גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שביתות והפגנות ברחבי העולם במחאה על אי הטיפול במשבר האקלים

כחלק ממהלך עולמי רחב, הבוקר נערכות הפגנות תלמידים ברחבי ישראל שפותחות שבוע של מחאת אקלים ●  מאות תלמידים בישראל שובתים היום מלימודיהם ויוצאים לרחובות בכדי למחות על אוזלת היד של ממשלות ברחבי העולם, שלא מטפלות כראוי במשבר האקלים המחריף

הבריגדה האדומה / צילום: אלעד עציון, המרד בהכחדה
הבריגדה האדומה / צילום: אלעד עציון, המרד בהכחדה

כחלק ממהלך עולמי רחב, הבוקר (ו') נערכו הפגנות תלמידים ברחבי ישראל שפותחות שבוע של מחאות אקלים. מאות תלמידים בישראל שבתו מלימודיהם ויצאו לרחובות בכדי למחות על אוזלת היד של ממשלות ברחבי העולם, שלא מטפלות כראוי במשבר האקלים המחריף. בישראל מפגינים בחמישה מוקדים - ירושלים, תל אביב, באר שבע, חיפה וסכנין. המפגינים יצאו בקריאה דחופה לממשלת ישראל להכריז על מצב חירום אקלימי וליישם מידית פתרונות מקומיים לאתגרים שמציב משבר האקלים.

בסופ"ש הקרוב: אלפי מוקדי מחאה למשבר האקלים ברחבי העולם

מיליונים ברחבי העולם יפגינו בסוף השבוע: כ-5,225 אירועי מחאה יתקיימו בכ-160 מדינות על פני 7 יבשות תחת המסר "הבית שלנו עולה באש, דורשים צדק אקלימי עבור כולם". עיריית ניו יורק הודיעה כי תאפשר למיליוני תלמידיה לצאת להפגין ולא לפקוד היום את הכיתות, ואיתה מקומות נוספים בעולם כמו לונדון, בה מצטרפים המורים לתלמידיהם ליום המחאה. "עיריית ניו יורק עומדת עם התלמידים, הם המצפון שלנו", אמר ביל דבלסיו, ראש עיריית ניו יורק. גרטה טונברג, האקטיביסטית השוודית בת ה-16 השוהה כעת בניו יורק לקראת אסיפת האו"ם בשבוע הבא, תנאם בהפגנה בעיר. המדינות הראשונות בהן התקיימו היום הפגנות הן אוסטרליה, יפן, ניו זילנד, הודו, הפיליפינים ופקיסטן. באוסטרליה מפגינים לפי הדיווחים 400 אלף איש - כפליים מההפגנה הגדולה שהתקיימה במרץ, והצטרפו אליה 2,500 חברות וכן מוסדות דת, בהם הכנסייה האנגליקנית האוסטרלית.

בירושלים, כ-300 תלמידים מפגינים מול העירייה. "אני מפגינה כי אני רוצה שהממשלה תיקח את הנושא לידיים ותשים אותו על סדר היום. יש מה לעשות אבל היא לא עושה שום דבר. בהרבה מדינות הכריזו על מצב חירום וחשוב שהפוליטיקאים שלנו יבינו אי אפשר להתעלם מזה יותר", אומרת ל"גלובס" דנה ריבלין, בת 14, תושבת העיר. "ממשלת ישראל צריכה להצטרף לעולם, להירתם למאבק ולהכריז על מצב חירום. בבית הספר שלי היה ילד שהיה פעיל בנושא. הוא הזמין אותנו להפגנות וסיפר לנו על המאבק וכך הצטרפתי".

למא בהאא גנאים בת ה-17 המפגינה היום בסכנין, אמרה כי "זוהי בעיה קריטית שמשפיעה על כולם, ואני מרגישה שיש לי אחריות. כששמעתי על המשבר הבנתי שחשוב להסביר את הדברים לחברה הערבית ושיש חשיבות לכך שנצטרף למאבק. אנחנו מצטרפים היום לשביתות העולמיות כדי שהממשלה תתחיל לפעול. יש לי חלומות לעתיד ואני שובתת היום כי אני חוששת שלא אוכל להגשים אותם אם לא נפעל כדי לעצור את משבר האקלים. ילדים לא צריכים לשבות כדי שהממשלה והפוליטיקאים יעשו את התפקיד שלהם".

