גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

משתקמים אחרי שבץ? ספיידרמן יכול לעזור: המציאות הרבודה נכנסת לעולם הרפואה

טכנולוגיות של מציאות מדומה ורבודה מתחילות להיכנס לעולם הרפואה ● מנכ"ל Sixense אמיר רובין וראש ארגון חברות המציאות הרבודה אורי ענבר מסבירים מדוע הולוגרמות הן העתיד של התחום ומספרים מה יכול עולם הרפואה ללמוד מתעשיית הרכב באימוץ הטכנולוגיות החדשות

אורי ענבר ואמיר רובין/ צילום: שלומי יוסף
אורי ענבר ואמיר רובין/ צילום: שלומי יוסף

אתם מכירים אותה אולי כחאליסי, אם הדרקונים, אבל השחקנית אמיליה קלרק היא היום קודם כל אם חולי השבץ שאינם מצליחים לקבל טיפול. אחרי שלקתה בשבץ בעקבות מפרצת במוח, הקימה קלרק את העמותה Same You, לתמיכה במטופלים שאינם מצליחים להשיג גישה לטיפולי שיקום נאותים.

השבץ הכה בה כשהייתה בת 24 בלבד, חדשה יחסית בתפקידה בסדרה "משחקי הכס". בגלל הסטיגמה והחשש שכותבי הסדרה יהרגו את דמותה אם יחששו שהיא עצמה תמות, לא סיפרה מה קרה לה עד שהסדרה נגמרה. ההחלטה של קלרק למקד את העמותה שלה בנגישות לטיפול היא מעניינת. עמותות לרוב מדגישות מודעות, מחקר, אולי אבחון מוקדם ומניעה. אולם רוב הרופאים ונפגעי השבץ יסכימו כנראה עם עמדתה: הגישה לטיפול אחרי הפגיעה היא אחד המפתחות הקריטיים לשיקום.

אמיר רובין, מנכ"ל חברת סיקסנס, שהקים בארה"ב יחד עם מפיק העל ומנכ"ל מרוול לשעבר אבי ארד, מנסה להפוך את השיקום להרבה יותר נגיש, וגם להרבה יותר מהנה, באמצעות טכנולוגיה של מציאות מדומה. המיזם של החברה הוא אחת מדוגמאות רבות לאופן שבו מציאות מדומה ומציאות רבודה יכולות להשתלב ולמעשה כבר משתלבות בעולם הרפואה.

מפיק העל הבין את הפוטנציאל

הבריאות, אומר רובין, היא אחד התחומים הכי חמים בעולם המציאות המדומה והמרובדת, לצד משחקים ובידור, שיווק ומכירות, חינוך והכשרה. אולם בעוד שרוב החברות לוקחות את התחום לכיוון של הנחיית מומחים מרחוק, בסיקסנס החליטו להתמקד באחד התחומים הכי פחות טכנולוגיים ואולי הכי זנוחים בעולם הרפואי - שיקום אחרי שבץ או פגיעה מוחית.

ייתכן שההחלטה הזאת קשורה בכך שרובין וארד, מייסדי החברה, נפצעו במהלך שירותם הצבאי ועברו במחלקות השיקום. רובין נפצע בזמן אימון ב-1979, וארד נפצע במלחמת ששת הימים.

"אני זוכר שאחרי שבועיים של טיפול, כשאני עדיין קשור למיטה כדי שלא אהרוס משהו בגוף כשאני זז, הגיע שלב הפיזיותרפיה", מספר רובין. "קיבלתי את הפיזיותרפיסט הכי טוב במחלקה. הוא היה עיוור, אבל הרגיש את הגוף שלנו. הוא היה גיבור על בעולם החיילים הפצועים. במשך שנתיים וחצי של טיפול הוא הסביר לי ולימד אותי מה הוא עושה, אבל הכול היה אצלו בראש, זו לא הייתה תורה שאפשר לשכפל".

כמה עשורים אחרי הפציעה, כשהוא כבר מנכ"ל סיקסנס, פגש רובין את אדם אלססר, מייסד ומנכ"ל פנומברה, שפיתחה מעין "שואב אבק" לקרישי דם זעירים והצליחה להפחית את זמן סילוק הקריש מ-50 דקות לפחות מ-10 דקות, כדברי רובין. "אדם פגש אותי דרך חבר משותף וסיפר לי על החברה, אבל גם על התסכול שלו. הוא אמר לי, ‘מה עוזר לחולים הטיפול המהיר שנתנו להם אם השיקום הוא מימי הביניים? אין דאטה, אין מתודולוגיה".

המפגש הוליד שיתוף פעולה בין החברות. "המטרות הן לאסוף מידע על כל מה שקורה בטיפול, אך לא פחות חשוב מזה, להפוך את החוויה המתישה והמשעממת הזאת למבדרת יותר".

לדברי רובין, ארד ראה את הפוטנציאל של הטכנולוגיה הזאת מיד. "הוא תמיד אמר לי, אני רוצה שאנשים ירגישו שהם ספיידרמן, שהם איירון מן. ואני חושב שאם הם ירגישו ככה, הם יוכלו לשרוד בעיות רפואיות רציניות".

לדוגמה, אם אדם אחרי שבץ או אחרי פציעת ראש צריך להרים יד משותקת, לפעמים הוא יכול להרים אותה כמה מילימטרים בלבד. אם נניח על עיניו קסדת מציאות מדומה, הוא יוכל לראות את עצמו כמי שהרים את השמש. אותה תנועת יד זעירה יכולה להתבטא במהלך מרהיב במשחק גיבורי על. כשהקסדה מונחת על הראש, בית החולים נעלם, המודעות לנכות נעלמת. האימון המתיש הולך לאחת החוויות הנעימות ביותר עבור המטופל בתקופת ההחלמה.

המערכת גם אוספת מידע רב, שעוזר למטופל להרגיש שהוא משתפר ולמטפל להתאים את הטיפול. לא רק זאת, המידע מאפשר להוכיח למערכת הבריאות שהשיקום כדאי, שיש בו טעם אולי מעבר למספר הפגישות שנקבעו בפרוטוקול מיושן. "אם מפסיקים למטופל את השיקום לפני שהוא מוכן לכך, הוא גמור", אומר רובין. "הוא יהיה תמיד מחוץ לחברה".

רובין אומר כי "סיקסנס השקיעה בפלטפורמה הזאת יותר מכל ההשקעות האחרות עד היום בטכנולוגיה אימרסיבית ברפואה, של כל החברות האחרות יחד". המוצר נקרא The Real system ונמצא בהתקנות ראשונות, אחרי קבלת אישור FDA בחודש מרץ. "זה כבר לא אימון או הכשרה אלא כלי טיפולי לכל דבר", אומר רובין. השקה מסחרית צפויה ב-2020.

הצעד הבא בפעילות המשותפת יהיה כנראה בתחום הטיפול בפוסט-טראומה. "נערכו ניסויים נהדרים באקדמיה, שבהם עזרו למטופלים לעבור את החוויה הנוראית מחדש בהדרגה ותוך שליטה בסיטואציה".

הדרך להחזיר חולי אלצהיימר לעולם מוכר

בישראל קיימות היום 250 חברות בתחום המציאות המדומה והמציאות הרבודה. "יש כאן יכולות נדירות, למשל בתחום עיבוד תמונה. הטאלנטים שמגיעים מהצבא ומהתעשיות הביטחוניות, אי אפשר למצוא את זה בשום מקום, חוץ מבארה"ב, ושם קשה להגיע אליהם. הם ‘מסודרים’ בקבוצות ענק, כמו בואינג ואחרות".

כמה חברות מקומיות עוסקות במציאות מדומה בתחום הטיפולי. אורי ענבר, שייסד את Ogmento (שנמכרה ב-2016 לאפל תחת השם Flyby) והיום ראש הארגון של חברות מציאות רבודה, מציין את XR-Health (לשעבר VR-Health) כאחת הבולטות. החברה משתמשת במציאות מדומה לאימון קוגניטיבי של חולי אלצהיימר, לדוגמה, ולאבחון תנועה וניהול כאב. "במקרה של חולה אלצהיימר, אפשר לשדר לו עולם מוכר יותר ובעיקר להרגיע אותו", מדגים ענבר כיצד ניתן להשתמש בטכנולוגיה.

"הם יכולים להיות לרגע בתל אביב של שנות ה-50, או בניו יורק של שנות ה-50, לראות את הרחוב, לשמוע את המוזיקה", מוסיף רובין. "המוזיקה קריטית לגמישות המוח לא רק באלצהיימר אלא גם בפגיעות ראש ובהפרעות דיבור. ואם מישהו נמצא בגינה ושכח את הדרך הביתה, משקפי מציאות מדומה יכולים להחזיר אותו ולזהות עבורו מכרים במורד הרחוב".

בכמה בתי חולים בישראל כבר משתמשים בטכנולוגיות מציאות מדומה. לדוגמה, בית החולים השיקומי לילדים אלי"ן הטמיע בשנים האחרונות מגוון טכנולוגיות מסוג זה. לדברי מורית בארי, מנכ"לית בית החולים, "ילדים צריכים ללמוד יכולות הקשורות להתנהלות בעולם שמחוץ לבית החולים. שיקום פירושו לא רק להחזיר להם, כמו במבוגרים, יכולות שאבדו אלא ללמד אותם את היכולות הללו כל עוד המוח גמיש. למשל, התנהלות במרחב, חציית כביש, קניות. אנחנו צריכים ללמד אותם את כל זה בסביבה בטוחה.

"הילדים הללו נולדו לדור שרגיל לסביבה טכנולוגית, ולכן הם נלהבים מאוד ומגיעים עם המערכות הללו להישגים שגם מבוגרים לא תמיד מגיעים אליהם. השימוש בבידור לשיקום חשוב עבורם במיוחד כי קשה להם יותר לייצר את המוטיבציה רק מעצם הבנת חשיבות הטיפול, כפי שיכול מבוגר.

"בנוסף, הכלים הללו מאפשרים לילדים לשחק במשחקי מחשב כמו כל הילדים. שם הם חווים תקשורת עם ילדים אחרים שאולי לא יודעים בכלל שהם נכים".

העתיד של טכנולוגיית המציאות הרבודה הוא בכלל הולוגרמות, טוען ענבר, משום שהן לא יחייבו הרכבת משקפיים. בישראל פועלת כבר היום חברת Realview imaging, שמציגה בחדרי הניתוח מעין הולוגרמה של תמונות ההדמיה של המטופל ומידע עליו, באופן תלת ממדי במקום על מסך. בשלב הזה, הטכנולוגיה של Realview היא כבדה ויקרה לעומת קסדת מציאות מדומה או משקפי מציאות רבודה, אבל ההשקעה מתקבלת יפה בחדר ניתוח, שבו ממילא הציוד כולו יקר.

מהמוסכניק של חברת פורשה לעולם הרפואה

התעשייה שבה היכולות הללו כבר הוטמעו ויכולה לשמש דוגמה לאופן שבו כלי מציאות רבודה יכולים להשתלב בעולם הרפואי היא תעשיית הרכב.

"לחברת פורשה היה צורך", מדגים רובין את הפוטנציאל. "המכוניות שלה נמצאות בכל מקום בעולם, אך בכמות קטנה, ואילו הטיפול ברכב דורש מומחיות ייחודית. הם יצרו פלטפורמת AR, למרבה הצער עם חברה שפשטה מאוחר יותר את הרגל, שדרכה מוסכניק זוטר יכול לתקשר עם מוסך האם כאשר הוא נתקל בבעיה שאינו יכול לפתור. בעזרת משקפי המציאות הרבודה שלו הוא יראה את המנוע, ועליו את הידיים של המומחה, שיראה לו מה הוא צריך לעשות. המומחה יוכל לתקן את האיש שבשטח בזמן אמת, באמצעות הוראות באוזנייה.

"היה מרשים לראות את תהליך ההטמעה של המוצר הזה בפורשה. הם הצליחו לא רק להתחיל להשתמש בטכנולוגיה הזאת במהירות, אף שמדובר בחברה ותיקה בתעשייה שמרנית, אלא גם למדוד בצורה מאוד מדויקת כמה כסף וכמה זמן נחסכו להם". התוצאות היו משביעות רצון, והאנלוגיה לצרכים של עולם הרפואה ברורה למדי.

סיקסנס עצמה משתמשת ביכולות דומות בתחומים שאינם רפואה. היא מספקת פלטפורמות להדרכה והכשרה, לאימון ספציפי לבעיה, ואחר כך לשילוב ידע של מומחה. "למשל, יש לנו עכשיו בארה"ב חיילים שחוזרים הביתה מעיראק וקשה למצוא להם עבודה. באמצעות טכנולוגיות של מציאות מדומה ורבודה, אנחנו מלמדים אותם ריתוך. אנחנו מאפשרים להם להתאמן על תנועות הידיים ולקבל ‘זיכרון גופני’ של התנועה הנכונה, בלי לבזבז משאבים יקרים לשווא". גם במקרה הזה, האנלוגיה לרפואה ברורה.

האם הצעד הבא הוא החלפת העובד המומחה ברובוט?

רובין: "אותה יכולת ניתוח ועיבוד תמונה יכולה להנחות רובוט כמו שהיא יכולה להנחות אדם, אך בעיקר במשימות שהן רפיטטיביות. לדוגמה, בפסי ייצור רובוטים עובדים מצוין. העבודה המונוטונית תיעשה על ידי הרובוטים, ולא רק כדי לחסוך בכסף, אלא כי בני האדם לא טובים בזה".

ענבר עצמו, המוביל את כנס הדגל של ארגון חברות המציאות הרבודה, AWE (Augmented World Expo), מקדם את הרעיון של "ענן מציאות רבודה", שבו כל אדם או כל חברה מסחרית יוכלו "להעשיר" חפץ או מקום במידע אקטואלי, היסטורי או הוראות שימוש, והצרכן יבחר מתוך ההיצע הזה מה שדרוש לו בכל רגע נתון.

"מפתחי גוגל גלאס היו חוקרים גאונים אבל אנשי ביזנס"

אורי ענבר מציין את 2009 כשנת הנסיקה של טכנולוגיות מציאות מדומה ומציאות רבודה, שהחלו את דרכן בעולם הגיימינג. "בדיוק אז הקמנו את Ogmento, שהיה הראשון שגייס כסף עבור מציאות רבודה בתחום המשחקים", הוא מספר. "באותה תקופה בערך, בסדרה הישראלית ‘מסודרים’, שודר קטע של מציאות רבודה, וכמה אתרי טכנולוגיה בחו"ל חשבו בטעות שסטארט-אפ ישראלי אכן פיתח זאת. כלומר, העולם כבר החל לחשוב על התחום כאפשרי".
תחילה, היישומים של טכנולוגיות המציאות הרבודה היו בעיקר בעולם הגיימינג, אבל אחרי הכישלון המסחרי של גוגל גלאס ושל מוצרי הדור הראשון לסמארטפונים, הם החלו לזלוג לארגונים גדולים, שזיהו את הפוטנציאל של הטכנולוגיה לענות על צרכים בוערים שלהם.

האנשים בפרויקט גוגל גלאס היו "אוסף של חוקרים גאונים, אבל לא אנשי ביזנס", אומר אמיר רובין על הכישלון של המוצר. "הם פיתחו טכנולוגיה מגניבה ולא ידעו בדיוק עבור איזה צורך או לקוח הם מפתחים אותה. אם אתה לא מפתח טכנולוגיה כך שתפתור לפחות בעיה אחת גדולה, אין אפשרות לעשות סקייל אפ".

עוד כתבות

עלות היירוט של ישראל של כמחצית מהמטח האיראני בסוף השבוע נאמדת ב-2.1 מיליארד שקל / צילום: Reuters, IMAGO/Bashar Taleb\ apaimages

הטקטיקה של רוסיה נגד אוקראינה ובעיית המיירטים שיכולה להגיע גם לישראל

המתקפה של איראן על ישראל מצביעה על הביקוש הגובר למיירטים ואת ההמתנה הארוכה עד להשגתם ● "אין ספק שהעומס על מלאי התחמושת עומד להיות בעיה, עבור כולם", אומר טום קראקו, מנהל צוות חשיבה אמריקאי בפרויקט הגנה מפני טילים במרכז למחקרים אסטרטגיים ובינלאומיים

אילוסטרציה: shutterstock

החשש מחלחל לשווקים: פרמיית הסיכון של ישראל בשיא של 11 שנים, ומרווחי האג"ח ממשיכים להתרחב

מדד ה-CDS הישראלי, המגלם את עלות הסיכון שמדינת ישראל לא תצליח לשלם את חובותיה, עלה ב-18% בשבוע האחרון ● במקביל, המרווחים של איגרות החוב הדולריות של ישראל מול ארה"ב קופצים

בית חולים חדש ייבנה בבאר שבע / אילוסטרציה: Shutterstock

בית חולים ראשון בבעלות הקופות הקטנות: לאומית ומאוחדת יפעילו את בית החולים בבאר שבע

בית החולים שיבא יהיה שותף של הקופות בהקמת בית החולים ● הלו"ז להשקה מוערך בלפחות 8-6 שנים ותקציב ההקמה בלפחות מיליארד שקל ● בשבועות הקרובים צפויה להתקבל החלטת ממשלה התומכת בהחלטת משרדי הבריאות והאוצר שהתקבלה היום

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: AP, Shutterstock

אוקראינה על סף ייאוש וחור שחור ישאב אותנו ממרחק 2,000 שנות אור

אוקראינה מפתחת קנאת ישראל - גם היא רוצה קואליציה שתציל אותה מטילים באמצע הלילה ● הבריטים קובעים לוח זמנים להפסקה לאומית של העישון ● האקלים יעלה הרבה כסף, והמדינות העניות ייפגעו יותר ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: יוסי זמיר

משרד הכלכלה מציג: כשאין יעדים, אין כישלונות

במקום לעמוד ביעדים, משרדי הממשלה פשוט מוחקים אותם ● בפיקוד העורף שלפו הודעה לילית שהותירה את הילדים באוויר ● והמסעות לפולין התרוקנו מערך ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

כבר לפני חודשיים: איראן תירגלה שיגור טילים בליסטיים נגד בסיס פלמחים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: התרגיל הצבאי של איראן שהתקיים כבר לפני חודשיים, איראן מצליחה לשבור את האמברגו על הנפט וגוגל פיטרה עובדים שמחו נגד ישראל במשרדים בניו יורק ● כותרות העיתונים בעולם 

ניסוי שיגור בטילי SM-3 / צילום: Reuters, U.S. Navy/Handout

מספינה בלב ים: הכירו את המתחרה החדש של חץ 3

חברת עין שלישית ביצעה מסירה ראשונה של "חייל רפאים", רחפן זעיר בעל יכולות AI, שמטרתו לסייע לכוחות קרקעיים לגלות אויבים בשטח פתוח ● חץ 3 כבר אינו המיירט המבצעי היחיד מחוץ לאטמוספירה ● עשות אשקלון רוכשת את אי.די.סי ב-40 מיליון שקל  ● ארה"ב אישרה מכירה של מערכות תקשורת בסך כ־100 מיליון דולר לסעודיה, וחיל האוויר האמריקאי רוצה להקים טייסות שיורכבו ממטוסי קרב בלתי־מאוישים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

פעילות צה''ל במערב חאן יונס / צילום: דובר צה''ל

אזעקות הופעלו באשקלון, לראשונה מזה כשבועיים

שני טילי נ"ט פגעו במרחב קיבוץ יראון, לא היו נפגעים אך נגרם נזק ● ארה"ב מטילה עיצומים חדשים על איראן בעקבות המתקפה על ישראל ● בהודעת ביידן נכתב: "איראן ביצעה נגד ישראל את אחת ממתקפות הטילים והכטב"מים הגדולות שהעולם ראה אי פעם" ● גם האיחוד האירופי צפוי להטיל עיצומים ● שר החוץ האיראני נחת בניו יורק ● עדכונים שוטפים 

בנק ישראל מכר 8 מיליארד דולר, אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדולר מזנק לשיא של חמישה חודשים. אלה הסיבות

המתיחות הביטחונית בין ישראל לאיראן לצד התחזקות הדולר בעולם הובילה לתיסוף חד מול השקל ● שער הדולר-שקל נסחר ברמה של כ-3.8 שקלים, שיא של חמישה חודשים

סם אלטמן / צילום: כדיה לוי

המיזם החדש של סם אלטמן במפרציות ואיך יכול להיות שישראל נותרה בחוץ

הדיווחים על ביקוריו של מנכ"ל OpenAI באיחוד האמירויות ובסעודיה נמשכים, ולפי הערכות המטרה היא הקמת תשתיות לפיתוח שבבי בינה מלאכותית ● ישראל לא חלק מהתוכניות, אבל בענף לא דואגים: "אם אלטמן יחפש את ההון האנושי, ישראל עשויה להיות חלק מהתמונה"

אסף זגריזק / צילום: כדיה לוי

הם איבדו קרובים, פונו מבתיהם או ראו את מפעל חייהם קורס: 13 אנשים מספרים מה נותן להם כוח

איל וולדמן מנסה להמשיך לבלות כי זה מה שבתו דניאל הייתה רוצה ● ירדן גונן, אחות של רומי החטופה בעזה, לובשת חולצת קשת בענן בימים קשים במיוחד ● חיים ילין ממלא מצברים רק בבית בבארי, למרות הזיכרונות השחורים משם ● ואבישג שאר-ישוב מחפשת קרני אור בצילומים שלה ● 13 אנשים משתפים מהי מכונת ההנשמה שלהם בחצי השנה האחרונה ● פרויקט מיוחד

מטוס אל על / צילום: Shutterstock

אחרי הצניחה בתחילת המלחמה: התאוששות בענפי התיירות והבילויים

חג הפסח שיחול בקרוב מחולל רכישות בתחום החופשות והמופעים ● אתר KSP מרחיב את שיתוף־הפעולה עם שטראוס לצד מותגים כמו ויסוצקי ולוואצה ● הדירוג החודשי של אתרי האונליין

עומר אלפרן, מנהל השקעות ושותף בחברת רובי קפיטל / צילום: דין אהרוני רולנד

"עד עכשיו יזמי נדל"ן לא יצאו עם פרויקטים שכבר מוכנים, מכאן נראה מבול"

חברת המימון החוץ־בנקאי רובי קפיטל משיקה קרן השקעות שנייה, במטרה לגייס חצי מיליארד שקל לפחות ● עומר אלפרן, מנהל השקעות ראשי ושותף בחברה: "בקרוב הרבה מאוד יזמים בתחום ההתחדשות העירונית יוציאו הרבה מאוד פרויקטים לשוק"

אנשי הפדרציה ואנשי המרכז הרפואי לגליל (במרכז איציק שמולי)

הפדרציה היהודית של ניו יורק תורמת כ־40 מיליון שקל ליישובי הצפון

מאז תחילת המלחמה תמכה הפדרציה ביישובי קו העימות ביותר מ-300 מיליון שקל ● המנכ"ל בישראל, איציק שמולי: "יש תחושה שהצפון נשכח מאחור, והסיוע נועד להדגיש את מחויבותנו" ● ישראל מתגייסת

הדגם OMODA 5 של צ'רי / צילום: יח''צ

האם הסיניות יתחילו להגיע אלינו מאירופה? צ'רי תייצר כלי רכב בספרד, יצרנים נוספים בדרך

כך מתכוונים הסינים לעקוף את המכס האירופי ● ג'יפ אוונג'ר משיקה בישראל דגם היברידי ● ​נחשף הקרוס־אובר החשמלי החדש של GEELY ● ועוד חדשות מענף הרכב

פס ייצור החרפנים של XTEND / צילום: כדיה לוי

שורות הצבא התמלאו ברחפנים וברובוטים ואלה המרוויחים הגדולים

שורות צה"ל התמלאו במהלך המלחמה ברחפנים וברובוטים מתוצרת סטארט־אפים ישראליים קטנים, שעד כה נדחקו מהתחום הביטחוני על ידי השחקניות הגדולות ● כעת, משקיעים פרטיים שבעבר נרתעו מהרגולציה הכבדה ומהיקף האקזיטים הנמוך, מגלים עניין בטכנולוגיה צבאית

חנות Hַ&O kids בקניון עזריאלי מודיעין / צילום: יח''צ

רשת H&O משיקה תת־רשת חדשה לאופנת ילדים, עם כ־20 סניפים

הרשת תאגד את המותגים האמריקאים Carters ,Oshkosh ו־Skip Hop ואת מותג הבית H&O Kid, ותציע אופנת ילדים מניו בורן ועד גיל 12 ● הקבוצה מתכננת לפתוח כ־20 חנויות בקונספט החדש, בעיקר בקניונים ובמרכזי קניות

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לראשונה בהיסטוריה: הממשלה אישרה קיצוץ בתקציב בניגוד לעמדת שר האוצר

הקיצוץ בתקציב, בהיקף של כ-225 מיליון שקל, אושר לדרישתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, ובתום מאבקים בשבועות האחרונים מול שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ● הקיצוץ נועד למימון הקמת מתקני כליאה לאכלוס העצורים הביטחוניים הרבים שנעצרו מאז תחילת המלחמה

ספר יעדי הממשלה: איך להתחמק מכישלונות קודמים ולשחק בנתונים / איורים: גיל ג'יבלי

ספר יעדי הממשלה: איך להתחמק מכישלונות קודמים ולשחק בנתונים

הממשלה פרסמה את יעדיה השנתיים לשנת 2024, אך הפירוט הארוך כולל אינספור דוגמאות להתחמקות מהצגת יעדים קודמים, שינויי מתודולוגיה חשודים, מניפולציות במספרים או תוכניות לא ריאליות

רשא חולי, מנכ''לית חברת הביומד מדיפלסט / צילום: יונתן בלום

המנכ"לית שנוסעת 5 שעות ביום כדי להגיע לעבודה: "חיה באוטו"

רשא חולי, מנכ"לית חברת הביומד מדיפלסט, תמיד ידעה שהיא רוצה לנהל מפעל ייצור ● היום היא אחת המנכ"ליות הערביות היחידות בישראל, ובכל יום נוסעת חמש שעות למשרד ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס