גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רוכבי האופניים מכניסים את שוק הנדל"ן הספרדי להילוך גבוה

שטף של חובבי רכיבה מניע את הפיתוח של נכסים להשכרה בעיר הספרדית – והמחירים עלו השנה ב-15%

רוכבי אופניים בחירונה / צילום: shutterstock
רוכבי אופניים בחירונה / צילום: shutterstock

ליאור מרקוביץ' ביקר לראשונה בחירונה (Girona) בחבל קטלוניה שבספרד בינואר 2017, כדי להשתתף במחנה אימונים לרוכבי אופניים. מרקוביץ הישראלי הוא יזם נדל"ן, חובב רכיבת אופניים שמשתתף גם בתחרויות טריאתלון. הוא התאהב מיד במזג האוויר של העיר ההיסטורית, בדרכים הטובות שלה, בתושבים, במזון ובאווירה. אחרי ששב אליה עוד שלוש פעמים לרכיבת אופניים, ידע שמצא את המקום המושלם להגשמת חלומו להתגורר בחו"ל.

הוא ושותפו לעסקים רון ברון, שניהל את מחנה האימונים, החליטו אז שזהו המקום הנכון להרחיב אליו את פעילות חברת הנדל"ן שלהם. באוגוסט 2017 עבר מרקוביץ' לגור בחירונה וכעבור חודש, החברה המקומית החדשה שלו ושל ברון, LR Focus, קנתה את הנכס הראשון שלה - בית להריסה שעלה 1.3 מיליון דולר. הם השקיעו עוד 2.1 מיליון דולר בהריסתו ובנייה מחדש של בניין דירות להשכרה של ארבע קומות עם שמונה דירות, כולל שני פנטהאוזים.

הדירות מושכרות לטווחים קצרים ב-78 עד 278 דולר ליום, בתוספת דמי ניקיון ומס עירוני, תלוי בעונה. השוכרים הם רוכבי אופניים וספורטאי טריאתלון, וגם תיירים שנוהרים לאזור הזה במספרים הולכים וגדלים.

רוכבי אופניים הם אחד המנועים הגדולים של בום הנדל"ן בחירונה, שהיא יוצאת מהכלל בשוק הנדל"ן הספרדי שטרם התאושש לגמרי מהמיתון העולמי של 2008. בעיר חיים כ-100 אלף תושבים. יותר חובבי אופניים קונים דירות או שוכרים יחידות דיור לטווח קצר בעיר. רבים מהם פותחים בתי קפה שמזמינים את רוכבי האופניים, מקיימים מחנות אימונים, ופותחים חברות תיור וחנויות, אשר מושכים עוד ועוד רוכבים.

חירונה / צילום: shutterstock, שאטרסטוק

מחירי הנכסים בחירונה עלו ב-15% בין סוף 2018 לסוף 2019, לפי נתונים של Idealista, אתר נדל"ן מקוון. עד לפני עשר שנים, העיר הנפיקה כעשרה רישיונות להשכיר דירות לתקופות של פחות מ-32 יום. עד היום הונפקו כבר מעל 700 רישיונות כאלו, כך לפי משרד התיירות המקומי. העלייה הואצה בין היתר בזכות מחסור בחדרי מלון והתרחבות פלטפורמות כמו Airbnb.

לדברי רובן אורטיז מרוני, יליד העיר ומתווך נדל"ן, מציאת בית לקנייה בחירונה יכולה להיות מאתגרת. רוב המכירות מתבצעות דרך קשרים אישיים או באמצעות עסקאות שקטות עם סוכנים, ולא דרך מודעות מצולמות בחלונות ראווה או פרסום בולט.

"כשרוכב אופניים אחד קונה ממך, הוא מספר על כך לרוכב האופניים הבא שמגיע", מוסיפה מריסה היתרוויק, מנהלת מכירות בסוכנות לוקאס פוקס, שמתגוררת בעיר זה 18 שנה. "היום אני סוכנת נכסים של רוכבי אופניים".

מתווכים אומרים שמלאי הנכסים למגורים ברובע הישן של העיר נמצא בשפל היסטורי. הרובע, בארי וול, היה שכונת מצוקה לפני 20 שנה, אומרת תושבת העיר מריה רוסה ריישאך וידאל, שהקימה יחד עם בעלה, אוסקר טיו ארגנטי, סוכנות נכסים להשכרה וחברת ניהול נכסים בשם פלאטלי.

"כשהייתי צעירה, אנשים שהיו בעלי חנויות בקומה התחתונה נהגו לקנות את כל הבניין והשתמשו בו לאחסון", היא אומרת. בעלי הבתים הללו החלו להסב את הבניינים ליחידות דיור ולדירות להשכרה בתגובה למדיניות החדשה שעודדה שדרוג של נכסים ציבוריים ופרטיים. רוכבי האופניים היו בין הלקוחות הראשונים.

לאנס ארמסטרונג בא - והשאר היסטוריה

היום, אומרת וידאל, כ-30% מהלקוחות ששוכרים ממנה דירה הם רוכבי אופניים, והיתר תיירים שנמשכים לאזור בגלל ההיסטוריה שלו, ובשל הקירבה לקוסטה בראבה ולברצלונה. העיר שימשה גם כסט צילומים בסדרה "משחקי הכס", ויש בה גם סצנה קולינרית: אל סלר דה קאן רוקה, מסעדה בת 33 שנים, מתגאה בשלושה כוכבי מישלן.

המקומיים מספרים שההתחלה של חירונה כמקדש-מעט לרוכבי אופניים קשורה לבואו לעיר של ג'וני וולץ, רוכב מדנמרק שעבר להתגורר בעיר ב-1986. ב-1997 הציע וולץ, שהיה אז המנהל המקצועי של קבוצת הרכיבה יו אס פוסטל, לעמיתו ג'ורג' הינקאפי להתאמן בחירונה. כעבור זמן קצר, שניהם שכנעו את לאנס ארמסטרונג, חבר הקבוצה דאז, להצטרף אליהם. ארמסטרונג קנה דירה בחירונה ב-2001, והשאר - היסטוריה. בהמשך השתקעו בעיר קבוצות שלמות. היא מציעה גישה קלה יחסית למרוצי האופניים הגדולים באירופה: ג'ירו איטליה, טור דה פראנס וואלטה אספניה.

נוסף למזג האוויר הנוח כל השנה ולמערכת הכבישים המתוחזקת היטב, רוכבי האופניים אוהבים את תחושת הקהילה שהעיר מציעה להם.

חואן מנואל ריברה ואשתו אנה נוגוארה, אדריכלית, מחזיקים באחד מבנייני הדירות להשכרה הראשונים בעיר. הם רכשו בית הרוס ברובע העתיק בשנת 2000 ב-280 אלף דולר, והסבו אותו למבנה של שתי דירות. בני הזוג אינם מסגירים כמה השקיעו בשיפוץ, אך אומרים ששיפוץ דומה היה עולה 1.39 מיליון דולר לנכס ששטחו כ-500 מ"ר. הם משכירים כעת את יחידת הקרקע של שני חדרי שינה ויחידה עליונה של שלושה חדרי שינה, שהמשפחה משתמשת בה בימי חג. לפחות רוכב אופניים מקצועי אחד היה שוכר חוזר, אומר ריברה.

המחאה: פחות לתיירים, יותר למקומיים

יש גם חסרונות להסבה של כה הרבה בתים ליחידות השכרה לטווח קצר, שמעלה באופן בלתי נמנע את מחירי הנכסים. ברובע העתיק תלויות כרזות בד לרוחב סמטאות האבן הצרות, שאומרות בקטלנית: "פחות דירות לתיירים, יותר דירות למקומיים".
אנדרו גאריגה פרדאס, עו"ד מקומי לענייני נדל"ן ולשעבר יועץ משפטי של קבוצת רכיבת אופניים, דווקא בעד הנהירה לעיר של הרוכבים ושל יתר המבקרים. "זו לא התיירות הזולה שאנחנו מקבלים במקומות כמו לורט דל מאר, שצעירים אנגלים באים אליהם להשתכר", הוא אומר. 

עוד כתבות

מתנדבי משלחת של Jewish National Fund USA / צילום: ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה''ב

כך הגיעו לישראל משלחות של 3,000 מתנדבים בזמן המלחמה - לא כולם יהודים

ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב הוביל 11 משלחות שהתנדבו ביישובים כמו שדרות, ארז, גבולות ואורים ● טלי צור־אבנר, ראש המטה בישראל: "הביקוש גבוה, יש רשימות המתנה" ● ישראל מתגייסת

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כאב הראש החדש של האחים אמיר בשופרסל