לין גור, בת כיתה ו' מקיבוץ עינת יחד עם אמה ליזי, ואחיותיה אמי וסופיה / צילום: שני אשכנזי, גלובס

לין גור, בת כיתה ו' מקיבוץ עינת הגיעה הבוקר לתל אביב יחד עם אמה ליזי, ואחיותיה אמי וסופיה, הלומדות בכיתות ג' וד'. "אם אנחנו נדאג לסביבה אז אנחנו נחיה ואם לא אז לא. אנחנו כל הזמן לוקחים לכדור הארץ ולא מחזירים לו. אם לא נחזיר - אנחנו נגמר", אומרת לין ל"גלובס". "שמעתי על הנושא לראשונה בשיעור מדעים. המורה הראתה לנו סרטונים של גרטה והמחאות. באתי הביתה וסיפרתי לאמא. היא לא הכירה את הנושא. קראנו באינטרנט והחלטנו להגיע היום להפגנה. כל עוד הפוליטיקאים לא יתייחסו לעולם ולמשבר, העולם לא יתייחסו אלינו. חבל שהממשלה לא חושבת שזה נושא חשוב. העם מתחיל להבין שזה חשוב ואם הפוליטיקאים לא יבינו את זה, אנחנו נפסיק לבחור בהם".

ליזי מזכירה את אחריות הממשלות לנושא גם היא, ומציינת כי חינוך לדעתה חייב להיות משולב בפתרונות למשבר: "לממשלה יש אחריות ומשימה, והיא גם צריכה להכניס את הנושא באופן רחב לתוכנית הלימודים".

הפגנה / צילום: שני אשכנזי, גלובס

רותם כהן בת ה-16 מתל אביב הגיעה אף היא עם אמה אורית. "לפני כחודש, כשדווח על שריפת הענק באמזונס, הבנתי עד כמה המצב גרוע ונכנסתי לפאניקה. הבנתי שאי אפשר להשאיר את הדברים כמו שהם ושאני חייבת לפעול. בישראל לא מספיק מודעים לנושא, למרות שזה כל כך חשוב. התחלתי לשנות דברים בבית - אנחנו ממעטים בפלסטיק, אני לא אוכלת יותר חיות, אנחנו חושבים על ההשלכות הסביבתיות של המעשים שלנו", היא סיפרה.

המשפחה כולה התגייסה לנושא בעקבות רותם, ואפילו החלה לעשות קומפוסט ביתי כדי לטפל באשפה המשפחתית, הכל כדי לתמוך ברותם. "החלטנו לתמוך ברותם ולתת לה את מה שהיא צריכה כדי להגשים את הרעיונות שלה", מספרת אורית. "דחפתי אותה לדבר עם מנהלת בית הספר כדי לעשות מפגש של תלמידים בנושא, והם יתחילו לתלות שלטים בבית הספר ולעורר שינוי חשיבת מודעות, ואולי אפילו יבנו מערכי שיעור של התלמידים. הדברים מתחילים לקרות מלמטה". אורית מספרת שרותם היא שמעוררת אצלה את המודעות לנושא, ושהמשפחה גם מנסה לגייס מכרים ולעורר מודעות בסביבת המגורים.

ח"כ מיקי חיימוביץ' מכחול לבן שהגיעה הבוקר לתמוך במפגינים, אמרה: "אני כאן כי חשוב לי להקשיב לנוער ולצעירים, לדור העתיד שלנו, חשוב לי להמשיך ולסייע להם להעלות את המודעות לנושא החשוב הזה. הם מתבוננים בנו מקבלי ההחלטות, ורוצים להאמין שאנחנו דואגים להם ומתכננים את עתידם. כך אנחנו צריכים לפעול. כאשר יתפזר הערפל הפוליטי ונוכל לגשת לעבודה, תמיד אשים אותם לנגד עיניי". להפגנה הצטרפה גם ח"כ סתיו שפיר מהמחנה הדמוקרטי, והן שתי חברות הכנסת היחידות שהגיעו למוקדי ההפגנה והביעו עניין.

הפגנה בסכנין / צילום: שני אשכנזי, גלובס

להפגנות בישראל הצטרפה ההתארגנות המקומית של תנועת המחאה העולמית ה"בריגדה האדומה", צוות האמנים של תנועת "המרד בהכחדה", הנעה יחד כגוף אחד וצבועה באדום כדי לסמל את דמם של היצורים החיים, אלו שנכחדו ואלו שמצויים בסכנת הכחדה. "כל אריזת פלסטיק שאני זורקת יוצרת צרימה, כל יער שנשרף כואב, כל בעל חיים שנחנק מזבל או אדם שחולה בסרטן מרוב זיהום אויר שורט בתודעה. בעלי החיים, הצמחים, האוויר, המים והאדמה מאפשרים לי לחיות חיים טובים. הבריאות שלהם היא הבריאות שלי. אני רוצה לדעת זאת בכל נימי נפשי ושכל פעולה שלי בעולם תבוא מתוך חיבור עמוק זה. לכן היום אני כאן".

הארגון הסביבתי "מגמה ירוקה" מלווה את התלמידים הישראלים בפעילותם. אורי נחמני, רכזת תכנית מנהיגות במגמה ירוקה אמרה: "בני ובנות הנוער מצטרפים למיליוני תלמידים ותלמידות בכל העולם בקריאה משותפת מהממשלות שלהם להכריז על מצב חירום אקלימי ולפעול בהתאם. התנועה גדלה ומתחזקת, תלמידים ותלמידות פועלים מתוך חשש עמוק לעתיד שלהם. עלינו, המבוגרים, להגיע לאירועי המחאה, ללוות ולתמוך בבני הנוער. עלינו לעשות כל שביכולתנו לעצור את משבר האקלים ולהבטיח לילדנו עתיד טוב ובריא".

מפסיקים לעשות עסקים כרגיל

לשביתה שמתקיימת וכן לזאת שתתקיים ביום שישי הבא, ה-27 בספטמבר, הצטרפו גם יותר מ-400 חברות ועסקים. בן אנד ג'ריס בארה"ב ייסגרו את משרדיהם בכדי לדרבן את העובדים להפגין, פטגוניה תסגור את כל סניפיה כאות מחאה וגם היא תעודד את עובדיה להפגין, וכן הביעו תמיכה עוד חברות רבות בהן אולבירדס, למונייד, דה נורת' פייס, אמזון ש-1,500 מעובדיה יגיעו להפגנות בארה"ב, פייסבוק, טוויטר וגם סודה סטרים הישראלית, שנמכרה לפפסיקו העולמית.

ההצטרפות של סודה סטרים הינה פרי יוזמתו של מנכ"ל החברה הנכנס, אייל שוחט. החברה משביתה היום את מערכי השיווק וההפצה שלה ברחבי העולם. החברה תסגור את אתרי האונליין שלה, בהם גם מתבצעות הזמנות בישראל וברחבי העולם, למשך 24 שעות. הגולשים באתר יפגשו את הודעה החברה: "שביתת אקלים גלובלית כסולידריות עם הדור הצעיר, במאבק למען עתיד טוב יותר".

אייל שוחט, מנכ"ל החברה, אמר ל"גלובס": "כחברה עסקית שחרטה על דגלה את השמירה על איכות הסביבה אנו רואים חובה ואחריות להירתם למאבק מחר של הדור הצעיר למעט עתיד טוב יותר ולפעול לשינוי המציאות. אנחנו בשעת חירום בשל משבר האקלים ואיננו יכולים יותר להתעלם. זו אחריותנו כמנהיגים לשמוע את הדור הצעיר ולהגביר את המודעות למאבקם. אנחנו חייבים לפעול בכל מחיר. הייתי שמח לראות חברות ישראליות נוספות מצטרפות למטרה ראויה זו".

