גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"עדיין נמשיך ללכת למרכזים מסחריים ולחנויות. זה עדיין יהיה המקום העיקרי לקניות"

כך אמר תמיר בן שחר, מנכ"ל צ'מנסקי בן שחר, בכנס "עושים שוק" של "גלובס" בנושא E-commerce ● "אני לא מאמין שתוך חמש שנים נהיה במצב בו 50% מנתח השוק יהיה באונליין. המספרים שלנו שמרניים יותר"

תמיר בן שחר, מנכ"ל צ'מנסקי בן שחר, בכנס "עושים שוק" / צילום: איל יצהר, גלובס
תמיר בן שחר, מנכ"ל צ'מנסקי בן שחר, בכנס "עושים שוק" / צילום: איל יצהר, גלובס

תמיר בן שחר, מנכ"ל צ'מנסקי בן שחר, דיבר הבוקר (א') בכנס " עושים שוק" של "גלובס" על כמה צפוי השוק המקוון לזנק עוד כמה שבועות, ודן בסוגיה "אנחנו עם מקוון או עם שמכוון?".

בן שחר תהה: "מה באמת רוצים הלקוחות? כיצד ייראו המרכזיים המסחריים והחנויות בעתיד, מה צורך דור הסלפי, ומה בבסיס כל הצריכה שלו בשנים האחרונות, ומה צפוי שנים קדימה". לדבריו, "אחד הדברים שאנו רואים בשוק האופנה הוא מגמה מאוד גדולה של השכרת בגדים, ודור הסלפי הולך לקניה של יד שנייה או השכרה דרך יד שנייה, ובעצם עובר מהחנויות הפיזיות לעולם חדש".

בן שחר המשיך במעט מספרים על שוק האונליין: "שוק האונליין היום במדינת ישראל הוא סביב 11% מסך כל השוק הקמעונאי, ואני מדבר על מוצרי סופרמרקט שאיציק (אברכהן, מנכ"ל שופרסל) הזכיר. ההערכה שלנו, שהיא מאוד זהירה ושמרנית, מדברת על 16%, שיהיו בעצם באונליין חמש שנים מהיום.

"התחרות הנוספת שיש לנו כקמעונאים או החלוקה של כל האופציות היא העובדה שהשמיים פתוחים - היום סדר גודל של 10% מכוח הקנייה של משקי-הבית, על מוצרי מבצעים בוורשה, בברלין, כמות המזוודות הריקות שטסות לעולם וחוזרות מלאות בעצם משפיעות על הצריכה שלנו. אם אתם נמצאים באונליין או נמצאים בעולם של החנויות הפיזיות, בוודאי זה משהו שאנחנו צריכים לקחת בחשבון. להערכתנו 15% תוך חמש שנים בוודאי נימצא במצב הזה. תבינו מה זה עושה לעוגה של כוח הקנייה, כאשר רואים את הדליפה לשם וגם למקום אחר".

בן שחר נשאל איך מסתכלים על השוק, והשיב כי "השוק הוא בסדר גודל קמעונאי של 170 מיליארד בשנה שקל, והוא יצמח ל-213 מיליארד שקל. הגידול לאונליין או הקניות באונליין יהיו קרוב ל-20% - 35 מיליארד שקל חמש שנים מהיום".

מנכ"ל צ'מנסקי בן שחר הזכיר שוב את השמיים הפתוחים ואמר כי גם הם יכפילו את עצמם, ו"בעצם נהיה במצב שהתוספת לשמיים הפתוחים ולאונליין תהיה יותר גדולה מאותו נתח שיגדל בחנויות הפיזיות".

כשנשאל בנוגע לנתחים בשוק הקמעונאות כיום, ענה בן שחר כי "היום כ-5% נמצא באונליין. יש עוד גופים פרטיים שמבצעים את העולם הזה. מוצרי לא-מזון כ-17%. תחום ההסעדה - משלוחים גם של מועסקים וגם שלנו כמשקי-בית - 17%, נמצאים באותו ממוצע משוקלל של 11%. מחר האונליין של מוצרי הסופרמרקט יכפיל את עצמו ל-10%. מוצרי הלא-מזון - איפה שהוא בין 25-20%, הסעדה - 22%, כאשר הממוצע המשוקלל הזהיר והשמרני שלנו מדבר על תוספת של 5%, כלומר יגיע לאותם 16%".

בן שחר הרחיב בנוגע לקניות של מוצרי מזון באינטרנט: "בתוך שוק הסופרמרקט מתחוללת מהפכה: פעם היינו הולכים בעיקר לחנויות המחיר, בחמש-עשר השנים האחרונות שוק המחיר תופס סדר גודל של 60%, ושוק הנוחות והאונליין - כ-40%. עם הגידול ברמת החיים, והעובדה שאי-אפשר לנסוע יותר במדינת ישראל, וכל דבר לוקח הרבה מאוד זמן, ומשלמים מחיר מאוד יקר על הדבר הזה - רואים בשנה-שנתיים האחרונות מעבר לחנויות הנוחות על חשבון המחיר. הלקוח לא נוסע לחנות שנמצאת באיור תעשייה רחוק, אלא עושה קנייה ליד הבית. גם סלי הקנייה שלנו השתנו. עם הטרנד של הבריאות, העובדה שלא זורקים הרבה זבל. אנחנו קונים בסלים יותר קטנים, וזה מייצר מצב שבו אנחנו בתדירות הרבה יותר גבוהה מגיעים לחנויות שנמצאות ליד הבית.

"בעצם אנחנו אומרים שאצלנו אנחנו נגיע, והיום אנחנו בעצם איפה שהוא סביב 17%. בארצות-הברית רבע מהשוק הוא משלוחים. כלומר משקי-הבית נמצאים במסעדות וכן הלאה, אבל רבע מהקניות שלהם מבוצעות בשוק המשלוחים. זאת מהפכה משמעותית, אני גם לא אדבר על נושא מבנה המסעדות. יש שינוי משמעותי. ובעצם מה שאנחנו מבקשים, ואנחנו רואים את זה גם בהסעדה וגם במוצרי סופרמרקט, נבשל לעצמנו - אלה ה-17% במסגרת הסקר האחרון שעשינו. זה מסתדר עם הנושא של כמות המסעדות, הפדיונות ביחס לגודל השוק".

ביחס לשוק הלא-מזון, בן שחר אמר כי "בשנת 2019 השוק סביב 60 מיליארד ויהיה 80 מיליארד, התוספת תהיה אחוז באונליין. לחנויות הפיזיות במדינת ישראל צפויה תחרות מהותית שצפויה להיות בהיבט של ערוצי ההפצה החדשים, ואנחנו רואים את אותם 15% בשמיים הפתוחים ו-22% שיזרמו אל האונליין".

בנוגע לעולם המרכזים המסחריים והשטחים המסחריים, בן שחר טוען כי "יש קיטון בנתח של שטחי הסופרמרקט מסך השטחים המסחריים במדינת ישראל. הנתונים על בסיס בפועל שלנו ולא על בסיס נתונים בלבד של אינטרנט ודברים אחרים. חנויות הלא-מזון גם כן מצטמצמות בשטחן מהסך-הכול במדינת ישראל, ומה שאנחנו רואים זה צמיחה בהיצע שטחי ההסעדה ובנושא של בילוי ופנאי ושירותים".

"במדינת ישראל 10 מיליון מטרים של מסחר קמעונאי, אם 50% ילך למקום אחר, זה אומר שתאורטית 50% גס מהיצע החנויות צריך להיסגר, או שהפדיון יהיה נמוך יותר, ושכר דירה יהיה נמוך יותר. לכן, צריכים להיות קצת זהירים כשזורקים מספר של 50%. אני לא מאמין שתוך חמש שנים נהיה במספר הזה, ולכן המספרים שלנו יותר שמרניים".

בן שחר נשאל מה לדעתו יקרה לחנויות, והשיב כי "בניגוד למה שעושות הרשתות המובילות במדינת ישראל, גם בעובדה שהן נכנסו לאונליין מאוחר, גם בנושא הזה של ההתמודדות הפיזיות, כולן פותחות חנויות גדולות מדי, אנחנו חושבים ומשוכנעים שהחנויות בעתיד הקרוב תהיינה יותר קטנות, ללא תאי מדידה. צריכים ספקי שירות, דיילי שירות עם הרבה מאוד טכנולוגיות, בשונה מהותית ממה שיש היום בחנויות במדינת ישראל. המרכזים המסחריים שישנו את הייעודים שלהם, חלקם יעברו לשרת אתכם, מי שמתעסק בעולם ה-e-Commerce, חלקם יהפכו למרכזים לוגיסטיים".

בן שחר התייחס לדור ה-Y ואמר: "הדור הזה גר בדירות יותר קטנות. הם חיים בעיקר מחוץ לבית, ולכן הם גם רוכשים פחות דברים להלבשת הבית, ריהוט ואביזרים. הם מוציאים בעיקר על בילויים, ספורט והסעדה. אמרתי שהסטורי הוא שקובע את סיפור האופנה. מה שמעניין אותם בעיקר זה הסעדה, לטוס, לעשות כושר, לגור ביחידות יותר קטנות".

את דבריו סיכם בן שחר באמירה: "אנחנו אכן עם מקוון, אבל אנחנו עדיין נמשיך ללכת למרכזים מסחריים ולחנויות. נקנה פחות, נצרוך דברים אחרים, אבל זה עדיין יהיה המקום העיקרי שבו אנחנו נבצע את הקניות, והחברים יובילו גם את הסלפי לחנויות שלכם".

עוד כתבות

חנן מור, מנכ''ל קבוצת חנן מור / צילום: איל יצהר

הנושים זעמו, וחנן מור ידולל ל-1% ממניות קבוצת הנדל"ן שהקים

לפי הסדר החוב המתגבש, חנן מור יחזיק כ-1% ממניות החברה ● במקביל, יוקצה לנושי החברה, בעיקר בנקים וגופים מוסדיים, מניות שיהוו כ-96% מהון החברה

שר האנרגיה אלי כהן (משמאל) בפגישה עם שר האנרגיה של קפריסין ג'ורג' פפנסטאסיו / צילום: שלומי אמסלם, לע''מ

מתעלמת מטורקיה: ישראל מקדמת את חיבור רשת החשמל עם קפריסין ויוון

בפגישה עם שר האנרגיה של קפריסין, ג'ורג' פפנסטאסיו, דן שר האנרגיה והתשתיות אלי כהן בנוגע לשיתוף פעולה בתחום האנרגיה ● השניים סיכמו כי פרויקט הכבל החשמלי התת-ימי שיחבר את רשת החשמל של ישראל לקפריסין וממנה ליוון, ואל רשת החשמל האירופית, יקודם בעדיפות גבוהה

מנכ''ל NICE, ברק עילם / צילום: CRC Media

מלך השכר של ת"א: המנכ"ל שהרוויח כ-90 מיליון שקל ב-2023

עיקר התגמול של מנכ"ל נייס ברק עילם – הוני ● במשך שנותיו כמנכ"ל נייס צבר תגמולים בהיקף של כ-460 מיליון שקל לפי שער החליפין הנוכחי ● שכר של כ-17 מיליון שקל למנכ"ל אלביט אשתקד

מרכז תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בעל דירה סירב לחתום על פרויקט תמ"א וזכה ב־320 אלף שקל נוספים

בעל דירה בפרויקט תמ"א 38 בת"א, שהוא גם בעלים של חלק מהחצר, ביקש פיצוי של 1.2 מיליון שקל ● המפקחת על המקרקעין קבעה בהסכמת הצדדים כי אכן מגיע לו פיצוי תמורת חתימתו

נילי גולדפיין, ג'ודי (יהודית) אפרימי, ולימור שאקו בכנס משאבי האנוש / צילום: רמי זרנגר

הכלים שכל מנהל משאבי אנוש צריך לאמץ בעקבות המלחמה

הטראומה הקולקטיבית הציבה אתגרים חדשים בפני עולם העבודה הישראלי, בהיקפים עצומים ● הפתרונות להתמודדות עמדו בלב כנס שערכה השבוע ישראכרט לסמנכ"לי משאבי אנוש ● ישראל מתגייסת

