גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ווי וורק מתכננת לגייס בתקופה הקרובה מיליארדי דולרים באג"ח לפני הנפקת מניות

חברת חללי העבודה המשותפים מקווה שהמזומנים יסייעו לה לחמוק מהסוגיות שהעיבו על ההנפקות המאכזבות של אובר וליפט ● לפי התוכנית תזרימי מזומנים מבניינים מסוימים של החברה יממנו את החזרי החוב והריבית, שתהיה נמוכה ביחס לשוק הקונצרני

wework /  צילום: Shutterstock, א.ס.א.פ קריאייטיב
wework / צילום: Shutterstock, א.ס.א.פ קריאייטיב

לחברת חללי העבודה המשותפים ווי וורק (WeWork) יש תוכנית לשפר את האמון בעסקיה, בטרם תצא להנפקת מניות ראשונית לציבור (IPO): גיוס באמצעות הנפקת אג"ח בהיקף מיליארדי דולרים, שיממנו את צמיחתה עד שהחברה תתחיל להרוויח.

ווי וורק, שאינה רווחית לפי שעה, תנסה לגייס בחודשים הקרובים 3-4 מיליארד דולר באמצעות מנגנון חוב שיוכל לגדול אפילו ל-10 מיליארד דולר בשנתיים-שלוש הבאות, לפי גורמים המקורבים לעסקה. הנפקת האג"ח תתבצע בנפרד מגיוס ההון שמתכננת ווי וורק בהנפקת המניות הראשונה שלה, וייתכן שהיא אף תהיה גדולה ממנה.

גיוס החוב הנרחב טרם הנפקת מניות משקף את הספקנות המופנית גם כלפי חברות נוספות בפרופיל גבוה בכלכלה החדשה כמו ליפט ואובר. חברות ההסעות השיתופיות צברו הפסדים גבוהים ויצאו להנפקות עם באזז תקשורתי גדול, אך לא השיגו הצלחה במסחר. שתי המניות הללו נסחרות כעת מתחת למחירי ההנפקה - וביחס לציפיות המחיר אחרי ההנפקה הפער גדול אף יותר.

נוסף להשוואות לאובר וליפט, ווי וורק, שהפסידה בשנה שעברה 1.9 מיליארד דולר, נפגעה גם מביטול השקעת הענק המתוכננת מצד תאגיד סופטבנק (SoftBank) היפני, בעקבות התנגדות משקיעים בסופטבנק. גיוס החוב הנרחב עשוי לתמוך בביקוש להנפקת מניות, בין היתר בכך שהסכום שיגוייס ישכנע משקיעים שהחברה יכולה לממן את התרחבותה במשך שנים ללא צורך להנפיק עוד מניות.

בנקי ההשקעות גולדמן זקס וג'יי. פי. מורגן בונים את התוכנית הזו ומגבים אותה, אולי עזרת בנקים נוספים, לפי הערכות. מנכ"ל ווי וורק, אדם ניומן, נפגש בשבועות האחרונים עם מנכ"לי שני הבנקים, ג'יימי דימון ודייויד סלומון, כדי לדון בעסקת האג"ח ובהנפקת המניות.

ווי וורק שוכרת שטחי משרד לתקופה ארוכה, משפצת ומחלקת אותם ומשכירה אותם בשכירות משנה על בסיס ארוך טווח לחברת אחרות. לחברה עצמה יש מעט נכסים בבעלותה. בהנפקת האג"ח, ווי וורק תוכל לנצל את תזרימי המזומנים שהיא מייצרת ממבנים מסוימים שהיא משכירה כדי לממן את תשלומי הריבית על החוב.

הנפקה בהמשך השנה או בתחילת 2020

לפי המקורבים, ווי וורק, שמנהלת שיחות על עסקת האג"ח במשך יותר מחודש, מעוניינת להקים את מנגנון החוב הזה לפני שהיא תמשיך בהנפקה בהמשך השנה או בתחילת 2020. העסקה עשויה להתגבש בשבועות הקרובים, אם כי היא יכולה עדיין להתבטל או ללבוש צורה אחרת.

גיוס הון של עד 4 מיליארד דולר בשוקי החוב הוא פעולה נדירה לחברה עם הפרופיל הפיננסי של ווי וורק. חברות צמיחה מהירה כמו אובר וספוטיפיי נכנסו לשוק האג"ח בשנים האחרונות - מהלך חריג מאד בראייה היסטורית לחברות שמפסידות כספים - אך גיוס הון נרחב כל כך באמצעות תזרימי מזומנים הוא צעד נדיר, אם לא חסר תקדים.

יצרנית המכוניות טסלה, שעדיין לא מניבה רווחים עקביים, משתמשת בתשלומי השכרה של כלי רכב כערבות לאג"ח שהנפיקה בהיקף של מעל מיליארד דולר. כמו אג"ח אחרות שמגובות בתשלומי השכרה או החכרה, האג"ח הונפקו על ידי ישות מיוחדת שמיועדת להגן על המשקיעים במקרה שטסלה תגיע לחדלות פירעון.

גיוס של מיליארדי דולר באג"ח חדשות יפחית את הצורך של לווי וורק לגייס כספים מבעלי המניות לעתיד. לדברי מקורות מקורבים, הנפקת המניות תגייס עוד כמה מיליארדי דולרים.

מאחר שהמשקיעים במנגנון החוב החדש של ווי וורק יקבלו גישה לתזרימי המזומנים מבנייני החברה בארה"ב, באירופה ובאמריקה הלטינית שיממנו את החזרי החוב, החברה תגייס את הכספים בריביות נמוכות יותר בהשוואה לשוק האג"ח הקונצרניות, שבו נסחרות האג"ח בתשואות פרמיית סיכון ביחס לאג"ח ממשלתיות. ווי וורק גייסה בשנה שעברה 702 מיליון דולר בריבית גבוהה של 7.9%, והאג"ח הללו קיבלו מעמד של "זבל" (מתחת לדירוג השקעה).

להדגים את ערך החוזים והתזרימים מהם

עסקת האג"ח מיועדת לעזור לווי וורק להדגים את ערך חוזי ההחכרה שלה ואת תזרימי המזומנים מהם. היא גם צפויה להראות שהרווחיות היא בשליטה של החברה, מפני שרבים מהנכסים הם רווחיים וחלק גדול מההפסדים נובע מההשקעה בהתרחבות.

ווי וורק רשמה גידול מהיר בהכנסות, אבל הפסדיה תפחו בקצב דומה. החברה בת התשע מניו יורק רשמה, כאמור, הפסד של 1.9 מיליארד דולר בשנה שעברה, שעלה על הכנסות בסך 1.8 מיליארד דולר. ההפסדים הגבוהים מצביעים על תיאבון בלתי נדלה של החברה למזומנים.

ישנם ספקות רבים האם ווי וורק, שמיתגה את עצמה מחדש השנה כ-We Company, תוכל להשיג תמחור קרוב לזה שהשיגה בסבב ההנפקה הפרטית האחרון שלה: החברה הוערכה ב-47 מיליארד דולר כשגייסה הון מסופטבנק מוקדם יותר השנה. אך באותה עת סופטבנק קנה מניות גם מעובדי ווי וורק וממשקיעים לפי שווי של כ-23 מיליארד דולר, ולכן השווי הממוזג שלה עמד על 36 מיליארד דולר.

בסוף השנה שעברה, לפני ההנפקות של אובר וליפט, ווי וורק דנה בעסקה עם סופטבנק שהייתה אולי מייתרת את הצורך בהנפקה ציבורית שלה לשנים רבות. התאגיד שקל להשקיע עד 16 מיליארד דולר בחברת הנדל"ן - 6 מיליארד בהון חדש ו-10 מיליארד בקניית מניות ממשקיעים קיימים. העסקה קרסה אחרי שכמה משקיעים של סופטבנק הצביעו על התמחור הגבוה שלה. סופטבנק השקיע במקום זאת מיליארד דולר ישירות בווי וורק וקנה עוד מיליארד דולר של מניות קיימות.

לווי וורק, שהגישה בהיחבא בקשה להנפקה בסוף השנה שעברה, יש יומרות להיות יותר מרק חברת נדל"ן. ניומן וסגניו טוענים שהמשקיעים צריכים להתייחס אליה יותר כמו חברת טכנולוגיה בגלל צמיחתה המהירה וכמה שירותים שהיא מקווה להציע בסופו של דבר לדייריה. 

עוד כתבות

ביתן של קבוצת צ'אנגן בתערוכת מכוניות בסין / צילום: ap, Ng Han Guan

קבוצת הרכב השלישית בגודלה בסין בדרך לישראל

משלחת בכירה של צ'אנגן (Changan) סינית נערכת לייצא לישראל, הכניסה של החברה לישראל היא חלק ממהלך ההתרחבות הגלובלית שעליו הכריזה השנה ● מרצדס E קלאס והקרוסאובר של פורד: הדגמים החשמליים שבדרך ● השבוע בענף הרכב

מנכ''ל האוצר שלומי הייזלר בוועידת מרכז הנדל''ן באילת / צילום: נאו מדיה

מנכ"ל האוצר נגד מנהל רשות המסים: "מס דירה שלישית ירחיק משקיעים משוק הנדל"ן"

לפי מנכ"ל האוצר, שלומי הייזלר, החזרת "מס דירה שלישית" כבר בתקציב הקרוב לא נמצאת על הפרק ● על הביקורת שהעביר ינקי קוינט בכנס התשתיות של גלובס בשבוע שעבר, הוא עונה: "אמירות חמורות ואין בהן דבר וחצי דבר. באוצר יש אנשים מופלאים" ● וזו התוכנית שלו למלא את קופת המדינה, נוכח הגירעון המחמיר

משה ארבל, שר הפנים / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

בעקבות חשיפת גלובס: השר ארבל קורא לנתניהו לאפשר כניסת פועלי בניין פלסטינים לישראל

שר הפנים מציין במכתבו: "גוברות ההערכות כי אלפי פועלים פלסטיניים מיהודה ושומרון מועסקים שלא כדין בענף" ● הוא קורא לראש הממשלה לבחון הסדרה של הכנסת הפועלים לישראל, בין היתר על ידי בחינה פרטנית של כל פועל והגבלת גיל

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Mosa'ab Elshamy), אתר החברה, שאטרסטוק

באפריקה הצעירים מנצחים, וביפן מייצרים חיתולים רק בשביל קשישים

בסנגל בוחרים נשיא חדש וצעיר, ובאירופה רוצים להפקיע את הריבית הרוסית ● בינתיים, סין נזכרת שהיא אינה רוצה בחורבן המערב, וארה"ב מנסה למנוע את מושחתי העולם מלהלבין בנדל"ן ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם 

עינת גנון / צילום: בר שניר

פרויקט הענק מתעכב: עוד פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו

עינת גנון, סמנכ"לית הרשות להתחדשות עירונית, הודיעה על פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו, לאחר שלאחרונה גם צחי דוד, סגן הממונה על התקציבים באוצר לשעבר, הסיר את מועמדותו לתפקיד ● כעת נותר מועמד אחד לבחירה, והמכרז עומד בפני ביטול

דוד פתאל / צילום: איל יצהר

לאחר שלוש שנים של הפסד, אירופה עזרה לדוד פתאל לחזור להרוויח

עם סיומה של השנה הסתכמו הכנסותיה של פתאל ב-6.93 מיליארד שקל, עלייה חדה של 26.6% ביחס לשנה שקדמה לה ● בשורה התחתונה רשמה פתאל רווח נקי של 45.2 מיליון שקל ● הסיבות לעלייה: שיפור בשיעורי התפוסה במלונות הרשת, עלייה במחיר של חדר ממוצע למתארחים ושיפור בשערי החליפין

קבוצת רוכבי אופניים עם טל ברודי. מימין: ריבה פרידמן בורוביק / צילום: דבורין תקשורת

מקבוצות אופניים ועד קבלת פנים בחזרה לבית: הארגון שמלווה מפונים במלחמה

מאז פרוץ המלחמה מלווה ארגון "הרוח הישראלית" אלפי משפחות של מפונים, ואף גייס תרומות בהיקף של 2.5 מיליון שקל ● מ"מ המנכ"לית, ריבה פרידמן בורוביק: "האתגר הגדול הוא שיקום הקהילות"

בורסת טוקיו / צילום: Associated Press, Eugene Hoshiko

נעילה ירוקה באסיה. מחיר הזהב זינק במרץ ב-9.8%

היום חוגגים את יום שישי הטוב, ולכן לא יתקיים מסחר בבורסות באירופה ובוול סטריט ● אמש ננעלה וול סטריט בירוק, מדד ה-S&P 500 שבר שיא בפעם ה-23 מתחילת השנה ● מחיר הביטקוין עומד על 70.5 אלף דולר למטבע ● מדד שנגחאי עלה ב-1%

צילום: ap, AP23024601572019_e5rllq

וול סטריט סגרה את הרבעון הראשון הטוב ביותר מאז 2019; מדד S&P 500 שבר שיא חדש

שיא חדש גם לדאו ג'ונס ● סיכום הרבעון הראשון באירופה: השווקים עלו בכ-7% ● בלומברג: "שוק הקקאו קורס", וולס פארגו: "עליית המחיר תגולגל אל הצרכנים" ● מייסד בורסת הקריפטו FTX נידון ל-25 שנות מאסר ● הצמיחה בארה"ב עמדה על 3.4%, יותר מהצפוי ● ג'יי.פי מורגן: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו" ● מחר "יום שישי הטוב" אין מסחר בוול סטריט ובמדינות רבות אחרות

אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה / איור: גיל ג'יבלי

בדיקת אי הסדרים בעיצומה, אז איך זה שאפשר להפקיד חיסכון לכל ילד בסלייס

רשות שוק ההון מצאה לאחרונה אי סדרים חמורים בהתנהלותו של בית ההשקעות סלייס ● למרות זאת, באתר הביטוח הלאומי סלייס מוצגת כאפשרות להפקדת כספים בתוכנית "חיסכון לכל ילד" ● עד תחילת מאי לא ניתן יהיה למשוך כספים מקופות סלייס, אך הרגולטור לא מודאג

בנק ההשקעות ג'יי. פי מורגן / צילום: Reuters, Mike Segar

האסטרטג של הבנק הגדול בעולם: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו"

בבנק ג'יי פי מורגן שוב מזהירים מפני ירידות בשווקים, למרות שהתחזיות שלהם לא פוגעות כבר שנתיים וחצי ● האם הפעם התחזיות שלהם יתממשו? ומה הם ממליצים למשקיעים?

בנימין נתניהו ואריה דרעי / צילום: עמוס בן גרשום, לע''מ

דרעי: "בג"ץ מתעמר בלומדי התורה, אות קין", גנץ: "בג"ץ פסק את המובן מאליו" | התגובות הפוליטיות על צו הביניים

הפוליטיקאים הגיבו על החלטת בג"ץ שקיבל את עמדת היועמ"שית ● גולדקנופף: "אות קלון וביזיון, ניאבק בכל דרך על זכותו של כל יהודי ללמוד תורה ולא נתפשר" ● דרעי: "מבין את הלוחמים שלא רוצים לשרת עכשיו בצבא" ● גנץ: "הגיעה העת שהממשלה תעשה את המובן מאליו"

קרן כהן חזון, מנכ''לית ובעלת השליטה בתורפז / צילום: ששון משה

תורפז רוכשת יצרני חומרי טעם בלגית-גרמנית תמורת 48 מיליון דולר

תורפז צפויה לרכוש את קבוצת קלאריס & ווילך באמצעות חברת הבת שלה - פיט ● החברה מייצרת חומרי הגלם היחודיים לתחום הבשר והאפייה ומחזור המכירות שלה הסתכם ב-35.1 מיליון דולר ב-2023

''התייצבות ושיפור, גם אם צנוע, ברוב הפרמטרים הפיננסיים של ההייטק הישראלי'' / אילוסטרציה: Shutterstock

אחרי שנה קשה, הרבעון הראשון של 2024 מראה מגמה חיובית בתעשיית הטק הישראלית

על פי נתונים חדשים מדוח ההייטק "Tech Review", ברבעון הראשון של 2024 חברות הסטארט-אפ הישראליות גייסו כ-1.6 מיליארד דולר ● מדובר בעלייה של כ-10% ביחס לרבעון הקודם וירידה של 10% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד ● 38% מסך הסכום הכולל גוייס בחברות הסייבר

ניסאן X-TRAIL / צילום: יח''צ

המכונית של ניסן שמוכיחה: שוק הבנזין עדיין חי ובועט

ניסאן X-TRAIL, הטורבו-בנזין החדשה של ניסאן, מוכיחה שגרסאות הבנזין לא אמרו את המילה האחרונה: היא זריזה, נוחה ומרווחת

הפגנת חרדים נגד גיוס בני ישיבות,ירושלים / צילום: Reuters, Ammar Awad

מהתקציבים שייעצרו ועד לדיוני החירום באוצר: כל מה שכדאי לדעת על הצו הדרמטי בנוגע לחוק הגיוס

בהתאם לצו הביניים שהוציא בג"ץ, תקצוב הישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים ייעצר כבר בשבוע הבא ● בשלב זה, התמיכה בכ-44 אלף תלמידי ישיבות צפויה להיעצר ● באגף החשב הכללי במשרד האוצר, שאמונים על ביצוע התשלומים מתקציב המדינה, מתכוונים ליישם את הצו במועד ● איך זה יעבוד? גלובס עושה סדר

דם אברמוב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך

בלי אסקפיזם ועם לוחם בשיקום, הפרסומת של בנק הפועלים היא הזכורה ביותר

פרסומת הבנק, שבה מככב הלוחם הפצוע אדם אברמוב, היא גם המושקעת ביותר עם כ–1.6 מיליון שקל ● מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה עולה כי השבוע התברגו שתי פרסומות חדשות: מנורה מבטחים וטאצ' ● הפרסומת של ביטוח 9 היא האהודה ביותר גם השבוע

חברת הסייבר הישראלית Coro (קורו) / צילום: CORO

המשבר בהייטק נגמר? סטארט-אפ ישראלי שני מודיע בתוך שבוע על גיוס של 100 מיליון דולר

חברת קורו (Coro) הישראלית, העוסקת במכירת מערכות סייבר לעסקים קטנים ובינוניים, הודיעה על גיוס של 100 מיליון דולר ● ככל שנודע, כספי הגיוס כולם הושקעו בחברה ולא בקניית מניות מיזמים או משקיעים קודמים ● כל הגיוס התבצע מקרנות הון סיכון זרות

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

בורסת ת"א ננעלה ביציבות; אלקטריאון זינקה ב-18%, ישראכרט ב-8%

אל על השלימה גיוס של 100 מיליון דולר, המנייה עולה ב-4% ● הבורסה בת"א מסכמת רבעון ראשון בעליות נאות במדדים המובילים ● לאומי על הדולר המתחזק: "מציע למשקיעים הצעה שאי אפשר לסרב לה" ● באופנהיימר צופים "רוח גבית לשוק המניות האמריקאי לפחות עד שנת 2025"

הסכם אינו נדרש כתנאי עבור זוגות במערכות יחסים כאלה ואחרות / צילום: Shutterstock, Viacheslav Lopatin

זוג הקפיא עוברים ואז נפרד. האם האישה תוכל להשתמש בהם?

כשלושה עשורים לאחר פרשת נחמני, בתי המשפט עדיין נאלצים לדון בתביעות בלתי אפשריות לגבי גורלם של עוברים מוקפאים ● מן הראוי היה לחייב כל זוג שפונה לבצע הפריה חוץ-גופית, לחתום על הסכם שמתייחס לאפשרות הריאלית של פרידה במהלך הזמן שחולף בין יצירת העוברים המוקפאים לבין השימוש בהם