גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דעה: כשהרגשתי לא נוח בעור של עצמי

חשבתי שאני בטופוגרפיה מוכרת, אבל הסתובבתי לא מפוענחת

ורד רמון ריבלין / צילום: רמי זרנגר
ורד רמון ריבלין / צילום: רמי זרנגר

1. יש איזו אקסיומה שנשמנו יחד עם החמצן בחדר. תמיד אמרו לנו שכשאנחנו מדברים, אנחנו צריכים להשפריץ ביטחון, להזקיף את הגו, לחייך חיוך ענק, להפגין כוח. אבל אם את לא מרגישה את כל הטוב הזה? לא מרגישה? תזייפי, יגידו לך.

בשלב מסוים בחיים, כשהרגשתי מספיק בטוחה בעצמי, החלטתי שזה מיותר. מה יקרה אם אדבר כמו שאני, בלי ההצגה, בדיוק כמו שאני מרגישה באותו רגע. כן, מה רע להיות טיפה מכונסת, לא בא לי לחייך ולשחק כאילו אני עכשיו ב'היי של הלייף'.

התרבות שאנחנו חיים בה מדרבנת אותנו לטפח את האידיאל המוחצן. למה? מה רע באנשים שמבטאים משהו אחר, שהוא אולי מופנם, אולי אפילו עם, תחזיקו חזק, נגיעות של חוסר ביטחון? זה דווקא עושה לי את זה, אנשים שלא מתאמצים להרשים, שמרשים לעצמם אותנטיות.

השבוע פגשתי אישה כזו, מוכשרת ונחושה. כבר לפני עשור היא הקימה קרן השקעות, שמגייסת מאות מיליונים. "אם אתה שם את עצמך במקום של פגיעות, אין דבר שאחרים לא יעשו בשבילך", אמרה לי בשקט, וגילתה איך בדרכה האחרת הביאה את המומחים הגדולים ביותר לקרן שלה.

2. במשך שנים הייתי עסוקה בלראיין אחרים. ללמוד אותם, להתבונן, לחקור, לדעת. ראיינתי ראשי חברות, הקשבתי להם, למדתי אותם, ניתחתי, כתבתי אותם. אחרי מאות ראיונות, בנקודה מסוימת בזמן, גיליתי ששכחתי משהו.

את עצמי.

בתוך כל המשימות התובעניות של עבודה עם דדליין יומי, ניהול בית, גידול ילדים, את עצמי פחות ידעתי. כי שם, במקום המובן מאליו, השקעתי פחות אנרגיה. חשבתי שאני בטופוגרפיה מוכרת, אבל הסתובבתי לא מפוענחת. בשלב מסוים התחלתי להרגיש לא נוח בעור של עצמי, ולא הבנתי למה. הייתה תקופה ארוכה שהייתי אפופה אי נחת, מרגישה שמשהו לא נכון לי, אבל לא מבינה מה זה. ואני צריכה לעשות עם זה משהו. דחוף, כי אני תכף מתחרפנת פה.

אבל לפני שיכולתי לעשות מעשה, הייתי צריכה ללמוד מה השתנה אצלי. להתכנס לערכים שמפעילים אותי, לקודד את הצופן. המקום של הקושי הכריח אותי לצאת מהמקום שננעצתי בו. מרוב שהייתי עסוקה בלעשות את הדברים נכון, לא באמת התפניתי לבדוק אם הם נכונים לי.

3. מקובל לחשוב שיכולת התמדה היא תכונה מצוינת. יכול להיות. איכשהו יצא לי להיות אחד האנשים היותר מתמידים שהכרתי, וזה לא תמיד עבד לטובתי. כמה פעמים נשארתי מתמידה במקום שכבר לא התאים. גם עם חברים, כשכבר לא דיברנו את אותם ערכים.

הכול משתנה כל הזמן מסביב, גם אנחנו. אז ההתמדה הזו היא מתכון להתנגשויות. בכל הזמן הזה הייתי כתבת חדשות וזה התאים לי בול. עשיתי גם ראיונות, וגם זה עבד סבבה. הייתי באלמנט של עצמי. אבל בסוף היה עורך או עורכת שלקחו את הראיון שעשיתי, ועשו איתו כל מיני דברים. לא תמיד דברים שהיו נכונים בעיניי. מכירים את התירוץ הזה: 'זה העורך החליט'? אז זהו, שזה לא תירוץ. וזה כבר הפסיק להיות לי נוח.

בן הזוג שלי דחק בי: את צריכה לעזוב את החדשות, את הכיסוי השוטף. תעשי רק פרשנויות. אבל אני מאמינה שרק כשאתה מביא את החדשות בידיים, באופן שוטף, יש לך בסיס להבנה עמוקה.

אבל ההבנה לא עזרה לי, המשכתי להסתובב חסרת מנוח, והוכחתי את עצמי על זה שאני מלאת תוכחה. הבנתי שעם כמה שאני אוהבת לשלות את הפנינים בעצמי, ולהביא כותרות, קשה לי להישאר בסוף שרשרת המזון, להיות הכתבת שמביאה את החומרים לעורכים, ושאלוהים ישמור. עייפתי מזה שהדברים כבר לא היו מכוילים לצרכיי.

אבל אז הבאתי את הזרנוק ששטף את האבק מעל מה שהיה קודם, פתאום זה נהיה ברור. אני צריכה לנהל את החומרים שאני מביאה, וזה אומר להיות מקבלת החלטות, מנהלת. וזה עשה הבדל. כי לא משנה מה הציעו לי, התעקשתי להיות העורכת. וזה הדהד כמו אורלוגין יום הדין.

נו, אז רציתי. זה לא היה דחוף לאף אחד בהנהלה. ולא, תהיו בטוחים שאף אחד לא ממהר לוותר על עובד משקיען שיושב טוב במשבצת שלו. "עורך זה תפקיד פקידותי", ניסו להוריד אותי מהגחמה, "את מביאה את החומרים החזקים לעיתון".

אם רק הייתי פחות מדויקת לעצמי, עוד הייתי משתכנעת. השינוי לא היה קורה מעצמו. אנשים שיש באלגוריתם שלהם הגדרה כל כך כבדה של ריצוי, לא יכולים להיות במקום שמדויק להם.

4. היה לי קשה להתנתק מלעשות חדשות, עד היום זה חסר לי. אבל הזמן והאנרגיה שהתפנו אפשרו לי להתחדד ולהעמיק בחלקים אחרים שקיימים בי, שהוחנקו כל השנים. מכירים את זה שמגיעים לעבודה בבוקר, וכשמסתכלים על השעון כבר שש בערב? אז כזה.

מתי יש סיכוי שנרגיש את הדבר הזה, נקרא לו מימוש עצמי? כשאנחנו בשיא הריכוז, נבלעים בתוך מה שאנחנו עושים, מפוצצים רעיונות. זו חוויה שנרצה לשחזר שוב ושוב. זו לא ההנאה של לרבוץ על חוף אקזוטי עם קוקטייל ממסטל. זה 'היי' מלעשות משהו שמחלץ ממך את הכישורים שלך. כשההיבלעות הזו קורית, זה סימן שאתה נמצא במקום שמדויק לך.

5. אפשר לחלק את רוב האנשים לכאלה שזקוקים להעלאת מתח ולכאלה שזקוקים להורדת מתח. עם השנים גיליתי על עצמי שקשה לי להכיל רמות גבוהות של אדרנלין. יש מי שזה מביא לו מנות של אקסטזה והתעלות, גורם לו להרגיש חי. איך אני חווה פיצוץ של אדרנלין? כמו מועקה. אז רוב הזמן מנסה להוריד מתח, כי מספיק מתח כבר אצור אצלי בגוף.

לדייק את עצמך זה אומר לפצח את מערכת ההפעלה שלך, להתכנס לאותו סט ערכים שמניעים אותך, ולנסות לארגן את החיים בעיקר סביב זה. בסגנון החיים, בבחירת החברים, בעבודה. העשייה צריכה לשבת על משהו שיש לך הכישרון לעשות, גם אם הוא דורש מאמץ. אם זה קשה עד כדי חרדה, זה מקום לא מדויק. כשזה קל עד כדי שעמום - לא מדויק. כשאתה לגמרי בתוך זה, יכול לזה, מגורה, מרותק - זה הדיוק שעליו אני מדברת. זה שלב שבו אפשר לגלות פרק בפיזיקה, וללמוד איך זמן יכול להיות נוזלי.

עוד כתבות

בנימין נתניהו ואריה דרעי / צילום: עמוס בן גרשום, לע''מ

דרעי: "בג"ץ מתעמר בלומדי התורה, אות קין", גנץ: "בג"ץ פסק את המובן מאליו" | התגובות הפוליטיות על צו הביניים

הפוליטיקאים הגיבו על החלטת בג"ץ שקיבל את עמדת היועמ"שית ● גולדקנופף: "אות קלון וביזיון, ניאבק בכל דרך על זכותו של כל יהודי ללמוד תורה ולא נתפשר" ● דרעי: "מבין את הלוחמים שלא רוצים לשרת עכשיו בצבא" ● גנץ: "הגיעה העת שהממשלה תעשה את המובן מאליו"

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

הנקמה של פוטין בהודו, ומערכת יירוט הרחפנים החדשה של אלביט

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות

חרדים בלשכת הגיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

בג"ץ: לעצור תשלומים לישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים החל מה-1 באפריל

בג"ץ הוציא את צו הביניים בשל היעדר מקור חוקי להעברת התשלומים ● וכעת, מיום שני הקרוב יופסק התקצוב לתלמידי ישיבות שחייבים בגיוס ● השופטים אימצו עמדה מחמירה מזו של היועמ"שית ● התנועה לאיכות השלטון: "צו הביניים הזה מהווה צעד תקדימי בדרך לשוויון, וציבור המשרתים מודה לבית המשפט על החלטתו החשובה"

פרויקט תמ''א 38 בחיפה / צילום: פאול אורלייב

משרד המשפטים יוזם: יזמי התחדשות עירונית יתחייבו מראש על מועד מסירת הדירות

שורת תקנות שיזם משרד המשפטים, שיידונו בקרוב בוועדת הפנים של הכנסת, יחייבו יזמי התחדשות עירונית במתן מועדי מקסימום לאישור תוכנית הפרויקטים שלהם ואכלוס הדירות שהם מקימים ● תקנות בולטות נוספות הן חשיפת ערבויות מחייבות, גילוי ניגוד אינטרסים של היזמים, וידוא שהדיירים מבינים את ההסכם ועוד

קבוצת רוכבי אופניים עם טל ברודי. מימין: ריבה פרידמן בורוביק / צילום: דבורין תקשורת

מקבוצות אופניים ועד קבלת פנים בחזרה לבית: הארגון שמלווה מפונים במלחמה

מאז פרוץ המלחמה מלווה ארגון "הרוח הישראלית" אלפי משפחות של מפונים, ואף גייס תרומות בהיקף של 2.5 מיליון שקל ● מ"מ המנכ"לית, ריבה פרידמן בורוביק: "האתגר הגדול הוא שיקום הקהילות"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: שלומי יוסף

העליון מגדיר מחדש את גבולות שכר הטרחה לעורכי דין בתביעות ייצוגיות

פסק דין שאישר פשרה עם סופרגז ואמישראגז קבע תקדימים בעניין שכר טרחת עורכי דין בתביעות ייצוגיות ● בין השאר נקבע כי שר הטרחה יוגבל לפי מדרגות מקסימליות, ודרך היישום לתשלום הובהרה ● בשוק יש שמברכים על ההסדרה, ואולם אחרים מזהירים: תפגע בתמריץ להשיג פיצוי מרבי

מישל וונטסוס, לשעבר מנכ''ל ביוג'ן / צילום: Quris

"ביוג'ן הייתה פסגת הקריירה שלי עד כה": המנכ"ל לשעבר מדבר על התוכניות לעתיד

מישל וונטסוס היה מנכ"ל ביוג'ן בתקופה שבה הייתה במוקד תשומת הלב בעקבות התרופה החדשנית שלה לאלצהיימר, אבל בסוף שילם בכיסאו על הכישלון שלה בשוק ● בראיון ל"גלובס", הוא מגיב על הביקורת שהושמעה נגדו, מספר אילו חברות מעניינות אותו עכשיו ומדבר על ההשקעה שלו בקיוריס הישראלית ● על המיזם החדש שהוא מקים בסינגפור, הוא עדיין לא מוכן לפרט

עינת גנון / צילום: בר שניר

פרויקט הענק מתעכב: עוד פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו

עינת גנון, סמנכ"לית הרשות להתחדשות עירונית, הודיעה על פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו, לאחר שלאחרונה גם צחי דוד, סגן הממונה על התקציבים באוצר לשעבר, הסיר את מועמדותו לתפקיד ● כעת נותר מועמד אחד לבחירה, והמכרז עומד בפני ביטול

קבינט המלחמה. ללא נשים במוקד קבלת ההחלטות / צילום: קובי גדעון-לע''מ

המלחמה חושפת את אוכלוסיית הנשים לסיכונים חריגים. איך אפשר להתמודד איתם?

מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות ● הפעם, בשיתוף שדולת הנשים, על האתגרים שמציבה המלחמה בפני נשים ● נשים סובלות יותר מהיעדר ביטחון אישי וכלכלי - ובכל זאת הן לא נמצאות במוקד קבלת ההחלטות

דוד פתאל / צילום: איל יצהר

לאחר שלוש שנים של הפסד, אירופה עזרה לדוד פתאל לחזור להרוויח

עם סיומה של השנה הסתכמו הכנסותיה של פתאל ב-6.93 מיליארד שקל, עלייה חדה של 26.6% ביחס לשנה שקדמה לה ● בשורה התחתונה רשמה פתאל רווח נקי של 45.2 מיליון שקל ● הסיבות לעלייה: שיפור בשיעורי התפוסה במלונות הרשת, עלייה במחיר של חדר ממוצע למתארחים ושיפור בשערי החליפין

סם בנקמן-פריד / צילום: ap, Bebeto Matthews

סם בנקמן-פריד, מייסד בורסת הקריפטו FTX, נידון ל-25 שנות מאסר

בנובמבר האחרון חבר מושבעים בארה"ב מצא את סם בנקמן-פריד אשם ● היום, השופט בתיק קבע כי הוא ירצה 25 שנות מאסר ● "אני הייתי המנכ"ל ולכן האחריות היא עלי", אמר בנקמן-פריד עם מתן גזר הדין

מירי רגב, ליכוד / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

ועדות חקירה ממלכתיות תמיד הטילו אחריות אישית על ראש הממשלה?

עד כמה חריפה הביקורת שנמתחה על נתניהו בדוח מירון בהשוואה היסטורית? בדקנו ● המשרוקית של גלובס

מתחם חזית הים בחיפה / הדמיה: מן-שנער-יעד אדריכלים

נסגר המכרז הראשון של רמ"י בחזית הים בחיפה: כמה תשלם הזוכה?

יורו ישראל זכתה במכרז של רמ"י על קרקע של 23 דונם, להקמת 500 יחידות דיור ושטחי מסחר באחד מהמתחמים המסקרנים בישראל ● החברה תשלם על הקרקע, הסמוכה לבית החולים רמב"ם בחיפה, כ-205 מיליון שקל כולל הוצאות פיתוח

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

ביום האחרון לפני הפקיעה: מנכ"ל הפניקס אייל בן סימון מכר מניות

מנכ"ל הפניקס וסמנכ"ל הכספים שלו מימשו יחד 170 אלף אופציות במחיר של 37.48 שקל למניה ● המימוש בוצע יום לאחר שהחברה דיווחה על תוצאותיה הכספיות לשנת 2023, רווח של 1.1 מיליארד שקל המשקף תשואה להון של 10.5%

משה ארבל, שר הפנים / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

בעקבות חשיפת גלובס: השר ארבל קורא לנתניהו לאפשר כניסת פועלי בניין פלסטינים לישראל

שר הפנים מציין במכתבו: "גוברות ההערכות כי אלפי פועלים פלסטיניים מיהודה ושומרון מועסקים שלא כדין בענף" ● הוא קורא לראש הממשלה לבחון הסדרה של הכנסת הפועלים לישראל, בין היתר על ידי בחינה פרטנית של כל פועל והגבלת גיל

הסכם אינו נדרש כתנאי עבור זוגות במערכות יחסים כאלה ואחרות / צילום: Shutterstock, Viacheslav Lopatin

זוג הקפיא עוברים ואז נפרד. האם האישה תוכל להשתמש בהם?

כשלושה עשורים לאחר פרשת נחמני, בתי המשפט עדיין נאלצים לדון בתביעות בלתי אפשריות לגבי גורלם של עוברים מוקפאים ● מן הראוי היה לחייב כל זוג שפונה לבצע הפריה חוץ-גופית, לחתום על הסכם שמתייחס לאפשרות הריאלית של פרידה במהלך הזמן שחולף בין יצירת העוברים המוקפאים לבין השימוש בהם

ייצור השבבים / צילום: Shutterstock, Golubovy

חברות השבבים הישראליות שמשלמות על הקשחת הכללים

ביטול רכישת חברת שבבים ישראלים על ידי הענקית האמריקאית קוואלקום מתווספת לנסיגת אינטל מרכישת טאואר אשתקד ● לפי מומחים, מדובר במגמה מתעצמת של הקשחת העמדות מצד רגולטורים בעולם ● "חברות צריכות להתחיל לחשוב מראש על אלטרנטיבות", הם אומרים

בנק ההשקעות ג'יי. פי מורגן / צילום: Reuters, Mike Segar

האסטרטג של הבנק הגדול בעולם: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו"

בבנק ג'יי פי מורגן שוב מזהירים מפני ירידות בשווקים, למרות שהתחזיות שלהם לא פוגעות כבר שנתיים וחצי ● האם הפעם התחזיות שלהם יתממשו? ומה הם ממליצים למשקיעים?

מרכז תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בעל דירה סירב לחתום על פרויקט תמ"א וזכה ב־320 אלף שקל נוספים

בעל דירה בפרויקט תמ"א 38 בת"א, שהוא גם בעלים של חלק מהחצר, ביקש פיצוי של 1.2 מיליון שקל ● המפקחת על המקרקעין קבעה בהסכמת הצדדים כי אכן מגיע לו פיצוי תמורת חתימתו

מבצע לתשלום חלקי על דירה על הנייר / צילום: דרור מרמור

מספר הדירות שנרכשות רק עולה, אז למה נתוני המשכנתאות נמוכים?

נתוני המשכנתאות החדשות שניטלו ממשיכים לדשדש כבר כמה חודשים, למרות העלייה ברכישת דירות ● האם מבצעי הקבלנים המאפשרים לשלם רק 10% בתשלום הראשון ואת היתר במסירה, יתבטאו במשכנתאות בעוד שנתיים־שלוש?