סודה סטרים היא החברה הישראלית היחידה שהתגייסה למען המאבק במשבר האקלים המחריף. למעשה, בניגוד להתגייסות העסקית המונית למחאת הקהילה הגאה שהתקיימה לפני כשנה, בצל משבר המאיים לשנות את החיים על פני כדור הארץ, קולה של השדרה העסקית בישראל בקושי נשמע.

אייל שוחט  / צילום:תמי שוחט

מיקרוסופט בארה"ב אמנם מאפשרת לעובדיה לפקוד היום את ההפגנות, אך באותה נשימה היא הכריזה השבוע על שיתוף פעולה טכנולוגי עם חברות ענק מתחום הנפט - Chevron ו- Schlumberge. במסגרת שיתוף הפעולה, תאפשר מיקרוסופט לחברות להשתמש בשרתי המחשוב שלה עבור מערכות ה-AI שלהן, כדי לייעל ולזרז תהליכים של מציאת מקומות חדשים לקידוחי נפט.

והכל בזכות תלמידת תיכון משוודיה, שהאמינה שאפשר לשנות

השביתות ההמוניות מתקיימות בהשראתה של גרטה טונברג, שהחלה לפני כשנה לשבות בימי שישי מול הפרלמנט השבדי והצליחה להניע מיליונים ברחבי העולם למחאת ענק. התנועה שהקימה, fridaysforfuture# סוחפת המוני ילדים שמקימים סניפים מקומיים שלה ומוחים במדינותיהם. בעוד העובדות על הסכנות הטמונות במשבר האקלים המחריף ידועות מזה דורות אך זכו להתעלמות, טונברג, הצליחה להעלות את המודעות הציבורית, הפוליטית והתקשורתית ולהניע אזרחים לפעולה. השבוע, ב-23 בחודש, היא תנאם באספת האו"ם, לאחר מסע לארה"ב ביאכטה המונעת באמצעות אנרגיה סולרית.

טונברג מפגינה לאורך השבוע כולו, ואף דיברה בשימוע בקונגרס האמריקאי לצד נוער וילדים אמריקאים, והסבירה את החשיבות של התייצבות לצד המדע. כשחבר קונגרס אמר לה שהסינים הם הראשונים שצריכים לפעול כי הם המזהמים העיקריים, ענתה לו טונברג שכולם צריכים להתגייס ולפעול, וכן שגם בשוודיה ישנה ביקורת כלפי ארה"ב על כך שאינה עושה דבר כדי לבלום את המשבר, כששוודיה הקטנה דווקא מתגייסת. טונברג הוציאה השנה ספר המרכז את נאומיה, תחת הכותרת "אף אחד לא קטן מדי מכדי לחולל שינוי", והיא מועמדת לפרס נובל על פעילותה. טונברג אמרה כי "יש לי חלום שאנשים בעלי כוח יקחו את משבר האקלים ברצינות. הזמן לסיפורי האגדות שלהם נגמר".

בינתיים, באנגליה, יש יותר מ-180 אירועי שביתה ומחאות. ראש עיריית לונדון, סאדיק קאן, צייץ בטוויטר שהוא עומד בסולידריות עם המפגינים, וגם עובדי עיריית לונדון יצאו להפגין. בברלין, אקטיביסטים חוסמים צמתים וצירי תנועה. גם בהודו, בה משבר האקלים גרם להתייבשות מקווי מים בערים רבות, המפגינים יצאו היום לרחובות. 

מאות תלמידים מפגינים גם בקניה. אנשים עזבו את המשרדים והבתים שלהם ויצאו לרחובות כדי "להילחם על העתיד". המחאה ממשיכה לעורר גלים וקיבלה חיזוק משמעותי מהדאלי לאמה שפרסם בטוויטר: "זה נכון שהצעירים של היום צריכים להיות מודאגים לגבי משבר האקלים והשפעותיו על הסביבה. הם מאד מציאותיים לגבי העתיד ומבינים שאנחנו צריכים להקשיב למדענים. אנחנו צריכים לעודד אותם".

עוד כתבות

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

המיליארדר דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בסכסוך עם האחים גרטנר, בנימוק שאורנשטיין סבור כי גרטלר הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות שלו עם יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן