גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"גם כשמגיע מישהו כמו לפיד או כחלון ופוגע בענף הנדל"ן, החברות הטובות והחזקות לא נפגעות"

יוסי פרשקובסקי, יו"ר חברת הבנייה פרשקובסקי, שנסחרת בשווי של כמעט מיליארד שקל לאחר זינוק של 130% מתחילת השנה, טוען כי "אין מספיק היצע של דירות באזור המרכז והביקושים גדלים, ורואים את זה בעליית המחירים האחרונה, שתימשך כנראה כי אין ברירה אחרת"

יוסי צילום: תמר מצפי
יוסי צילום: תמר מצפי

"חברות ביצוע רבות פשטו רגל בשנים האחרונות, בעיקר בגלל שהן נתנו מחירים זולים לפרויקטים. עשרות חברות ביצוע קטנות נסגרו, לצד כמה חברות גדולות. עלינו זה לא משפיע, כי אנחנו מבצעים בעצמנו את כל הפרויקטים שאנחנו יוזמים", כך אומר ל"גלובס" יוסי פרשקובסקי, יו"ר חברת הנדל"ן פרשקובסקי.

פרשקובסקי היא חברה ותיקה הפועלת בעיקר בייזום נדל"ן למגורים במרכז הארץ. במשך למעלה מ-30 שנה יזמה, בנתה וביצעה פרשקובסקי עשרות פרויקטים בהיקף של אלפי יחידות דיור לצד מרכזים מסחריים, בעיקר באזורי ביקוש במרכז הארץ. נכון להיום יש לה ארבעה תחומי פעילות: נדל"ן יזמי למגורים בישראל, נכסים מסחריים בישראל, מגורים להשכרה בארה"ב ודיור להשכרה ארוכת טווח בישראל.

החברה סיימה את הרבעון השני של 2019 עם הכנסות של כ-219 מיליון שקל - קפיצה של 74% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. הרווח הגולמי הרבעוני הסתכם בכ-53 מיליון שקל ובשורה התחתונה נרשמה עלייה של 29% ברווח הנקי לכ-31 מיליון שקל ברבעון.

במחצית הראשונה של השנה הסתכמו הכנסות החברה ב-471 מיליון שקל, קפיצה של 85% לעומת התקופה המקבילה, וזאת על רקע עלייה חדה של 89% בהכנסות ממכירת דירות. הרווח הגולמי הסתכם בכ-113 מיליון שקל (24% מההכנסות), עלייה של 71% לעומת התקופה המקבילה. בשורה התחתונה הציגה החברה רווח נקי של כ-64 מיליון שקל במחצית 2019 - שיפור של 33% לעומת התקופה המקבילה. פרשקובסקי מחלקת יותר מ-50% מרווחיה כדיבידנד לבעלי המניות, ובראשם בני משפחת פרשקובסקי השולטים בחברה.

בעקבות הדוחות הטובים פרסם האנליסט שי ליפמן מבית ההשקעות ווליו בייס עדכון לסקירתו על החברה, וכתב כי "להערכתנו החזקה בחברה - המנוהלת היטב, יוזמת וצומחת בקצב נאה ובעלת מדיניות חלוקה של50% מהרווח הנקי כדיבידנד - היא תוספת מתבקשת לתיק ההשקעות". התוצאות החיוביות ניכרות גם בשווי החברה, הנסחרת בשווי של 970 מיליון שקל לאחר שזינקה ב-133% מתחילת השנה (והשלימה עלייה של 730% ב-5 שנים).

נראה ששוק הנדל"ן למגורים מתעורר בחודשים האחרונים, ויש גידול בביקושים לצד עליית מחירים.

