גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אשר טופילסקי: "פעם להיות בנקאי היה אופציה ראשונה ליוצאים מהאוניברסיטה, היום זה ההייטק"

מנכ"לית דיסקונט הפורשת בכנס הנדל"ן השנתי של EY: "היום לא מחפשים קביעות במערכת גדולה, מחפשים שינוי וריגוש ותגמול נכון וראוי" ● על עזיבתה: "החלטתי לעשות שינוי ולהתפתח לאתגרים חדשים" ● איתמר דויטשר, מנכ"ל אלקטרה: "חברות מבינות שצריך לייצר ערך מוסף ללקוחות"

לילך אשר טופילסקי - מנכ"לית בנק דיסקונט / תמר מצפי
לילך אשר טופילסקי - מנכ"לית בנק דיסקונט / תמר מצפי

"החלטתי לעשות שינוי ולהתפתח לאתגרים חדשים, אבל אני משוכנעת שהבנק יידע להשתנות ולהתאים את עצמו", כך אמרה היום (ב') לילך אשר טופילסקי, מנכ"לית בנק דיסקונט, בהתייחסות פומבית ראשונה להחלטתה לפרוש מראשות הבנק, במסגרת כנס הנדל"ן השנתי של פירמת הייעוץ וראיית החשבון EY ומשרד עורכי הדין שטיינמץ, הרינג, גורמן ושות', שהתקיים בתל-אביב.

אשר טופילסקי הודיעה לפני שבוע וחצי על פרישתה מהבנק לטובת מעבר לפימי, קרן הפרייבט אקוויטי של ישי דוידי, שם תכהן כשותפה בכירה, החל מסוף שנה זו. 

בדבריה התייחסה לשינויים שמתרחשים בתעשיות השונות, הרלוונטיים למערכת הבנקאות ולא פוסחים על ענף הנדל"ן. "גם אתם שמובילים את עולם הנדל"ן - עם הצרכים המשתנים של הלקוחות שלכם העסקיים והפרטיים - לא תמיד זוכרים כמה תשתית הנדל"ן, כמו גם הבנקאות, קריטיים כדי לייצר צמיחה בת קיימא בעתיד", ציינה אשר טופילסקי. 

לדבריה, "בשנים האחרונות נוצרים שינויים ומפת התחרות שלנו משתנה, יש ניצנים של תחרות מגופי הטכנולוגיה הענקיים כמו אמזון ואפל וגוגל, וגם סטארט-אפים זריזים שיודעים לענות על צרכים של לקוחות והם נוגסים בתעשייה הבנקאית, שלא הופכת להיות הבחירה הראשונה של המצטרפים לשוק התעסוקה. פעם להיות בנקאי היה אופציה ראשונה ליוצאים מהאוניברסיטה, היום זה עולם הייטק. היום לא מחפשים קביעות במערכת גדולה, מחפשים שינוי וריגוש ותגמול נכון וראוי".

השפעה מהותית נוספת לפי אשר טופילסקי היא "השינויים הרגולטוריים, שהם מאוד אינטנסיביים. אנחנו עובדים עם הפיקוח על הבנקים, רשות ניירות ערך, רשות התחרות, ומעבר לזה רגולציה בינלאומית".

"כל הווקטורים האלה גורמים לשינוי בעולם הבנקאות, ומבהירים שאנחנו חייבים לעבור שינוי. היו כמה בעיות שורש בתוך הבנק" - התייחסה פרטנית לדיסקונט, בראשו היא עומדת, "ותשתיות שהיו חייבים לפתח, לצד אסטרטגיה ברורה שתיקח אותנו קדימה, כי היינו בפיגור אחרי המערכת הבנקאית. בנינו אסטרטגיה פשוטה שאומרת 'להמשיך צמיחה והתייעלות, וברגל השנייה להתנסות במודלים עסקיים חדשים, והרגל של תרבות ארגונית תומכת שינוי'. עשינו הרבה דברים, פיתוחים והנפקה, ואפשר היום להגיד שמי שלא השקיע בהנפקה, עשה טעות. כמו שאמרו בסרט 'אישה יפה': Big Mistake, Huge".

אשר טופילסקי העבירה לנוכחים מסר ממנהלת אגף הנדל"ן בבנק דיסקונט, טלי ריצ'מן, ולפיו "יש לנו הון ותיאבון, ואנחנו עושים הרבה עסקים, אז מי שלא עשה איתנו עדיין מוזמן לעשות. בסוף, התשתית הכי חשובה היא זו האנושית, ומצאתי בבנק DNA משובח. גם ירדנו בכוח האדם במלעלה מ-1,500 איש בשנים האלה, אבל יחד עם זאת הצמחנו אנשים מבפנים ומבחוץ. דיסקונט היה ידוע במערכת יחסים לא פשוטה ומתלהמת לעיתים עם העובדים, והיום אנחנו במקום אחר ותומכים בעובדים, מצמצמים פערי שכר, והכי חשוב - חותמים הסכמים שקושרים בין ביצועים של הבנק והצלחתו להצלחה של העובדים שלנו".

"ליצור קהילה שיודעת לדבר עם הלקוחות הסופיים"

דובר נוסף בכנס היה איתמר דויטשר, מנכ"ל קבוצת אלקטרה. לדבריו, "הטכנולוגיה יצרה אפשרות לייצר פלטפורמות לחיבור קהילות ולתת להן שירותים. הדיגיטל הוא הנושא המרכזי שיצר את האפשרות לכך, אבל זה מתחבר למושג של קהילה ולהבנה שצריך לתת משהו שונה היום. קוראים לזה חוויית לקוח. 

"מה שהכי ממחיש את הנושא של חוויית הלקוח הוא תפקיד חדש שיש בחברות הנדל"ן, CXO - מנהל חוויה ראשי. חברות מבינות שכדי להעביר את מה שקורה בתחום של נכסים מניבים, צריך להבין לא רק את ההיבט הכלכלי מסחרי, אלא את הדבר שנקרא חוויית לקוח ואת הערך המוסף שאנחנו צריכים לייצר".

עוד אמר דויטשר כי "WeWork ואחרים יצרו סטנדרט שמשפיע על חברות הטכנולוגיה ששוכרות את הנכסים המניבים. מי מהן שרוצה להיות אטרקטיבית ללקוח, ורוצה לייצר סביבה שבה היא יכולה להעסיק עובדים, צריכה ליישר קו עם אותם אופן-ספייסים והשירותים הנוספים שיש בהם היום, ושלא היו קיימים לפני עשור".

לדבריו, "בקבוצת אלקטרה אנחנו פחות בנכסים מניבים, אבל נותנים שירותים לקרוב ל-12 מיליון מ"ר שטח בישראל ובמדינות אחרות, וחשופים לאותם צרכים שיש היום ללקוחות. אנחנו מתחזקים, שומרים ומנקים את הנכסים. בעבר עצרנו בשער של אותה חברה ששוכרת, ואני חושב שהעידן הזה נגמר. היום אנחנו נותני השירותים צריכים להיכנס פנימה לתוך שטח הנכסים המניבים, כי הלקוח הסופי שצריך לתת לו את השירות והחוויה, זה לאו דווקא מי ששוכר ממך את השטח, אלא מי שגר שם. אם אנחנו רוצים לייצר חוויה נכונה ללקוחות שלנו, יש לנו קהילה שיודעת לדבר עם הלקוחות הסופיים".

"כשאמזון יגיעו, הקניונים ימשיכו לקבל לקוחות"

במסגרת הכנס התנהל פאנל שעסק בנדל"ן המניב, ובהתמודדות של השחקניות הבולטות בענף בישראל עם השינויים המתרחשים בו, ובראשם האיום מהאינטרנט.

אבי לוי, מנכ"ל מליסרון, אמר: "האינטרנט כבר כאן הרבה שנים, וימשיך לגדול. החיים המשותפים של האינטרנט עם רצפת הרחוב תמשיך. רואים את זה עם חברות שהתחילו רק באינטרנט, כמו עדיקה. גם אמזון. אנחנו צריכים להתאים את הקניונים שלנו ליותר בילוי ופנאי, ובסופו של דבר, השילוב של האינטרנט עם המסחר ימשיך לחיות יחד".

חי גאליס, משנה למנכ"ל ביג, הוסיף כי "יש פה הגזמה מוחלטת בכל מה שקורה סביב הגעת אמזון לישראל, ופופוליזם ורצון של עיתונות לראות דם ברחובות. אמזון היא תחרות, אבל הישראלים קונים באונליין כמו משוגעים עוד לפני אמזון. כשאמזון יגיעו, הקניונים ימשיכו לקבל לקוחות, ולנו יש פעילות בארה"ב שמתמודדת עם אמזון כבר הרבה שנים, שמוכיחה שאנשים ולקוחות צריכים ורוצים לצאת מהבית, ורוצים לקנות. אנחנו צריכים לייצר לאנשים את הסיבה להגיע למרכזי הקניות שלנו, ועושים הרבה שינויים והתאמות למה שהקהל רוצה וצריך".

ירון אשל, מנכ"ל גזית גלוב ישראל, הוסיף: "אנחנו מחפשים מרכזים שכונתיים במעמד הסוציו-אקונומי הנכון, כי במעמד גבוה יותר יש לאנשים יותר זמן וכסף לבזבז. ביחס לאונליין, תמהיל החנויות מאוד חשוב במרכזים שכונתיים, שמתאפיינים בשירותים. שם אנחנו לא מצפים שאנשים יבואו לקנות אופנה, אלא שיבואו שלוש פעמים ביום - פעם לווטרינר, פעם לשתות קפה ופעם לחדר כושר. האונליין מחזק אותנו, כי הדואר שנמצא אצלנו מביא אנשים שכבר שותים קפה או עושים משהו אחר".

רמי שביט, מנכ"ל המשביר לצרכן, התייחס לצד הקמעונאים בעניין העומסים והכבדת שכר הדירה בנכסים המניבים, ואמר: "כמו שאני יכול להתלונן מול בעלי הנכסים, הספקים שלי יכולים להתלונן מולי. יש לנו מערכות יחסים של שותפות. הקניות מהאינטרנט חלקן נובעות מכך שיש הנחת מע"מ, הטבה לא הגיונית. עכשיו רוצים להטיל על כולנו עוד מע"מ, אבל לא יפתרו את העיוות הזה. יש לנו בעיה של רגולציה, גם לנדל"ניסטים וגם לנו, אבל בינינו לבין בעלי הנכסים יש שותפות. אני משלם לחברות שכר דירה כל חודש, ויש להן אינטרס שארוויח כסף. האיזון בינינו הוא איזון הגיוני של שותפות. אין כאן מערכת יחסים כוחנית, נגמרו המלחמות. הקרב שלנו הוא מול הרגולציה".

עוד כתבות

קבוצת רוכבי אופניים עם טל ברודי. מימין: ריבה פרידמן בורוביק / צילום: דבורין תקשורת

מקבוצות אופניים ועד קבלת פנים בחזרה לבית: הארגון שמלווה מפונים במלחמה

מאז פרוץ המלחמה מלווה ארגון "הרוח הישראלית" אלפי משפחות של מפונים, ואף גייס תרומות בהיקף של 2.5 מיליון שקל ● מ"מ המנכ"לית, ריבה פרידמן בורוביק: "האתגר הגדול הוא שיקום הקהילות"

משה ארבל, שר הפנים / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

בעקבות חשיפת גלובס: השר ארבל קורא לנתניהו לאפשר כניסת פועלי בניין פלסטינים לישראל

שר הפנים מציין במכתבו: "גוברות ההערכות כי אלפי פועלים פלסטיניים מיהודה ושומרון מועסקים שלא כדין בענף" ● הוא קורא לראש הממשלה לבחון הסדרה של הכנסת הפועלים לישראל, בין היתר על ידי בחינה פרטנית של כל פועל והגבלת גיל

איל וולדמן / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

שר החינוך התקפל ולאיל וולדמן יוענק פרס ישראל

לפני מספר שבועות הודיע שר החינוך יואב קיש כי הוא מבטל את טקס פרס ישראל, זאת בין היתר על רקע הפרסומים כי אחד מן הזוכים הוא היזם איל וולדמן ● כעת, חזר בו קיש מעמדתו והוא מכריז כי הטקס יתקיים כסדרו בשדרות ● ומי עוד בין הזוכים?

קרן כהן חזון, מנכ''לית ובעלת השליטה בתורפז / צילום: ששון משה

תורפז רוכשת יצרני חומרי טעם בלגית-גרמנית תמורת 48 מיליון דולר

תורפז צפויה לרכוש את קבוצת קלאריס & ווילך באמצעות חברת הבת שלה - פיט ● החברה מייצרת חומרי הגלם היחודיים לתחום הבשר והאפייה ומחזור המכירות שלה הסתכם ב-35.1 מיליון דולר ב-2023

עינת גנון / צילום: בר שניר

פרויקט הענק מתעכב: עוד פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו

עינת גנון, סמנכ"לית הרשות להתחדשות עירונית, הודיעה על פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו, לאחר שלאחרונה גם צחי דוד, סגן הממונה על התקציבים באוצר לשעבר, הסיר את מועמדותו לתפקיד ● כעת נותר מועמד אחד לבחירה, והמכרז עומד בפני ביטול

בנק ההשקעות ג'יי. פי מורגן / צילום: Reuters, Mike Segar

האסטרטג של הבנק הגדול בעולם: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו"

בבנק ג'יי פי מורגן שוב מזהירים מפני ירידות בשווקים, למרות שהתחזיות שלהם לא פוגעות כבר שנתיים וחצי ● האם הפעם התחזיות שלהם יתממשו? ומה הם ממליצים למשקיעים?

אסדת קידוח ''לוויתן'' / צילום: אלבטרוס

במשרד האנרגיה בוחנים: הקמת מתקן להנזלת גז בהשקעה של 7 מיליארד דולר

חלק משמעותי מיצוא הגז של ישראל תלוי היום במצרים, ומתקן הנזלה יאפשר יצוא לרחבי העולם כדי לבזר את הסיכונים ● מי יממן את עלויות ההקמה האדירות?

חיילים צרפתים מפטרלים בפריז / צילום: Reuters, Benoit Tessier

באירופה מתכוננים לאירוויזיון ואולימפיאדה תחת חשש כבד מחטיפות ופיגועים

אירוויזיון במאלמו, אליפות היורו בגרמניה ואולימפיאדה בפריז: שורת האירועים ההמוניים באירופה הקיץ, במקביל למלחמה בעזה והסיכון הגבוה לטרור איסלמי, מעלים את הכוננות בה לשיאים חדשים ● האמצעים שעל הפרק: שימוש ברחפנים והחזרת הנוכחות המשטרתית בגבולות

ייצור השבבים / צילום: Shutterstock, Golubovy

חברות השבבים הישראליות שמשלמות על הקשחת הכללים

ביטול רכישת חברת שבבים ישראלים על ידי הענקית האמריקאית קוואלקום מתווספת לנסיגת אינטל מרכישת טאואר אשתקד ● לפי מומחים, מדובר במגמה מתעצמת של הקשחת העמדות מצד רגולטורים בעולם ● "חברות צריכות להתחיל לחשוב מראש על אלטרנטיבות", הם אומרים

שי אהרונוביץ׳, מנהל רשות המסים / צילום: ניב קנטור

מס דירה שלישית חוזר לשולחן: "המערכות כבר מוכנות"

לדברי מנהל רשות המסים, שי אהרונוביץ', המדינה צריכה ליצור אחידות ולהפסיק לשנות את שיעורי מיסוי הנדל"ן בתדירות גבוהה ● עוד הוא הוסיף כי צריך לחשוב על מס דירה שלישית: "מבחינתנו זה צעד נכון שיעלה בתקציב 2025"

ביתן של קבוצת צ'אנגן בתערוכת מכוניות בסין / צילום: ap, Ng Han Guan

קבוצת הרכב השלישית בגודלה בסין בדרך לישראל

משלחת בכירה של צ'אנגן (Changan) סינית נערכת לייצא לישראל, הכניסה של החברה לישראל היא חלק ממהלך ההתרחבות הגלובלית שעליו הכריזה השנה ● מרצדס E קלאס והקרוסאובר של פורד: הדגמים החשמליים שבדרך ● השבוע בענף הרכב

המדינה החדשה שמצטרפת להליך נגד ישראל בהאג

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: רוב האמריקאים מתנגדים להמשך המלחמה, הממשלה הצרפתית מצהירה שלא סיפקה נשק לישראל מאז ה-7 באוקטובר, ואירלנד מצטרפת לתביעה נגד ישראל בהאג ● כותרות העיתונים בעולם 

מנכ''ל האוצר שלומי הייזלר בוועידת מרכז הנדל''ן באילת / צילום: נאו מדיה

מנכ"ל האוצר נגד מנהל רשות המסים: "מס דירה שלישית ירחיק משקיעים משוק הנדל"ן"

לפי מנכ"ל האוצר, שלומי הייזלר, החזרת "מס דירה שלישית" כבר בתקציב הקרוב לא נמצאת על הפרק ● על הביקורת שהעביר ינקי קוינט בכנס התשתיות של גלובס בשבוע שעבר, הוא עונה: "אמירות חמורות ואין בהן דבר וחצי דבר. באוצר יש אנשים מופלאים" ● וזו התוכנית שלו למלא את קופת המדינה, נוכח הגירעון המחמיר

הסכם אינו נדרש כתנאי עבור זוגות במערכות יחסים כאלה ואחרות / צילום: Shutterstock, Viacheslav Lopatin

זוג הקפיא עוברים ואז נפרד. האם האישה תוכל להשתמש בהם?

כשלושה עשורים לאחר פרשת נחמני, בתי המשפט עדיין נאלצים לדון בתביעות בלתי אפשריות לגבי גורלם של עוברים מוקפאים ● מן הראוי היה לחייב כל זוג שפונה לבצע הפריה חוץ-גופית, לחתום על הסכם שמתייחס לאפשרות הריאלית של פרידה במהלך הזמן שחולף בין יצירת העוברים המוקפאים לבין השימוש בהם

יזמיות המגורים מדווחות על עלייה בקצב מכירת הדירות בחודשים האחרונים / צילום: שלומי יוסף

דוחות חברות הנדל"ן מגלים: "המשבר ההיסטורי" נמשך בקושי חודשיים

למרות נבואות הזעם והמחסור המתמשך בעובדי בניין בצל המלחמה, יזמיות המגורים מדווחות על התאוששות ● מחודש דצמבר נרשמת עלייה בקצב מכירת הדירות, לא נרשמים עיכובים במסירות, לפי בכירים בענף רוב אתרי הבנייה חזרו לעבוד, ואפילו מדד המניות הענפי רושם תשואת שיא

חרדים בלשכת הגיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

בג"ץ: לעצור תשלומים לישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים החל מה-1 באפריל

בג"ץ הוציא את צו הביניים בשל היעדר מקור חוקי להעברת התשלומים ● וכעת, מיום שני הקרוב יופסק התקצוב לתלמידי ישיבות שחייבים בגיוס ● השופטים אימצו עמדה מחמירה מזו של היועמ"שית ● התנועה לאיכות השלטון: "צו הביניים הזה מהווה צעד תקדימי בדרך לשוויון, וציבור המשרתים מודה לבית המשפט על החלטתו החשובה"

קבינט המלחמה. ללא נשים במוקד קבלת ההחלטות / צילום: קובי גדעון-לע''מ

המלחמה חושפת את אוכלוסיית הנשים לסיכונים חריגים. איך אפשר להתמודד איתם?

מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות ● הפעם, בשיתוף שדולת הנשים, על האתגרים שמציבה המלחמה בפני נשים ● נשים סובלות יותר מהיעדר ביטחון אישי וכלכלי - ובכל זאת הן לא נמצאות במוקד קבלת ההחלטות

ינקי קוינט, מנכ''ל רמי ומ''מ מנהל רשות החברות / צילום: יוסי זמיר

מתחנות כוח ועד מוסכי רכבת: בענף התשתיות טוענים שרמ"י תוקעת מיזמים

בפנייה דחופה מבקשים במינהל התכנון מרשות מקרקעי ישראל לשחרר היתרים למיזמי תשתית לאומיים ● ברקע זה, גורמים בענף טוענים כי פרויקטים גדולים, בהם תחנות כוח ומוסכים של הרכבת הקלה, תקועים בגלל התנהלות הרשות ● רמ"י: "חלק מהפרויקטים יצאו לדרך"

גזירת סרט בפתיחת משרדי ASI, חברת הבת בהודו יחד עם שגריר ישראל בהודו, נאור גילאון / צילום: תעשייה אווירית

מתחת לרדאר: התעשייה האווירית הקימה חברה בת בהודו

התעשייה האווירית השיקה השבוע את חברת הבת ההודית שלה בניו דלהי ● החברה הוקמה במסגרת שיתוף הפעולה בין התעשייה האווירית לבין DRDO, גוף המחקר והפיתוח בנושאי הגנה של ממשלת הודו

מירי רגב, ליכוד / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

ועדות חקירה ממלכתיות תמיד הטילו אחריות אישית על ראש הממשלה?

עד כמה חריפה הביקורת שנמתחה על נתניהו בדוח מירון בהשוואה היסטורית? בדקנו ● המשרוקית של גלובס