גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רוצים חברות שאכפת להם: דור ה-Z נכנס לשוק העבודה ומחפש מעסיקים ערכיים

קארן קווינטוס, סמנכ"לית הלקוחות של חברת Dell והאישה הבכירה בארגון, מספרת בראיון ל"גלובס" על השינויים האסטרטגיים שעוברת החברה, על החשיבה לטווח ארוך ועל המעורבות של מייקל דל בנושאים של גיוון והכלה ● "למה נושאי גיוון הם באחריות של סמנכ"לית הלקוחות? כי ללקוחות שלנו אכפת מהם"

קארן קווינטוס, סמנכ"לית הלקוחות של חברת Dell / צילום: שלומי יוסף
קארן קווינטוס, סמנכ"לית הלקוחות של חברת Dell / צילום: שלומי יוסף

"כשאני חושבת על המסע שלנו ב-Dell (דל), אני מסתכלת על כל התוכניות בעולם שקשורות לגיוון והכללה, ומה שבאמת עושה את ההבדל זה כשמנהיגים לוקחים אחריות ורוצים לשנות את התרבות", כך אומרת קארן קווינטוס, סמנכ"לית הלקוחות הראשית של חברת דל, בראיון ל"גלובס". "מייקל דל עושה פעם בשנה הערכת ביצועים לכל הבכירים, ובשנים האחרונות הוא בוחן גם תפקוד בתחומי הגיוון וההכללה", היא מספרת.

קווינטוס, האישה הבכירה ביותר בחברת דל, מובילה במקביל את האסטרטגיה של החברה בתחומי הגיוון התעסוקתי והאחריות הסביבתית. "למה גיוון הוא תחת סמנכ"לית הלקוחות? כי ללקוחות שלנו אכפת מהנושאים האלו. 75% מדור ה-Z מקבלים החלטות מקצועיות על בסיס גיוון וערכים ורוצים לראות חברות שאכפת להן ושמייצגות משהו. לכן אנחנו גם מנהיגים מדיניות של אפס סובלנות לכל דבר שקשור להטרדות מיניות, ועכשיו אנחנו גם זזים להוקעה של מיקרו אגרסיות ולבריונות מהסוג הזה, שגם כלפיה יש לנו אפס סובלנות", מוסיפה קווינטוס.

בנוסף לפעילותה בתחום הגיוון המגדרי בתוך החברה, קווינטוס גם מובילה את האסטרטגיה של דל בכל הקשור לשימוש בטכנולוגיה לצרכים ברי-קיימא עם ערך חברתי רחב. החברה עומדת לפרסם בקרוב רשימת מטרות חברתיות שהיא מבקשת להגשים בעשור הקרוב. "המטרות שלנו ל-2030 יהיו ממוקדות באופן שבו הטכנולוגיות שלנו יוכלו לתת ערך לכמה מהבעיות הגדולות בעולם", אומרת קווינטוס, ונותנת דוגמה לשימוש כזה בטכנולוגיה של דל: "ב-2011-2010 היינו אחת החברות הראשונות שהחליטו להשקיע באופן טכנולוגי בריצוף הגנום האנושי, עם קונצורסיום שנקרא TGen וכלל חברות ומוסדות מחקר שונים".

דל צומחת, אך עדיין מפסידה

מיצרנית מחשבים למרכזי נתונים ותשתיות

דל היא יצרנית ומשווקת מחשבים ותיקה אשר הוקמה על-ידי מייקל דל מחדרו במעונות הסטודנטים. באמצעות רכישות ומיזוגים, שמומנו בין השאר באמצעות נטילת חוב של עשרות מיליארדי דולרים, גיוונה דל בשנים האחרונות את מוצריה והפכה מעסק שמתבסס על מכירות מחשבים לחברה עם קו מוצרים רחב שכולל שרתים, מוצרי אבטחה ותשתית ענן שהושקה בחודש מאי האחרון.

את שנת 2018 סיימה דל עם הכנסות של 90 מיליארד דולר, עלייה של 15% מהשנה שקדמה לה. בעקבות עלייה במכירת שירותים ותשתיות מחשוב לארגונים, וירידה בהיקף מכירות המחשבים שלה, דל הצליחה לצמצם את הפסדיה ב-25% ביחס לשנה הקודמת והם הסתכמו ב-2.3 מיליארד דולר.

בישראל, מרכז המחקר והפיתוח של דל מבוסס על מרכז הפיתוח המקומי של EMC, אשר מונה למעלה מ-1,000 מהנדסים. המרכז - אחד מארבעה מרכזי פיתוח של דל בישראל - ממוקם בהרצליה, שם נמצא גם מרכז המכירות המקומי של החברה. קרן ההשקעות של דל, אותה מוביל יאיר שניר, השקיעה עד כה ביותר מ-15 חברות ישראליות.

קווינטוס החלה את דרכה בדל בשנת 2000, ומאז מילאה שורה של תפקידי ניהול בכירים בחברה, מניהול שרשרת האספקה הגלובלית של כל מוצרי החברה ועד תפקידה הנוכחי כסמנכ"לית הלקוחות הראשית.

השינוי התפיסתי לגבי סוגיות גיוון ושוויון בארגון חלחל במקביל לשינויים הפנימיים בעסקיה של חברת דל, בין השאר בעקבות המיזוג עם חברת EMC. אלה כוללים את מחיקת דל מהמסחר בבורסה, שינויים ארגונים שכללו גם את המיזוג עם EMC ו-VMWar, ורישום מחדש למסחר לפני כשלוש שנים. מאז עלתה מניית החברה ב-130%.

"אני באופן אישי מאמינה שהפיכת החברה לפרטית היא אחת ההחלטות הכי חשובות מבחינה אסטרטגית שאי פעם קיבלנו. זה מאוד מאוד קשה להפוך חברה מחברה של מחשבים בלבד לארגון טכנולוגי של מרכזי נתונים ושל תשתיות, וזה עוד יותר קשה לעשות את זה בזרקור הציבורי, כי הם לא נותנים לך זמן לעשות את הדברים הללו בצורה ראויה.

"כשהפכנו לפרטיים, היינו צריכים לאמן מחדש את הארגון להשקיע בטווח הרחוק, ולא להסתכל לטווח הקצר ועל ההחזר על ההשקעות ל-90 יום, כפי שצריך להתנהל כחברה ציבורית. ואת יודעת מה? זה לא קרה בן לילה. לא הפכנו לפרטיים וכולם פתאום אמרו "וואו, מעולה, עכשיו נשקיע בטווח הרחוק!". היינו צריכים ללמוד המון מהמנהיגים שלנו. עכשיו, כחברה ציבורית, אנחנו ממשיכים לחשוב לטווח ארוך, וזה מתקבל היטב בשווקים", אומרת קווינטוס.

עם זאת, החברה הייתה צריכה לממן את רכישת ענקית האחסון EMC תמורת 67 מיליארד דולר ב-2016, עסקה שהוכתרה כעסקת הטכנולוגיה הגדולה ביותר בכל הזמנים. לצורך מימון הרכישה, דל לקחה חוב של 49 מיליארד דולר, מתוכם כבר שילמה כ-13 מיליארד. לאור ביקורת בעלי המניות, צעד כזה לא היה יכול להתרחש כאשר דל הייתה ציבורית, והעסקה התקיימה במהלך חמש השנים בהן הייתה דל חברת הטכנולוגיה הפרטית הגדולה בעולם.

האם הלחץ להחזיר את החוב מרכישת EMC או להביא לכך שהעסקה תניב תוצאות מורגש ביומיום?
"התפקיד שלי הוא להביא עוד לקוחות שימשיכו לקנות שירותים, וכך סמנכ"ל הכספים יוכל להמשיך לשלם את החוב. ביומיום אני לא מרגישה את הלחץ לשלם את החוב, אלא אני מתרגשת מההזדמנויות שהמיזוג הזה נותן לנו. לדוגמה, דל תמיד עבדה עם 90% לפחות מהפורצ'ן 500, אבל היום אנחנו רואים את המומנטום שלנו עם סטארט-אפים קטנים כמו שיש כאן בישראל, וגם בארה"ב ומסביב לעולם. זו הזדמנות עבורנו מבחינת התרחבות".

"הקרבה למייקל דל נותנת לי יתרון"

השינויים שביצעה החברה באו לידי ביטוי גם בשינוי בעבודה של החברה מול הלקוחות, אותו הובילה קווינטוס. מינויה לתפקיד כלל הקמה של ארגון לקוחות חדש בדל, שלא יהיה כפוף לארגון התמיכה, המכירות או הכספים - אלא יפעל באופן עצמאי וידווח ישירות למנכ"ל. העובדה כי היא מדווחת ישירות למייקל דל, ושהיא אחת המנהלות הוותיקות בארגון, הופך אותה לכזו שמחזיקה בפרספקטיבה ייחודית על השינויים הרבים שעברה החברה בשנים האחרונות.

"זה שאני יושבת ישירות תחת מייקל דל, ושאני לא יושבת תחת פונקציה מסוימת אלא ברמת ההנהלה - זה די ייחודי, וזה נותן לי יכולת לקחת אחריות ולנהל הרבה סוגיות, ולטפל בהן בצורה רוחבית.

"מוצרים טובים וטכנולוגיה הולכים להיות מאוד חשובים, אולם כשחושבים על איך חוויית הלקוח מגיעה לעולם המכירות לעסקים (B2B) היום - כשהכול דיגיטלי ונגיש - ברור לנו שהלקוחות שלנו רוצים את הכול פשוט יותר ומהיר יותר, והעבודה של הצוות שלי היא לבנות אסטרטגיה לחוויית הלקוח הזו.

"כשהתחלתי את ארגון הלקוחות, דיברתי עם לקוחות ועם אנשי מכירות ושאלתי איפה אני יכולה לתת להם הכי הרבה ערך. הם אמרו - תעזרי לנו לקחת את כל הפידבק שאנחנו מקבלים מלקוחות לגבי מה עובד ומה לא, ולעשות תעדוף לגבי מה לתקן כדי לשפר את הדברים. בנינו פלטפורמת אנליטיקה, ואנחנו יכולים לקחת מיליוני נקודות נתונים - משאלונים, מחקרים, ואירועים - לנתח באמצעות למידת מכונה את ההזדמנויות שיש לנו לשפר את חוויית הלקוח, ולעשות תעדוף שלהן".

לדברי קווינטוס, זהו חלק משינוי תפיסתי בדל - מהסתמכות על שרשרת אספקה יעילה שמאפשרת לחברה לספק מחשבים בזול וביעילות ללקוח הקצה, לארגון טכנולוגי שנסמך על מערכת היחסים שלו עם הלקוחות. "כשמיזגנו בין החברות, זו הייתה אינטגרציה גדולה, ומייקל דל רצה מישהו מהצד שלו שיקום כל בוקר ויוודא שחוויית הלקוח שאנחנו מספקים תהיה הטובה ביותר. אז עבדנו הרבה על בנייה של מערך מכירות יותר מאוחד ומתואם בין הגופים השונים בדל טכנולוגיות, על יצירת תקשורת עסקית אחידה ועל הבאת פתרונות טכנולוגיים שמאחדים בין היכולות של דל, EMC, ו-VMWare. יש לנו עוד הרבה עבודה, אבל עשינו הרבה בכל הנוגע להבאת חוויה אינטגרטיבית ושלמה ללקוחות".

באיזה אתגרים אתם נתקלים בעבודה מול לקוחות?
"דל היא חברה עם תרבות מאוד ממוקדת-לקוח, וכחברת צוות המנהיגות של דל, כשאני יושבת עם הקולגות שלי ואומרת להם "זה משתפר, ובזה צריך לטפל" - הם מכבדים את זה. לכן, האתגר הוא לא להוביל אינדיבידואלים ולשכנע אותם לפעול בהיבטים הללו, אלא ליצור צוותים בין-פונקציונליים שישפרו את חוויית הלקוח באופן רוחבי בארגון".

את חושבת שדל מספיק חדשנית מבחינה טכנולוגית כדי לשרוד לאורך זמן?
"כן. הלקוחות שלנו רוצים להשתמש בחדשנות של דל כדי להיות חדשניים יותר עבור הלקוחות שלהם, והם נותנים לנו הזדמנויות כל הזמן ומראים לנו איך אנחנו יכולים לעזור להם בכל התחומים מקצה לקצה. לפני שנה קיבלנו פידבק מכמה עשרות סמנכ"לי טכנולוגיות מובילים מקרב לקוחותינו באירופה ובצפון אמריקה, שאמרו לנו את אותו הדבר - שהם התעייפו מלהיות לכודים בתוך השירותים של ספקיות הענן הציבורי. 80% מהם העבירו אפליקציות לפלטפורמות פנימיות של הארגון ולפלטפורמות היברידיות.

"הם רצו את העזרה שלנו בבניית פלטפורמת ענן היברידי שלא 'תכלא' אותם אצל ספקית אחת, אלא תאפשר להם גמישות ועבודה עם סביבות שונות, חלק ציבוריות, חלק פרטיות, וחלק היברידיות. במאי השקנו פלטפורמת ענן היברידי שהיא תוצאה ישירה של הפידבק שקיבלנו מהם, שמביאה לשוק את היכולות המלאות של דל, של EMC ושל VMWare. תחשבי על זה ביחס לכמה מהמתחרים שלנו, שהם שחקני נישה שעובדים רק באחסון, או רק במחשבים אישיים". 

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

השקל נחלש בחדות מול המטבעות הזרים. אלו הסיבות

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה