גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"מי שחשב שיבואו יותר תיירים לא מכיר את חוקי המשחק פה"

כך אומר אמיר הלוי, מנכ"ל משרד התיירות, בשיחה עם "גלובס" לסיכום הפעילות סביב האירוויזיון בת"א ● "בפועל אף אחד לא יודע באמת כמה תיירים הגיעו, אבל ללא ספק צריך להפיק לקחים. אחת מהמסקנות היא שאם רוצים למשוך אירועים גדולים, צריכים להגדיל את היצע פתרונות הלינה"

"הכפישו אותנו לשווא. עשינו פעילות ענפה בתחום התיירות" - כך אומר אמיר הלוי, מנכ"ל משרד התיירות, בשיחה עם "גלובס" לסיכום הפעילות סביב האירוויזיון שנערך בתל-אביב. 

העבודה שלכם התחילה בשלב מאוחר יחסית. 

הלוי: "התחלנו לעבוד על האירוויזיון יום אחרי הזכייה של נטע ברזילי. בחודש ינואר הייתי בכנס עם רון חולדאי כדי להתחיל בהיערכות. עיריית תל-אביב הובילה את הנושא, ועבדנו בשיתוף-פעולה בכל דבר".

סרטון ה"דוז פואה" של משרד התיירות עלה כחודש לפני התחרות - זה מאוחר. 

"יש פה מצב נתון של אירוע חד-פעמי עם תאגיד שהיה קשה להגיע אתו להסכם שיאפשר ללפ"מ (לשכת הפרסום הממשלתית) להשתמש בזכויות. שמענו על גופים שקיבלו איום בתביעה על שימוש במילה 'אירוויזיון', ועם כל זה היינו צריכים לעשות פעילות.

"אפשר היה להתחיל לפני זה, נכון. עלינו חודש לפני כן עם סרטון שזכה ל-200 מיליון חשיפות ו-60 מיליון צפיות. אנחנו מרוצים. בסוף האירוע הזה עושה שירות מצוין לדימוי של ישראל כיעד תיירותי והצפייה של מאות מיליונים בישראל שלא הכירו, כולל דיווחים שהעלו עיתונאים, בלוגרים וכל מי שביקר כאן. אנחנו הסתובבנו בשטח - כל אחד עשה את מה שהוא צריך".

מבחינת משרד התיירות, אירוע האירוויזיון נחלק ל"לפני", "בזמן" ו"אחרי". לדברי הלוי, "עכשיו אנחנו בתחילת העבודה של 'אחרי'. נמשיך למנף את השיווק של ישראל ברוח האירוויזיון בחודשים הקרובים. לקחנו חלק מהזכויות על הסרטונים, ונצא עם סרטונים קצרים בדיגיטל".

בסופו של דבר הגיעו לכאן אלפים בודדים בלבד של תיירים. יש תחושת החמצה?

"בפועל, אף אחד לא יודע באמת כמה תיירים הגיעו, זה הכול הערכות. תל-אביב הייתה מלאה, כולל המלונות, אבל ללא ספק צריך להפיק לקחים מהאירוע הזה. אחת מהמסקנות היא שהיצע פתרונות הלינה שיש בתל-אביב ובירושלים - אם זה חדרים, שקי שינה, קפסולות או סוויטות - חסר מהכול. אם רוצים למשוך אירועים גדולים, צריכים להגדיל את ההיצע.

"עשינו סיורים בשטוקהולם לראות איך מארגנים אירוויזיון, והתשתיות של האירוח זה צעד קריטי. יתרה מזאת, בשנה שעברה בליסבון היו כרטיסים למופעים בעשירית מהמחירים פה. ההיצע המלונאי המוגבל גרם לעליית מחירים, וכך גם היצע המושבים המוגבל, 7,200 כרטיסים, שחצי ממנו הלך למשלחות ולעיתונאים מחו"ל.

"מי שמופתע מזה שהמספרים של התיירים היו נמוכים ממה שציפו לו - לא הבין את חוקי המשחק פה. מה שאנחנו יודעים להגיד זה שב-2016 היו בישראל בממוצע 250 אלף תיירים בחודש, והיום זה 400 אלף. אין לנו בעיה של מחסור בתיירים, אבל היינו צריכים לעשות מינוף מקסימלי. המוצר האירוויזיוני היה טוב, ובאירופה הוא מונף מצוין. הבאנו סוכני תמריץ גדולים שיבואו לראות איך עושים פה אירועים גדול. הם היו מאוד מרוצים מהיכולת של תל-אביב. הייתה חלוקת עבודה עם עיריית תל-אביב ותיאום עד הפרט האחרון".

אתה מעריך שיהיה גל תיירות פוסט-אירוויזיון?

"בפירוש קיבלנו חשיפה אדירה שתביא לפה תיירים. אבל זה לא רק זה, הרבה אירופאים ראו בפריים-טיים אתרים כמו פארק תמנע - ברור לי שזה ייכנס אליהם לרשימה של מקומות שחייבים לבקר בהם. האירוויזיון עזר לדימוי ולמעמד שלנו מול התיירים". 

ומה עשה לתדמית הזו הסרטון של תאגיד השידור "כאן" שהציג את הישראלים, גם אם על דרך ההומור, כתאבי-בצע, כתלותיים או כנהגים פרועים?

"המסקנה שלי היא שכדאי לתת לכל אחד להתעסק במה שהוא יודע להתעסק. נתנו בתאגיד לאנשי דיגיטל לעשות הפקה של תיירות. המזל הוא שהסרטון הזה לא קודם בחו"ל, כך שהתפוצה שלו הייתה יחסית מינורית בניגוד לסרטון שלנו. אנחנו עושים סוג אחר של סרטונים".

התאגיד השקיע את רוב הכסף בהפקה המרשימה, משרד התיירות לא השתתף בעלויות?

"זה ממש לא נכון. המשרד השקיע כסף. 5 מיליון שקל השקענו ברכישת זכויות באמצעות לפ"מ ובהפקה ובקידום של סרטון ה'דוז פואה'. השקענו בכל הסמינרים שנערכו עם עיריית תל-אביב כמו קורסים שהועברו לנהגי מוניות, בפעילות יחסי ציבור שכללה הבאה של סוכנים או בסיורי עיתונאים. הוצאנו סכומים משמעותיים ותרמנו לנושא המימוני".

בעניין זה נציין כי בראיון שהעניק לתאגיד "כאן" יון אולה סאנד, המפקח על האירוויזיון מטעם ה-EBU (תאגיד השידור האירופי), הוא הסביר כי ברוב המקרים המימון לאירוויזיון מגיע מהגוף המשדר. לדבריו, בהרבה מדינות לממשלות אסור לממן שידורים, כך שהמדינה לא יכולה לתמוך בפרויקטים כמו אירוויזיון. הוא ציין כי לצד הכנסות מחסויות או מפרסומים יש תרומה מצד ה-EBU שאוסף כסף מכל גופי השידור המשתתפים. מקור מימון אחר, לדבריו, מגיע מהעירייה המארחת כשהמדינה אמורה לכסות את עלויות האבטחה - "מה שבדרך-כלל קורה ונראה לי הכי טבעי", לדרי סאנד.

"משרד התיירות מימן את חלקו במיליוני שקלים ולא רק בתחום התיירות. יזמנו פגישות גם בנושא של התחבורה יחד עם משרד התחבורה וצוות היגוי כדי לפתור את העניין הזה", אומר הלוי.

ומצד שני באים לכאן 400 אלף תיירים בחודש, שעבורם לא מתכנס צוות היגוי כדי לאפשר להם סידורי תחבורה הגיוניים. 

"אסטרטגית אנחנו מסתכלים על התמונה הגדולה ומאמינים שדברים שנעשו במיוחד לאירוויזיון, כמו בתחום המוניות, יישארו גם הלאה. הנושא של תחבורה ציבורית ותיירים הוא אכן סבוך ובלתי אפשרי, ואני מקווה שבקדנציה הבאה יהיה לנושא הזה יותר יחס על-ידי אנשים שיבינו שצריך לעשות פה מהלך אחר". 

עוד כתבות

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: רס"ל במיל' סאלם אלכרישאת נפל בצפון הרצועה

אלכרישאת, גשש בן 42 מאבו רובייעה, נפל בקרב בעזה ● דובר צה"ל לעזתים שבבית לאהייא: "עזבו את האזור מיד" ● צה"ל תקף בדרום לבנון; רקטות שוגרו למרחב מרגליות שבאצבע הגליל ● שני בכירי חיזבאללה חוסלו בדרום לבנון בתגובה על הפלת הכטב"ם הישראלי אתמול ● לפחות שתי מטרות יורטו בשמי נהריה ● כל העדכונים

אילוסטרציה: shutterstock

עזבה את הדירה לפני תום מועד השכירות. האם המשכיר יכול לפדות את צ'ק הביטחון?

השוכרת טענה כי הדירה אינה ראויה למגורים עקב חוסר בידוד ורטיבות, ולכן היא יכולה לעזוב את הדירה ללא התראה מוקדמת ● המשכיר ניסה לפדות את צ'ק העירבון הפתוח על מלוא שכר הדירה לתקופת החוזה ● מה קבע בית המשפט?

מפגינים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Lev Radin

ההפגנות הפרו-פלסטיניות באוניברסיטאות העילית בארה"ב צוברות תאוצה

כניסתו של פרופסור שי דוידאי, ישראלי המרצה באוניברסיטת קולומביה, נחסמה ● עשרות נעצרו באוניברסיטת ייל לאחר שהקימו מחנה אוהלים בקריאה לשחרור עזה

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג'ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● עפ"י ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב, והלחימה תיארך כשישה שבועות

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה״ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה החברה ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית, ומתחילת השנה מנייתה איבדה 10.7% ● למרות הכול, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה אפל צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק קפץ ב-1.5% ● אירופה ננעלה במגמה חיובית ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● מחירי הנפט עלו ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בארה"ב ירד והוביל לירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות

טסלה מודל S ''פלייד'' / צילום: יח''צ

טסלה פספסה את התחזיות ורשמה את הירידה החדה ביותר בהכנסות מאז 2012

למרות שפספסה את התחזיות המוקדמות בשורת הרווח וההכנסות, מניית טסלה מזנקת במסחר המאוחר ● האנליסטים בוול סטריט חזו כי החברה תציג ירידה בהכנסות ברבעון הנוכחי לאחר שורה של חדשות רעות

לוטרה. דגי בריכות הנוי חוסלו כמעט לחלוטין / צילום: Shutterstock

קרבות על טריטוריה, פלישות וחיסולים: משפחות הפשע של סינגפור הן בכלל לוטרות

הסגרים שהונהגו בקורונה נתנו לבעלי חיים רבים הזדמנות להשתלט על שטחים אורבניים ● בתום המגפה הם נדחקו בחזרה לשיפולי הערים, אבל לא הלוטרות בסינגפור: אלה עושות שם שמות אפילו על חשבון קרוקודילים

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת בצעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לאמריקה וכיצד תושפע הפעילות בישראל

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בנימוק כי הבורר סבור שהוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות עם יו"ר לשכת עורכי הדין לשעבר אפי נוה - מהן עולה חדש ליחסי תן וקח בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא מתרסקת ב-10% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, היכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס