גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

במשרד המשפטים שומעים את הביקורת: יקיימו כנס בסוגיית אמון הציבור

המשרד יקיים את "פורום המשפיעים", שייחד את דיוניו לסוגיית האמון במערכת המשפט ● הדברים באים אחרי סוף שבוע סוער שבו בכירי מערכת המשפט התווכחו ביניהם על האחראים האמיתיים לירידה באמון הציבור במערכת

שופט העליון נעם סולברג / צילום: אוריה תדמור
שופט העליון נעם סולברג / צילום: אוריה תדמור

משרד המשפטים מטה אוזן קשבת לסוגיית אמון הציבור בפרקליטות ובמערכת המשפט בכלל. על רקע פרסומים שונים, בין היתר ב"גלובס", וטענות על ירידה באמון הציבור בפרקליטות בשנה האחרונה, הוחלט במשרד המשפטים לקיים דיונים פנימיים בפורומים שונים בסוגיה.

כך, למשל, יקדיש "פורום המשפיעים" של משרד המשפטים יום עיון לדיון בנושא אמון הציבור בפרקליטות ובמערכת המשפט.

"פורום המשפיעים" הוא תוכנית מנהיגות לעובדים צעירים ובולטים במשרד המשפטים, שנבחרו במיוחד להשתתף בה. את הפורום, שכולל מאות פרקליטים ועובדים אחרים במשרד, הקימה מנכ"לית משרד המשפטים הקודמת, עו"ד אמי פלמור.

יצוין למען הגילוי הנאות כי אחד הדוברים בכינוס "פורום המשפיעים", יהיה חן מענית, פרשן ועורך מדור המשפט של "גלובס". הדוברים המרכזיים בכינוס המיוחד יהיו, פרקליט המדינה לשעבר, משה לדור, עורכת הדין נוית נגב, שמייצגת את ארנון (נוני) מוזס המואשם בהצעת שוחד לראש הממשלה נתניהו בתיק 2000, וחוקר השחיתות מאונ' חיפה, ד"ר דורון נבות.

יצוין כי ב-7 בנובמבר פורסם ב"גלובס" גיליון מיוחד שהוקדש לסוגיית אמון הציבור במערכת המשפט. באותו גיליון חשפנו ממצאי מדגם, שהעלה תמונה מדאיגה ולפיה בשנה האחרונה חלה ירידה באמון הציבור במערכת.

44% מבין 600 המשיבים במדגם אמרו כי מידת האמון שלהם במערכת המשפט השתנתה בשנה האחרונה, רובם לרעה. מבין אלה שהשיבו כי מידת האמון שלהם במערכת המשפט השתנתה בשנה האחרונה, 30% הצביעו על פרשות תיקי ראש הממשלה נתניהו כסיבה העיקרית לשינוי. ובמילים אחרות, המדגם הראה כי המתקפות של ראש הממשלה, המואשם בשוחד והפרת אמונים, ואנשיו, נגד מערכת המשפט נחלו הצלחה מבחינת נתניהו והן חלק מהסיבה לירידת אמון הציבור במערכת.

במערכת המשפט קיימת תמימות-דעים שאסור להשלים עם ביקורת לא עניינית של גורמים פוליטיים על המערכת. עם זאת, בכירי המערכת מודעים היטב לכך שהגורמים לירידה באמון הציבור הם מגוונים, שלפחות חלק ממנה נובעת מהתנהלות המערכת ומיחסה לביקורת.

המשנה ליועמ"ש זילבר תוקפת את התוקפים 

בכנס של העמותה למשפט ציבורי בישראל, שהתקיים בסוף השבוע בחיפה, התגלעה מחלוקת בין הבכירים באשר לאופן שבה עליה להגיב לביקורת שחלקה עניינית וחלקה בלתי עניינית בעליל.

המשנה ליועמ"ש, עו"ד דינה זילבר, נשאה בסוף השבוע בכנס העמותה למשפט ציבורי נאום חריף ותקיף במיוחד נגד מבקרי מערכת המשפט. נאומה של זילבר הסתיים במחיאות כפיים סוערות ובשבחים מפליגים שהיא קיבלה מנשיאי בית המשפט העליון לשעבר, אהרן ברק ודורית ביניש.

זילבר אמרה כי ההסתה נגד פקידי משרד המשפטים בנויה על "מיתוסים, מיסקונספציות ופייק ניוז". לדבריה, "נמשיך למלא את השליחות. זאת, בלי לוותר על הערכים שלנו, על מי שאנחנו. נעמוד איתן מול המכפישים, מול המגדפים. הם יסיתו (אולי עדיף יסיטו), ואנחנו ניישר. הם ישסעו, ואנחנו נאחד. הם ישקרו, ואנחנו נאמר את האמת".

זילבר התריעה כי מזה זמן מתנהל נגד מערכת אכיפת החוק בישראל מסע דה-לגיטימציה חסר תקדים. "זה קמפיין מוצלח שבמסגרתו שנאה והסתה הן מטבע עובר לסוחר. זו כבר לא נחלתם של שוליים סהרוריים. מנטרות כגון 'הפקידים גונבים את המדינה', 'די לשלטון היועמ"שים' ו'פרקליטות רקובה' הולכות ומתפשטות וקונות אחיזה בקרב חלקים בציבור. זרעי רוע נישאים ברוח, מעירים תסיסות, מערערים מוסכמות יסוד".

זילבר תקפה את "הפרסונליזציה של מסע הדה-לגיטימציה". לטענתה, "משרתי ציבור נאמנים לשליחות הציבורית ולשירות העם והמדינה, מוצאים את עצמם מוצגים כמושחתים, שיכורי כוח, מהפכנים, מפלצות; מדמויות עגולות, רב-ממדיות, הם הפכו ללוח מטרה של שנאה ותו לא".

השופט סולברג קורא להודות בטעויות 

מן הצד השני, שופט בית המשפט העליון נעם סולברג, שצפוי לכהן בעוד מספר שנים כנשיא העליון, קרא לפרקליטות להודות בטעויותיה ולעשות בדק-בית ולא רק כמס שפתיים על כך שהם מוכנים לקבל ביקורת.

"הציבור שומע שהמערכת קשובה לביקורת; הציבור צריך להשתכנע שאכן כך, ושלא מדובר בדיבור בלבד, כמצוות אנשים מלומדה. בחיל האוויר, בצעירותי, תִחקרנו כל אירוע. הודֵינו בשגיאות, למדנו מתקלות. ממשבר אפשר לצמוח - אומרת לנו המסורת, אומרים לנו המומחים - אבל הצמיחה לא תבוא מאליה; צריך להיפתח, להכיר בטעויות, להיות נכונים לשינוי ולתיקון".

לצד זאת, סולברג גם הזהיר מאנרכיה ומהרס שלטון החוק בהבל-פה. "יצר לב האדם רע מנעוריו, ומבלעדי מערכת חוק ומשפט איתנה, בני אדם מאבדים עכּבוֹת מוסריות ובולעים זה את זה. כדי לשבר ולנתץ, לא צריך דווקא אבנים ובליסטראות. להרוס אפשר גם בהבל-פה. חס וחלילה. רק בשלומה של מלכות, יהיה גם לאזרח שלום".

המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, עו"ד רז נזרי, הצטרף גם הוא למצנני ההתלהבות מנאומה של דינה זילבר. "לדינה היה נאום מעולה, כתוב מופלא, שניכר שנכתב מהלב", אמר נזרי והמשיך: "הבעיה שלי היא הטון שיוצא מאיתנו בנושאים הללו, שממנו משתמע שאנחנו תמיד צודקים, ו'הם' המסיתים בני החושך. אני הייתי אומר דברים דומים מבחינתם התוכן, בוודאי בהגנה על הפרסונות מול המתקפות וההכפשות האישיות. הייתי מוסיף גם אמירות על הנקודות שדרושות תיקון אצלנו - למשל על קבלה של ביקורת. הנאום של דינה זכה בצדק למחיאות כפיים כאן, אבל בציבורים בהם יש לנו בעיית אמון קשה, הוא לא השיג את מטרתו ואולי להפך".

ביקורתו הפומבית של נזרי על נאומה של זילבר גרר כעס בקרב בכירים במשרד המשפטים, שטענו כי זה לא המקום ולא הזמן "לירות בתוך הנגמ"ש".

נזרי מזכיר שההתקפות באות מכל הצדדים

עו"ד נזרי הוסיף ומתח ביקורת על כך שזעקות המחאה נגד ההסתה מגיעות רק כאשר מדובר במתקפות מימין ולא משמאל. "צריך לזכור שההתקפות עליו (היועמ"ש אביחי מנדלבליט, א"ג וח"מ) נמשכות כבר שלוש שנים מצד אלה שטענו שהוא 'מורח' את התיקים, משת"פ, קונסיליירי - וגם נגד זה היה צריך לצאת".

עו"ד זילבר קראה לציבור להיות אקטיבי ולשמור על פקידי משרד המשפטים מפני המתקפות עליהם. "לכל האזרחים המודאגים במדינה הזו - השמיעו קול. זו קריאה לחברה האזרחית, לאנשי הרוח, להמוני המונים דוממים, לתקשורת. אנחנו חלק מנורמליות של שלטון ושל חברה. אנחנו גם אחת הערובות לנורמליות זו. עכשיו אנחנו צריכים שתשמרו עלינו, כדי שנוכל להמשיך ולשמור עליכם מפני השררה השלטונית; כדי שנוכל להמשיך לשמר את הפרופיל הדמוקרטי של מדינת ישראל ככזה, שלא ידהה, שלא ייפגם, שלא יתכער. השמיעו קול. שמרו עלינו".

עו"ד נזרי לא אהב את הקריאה הזו ואמר כי "צריך לזכור כשאנחנו קוראים לציבור לצאת למאבק ולהתעורר, אני חושב שהנזק הכי חשוב שיש לשלטון חוק הוא שיזהו את מערכת המשפט כמזוהה עם צד אחד". לדבריו, קריאות כאלה גורמות לציבור לפתח את תיזת "שלטון המשפטנים".

המועמד המוביל לממלא-מקום פרקליט המדינה: "לא תמיד קל להיות נחוש על מול הסערה" | חן מענית

השבוע שהתחיל אתמול (א') הוא בעל משמעות מיוחדת בפרקליטות. זהו השבוע האחרון לכהונתו בת שש השנים של עו"ד שי ניצן כפרקליט המדינה. תקופת כהונתו של ניצן התאפיינה בסערות ציבוריות לא מעטות. ניצן התנגד להענקת סמכויות נרחבות לנציבות הביקורת על הפרקליטות שהוקמה על-ידי השופטת הילה גרסטל ואמר, בין היתר, כי "ביקורת היא כמו אנטיביוטיקה: אם נותנים יותר מדי ממנה, זה מזיק".

לאחר פרישתה מהתפקיד התבטאה גרסטל בחריפות נגד השיטות שננקטו נגדה כנציבה ואף תקפה אישית את ניצן. בראיון לתוכנית "עובדה" בינואר 2017 אמרה גרסטל כי היא נכנסה לתפקיד תמימה ועם הרבה רצון טוב - ויצאה ממנו אזרחית מודאגת. גרסטל הוסיפה ואמרה כי בעיניה ניצן לא ראוי להיות פרקליט המדינה.

השנה האחרונה לכהונתו של ניצן כפרקליט המדינה עמדה בסימן הטיפול בתיקי ראש הממשלה נתניהו. ניצן, לצדה של המשנה לפרקליט המדינה לאכיפה כלכלית, עו"ד ליאת בן-ארי, סימן את הקו התקיף בפרקליטות וחשב כי צריך להאשים את נתניהו בקבלת שוחד בשלושת התיקים שבהם נחקר, 1000, 2000 ו-4000. ואולם, היועמ"ש מנדלבליט החליט כי נתניהו יואשם בשוחד בתיק 4000 ובמרמה והפרת אמונים בשני התיקים הנוספים.

בימים הקרובים, אולי אפילו היום, יודיע שר המשפטים אמיר אוחנה את מי בכוונתו למנות כממלא-מקומו של ניצן עד אחרי הבחירות, אז תוקם ועדת איתור וימונה פרקליט מדינה קבוע. אוחנה ראיין לתפקיד שלושה מועמדים: המשנה לפרקליט המדינה, עו"ד שלמה למברגר; מנהל המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה, עו"ד דן אלדד; ופרקליטת מחוז תל-אביב, עו"ד אושרה גז-אייזנשטיין.

המועמד המוביל לתפקיד הוא למברגר, שגם היועמ"ש מנדלבליט תומך במינויו. בחירה של אוחנה באחד משני המועמדים האחרים שראיין, אלדד או גז-אייזנשטיין, תצית את העימות שכבר התגלע על הרקע הזה בינו לבין מנדלבליט.

מנדלבליט מתעקש כי בעת הזו, למברגר הוא המועמד המתאים היחידי למלא את מקומו של ניצן. גישתו, העובדה שהמינוי הזמני נעשה על-ידי שר משפטים בממשלה מעבר, בעת שבה ראש ממשלת המעבר מואשם בשחיתות, מחייבת את השר להיוועץ ביועמ"ש ולמעשה לקבל את מועמדו לתפקיד.

למברגר, כאמור, המועמד המוביל לתפקיד ממלא-מקום פרקליט המדינה, דיבר גם הוא בכנס העמותה למשפט ציבורי בסוף השבוע והתייחס לנאום שנשאה דינה זילבר. "ביום הזה אנחנו אמורים לשדר עד אחרון הפרקליטים את המסר, את צדקת הדרך. בנחישות ובהוגנות", אמר למברגר, ובאותה הנשימה הוסיף כי "לא תמיד קל היום להיות נחוש אל מול הסערה".

למברגר, בדומה למשנה ליועמ"ש רז נזרי, דיבר על הצורך בהתבוננות פנימית נוכח הביקורת. "צריך לבדוק איפה אנחנו צריכים לעשות יותר טוב. ברור לנו שאנחנו בצד הטוב של המתרס, כי אנחנו עושים מה שחומר הראיות מספר לנו. אבל זה ברור שכשאתה מפנה אצבע מאשימה, עליך להפנות גם שלוש אצבעות לעצמך ולבדוק את עצמך", אמר למברגר. 

*** גילוי מלא: פרשן ועורך מדור המשפט של "גלובס", חן מענית, יהיה אחד הדוברים בכינוס פורום "המשפיעים"

עוד כתבות

ינקי קוינט, מנכ''ל רמי ומ''מ מנהל רשות החברות / צילום: יוסי זמיר

מתחנות כוח ועד מוסכי רכבת: בענף התשתיות טוענים שרמ"י תוקעת מיזמים

בפנייה דחופה מבקשים במינהל התכנון מרשות מקרקעי ישראל לשחרר היתרים למיזמי תשתית לאומיים ● ברקע זה, גורמים בענף טוענים כי פרויקטים גדולים, בהם תחנות כוח ומוסכים של הרכבת הקלה, תקועים בגלל התנהלות הרשות ● רמ"י: "חלק מהפרויקטים יצאו לדרך"

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

בורסת ת"א ננעלה ביציבות; אלקטריאון זינקה ב-18%, ישראכרט ב-8%

אל על השלימה גיוס של 100 מיליון דולר, המנייה עולה ב-4% ● הבורסה בת"א מסכמת רבעון ראשון בעליות נאות במדדים המובילים ● לאומי על הדולר המתחזק: "מציע למשקיעים הצעה שאי אפשר לסרב לה" ● באופנהיימר צופים "רוח גבית לשוק המניות האמריקאי לפחות עד שנת 2025"

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

כלל: רווח של 305 מיליון שקל ב-2023, השפעת רכישת מקס עוד קטנה

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● והפעם: אימקו מסכמת את 2023 עם רווח כ-6.2 מיליון שקל לאחר שרשמה הפסד בתקופה המקבילה, כלל הציגה דוח רבעוני חזק, אך טרם רשמה רווח משמעותי מרכישת חברת כרטיסי האשראי מקס והרווח הנקי של מור השקעות זינק בכ-60% ● מדור חדש

המדינה החדשה שמצטרפת להליך נגד ישראל בהאג

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: רוב האמריקאים מתנגדים להמשך המלחמה, הממשלה הצרפתית מצהירה שלא סיפקה נשק לישראל מאז ה-7 באוקטובר, ואירלנד מצטרפת לתביעה נגד ישראל בהאג ● כותרות העיתונים בעולם 

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

הנקמה של פוטין בהודו, ומערכת יירוט הרחפנים החדשה של אלביט

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: שלומי יוסף

העליון מגדיר מחדש את גבולות שכר הטרחה לעורכי דין בתביעות ייצוגיות

פסק דין שאישר פשרה עם סופרגז ואמישראגז קבע תקדימים בעניין שכר טרחת עורכי דין בתביעות ייצוגיות ● בין השאר נקבע כי שר הטרחה יוגבל לפי מדרגות מקסימליות, ודרך היישום לתשלום הובהרה ● בשוק יש שמברכים על ההסדרה, ואולם אחרים מזהירים: תפגע בתמריץ להשיג פיצוי מרבי

מרכז תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בעל דירה סירב לחתום על פרויקט תמ"א וזכה ב־320 אלף שקל נוספים

בעל דירה בפרויקט תמ"א 38 בת"א, שהוא גם בעלים של חלק מהחצר, ביקש פיצוי של 1.2 מיליון שקל ● המפקחת על המקרקעין קבעה בהסכמת הצדדים כי אכן מגיע לו פיצוי תמורת חתימתו

חיילים צרפתים מפטרלים בפריז / צילום: Reuters, Benoit Tessier

באירופה מתכוננים לאירוויזיון ואולימפיאדה תחת חשש כבד מחטיפות ופיגועים

אירוויזיון במאלמו, אליפות היורו בגרמניה ואולימפיאדה בפריז: שורת האירועים ההמוניים באירופה הקיץ, במקביל למלחמה בעזה והסיכון הגבוה לטרור איסלמי, מעלים את הכוננות בה לשיאים חדשים ● האמצעים שעל הפרק: שימוש ברחפנים והחזרת הנוכחות המשטרתית בגבולות

בנק ההשקעות ג'יי. פי מורגן / צילום: Reuters, Mike Segar

האסטרטג של הבנק הגדול בעולם: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו"

בבנק ג'יי פי מורגן שוב מזהירים מפני ירידות בשווקים, למרות שהתחזיות שלהם לא פוגעות כבר שנתיים וחצי ● האם הפעם התחזיות שלהם יתממשו? ומה הם ממליצים למשקיעים?

''התייצבות ושיפור, גם אם צנוע, ברוב הפרמטרים הפיננסיים של ההייטק הישראלי'' / אילוסטרציה: Shutterstock

אחרי שנה קשה, הרבעון הראשון של 2024 מראה מגמה חיובית בתעשיית הטק הישראלית

על פי נתונים חדשים מדוח ההייטק "Tech Review", ברבעון הראשון של 2024 חברות הסטארט-אפ הישראליות גייסו כ-1.6 מיליארד דולר ● מדובר בעלייה של כ-10% ביחס לרבעון הקודם וירידה של 10% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד ● 38% מסך הסכום הכולל גוייס בחברות הסייבר

הפגנת חרדים נגד גיוס בני ישיבות,ירושלים / צילום: Reuters, Ammar Awad

מהתקציבים שייעצרו ועד לדיוני החירום באוצר: כל מה שכדאי לדעת על הצו הדרמטי בנוגע לחוק הגיוס

בהתאם לצו הביניים שהוציא בג"ץ, תקצוב הישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים ייעצר כבר בשבוע הבא ● בשלב זה, התמיכה בכ-44 אלף תלמידי ישיבות צפויה להיעצר ● באגף החשב הכללי במשרד האוצר, שאמונים על ביצוע התשלומים מתקציב המדינה, מתכוונים ליישם את הצו במועד ● איך זה יעבוד? גלובס עושה סדר

צילומים: נועם מושקוביץ-דוברות הכנסת, אייל רדושיצקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כועסים על היציאה לפגרה, אבל הבעיה עמוקה מזה

הבנקים כביכול תחת אש, אבל לא צפויים לספוג ריקושטים כבדים ● פגרת הכנסת מעוררת ביקורת, אבל לא היא הבעיה ● והטעם לפגם בפרס על צילום העיתונות ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

איציק וייץ, מנכ''ל קבוצת קרסו מוטורס / צילום: אלעד גוטמן

המספרים חושפים: כך הפך מותג בנזין סיני אלמוני למכרה הזהב של קבוצת קרסו

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מהדוח השנתי של יבואנית הרכב עולה כי המותג צ'רי, שמכירותיו זינקו ב-2023, הקפיץ את נתח השוק שלה וסייע לה להציג רווח מכובד בתקופה קשה ● אבל ל"אסטרטגיה הסינית" הזו, שמשנה בצורה משמעותית את הפוקוס העסקי של הקבוצה, יש מחיר - ובראשו דריסת מותגים ותיקים

עינת גנון / צילום: בר שניר

פרויקט הענק מתעכב: עוד פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו

עינת גנון, סמנכ"לית הרשות להתחדשות עירונית, הודיעה על פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו, לאחר שלאחרונה גם צחי דוד, סגן הממונה על התקציבים באוצר לשעבר, הסיר את מועמדותו לתפקיד ● כעת נותר מועמד אחד לבחירה, והמכרז עומד בפני ביטול

חברת הסייבר הישראלית Coro (קורו) / צילום: CORO

המשבר בהייטק נגמר? סטארט-אפ ישראלי שני מודיע בתוך שבוע על גיוס של 100 מיליון דולר

חברת קורו (Coro) הישראלית, העוסקת במכירת מערכות סייבר לעסקים קטנים ובינוניים, הודיעה על גיוס של 100 מיליון דולר ● ככל שנודע, כספי הגיוס כולם הושקעו בחברה ולא בקניית מניות מיזמים או משקיעים קודמים ● כל הגיוס התבצע מקרנות הון סיכון זרות

קרן כהן חזון, מנכ''לית ובעלת השליטה בתורפז / צילום: ששון משה

תורפז רוכשת יצרני חומרי טעם בלגית-גרמנית תמורת 48 מיליון דולר

תורפז צפויה לרכוש את קבוצת קלאריס & ווילך באמצעות חברת הבת שלה - פיט ● החברה מייצרת חומרי הגלם היחודיים לתחום הבשר והאפייה ומחזור המכירות שלה הסתכם ב-35.1 מיליון דולר ב-2023

איל וולדמן / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

שר החינוך התקפל ולאיל וולדמן יוענק פרס ישראל

לפני מספר שבועות הודיע שר החינוך יואב קיש כי הוא מבטל את טקס פרס ישראל, זאת בין היתר על רקע הפרסומים כי אחד מן הזוכים הוא היזם איל וולדמן ● כעת, חזר בו קיש מעמדתו והוא מכריז כי הטקס יתקיים כסדרו בשדרות ● ומי עוד בין הזוכים?

בנימין נתניהו ואריה דרעי / צילום: עמוס בן גרשום, לע''מ

דרעי: "בג"ץ מתעמר בלומדי התורה, אות קין", גנץ: "בג"ץ פסק את המובן מאליו" | התגובות הפוליטיות על צו הביניים

הפוליטיקאים הגיבו על החלטת בג"ץ שקיבל את עמדת היועמ"שית ● גולדקנופף: "אות קלון וביזיון, ניאבק בכל דרך על זכותו של כל יהודי ללמוד תורה ולא נתפשר" ● דרעי: "מבין את הלוחמים שלא רוצים לשרת עכשיו בצבא" ● גנץ: "הגיעה העת שהממשלה תעשה את המובן מאליו"

מבצע לתשלום חלקי על דירה על הנייר / צילום: דרור מרמור

מספר הדירות שנרכשות רק עולה, אז למה נתוני המשכנתאות נמוכים?

נתוני המשכנתאות החדשות שניטלו ממשיכים לדשדש כבר כמה חודשים, למרות העלייה ברכישת דירות ● האם מבצעי הקבלנים המאפשרים לשלם רק 10% בתשלום הראשון ואת היתר במסירה, יתבטאו במשכנתאות בעוד שנתיים־שלוש?

הסכם אינו נדרש כתנאי עבור זוגות במערכות יחסים כאלה ואחרות / צילום: Shutterstock, Viacheslav Lopatin

זוג הקפיא עוברים ואז נפרד. האם האישה תוכל להשתמש בהם?

כשלושה עשורים לאחר פרשת נחמני, בתי המשפט עדיין נאלצים לדון בתביעות בלתי אפשריות לגבי גורלם של עוברים מוקפאים ● מן הראוי היה לחייב כל זוג שפונה לבצע הפריה חוץ-גופית, לחתום על הסכם שמתייחס לאפשרות הריאלית של פרידה במהלך הזמן שחולף בין יצירת העוברים המוקפאים לבין השימוש בהם