות במקסיקו שהעסיקה נכון למרץ 2016 כ-2,200 עובדים והתמקדה בתרופות לשיכוך כאבים, מחלות לב ודרכי הנשימה וכן בטיפולים גינקולוגיים.

3 חודשים בלבד לאחר השלמת העסקה, ביולי 2016, התגלה לטבע, לטענתה, כי היא רומתה בעסקה. טבע טענה כי התגלה לה שרימסה הגישה לרגולטורים במקסיקו נוסחאות ייצור שאינן תואמות לנוסחאות המיוצרות בפועל; שרימסה הגישה לרגולטורים במקסיקו תוצאות בלתי נכונות של ניסויים; שרימסה השתמשה במרכיבים רפואיים שאינם רשומים; שרימסה ביצעה תהליכי ייצור בלתי מתוקפים; שרימסה מכרה מוצרים שאינם עומדים במפרטים; ושדוחותיה הכספיים של רימסה אינם נכונים.

טבע העלתה טענות חמורות על הסתרה וזיוף - שרימסה הסתירה הסדרי אישום על-ידי שימוש במערכות כפולות; שהיא הדפיסה שני סטים של רישומים, אחד עבור הרשויות ואחד לשימוש פנימי; שהיא השתמשה בשני שרתי מחשוב, האחד מכיל מידע עבור הרשויות והאחר לשימוש פנימי; ושמחקה תרשומות אלקטרוניות כדי להסתיר את מעשיה כביכול.

הטענות הללו נראו לי אז די מוזרות דווקא מחברה שביצעה עשרות רכישות, זו הרי תורתה וזו אומנותה. הרי בשביל מה קיימת בדיקת נאותות? בשביל לחשוף, בין היתר, רמאויות, תקלות ומרעין בישין. כיצד קרה שחודשים ארוכים בילו טבע וחברת הייעוץ בין ערמות הנתונים של רימסה ולא גילו דבר? ופתאום, 3 חודשים בלבד לאחר השלמת העסקה, צצו הבעיות?

3. כישלון לתביעה בניו-יורק: "טבע היא גוף מתוחכם"

כך או כך, המוכרים (האחים אספינוזה) דחו את טענות טבע, ושני הצדדים ניהלו תביעות הדדיות בבית המשפט בניו-יורק. האחים אספינוזה ביקשו מבית המשפט להצהיר כי לא רימו, וכי לא הפרו את ההסכם עמה. "טבע לא הבינה לחלוטין מה היא קונה ורוצה לבטל את העסקה", נכתב בכתב התביעה של האחים אספינוזה. "היא לא הבינה את החברות בקבוצת רימסה, ולא את השוק המקסיקני. היא הרסה לחלוטין את צוות ההנהלה של הקבוצה. היא הפסיקה באופן חד-צדדי לייצור את רוב מוצרי רימסה. היא הרסה את החברות בקבוצת רימסה, ועכשיו היא רוצה את כספה בחזרה, כי אחרת טבע יודעת שההנהלה שלה תידרש לשאת באחריות כלפי בעלי המניות וצדדים אחרים בגין הרשלנות וחוסר התפקוד שלהם".

כמו כן טענו האחים אספינוזה כי הרגולטור המקסיקני ביצע בדיקה וחקירה של טענת טבע ופרסום דוח סופי, שבו קבע כי מעולם לא הסתמך על מידע כוזב או בלתי מדויק מרימסה, כי מוצריה של רימסה בטוחים ואפקטיביים, וכי רימסה מעולם לא הפרה את החוקים במקסיקו. טבע, כאמור, טענתה בתביעתה שהיא רומתה על-ידי האחים אספינוזה, ואלה רימו את הרגולטורים במשך שנים.

בסוף יולי 2017 בית המשפט נעתר לבקשת האחים אספינוזה לסילוק על הסף של התביעה ברובה, וסילק על הסף את עילות התביעה של טבע בנושא התרמית. השופט קבע כי "טבע היא גוף מתוחכם. אם היא רצתה לכלול הסתייגות לפיה היא יכולה להסתמך על חומרים שהוצגו לה, או על מידע שנכלל בבדיקת הנאותות, או מצג לפיו החומרים שהוצגו לה במהלך בדיקת הנאותות היו נכונים - היא יכלה לעשות כן. אך היא לא עשתה כן".

במהלך המשפט אמר השופט לעורך הדין שייצג את טבע: "יכולתם לקחת את הכדור - אני מניח שזה כדור - קח את הכדור ותעשה אנליזה לראות אם מה שבנוסחה היה מה שנמכר לציבור".

4. הפשרה וההודאה העקיפה: טבע רכשה חתול בשוק

טבע לא ויתרה והגישה ערעור על החלטת בית המשפט, ערעור שמעולם לא נדון. במרץ 2018 הגישו שני הצדדים הודעה משותפת על הפסקת ההליכים, אך לא פירטו האם הגיעו לפשרה. על-פי הערכות, הייתה פשרה שגובהה עמד על כמה מאות מיליוני דולרים בודדים בלבד (בין 300 ל-400 מיליון דולר), מתוך עסקה של 2.3 מיליארד דולר (השקעה שחלקה הגדול כבר נמחק בספרים).

טבע יוצאת רע מאוד מכל הסיפור הזה, ולא ברור איזו אפשרות גרועה יותר מבחינתה: הראשונה, שדבקה בגרסתה ובטענותיה, שרימו אותה מן המסד ועד הטפחות. אם כך הוא, איך חברה מסוגה על כל בכיריה ויועציה, נופלת בפח בצורה כזו וקונה חתול בשק? האפשרות השנייה, גרסת האחים אספינוזה: טבע לא הבינה את החברה ולא הבינה את השוק המקסיקני. אם כך הוא, איך חברה גלובלית כמו טבע לא מבינה את השווקים באמריקה הלטינית והסתבכה כמו טירון בעסקה הזו?

5. חובת הזהירות והאמונים: התיק נופל גם על היועצים

כרגיל בתביעות הללו, עולה שאלה הפרת חובת הזהירות והאמונים ועוולת ההתרשלות של נושאי משרה בטבע, וכרגיל בתהליכים משפטיים כאלה, טבע והתובעים יגיעו בסופו של דבר לפשרה. פשרה שחלקה או רובה יכוסה מתשלומי חברות הביטוח.

אלא שבמקרה הזה יש עוד צד לאותה הפרת חובת הזהירות ועוולת ההתרשלות: חברת הייעוץ של טבע מקבוצת ענקית הבנקאות סיטיגרופ, שצורפה לבקשת התביעה הנגזרת. באופן טבעי, לטבע היה אינטרס מובהק לא רק לתבוע את האחים אספינוזה על העסקה הכושלת, אלא גם מי שהיה שותף מלא לשידוך: היועצים מסיטיגרופ, או לפחות להצטרף לבקשת התביעה הנגזרת נגד סיטיגרופ.

למה היא לא עושה כן? ההיגיון אומר כמובן שכן, אבל הפרקטיקה העסקית אומרת שממש לא. טבע לא תתנגח ותתגלגל בבתי המשפט עם גורם בכיר בסקטור הפיננסי כדוגמת סיטיגרופ ולא תעז להפר את הכללים הבלתי כתובים בין חברות עסקיות לתאגידים פיננסיים ענקיים שעבדו איתה או שעומדים לעבוד איתה.

סיטיגרופ תבקש בדיון הקרוב למחוק את בקשת התביעה נגדה על הסף, ויהיה מעניין לראות מה יפסוק בית המשפט. נראה כי דווקא היועצים מסיטיגרופ היו צריכים להבין טוב יותר שעסקאות באמריקה הלטינית צריכות להיבדק עם ספקנות בריאה במיוחד, לאור היסטוריית העסקים שם.

זו עוד דוגמה לאיך מערכי הייעוץ של חברות שגובות עמלות שמנות על בדיקות, אנליזות וכתיבת דוחות - הרבה פעמים גורמים יותר נזק מתועלת ומשמשים בסך-הכול חותמות גומי לגחמותיה של ההנהלה בתמורה לכסף גדול. באורח קבע עולה השאלה איך כל-כך הרבה מנהלים בכירים וכל-כך הרבה יועצים סביבם מולכים שולל או עוסקים במתן עצות אחיתופל. התשובה היא לא כלכלית, אלא כמובן פסיכולוגית: היבריס, אותו חטא הגאווה שגורם לאנשים, במיוחד בכירים ובמיוחד אלה שלוקים במגלומניה, לרמות את עצמם. 

מטבע נמסר: "טבע תגיב במסגרת הערוצים המשפטיים המקובלים ולא באמצעות התקשורת".

עוד כתבות

הפגנת חרדים נגד גיוס בני ישיבות,ירושלים / צילום: Reuters, Ammar Awad

מהתקציבים שייעצרו ועד לדיוני החירום באוצר: כל מה שכדאי לדעת על הצו הדרמטי בנוגע לחוק הגיוס

בהתאם לצו הביניים שהוציא בג"ץ, תקצוב הישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים ייעצר כבר בשבוע הבא ● בשלב זה, התמיכה בכ-44 אלף תלמידי ישיבות צפויה להיעצר ● באגף החשב הכללי במשרד האוצר, שאמונים על ביצוע התשלומים מתקציב המדינה, מבהירים כי בכוונתם ליישם את הצו במועד ● איך זה יעבוד? גלובס עושה סדר

מישל וונטסוס, לשעבר מנכ''ל ביוג'ן / צילום: Quris

"ביוג'ן הייתה פסגת הקריירה שלי עד כה": המנכ"ל לשעבר מדבר על התוכניות לעתיד

מישל וונטסוס היה מנכ"ל ביוג'ן בתקופה שבה הייתה במוקד תשומת הלב בעקבות התרופה החדשנית שלה לאלצהיימר, אבל בסוף שילם בכיסאו על הכישלון שלה בשוק ● בראיון ל"גלובס", הוא מגיב על הביקורת שהושמעה נגדו, מספר אילו חברות מעניינות אותו עכשיו ומדבר על ההשקעה שלו בקיוריס הישראלית ● על המיזם החדש שהוא מקים בסינגפור, הוא עדיין לא מוכן לפרט

מירי רגב, ליכוד / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

ועדות חקירה ממלכתיות תמיד הטילו אחריות אישית על ראש הממשלה?

עד כמה חריפה הביקורת שנמתחה על נתניהו בדוח מירון בהשוואה היסטורית? בדקנו ● המשרוקית של גלובס

''התייצבות ושיפור, גם אם צנוע, ברוב הפרמטרים הפיננסיים של ההייטק הישראלי'' / אילוסטרציה: Shutterstock

אחרי שנה קשה, הרבעון הראשון של 2024 מראה מגמה חיובית בתעשיית הטק הישראלית

על פי נתונים חדשים מדוח ההייטק "Tech Review", ברבעון הראשון של 2024 חברות הסטארט-אפ הישראליות גייסו כ-1.6 מיליארד דולר ● מדובר בעלייה של כ-10% ביחס לרבעון הקודם וירידה של 10% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד ● 38% מסך הסכום הכולל גוייס בחברות הסייבר

מתחם חזית הים בחיפה / הדמיה: מן-שנער-יעד אדריכלים

נסגר המכרז הראשון של רמ"י בחזית הים בחיפה: כמה תשלם הזוכה?

יורו ישראל זכתה במכרז של רמ"י על קרקע של 23 דונם, להקמת 500 יחידות דיור ושטחי מסחר באחד מהמתחמים המסקרנים בישראל ● החברה תשלם על הקרקע, הסמוכה לבית החולים רמב"ם בחיפה, כ-205 מיליון שקל כולל הוצאות פיתוח

ייצור השבבים / צילום: Shutterstock, Golubovy

חברות השבבים הישראליות שמשלמות על הקשחת הכללים

ביטול רכישת חברת שבבים ישראלים על ידי הענקית האמריקאית קוואלקום מתווספת לנסיגת אינטל מרכישת טאואר אשתקד ● לפי מומחים, מדובר במגמה מתעצמת של הקשחת העמדות מצד רגולטורים בעולם ● "חברות צריכות להתחיל לחשוב מראש על אלטרנטיבות", הם אומרים

יזמיות המגורים מדווחות על עלייה בקצב מכירת הדירות בחודשים האחרונים / צילום: שלומי יוסף

דוחות חברות הנדל"ן מגלים: "המשבר ההיסטורי" נמשך בקושי חודשיים

למרות נבואות הזעם והמחסור המתמשך בעובדי בניין בצל המלחמה, יזמיות המגורים מדווחות על התאוששות ● מחודש דצמבר נרשמת עלייה בקצב מכירת הדירות, לא נרשמים עיכובים במסירות, לפי בכירים בענף רוב אתרי הבנייה חזרו לעבוד, ואפילו מדד המניות הענפי רושם תשואת שיא

דוד פתאל / צילום: איל יצהר

לאחר שלוש שנים של הפסד, אירופה עזרה לדוד פתאל לחזור להרוויח

עם סיומה של השנה הסתכמו הכנסותיה של פתאל ב-6.93 מיליארד שקל, עלייה חדה של 26.6% ביחס לשנה שקדמה לה ● בשורה התחתונה רשמה פתאל רווח נקי של 45.2 מיליון שקל ● הסיבות לעלייה: שיפור בשיעורי התפוסה במלונות הרשת, עלייה במחיר של חדר ממוצע למתארחים ושיפור בשערי החליפין

קרן כהן חזון, מנכ''לית ובעלת השליטה בתורפז / צילום: ששון משה

תורפז רוכשת יצרני חומרי טעם בלגית-גרמנית תמורת 48 מיליון דולר

תורפז צפויה לרכוש את קבוצת קלאריס & ווילך באמצעות חברת הבת שלה - פיט ● החברה מייצרת חומרי הגלם היחודיים לתחום הבשר והאפייה ומחזור המכירות שלה הסתכם ב-35.1 מיליון דולר ב-2023

גזירת סרט בפתיחת משרדי ASI, חברת הבת בהודו יחד עם שגריר ישראל בהודו, נאור גילאון / צילום: תעשייה אווירית

מתחת לרדאר: התעשייה האווירית הקימה חברה בת בהודו

התעשייה האווירית השיקה השבוע את חברת הבת ההודית שלה בניו דלהי ● החברה הוקמה במסגרת שיתוף הפעולה בין התעשייה האווירית לבין DRDO, גוף המחקר והפיתוח בנושאי הגנה של ממשלת הודו

צילום: ap, AP23024601572019_e5rllq

וול סטריט סגרה את הרבעון הראשון הטוב ביותר מאז 2019; מדד S&P 500 שבר שיא חדש

זהו הרבעון הטוב ביותר ל-S&P 500 מאז 2019 ● סיכום הרבעון הראשון באירופה: השווקים עלו בכ-7% ● בלומברג: "שוק הקקאו קורס", וולס פארגו: "עליית המחיר תגולגל אל הצרכנים" ● מייסד בורסת הקריפטו FTX נידון ל-25 שנות מאסר ● הצמיחה בארה"ב עמדה על 3.4%, יותר מהצפוי ● ג'יי.פי מורגן: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו" ● מחר "יום שישי הטוב" אין מסחר בוול סטריט ובמדינות רבות אחרות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, דוברות הכנסת, שאטרסטוק

הדרך לאספקת הפגזים האמריקאיים לישראל עוברת בטורקיה

היחסים בין נשיא טורקיה, רג'פ ארדואן ונשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, מתהדקים למרות היחסים המעורערים שהיו בין השניים לאורך השנים ● מדיווח בלומברג, מתברר כי ארה"ב מנהלת מו"מ עם טורקיה לצורך רכישת פגזים וחומרי נפץ, שיאפשרו לה להאיץ את קצב הייצור שלה ולשלוח את חלקם לישראל

הסכם אינו נדרש כתנאי עבור זוגות במערכות יחסים כאלה ואחרות / צילום: Shutterstock, Viacheslav Lopatin

זוג הקפיא עוברים ואז נפרד. האם האישה תוכל להשתמש בהם?

כשלושה עשורים לאחר פרשת נחמני, בתי המשפט עדיין נאלצים לדון בתביעות בלתי אפשריות לגבי גורלם של עוברים מוקפאים ● מן הראוי היה לחייב כל זוג שפונה לבצע הפריה חוץ-גופית, לחתום על הסכם שמתייחס לאפשרות הריאלית של פרידה במהלך הזמן שחולף בין יצירת העוברים המוקפאים לבין השימוש בהם

ביתן של קבוצת צ'אנגן בתערוכת מכוניות בסין / צילום: ap, Ng Han Guan

קבוצת הרכב השלישית בגודלה בסין בדרך לישראל

משלחת בכירה של צ'אנגן (Changan) סינית נערכת לייצא לישראל, הכניסה של החברה לישראל היא חלק ממהלך ההתרחבות הגלובלית שעליו הכריזה השנה ● מרצדס E קלאס והקרוסאובר של פורד: הדגמים החשמליים שבדרך ● השבוע בענף הרכב

ביתן אינטל בגרמניה / צילום: Shutterstock

אינטל תכננה להשקיע 86 מיליארד דולר באירופה. סטארט־אפ קטן מקשה עליה

קרב פטנטים שחברת שבבים קטנה מנהלת נגד אינטל בגרמניה עשוי לחבל בתוכניות של הענקית באירופה כולה ● ניצחון משמעותי לתביעה נרשם החודש, עם הוצאת צו מניעה זמני נגד מכירת כמה מעבדים של אינטל ● השאלה הגדולה: האם ייפתחו משפטים דומים ביבשת?

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

הנקמה של פוטין בהודו, ומערכת יירוט הרחפנים החדשה של אלביט

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות

סם בנקמן-פריד / צילום: ap, Bebeto Matthews

סם בנקמן-פריד, מייסד בורסת הקריפטו FTX, נידון ל-25 שנות מאסר

בנובמבר האחרון חבר מושבעים בארה"ב מצא את סם בנקמן-פריד אשם ● היום, השופט בתיק קבע כי הוא ירצה 25 שנות מאסר ● "אני הייתי המנכ"ל ולכן האחריות היא עלי", אמר בנקמן-פריד עם מתן גזר הדין

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

בורסת ת"א ננעלה ביציבות; אלקטריאון זינקה ב-18%, ישראכרט ב-8%

אל על השלימה גיוס של 100 מיליון דולר, המנייה עולה ב-4% ● הבורסה בת"א מסכמת רבעון ראשון בעליות נאות במדדים המובילים ● לאומי על הדולר המתחזק: "מציע למשקיעים הצעה שאי אפשר לסרב לה" ● באופנהיימר צופים "רוח גבית לשוק המניות האמריקאי לפחות עד שנת 2025"

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

ביום האחרון לפני הפקיעה: מנכ"ל הפניקס אייל בן סימון מכר מניות

מנכ"ל הפניקס וסמנכ"ל הכספים שלו מימשו יחד 170 אלף אופציות במחיר של 37.48 שקל למניה ● המימוש בוצע יום לאחר שהחברה דיווחה על תוצאותיה הכספיות לשנת 2023, רווח של 1.1 מיליארד שקל המשקף תשואה להון של 10.5%

הראלי בוול סטריט יימשך? זה מה שמלמדת ההיסטוריה

מדד המניות המוביל S&P 500 עשוי לסיים את הרבעון הראשון עם עלייה של 10% ● האם ניתן להסיק מכך שהמשך השנה יתאפיין בראלי? לפי מחקרים של כמה גופי השקעות, החדשות הרעות נוטות להגיע במחצית השנה השנייה