‎בבקשה לאישור תובענה ייצוגית, נטען כי האחים יוסי ושלומי אמיר ביקשו לרכוש את השליטה בשופרסל באופן שיפטור אותם מלשלם לציבור את מלא פרמיית השליטה, כדי לא להיקלע לתחרות על השליטה בחברה ● התובעים מעריכים את הנזק לבעלי המניות מהציבור בסכום הנע בין 146-232 מיליון שקל

ישראל אלמסי, יו''ר ומנכ''ל ארגון ידידים / צילום: יונתן בלום

עם 800 מתנדבים בדרכים, הוא דרוך לעזור לכם במקרה של פנצ'ר

כשישראל אלמסי קיבל לידיו את עמותת ידידים, שמספקת עזרה וחילוץ בכביש, במוקד ישב אדם אחד ● כיום היא ערוכה לטפל ב-800 פניות במקביל, ובמלחמה גם הפכה לכוח מסייע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת בצעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לאמריקה וכיצד תושפע הפעילות בישראל

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

חופית באטה, חוקרת בינה מלאכותית ב-AI21 / צילום: יונתן בלום

היא התגייסה ליחידת מודיעין, צוללת עם כרישים ועובדת בתחום הכי חם בעולם

היא שובצה במודיעין אך התעקשה להתגייס לקרבי, שימשה אלגוריתמאית במובילאיי ויש לה תואר במתמטיקה ● כיום חופית באטה היא חוקרת ב-AI21 Labs, שנתמכת בידי ענקיות הטכנולוגיה ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג'ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● עפ"י ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב, והלחימה תיארך כשישה שבועות

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

פעם הוא היה סגן שר ההגנה של איראן, עכשיו הוא מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

ראש אמ''ן, אלוף אהרון חליוה / צילום: דובר צה''ל

ראש אמ"ן האלוף אהרון חליוה הודיע על פרישה מצה"ל

חליוה הודיע היום על פרישה, חצי שנה אחרי המחדל המודיעיני העמוק של ה-7 באוקטובר ● במכתב שחיבר לרמטכ"ל, כתב כי "אגף המודיעין בפיקודי לא עמד במשימה עליה אנו אמונים. לעד אשא עמי את הכאב האיום של המלחמה"

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

מגמה מעורבת בוול סטריט; מטא יורדת בכ-1% לקראת הדוחות

הנאסד"ק נסחר סביב רמות הבסיס ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

צילומים: יריב כ''ץ (ידיעות אחרונות), יח''צ, shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המילון העכשווי של ענף השיווק, הפרסום והמדיה

גלובס מציג את המושגים, האנשים, הרשתות והחברות שמסעירים בעת הנוכחית את אנשי השיווק, הפרסום והמדיה ● מהאחים אמיר והשרים ניר ברקת ושלמה קרעי, דרך האיום הסיני משיין - ועד רשתות המזון שעשו עלייה והבינה המלאכותית שכולם מתאמצים לייצר איתה מציאות חדשה

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה האחד מגיע משוק התקשורת, השני בנקאי ותיק ושניהם יעמדו בראש אפליקציות תשלום מובילות ● איך עמית דדוש ואריק פרישמן ישפיעו על התשלום הדיגיטלי?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: Shutterstock

להפסיק לרוץ על הגלגל. מה יקרה לכם אם תרוויחו פחות

המעבר למשרה עם משכורת נמוכה יותר, כרוך בדרך-כלל בקיצוץ בהוצאות ● יחד עם זאת, הוא עשוי להגיע עם עלייה ניכרת בזמן הפנוי ובאיזון בין העבודה והחיים

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

נטפליקס אכזבה וטסלה הפתיעה: מה צפוי הלילה בדוחות מטא?

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, צפויה לפרסם את תוצאותיה הכספיות לרבעון ● האנליסטים אופטימיים לגבי הדוחות הערב אך גם חוששים מגידול בהוצאות החברה בתחום הבינה המלאכותית

נתב''ג בליל התקיפה האיראנית. השמיים נסגרו במפתיע / צילום: Reuters, Nir Keidar

הטיפים והטריקים: איך לקנות ביטוח נסיעות לחו"ל?

עשרות אלפי ישראלים נותרו ללא טיסות אחרי ששורת חברות הודיעו על ביטול הטיסות לארץ וממנה ● האם הכיסוי לביטול נסיעה שמציעות חברות הביטוח יבטיח לכם פיצוי? מה קורה אם גויסתם למילואים? וגם: מתי כדאי לרכוש את הביטוח, והטיפ שיחסוך לכם מאות שקלים בהשכרת רכב בחו"ל

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר