גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ארבעה גאדג'טים להולכים על ארבע ועוד אחד שיחליף אותם

מערכת בידור ומעקב לכלבים וחתולים, דלת לחצר שמזהה את הכלב, רובוט אלחוטי לאקווריום ומתקן ביתי משוכלל שיעזור לאלה שלא יכולים להוציא את הכלב לטיול

חיית מחמד / צילום: Shutterstock
חיית מחמד / צילום: Shutterstock

עונת הקיץ והטיולים כרוכה בייסורי מצפון של בעלי חיות מחמד, שנאלצים להשאיר אותן בבית. למרבה המזל, הטכנולוגיה המודרנית נרתמת לסיוע באמצעות בינה מלאכותית, מצלמות ותקשורת מתקדמת.

מרכז מעקב ובידור חכם

טכנולוגיית בינה מלאכותית לזיהוי קול, מצלמות יום ולילה, שליטה באמצעות פקודות קוליות וציין לייזר נשלט אלחוטית. זו לא מערכת נשק חדשה, אלא הדור החדש של יחידת המעקב והבידור לחיית המחמד הביתית Petcube, שמביא עימו מספר חידושים ביחס לדור הראשון שהוצג לפני שנתיים. בלב המערכת ניצבת מצלמה ברזולוציה גבוהה עם שדה ראייה של 180 מעלות וזום פי 4, שיכולה לכסות חדר שלם ביום או בלילה ולהעביר לבעלים דרך הרשת הביתית וידיאו זורם והתרעות.

המצלמה נעזרת במיקרופונים רגישים שמחוברים לאלגוריתמים של בינה מלאכותית ושבאמצעותם ניתן להבדיל בין קולות שונים כמו נביחת כלב, יללת חתול או קולות אנושיים, לזהות התנהגות החורגת מהשגרה ולצלם אותה.

גרסת הכלב של "הקובייה" מחוברת למתקן שמאפשר להשליך לכלב חטיף ייעודי מתוך מתקן מיוחד. בגרסה לחתול ניתן לשלוט מרחוק בסמן לייזר שנע אקראית או בצורה מכוונת על פני החדר ומספק לחתול פעילות גם כשהוא לבד בבית. תקשורת אלחוטית של 5 ג'יגה-הרץ אחראית לחיבור דו-כיווני לרשת הביתית ומשם לאפליקציה של בעל חיית המחמד, שאף יכול גם "לשוחח" עימה מרחוק.

בנוסף, יש תמיכה בפקודות קוליות של אלקסה, שמאפשרת להורות למכשיר לפזר חטיפים, למקד את המצלמה או פשוט להפעיל את כל פונקציות הבית החכם באמצעות קול. הגרסה עם מפזר החטיפים עולה 249 דולר, וגרסת החתול שמצוידת בלייזר עולה 199 דולר.

צוללת וידיאו לאקווריום

גם דגים זקוקים ליחס אישי כשאין מישהו בבית, ולשם כך יש את הרובוט האלחוטי MOAI, שתוכנן למעקב אחר הנעשה באקווריום - מתוך האקווריום. הרובוט הזעיר, שנשלט באמצעות Wi-Fi וקישור לאפליקציה, מצויד בגוף אטום למים ובמערכת הנעה חשמלית זעירה ומיועד לבצע שלוש משימות.

המשימה הראשונה היא סיור תת מימי לצורך זיהוי טמפרטורת המים ואיכותם, תוך מעקב מרחוק בוידיאו וסטרימינג לאפליקציה. הסיור באקווריום יכול להתבצע אקראית לאורך ולעומק, או כשיט מוכוון לנקודות ציון ספציפיות - מאחורי אלמוגים ובפינות נסתרות, למשל.

המשימה השנייה היא צילום סרטים או תמונות לצורך בידור, כולל צילום דגים מנקודת המבט של עצמם, והמשימה השלישית היא ניקוי אוטומטי ומתוזמן של דפנות האקווריום מאצות ומזהמים אחרים.

הרובוט יכול לפעול בתוך אקווריום ברוחב של עד 2 מטרים עם מים מתוקים או מלוחים. הסוללה שלו מתוכננת לספק עד 15 דקות פעולה רצופה, ובסיומן הוא מנווט את עצמו אוטומטית לנקודת טעינה שמותקנת בחלק הפנימי של האקווריום. המחיר הוא 105 דולר.

דלת חכמה לחצר

בית פרטי עם גינה הוא סביבת מחייה אידיאלית לחיות מחמד, ולכלבים במיוחד. אולם כאשר הבעלים רחוק, מסוכן להשאיר את הדלת לחצר פתוחה עבור חיית המחמד. זה הוביל לפיתוח Wayzn, מנגנון IoT (ה"אינטרנט של הדברים") חכם לדלת זכוכית שנעה על מסילה וחוצצת בין הבית לגינה הפרטית.

המתקן מצויד בחיישן תנועה ומחובר למצלמה. כשהבעלים בבית הדלת נפתחת ונסגרת אוטומטית כשהחיישן מזהה את חיית המחמד. כשהבעלים רחוק, המכשיר מתחבר באמצעות רכיב Wi-Fi למרכזיית בית חכם דוגמת אמזון אקו ומשם לאפליקציה בטלפון של הבעלים, שיכול להורות למתקן לפתוח את הדלת.

האפליקציה תומכת כיום בשליטה מרחוק במצלמות אלחוטיות של NEST , ובעתיד גם במצלמות מסוגים נוספים. מנגנון הפתיחה והסגירה כולל בוכנה נשלטת מרחוק, אותה ניתן להרכיב עצמאית על מסילות תקניות של דלתות מחליקות. המחיר הוא כ-110 דולר.

שירותים ביתיים לכלב

כלבים הם חיה יותר "מסובכת לתחזוקה", בשל הצורך לטייל עימם מדי יום ולאפשר להם לעשות את צרכיהם בטבע, אולם הטכנולוגיה המודרנית מוצאת פתרון גם למגבלה הזו.

המתקן INUBOX הוא מערכת שירותים מתוחכמת, שמרגילה את הכלב להשתמש בה, מבצעת סניטציה יסודית של הפסולת ומנטרלת ריחות. המערכת נראית כמו רהיט ביתי ואף מציעה גימור חיצוני מעץ, אבל כשחיישנים פנימיים מזהים את התקרבות הכלב, השירותים נפתחים ומופעל מנגנון לפינוי אוטומטי של הפסולת לתוך מארז סופג ואטום, שאמור להספיק לכ-45 יום בשימוש של כלב אחד.

בתום התהליך מעניק המכשיר לכלב חטיף כדי לחזק את ההתניה לשימוש במכשיר. כ-20 חיישנים שמשולבים במערכת משמשים גם למעקב אחרי פעילותו ובריאותו של הכלב - משקל, טמפרטורה, נשימה וכו'. כל המידע מועבר לאפליקציה בטלפון של הבעלים. המתקן מיועד לכלב במשקל של עד כ-30 קילו ומחירו כ-680 דולר.

תחליף רובוטי לחיית מחמד

מי שהחליט שגידול חיית מחמד "אמיתית" אינו מתאים לו, עשוי למצוא את מבוקשו בחיית המחמד הרובוטית LOVOT, שאמורה לצאת השנה לשוק היפני. הרובוט בעל עיצוב ידידותי שמזכיר פינגווין, גובהו 43 סנטימטרים ומשקלו ארבעה קילו, אבל הוא רחוק מלהיות צעצוע לילדים.

הרובוט מתוכנן לבצע אינטראקציה בקול ובמגע עם בעליו, וגם לתקשר אלחוטית באמצעות אפליקציה ורשת ביתית. החברה טוענת שעיניו וקולו מתוכנתים לספק "תחושה אנושית", ואף ניתן להלבישו במגוון פריטי אופנה.

מערכת העיבוד שלו מבוססת על שתי יחידות עיבוד עם שמונה ליבות ואלגוריתמים של למידה מכונה, והוא מצויד במצלמה ב-180 מעלות, מצלמה תרמית לתנועה בחשיכה ומערך היקפי של חיישנים, כולל חיישן מגע לצורך זיהוי ליטוף, חיישן אור, חיישן מרחק, חיישן טמפרטורה ועוד. לתקשורת עם הסביבה אחראים רכיבי בלוטות', Wi-Fi ועוד, ומקור הכוח הוא סוללת ליתיום נטענת שמספיקה לעד 45 דקות פעולה רצופה, שבסופן הרובוט מתביית אוטומטית על עמדת הטעינה שלו. המחיר ביפן כ-5,360 דולר, אך אפשר גם לחכור אותו בתשלום חודשי. הצפי לשיווק הוא אוקטובר. 

עוד כתבות

מישל וונטסוס, לשעבר מנכ''ל ביוג'ן / צילום: Quris

"ביוג'ן הייתה פסגת הקריירה שלי עד כה": המנכ"ל לשעבר מדבר על התוכניות לעתיד

מישל וונטסוס היה מנכ"ל ביוג'ן בתקופה שבה הייתה במוקד תשומת הלב בעקבות התרופה החדשנית שלה לאלצהיימר, אבל בסוף שילם בכיסאו על הכישלון שלה בשוק ● בראיון ל"גלובס", הוא מגיב על הביקורת שהושמעה נגדו, מספר אילו חברות מעניינות אותו עכשיו ומדבר על ההשקעה שלו בקיוריס הישראלית ● על המיזם החדש שהוא מקים בסינגפור, הוא עדיין לא מוכן לפרט

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

בורסת ת"א ננעלה ביציבות; אלקטריאון זינקה ב-18%, ישראכרט ב-8%

אל על השלימה גיוס של 100 מיליון דולר, המנייה עולה ב-4% ● הבורסה בת"א מסכמת רבעון ראשון בעליות נאות במדדים המובילים ● לאומי על הדולר המתחזק: "מציע למשקיעים הצעה שאי אפשר לסרב לה" ● באופנהיימר צופים "רוח גבית לשוק המניות האמריקאי לפחות עד שנת 2025"

חיילים צרפתים מפטרלים בפריז / צילום: Reuters, Benoit Tessier

באירופה מתכוננים לאירוויזיון ואולימפיאדה תחת חשש כבד מחטיפות ופיגועים

אירוויזיון במאלמו, אליפות היורו בגרמניה ואולימפיאדה בפריז: שורת האירועים ההמוניים באירופה הקיץ, במקביל למלחמה בעזה והסיכון הגבוה לטרור איסלמי, מעלים את הכוננות בה לשיאים חדשים ● האמצעים שעל הפרק: שימוש ברחפנים והחזרת הנוכחות המשטרתית בגבולות

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

ביום האחרון לפני הפקיעה: מנכ"ל הפניקס אייל בן סימון מכר מניות

מנכ"ל הפניקס וסמנכ"ל הכספים שלו מימשו יחד 170 אלף אופציות במחיר של 37.48 שקל למניה ● המימוש בוצע יום לאחר שהחברה דיווחה על תוצאותיה הכספיות לשנת 2023, רווח של 1.1 מיליארד שקל המשקף תשואה להון של 10.5%

מבצע לתשלום חלקי על דירה על הנייר / צילום: דרור מרמור

מספר הדירות שנרכשות רק עולה, אז למה נתוני המשכנתאות נמוכים?

נתוני המשכנתאות החדשות שניטלו ממשיכים לדשדש כבר כמה חודשים, למרות העלייה ברכישת דירות ● האם מבצעי הקבלנים המאפשרים לשלם רק 10% בתשלום הראשון ואת היתר במסירה, יתבטאו במשכנתאות בעוד שנתיים־שלוש?

גזירת סרט בפתיחת משרדי ASI, חברת הבת בהודו יחד עם שגריר ישראל בהודו, נאור גילאון / צילום: תעשייה אווירית

מתחת לרדאר: התעשייה האווירית הקימה חברה בת בהודו

התעשייה האווירית השיקה השבוע את חברת הבת ההודית שלה בניו דלהי ● החברה הוקמה במסגרת שיתוף הפעולה בין התעשייה האווירית לבין DRDO, גוף המחקר והפיתוח בנושאי הגנה של ממשלת הודו

איציק וייץ, מנכ''ל קבוצת קרסו מוטורס / צילום: אלעד גוטמן

המספרים חושפים: כך הפך מותג בנזין סיני אלמוני למכרה הזהב של קבוצת קרסו

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מהדוח השנתי של יבואנית הרכב עולה כי המותג צ'רי, שמכירותיו זינקו ב-2023, הקפיץ את נתח השוק שלה וסייע לה להציג רווח מכובד בתקופה קשה ● אבל ל"אסטרטגיה הסינית" הזו, שמשנה בצורה משמעותית את הפוקוס העסקי של הקבוצה, יש מחיר - ובראשו דריסת מותגים ותיקים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Mosa'ab Elshamy), אתר החברה, שאטרסטוק

באפריקה הצעירים מנצחים, וביפן מייצרים חיתולים רק בשביל קשישים

בסנגל בוחרים נשיא חדש וצעיר, ובאירופה רוצים להפקיע את הריבית הרוסית ● בינתיים, סין נזכרת שהיא אינה רוצה בחורבן המערב, וארה"ב מנסה למנוע את מושחתי העולם מלהלבין בנדל"ן ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם 

ביתן של קבוצת צ'אנגן בתערוכת מכוניות בסין / צילום: ap, Ng Han Guan

קבוצת הרכב השלישית בגודלה בסין בדרך לישראל

משלחת בכירה של צ'אנגן (Changan) סינית נערכת לייצא לישראל, הכניסה של החברה לישראל היא חלק ממהלך ההתרחבות הגלובלית שעליו הכריזה השנה ● מרצדס E קלאס והקרוסאובר של פורד: הדגמים החשמליים שבדרך ● השבוע בענף הרכב

מרכז תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בעל דירה סירב לחתום על פרויקט תמ"א וזכה ב־320 אלף שקל נוספים

בעל דירה בפרויקט תמ"א 38 בת"א, שהוא גם בעלים של חלק מהחצר, ביקש פיצוי של 1.2 מיליון שקל ● המפקחת על המקרקעין קבעה בהסכמת הצדדים כי אכן מגיע לו פיצוי תמורת חתימתו

מירי רגב, ליכוד / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

ועדות חקירה ממלכתיות תמיד הטילו אחריות אישית על ראש הממשלה?

עד כמה חריפה הביקורת שנמתחה על נתניהו בדוח מירון בהשוואה היסטורית? בדקנו ● המשרוקית של גלובס

שי אהרונוביץ׳, מנהל רשות המסים / צילום: ניב קנטור

מס דירה שלישית חוזר לשולחן: "המערכות כבר מוכנות"

לדברי מנהל רשות המסים, שי אהרונוביץ', המדינה צריכה ליצור אחידות ולהפסיק לשנות את שיעורי מיסוי הנדל"ן בתדירות גבוהה ● עוד הוא הוסיף כי צריך לחשוב על מס דירה שלישית: "מבחינתנו זה צעד נכון שיעלה בתקציב 2025"

חרדים בלשכת הגיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

בג"ץ: לעצור תשלומים לישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים החל מה-1 באפריל

בג"ץ הוציא את צו הביניים בשל היעדר מקור חוקי להעברת התשלומים ● וכעת, מיום שני הקרוב יופסק התקצוב לתלמידי ישיבות שחייבים בגיוס ● השופטים אימצו עמדה מחמירה מזו של היועמ"שית ● התנועה לאיכות השלטון: "צו הביניים הזה מהווה צעד תקדימי בדרך לשוויון, וציבור המשרתים מודה לבית המשפט על החלטתו החשובה"

בנק ההשקעות ג'יי. פי מורגן / צילום: Reuters, Mike Segar

האסטרטג של הבנק הגדול בעולם: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו"

בבנק ג'יי פי מורגן שוב מזהירים מפני ירידות בשווקים, למרות שהתחזיות שלהם לא פוגעות כבר שנתיים וחצי ● האם הפעם התחזיות שלהם יתממשו? ומה הם ממליצים למשקיעים?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: שלומי יוסף

העליון מגדיר מחדש את גבולות שכר הטרחה לעורכי דין בתביעות ייצוגיות

פסק דין שאישר פשרה עם סופרגז ואמישראגז קבע תקדימים בעניין שכר טרחת עורכי דין בתביעות ייצוגיות ● בין השאר נקבע כי שר הטרחה יוגבל לפי מדרגות מקסימליות, ודרך היישום לתשלום הובהרה ● בשוק יש שמברכים על ההסדרה, ואולם אחרים מזהירים: תפגע בתמריץ להשיג פיצוי מרבי

קרן כהן חזון, מנכ''לית ובעלת השליטה בתורפז / צילום: ששון משה

תורפז רוכשת יצרני חומרי טעם בלגית-גרמנית תמורת 48 מיליון דולר

תורפז צפויה לרכוש את קבוצת קלאריס & ווילך באמצעות חברת הבת שלה - פיט ● החברה מייצרת חומרי הגלם היחודיים לתחום הבשר והאפייה ומחזור המכירות שלה הסתכם ב-35.1 מיליון דולר ב-2023

חנן מור, מנכ''ל קבוצת חנן מור / צילום: איל יצהר

הנושים זעמו, וחנן מור ידולל ל-1% ממניות קבוצת הנדל"ן שהקים

לפי הסדר החוב המתגבש, חנן מור יחזיק כ-1% ממניות החברה ● במקביל, יוקצה לנושי החברה, בעיקר בנקים וגופים מוסדיים, מניות שיהוו כ-96% מהון החברה

חברת הסייבר הישראלית Coro (קורו) / צילום: CORO

המשבר בהייטק נגמר? סטארט-אפ ישראלי שני מודיע בתוך שבוע על גיוס של 100 מיליון דולר

חברת קורו (Coro) הישראלית, העוסקת במכירת מערכות סייבר לעסקים קטנים ובינוניים, הודיעה על גיוס של 100 מיליון דולר ● ככל שנודע, כספי הגיוס כולם הושקעו בחברה ולא בקניית מניות מיזמים או משקיעים קודמים ● כל הגיוס התבצע מקרנות הון סיכון זרות

''התייצבות ושיפור, גם אם צנוע, ברוב הפרמטרים הפיננסיים של ההייטק הישראלי'' / אילוסטרציה: Shutterstock

אחרי שנה קשה, הרבעון הראשון של 2024 מראה מגמה חיובית בתעשיית הטק הישראלית

על פי נתונים חדשים מדוח ההייטק "Tech Review", ברבעון הראשון של 2024 חברות הסטארט-אפ הישראליות גייסו כ-1.6 מיליארד דולר ● מדובר בעלייה של כ-10% ביחס לרבעון הקודם וירידה של 10% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד ● 38% מסך הסכום הכולל גוייס בחברות הסייבר

אסדת קידוח ''לוויתן'' / צילום: אלבטרוס

במשרד האנרגיה בוחנים: הקמת מתקן להנזלת גז בהשקעה של 7 מיליארד דולר

חלק משמעותי מיצוא הגז של ישראל תלוי היום במצרים, ומתקן הנזלה יאפשר יצוא לרחבי העולם כדי לבזר את הסיכונים ● מי יממן את עלויות ההקמה האדירות?