גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מיקי גנור מבקש מביהמ"ש לשחרר לו מיליוני יורו שנחסמו ע"י בנק הפועלים

גנור, עד לאחרונה עד המדינה בפרשת הצוללות, מבקש להשתמש במיליוני יורו שמגיעים למשפחתו מהשכרת נכסים בחו"ל באמצעות חברות קפריסאיות על-מנת להחזיר את ההלוואה על רכישת שתי נחלות במכמורת ונכס ברמת השרון ● לטענת בנק הפועלים, על הנכסים רובצים חובות בהיקף של מעל 19 מיליון שקל

מיקי גנור / צילום: כדיה לוי
מיקי גנור / צילום: כדיה לוי

איש העסקים מיקי גנור - מי שהיה עד לאחרונה עד המדינה בפרשת הצוללות (תיק 3000), אך הסכם עד המדינה עימו בוטל על רקע שינוי גרסתו - מבקש מבית המשפט לשחרר את החסימות שהטיל בנק הפועלים על חשבונות הבנק שלו ושל בני משפחתו, ולאפשר להם לקבל לחשבון ולהשתמש במיליוני יורו שמגיעים להם מהשכרת נכסים בחו"ל באמצעות חברות קפריסאיות שבבעלות בני משפחת גנור.

לטענת גנור, לפני פרסום החקירה נגדו נהג בנק הפועלים לקבל את הכספים המגיעים לו מחו"ל, בהעברות בהיקף עשרות ומאות אלפי יורו - כספים שקיבל גנור מהשכרת נכסים באירופה, שנרכשו על-ידי גנור שנים לפני שאירעו האירועים העומדים בלב פרשת הצוללות. הנכסים מושכרים לעיריות או לחברות מסחריות ונרכשו באמצעות קבלת מימון בנקאי מלא.

על יסוד כספי ההשכרה, בין היתר, רכש גנור בתי מגורים בישראל עבורו ועבור ביתו בהיקף מיליוני שקלים לכל נכס. לצורך רכישת הבתים נטל גנור הלוואות מבנק הפועלים. מדובר בשתי נחלות במכמורת שנרכשו לפני מספר שנים - האחת עבור בניית בית מגורים לביתו של גנור והשנייה עבור בית לו ולרעייתו. הנכס השלישי הוא נכס ברחוב ישראל גלילי ברמת השרון, שבו מתגוררת אם ילדיו הקטינים של מיקי גנור ביחד עם שני בניה הבוגרים (ילדיו מחוץ לנישואים).

כעת, טוען גנור, כולא אותו בנק הפועלים בסיטואציה בלתי אפשרית: ביד אחת הוא מונע ממנו להכניס כספים לישראל; וביד השנייה טוען בנק הפועלים כי גנור לא מכניס כספים לישראל ולא פורע את ההלוואות שנטל לטובת רכישת הבתים, ועל כן פתח בהליכי מימוש ההלוואות ופינוי גנור וביתו מבתיהם באמצעות הליכי הוצאה לפועל. לטענת הבנק, החובות הרובצים על הנכסים הם בהיקף 19.35 מיליון שקל, סכום הכולל ריבית פיגורים.

לאור ההתנהלות הנטענת של בנק הפועלים, מבקש גנור מבית המשפט לחייב את הבנק לקבל את הכספים,ולעצור את הליכי ההוצאה לפועל שפתח נגדו.

בבקשה לצו מניעה נגד הליכי ההוצאה לפועל שבהם פתח הבנק, פירט גנור את החובות להם טוען הבנק: "למבקשים התחייבויות לפרוע הלוואות לבנק בסך מצטבר של כ-9 מיליון שקל, אשר מועד פירעונן חלף (הלוואות לנכסים במכמורת); וכ-8 מיליון שקל שהועמדו לפירעון מוקדם, על אף שמועד פירעון ההלוואה המקורי טרם חלף (הלוואה לנכס ברמת השרון)".

לטענת גנור, "בלא מתן הסעד הזמני המבוקש, היינו הקפאת המצב הקיים ועיכוב הליכי ההוצאה לפועל שננקטו בידי הבנק, הרי שיממש הבנק את בטוחות ההלוואה, אשר אינו מאפשר לגנור לפרוע, באופן שבו לא ניתן יהיה להשיב את המצב לקדמותו".

בית המשפט הוציא הבוקר (א') צו ארעי המקפיא את כל הליכי ההוצאה לפועל למימוש ההלוואות לרכישת הנכסים, עד לקיום דיון בנושא במהלך יוני.

במרץ האחרון נחשף ב"גלובס" כי עשרות מיליוני שקלים שמחזיק גנור בחו"ל ולא מצליח להביאם לארץ הם ככל הנראה הסיבה לכך שגנור החליט לחזור בו מהסכם עד המדינה

נדל"ן מניב באירופה

במסגרת חקירת פרשת הצוללות נחקרו ההליכים שקדמו וסבבו את רכישתם של 3 צוללות ו-4 ספינות מהתאגיד הגרמני טיסנקרופ. לפי החשד, ההחלטות על רכש כלי השיט התקבלו בצמרת המערכת הביטחונית משיקולים זרים, תוך ניגוד עניינים והעברת כספי שוחד לגורמים שליוו את העסקאות. גנור היה נציג טיסנקרופ בארץ. הוא נחקר ובמהלך חקירתו חתם על הסכם עד מדינה, שכאמור בוטל בהמשך; ראש הממשלה נתניהו העיד בחקירה מספר פעמים, וכך גם צמרת הממשל באותה תקופה - ובהם ח"כ יאיר לפיד והשר לשעבר משה (בוגי) יעלון.

בנובמבר אשתקד הגישה המשטרה המלצות להגשת כתבי אישום בכפוף לשימוע נגד רוב המעורבים בפרשת הצוללות, ביניהם תא"ל (במיל') אבריאל בר-יוסף, מפקד חיל הים לשעבר אליעזר (צ'ייני) מרום ועו"ד דוד שמרון.

בתביעה שהגיש גנור הבוקר לבית המשפט המחוזי בתל-אביב, באמצעות עורכי הדין אסף ברם וגיא בן גל ממשרד ברם ושות' ועו"ד איתי ברכה ממשרד עורכי דין ברכה ושות', נטען כי החל מחודש יולי 2017 חסום, דה-פקטו, חשבון הבנק של מיקי גנור ורעייתו, וכן של חברת החזקות בבעלות בני משפחת גנור, לקליטת כספים בישראל, וזאת לאור חקירתו גנור בפרשת הצוללות.

לטענת גנור, מדובר בהעברות כספים המבוצעות מאותם מקורות ובגין אותה פעילות עסקית בדיוק כפי שקיבל בחשבונו בידיעת הבנק ובאישורו בראשית שנת 2017.

עוד נטען בתביעה כי חברת מ.ג הולדינג יורופ בע"מ שבבעלות משפחת גנור היא חברת החזקות המחזיקה בשרשור של חברות שפעילותן כולה בתחום הנדל"ן המניב באירופה, בעיקר בגרמניה. חשבון החברה, נטען, כמו גם חשבונותיהם של גנור, רעייתו וילדיו, מתנהלים מזה שנים בבנק הפועלים.

על-פי הנטען, במחצית הראשונה של שנת 2017 ביקש מיקי גנור לקלוט כספים בישראל אשר שורשרו אליו מהחברות-הבנות כהלוואה, והבנק אישר את ההעברות הכספים. ואולם מיולי חסם הבנק את האפשרות הזאת ואינו מאפשר עוד את קליטת הכספים בחשבונות.

לטענת גנור, במהלך כמעט שנתיים מאז ביצוע החסימה, ובשים לב לכך שכל המגבלות הפיננסיות שהוטלו עליו בעקבות החקירה הוסרו (למעט איסור דיספוזיציה על נכסיו בישראל), התמיד הבנק בסירובו לאפשר קליטת כספים בחשבון של החברה ובחשבונות של גנור ורעייתו, תוך טענה ("שמעולם לא הועלתה על הכתב", על-פי התביעה) כי הוא חושש כי כספים אלה "לוכלכו" באחת מן החוליות המרכיבות את החברות-הבנות שבשליטת מיקי גנור ורעייתו.-

עוד טוען גנור כי הוא ובני משפחתו שיתפו פעולה באופן מלא עם הבנק, העבירו לו כל מסמך וכל אישור שהתבקשו על-ידו, לרבות אישורים מרשויות האכיפה המלמדים כי בין פעילות החברות-הבנות מושא ענייננו לבין פרשת הצוללות אין דבר וחצי דבר - "אך ללא הואיל, שכן הבנק נותר איתן בעמדתו לא לאפשר כניסה של כספים לחשבונות, ואין זה משנה אילו נתונים הוצגו לו".

"מעבר לכך", נטען בתביעה, "הבנק ניהל מול התובעים הליך שאינו תקין בשום צורה - ראשית חסם את החשבונות להעברות ורק לאחר מכן החל לשאול שאלות; כל סבב שאלות ארך זמן רב; בכל סבב שאלות דרש הבנק מן התובעים מסמכים חדשים שלא דרש קודם לכן - הרי שחרף האישורים הרבים שהוצגו לו, וחרף העובדה שמסלול הכסף כולו היה שקוף בעיני הבנק - הבנק נותר עיקש בסירובו, הכול בניגוד גמור להוראות הדין".

לטענת גנור, כלל הכספים המגיעים לו, לרעייתו ולחברה בבעלותם, מדווחים כדין לכל רשויות המס; רשויות אכיפת החוק בישראל הבהירו לבנק כי אין בין החברות-הבנות שבשליטת החברה לבין פרשת הצוללות כל קשר; כל מסלול הכסף הוצג לבנק מראשיתו, ואגב כך למד הבנק כי כלל נכסי החברות-הבנות מומנו באמצעות מימון בנקאי או באמצעות רווחי החברות-הבנות (לא נכנס לחברות-הבנות כסף חיצוני בכל בשום חוליה בשרשרת), ולבד מכספים שהוצאו לצורך הפעלת החברות וניהול הנכסים או דיבידנד שחולק בשנת 2009 וכן בשנת 2017, גם לא הוצאו ממנו כספים.

"במילים אחרות", נטען בתביעה, "הקשר בין החברות-הבנות לבין החשדות המיוחסים למיקי גנור, כמו גם בנוגע לכל חשד אחר - אינו קיים".

עוד לטענת גנור ורעייתו, הבנק הכניס גם את ילדיהם לתסבוכת, על לא עוול בכפם. "לדאבונם של התובעים, הבנק הסלים לאחרונה את יחסו אליהם והחל דורש פירעון מיידי של הלוואות הרובצות על חשבונות הבנק בבעלות התובעים - גנור, רעייתו ילדיהם אביעד ושרון מור וכן שתי חברות נוספות בבעלותם - תוך שהוא מאיים כי היה ולא יעשו כן, יממש הבנק את הבטוחות שניתנו לו לצורך העמדת ההלוואות - כולן בתי המגורים שלהם".

"התנהלות הבנק היא שערורייתית במיוחד בענייננו, שכן בידו האחת הוא אינו מאפשר את קליטת הכספים אשר תביא לסילוק ההלוואות, ובידו האחרת הוא פועל לממש את הבטוחות שניתנו לו עבור העמדת ההלוואות הנ"ל - הכול בניגוד לחובותיו הבסיסיות ביותר בדין. לדרך הילוך זו אין להסכים, ובעקבותיה הוגשה הבקשה למתן סעדים זמניים בד-בבד עם כתב תביעה זה", טוען גנור בתביעה.

כספים למימון הגנתו

גנור מוסיף בתביעה כי בהינתן מצבו המשפטי - כחשוד בפרשת הצוללות - התקבולים מפעילות הנדל"ן שלו הם ככל הנראה הכספים היחידים שיוכל לקלוט בשנים הקרובות, ואלה עתידים לשמש לעמידה בהתחייבויותיו ולמימון הגנתו ומחייתו. "לא ניתן להפריז בחשיבות קליטת הכספים עבור מיקי גנור, שכן אי-קליטתם כמוהו כגזר דין פלילי עבורו, וזאת בטרם אף הוגש נגדו כל כתב אישום", נכתב בתביעה.

עוד נטען, כי "אי-קליטת הכספים, משמעו שלא זו בלבד שחרב החשדות לכאורה - המשך החקירות והגבלות החופש שהוטלו עליו כולם מונחים על מיקי גנור בעצמו, אלא שכעת מונחת חרב נוספת על כלל בני ביתו - האפשרות שיוותרו בלא קורת-גג בתקופה קשה זו העוברת עליהם, ותוך שכלל בני המשפחה מנסים להתרכז בהוכחת חפותו של מיקי גנור. גסות-לב שכזו מצדו של הבנק לא תתואר".

החברות בקפריסין והשותף האוסטרלי

גנור חושף בתביעה את מבנה ההחזקות של החברות הזרות שבבעלותו. לטענתו, הוא ורעייתו בעלים בשרשור של מספר חברות-בנות בחו"ל, כאשר שותפם בהחזקותיהם בנדל"ן הוא הלמוט טומאנק, תושב אוסטריה. כלל החברות-הבנות מנוהלות חשבונאית ומבוקרות על-ידי פירמת רואי החשבון KPMG בסניפה הקפריסאי, וכל מבנה החברות אושר כדין, כאשר כלל החברות-הבנות עומדות בתנאי הדין, לרבות בדיני המס השונים החלים עליהן.

ההחזקות המתוארות בתביעה הן: החזקה בחברת ישראלית בשם MG Holdings Europe Limited - חברה המחזיקה במלוא המניות של חברה קפריסאית בשם Flashnet Limited.

מצידן השני של החברות-הבנות מצוי כאמור הלמוט, השותף, המחזיק במלוא מניות חברה קפריסאית הידועה בשם Novalox Limited.

מבנה החברות מחולק לטענת גנור לשתי זרועות עיקריות - זרוע נכסים וזרוע ניהול.

בתביעה מדגים גנור חלק מההכנסות המגיעות לו משכירות הנכסים ששבעלות החברות הזרות שהוא מחזיק בשרשור. כך למשל, נטען כי חברת MOSERIN LTD הקפריסאית מחזיקה בחברה לוקסמבורגית בשם FMZ TRIER SARL, אשר מחזיקה במרכז מסחרי פתוח בגרמניה (HERFORD). הנכס מושכר ברובו לרשת "עשה זאת בעצמך" ענקית הנקראת TOOM BAUMARKT, וסך ההכנסה השנתית מנכס זה - 585 אלף יורו. סך עלות הלוואה שנתית כ-280 אלף יורו.

דוגמה נוספת היא חברת RAPIONE LTD הקפריסאית, המחזיקה בחברה קפריסאית בשם MERNONTO LTD, אשר מחזיקה בבניין משרדים בעיירה SAARBRUECKEN בגרמניה. הנכס כולו מושכר לעירייה. סך ההכנסה השנתית מנכס זה היא כ-265 אלף יורו, וסך עלות ההלוואה השנתית בגינו - כ-200 אלף יורו. יתרת הנכס בתהליך הסבה למגורים.

עוד דוגמה היא חברת POLENCO LTD הקפריסאית, המחזיקה בחברה לוקסמבורגית בשם EPI) EUROPEAN PROPERTY INVESTMENT SARL), אשר מחזיקה בשני מרכזים מסחריים בגרמניה (CHEMNITZ ו-GLIENICKE). הנכסים מושכרים לחנויות ורשתות מוכרות. סך ההכנסה השנתית מנכסים אלה היא כ-850 אלף יורו, כאשר סך עלות הלוואה שנתית בגינם עומד על כ-437 אלף יורו.

באשר לזרוע הניהול של החברות-הבנות, נטען כי כלל החברות המצויות בו תפקידן הוא לנהל את נכסי הנדל"ן של זרוע הנכסים. חברות אלה מעסיקות עובדים ואחראיות על כריתת חוזים, גביית תשלומים, העסקת רואי חשבון, ניהול שוטף ועוד.

*** חזקת החפות: כל החשודים בפרשת הצוללות (תיק 3000), ובהם מיקי גנור, הם בגדר חשודים בלבד במעשים המיוחסים להם, והם בחזקת חפים מפשע כל עוד לא הורשעו בדין.

עוד כתבות

אולם הקונצרטים בו התרחש הפיגוע במוסקבה / צילום: Reuters

הפיגוע במוסקבה הביא את אירופה להגביר כוננות מפני מתקפת דאעש

צרפת ואיטליה פרסמו אזהרות מפיגועי דאעש בשטחן, כשהחשש עולה לקראת חג הפסחא ● המתקפה ברוסיה העלה גם לפני השטח את האזורים העניים ביותר במדינה, בהם צובר ארגון הטרור השפעה

שי אהרונוביץ׳, מנהל רשות המסים / צילום: ניב קנטור

מס דירה שלישית חוזר לשולחן: "המערכות כבר מוכנות"

לדברי מנהל רשות המסים, שי אהרונוביץ', המדינה צריכה ליצור אחידות ולהפסיק לשנות את שיעורי מיסוי הנדל"ן בתדירות גבוהה ● עוד הוא הוסיף כי צריך לחשוב על מס דירה שלישית: "מבחינתנו זה צעד נכון שיעלה בתקציב 2025"

ייצור השבבים / צילום: Shutterstock, Golubovy

חברות השבבים הישראליות שמשלמות על הקשחת הכללים

ביטול רכישת חברת שבבים ישראלים על ידי הענקית האמריקאית קוואלקום מתווספת לנסיגת אינטל מרכישת טאואר אשתקד ● לפי מומחים, מדובר במגמה מתעצמת של הקשחת העמדות מצד רגולטורים בעולם ● "חברות צריכות להתחיל לחשוב מראש על אלטרנטיבות", הם אומרים

הראלי בוול סטריט יימשך? זה מה שמלמדת ההיסטוריה

מדד המניות המוביל S&P 500 עשוי לסיים את הרבעון הראשון עם עלייה של 10% ● האם ניתן להסיק מכך שהמשך השנה יתאפיין בראלי? לפי מחקרים של כמה גופי השקעות, החדשות הרעות נוטות להגיע במחצית השנה השנייה

ינקי קוינט, מנכ''ל רמי ומ''מ מנהל רשות החברות / צילום: יוסי זמיר

מתחנות כוח ועד מוסכי רכבת: בענף התשתיות טוענים שרמ"י תוקעת מיזמים

בפנייה דחופה מבקשים במינהל התכנון מרשות מקרקעי ישראל לשחרר היתרים למיזמי תשתית לאומיים ● ברקע זה, גורמים בענף טוענים כי פרויקטים גדולים, בהם תחנות כוח ומוסכים של הרכבת הקלה, תקועים בגלל התנהלות הרשות ● רמ"י: "חלק מהפרויקטים יצאו לדרך"

מטולה בחודש האחרון / צילום: Reuters, Raphael Gotheil

הצפון בוער, היישובים ריקים - והממשלה "מנותקת קשר"

ראשי הרשויות בצפון דוחפים כבר זמן רב להקמת מנהלת מסודרת, בדומה למינהלת "תקומה" בעוטף עזה - אך גורמים המעורים בנושא אומרים: "זה לא על הפרק" ● בינתיים המלחמה נמשכת, והמציאות בצפון בלתי אפשרית

מוצרים המיובאים על-ידי חברת דיפלומט

"נעביר את ההתייקרויות ללקוחות": בדיפלומט מזהירים מאפשרות של העלאות מחירים

יבואנית המזון והטואלטיקה פרסמה את תוצאותיה לשנת 2023 ולרבעון האחרון והציגה צמיחה בהיקפי הפעילות בישראל וכן בפעילותה העולמית ● למרות זאת - החברה הזהירה, שוב, מפני אפשרות להעלאת מחירים בהמשך השנה

ביתן אינטל בגרמניה / צילום: Shutterstock

אינטל תכננה להשקיע 86 מיליארד דולר באירופה. סטארט־אפ קטן מקשה עליה

קרב פטנטים שחברת שבבים קטנה מנהלת נגד אינטל בגרמניה עשוי לחבל בתוכניות של הענקית באירופה כולה ● ניצחון משמעותי לתביעה נרשם החודש, עם הוצאת צו מניעה זמני נגד מכירת כמה מעבדים של אינטל ● השאלה הגדולה: האם ייפתחו משפטים דומים ביבשת?

תוכנית בת גלים / הדמיה: דרמן ורבקל אדריכלות

1,300 דירות במקום בסיס חיל הים בחיפה

תוכנית 'בת גלים' להקמת שכונה חדשה אושרה בוועדה המחוזית חיפה ● הרשויות שיכולות לקבל תמיכה מהרשות להתחדשות עירונית ● וגם: מאות יחידות דיור חדשות בגליל המערבי ● חדשות הנדל"ן

ציור הקיר להחזרת החטופים, ובהם אלמוג מאיר ג'אן / צילום: באדיבות משפחת מאיר

עדויות מהשבי: "חיילים עוברים עינויים, מורעבים בכלובים"

משפחות החיילים החטופים לפני הפגישה עם נתניהו: "גורמי הביטחון הפחידו אותנו" • פיגוע ירי בבקעת הירדן: מחבל פתח באש לעבר רכבים שנסעו בכביש 90 מצפון ליריחו, בן 30 נפצע בינוני • ירי רקטי לעבר גורן, גרנות הגליל וראש הנקרה • דיווחים פלסטיניים: צה"ל תוקף בצפון הרצועה ובמקביל פועל באיו"ש • סנטקום: השמדנו 4 כטב"מים ארוכי-טווח של החות'ים • עדכונים שוטפים

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

כלל: רווח של 305 מיליון שקל ב-2023, השפעת רכישת מקס עוד קטנה

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● והפעם: קיסטון מציגה תוצאות חזקות בזכות אגד, הרווח הנקי של רציו ירד ל-127 מיליון דולר, אימקו מסכמת את 2023 עם רווח כ-6.2 מיליון שקל לאחר שרשמה הפסד בתקופה המקבילה, וכלל הציגה דוח רבעוני חזק, אך טרם רשמה רווח משמעותי מרכישת חברת כרטיסי האשראי מקס ● מדור חדש

עובדי חברת הביומד גמידה סל / צילום: איל יצהר

חברת הביומד גמידה סל תהפוך לפרטית ותפטר 25% מהעובדים

קרן הייברידג' משתלטת על גמידה סל באמצעות המרת אג"ח ותהפוך אותה לחברה פרטית ● מנכ"ל החברה אבי ג'נקינס: "החיפוש שלנו אחר חלופה אסטרטגית לא הניב תוצאות" ● המניה צונחת ביותר מ-80%

פרופ' דניאל כהנמן / צילום: יח''צ מטר

פרופ' דניאל כהנמן, זוכה פרס נובל לכלכלה, הלך לעולמו

כהנמן, בן 90 במותו, זכה בפרס נובל בכלכלה בשנת 2002 על מחקר בתחום של קבלת החלטות בתנאי אי-ודאות

עינת גנון / צילום: בר שניר

פרויקט הענק מתעכב: עוד פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו

עינת גנון, סמנכ"לית הרשות להתחדשות עירונית, הודיעה על פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו, לאחר שלאחרונה גם צחי דוד, סגן הממונה על התקציבים באוצר לשעבר, הסיר את מועמדותו לתפקיד ● כעת נותר מועמד אחד לבחירה, והמכרז עומד בפני ביטול

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: שלומי יוסף

העליון מגדיר מחדש את גבולות שכר הטרחה לעורכי דין בתביעות ייצוגיות

פסק דין שאישר פשרה עם סופרגז ואמישראגז קבע תקדימים בעניין שכר טרחת עורכי דין בתביעות ייצוגיות ● בין השאר נקבע שיוגבל לפי מדרגות מקסימליות ודרך היישום לתשלום הובהרה ● בשוק יש שמברכים על ההסדרה ואולם אחרים מזהירים: תפגע בתמריץ להשיג פיצוי מירבי

אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה / איור: גיל ג'יבלי

כספים הוקפאו, אבל מבחינת המדינה ניתן להפקיד בסלייס חיסכון לילדים

רשות שוק ההון מצאה לאחרונה אי סדרים חמורים בהתנהלותו של בית ההשקעות סלייס ● למרות זאת, באתר הביטוח הלאומי סלייס מוצגת כאפשרות להפקדת כספים בתוכנית "חיסכון לכל ילד" ● עד תחילת מאי לא ניתן יהיה למשוך כספים מקופות סלייס, אך הרגולטור לא מודאג

''התייצבות ושיפור, גם אם צנוע, ברוב הפרמטרים הפיננסיים של ההייטק הישראלי'' / אילוסטרציה: Shutterstock

אחרי שנה קשה, הרבעון הראשון של 2024 מראה מגמה חיובית בתעשיית הטק הישראלית

על פי נתונים חדשים מדוח ההייטק "Tech Review", ברבעון הראשון של 2024 חברות הסטארט-אפ הישראליות גייסו כ-1.6 מיליארד דולר ● מדובר בעלייה של כ-10% ביחס לרבעון הקודם וירידה של 10% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד ● 38% מסך הסכום הכולל גוייס בחברות הסייבר

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

מגמה מעורבת בתל אביב; חברה לישראל קופצת ב-3%

מדד ת"א 35 עולה ב-0.6%, ות"א 90 נסחר סביב רמות הבסיס ● הבורסה בת"א מסכמת רבעון ראשון בעליות נאות במדדים המובילים ● לאומי על הדולר המתחזק: "מציע למשקיעים הצעה שאי אפשר לסרב לה" ● באופנהיימר צופים "רוח גבית לשוק המניות האמריקאי לפחות עד שנת 2025" ● טסלה ממשיכה במומנטום השלילי, לאחר שבמורגן סטנלי הורידו את תחזית המכירות של החברה

קריסת גשר פרנסיס סקוט קי בבולטימור / צילום: ap, Steve Helber

אמריקה סופקת כפיים וחוששת: עד כמה חסינים הגשרים שלה?

את הגשר בבולטימור הפילה ספינת ענק של 95 אלף טונות ● זו הייתה כנראה, אם כי לא בטוח, תוצאה בלתי נמנעת - הגשר קיבל ציון "מניח את הדעת" לפני שלוש שנים ● הנשיא ביידן רשאי לטעון שהשקעת טריליון דולר בשיקום תשתית מגינה על אמריקה מפני אסונות רבים כאלה

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים תפסה מסמכים של שני עורכי דין וחטפה ביקורת חריפה משופטי העליון

במסגרת חקירה קיבל פקיד שומה חקירות מבית משפט השלום צו חיפוש במשרד של שני עו"ד ● השניים טענו שהמסמכים נתפסו על ידי צו של בית משפט השלום בהליך פלילי, אבל רשות המסים העבירה את הערעור שלהם לביהמ"ש המחוזי בהליכים אזרחיים ● ביהמ"ש העליון פסק כי רשות המסים לא יכולה לזגזג בין הליך פלילי לאזרחי