יוסי פרשקובסקי: "כן. מתחילת השנה כל המכרזים שהיו במסגרת מחיר למשתכן בוטלו או נדחו ומנהל מקרקעי ישראל שיווק קרקעות רק לכ-3,000 יחידות דיור, לעומת עשרות אלפי יחידות דיור בתקופה המקבילה בשנה שעברה, ורובן לא זמינות לשנתיים הקרובות. אין מספיק היצע באזור המרכז, והביקושים גדלים, כי האוכלוסייה גדלה, ורואים את זה בעלייה האחרונה במחירים. בפרויקטים שלנו המחירים עלו בחצי הראשון של השנה ב-3%-4% וכפי שזה נראה הם ימשיכו לעלות. אגב, בפרויקטים שלנו באזור המרכז לא הייתה ירידת מחירים בשנים האחרונות, גם בתקופה של 'מחיר למשתכן', אבל כן הייתה ירידה בהיקף המכירות.

"כל היזמים והקבלנים בישראל כיווצו את המלאים שלהם בשנים 2017-2018, חלקם בלית ברירה בגלל תוכנית מחיר למשתכן של משרד האוצר. זה שופך עוד שמן על מדורת עליית המחירים, בגלל שכיום אין מספיק מלאים ואין מספיק דירות שמגיעות לשוק באזורי הביקוש במרכז הארץ, למול ביקושים שרק ממשיכים לעלות בגלל קצב גידול האוכלוסייה. למשל, בפרויקט שלנו ברמלה התחלנו למכור דירות 4 חדרים של 110 מ"ר במחיר של כ-1.4 מיליון שקל לפני כשנה וחצי, והיום אותה דירה בדיוק אנחנו מוכרים ב-1.6 מיליון שקל. לדעתי זה יימשך כי אנשים צריכים דירות, ורובם הגדול רוצה לגור באזור המרכז, בסמיכות לאזורי תעסוקה ועורקי תחבורה מרכזיים".

בכמה התכווצו המלאים שלכם בשנתיים האחרונות?

"אצלנו זה השפיע פחות כי אנחנו שחקן מאוד חזק בפרויקטים של מחיר למשתכן".

מה אתה חושב על התוכנית הזאת?

"באזור המרכז יש לפרויקטים של מחיר למשתכן ביקושים גבוהים, אבל זה לא מתאים לכל חברה. אתה צריך לבנות יעיל עם כוח אדם מתאים, להיות ערוך לזה. אנחנו עושים הכול לבד בלי מיקור חוץ, אז לנו זה מתאים. אם התוכנית תסתיים, וזה נראה ככה, אנחנו נחזור לפעול בשוק החופשי. בסך-הכול אנחנו מאוד גמישים וערוכים לכל תרחיש". 

פרויקט מחיר למשתכן של פרשקובסקי ברמלה / צילום: מצגת החברה

"תהיה לנו עוד רגל מניבה משמעותית"

משפחת פרשקובסקי עוסקת בנדל"ן מ-1912. בשנת 2006 הונפקה החברה המשפחתית בבורסה ובימים אלה היא מקדמת פרויקטים להקמת כ-3,000 יחידות דיור, ביניהם פרויקט פינוי-בינוי גדול בחיפה, פרויקטים של מחיר למשתכן בראשון-לציון, במערב רמלה ובגליל ים בהרצליה, ופרויקטים נוספים של מגורים ברמלה.

חמישה פרויקטים מרכזיים של החברה, בהיקף כולל של 1,997 יחידות דיור, נמצאים בשלבי בנייה שונים, וצפויים להסתיים עד ל-2022. החברה (שמעדכנת בכל תחילת חודש את מכירות הדירות שבוצעו בחודש החולף) מכרה כבר 78% מהדירות בפרויקטים אלה, בהיקף כולל של כ-2.1 מיליארד שקל.

בתחום המניב יוזמת החברה פרויקט ב"מתחם האלף" בראשון-לציון, בו רכשה מגדל ביטוח מידיה 52% מהפרויקט, לפי מחיר שמשקף לו שווי של כ-600 מיליון שקל. מאחר שהעלות הצפויה לחברה עומדת על כ-480 מיליון שקל, הוא צפוי להניב לה רווח של כ-120 מיליון שקל. חלקה הנותר בנכס צפוי להניב לה הכנסה מוערכת של כ-20 מיליון שקל בשנה החל מ-2023. 

לדברי יוסי פרשקובסקי, "בשלוש השנים האחרונות עשינו שינוי אסטרטגי, מכיוון שנכנסנו לתחום הנדל"ן המניב. רצינו לתת לחברה תזרים קבוע ושוטף מנכסים מניבים. היום זה לא משמעותי, עדיין אבל יש לנו בצנרת לא מעט נכסים שיתחילו להניב בעוד שנתיים-שלוש סכומים משמעותיים. "יש לנו בארה"ב כ-600 דירות להשכרה שאנחנו מנהלים בעצמנו. לאחרונה נכנסנו גם לתחום הלוגיסטיקה בארה"ב. בישראל זכינו במכרז במתחם האלף בראשון-לציון בהיקף של 53 אלף מ"ר, מכרנו כחצי מהשטח למגדל ונשארנו עם כ-26 אלף מ"ר. התוכנית שלנו היא להשכיר ביחד עם מגדל את כל המתחם.

"לאחרונה זכינו במכרז בהרצליה פיתוח בהיקף 26 אלף מ"ר. זכינו גם במכרז של דירה להשכיר ברמלה. בגלל שאנחנו יזמים אנחנו מצליחים להגיע לתשואה של כ-9% בתחום המשרדים, ואילו בתחום המגורים נגיע לתשואה של 5%-5.5%. בנוסף, אנחנו מקימים בבאר יעקב מרכז מסחרי שכונתי. כיום אנחנו בהכנסה תפעולית נקייה (NOI) של כ-18 מיליון שקל מנכסים מניבים, ותוך 4-5 שנים אנחנו צפויים להגיע ל-NOI של כ-85 מיליון שקל, ואז במקביל לפעילות היזמות תהיה לנו עוד רגל מניבה משמעותית".

מה קורה בתחום ההתחדשות העירונית אצלכם?

"זה תחום לא פשוט וכל פרויקט כזה נמשך על פני הרבה מאוד שנים. הכי פשוט בעולם זה להחתים אנשים על הסכמים ולהוציא דיווח לבורסה על כניסה לפרויקטים בתחום הזה, כשלאחר מכן הפרויקט יכול להיתקע או להימשך במשך הרבה מאוד שנים מעבר לצפי הראשוני. אנחנו לא פועלים ככה. אנחנו מדווחים רק על פרויקטים בדקה ה-90 שלהם. כלומר, כאלה שכבר מבושלים ומוכנים, כאלה שכבר נמצאים בבנייה מתקדמת. בחיפה למשל יש לנו פרויקט של 484 דירות במקום 126 דירות שנהרסו. הבניין האחרון בפרויקט נהרס לפני שבועיים בערך". 

מה מחיר המכירה שם?

"כ-17 אלף שקל למ"ר. מחיר מאוד יפה לחיפה".

איפה עוד אתם עוסקים בהתחדשות עירונית?

"יש לנו פרויקט בתל-אביב ברחוב בני דן, בצמוד לפארק הירקון. החתמנו כבר יותר מ-80% מהדיירים ונבנה שם 110 דירות במקום 55 דירות קיימות. המחיר שם עומד על כ-60 אלף שקל מ"ר עבור דירות ישנות והוגשו כבר בקשות להיתרי בנייה. אני לא מאמין שנתחיל לבנות שם בשנתיים הקרובות, כך שאנחנו לא מדווחים על זה עדיין. יש לנו בצנרת גם פרויקט גדול בראשון-לציון, שם הגענו רק להחתמות של 55% מהדיירים, אז כאן מדובר על הטווח הארוך ממש".

פרויקט פינוי בינוי של פרשקובסקי בחיפה / צילום: מצגת החברה

"בארץ לא מוכנים לשלם את מחיר הקדמה"

איפה אתם רואים את הסיכון הכי גדול לפעילות החברה לשנים הקרובות?

"צריך להבין שהענף שלנו זה לא הייטק. אנחנו פועלים לטווח ארוך מאוד. גם כשמגיע מישהו כמו יאיר לפיד או משה כחלון למשרד האוצר, ופוגעים בענף בטווח הקצר והבינוני, החברות הטובות והחזקות לא נפגעות. בשנים האחרונות הרגולציה מאוד התעצמה, ואם היא תמשיך להתעצם גם בשנים הקרובות ולפגוע בגמישות של חברות הנדל"ן היזמיות, ויגרמו גם לנו לפגיעה בפעילות, יש כאן כמובן סיכון. כמובן ששינויים במאקרו, כמו אינפלציה, ריבית או מיתון חמור יפגעו בנו גם, אבל בסופו של דבר תמיד יהיה צורך בדירות מגורים, בשטחי מסחר ובמשרדים".

כיום שיעורי הרווחיות שלכם מאוד גבוהים.

"זה נכון, ואנחנו נעשה כמובן מאמץ לשמור על זה. אנחנו לא בתחום דירות היוקרה אלא בונים לכולם. אנחנו מתרכזים באזורי הביקוש, בעיקר סביב גוש דן, שם הביקושים קשיחים לאורך זמן. רוב הקונים שלנו הם לא משקיעים אלא אנשים שקונים דירות בכדי לגור בהן. אז גם אם השוק מתקרר אנחנו פחות רגישים לזה, בגלל אופי הפעילות שלנו. גם בשנים הקשות אנחנו ממשיכים למכור, כי אנחנו מתמקדים במעמד הביניים. לא נבנה בעפולה וגם לא בפארק צמרת בתל-אביב. רוב הלקוחות שלנו מגיעים 'מפה לאוזן', כלומר מהמלצות של לקוחות קודמים".

אתם עומדים בתאריכי המסירה שאתם מתחייבים עליהם?

"בדרך-כלל אנחנו מקדימי ם מסירות ויש לנו המון דוגמאות. בפרויקטים שלנו ברחובות הקדמנו. בפרויקט הרקפות במזרח ראשון-לציון, פרויקט של מחיר למשתכן, היינו אמורים למסור דירות עד אפריל 2020 ואנחנו מתחילים למסור דירות בימים אלה. יש שם קבלנים שרק היום מתחילים לחפור, כך שהם ימסרו דירות במקרה הטוב רק בעוד שנתיים".

תהליכי הבנייה מהירים יותר לעומת המצב לפני 10 שנים?

"כן. היום בונים הרבה יותר מתועש. בניין גדול של כ-25-30 קומות אנחנו בונים ב-24 חודשים. בארץ אנחנו כפופים לרגולציה, שכאמור התחזקה מאוד בשנים האחרונות. אנחנו יכולים לבנות בניין ב-11-12 חודשים אבל לא מאפשרים לנו, למשל, לעבוד 24 שעות בשלוש משמרות אלא מחייבים אותנו, גם בשכונות חדשות, להפסיק לעבוד בשעות אחרי הצהריים או בערב.

"מצד אחד המדינה רוצה לקדם בנייה מתועשת ומהירה יותר, אבל מהצד השני מציבה הרבה מאוד מכשולים. לאורך השנים הטכנולוגיות השתפרו, הבניינים שבונים היום הרבה יותר גבוהים, אבל בארץ לא מוכנים לשלם את מחיר הקדמה. בממשלה בהחלט מבינים שצריך לבנות יותר דירות, אבל לא פועלים מספיק ככדי לאפשר זאת". 

אתם אופטימיים לגבי התפתחות שוק הנדל"ן למגורים בשנים הקרובות?

"כן, מאוד אופטימיים. המחירים ימשיכו לעלות כנראה, וגם היקפי בניית הדירות יעלו. אין ברירה אחרת". 

עוד כתבות

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

השקל נחלש בחדות מול המטבעות הזרים. אלו הסיבות

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

העובדים והיזמים ייהנו מ-100 מיליון דולר. מאחורי הקלעים של אקזיט הענק

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

וול סטריט / צילום: Shutterstock

הירידות בוול סטריט מתמתנות; מטא צוללת ב-10%, אנבידיה עולה ב-4%

נאסד"ק יורד בכ-1.2% ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM צוללת ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● ישראליות: מובילאיי וצ'ק פוינט יורדות בעקבות הדוחות ● המניה המועדפת על ביל אקמן מזנקת לאחר הדוחות ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35