גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

זהירות, דיקטטורה: צוקרברג חשף את קו ההגנה החדש שלו

בנאום מיוחד על חופש הביטוי הציב עצמו מנכ"ל פייסבוק בעמדת המבוגר האחראי שפונה לעולם ומזהיר – אם לא תחדלו לריב כמו ילדים ולתת לטהרנות ולצדקנות לאכול כל חלקה טובה, הסינים ישתלטו על האינטרנט ויהרסו אותו ● האם צוקרברג באמת חושש מהסינים, או בעיקר לעתיד החברה שהקים? ● פרשנות

מארק צוקרברג / צילום: צילום מסך מפייסבוק
מארק צוקרברג / צילום: צילום מסך מפייסבוק

בפייסבוק אין שום דבר מקרי. אוניברסיטת ג'ורג'טאון, שבה נשא ביום חמישי מנכ"ל פייסבוק מארק צוקרברג נאום על חופש הביטוי, היא אחת מהאוניברסיטאות היוקרתיות בעולם, שבין בוגריה מנהיגים רבים בארצות הברית ובעולם, כמו נשיא ארה"ב לשעבר ביל קלינטון, יושב ראש הפדרל ריזרב ג'רום פאוול ושופט בית המשפט העליון האמריקאי אנטונין סקאליה. על רקע דגל הפסים והכוכבים של ארה"ב ודגל האוניברסיטה עם הנשר האמריקני, כשמאחוריו קיר מחופה עץ, היה נראה צוקרברג כנשיא מדינה זרה המופיע בפני הפרלמנט המקומי.

במשך כארבעים דקות העניק המנכ"ל בעל הארשת הביישנית והמחויכת את אחד הנאומים הטובים שלו, אם לא הטוב שבהם. צוקרברג השאיר במשרד את השפה התאגידית היח"צנית הפתלתלה, ובמה שהגדיר כמסמך המקיף ביותר שאי פעם כתב בנושא חופש הביטוי, הוא שטח את משנתו בדבר חופש הביטוי, האיזונים הדרושים לו, ואת מהות תפקידה של פייסבוק ("תפקיד חשוב במניעת תוכן שגורם לקיטוב", וגם: "לא ראוי שחברה פרטית תצנזר חדשות בחברה דמוקרטית").

במשך שנים העניקה פייסבוק יחס שאפשר לפרשו כזלזול במשתמשים שלה, ובממשלות שמייצגות אותם. שיאו היה מופע ההטרלה של צוקרברג בשימוע בסנאט האמריקאי על פרשת קיימברידג' אנליטיקה, הפרשה שבה נעשה שימוש בפרטי גולשים לצורך התערבות רוסית בבחירות לנשיאות ארה"ב ב-2016. בנאום בג'ורג'טאון, המילים והמוזיקה נשמעו אחרת. לא היה בכך, כמובן, שום דבר מקרי.

בשנתיים האחרונות נמצאת פייסבוק תחת מתקפה רבתי. נשמעים יותר ויותר קולות התומכים בפירוקן של ענקיות הטכנולוגיה, בהן פייסבוק, בשל הכוח הרב והעודף שצברו לטענתן. במקביל, במקום לצבור תאוצה ולגדול, מתרבים הסימנים שקואליציית החברות שארגנה פייסבוק סביב רשת המטבע "ליברה" מתחילה להיסדק, בעקבות עזיבתן של חברות ויזה, מאסטראקרד, פייפאל ועוד.

מהתחכמויות ויהירות לטיעונים מהותיים

ההתחכמויות והיהירות היו כלי הנשק של המלחמה הקודמת. עתה, בעימות הציבורי סביב גבולות חופש הביטוי באינטרנט, שבו נמצאת פייסבוק בחזית, היא משנה טקטיקה ופונה הן לציבור הרחב והן לתקשורת, ומנסה לשכנע אותם. יכול להיות שזה מחוסר ברירה, כשגבה קצת אל הקיר, אך הפעם פייסבוק גם מציגה טיעונים מהותיים ונכוחים, שהיו מכוונים לא מעט דווקא כלפי האגף הפרוגרסיבי.

11 פעמים השתמש צוקרברג בנאומו באוניברסיטת ג'ורג'טאון בפועל "להתקדם" - פרוגרס. באחת מהן אמר "המחויבות ההדדית שלנו זו לזה - שבמסגרתה אנו מציבים את זכותו של האחר לבטא את עמדותיו ולהישמע - מעל הרצון הפרטי שלנו לקבל תמיד את התוצאות שבהן אנו מעוניינים - היא הדרך שבה אנו יכולים להתקדם (פרוגרס) יחד".

אבל אף על פי שחופש הביטוי היא הנושא הרשמי של הנאום, ייתכן שהוא שימש מעטפת לנושא חשוב ומטריד הרבה יותר. לאחר שניתח מכל הכיוונים את סוגיית חופש הביטוי על רבדיה, ופירט את עמדותיו ("צריך להיות מסוגל למתוח ביקורת על קבוצות מבלי לעשות להן דה-הומניזציה"), ברבע האחרון של הנאום - הוא פנה להטיח על השולחן את המנה העיקרית - סין.

צוקרברג הציב את עצמו בעמדת המבוגר האחראי שפונה לעולם ומזהיר, לא במילים האלה כמובן - אם לא תחדלו לריב כמו ילדים, להתבוסס בצרות עולם ראשון, ולתת לטהרנות ולצדקנות לאכול כל חלקה טובה, יבואו הסינים ויאכלו לכם את האינטרנט, ואיתו את כל השפע וההזדמנויות שהתרגלתם לקחת כמובנים מאליהם.

וכך הוא פתח את חלק הנאום שעסק בסין: "הדבר מעלה שאלה רחבה יותר בדבר עתיד האינטרנט הגלובלי. סין בונה אינטרנט משל עצמה המתמקד בערכים שונים לגמרי, ועתה היא מייצאת את החזון שלה לגבי האינטרנט למדינות נוספות. עד לא מזמן, כמעט בכל מדינה מחוץ לסין, האינטרנט הוגדר על-ידי פלטפורמות אמריקניות בעלות ערכי חופש ביטוי חזקים, אך אין ערובה שערכים אלה יוסיפו למשול בכיפה. לפני כעשור, כמעט כל פלטפורמות האינטרנט הגדולות היו אמריקאיות. כיום, שש מתוך עשר הגדולות הן סיניות". שש פעמים גם הזכיר צוקרברג את סין בשמה המפורש.

כדי להבין את המסר הזה מוטב לכבות את האוזניים הישראליות, המורגלות במסרים חריפים ובוטים, ולהנמיך את סף הרגישות. אז יהיה אפשר להבחין במסר הדיפלומטי החריף, שמושמע מאחד האנשים החזקים והמשפיעים בעולם, שבשנים האחרונות נוהג יותר ויותר כמנהיג בקרב מנהיגים. ייתכן, שדווקא מתוך הלחץ הרב המופעל על החברה שבראשה הוא עומד, הוא בחר להיות האיש שיניח על סדר היום את העננה השחורה הגדולה המתקדרת מעל המאה ה-21 - האפשרות שההגמוניה האמריקנית, על ערכיה, ועל הדולר שלה, נמצאים תחת האיום הכי משמעותי כלפיה מאז ומעולם. המסר שמקופל בנאום חופש הביטוי הוא שאיום נוסף על מוסד חופש הביטוי, אולי המוסד העיקרי של הדמוקרטיה האמריקאית, הוא הדבר האחרון שחסר לה ("אפליקציית טיק טוק הסינית מצנזרת אזכורים של פעולות מחאה, אפילו בארה"ב").

חופש הביטוי, או עתיד הליברה?

אלא שהאיום על חופש הביטוי הוא רק אחד משורה של איומים. הקול הוא קול חופש הביטוי, אבל הידיים הם ידי ליברה, המטבע הקריפטוגרפי שפייסבוק וקואליציית החברות שלצדה אמורות להשיק בשנה הבאה. בעוד הליברה עומדת להתנפץ על שובר הגלים הרגולטוריים ברחבי העולם, הסינים הם המתקדמים בעולם בשימוש באפליקציות תשלומים דיגיטליים, וקרוב מאוד היום שממשלת סין תשיק מטבע דיגיטלי משלה, ואפילו ברשת הבלוקצ'יין של ביטקוין הסינים נהנים מדומיננטיות לא קטנה. זו לא ספקולציה בעלמא. חלק מהטיעונים שהשמיע צוקרברג בנוגע לסין בהקשר של חופש הביטוי שמעתי כמעט מילה במילה לפני כמה שבועות מגורמים בכירים בפייסבוק - רק בהקשר של ליברה.

בעשור האחרון מיישמת סין ברחבי העולם את תוכנית ההתפשטות שלה, המכונה "חגורת דרך המשי הכלכלית של המאה ה-21". סין בונה את התשתיות ברחבי העולם - כבישים, רכבות, נמלים, צנרת ואולי הכי חשוב - תשתיות תקשורת. משקיעים סינים רוכשים נדל"ן מכל הבא ליד בערי אירופה, וגם בישראל נוכחותם נמצאת בכל פינה, מהרכבת הקלה בתל אביב, דרך הנמל שייבנה בחיפה וגם כמשקיעי הון סיכון בחברות סטארט-אפ רבות.

בתוך כמה שנים ייתכן שסין תהפוך עצמאית לגמרי בתחום השבבים ולא תזדקק לידע זר, לא אמריקני ולא ישראלי. אם דאטה הוא הזהב החדש, אזי שבבים הם גם מכונות הכרייה וגם מפעלי הזיקוק שלו. ועצמאות טכנולוגית, פירושה גם פוטנציאל ממשי להובלה טכנולוגית.

אם נוסף על כל אלו היואן הסיני יהפוך למטבע הרזרבה המרכזי בעולם, והוא בדרך לשם, ואם סין תהפוך גם לגורם שישלוט בתשתית הפיננסית העולמית, הדבר יאיים על כל מוקדי הכוח של ארה"ב, כולל הצבאי. מיותר לומר שלפגיעה בהגמוניה האמריקנית עלולות להיות השלכות קשות לא רק על השגשוג של הכלכלה הישראלית, אלא אף עלולות לאיים על יכולת שרידותה. במובן הזה, וזה המסר שאמור לעבור בין השורות, הצלחתה של פייסבוק בכלל ושל ליברה בפרט חיוניים לשמירה על מעמדה של אמריקה, לא פחות מכל הזהב שבמרתפיה ומנושאות המטוסים שלה.

המשוואה של צוקרברג פשוטה: חופש הביטוי הוא מסד הדמוקרטיה, אל תפגעו בפייסבוק שמנהלת את חופש הביטוי באופן אחראי ומתחשב. פגיעה בפייסבוק היא פגיעה במסד הדמוקרטיה שהיא לב לבו של העולם המערבי. בין השורות משתרעת משוואה נוספת: פגיעה בפייסבוק היא פגיעה בליברה - שהיא הסיכוי של המערב מול רשת תשלומים גלובלית נגדית בשליטתה של סין.

אז האם הטור הזה רואה שחורות? בהחלט. אבל גם לנראטיב הזה יש זכות קיום, לצד האפשרות שצוקרברג מאיים על הממשלות והרגולטורים ברחבי העולם לעזוב את החברה שלו לנפשה "כי אם לא, אז סינים", מתוך אינטרס ציני קר. האמת לא נמצאת איפה-שהוא-באמצע, אלא גם פה וגם שם, ואנו ממשיכים לברר אותה שעה שעה. כמו שאמר צוקרברג עצמו בנאום, ואני מוציא אותו פה מעט מהקשרו: "אז כן, יש לנו חילוקי דעות קשים. עתה אולי יותר מבכל תקופה בהיסטוריה הקרובה. אבל הדבר נובע מכך שאנו שמים את הנושאים שמעניינים אותנו על השולחן - נושאים שלא דיברנו עליהם במשך הרבה זמן. ליותר אנשים מעוד ועוד חלקים בחברה שלנו יש יותר קול מאשר היה להם אי פעם, וייקח זמן עד שנשמע את הקולות האלה ונוכל לתפור אותם לכדי נראטיב קוהרנטי. לפעמים אנו מייחלים לאירוע יחיד שיפתור את כל הקונפליקטים, אבל דברים מעולם לא עבדו כך".

עוד כתבות

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

פרופ' יוג'ין קנדל / צילום: מיכה לובטון

הוא היה אחד האנשים הקרובים לנתניהו, היום הוא חושף: "לא הייתי מחזיק במשרד שלו חודש"

יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה לשעבר, יוג'ין קנדל, בטוח: "אם ישראל לא תשנה כיוון בהקדם, הכלכלה תקרוס, והמדינה עמה" ● לדבריו, כדי שנבואת הזעם לא תתממש צריך להקים ממשלה שתנהל סיכונים לטווח הארוך בכל תחומי חיינו ● הוא לא פוסל אפשרות להיות שר האוצר הבא, אבל "לא כזה שתפקידו העיקרי הוא לחלק הטבות" ● האזינו

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

קרית שמונה / צילום: אייל מרגולין

בערב החג: רצף אזעקות בגליל העליון והמערבי

מוקדם יותר: מטרה אווירית יורטה באזור קריית שמונה ● יותר מחצי שנה אחרי 7 באוקטובר - ראש אמ"ן חליוה פורש מצה"ל • "לעד אשא איתי את הכאב האיום של המלחמה", כתב לרמטכ"ל • אלוף פיקוד מרכז יסיים את תפקידו בקיץ ● צה"ל פתח במבצע סיכול במסדרון החיץ ברצועה: מחבלים חוסלו, תשתיות טרור אותרו והושמדו • דיווח בניו יורק טיימס: ישראל תכננה מתקפה גדולה יותר נגד איראן, גם בטהראן - אך היא נבלמה ברגע האחרון ● כל העדכונים

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית, ומתחילת השנה מנייתה איבדה 10.7% ● למרות הכול, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה אפל צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

המספרים מאחורי האופציות לעובדים בחברות ההייטק הישראליות נחשפים / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

נעילה חיובית בוול סטריט; טסלה איבדה כ-3%, אנבידיה עלתה בכ-4.3%

בורסות ארה"ב נצבעו ירוק ● מדד ההנג סנג זינק בכ-1.7% ● טסלה ירדה לאחר שפורסם כי הורידה את מחירי הרכבים החשמליים שלה ברחבי העולם; המניה ירדה מתחילת השנה בכ-40% ● ירידות במחירי הנפט והזהב ● האג"ח הממשלתיות בארה"ב נסחרו בעליות

ח''כ משה ארבל, מפלגת ש''ס / צילום: איל יצהר

"מוכרחים להבין את גודל השעה": ראיון חג עם השר הכי לא שגרתי שיש

שר הפנים משה ארבל מכוון אצבע מאשימה לבג"ץ שיצר תגובת נגד בציבור החרדי לשאלת הגיוס ● בענייני התכנון, הוא מגלה שהוא הודף לחצים להתערבות ומאשים את שרי הליכוד באינטרסים צרים ● את הפועלים הפלסטינים, הוא אומר, צריך להחזיר, "אין שאלה בכלל" ● ולמה הוא משוכנע שזה הזמן להעלות ארנונה

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

צילומים: יריב כ''ץ (ידיעות אחרונות), יח''צ, shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המילון העכשווי של ענף השיווק, הפרסום והמדיה

גלובס מציג את המושגים, האנשים, הרשתות והחברות שמסעירים בעת הנוכחית את אנשי השיווק, הפרסום והמדיה ● מהאחים אמיר והשרים ניר ברקת ושלמה קרעי, דרך האיום הסיני משיין - ועד רשתות המזון שעשו עלייה והבינה המלאכותית שכולם מתאמצים לייצר איתה מציאות חדשה

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

מגמה חיובית באירופה; ענקית מוצרי היוקרה הצרפתית קרינג צוללת ב-10%

מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כארבעה דונמים בשכונת אשכול שבצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

חופית באטה, חוקרת בינה מלאכותית ב-AI21 / צילום: יונתן בלום

היא התגייסה ליחידת מודיעין, צוללת עם כרישים ועובדת בתחום הכי חם בעולם

היא שובצה במודיעין אך התעקשה להתגייס לקרבי, שימשה אלגוריתמאית במובילאיי ויש לה תואר במתמטיקה ● כיום חופית באטה היא חוקרת ב-AI21 Labs, שנתמכת בידי ענקיות הטכנולוגיה ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

הבורסה ננעלה בעליות; מדד הבנקים ירד ב-0.5%, הדולר התחזק

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיקה על הבורסה ● השקל שהתחזק הבוקר, נחלש עתה ונסחר ב-3.77 שקלים ● אלארום זינקה ב-20%, נובה ב-4% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כאב הראש החדש של האחים אמיר בשופרסל

‎בבקשה לאישור תובענה ייצוגית, נטען כי האחים יוסי ושלומי אמיר ביקשו לרכוש את השליטה בשופרסל באופן שיפטור אותם מלשלם לציבור את מלא פרמיית השליטה, כדי לא להיקלע לתחרות על השליטה בחברה ● התובעים מעריכים את הנזק לבעלי המניות מהציבור בסכום הנע בין 146-232 מיליון שקל

הירידות הנוכחיות מגיעות אחרי שנה ורבע חלומיות למשקיעים בשווקים בחו''ל / צילום: Shutterstock

אפריל האדום: וול סטריט יורדת בחדות, וזה מה שצפוי לקרות לחיסכון שלכם ולשקל

הבורסה האמריקאית פתחה את 2024 בסערה עם תשואות מרשימות במדדים המובילים ● אלא שכעת הקערה התהפכה, ומתחילת אפריל נמחקה יותר מחצי מהתשואה ● מי החוסכים הישראליים שייפגעו במיוחד, ומהן ההשלכות של המגמה השלילית על שער הדולר?

לוטרה. דגי בריכות הנוי חוסלו כמעט לחלוטין / צילום: Shutterstock

קרבות על טריטוריה, פלישות וחיסולים: משפחות הפשע של סינגפור הן בכלל לוטרות

הסגרים שהונהגו בקורונה נתנו לבעלי חיים רבים הזדמנות להשתלט על שטחים אורבניים ● בתום המגפה הם נדחקו בחזרה לשיפולי הערים, אבל לא הלוטרות בסינגפור: אלה עושות שם שמות אפילו על חשבון קרוקודילים

ישראל אלמסי, יו''ר ומנכ''ל ארגון ידידים / צילום: יונתן בלום

עם 800 מתנדבים בדרכים, הוא דרוך לעזור לכם במקרה של פנצ'ר

כשישראל אלמסי קיבל לידיו את עמותת ידידים, שמספקת עזרה וחילוץ בכביש, במוקד ישב אדם אחד ● כיום היא ערוכה לטפל ב-800 פניות במקביל, ובמלחמה גם הפכה לכוח מסייע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס