גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"בישראל האופן ספייס שלנו רועש יותר": מייסד רשת חללי העבודה המשותפים הגרמנית מתכונן להתרחבות

רוברט בוקביץ', המייסד והמנכ"ל של רשת חללי העבודה המשותפים הגרמנית rent24, כבר פתח 60 סניפים בעולם, מהם אחד בת"א, ובקרוב ישיק כאן מרכז שני ● "הגמישות מתאימה לא רק לסטארט-אפים אלא גם לענקיות כמו אמזון"

זו שעת בוקר בסניף מרכז ברלין של רשת המשרדים המשותפים rent24. כמה אנשים עומדים מחוץ לכניסה ומעשנים, אחרים רק מתחילים את היום ועולים בגרם המדרגות המפואר - אחרי שהעבירו את הצ'יפ שלהם בדלתות הכניסה - לחלל העבודה המשותף בקומה השלישית.

המבנה היה פעם מטה חברת הטקסטיל "מאנהיימר", שהייתה בבעלות יהודית והוחרם על ידי הנאצים. אחרי ששופץ, הוא הפך ל"ספינת הדגל" של הרשת הגרמנית, שרוכבת על גל חללי העבודה המשותפים העולמי ופותחת משרדים משותפים בקצב מהיר ברחבי העולם.

את שתי הקומות הראשונות בסניף זה שכרה חברת "אמזון", שהדביקה כיסויים לבנים על החלונות - כולל אלה הפונים לחצר הפנימית - מתוך רצון לשמור על חשאיות. את שתי הקומות העליונות תופסות ערב רב של חברות סטארט-אפ גרמניות ובינלאומיות, במשרדים קטנים או גדולים בעלי קירות זכוכית, לצד חלל עבודה גדול שבו אפשר לשכור מקום בשולחן משותף. יש מטבח עם מכונות קפה, פירות ופופקורן חינם, ואינטרנט זורם. כיפת זכוכית מכסה על חלל העבודה המשותף, וכמה עשרות בני אדם ישבו בו יום אחד באמצע השבוע שבעבר בדומיה כמעט-מוחלטת. משרדים משותפים הם אולי טרנד בינלאומי, אבל עדיין יש הבדלים בין מדינות ותרבויות. הגרמנים שקטים בהם כמו בספרייה.

"נכון, האופן ספייס בסניף שלנו בישראל רועש יותר", אומר בחיוך רוברט בוקביץ', המייסד והמנכ"ל של הרשת הגרמנית. מאז שהקים אותה, לפני ארבע שנים, rent24 פתחה 60 מתחמי עבודה משותפים ברחבי אירופה, צפון אמריקה - וגם בישראל. בחודש הבא היא תשיק מרכז שני ברחוב יהודה הלוי בתל-אביב. לדבריו, החברה מעולם לא גייסה הון.

הסניף של rent24 בתל אביב / צילום: אורי ישי

מבחינת בוקביץ', תחום חללי העבודה המשותפים - בין אם לעצמאים, לחברות סטארט-אפ מתחילות או אפילו לחברות מבוססות שצריכות קצת גמישות נדל"נית - נמצא רק בתחילת הדרך.

"בהתחלה חילקנו מקומות בחינם"

הוא נולד בגרמניה להורים מקרואטיה והפך לשחקן כדורסל - "שם הבנתי את החשיבות שבעבודה קבוצתית", הוא אומר - כולל בנבחרת הנוער האולימפית של גרמניה. לפני 17 שנה הפסיק עם הכדורסל ונכנס לסצינת הטכנולוגיה המקומית. בוקביץ' מספר שהקים חברת סטארט-אפ, מכר חלק ממנה למשקיע, השקיע בשני סטארט-אפים אחרים אותם קיבץ תחת קורת-גג אחת, ולאחר שמכר אותם התעסק קצת בנדל"ן. הצעדים הללו - ובוודאי הגל שהחל עוד לפני כן של חללי עבודה משותפים - הובילו אותו להבין את הפוטנציאל בתחום.

בהתחלה, הוא אומר, ברלין לא הייתה חממת הסטארט-אפים שהיא היום, ולכן הוא אפילו חילק מקומות בחינם. "היה קשה למצוא אנשים", הוא אומר. כיום, לדבריו, יש רשימות המתנה ברוב הסניפים של החברה בברלין, ובמיוחד בסניף הדגל במרכז ברלין. מחצית ממיקומי החברה כיום הם בגרמניה, והיתר באירופה ובארה"ב.

"אם אתה רואה מה המגמה העולמית כיום - הכל סובב סביב כלכלה שיתופית. אנשים לא רוצים להחזיק בדברים יותר, הם רואים את היעילות ואת הערך שבשיתוף. זה הגיוני: איך אתה יכול לדרוש מסטארט-אפ להתחייב לחוזה לשכור משרדים לחמש או לעשר שנים, כמו שמקובל כאן בגרמניה? הרי הם לא יודעים מה יקרה איתם מחר, אם הם יצליחו או לא. הגמישות הזו הפכה לצורך הכרחי בימינו", הוא אומר.

לדבריו, הגמישות דרושה לא רק לסטארט-אפים אלא אפילו לענקיות כמו אמזון. "לפני עשור היה בלתי אפשרי להעלות על הדעת שחברות גדולות ישכרו מקום בחללי עבודה משותפים, אבל היום אנחנו רואים שאפילו הן מבינות שזה יעיל יותר, ועוזר למשוך אליהם טאלנטים".

מה היתרון שחללי העבודה המשותפים מספקים?
"בתור מי שעבד כיזם, גיליתי מהר מאוד שקל יותר להצליח עם האנשים הנכונים מסביבך, עם קהילה. כשאתה פותח חברה, אתה רוצה להיות מוקף באנשים כמוך. אתה מחפש את הסביבה המתאימה. זה מה שמסייע לך לפתח את החברה ולפתור בעיות שאתה נתקל בהן.

"בוא ניקח מקרה שקורה בערך 15 פעם ביום ליזמים מתחילים, שבו הם נתקלים בבעיה טכנולוגית כלשהי. במתחמים המשותפים, אתה הולך לשתות קפה ואתה פוגש מישהו, אתם מדברים ואולי הוא לא פותר לך את הבעיה, אבל מכיר מישהו שיכול לעשות את זה. זה שווה הרבה. החיים קצרים מדי לעשות טעויות כיזם. צריך ללמוד מטעויות של אחרים, ובגלל זה אנחנו מנסים לבנות את הקהילה הזו".

"לא מפסידים כסף על אף אחד מהסניפים"

לאחרונה פרסמה ענקית חללי העבודה WeWork תשקיף לקראת הנפקה בבורסה. לפי התשקיף, למרות הכנסות של 1.82 מיליארד דולר ב-2018 החברה הפסידה 1.6 מיליארד דולר.

חלל עבודה של wework / צילום: שירן כרמל

איך אתם מרוויחים מהחללים המשותפים?
"יש לנו מודלים שונים לרווח. יש לנו את הלקוחות הגדולים ששוכרים משרדים, ויש לנו לקוחות קטנים יותר או עצמאיים. ושילוב של מקורות הכנסה: יש הרבה אירועים במתחמים שלנו, אפילו יש כמה מקרים שבהם אנחנו מתערבים ומשקיעים בחברה, כמו אקסלרטור, מתוך רצון שהם יתרחבו ויישכרו משרדים חדשים".

בנוסף, אומר בוקביץ', זרוע נפרדת של החברה מתעסקת בהשקעות הון סיכון, שמקבלת גישה בלתי אמצעית לחברות הסטארט-אפ ששוכרות מקום באחד מסניפי החברה. "השקענו בחברה הראשונה ששכרה אצלנו משרדים - הם פיתחו טכנולוגיה לטעינה מהירה של בטריות נטענות", הוא אומר, "היופי במודל הזה הוא שכאשר אנחנו רואים שחברה מתחילה לדרוש משרדים חדשים, אנחנו יודעים שיש צמיחה חיובית, שהם שוכרים וגדלים. זה אומר שהם עושים מוצר טוב.

"אבל ההשקעות הן לא ליבת העשייה שלנו", הוא ממהר להבהיר, "אנחנו לא מתרכזים בפיננסים אלא בבניית קהילה. כמובן - אם אנחנו רואים הזדמנות, אנחנו גמישים לגביה".

האם המיקומים שלכם רווחיים?
"אנחנו לא מפסידים כסף על אף אחד מהמיקומים שלנו. אנחנו משתמשים בהרבה טכנולוגיה בניהול המקום - יש לנו אפליקציות לחברים שבהם הם כותבים לנו אם הם צריכים משהו או מדווחים על בעיות; יש לנו תיעוד ולוגים שיודעים להצביע לנו על מגמות. בקרת הכניסה היא אוטומטית.

"אחרי שלושה-שישה חודשי פעילות, כל אחד מהמיקומים שלנו הוא רווחי. יש לנו הרבה מיקומים שלפני הפתיחה כבר נוצרת להם רשימת המתנה".

למעשה, הוא אומר, "האתגר המרכזי שלנו כחברה הוא למצוא את המיקומים המתאימים". לדבריו, הם חותמים עם בעלי הבניינים על חוזה ל-"10 שנים לכל הפחות", ואז משנים את המבנה בהתאם לצרכים. כל סניף אמור להיראות שונה, אבל השפה העיצובית משותפת. "יש לנו שישה עובדים שמחפשים מקומות חדשים. הם מקבלים הצעות מסוכני נדל"ן, ישירות מהבעלים, הם מחפשים בעצמם, ממישהו ששמע על מישהו. אנחנו שמחים על כך שבאחרונה פונים אלינו הרבה בעלי בניינים שרואים כיצד אנחנו משדרגים את המיקומים. אפילו לפני שאנחנו פותחים את המיקום, יש לנו תפוסה של 60%-70% בממוצע".

מה אתה חושב על שוק חללי העבודה המשותפים העולמי?
"אנחנו רק בהתחלה. שוק המשרדים המשותפים הוא רק 2% משוק המשרדים האירופי, למשל, וזה אומר שיש לנו עוד 98% שאליהם אנחנו יכולים להתרחב. אנחנו רואים שהביקוש עצום. הקושי היחיד בשוק הזה זה לא לצמוח ולהתרחב - אלא למצוא מקומות חדשים טובים וריקים. למצוא את הבניינים המתאימים הוא האתגר העיקרי, נכון להיום, וכמובן לצדו - צריך לנהל את העסק בצורה טובה, למשוך את האנשים הנכונים, לנהל את הקהילה ולהציע יתרונות לחברים".

לצד המשרדים המשותפים נכנסה החברה לאחרונה גם לתחום המגורים המשותפים, כשפתחה בחלק מהמיקומים חדרי אירוח ושינה, שבהם יכולים לגור כמה אנשים בחדר, כמו בהוסטל, או בחדר מרווח ועצמאי, כשהמטבח משותף וחלק מהחדרים חולקים שירותים ומקלחת. זה מאפשר להם להציע למי שמעוניין לישון קרוב מאוד למקום העבודה שלו, וגם מבדל אותה קצת ממתחרות גלובליות כמו "WeWork", שלה נוכחות בולטת בברלין או מתחרות גרמניות מקומיות.

"אנחנו מקשיבים לקהילה שלנו, וראינו שחלק מהלקוחות שלנו רוצים מקום לישון, או לארח אנשים. אנחנו מסירים לחברות את כאב הראש שבלמצוא מקום לינה למפתחים או למבקרים. אתה יודע מה המצב בברלין היום - קשה מאוד למצוא דירה והמחירים עולים פחות או יותר כל חודש. כאן, הכל ברור וקל". 

"אנחנו הולכים חזק לכיוון מזרח אירופה"

בוקביץ' מספר כי ביקר פעמים רבות בתל-אביב וגם בערים אחרות - בתור תייר, בתור משקיע, ובשנים האחרונות בניסיון למצוא מקומות שיתאימו לסניפים החדשים של החברה. "מה שקשה בתל-אביב הוא בעיקר המחירים הגבוהים של הנדל"ן", הוא אומר בחיוך.

אבל יש הרבה טאלנטים בתל-אביב, לא?
"כן, וזו אחת הסיבות שבחרנו אותה כיעד לסניפים חדשים. אנחנו רואים שיש הרבה מוחות בישראל, אבל לפעמים קשה להם למצוא משקיעים, או שמתקשים בשיווק. אנחנו רואים את עצמנו גם כגשר לשוק האירופי ולשווקים אחרים. מי ששוכר אצלנו יכול להשתמש במיקומים שלנו בניו יורק או בשיקגו, אנחנו מזמינים אותם לסבבי הצגה של הרעיונות שלהם לפי נושאים. אנחנו משקיעים הרבה ביצירת הקהילה. מהצד השני, לגרמנים יש קושי למצוא מפתחים טובים, אז אנחנו עוזרים גם לחברות גרמניות להיות בקשר עם ישראל".

מה התוכניות שלכם לסניפים נוספים, בישראל או בעולם?
"כל עוד יש ביקוש, אנחנו נפתח מקומות חדשים. אנחנו שומעים את הדרישה באופן ברור ממנהלי המיקומים שלנו. כיום אנחנו הולכים חזק לכיוון מזרח אירופה, אבל גם לצרפת ולספרד, ומשקיעים באופן כבד בארה"ב. תחום העבודה המשותפת שם הוא מאוד מקובל, כאן באירופה אנחנו רק בהתחלה.

"לגבי ישראל, אנחנו מסתכלים על כמה מקומות אפשריים בירושלים, ובתל-אביב יש שני מקומות נוספים שיש משא ומתן לגביהם. ישראל מדהימה. יש הרבה אירופאים שבאים לישראל כדי לקבל השראה. הפוטנציאל עצום". 

עוד כתבות

עלי רזא אסגארי / צילום: Reuters, Fars News

פעם הוא היה סגן שר ההגנה של איראן, עכשיו הוא מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

ראש אמ''ן אהרון חליווה

מבריק ויהיר, כריזמטי ונהנתן: הכירו את אהרון חליוה, האלוף השנוי במחלוקת שפרש היום

מבריק, כריזמטי, האיש הכי מקושר במטכ"ל, רוקסטאר, ומנגד נהנתן, יהיר ויש שיאמרו בוטה • ראש אמ"ן, שהודיע היום על פרישה מצה"ל, מיהר לקחת אחריות על הכישלון, אבל מאז, עלו עוד ועוד סימני שאלה סביב התנהלותו ● נראה שגם הוא - שיודע להתנהל מול התקשורת "אפילו יותר מדובר צה"ל" - לא צפה את עוצמות המתקפה ולא מפסיק למשוך אליו אש

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב אסר על מכירתם במשך מאה שנים ● כעת האוסף מותר למכירה והוא שווה סכום עתק

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח

שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא ● פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● בלבנון דיווחו על עשרות מטרות שהותקפו בבת אחת בדרום המדינה ● צה"ל: סוכל פיגוע ליד חברון, מחבלת חוסלה אחרי שהסתערה עם סכין לעבר כוח ● עדכונים שוטפים

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

קרית שמונה / צילום: אייל מרגולין

בערב החג: רצף אזעקות בגליל העליון והמערבי

מוקדם יותר: מטרה אווירית יורטה באזור קריית שמונה ● יותר מחצי שנה אחרי 7 באוקטובר - ראש אמ"ן חליוה פורש מצה"ל • "לעד אשא איתי את הכאב האיום של המלחמה", כתב לרמטכ"ל • אלוף פיקוד מרכז יסיים את תפקידו בקיץ ● צה"ל פתח במבצע סיכול במסדרון החיץ ברצועה: מחבלים חוסלו, תשתיות טרור אותרו והושמדו • דיווח בניו יורק טיימס: ישראל תכננה מתקפה גדולה יותר נגד איראן, גם בטהראן - אך היא נבלמה ברגע האחרון ● כל העדכונים

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

ח''כ משה ארבל, מפלגת ש''ס / צילום: איל יצהר

"מוכרחים להבין את גודל השעה": ראיון חג עם השר הכי לא שגרתי שיש

שר הפנים משה ארבל מכוון אצבע מאשימה לבג"ץ שיצר תגובת נגד בציבור החרדי לשאלת הגיוס ● בענייני התכנון, הוא מגלה שהוא הודף לחצים להתערבות ומאשים את שרי הליכוד באינטרסים צרים ● את הפועלים הפלסטינים, הוא אומר, צריך להחזיר, "אין שאלה בכלל" ● ולמה הוא משוכנע שזה הזמן להעלות ארנונה

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם  ד''ר עדית זכאי–אור / צילום: באדיבות ראוניברסיטת ייכמן

"חתרתי בים בזמן שהבנים שלי בחזית. לא צריך להתבייש במקומות שטוב לנו"

שיחה עם ד"ר עדית זכאי–אור, מנכ"לית מרכז מיטיב לפסיכולוגיה חיובית באוניברסיטת רייכמן ● על איך עצב ושמחה יכולים להשתלב זה בזה, כיצד להחזיק תקווה בזמן משבר והקשר בין חשיבה חיובית לתקיפה האיראנית • האזינו 

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

פרופ' יוג'ין קנדל / צילום: מיכה לובטון

הוא היה אחד האנשים הקרובים לנתניהו, היום הוא חושף: "לא הייתי מחזיק במשרד שלו חודש"

יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה לשעבר, יוג'ין קנדל, בטוח: "אם ישראל לא תשנה כיוון בהקדם, הכלכלה תקרוס, והמדינה עמה" ● לדבריו, כדי שנבואת הזעם לא תתממש צריך להקים ממשלה שתנהל סיכונים לטווח הארוך בכל תחומי חיינו ● הוא לא פוסל אפשרות להיות שר האוצר הבא, אבל "לא כזה שתפקידו העיקרי הוא לחלק הטבות" ● האזינו

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג'ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● עפ"י ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב, והלחימה תיארך כשישה שבועות

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

דיזנגוף סנטר / צילום: גיא חמוי

מעל 3 מיליון שקל בדקה: זינוק בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד

לפי נתוני חברת שב"א, בין השעות 8:00-14:00 הוציאו הישראלים סכום של 735 מיליון שקל • מדובר בזינוק של 14% בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד • בשנה שעברה בשעות אלה נרשמו הוצאות בכרטיסי אשראי בסכום כולל של 645 מיליון שקל • ומה הייתה הדקה העמוסה ביותר היום?

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם