גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ניגודי אינטרסים בהון סיכון ולמה מניית אינטל זינקה: השבוע שהיה בהייטק

האם דירקטוריון היי-בוב חוטא לתפקידו, מה הבעיה בריכוזיות בהון סיכון ואיך Gett מציגה תמונה יותר ורודה מהמציאות ● וגם: החוקר שבדק מתי אימוג'יז מגיעים לבית משפט והמשקיע שחושב ששיווק יותר חשוב מהמוצר ● מה קרה השבוע בהייטק

בוב סוואן, מנכ"ל אינטל העולמית/ צילום: רויטרס
בוב סוואן, מנכ"ל אינטל העולמית/ צילום: רויטרס

בשבוע שעבר כתבתי כאן על תחקיר "דה מרקר" בנוגע להטרדות מיניות לכאורה בחברת היי-בוב, ועל המשקיעים של החברה. כתבתי שהמשקיעים היו צריכים להביע מחויבות פומבית לטיפול בהטרדות מיניות. לאחר הפרסום קיבלתי מסר מאחד מהמשקיעים כי הדירקטוריון עומד להוציא הודעה וכי היא תישלח אלי. זה לא קרה עד כה. הדירקטוריון כן שלח מכתב לעובדי החברה, שבו הדגישו כי אין מקום להתנהגות כזאת בחברה. עם זאת, לדעתי מדובר במכתב "פרווה", שבו נכתב למשל: "צר לנו אם מישהו מעובדי החברה הורגש מוטרד או אי נוחות".

שתי הערות כלליות על חברי דירקטוריון:

  1. ניגודי עניינים: חברי דירקטוריון שהם נציגים של בעלי מניות מתמודדים כמעט באופן רציף עם ניגוד עניינים. החובה המשפטית שלהם היא להצלחת החברה ולמחזיקי העניין (Stakeholders) כמו עובדים, ספקים וכו', אך אלו לא בהכרח עולים בקנה אחד עם הרצון שלהם להשיג תשואה גבוהה יותר על ההשקעה. אני לא יכול להתייחס ספציפית למקרה של היי-בוב ולקבוע איך היה צריך לנהוג. עם זאת, צריך לשים לב שבאופן כללי יכולים לקרות מצבים שבו חברי דירקטוריון מתנהלים באופן שנוגד את המחויבות הערכית שלהם (ואולי גם המשפטית) כדי לא לפגוע בחברה ובערך ההשקעה שלהם.
  1. ריכוזיות בתעשייה: הדרך לשינוי עוברת בהתבטאויות פומביות - של בעלי המניות של היי-בוב ושל משקיעים אחרים בתעשייה. הסיבה שאני חושב שמשקיעי היי-בוב טעו בכך שלא התבטאו פומבית היא מכיוון שהמחויבות שלהם היא לא רק למנהלי ועובדי היי-בוב, אלא לכל הסטארט-אפים שהם משקיעים בהם (בסמר למשל מושקעת ביותר מ-30 סטארט-אפים בישראל).

    מה לגבי משקיעים אחרים? בהחלט היו כאלו שהתבטאו, אבל מדובר במיעוט. אין לי מושג מה הסיבה - יכול להיות שלא רצו להתבטא על תחקיר שאינם מכירים (למרות שהוא היה יסודי וניתן גם לתת תגובה כללית), יכול להיות שהם מרגישים שזה לא תפקידם (חבל, כי תמיכה מצידם של משקיעים אף פעם לא תזיק), ויכול להיות שמדובר בסיבה אחרת: בהיעדר הצהרה פומבית של הדירקטוריון, כל התבטאות של משקיעים אחרים יכולה להתפרש כיציאה נגד הדירקטוריון.

    בדירקטוריון היי-בוב יש נציגים של הקרנות בסמר, באטרי ונצ'רס ו-Eight Roads. הבעיה ששלוש הקרנות האלו מושקעות בעשרות סטארט-אפים בישראל, ביחד עם למעלה מ-100 גופי השקעות (גופים ישראלים וגופים זרים עם נציגות ישראלית). כלומר, הקרנות האלו - בהן הקרנות המובילות בארץ - משתפות פעולה בצורה כזאת או אחרת עם אחד משלוש הקרנות האלו. האם מישהו ירצה לצאת נגד מישהו מהקליקה שלו, שאיתו הוא צריך להיפגש לאחר מכן בישיבות דירקטוריון, בסבב גיוס או באירועים סגורים של התעשייה?

מה עומד מאחורי הזינוק של מניית אינטל?

מניית אינטל  זינקה אתמול (ו') ב-8% לאחר שבחמישי בלילה פירסמה דוחות טובים מהצפוי לרבעון הרביעי, הן בשורה העליונה והן בשורת הרווח. בסך הכל הכנסות החברה הסתכמו בכ-20 מיליארד דולר - 800 מיליון דולר יותר מתחזית האנליסטים. אינטל סיכמה את השנה עם צמיחה של 2%, וגם בשנה הקרובה היא צופה צמיחה בשיעור זהה.

כמה הערות על דוחות אינטל:

  1. פעילות ה-PC צמחה ברבעון הרביעי ב-2%, ובאופן כללי, הייתה טובה יותר מהמצופה במהלך השנה החולפת. אחת הסיבות העיקריות לכך היא שמיקרוסופט הפסיקה לתמוך ב-Windows 7, ורבים רכשו מחשבים עם מערכת הפעלה חדשה. המגמה הזאת אמורה להימשך גם ברבעון-שניים הקרובים.

אינטל התמודדה עם קשיים לענות על הביקוש למעבדים, ולכן גם איבדה לקוחות לטובת AMD, אך חלק גדול מההכנסות שלה נדחו לרבעון הקרוב. באינטל סבורים כי הם ימכרו יותר יחידות בשנה הקרובה, אך השוק יצטמצם. (ב-CES אינטל גם הציגה מחשב קונספט עם מסך מתקפל, על מנת להראות ללקוחות שלה שזה אפשרי. יסמין יבלונקו כתבה על המחשב הזה, ועל השאלה: האם מסכים מתקפלים יעוררו את שוק המחשבים האישיים)

  1. אינטל נהנתה מפעילות חזקה של ספקיות הענן שנערכות לגידול בתחום, והקפיצו את ההכנסות שלה בפעילות הדאטה סנטרס. זאת מגמה שצפויה להימשך, למרות שענקית השבבים מתמודדת עם תחרות בתחום, לפחות בחלק ממוצריה. התחרות יכולה להיות מול חברת אנבידיה, וכן ספקיות הענן עצמן, שמנסות לפתח שבבים משלהן (למשל לבינה מלאכותית).
  2. בקושי התייחסו לרכישת הבאנה - אינטל הודיעה לקראת סוף 2019 על רכישת הבאנה, סטארט-אפ ישראלי בתחום השבבים לבינה מלאכותית, תמורת 2 מיליארד דולר. בהודעה לעיתונות ובתחילת שיחת הוועידה עם המשקיעים היה אזכור להבאנה, אך הנושא לא עלה יותר - מנהלי החברה לא פירטו בנושא והאנליסטים לא שאלו שום שאלה.
  3. מובילאיי - פעילות החברה הגיעה להכנסות שיא של 879 מיליון דולר, ומנכ"ל אינטל בוב סוואן ציין בשיחת האנליסטים כי הם מאוד מרוצים מהרכישה. הכנסות מובילאיי צמחו בשנה החולפת ב-26%, כשברבעון הרביעי קצב הצמיחה היה מהיר יותר ועמד על 31%.
  4. מכפיל ההכנסות של החברה עומד על 4.5 - הגבוה ביותר אי פעם (השיא הקודם עמד על 3.8 בסוף מרץ 2018). אולם אז גם מכפיל הרווח היה גבוה (22) והיום הוא עומד רק על 16 (שיא נקודתי היה ב-2009, אז מכפיל הרווח עמד על 35, אני מניח שזה קשור למשבר הכלכלי). יש שתי אפשרויות - או שהמשקיעים חושבים שההכנסות יצמחו בקצב מהיר (אבל זה לא צפוי לקרות), או שהרווחיות תשתפר (בהחלט אופציה). אפשרות שלישית - שהמניה יקרה מדי.

Gett מסתכלת על המציאות בצורה מעניינת

יכול להיות שכבר כתבתי פה בעבר על האופן שבו Gett מתייחסת לרווח תפעולי - רחוק שנות אור מהאופן שבו מתייחסים ל"רווח תפעולי" בדוחות כספיים. ביום חמישי פירסמה החברה שהגיעה לראשונה לרווח תפעולי. עוד לפני שניכנס להסברים למה זה לא בדיוק רווח תפעולי, נגיד שמדובר ברווחיות בחודש אחד, ואחרי שהחברה סגרה את פעילות ג'ונו ההפסדית.

עכשיו לגבי הרווח התפעולי. חברות רבות בעידן הנוכחי מציגות תמונה ורודה יותר באמצעות נתונים שהן ממציאות בעצמן בנימוק שזאת הדרך הנכונה ביותר לשקף את פעילותן. WeWork, למשל, המציאה את הנתון EBITDA מתואם-קהילה, שמחריג חלק מההוצאות התפעוליות שלה. Gett החליטה שה-EBITDA שלה מנטרל את הוצאות המחקר והפיתוח, מכיוון שהיא מתייחסת לרווחיות של השווקים שבהם היא פועלת ולא לכל החברה (צריך לציין - זה יעד ש-Gett כבר הציבה לפני מספר רבעונים, כך שהיא לפחות שומרת על עקביות).

יסמין יבלונקו הסבירה באופן מסודר ומפורט איזה איזה נתון Gett הציגה, ומה ההבדל למשל בינה לבין אובר בהצגת הנתונים.

וכתבה מלפני כמה חודשים של "וול סטריט ג'ורנל": דוחות לחוד ומציאות לחוד: - כך חברות הטכנולוגיה מציגות למשקיעים תמונה ורודה יותר.

עוד דברים מעניינים מהשבוע האחרון:

  • "האינטרנט יעוצב בסופו של דבר על פי הממשלות, ולא על פי חברות הטכנולוגיה": אורי פסובסקי ויסמין יבלונקו ריאיינו את פרופ' אריק גולדמן, מומחה אמריקאי בתחום המשפט והאינטרנט. הוא הסביר למה הרגולציה דווקא מחזקת את הענקיות (לעתים) למה הנימוקים של הרגולטורים משתנים כל פעם. הא, והוא בכלל חוקר לאימוג'י, אז יש לו מחקר על מתי מגיעים אימוג'יז לבית המשפט?
  • האו"ם: ל-NSO הישראלית עשוי להיות קשרלפריצת הטלפון של ג'ף בזוס (ב-NSO מכחישים)
  • דני כהן, שותף בקרן ההון סיכון ויולה, שובר את המיתוסוטוען: "חברה צריכה קודם כל שיווק מעולה - ורק אחר-כך מוצר טוב"

באר שבע רוצה להקים רובע חדשנות. לא ברור מי יתקצב אותו

 ומה בתעשייה

דוחות כספיים:

28.1 - אפל

29.1 - פייסבוק, מיקרוסופט

30.1 - אמזון

אקזיט:

חברת Loom Systems, שמפתחת מערכת לזיהוי תקלות IT, נמכרה לחברת Service Now האמריקאית. סכום הרכישה נע סביב 80 מיליון דולר, לפי גורמים שמעורים בפרטים. החברה הוקמה ב-2015 על ידי גבי מנחם, רוני ליהמן ודרור מן ובמהלך השנים גייסה 16 מיליון דולר מהקרנות מהקרנות Flint Capital, מרון קפיטל, JVP ו-גלובל בריין. דויד מידן, בכיר המוסד לשעבר (שניהל את המו"מ לשחרור גלעד שליט) וחתנו של ליהמן הוא בעל מניות מרכזי בחברה והיה מעורב בהקמתה. לידיעה המלאה.

  • גיוסי הון:
  • חברת AppsFlyer (אפספלייר) הודיעה באופן רשמי על גיוס של 210 מיליון דולר בהובלת קרן ההשקעות האמריקאית ג'נרל אטלנטיק (עד כה גייסה החברה 294 מיליון דולר). דיווחים אודות סבב הגיוס הנוכחי פורסמו כבר בסוף אוקטובר. אפספלייר, שפיתחה כלים לניתוח יעילות של קמפיינים שיווקיים במובייל ובדסטופ, הוקמה ב-2011 על ידי המנכ"ל אורן קניאל וסמנכ"ל הטכנולוגיות רשף מן. לפי החברה, הגיוס התבצע לפי שווי של 1.4 מיליארד דולר לפני הכסף, והשתתפו בו גם המשקיעים הנוכחיים בחברה - דויטשה טלקום, גולדמן זאקס, והקרנות קומרה, פיטנגו ומאגמה. לידיעה המלאה.
  • הסטארטאפ הישראלי סניק, שפיתח מערכת שמאתרת ליקויי אבטחה והפרות רישוי בקוד ומתקנת אותם, הודיע על גיוס של 150 מיליון דולר (עד כה גייסה החברה 250 מיליון דולר, מתוכם 70 מיליון דולר בספטמבר האחרון). סניק הוקמה ב-2015 על ידי נשיא החברה גיא פודחרני, שב-2012 הקים ומכר את Blaze ל-Akamai, יחד דני גרנדר ואסף חפץ - שלושתם יוצאי יחידת 8200. הגיוס בוצע לפי שווי של כמיליארד דולר, והובילה אותו קרן Stripes האמריקאית. השתתפו בסבב גם הקרנות של חברות גוגל וסיילספורס, קרנות אקסל ו-Canaan ומשקיעים נוספים. לידיעה המלאה.
  • חברת RadiAction, שפיתחה מערכת שמגינה על רופאים בצנתורים ופרוצדורות ניתוחיות נוספות המבוצעות בתנאים של קרינה מתמשכת, גייסה 18 מיליון דולר (בסך הכל גייסה החברה 24 מיליון דולר. רדיאקשן הוקמה על-ידי היזם הסדרתי ד"ר אמיר בלסון ויונתן יפעת. את סבב הגיוס הובילה Innovahealth Partners האמריקאית. ובחברה משקיעות גם הקרנות Sv Tech Ventures מעמק הסיליקון ו-Boya Capital, וכן משקיעים נוספים. לידיעה המלאה.
  • הסטארט-אפ פלייסר (ai), שפיתח מערכת לניתוח מידע על לקוחות בהתאם למיקום שלהם, דיווח על גיוס של 12 מיליון דולר (בסך הכל גייס הסטארט-אפ עד כה 16 מיליון דולר). החברה הוקמה ב-2016 על ידי נועם בן צבי, אופיר למל, עודד פוספלד וזהר בר יהודה. את סבב הגיוס הובילה קרן JBV והשתתפו בו הקרנות אלף, OCA ventures, Reciprocal Ventures ומשקיעים מסבבים קודמים.
  • חברת הסייבר אינטזר (Intezer) גייסה 15 מיליון דולר (בסך הכל גייסה עד כה 25 מיליון דולר). החברה הוקמה ב-2015 על ידי איתי טבת, רועי הלוי ואלון כהן (אחד משני מייסדי סייבר ארק). את סבב הגיוס הובילה קרן OpenView והשתתפו בו גם אינטל קפיטל, סמסונג נקסט, מאגמה וכהן עצמו.
  • הסטארט-אפ Vicarius, שמפתח טכנולוגיה לחיזוי איומי סייבר, גייס 5 מיליון דולר. הסטארט-אפ הוקם ב-2016 על ידי מיכאל אסרף, רועי כהן ויוסי זהבי. את ההשקעה הובילה קרן JVP בהשתתפות הקרנות Innogy ו-Goldbell.

עוד כתבות

מבצע לתשלום חלקי על דירה על הנייר / צילום: דרור מרמור

מספר הדירות שנרכשות רק עולה, אז למה נתוני המשכנתאות נמוכים?

נתוני המשכנתאות החדשות שניטלו ממשיכים לדשדש כבר כמה חודשים, למרות העלייה ברכישת דירות ● האם מבצעי הקבלנים המאפשרים לשלם רק 10% בתשלום הראשון ואת היתר במסירה, יתבטאו במשכנתאות בעוד שנתיים־שלוש?

איציק וייץ, מנכ''ל קבוצת קרסו מוטורס / צילום: אלעד גוטמן

המספרים חושפים: כך הפך מותג בנזין סיני אלמוני למכרה הזהב של קבוצת קרסו

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מהדוח השנתי של יבואנית הרכב עולה כי המותג צ'רי, שמכירותיו זינקו ב-2023, הקפיץ את נתח השוק שלה וסייע לה להציג רווח מכובד בתקופה קשה ● אבל ל"אסטרטגיה הסינית" הזו, שמשנה בצורה משמעותית את הפוקוס העסקי של הקבוצה, יש מחיר - ובראשו דריסת מותגים ותיקים

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

הנקמה של פוטין בהודו, ומערכת יירוט הרחפנים החדשה של אלביט

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות

קרן כהן חזון, מנכ''לית ובעלת השליטה בתורפז / צילום: ששון משה

תורפז רוכשת יצרני חומרי טעם בלגית-גרמנית תמורת 48 מיליון דולר

תורפז צפויה לרכוש את קבוצת קלאריס & ווילך באמצעות חברת הבת שלה - פיט ● החברה מייצרת חומרי הגלם היחודיים לתחום הבשר והאפייה ומחזור המכירות שלה הסתכם ב-35.1 מיליון דולר ב-2023

קבוצת רוכבי אופניים עם טל ברודי. מימין: ריבה פרידמן בורוביק / צילום: דבורין תקשורת

מקבוצות אופניים ועד קבלת פנים בחזרה לבית: הארגון שמלווה מפונים במלחמה

מאז פרוץ המלחמה מלווה ארגון "הרוח הישראלית" אלפי משפחות של מפונים, ואף גייס תרומות בהיקף של 2.5 מיליון שקל ● מ"מ המנכ"לית, ריבה פרידמן בורוביק: "האתגר הגדול הוא שיקום הקהילות"

בנימין נתניהו ואריה דרעי / צילום: עמוס בן גרשום, לע''מ

דרעי: "בג"ץ מתעמר בלומדי התורה, אות קין", גנץ: "בג"ץ פסק את המובן מאליו" | התגובות הפוליטיות על צו הביניים

הפוליטיקאים הגיבו על החלטת בג"ץ שקיבל את עמדת היועמ"שית ● גולדקנופף: "אות קלון וביזיון, ניאבק בכל דרך על זכותו של כל יהודי ללמוד תורה ולא נתפשר" ● דרעי: "מבין את הלוחמים שלא רוצים לשרת עכשיו בצבא" ● גנץ: "הגיעה העת שהממשלה תעשה את המובן מאליו"

סם בנקמן-פריד / צילום: ap, Bebeto Matthews

סם בנקמן-פריד, מייסד בורסת הקריפטו FTX, נידון ל-25 שנות מאסר

בנובמבר האחרון חבר מושבעים בארה"ב מצא את סם בנקמן-פריד אשם ● היום, השופט בתיק קבע כי הוא ירצה 25 שנות מאסר ● "אני הייתי המנכ"ל ולכן האחריות היא עלי", אמר בנקמן-פריד עם מתן גזר הדין

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

המומחה שמסביר: למה החליטו בעולם שרפיח היא הקו האדום

פלישת צה"ל לרפיח, בין המעוזים האחרונים של חמאס בעזה, עומדת בלב הדיון על עתיד המלחמה ● "העיר הפכה לסמל של המצוקה הפלסטינית והפליטות בעיני העולם", אומר ד"ר הראל חורב, מומחה לחברה הפלסטינית ● בראיון לגלובס הוא מסביר מדוע ישראל טועה בהתנהלותה ברפיח, מתייחס לפלונטר מול ארה"ב ומסביר מדוע חמאס ממשיך לסרב לעסקת חטופים

מישל וונטסוס, לשעבר מנכ''ל ביוג'ן / צילום: Quris

"ביוג'ן הייתה פסגת הקריירה שלי עד כה": המנכ"ל לשעבר מדבר על התוכניות לעתיד

מישל וונטסוס היה מנכ"ל ביוג'ן בתקופה שבה הייתה במוקד תשומת הלב בעקבות התרופה החדשנית שלה לאלצהיימר, אבל בסוף שילם בכיסאו על הכישלון שלה בשוק ● בראיון ל"גלובס", הוא מגיב על הביקורת שהושמעה נגדו, מספר אילו חברות מעניינות אותו עכשיו ומדבר על ההשקעה שלו בקיוריס הישראלית ● על המיזם החדש שהוא מקים בסינגפור, הוא עדיין לא מוכן לפרט

הסכם אינו נדרש כתנאי עבור זוגות במערכות יחסים כאלה ואחרות / צילום: Shutterstock, Viacheslav Lopatin

זוג הקפיא עוברים ואז נפרד. האם האישה תוכל להשתמש בהם?

כשלושה עשורים לאחר פרשת נחמני, בתי המשפט עדיין נאלצים לדון בתביעות בלתי אפשריות לגבי גורלם של עוברים מוקפאים ● מן הראוי היה לחייב כל זוג שפונה לבצע הפריה חוץ-גופית, לחתום על הסכם שמתייחס לאפשרות הריאלית של פרידה במהלך הזמן שחולף בין יצירת העוברים המוקפאים לבין השימוש בהם

חיילים צרפתים מפטרלים בפריז / צילום: Reuters, Benoit Tessier

באירופה מתכוננים לאירוויזיון ואולימפיאדה תחת חשש כבד מחטיפות ופיגועים

אירוויזיון במאלמו, אליפות היורו בגרמניה ואולימפיאדה בפריז: שורת האירועים ההמוניים באירופה הקיץ, במקביל למלחמה בעזה והסיכון הגבוה לטרור איסלמי, מעלים את הכוננות בה לשיאים חדשים ● האמצעים שעל הפרק: שימוש ברחפנים והחזרת הנוכחות המשטרתית בגבולות

ניסאן X-TRAIL / צילום: יח''צ

המכונית של ניסן שמוכיחה: שוק הבנזין עדיין חי ובועט

ניסאן X-TRAIL, הטורבו-בנזין החדשה של ניסאן, מוכיחה שגרסאות הבנזין לא אמרו את המילה האחרונה: היא זריזה, נוחה ומרווחת

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי / אילוסטרציה: Shutterstock

הטבת המס הגדולה שהבטיחה הממשלה נכנסה לתוקף. מה יקרה לנטו שלכם?

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי, אשר תגדיל להם את ההכנסה הפנויה ● ואולם, מומחים טוענים כי הטבת המס לא תשפיע על מי שבאמת זקוק לה

מנות במחתרת התאילנדית / צילום: דניה ויינר

אחת המסעדות התאילנדיות הטובות בישראל מסתתרת בכלל בחצר של בית

עגלת קפה שמגישה מאפה פיסטוק נדיר, מרכז הוליסטי שגם הציניקנים יתמסרו לו, מיזם אמנות נשי ומסעדה שאפשר למצוא בה בננה לוטי משובחת ● יום בפרדס חנה כרכור

ראסל אלוונגר, מנכ''ל טאואר סמיקונדקטור / צילום: ענבל מרמרי

ראסל אלוואנגר: "אני חייב הרבה לישראל. היא אפשרה לטאואר להפוך למה שהיא"

טאואר הייתה האקזיט המדובר של 2022, אולם הצעת הרכישה החלומית של אינטל נפלה ● המנכ"ל ראסל אלוואנגר ניצל אותה כדי להכניס רגל בדלת למפעל של אינטל בניו מקסיקו: "זו לא הייתה סטירת לחי גדולה. יש לנו עכשיו קיבולת ייצור" ● את דעותיו על המצב בישראל הוא שומר לעצמו: "להעיר על הנושא זה כמו להתארח אצל מישהו לארוחת ערב ולהגיד לו שהבית מבולגן"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: שלומי יוסף

העליון מגדיר מחדש את גבולות שכר הטרחה לעורכי דין בתביעות ייצוגיות

פסק דין שאישר פשרה עם סופרגז ואמישראגז קבע תקדימים בעניין שכר טרחת עורכי דין בתביעות ייצוגיות ● בין השאר נקבע כי שר הטרחה יוגבל לפי מדרגות מקסימליות, ודרך היישום לתשלום הובהרה ● בשוק יש שמברכים על ההסדרה, ואולם אחרים מזהירים: תפגע בתמריץ להשיג פיצוי מרבי

אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה / איור: גיל ג'יבלי

בדיקת אי הסדרים בעיצומה, אז איך זה שאפשר להפקיד חיסכון לכל ילד בסלייס

רשות שוק ההון מצאה לאחרונה אי סדרים חמורים בהתנהלותו של בית ההשקעות סלייס ● למרות זאת, באתר הביטוח הלאומי סלייס מוצגת כאפשרות להפקדת כספים בתוכנית "חיסכון לכל ילד" ● עד תחילת מאי לא ניתן יהיה למשוך כספים מקופות סלייס, אך הרגולטור לא מודאג

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, דוברות הכנסת, שאטרסטוק

הדרך לאספקת הפגזים האמריקאיים לישראל עוברת בטורקיה

היחסים בין נשיא טורקיה, רג'פ ארדואן ונשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, מתהדקים למרות היחסים המעורערים שהיו בין השניים לאורך השנים ● מדיווח בלומברג, מתברר כי ארה"ב מנהלת מו"מ עם טורקיה לצורך רכישת פגזים וחומרי נפץ, שיאפשרו לה להאיץ את קצב הייצור שלה ולשלוח את חלקם לישראל

הפגנת חרדים נגד גיוס בני ישיבות,ירושלים / צילום: Reuters, Ammar Awad

מהתקציבים שייעצרו ועד לדיוני החירום באוצר: כל מה שכדאי לדעת על הצו הדרמטי בנוגע לחוק הגיוס

בהתאם לצו הביניים שהוציא בג"ץ, תקצוב הישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים ייעצר כבר בשבוע הבא ● בשלב זה, התמיכה בכ-44 אלף תלמידי ישיבות צפויה להיעצר ● באגף החשב הכללי במשרד האוצר, שאמונים על ביצוע התשלומים מתקציב המדינה, מתכוונים ליישם את הצו במועד ● איך זה יעבוד? גלובס עושה סדר

ייצור השבבים / צילום: Shutterstock, Golubovy

חברות השבבים הישראליות שמשלמות על הקשחת הכללים

ביטול רכישת חברת שבבים ישראלים על ידי הענקית האמריקאית קוואלקום מתווספת לנסיגת אינטל מרכישת טאואר אשתקד ● לפי מומחים, מדובר במגמה מתעצמת של הקשחת העמדות מצד רגולטורים בעולם ● "חברות צריכות להתחיל לחשוב מראש על אלטרנטיבות", הם אומרים