פאסטליקוס/ צילום: איל יצהר
מיהו השף התל אביב שעבר לעמק חפר ושדרג מסעדה איטלקית? איפה תמצאו אוכל שאין בשום מקום אחר? ואיזו מסעדת גורמה מעולה יושבת בתוך קניון ביג פאשן? לכבוד ראש השנה, הנה שבע המסעדות שהמבקר שלנו הכי אהב בתשע"ט.
אולימפוס נושקת לשנתה ה-90, וכמעט שום דבר לא השתנה בה. היא שריד אחרון לשושלת מפוארת של מסעדות יווניות-יהודיות, ומגישה אוכל מנחם שמזכיר דברים, שנוגע ברגש ולא בשכל ● לחצו כאן לכתבה המלאה
באמצע קניון שנקרא "ביג פאשן" עומדת מסעדה ערבית אותנטית. מחשיד, נכון, אבל בלונא האוכל נע בין טעים להחריד לבין יצירת מופת ● לחצו כאן לכתבה המלאה
המסעדה שנפתחה רק לפני כמה חודשים בתל אביב כבר מסתמנת כלהיט. מדובר במקום שמח, אנרגטי וסקסי לאללה, ואם ישמור על רמתו הגבוהה של האוכל, צפויים לו ולנו ימים יפים ● לחצו כאן לכתבה המלאה
השף המוכשר עידו פיינר, שהיה פעם סו-שף במול ים, עבר להתגורר בבארותיים והצטרף לצוות של רוברטה וינצ'י. בעזרתו הפכה המסעדה מאיטלקייה קלאסית למודרנית שמתכתבת עם סביבתה. אגב, היא קרויה על שם טניסאית שתמונתה מתנוססת על הקיר ● לחצו כאן לכתבה המלאה
חובבי אוכל שוכחים לפעמים שמסעדה אמורה קודם כל לארח ולשמח אותך, ואת זה אייבי עושה בגדול. תנור העצים הגדול, היד הטובה של אסף דוקטור ושפע הדגים ופירות הים לא מאכזבים ● לחצו כאן לכתבה המלאה
אוכל כמו של דניאלה לרר לא תמצאו בשום מקום. מטבח ספרדי, בלקני, ירושלמי קלאסי, איך שלא תרצו לקרוא לו. בכל מקרה, מדובר באחת המסעדות הטעימות, החכמות, המרגשות ומלאות ההיסטוריה שיש בארץ ● לחצו כאן לכתבה המלאה
איגרא רמא היא אחת המסעדות החכמות שנפתחו כאן כבר שנים. בכל זאת, די נדיר שהקינוחים הם המקצה המוצלח ביותר של הארוחה, ושאפילו הנפילות הקטנות נסלחות לאור ההברקות הגדולות ● לחצו כאן לכתבה המלאה