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בעליות; אנבידיה צללה בכ-3%

הנאסד"ק עלה ב-0.5% ● מדד דאקס עלה ב-0.5%, הקאק ירד ב-0.3% ● גולדמן סאקס: לשוק המניות בארה"ב יש אפסייד מוגבל ● נובוקיור וסייברוואן מזנקות בטרום מסחר ● ערב הפסחא, מחירי הקקאו בשיא כל הזמנים, מה זה אומר לגבי יצרניות הממתקים הגדולות ומחירי השוקולד?

אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה / איור: גיל ג'יבלי

בדיקת אי הסדרים בעיצומה, אז איך זה שאפשר להפקיד חיסכון לכל ילד בסלייס

רשות שוק ההון מצאה לאחרונה אי סדרים חמורים בהתנהלותו של בית ההשקעות סלייס ● למרות זאת, באתר הביטוח הלאומי סלייס מוצגת כאפשרות להפקדת כספים בתוכנית "חיסכון לכל ילד" ● עד תחילת מאי לא ניתן יהיה למשוך כספים מקופות סלייס, אך הרגולטור לא מודאג

מנכ''ל האוצר שלומי הייזלר בוועידת מרכז הנדל''ן באילת / צילום: נאו מדיה

"סידור עבודה לחברים"? מנכ"ל האוצר עונה למתקפה של מנהל רשות החברות

לפי מנכ"ל האוצר, שלומי הייזלר, החזרת "מס דירה שלישית" כבר בתקציב הקרוב לא נמצאת על הפרק ● על הביקורת שהעביר ינקי קוינט  בכנס התשתיות של גלובס בשבוע שעבר, הוא עונה: "אמירות חמורות ואין בהן דבר וחצי דבר. באוצר יש אנשים מופלאים" ● וזו התוכנית שלו למלא את קופת המדינה, נוכח הגירעון המחמיר

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

הבית הלבן בהודעה רשמית אחרי קרב הגרסאות: נתניהו אישר שתצא משלחת לוושינגטון

דובר צה"ל: ""במסגרת האימונים יתורגלו תקיפות מאסיביות וארוכות טווח" • גבר בן 38 נהרג מפגיעת רקטה במפעל בקריית שמונה, כמה נוספים נפצעו קל • נתניהו לסנטור ריק סקוט: "החלטת ארה"ב עודדה את חמאס. שלא יסמכו על הלחץ הזה - זה לא יעבוד"  • עדכונים שוטפים

גל בר-דעה, מנכ''ל וואן זירו / צילום: איל יצהר

הבנק הדיגיטלי כבר שרף כ-800 מיליון שקל; המנכ"ל: "המשקיעים ימשיכו לתמוך"

לוואן זירו כבר יש כ-100 אלף לקוחות והמנכ"ל גל בר דעה מעריך כי "נהפוך לרווחיים כשנגיע ל-200 אלף לקוחות" ● את 2023 סיים הבנק של אמנון שעשוע עם הפסד של 357 מיליון שקל, אך בר דעה אופטימי:  "ההכנסה מלקוח יותר גבוהה ממה שחשבנו. אם נמשיך כך ונגביר פעילות אנחנו על דרך המלך"

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

עובדים שהוצאו לחל"ת בענף התיירות עומדים להישאר ללא דמי אבטלה

במשרד האוצר הניחו שאין צורך בקביעת מודל חל"ת ארוך־טווח וסברו כי המלחמה תסתיים לפני שהעובדים ימצו את ימי האבטלה והחופשה שצברו ● כעת, עסקים רבים טרם התאוששו, כשהמצוקה הגדולה היא בענף התיירות

אולם הקונצרטים בו התרחש הפיגוע במוסקבה / צילום: Reuters

הפיגוע במוסקבה הביא את אירופה להגביר כוננות מפני מתקפת דאעש

צרפת ואיטליה פרסמו אזהרות מפיגועי דאעש בשטחן, כשהחשש עולה לקראת חג הפסחא ● המתקפה ברוסיה העלה גם לפני השטח את האזורים העניים ביותר במדינה, בהם צובר ארגון הטרור השפעה

קבינט המלחמה. ללא נשים במוקד קבלת ההחלטות / צילום: קובי גדעון-לע''מ

המלחמה חושפת את אוכלוסיית הנשים לסיכונים חריגים. איך אפשר להתמודד איתם?

מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות ● הפעם, בשיתוף שדולת הנשים, על האתגרים שמציבה המלחמה בפני נשים ● נשים סובלות יותר מהיעדר ביטחון אישי וכלכלי - ובכל זאת הן לא נמצאות במוקד קבלת ההחלטות

חברת הסייבר הישראלית Coro (קורו) / צילום: CORO

המשבר בהייטק נגמר? סטארט-אפ ישראלי שני מודיע בתוך שבוע על גיוס של 100 מיליון דולר

חברת קורו (Coro) הישראלית, העוסקת במכירת מערכות סייבר לעסקים קטנים ובינוניים, הודיעה על גיוס של 100 מיליון דולר ● ככל שנודע, כספי הגיוס כולם הושקעו בחברה ולא בקניית מניות מיזמים או משקיעים קודמים ● כל הגיוס התבצע מקרנות הון סיכון זרות

שי אהרונוביץ׳, מנהל רשות המסים / צילום: ניב קנטור

מס דירה שלישית חוזר לשולחן: "המערכות כבר מוכנות"

לדברי מנהל רשות המסים, שי אהרונוביץ', המדינה צריכה ליצור אחידות ולהפסיק לשנות את שיעורי מיסוי הנדל"ן בתדירות גבוהה ● עוד הוא הוסיף כי צריך לחשוב על מס דירה שלישית: "מבחינתנו זה צעד נכון שיעלה בתקציב 2025"

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

הנקמה של פוטין בהודו, ומערכת יירוט הרחפנים החדשה של אלביט

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות

עובדי חברת הביומד גמידה סל / צילום: איל יצהר

חברת הביומד גמידה סל תהפוך לפרטית ותפטר 25% מהעובדים

קרן הייברידג' משתלטת על גמידה סל באמצעות המרת אג"ח ותהפוך אותה לחברה פרטית ● מנכ"ל החברה אבי ג'נקינס: "החיפוש שלנו אחר חלופה אסטרטגית לא הניב תוצאות" ● המניה צונחת ביותר מ-80%

''התייצבות ושיפור, גם אם צנוע, ברוב הפרמטרים הפיננסיים של ההייטק הישראלי'' / אילוסטרציה: Shutterstock

אחרי שנה קשה, הרבעון הראשון של 2024 מראה מגמה חיובית בתעשיית הטק הישראלית

על פי נתונים חדשים מדוח ההייטק "Tech Review", ברבעון הראשון של 2024 חברות הסטארט-אפ הישראליות גייסו כ-1.6 מיליארד דולר ● מדובר בעלייה של כ-10% ביחס לרבעון הקודם וירידה של 10% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד ● 38% מסך הסכום הכולל גוייס בחברות הסייבר

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים תפסה מסמכים של שני עורכי דין וחטפה ביקורת חריפה משופטי העליון

במסגרת חקירה קיבל פקיד שומה חקירות מבימ"ש השלום צו חיפוש במשרד של שני עורכי דין ● השניים טענו כי המסמכים נתפסו ע"י צו של בימ"ש השלום בהליך פלילי, אבל רשות המסים העבירה את ערעורם לביהמ"ש המחוזי בהליכים אזרחיים ● ביהמ"ש העליון פסק כי רשות המסים לא יכולה לזגזג בין הליך פלילי לאזרחי

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון / צילום: רונן חורש

האוצר על הצעת משרד הבינוי לעזור לקבלנים: "לא ישימה בעליל"

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון יהודה מורגנשטרן אמר כי יבוצע פיילוט לסיוע לקבלנים שיאחרו במסירת דירה בשל המלחמה, תחילה בשלוש ערים - בשדרות, בקריית שמונה ובשלומי • מנכ"ל האוצר הייזלר: "לא מכיר את ההצעה"