גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הדרמה הלילית, בית הכנסת בפקיעין והתגובה המדהימה של מועמד הקואליציה למבקר המדינה

מדוע בוטלה המועמדת של ליצמן, עו"ד מיכל רוזנבוים, כשעה לפני הדד-ליין? • האם יאיר נתניהו השפיע על ההליך? • ואיך רואה מתניהו אנגלמן את תפקיד המבקר ("זה לא גרזן אלא כלי לביקורת בונה")? • כך הפכה הכנסת את 24 השעות האחרונות למרוץ למציאת מועמד לתפקיד מבקר המדינה

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: דוברות הכנסת, יצחק הררי
ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: דוברות הכנסת, יצחק הררי

איך מתנהל הליך לבחירת מבקר מדינה בישראל? ההתרחשויות אתמול בלילה שיתוארו כאן בפרטי פרטים, רגעים ספורים לפני הגשת שמות המועמדים הסופיים לתפקיד, יכולות לתת תמונה די מדויקת.

נתחיל מתמונות הסיום. השעה: 23:10. כ-50 דקות לפני חצות, הרגע האחרון אמש שבו נדרשה רשימה חתומה של עשרה ח"כים לסמן מועמד לתפקיד מבקר המדינה - בסיעת הליכוד עוד התרוצצו עם הטפסים אנה ואנה, תוך שראש הממשלה בנימין נתניהו, מי שאמור לקבל את ההחלטה, מתלבט לכאן או לכאן.

בשעות הערב המאוחרות עלה לפתע שמו של עו"ד רונן פרץ, סגן מזכיר הממשלה, ומי שעבד בעברו עם עו"ד מיכאל קליינר, אב בית הדין של הליכוד וח"כ לשעבר מטעם הליכוד. אלא ששרים בכירים בליכוד סירבו לחתום על הטופס בו נחוצים 10 ח"כים לשם הגשת מועמדותו, ואחרים הבהירו לראש הממשלה נתניהו כי לא יתמכו בשום מצב במועמדות של פרץ, המזוהה לחלוטין פוליטית. מהליכוד נמסר שלא היו שרים שהתנגדו למועמדות רונן פרץ. 

יום ב', השעה: 14:00. בחזרה לצהריים. תוך כדי שח"כ בני גנץ מודיע על מועמדותו של אלוף במיל' גיורא רום לתפקיד, שולח דובר הליכוד יונתן אוריך הודעה לכתבים פוליטיים לפיה הליכוד בחר להציב שני שמות כמועמדים לתפקיד מבקר המדינה - את מנכ"ל המועצה להשכלה גבוהה (מל"ג) מתניהו אנגלמן, ואת עו"ד מיכל רוזנבוים.

בנוגע לאנגלמן, עדכנו מן הליכוד בין היתר כי הוא בעל תואר ראשון בהצטיינות בכלכלה וחשבונאות ותואר שני בהצטיינות במינהל עסקים - שניהם מהאוניברסיטה העברית בירושלים. גם לגבי עו"ד מיכל רוזנבוים, מועמדת שקודמה על-ידי סגן השר יעקב ליצמן וכל סיעת יהדות התורה, נמסרו פרטים מרשימים אודות ההשכלה שלה, בליווי מגוון תפקידים בהם כיהנה. רוזנבוים, כך ניתן היה ללמוד מבדיקות שונות עליה, אף ייצגה את עיריית בני ברק בהליכים שונים, לרבות בטענות נגד העירייה באשר להדרת נשים משלטי חוצות.

אולם סביב השעה 22:00 החלה נסיגה, התרוצצות, ביטול ובלגן. השר זאב אלקין מהליכוד, שארגן את חתימות 10 הח"כים על הטפסים המיועדים, נראה נכנס ויוצא מלשכת ראש הממשלה. עם אלקין הסתובב מזכיר הממשלה, עו"ד צחי ברוורמן. "כמה יש?", שאל ברוורמן את אלקין. "חסר אחד, צריך 10 (חתימות) לפרץ. בכנסת חותמים על אנגלמן", ענה אלקין.

בשעות הערב נצפה המועמד מתניהו אנגלמן נכנס ויוצא מלשכת ראש הממשלה בכנסת. עם עו"ד רוזנבוים נפגש נתניהו יממה קודם לכן. לפני שאנגלמן נכנס ללשכה, זיהו אנשים את יועצו הבכיר של סגן השר ליצמן, מוטי בבצ'יק נכנס ללשכת נתניהו.

יום שני, 23:40. עשרים דקות לפני פקיעת המועד האחרון להגשת המועמדים, הודיע דובר הליכוד באופן מפתיע: "סוכם על-ידי כל מפלגות הקואליציה כי מועמד הקואליציה לתפקיד מבקר המדינה הוא רו"ח מתניהו אנגלמן". בליכוד הסבירו שהתקבלה החלטה להתמקד במועמד אחד של הקואליציה לאור העובדה שהאופוזיציה התגייסה גם היא לטובת מועמד אחד משלה.

יום שני, 23:57. שלוש דקות לפני חצות כתב דוברו של נתניהו: "ראש הממשלה שוחח עם עו"ד רוזנבוים והביע הערכה רבה על החלטתה שלא להגיש את מועמדותה, לאור צרכי הקואליציה להתגייסות בעד מועמד אחד לתפקיד מבקר המדינה".

מטעם יהדות התורה פירשו את המהלך באופן שונה לחלוטין. גורמים במפלגה אמרו כבר אתמול בלילה ל"גלובס" כי נרמז להם שההחלטה שלא להציג את מועמדותה של רוזנבוים נבעה מהתערבות של יאיר נתניהו, בנו של ראש הממשלה. הם לא היו מוכנים לתמוך את ההתייחסות הזו בראיות, אך תשומת-הלב הופנתה לשיח ציוצים בין יאיר נתניהו לבין הפעיל החברתי אלדד יניב. יניב רמז להיכרות אישית בין יניב לבין רוזנבוים, מה שהספיק בשביל להדליק נורות אדומים, כך הטענה.

אם יש מי שמבין את המהלכים הללו - פסילת עו"ד רוזנבוים כתוצאה מציוץ קטן המרמז על היכרות כללית בין יניב לבין המועמדת - הרי שאפשר לנתחם כך: רוזנבוים לא עמדה במבחן הנאמנות של לשכת ראש הממשלה.

"היכרויות אישית - בדמוקרטיה זה אפילו לא שיקול. כך נוהגים עם מתנגדי משטר ועם מי שנמצא איתם בקשר", אמר אלדד יניב ל"גלובס".

אנגלמן והתרומה לבית כנסת בפקיעין

מועמד הקואליציה לתפקיד המבקר, מתניהו אנגלמן, התמנה לפני כשנה למנכ"ל המל"ג. הדילוג הזה כעבור זמן קצר מתפקיד אחד לאחר, דווקא אינו מאפיין את הקריירה של מי שהחל כרואה חשבון במשרד ירושלמי פאהן, קנה ושות'. אולם מאחר והוא עדיין חדש במל"ג, ביקש אנגלמן לפני כמה שבועות את ברכתה של יו"ר הוועדה לתכנון ותקצוב, פרופ' יפה זילברשץ, ואף קיבל אותה.

אנגלמן, 53, מחזיק במשרות ציבוריות בכירות שנים ארוכות. אולם לא ניתן למצוא עמו ראיון או מידע מפורט בעיתונות. במהלך שנות ה-90 עבד למשך כעשור במשרד רואי חשבון, כמנהל הסניף הירושלמי של המשרד, ועסק בביקורת חשבונאית. לאחר מכן עבד כסמנכ"ל המכללה האקדמית להנדסה בירושלים ומנכ"ל עיריית שהם. ב-2010 עבר לתפקיד המשנה לנשיא הטכניון, ובמקביל שימש יו"ר פורום המנכ"לים של ועד ראשי האוניברסיטאות. בין 2004 ל-2018 עמד בראש ועדת הביקורת של הג'וינט, על שלל הגופים הכפופים לארגון הגדול הזה.

אנגלמן סירב לבקשת "גלובס" להשיב למספר שאלות, אך מטעמו נמסר כי "הוא אינו רואה התפקיד של המבקר כגרזן, אלא יפנה להצבת מראה של ביקורת בונה לגופים המבוקרים, שיהוו מעין כלים שאפשר לקחת אותם קדימה. העניין של ביקורת בונה ולא חיפוש אשמה - חשוב לו".

מה כן ידוע על אנגלמן? הנה פרט מעניין. לפני כשנה שימש כנציג של משפחת פיצ'וטו, מסאו פאולו שבברזיל. נציגי המשפחה ביקשו לתרום 400 אלף שקל למועצה האזורית מעלה יוסף לשם בניית בית כנסת בעיר פקיעין.

הקשר בין ראש המועצה שמעון גואטה לבין משפחת פיצ'וטו התנהל באמצעות נציג המשפחה, מתניהו אנגלמן, כך דווח בפרוטוקול ישיבת המועצה במארס 2018. "התורמים הנם אנשים פרטיים המתגוררים בברזיל, ואין להם קשר קודם עם הרשות המקומית ועם גוף נתמך על-ידי הרשות המקומית. אין כל סיכוי או חשש לפגיעה בטוהר המידות או להעמדת מי מבעלי התפקידים במצב של ניגוד עניינים עקב קבלת התרומה", נרשם בדיון. עוד צוין כי בית הכנסת בפקיעין נמצא כבר בהליך בנייה, ותוספת התרומה משלימה את התקציב, ללא ציפייה לקבלת תמורה כלשהי.

יהדות התורה בחרה באישה חילונית

ההחלטה של מפלגת יהדות התורה להציב בחזית המועמדים עו"ד אישה, חילונית, אשר ייצגה את המפלגה ואת עיריית בני ברק בהליכים שונים - מעניינת וחדשנית בפני עצמה. במפלגה ציינו שעד היום הגישה שלהם הייתה בעיקרה להביא לידיעת ראש הממשלה והליכוד מועמדים שאינם ראויים לטעמם, מסיבות של התנכלות לציבור חרדי או אמירות מעוררות מחלוקת. בין השאר הם מזכירים את התגובה החריפה שלהם למועמדות של מיכל עבאדי-בויאנג'ו לתפקיד נציבת שירות המדינה. ליצמן איים אז להתפטר במקרה שהיא תמונה.

בכל מקרה, בשעת לילה מאוחרת הגיש השר אלקין את החתימות הדרושות למזכירת הכנסת: מתניהו אנגלמן היה למועמד היחיד של הקואליציה.

בכירי הליכוד ששוחחו היום עם "גלובס" ציינו בפנינו כי "כל המהלך היה פארסה". מדוע יש לדחות את ההחלטה על המועמד לתפקיד המבקר לשעות האחרונות , כאשר ידוע מראש שאת השמות יש להגיש עד ליום שני, 20 במאי.

לפחות שני בכירים בליכוד הפנו את תשומת-ליבנו לכך שדווקא המועמדת האפשרית - שבסוף לא הוגשה - פרופ' יפעת ביטון, מצאה חן בעיניהם הרבה יותר. "יפעת ביטון הייתה לוקחת בענק. רבים בליכוד היו תומכים בה, היא מאוד מתאימה. אבל פתאום העלו את השם של רונן פרץ, אבל הבינו שהמינוי שלו לא יעבור. יש גבול לכל תעלול", אמר לנו שר מהליכוד.

ח"כ דוד ביטן נשמע אתמול אומר בשיחות מסדרון כי אם יפעת ביטון הייתה המועמדת של האופוזיציה, הרי "שהיא הייתה מצליחה לסכן את המועמד של הקואליציה".

בכחול לבן אומרים היום ל"גלובס", שמבירור מקדים שערכו עלה שפרופ' יפעת ביטון לא קיבלה תמיכה, אפילו לא בקרב חברי אופוזיציה וכי הם התקשו לגבש הסכמה רחבה סביב שמה וחששו למפלה פוליטית בהצבת שמה.

כך נוצר הסוויץ'. בכחול לבן הוחלט בסופו של דבר להציג את שמו של אלוף במיל' גיורא רום. שמו הוצג על-ידי ח"כ בני גנץ בעת הדיון בסיעה אתמול בשעת הצהריים. רום הוא אלוף במיל', שירת כטייס קרב והיה אלוף ההפלות הראשון של חיל האוויר. בספטמבר 1969 השתתף בקרב אווירי במלחמת ההתשה ומטוסו נפגע על-ידי טיל מצרי. הוא נטש את המטוס, צנח פצוע במצרים ונלקח בשבי. בתום שלושה חודשים בשבי הוא שוחרר.

מדוע לא הוצבה מועמדות של שופט

בפעם הראשונה מזה 30 שנה מבקר המדינה הבא לא יהיה שופט בדימוס, ובכך כבר הצלחתו של ח"כ בצלאל סמוטריץ' שהודיע מראש כי לא יתמוך במועמד קואליציה אם יהיה זה שופט בדימוס - כגון השופט יוסף אלון. סמוטריץ' מתכוון להגיש הצעת חוק שתקצץ את סמכויות המבקר, וסבור כי שופטים אינם מתאימים לשאת בתפקיד הזה. האמירות של סמוטריץ' השפיעו כבר עתה גם על זהות המועמד של האופוזיציה, אשר אינו שופט.

עם זאת, עד לרגע האחרון חיפשו באופוזיציה שופטים בדימוס שיסכימו להציג את שמם לתפקיד, וקיבלו יותר מתריסר תשובות שליליות. הם פנו למספר רב של שופטים, לרבות שופטי עליון בדימוס כמו אילה פרוקצ'יה, אורי שוהם ונשיאת בית המשפט העליון בדימוס מרים נאור. הם פנו גם לשופטים מחוזיים, בהווה ובעבר.

"עשינו פניות רבות, חלק מהאנשים כמעט טרקו לי את הטלפון בפנים. אנשים לא מעוניינים כיום להיות בתפקיד הזה, כדי שאח"כ הממשלה והקואליציה והליכוד ישפילו אותם ויעשו מהם צחוק", אמרה ל"גלובס" ח"כית מהאופוזיציה שעסקה בנושא ביממות האחרונות. "אי-אפשר היה למצוא שופט בדימוס אחד שמוכן לעבור השפלה בתפקיד", אמרה. 

המבקר בדק ב-2017 הליך המינוי של אנגלמן למל"ג - וסגר את התיק 

בחירתו של מתניהו אנגלמן לתפקיד מנכ"ל המועצה להשכלה גבוהה (מל"ג) ומינויו על-ידי שר החינוך היוצא נפתלי בנט, נעשו במהלך 2017 - ועברו רק לאחר התערבות של מבקר המדינה.

אנגלמן - איש הציונות הדתית, שכיהן כמשנה לנשיא ומנכ"ל הטכניון - כלל לא הציג בתחילה מועמדות לתפקיד. עבודת ועדת האיתור לוותה בטענות של מועמדים ושל חברים במל"ג, על כך שמועמדים עם כישורים ראויים לא הוזמנו לשלב הראיונות. בעקבות הביקורת האריכה המל"ג את הליך בחירת המנכ"ל בשלושה חודשים, עד סוף 2017.

בראש ועדת האיתור בת שבעה חברים עמדה אז יפה זילברשץ, יו"ר הוועדה לתכנון ותקצוב (ות"ת) במל"ג, בעבר דיקן הפקולטה למשפטים באוניברסיטת בר-אילן, שמונתה על-ידי בנט. חברים במל"ג טענו כי לפני סגירת רשימת המועמדים ובתמיכתו של השר בנט, זילברשץ וחבר נוסף בוועדת האיתור, נפגשו עם אנגלמן. באותה פגישה ניתן לאנגלמן להבין כי יזכה בתפקיד אם יציג מועמדות. לדברי חברים במל"ג, הייתה בכך משום פגיעה בעקרונות המכרז ובמתמודדים האחרים.

בסופו של דבר החליט מבקר המדינה לבדוק אז את תהליך עבודתה של ועדת האיתור.

מבקר המדינה מסר הבוקר (ג') כי "נבדקה בשעתה תלונה אנונימית בנושא מינוי מנכ"ל לות"ת ומינוי מנכ"ל ות"ת היוצא למנכ"ל אוניברסיטת תל-אביב. הבדיקה לא העלתה ממצאים, ולכן לא הבשילה לכדי דוח. משרד מבקר המדינה בודק עתה לגבי מל"ג/ות"ת את תהליך קבלת ההחלטות להעברת האחריות על מכללת 'כרמל' למכללת 'אונו'. הכוונה לפרסם את ממצאי הדוח לציבור בהקדם".

● משה ליכטמן

עוד כתבות

דוד פתאל / צילום: איל יצהר

לאחר שלוש שנים של הפסד, אירופה עזרה לדוד פתאל לחזור להרוויח

עם סיומה של השנה הסתכמו הכנסותיה של פתאל ב-6.93 מיליארד שקל, עלייה חדה של 26.6% ביחס לשנה שקדמה לה ● בשורה התחתונה רשמה פתאל רווח נקי של 45.2 מיליון שקל ● הסיבות לעלייה: שיפור בשיעורי התפוסה במלונות הרשת, עלייה במחיר של חדר ממוצע למתארחים ושיפור בשערי החליפין

איל וולדמן / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

שר החינוך התקפל ולאיל וולדמן יוענק פרס ישראל

לפני מספר שבועות הודיע שר החינוך יואב קיש כי הוא מבטל את טקס פרס ישראל, זאת בין היתר על רקע הפרסומים כי אחד מן הזוכים הוא היזם איל וולדמן ● כעת, חזר בו קיש מעמדתו והוא מכריז כי הטקס יתקיים כסדרו בשדרות ● ומי עוד בין הזוכים?

צילום: ap, AP23024601572019_e5rllq

יציבות בוול סטריט; רדיט יורדת ב-10%, רשת הרהיטים RH מזנקת ב-18%

בלומברג: "שוק הקקאו קורס", וולס פארגו: "כנראה שעליית המחיר תגולגל אל הצרכנים" ● מייסד ומנכ"ל בורסת הקריפטו FTX נידון ל-25 שנות מאסר ● הצמיחה השנתית בארה"ב עמדה ברבעון האחרון על 3.4%, יותר מהצפוי ● האסטרטג של ג'יי.פי מורגן מזהיר: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו" ●  אמזון השקיעה 2.75 מיליארד דולר בחברת ה-AI אנטרופיק ● מחר "יום שישי הטוב" לא יתקיים מסחר בוול סטריט ובמדינות רבות אחרות

ייצור השבבים / צילום: Shutterstock, Golubovy

חברות השבבים הישראליות שמשלמות על הקשחת הכללים

ביטול רכישת חברת שבבים ישראלים על ידי הענקית האמריקאית קוואלקום מתווספת לנסיגת אינטל מרכישת טאואר אשתקד ● לפי מומחים, מדובר במגמה מתעצמת של הקשחת העמדות מצד רגולטורים בעולם ● "חברות צריכות להתחיל לחשוב מראש על אלטרנטיבות", הם אומרים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: שלומי יוסף

העליון מגדיר מחדש את גבולות שכר הטרחה לעורכי דין בתביעות ייצוגיות

פסק דין שאישר פשרה עם סופרגז ואמישראגז קבע תקדימים בעניין שכר טרחת עורכי דין בתביעות ייצוגיות ● בין השאר נקבע כי שר הטרחה יוגבל לפי מדרגות מקסימליות, ודרך היישום לתשלום הובהרה ● בשוק יש שמברכים על ההסדרה, ואולם אחרים מזהירים: תפגע בתמריץ להשיג פיצוי מרבי

יזמיות המגורים מדווחות על עלייה בקצב מכירת הדירות בחודשים האחרונים / צילום: שלומי יוסף

דוחות חברות הנדל"ן מגלים: "המשבר ההיסטורי" נמשך בקושי חודשיים

למרות נבואות הזעם והמחסור המתמשך בעובדי בניין בצל המלחמה, יזמיות המגורים מדווחות על התאוששות ● מחודש דצמבר נרשמת עלייה בקצב מכירת הדירות, לא נרשמים עיכובים במסירות, לפי בכירים בענף רוב אתרי הבנייה חזרו לעבוד, ואפילו מדד המניות הענפי רושם תשואת שיא

קבוצת רוכבי אופניים עם טל ברודי. מימין: ריבה פרידמן בורוביק / צילום: דבורין תקשורת

מקבוצות אופניים ועד קבלת פנים בחזרה לבית: הארגון שמלווה מפונים במלחמה

מאז פרוץ המלחמה מלווה ארגון "הרוח הישראלית" אלפי משפחות של מפונים, ואף גייס תרומות בהיקף של 2.5 מיליון שקל ● מ"מ המנכ"לית, ריבה פרידמן בורוביק: "האתגר הגדול הוא שיקום הקהילות"

הראלי בוול סטריט יימשך? זה מה שמלמדת ההיסטוריה

מדד המניות המוביל S&P 500 עשוי לסיים את הרבעון הראשון עם עלייה של 10% ● האם ניתן להסיק מכך שהמשך השנה יתאפיין בראלי? לפי מחקרים של כמה גופי השקעות, החדשות הרעות נוטות להגיע במחצית השנה השנייה

מנכ''ל NICE, ברק עילם / צילום: CRC Media

מלך השכר של ת"א: המנכ"ל שהרוויח כ-90 מיליון שקל ב-2023

עיקר התגמול של מנכ"ל נייס ברק עילם – הוני ● במשך שנותיו כמנכ"ל נייס צבר תגמולים בהיקף של כ-460 מיליון שקל לפי שער החליפין הנוכחי ● שכר של כ-17 מיליון שקל למנכ"ל אלביט אשתקד

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

הנקמה של פוטין בהודו, ומערכת יירוט הרחפנים החדשה של אלביט

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בעליות; אנבידיה צללה בכ-3%

הנאסד"ק עלה ב-0.5% ● מדד דאקס עלה ב-0.5%, הקאק ירד ב-0.3% ● גולדמן סאקס: לשוק המניות בארה"ב יש אפסייד מוגבל ● נובוקיור וסייברוואן מזנקות בטרום מסחר ● ערב הפסחא, מחירי הקקאו בשיא כל הזמנים, מה זה אומר לגבי יצרניות הממתקים הגדולות ומחירי השוקולד?

מרכז תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בעל דירה סירב לחתום על פרויקט תמ"א וזכה ב־320 אלף שקל נוספים

בעל דירה בפרויקט תמ"א 38 בת"א, שהוא גם בעלים של חלק מהחצר, ביקש פיצוי של 1.2 מיליון שקל ● המפקחת על המקרקעין קבעה בהסכמת הצדדים כי אכן מגיע לו פיצוי תמורת חתימתו

איציק וייץ, מנכ''ל קבוצת קרסו מוטורס / צילום: אלעד גוטמן

המספרים חושפים: כך הפך מותג בנזין סיני אלמוני למכרה הזהב של קבוצת קרסו

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מהדוח השנתי של יבואנית הרכב עולה כי המותג צ'רי, שמכירותיו זינקו ב-2023, הקפיץ את נתח השוק שלה וסייע לה להציג רווח מכובד בתקופה קשה ● אבל ל"אסטרטגיה הסינית" הזו, שמשנה בצורה משמעותית את הפוקוס העסקי של הקבוצה, יש מחיר - ובראשו דריסת מותגים ותיקים

מבצע לתשלום חלקי על דירה על הנייר / צילום: דרור מרמור

מספר הדירות שנרכשות רק עולה, אז למה נתוני המשכנתאות נמוכים?

נתוני המשכנתאות החדשות שניטלו ממשיכים לדשדש כבר כמה חודשים, למרות העלייה ברכישת דירות ● האם מבצעי הקבלנים המאפשרים לשלם רק 10% בתשלום הראשון ואת היתר במסירה, יתבטאו במשכנתאות בעוד שנתיים־שלוש?

בנק ההשקעות ג'יי. פי מורגן / צילום: Reuters, Mike Segar

האסטרטג של הבנק הגדול בעולם: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו"

בבנק ג'יי פי מורגן שוב מזהירים מפני ירידות בשווקים, למרות שהתחזיות שלהם לא פוגעות כבר שנתיים וחצי ● האם הפעם התחזיות שלהם יתממשו? ומה הם ממליצים למשקיעים?

קבינט המלחמה. ללא נשים במוקד קבלת ההחלטות / צילום: קובי גדעון-לע''מ

המלחמה חושפת את אוכלוסיית הנשים לסיכונים חריגים. איך אפשר להתמודד איתם?

מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות ● הפעם, בשיתוף שדולת הנשים, על האתגרים שמציבה המלחמה בפני נשים ● נשים סובלות יותר מהיעדר ביטחון אישי וכלכלי - ובכל זאת הן לא נמצאות במוקד קבלת ההחלטות

אסדת קידוח ''לוויתן'' / צילום: אלבטרוס

במשרד האנרגיה בוחנים: הקמת מתקן להנזלת גז בהשקעה של 7 מיליארד דולר

חלק משמעותי מיצוא הגז של ישראל תלוי היום במצרים, ומתקן הנזלה יאפשר יצוא לרחבי העולם כדי לבזר את הסיכונים ● מי יממן את עלויות ההקמה האדירות?

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

בורסת ת"א ננעלה ביציבות; אלקטריאון זינקה ב-18%, ישראכרט ב-8%

אל על השלימה גיוס של 100 מיליון דולר, המנייה עולה ב-4% ● הבורסה בת"א מסכמת רבעון ראשון בעליות נאות במדדים המובילים ● לאומי על הדולר המתחזק: "מציע למשקיעים הצעה שאי אפשר לסרב לה" ● באופנהיימר צופים "רוח גבית לשוק המניות האמריקאי לפחות עד שנת 2025"

המדינה החדשה שמצטרפת להליך נגד ישראל בהאג

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: רוב האמריקאים מתנגדים להמשך המלחמה, הממשלה הצרפתית מצהירה שלא סיפקה נשק לישראל מאז ה-7 באוקטובר, ואירלנד מצטרפת לתביעה נגד ישראל בהאג ● כותרות העיתונים בעולם 

גל בר-דעה, מנכ''ל וואן זירו / צילום: איל יצהר

הבנק הדיגיטלי כבר שרף כ-800 מיליון שקל; המנכ"ל: "המשקיעים ימשיכו לתמוך"

לוואן זירו כבר יש כ-100 אלף לקוחות והמנכ"ל גל בר דעה מעריך כי "נהפוך לרווחיים כשנגיע ל-200 אלף לקוחות" ● את 2023 סיים הבנק של אמנון שעשוע עם הפסד של 357 מיליון שקל, אך בר דעה אופטימי:  "ההכנסה מלקוח יותר גבוהה ממה שחשבנו. אם נמשיך כך ונגביר פעילות אנחנו על דרך המלך"