גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"אנחנו בהחלט יכולים לחזות חברה של 200 מיליון דולר הכנסות בעוד שלוש שנים"

כריס וולף, מנכ"ל ID Systems שרכשה את פוינטר לאחרונה תמורת כ-140 מיליון דולר, והעומד בראש החברה המשותפת פוורפליט (PowerFleet), מספר בראיון משותף עם דוד מחלב, מנכ"ל פוינטר עד למיזוג, על היסטוריית היחסים בין החברות, על הרציונל בחיבור ביניהן, האם ימשיכו להיסחר ולפעול בישראל, ומה הסיכוי שפוורפליט תירכש בעתיד הקרוב

דוד מחלב (מימין) וכריס וולף / צילום: איל יצהר, גלובס
דוד מחלב (מימין) וכריס וולף / צילום: איל יצהר, גלובס

לפני כמה שנים, כשמנכ"ל חברת פוינטר דוד מחלב שחיפש דרכים להרחיב את פעילות החברה לשוק האמריקאי, הוא ביקש לרכוש את חברת ID Systems, אלא שלא נמצאה שפה משותפת עם הנהלת אותה חברה ומחלב ויתר על הרעיון. לפני כשלוש שנים, כריס וולף הצטרף ל-ID Systems כמנכ"ל שבא להבריא את החברה. הקשר בין שתי החברות התחדש והפעם נמצאה שפה משותפת, שהובילה לשיתוף פעולה בתחום המוצרים - ולבסוף גם לעסקה שבמסגרתה ID Systems רכשה את פוינטר תמורת כ-140 מיליון דולר. העסקה הושלמה בתחילת אוקטובר ולחברה המשותפת קורא ים פוורפליט (PowerFleet), כשוולף הוא המנכ"ל ומחלב משמש כמנכ"ל הפעילות הבינלאומית.

וולף הגיע השבוע לארץ (לביקור השמיני שלו רק בשנה האחרונה) להיפגש עם המשקיעים המקומיים, שמחזיקים במניית פוורפליט שממשיכה להיסחר בבורסה בת"א, בה נסחרה פוינטר. בראיון ל"גלובס" יחד עם מחלב, הוא מספר מדוע החליט שיש לרכוש את פוינטר, ולא רק לשתף פעולה: "עבדנו יחד ופיתחנו מוצרים לארה"ב. דוד רצה להביא את פוינטר לארה"ב, והיסטורית ID Systems הייתה בעיקר בארה"ב ובאירופה. אין בין החברות חפיפה גיאוגרפית, אך יש הרבה סינרגיות בפעילות. אחרי שלוש שנות עבודה יחד היה ברור שאנחנו עובדים על דברים דומים, והחיבור היה הגיוני", הוא אומר. לדבריו, גם פרופיל הצמיחה של החברה המשותפת מספק תמהיל טוב: "אנחנו צמחנו ב-20% והם בקצב low-teen (דו-ספרתי נמוך, ש'ח'ו'), ויחד יש לנו 600 אלף מנויים ברחבי העולם והכנסות חוזרות".

מחלב: "שתי החברות היו קטנות לפני המיזוג. להגיע לשוק כגוף משותף היה אחד הגורמים החשובים לעסקה. כשחקן קטן, אתה 'נענש' בשוק בתחרות מול חברות גדולות".

וולף: "ועדיין, למרות הקוטן, החברות הצליחו להשיג לקוחות גדולים".

הסינרגיות עליהן מדברים וולף ומחלב קשורות בעיקר לתחום הפיתוח ושרשרת האספקה, ובטווח הארוך גם במחקר ופיתוח ובתשתיות כגון IT.

לדברי מחלב, "החזון של החברה הממוזגת הוא לא רק סינרגיות וחיסכון אלא צמיחה בהכנסות. הכוח שלנו כחברה ממוזגת יעזור לנו להשיג יותר הכנסות יחד. זה החזון האמיתי. אני לא מזלזל בחסכונות אבל  זה לא מספיק, הנושא המרכזי היה להגביר את ההכנסות".

כיום מעסיקה פוורפליט 350 עובדים בישראל, מתוך כ-900 עובדים בסך-הכול ברחבי העולם. 

עד כמה פוורפליט מחויבת לעובדים בישראל?

וולף: "לא היינו קונים את פוינטר אלמלא איכות האנשים. בעבר, עבדתי בקוואלקום בסן דייגו וניהלתי חטיבה רב-לאומית, הכרתי ויש לי הרבה כבוד לחוזק הטכנולוגי של הישראלים, וגם ליכולת העסקית שלהם. דוד בנה פה צוות נהדר עם יכולות גבוהות".

ומה לגבי המסחר בבורסה המקומית? האם יש מחויבות לתקופת זמן מסוימת, ואחר כך הכוונה היא להימחק?

"אנחנו לא חושבים להימחק. יש לנו בישראל הרבה משקיעים, עובדים, חלק גדול מהפעילות ונתח משמעותי מההכנסות ומהרווח של החברה. יש לנו פה משקיעים גדולים שתומכים בנו, ואנחנו חושבים שהמסחר בישראל הוא דבר טוב עבורנו. נפגשתי עם משקיעים ישראלים כמה פעמים, הם נרגשים מהעסקה וחלקם גם רכשו עוד מניות".

"ברכישות, מחפשים אנשים, מוצרים ופוזיציה" 

לעומת זאת, חברת ההשקעות DBSI שהייתה בעלת המניות המרכזית בפוינטר, ניצלה את ההזדמנות ומיד לאחר השלמת הרכישה מכרה את המניות שלה בפוורפליט.

"DBSI מעדיפה להחזיק בשליטה בחברה. בכל מקרה, ללא יוסי (בן-שלום, מבעלי DBSI ויו"ר פוינטר, ש'ח'ו'), וללא התמיכה שלו, העסקה הזאת לא הייתה מתבצעת. יש לי הרבה כבוד אליו".

כיום, בעלת המניות הגדולה בפוורפליט היא קרן הפרייבט אקוויטי מארה"ב Abry Partners, עם 17.4% מהמניות, שמימנה את העסקה בהשקעה של 50 מיליון דולר במניות בכורה המירות (במקביל נלקח חוב מבנק הפועלים). ל-Abry יש שני חברים מטעמה בדירקטוריון, ולדברי וולף, "הדבר המעולה הוא שהם ידועים מאוד בתחום התחבורה ויש להם הרבה קשרים בתחום. זה עוזר לנו להבין את ה-deal flow ברמה הגלובלית, למצוא הזדמנויות לרכישה ולדעת מהן הזדמנויות הרכישה של המתחרים שלנו". 

כלומר, צפויות עוד רכישות שלכם בעתיד הקרוב?

"אנחנו תמיד מסתכלים על עוד רכישות, אם כי כרגע יש לנו הרבה עבודה. ברכישות, אנחנו מחפשים אנשים, מוצרים ופוזיציה. הרכישה של פוינטר היא דוגמה מצוינת לכך. אני קורא לזה תעשיית ה'הבי מטאל', שיש בה רכב, ויש בה אדם. המוצרים צריכים להיות מאוד איכותיים, וזה היה הבידול והסיבה לרכישת פוינטר".

למעשה, ללא רכישת פוינטר, ID Systems לא הייתה רווחית (לפי כללי החשבונאות המקובלים, GAAP).

"נכון. אני גויסתי לחברה להובלת תהליך טרן-אראונד. לפני שלוש שנים שינינו את המודל העסקי, וככל שיש לנו יותר מכירה של רישיונות, אנחנו יותר רווחיים. כעת, אנחנו חברה ממוקדת בוורטיקלים בשוק. אנחנו חברת B2B - מוכרים מוצרים לציים (ציי רכב, משאיות וכדומה, ש'ח'ו') שמוכרים לצרכנים שלהם. במקומות ספציפיים יש לנו גם B2C, כמו בתחום איתור רכב גנוב".

בין היתר, פוורפליט מספקת פתרונות בתחום המלגזות, או טכנולוגיה שמאפשרת לרכב שמסיע מוצרים בקירור (לדוגמה מזון) לשלוט על שינוי הטמפרטורה. לדבריו, לקוחות עם ציים מעורבים הכוללים כלי רכב של יצרנים שונים אוהבים את הפתרונות של החברה, משום שהם הופכים את הצי לאחיד.

בין הלקוחות הבולטים של החברה נמצאים Avis ו-וולמארט. עם זאת, וולף מציין שלאחר רכישת פוינטר, אין לחברה אף לקוח שאחראי על מעל 10% מההכנסות.

"מעשר חברות הטלמטיקה הגדולות בעולם" 

 

כשוולף ומחלב נשאלים מי המתחרים המרכזיים, הם מציינים שמות רבים של מתחרים בהתאם לסוג הפעילות, ביניהם למשל אומניטרקס שיצאה מקוואלקום, חברה בת של יצרנית הצמיגים מישלן בברזיל וחברות סלולר בארה"ב. " הטלמטיקה מאפשרת לקבל דאטה ולשלוט בו גם לצורך שימוש בעסקים אחרים", מסביר מחלב את האטרקטיביות שמושכת חברות רבות לתחום. מדובר במערכות המשלבות תקשורת ומידע. לדברי השניים, תחרות מרכזית מגיעה מיצרני הרכב עצמם, שמציעים פתרונות בתחום. עם זאת, הם מדגישים שפוורפליט היא אחת מעשר חברות הטלמטיקה הגדולות בעולם, עם 600 אלף מנויים.

עדיין, גם אחרי העסקה פוורפליט היא לא חברת ענק. מה הסיכוי שהיא תירכש על-ידי חברה אחרת?

וולף: "הכול יכול לקרות, אבל אנחנו לא עוסקים בזה אלא מתמקדים בביצועים. אני חושב שכרגע, השוק לא מבין את הפוטנציאל שלנו, ואנחנו עדיין צריכים לחנך את השוק. הרבעון הרביעי יהיה הראשון שישלב את התוצאות של החברות, וברגע שנראה לשוק את הביצועים והאינטגרציה, השוק יתגמל אותנו ".

הוא מוסיף שהחזון של פוורפליט הוא לסייע ברבולוציה של הלקוחות בעזרת חדשנות: "אם אנחנו לא יכולים לעזור ללקוח לשנות את הביזנס שלו, למה בכלל לעשות את זה?".

היעד של פוורפליט הוא להגיע להכנסות של 150 מיליון דולר ב-2020. "בכל שוק שבו אנחנו פועלים, הצמיחה השנתית הממוצעת הי א 14%-18% ובממוצע 15%. אנחנו בהחלט יכולים לחזות חברה של 200 מיליון דולר הכנסות בעוד שלוש שנים ", אומר וולף. הוא מספר שבניגוד לשמות של חברות אחרות בתעשייה, שהם "מעורפלים" למדי, השם פוורפליט נבחר כי הוא "מייצג בדיוק מה שאנחנו עושים: מעצימים את הצי של הלקוח כדי שיקבל יותר מהנכסים ומהאנשים שלו. מעבר לזה חשוב לנו שזה יהיה באופן בטיחותי".

מלבד ID Systems, היו עוד חברות שרצו לרכוש את פוינטר?

מחלב: "לא. היה לנו עם ID Systems רומן ארוך. פוינטר בפני עצמה השתנתה מאוד בשנים האחרונות, ועשתה דרך ארוכה מחברה בשווי 15 מיליון דולר לחברה שנמכרה ב-140 מיליון דולר".

כשהודעתם על העסקה, אמרת בראיון ל"גלובס"כי "ברמה האישית, אני צריך להתרגל לשבת בכיסא האחורי". התרגלת כבר?

מחלב (צוחק): "זה תהליך. כריס מגלה מדי פעם שזה לא קל". 

עוד כתבות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: Shutterstock

להפסיק לרוץ על הגלגל. מה יקרה לכם אם תרוויחו פחות

המעבר למשרה עם משכורת נמוכה יותר, כרוך בדרך-כלל בקיצוץ בהוצאות ● יחד עם זאת, הוא עשוי להגיע עם עלייה ניכרת בזמן הפנוי ובאיזון בין העבודה והחיים

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

חופית באטה, חוקרת בינה מלאכותית ב-AI21 / צילום: יונתן בלום

היא התגייסה ליחידת מודיעין, צוללת עם כרישים ועובדת בתחום הכי חם בעולם

היא שובצה במודיעין אך התעקשה להתגייס לקרבי, שימשה אלגוריתמאית במובילאיי ויש לה תואר במתמטיקה ● כיום חופית באטה היא חוקרת ב-AI21 Labs, שנתמכת בידי ענקיות הטכנולוגיה ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

מתנדבי משלחת של Jewish National Fund USA / צילום: ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה''ב

כך הגיעו לישראל משלחות של 3,000 מתנדבים בזמן המלחמה - לא כולם יהודים

ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב הוביל 11 משלחות שהתנדבו ביישובים כמו שדרות, ארז, גבולות ואורים ● טלי צור־אבנר, ראש המטה בישראל: "הביקוש גבוה, יש רשימות המתנה" ● ישראל מתגייסת

אילוסטרציה: shutterstock

עזבה את הדירה לפני תום מועד השכירות. האם המשכיר יכול לפדות את צ'ק הביטחון?

השוכרת טענה כי הדירה אינה ראויה למגורים עקב חוסר בידוד ורטיבות, ולכן היא יכולה לעזוב את הדירה ללא התראה מוקדמת ● המשכיר ניסה לפדות את צ'ק העירבון הפתוח על מלוא שכר הדירה לתקופת החוזה ● מה קבע בית המשפט?

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם

ראש אמ''ן אהרון חליווה

מבריק ויהיר, כריזמטי ונהנתן: הכירו את אהרון חליוה, האלוף השנוי במחלוקת שפרש היום

מבריק, כריזמטי, האיש הכי מקושר במטכ"ל, רוקסטאר, ומנגד נהנתן, יהיר ויש שיאמרו בוטה • ראש אמ"ן, שהודיע היום על פרישה מצה"ל, מיהר לקחת אחריות על הכישלון, אבל מאז, עלו עוד ועוד סימני שאלה סביב התנהלותו ● נראה שגם הוא - שיודע להתנהל מול התקשורת "אפילו יותר מדובר צה"ל" - לא צפה את עוצמות המתקפה ולא מפסיק למשוך אליו אש

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

טסלה מודל S ''פלייד'' / צילום: יח''צ

טסלה פספסה את התחזיות ורשמה את הירידה החדה ביותר בהכנסות מאז 2012

למרות שפספסה את התחזיות המוקדמות בשורת הרווח וההכנסות, מניית טסלה מזנקת במסחר המאוחר ● האנליסטים בוול סטריט חזו כי החברה תציג ירידה בהכנסות ברבעון הנוכחי לאחר שורה של חדשות רעות

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לישראל