גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חדשנות ויזואלית: כיצד עולם המולטימדיה יכול לשדרג את עולם המסחר

דלתות מעלית שהן בעצם מסכי LED מעודדי מכירות, קיוסקים אינטרקטיביים להזמנת ארוחות והנעה לפעולה, מסכים מתניידים המזרימים מידע מתחלף ומבנים מוארים המייצרים חוויה ● כל אלו הם רק חלק מהפיתוחים החדשניים בעולם המולטימדיה, שעשויים לסייע לחברות במכירות

מסכים צורניים בחנות אורבניקה. למשוך את העין של המבקרים / צילום: גיל דור
מסכים צורניים בחנות אורבניקה. למשוך את העין של המבקרים / צילום: גיל דור

הכתבה בשיתוף Protouch

עולם המסחר עבר בשנים האחרונות שינויים גדולים. פריחתו של המסחר המקוון הביאה לצמיחה ברכישה אונליין ולקיטון בכמות המבקרים בקניונים. על רקע שינויים אלו, החלו אותם קניונים לנסות ולשמר את הקהל באמצעות חוויית קנייה ייחודית, שאותה לא יוכל לקבל דרך הרשת. אחת הדרכים לעשות זאת היא בעזרת תחום המולטימדיה על החידושים שבו, שבכוחו לשדרג את חוויית המסחר הפיזי ולסייע במכירה לרשתות ולחברות ממגוון תחומים ובנוסף לתרום להן באפיקים של תדמית וייעול הפעילות. מהן המגמות המובילות בתחום המולטימדיה וכיצד הן באות לידי ביטוי בעולם המסחרי ובכלל? לפניכם כמה דוגמאות.

1. שילוט דיגיטלי נייד במתחמים ציבוריים ומסחריים

בשנת 2001, בעקבות אסון התאומים, שונו כללי הבטיחות בתעופה, תחילה בארה"ב ואז גם בשאר העולם. האיסור להעלות נוזלים למטוס נכנס לתוקף והתהדק הפיקוח על מוצרים נוספים שמותר להניחם אך ורק במזוודה (דוגמת מספריים או סכיני גילוח). השינוי דרש היערכות מחודשת משדות התעופה, בדמות שלטים חדשים המורים על אלו מוצרים אסור להעלות לטיסה, אולם מאחר שבשדות תעופה רבים השלטים האלקטרונים ממוקמים גבוה, חלק מהאנשים לא הבחינו בהם.

איך נפתרה הבעיה? באמצעות שלטים דיגיטליים ניידים, הפועלים על סוללות ומסוגלים לקלוט תשדורות אלחוטיות ולעדכן ולשנות את התכנים בהתאם למבוקש. כך מסביר שלומי בן אבט, מנהל תכנון בחברת "Protouch, מערכות מולטימדיה מתקדמות". לדבריו, "בדרך זו התאפשר למקם את המסך באמצע התור בשדה וכך כל אחד רואה אותו, גם מי שנמצא בסמארטפון רוב הזמן. Protouch הציבה מסכים כאלה, המזרימים תכנים שונים, בשדה התעופה בסן פרנסיסקו והדבר הוביל להפחתה של 40% בכמות האנשים שמגיעים לתור עם מוצרים אסורים", הוא מדגיש.

בן-אבט אומר כי התרומה החדשנית הייחודית של שלטים דיגיטליים אלו היא באפשרות למקם אותם בכל מקום ולהעניק גמישות. "לא מדובר במסך שתקוע בנקודה מסויימת והזזה שלו דורשת פרויקט לוגיסטי. אפשר לנייד אותו בקלות - להעמיד אותו פעם אחת בנקודה מסוימת ובפעם השנייה בנקודה אחרת - ועדיין להזרים אליו תכנים מגוונים בקלות וביעילות - בחנויות, בקניונים או בכל מתחם מסחרי דינמי אחר", הוא מוסיף.

מסך נייד, אלחוטי זווית צפיה היקפית 360 מעלות, בשדה התעופה SFO בסאן פרנסיסקו / צילום: יהב רן

פתרון זה של מומחי חברת Protouch, המשמשת אינטגרטור בפרויקטים המשלבים מערכות מולטימדיה שכאלה, הוא חלק משורה רחבה של פלטפורמות מולטימדיות, דיגיטליות ואינטרקטיביות שבהן מתמחה החברה. מעולם הווידאו ועד לעולמות הסאונד, מערכות התאורה, הפקות התוכן ועוד. כיום, מספקת החברה שירות לחברות הגדולות במשק כגון אינטל, קוקה קולה, התעשיות הצבאיות, רשתות אופנה מובילות ועוד. סביר להניח שאם ביקרתם לאחרונה באחד הקניונים בישראל והבחנתם בקיר וידאו מרשים או מסך LED יוצא דופן שתפס את עיניכם, מדובר במוצר פרי פיתוח החברה.

2. מעליות ראווה

אחד מפרקי הזמן המבוזבזים ביותר בחייו של אדם הוא שלב ההמתנה למעלית: לוחצים על הכפתור וממתינים... בשנים האחרונות השתכללו הפיתוחים המולטימדיים הקשורים במעליות. כך ניתן, למשל, להזמין את המעלית לקומה מסוימת וכבר מבחוץ לזכות בחיוויי שמצביע על המעלית שתגיע לקומה היעודה. הדבר הוביל לביטול לחצני הקומות מבפנים בחלק מהמעליות. בנוסף לכך, הותקנו גם מסכים בתוך המעליות שמספקות מידע ואף חשיפה לפרסומות לבאים ושבים. כיום הלך התחום הזה צעד קדימה, כפי שמסביר בן אבט: "אחד ההישגים הטכנולוגיים שהצלחנו לפתח בחברה ,פטנט רשום בשיתוף חברת אלקטרה ,הוא מסך LED ממוזער,שניתן להכניס אותו לתוך דלתות המעלית - וכך גם לשדר תכנים לעוברים ושבים במתחם המסחרי ולמי שעומדים וממתינים למעלית. הדגש הוא שבמקום דלתות של מעלית, יש כעת מסכים שמשדרים פרסום ואינפורמציה. הם מחוברים למרכז הבקרה של הבניין ויכולים לעדכן בכל דבר, כולל מידע על מה נמצא בכל קומה", הוא מוסיף.

בתחרות החדשנות במולטימדיה Integrated Systems Europe) ISE) שנערכה השנה באמסטרדם, הוכרזה חברת Protouch כאחת מעשר החברות המובילות בתחומן בזכות פיתוח מסכי המולטימדיה שלה. "בעתיד, המסכים הללו יהיו גם אינטרקטיביים ויאפשרו לממתינים למעלית לבצע פעולות, כמו לבקש מידע מסוגים מסוימים", אומר בן-אבט.

Protouch מערכות מולטי מדיה - כי לעסק שלכם מגיע UPGRADE. לפרטים הקליקו כאן>>

3. מסכים מוארים בשלל צורות

"עד לפני כמה שנים, כל תחום הלדים היה בגדר מותרות של חברות גדולות ועשירות, או גופים ציבוריים עתירי ממון", אומר יוגב מזוז, מנהל פרויקטים ואחראי על רשתות האופנה בחברת Protouch. לא עוד, אחד השינויים שניתן להבחין בהם בשנים האחרונות הוא מסכים בצורות שונות, שמשמשים כמקדמי מכירות של חנויות ונועדו למשוך את העין של הקונים.

מזוז נותן דוגמה: "לפני כמה שנים, הטמענו מסך לד קטן בתוך דלת של מקרר כחלק מפרויקט שבצענו עבור חברת קוקה קולה. אותו מקרר יצא לפיילוט בכל הארץ. היה לו מפרט דומה לזה של מקררים אחרים, כשההבדל הוא מסך הלד, שבמקרה הזה הקרין פרסומת של קוקה קולה. מה שהתברר לנו הוא שהמקרר הזה מכר 50% יותר ממקררים עם מפרט דומה לחלוטין, אך נטולי מסך לד, שביניהם הוא עמד בחנויות. עד כדי כך היתה למסך השפעה".

אחת הדוגמאות הבולטות כיום לשימוש במסכים צורניים, נמצאת בחנות "אורבניקה" שבקניון עיר ימים בנתניה. בחנות, המשתרעת על שתי קומות במבנה, רצו לגרום ללקוחות שנכנסו לקומה התחתונה להבחין בקומה העליונה ולעלות אליה, מה שעשוי להגדיל את המכירות. הפתרון היה מבנה של פסל (כפי שניתן לראות בתמונה - נ.ס.), שמורכב כולו ממסכי לד ודומה ללגו גמיש שניתן לפרק ולהרכיב. "זרימת הווידאו במסכי הפסל הייתה מלמטה למעלה - מהקומה התחתונה לעליונה. כך אנשים הבחינו בווידאו למטה ולאט לאט הבינו כי את ההמשך ניתן לראות במסכים למעלה. זה גרם להם לעקוב אחרי הווידאו עם העיניים ולהבחין בקומה העליונה", מסביר מזוז.

4. קיוסקים אינטרקטיביים מולטימדיים: חיסכון בכוח אדם ושינוי חוויית הקנייה

לפני שלוש שנים היתה רשת מקדונלד'ס לחלוצת הקיוסקים האינטרקטיביים בעולם, כשהשיקה את מסך ההזמנות בכניסה לסניפים. המסך למעשה מאפשר ללקוחות להזמין את הארוחה באמצעותו ומייתר את עמדת הקופאי וההמתנה לו. "מאז שמקדונלד'ס אימצו את הקיוסקים האינטרקטיבייים נוצר וייב מטורף ואנחנו רואים אותם כמעט בכל תחום, ממסעדות, דרך הזמנת כרטיסי קולנוע ואפילו בגדים", אומר כפיר בן-אבט, מנהל פרויקטים ב-Protouch.

ניתן גם למצוא את הקיוסקים המדוברים במפעל אינטל בקריית גת. אחד השינויים האחרונים בחדר האוכל במקום, שכולל מתחם של ארבע מסעדות המעניק שירות למאות עובדים, הוא הטמעה בארגון של קיוסקים אינטרקטיביים ייחודיים להזמנת אוכל, שפיתחה Protouch. לדברי כפיר, "הבעיה שעמדה בפני המפעל היא שמאות עובדים מתנקזים בהפרש של חצי שעה עד שעה לאותו מתחם אוכל. הם יוצרים תורים ועומס גדול ומשום כך הפסקת אוכל שאמורה לקחת חצי שעה, הופכת לשעה וחצי, פוגעת בפרודוקטיביות של העובדים ואף ברווחתם. הפתרון המולטימדי שיצרנו הוא קיוסקים שממוקמים ממש ליד עמדות העבודה של העובדים. בדרך זו הם יכולים להעביר בהם את כרטיס העובד או כרטיס אשראי, לבחור מאיזו מסעדה הם רוצים להזמין ואת סוג המזון המתאים להם; כל הזמנה נושאת מספר, ורק כאשר הוא מופיע על מסך הקיוסק, ניגשים העובדים לאסוף את הארוחה. הטכנולוגיה הזו שהוכנסה לשימוש דיללה התורים וייעלה את תהליך הארוחה כולו".

כפיר סבור כי מגמת הקיוסקים האינטרקטיביים צפויה להתרחב גם לעולם החתונות. "אנחנו מפתחים מסכים שיאפשרו לבאי האירוע לקבל מראש את מספר השולחן שלהם, לתת את המתנה לזוג באמצעות כרטיס אשראי ואפילו לבחור את המנה שהם רוצים לאכול. הדבר יאפשר למנהלי האולמות לחסוך ולהכין בדיוק את המנות שאנשים מזמינים ולא לזרוק אוכל".

כך, אם כן, נראה כי על רקע הפריחה הטכנולוגית של מסכי ה-LED, תחום המולטימדיה והווידאו משתדרג ועשוי לשדרג מגוון רחב של ענפי מסחר. בין אם מדובר במסכי או מבני לד מורכבים שלוכדים את העין של הקונים, או בפעילות אינטרקטיבית יותר כגון קיוסקים מניעי פעולה - השימושים השונים עשויים לתרום כלכלית לחברות רבות בעולם העסקי.

Protouch מערכות מולטי מדיה - כי חדשנות שווה מכירות. לפרטים הקליקו כאן>>

עוד כתבות

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

כלל: רווח של 305 מיליון שקל ב-2023, השפעת רכישת מקס עוד קטנה

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● והפעם: אימקו מסכמת את 2023 עם רווח כ-6.2 מיליון שקל לאחר שרשמה הפסד בתקופה המקבילה, כלל הציגה דוח רבעוני חזק, אך טרם רשמה רווח משמעותי מרכישת חברת כרטיסי האשראי מקס והרווח הנקי של מור השקעות זינק בכ-60% ● מדור חדש

שי אהרונוביץ׳, מנהל רשות המסים / צילום: ניב קנטור

מס דירה שלישית חוזר לשולחן: "המערכות כבר מוכנות"

לדברי מנהל רשות המסים, שי אהרונוביץ', המדינה צריכה ליצור אחידות ולהפסיק לשנות את שיעורי מיסוי הנדל"ן בתדירות גבוהה ● עוד הוא הוסיף כי צריך לחשוב על מס דירה שלישית: "מבחינתנו זה צעד נכון שיעלה בתקציב 2025"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Mosa'ab Elshamy), אתר החברה, שאטרסטוק

באפריקה הצעירים מנצחים, וביפן מייצרים חיתולים רק בשביל קשישים

בסנגל בוחרים נשיא חדש וצעיר, ובאירופה רוצים להפקיע את הריבית הרוסית ● בינתיים, סין נזכרת שהיא אינה רוצה בחורבן המערב, וארה"ב מנסה למנוע את מושחתי העולם מלהלבין בנדל"ן ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם 

דוד פתאל / צילום: איל יצהר

לאחר שלוש שנים של הפסד, אירופה עזרה לדוד פתאל לחזור להרוויח

עם סיומה של השנה הסתכמו הכנסותיה של פתאל ב-6.93 מיליארד שקל, עלייה חדה של 26.6% ביחס לשנה שקדמה לה ● בשורה התחתונה רשמה פתאל רווח נקי של 45.2 מיליון שקל ● הסיבות לעלייה: שיפור בשיעורי התפוסה במלונות הרשת, עלייה במחיר של חדר ממוצע למתארחים ושיפור בשערי החליפין

בנק ההשקעות ג'יי. פי מורגן / צילום: Reuters, Mike Segar

האסטרטג של הבנק הגדול בעולם: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו"

בבנק ג'יי פי מורגן שוב מזהירים מפני ירידות בשווקים, למרות שהתחזיות שלהם לא פוגעות כבר שנתיים וחצי ● האם הפעם התחזיות שלהם יתממשו? ומה הם ממליצים למשקיעים?

חרדים בלשכת הגיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

בג"ץ: לעצור תשלומים לישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים החל מה-1 באפריל

בג"ץ הוציא את צו הביניים בשל היעדר מקור חוקי להעברת התשלומים ● וכעת, מיום שני הקרוב יופסק התקצוב לתלמידי ישיבות שחייבים בגיוס ● השופטים אימצו עמדה מחמירה מזו של היועמ"שית ● התנועה לאיכות השלטון: "צו הביניים הזה מהווה צעד תקדימי בדרך לשוויון, וציבור המשרתים מודה לבית המשפט על החלטתו החשובה"

דובר צה''ל, תא''ל דניאל הגרי / צילום: דובר צה''ל

דובר צה"ל: בכיר בחמאס חוסל בביה"ח שיפא

נזק נגרם לחצר בית בשלומי אחרי רצף אזעקות בגליל המערבי • דיווח: ישראל תקפה אזור פעילות של חיזבאללה בדמשק, 2 נפצעו • בית הדין בהאג הורה לישראל להכניס סיוע לעזה ללא הגבלה • מוקדם יותר: פצוע בינוני בפיגוע ירי בכביש 90 מצפון ליריחו • עדכונים שוטפים

עינת גנון / צילום: בר שניר

פרויקט הענק מתעכב: עוד פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו

עינת גנון, סמנכ"לית הרשות להתחדשות עירונית, הודיעה על פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו, לאחר שלאחרונה גם צחי דוד, סגן הממונה על התקציבים באוצר לשעבר, הסיר את מועמדותו לתפקיד ● כעת נותר מועמד אחד לבחירה, והמכרז עומד בפני ביטול

מנכ''ל NICE, ברק עילם / צילום: CRC Media

מלך השכר של ת"א: המנכ"ל שהרוויח כ-90 מיליון שקל ב-2023

עיקר התגמול של מנכ"ל נייס ברק עילם – הוני ● במשך שנותיו כמנכ"ל נייס צבר תגמולים בהיקף של כ-460 מיליון שקל לפי שער החליפין הנוכחי ● שכר של כ-17 מיליון שקל למנכ"ל אלביט אשתקד

ינקי קוינט, מנכ''ל רמי ומ''מ מנהל רשות החברות / צילום: יוסי זמיר

מתחנות כוח ועד מוסכי רכבת: בענף התשתיות טוענים שרמ"י תוקעת מיזמים

בפנייה דחופה מבקשים במינהל התכנון מרשות מקרקעי ישראל לשחרר היתרים למיזמי תשתית לאומיים ● ברקע זה, גורמים בענף טוענים כי פרויקטים גדולים, בהם תחנות כוח ומוסכים של הרכבת הקלה, תקועים בגלל התנהלות הרשות ● רמ"י: "חלק מהפרויקטים יצאו לדרך"

מנכ''ל האוצר שלומי הייזלר בוועידת מרכז הנדל''ן באילת / צילום: נאו מדיה

מנכ"ל האוצר נגד מנהל רשות המסים: "מס דירה שלישית ירחיק משקיעים משוק הנדל"ן"

לפי מנכ"ל האוצר, שלומי הייזלר, החזרת "מס דירה שלישית" כבר בתקציב הקרוב לא נמצאת על הפרק ● על הביקורת שהעביר ינקי קוינט בכנס התשתיות של גלובס בשבוע שעבר, הוא עונה: "אמירות חמורות ואין בהן דבר וחצי דבר. באוצר יש אנשים מופלאים" ● וזו התוכנית שלו למלא את קופת המדינה, נוכח הגירעון המחמיר

קבוצת רוכבי אופניים עם טל ברודי. מימין: ריבה פרידמן בורוביק / צילום: דבורין תקשורת

מקבוצות אופניים ועד קבלת פנים בחזרה לבית: הארגון שמלווה מפונים במלחמה

מאז פרוץ המלחמה מלווה ארגון "הרוח הישראלית" אלפי משפחות של מפונים, ואף גייס תרומות בהיקף של 2.5 מיליון שקל ● מ"מ המנכ"לית, ריבה פרידמן בורוביק: "האתגר הגדול הוא שיקום הקהילות"

ייצור השבבים / צילום: Shutterstock, Golubovy

חברות השבבים הישראליות שמשלמות על הקשחת הכללים

ביטול רכישת חברת שבבים ישראלים על ידי הענקית האמריקאית קוואלקום מתווספת לנסיגת אינטל מרכישת טאואר אשתקד ● לפי מומחים, מדובר במגמה מתעצמת של הקשחת העמדות מצד רגולטורים בעולם ● "חברות צריכות להתחיל לחשוב מראש על אלטרנטיבות", הם אומרים

קבינט המלחמה. ללא נשים במוקד קבלת ההחלטות / צילום: קובי גדעון-לע''מ

המלחמה חושפת את אוכלוסיית הנשים לסיכונים חריגים. איך אפשר להתמודד איתם?

מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות ● הפעם, בשיתוף שדולת הנשים, על האתגרים שמציבה המלחמה בפני נשים ● נשים סובלות יותר מהיעדר ביטחון אישי וכלכלי - ובכל זאת הן לא נמצאות במוקד קבלת ההחלטות

המדינה החדשה שמצטרפת להליך נגד ישראל בהאג

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: רוב האמריקאים מתנגדים להמשך המלחמה, הממשלה הצרפתית מצהירה שלא סיפקה נשק לישראל מאז ה-7 באוקטובר, ואירלנד מצטרפת לתביעה נגד ישראל בהאג ● כותרות העיתונים בעולם 

צילום: ap, AP23024601572019_e5rllq

וול סטריט סגרה את הרבעון הראשון הטוב ביותר מאז 2019; מדד S&P 500 שבר שיא חדש

זהו הרבעון הטוב ביותר ל-S&P 500 מאז 2019 ● סיכום הרבעון הראשון באירופה: השווקים עלו בכ-7% ● בלומברג: "שוק הקקאו קורס", וולס פארגו: "עליית המחיר תגולגל אל הצרכנים" ● מייסד בורסת הקריפטו FTX נידון ל-25 שנות מאסר ● הצמיחה בארה"ב עמדה על 3.4%, יותר מהצפוי ● ג'יי.פי מורגן: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו" ● מחר "יום שישי הטוב" אין מסחר בוול סטריט ובמדינות רבות אחרות

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

הנקמה של פוטין בהודו, ומערכת יירוט הרחפנים החדשה של אלביט

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות

איציק וייץ, מנכ''ל קבוצת קרסו מוטורס / צילום: אלעד גוטמן

המספרים חושפים: כך הפך מותג בנזין סיני אלמוני למכרה הזהב של קבוצת קרסו

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מהדוח השנתי של יבואנית הרכב עולה כי המותג צ'רי, שמכירותיו זינקו ב-2023, הקפיץ את נתח השוק שלה וסייע לה להציג רווח מכובד בתקופה קשה ● אבל ל"אסטרטגיה הסינית" הזו, שמשנה בצורה משמעותית את הפוקוס העסקי של הקבוצה, יש מחיר - ובראשו דריסת מותגים ותיקים

''התייצבות ושיפור, גם אם צנוע, ברוב הפרמטרים הפיננסיים של ההייטק הישראלי'' / אילוסטרציה: Shutterstock

אחרי שנה קשה, הרבעון הראשון של 2024 מראה מגמה חיובית בתעשיית הטק הישראלית

על פי נתונים חדשים מדוח ההייטק "Tech Review", ברבעון הראשון של 2024 חברות הסטארט-אפ הישראליות גייסו כ-1.6 מיליארד דולר ● מדובר בעלייה של כ-10% ביחס לרבעון הקודם וירידה של 10% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד ● 38% מסך הסכום הכולל גוייס בחברות הסייבר

חנן מור, מנכ''ל קבוצת חנן מור / צילום: איל יצהר

הנושים זעמו, וחנן מור ידולל ל-1% ממניות קבוצת הנדל"ן שהקים

לפי הסדר החוב המתגבש, חנן מור יחזיק כ-1% ממניות החברה ● במקביל, יוקצה לנושי החברה, בעיקר בנקים וגופים מוסדיים, מניות שיהוו כ-96% מהון החברה