גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

איך למנוע הדבקה והאם צריך מסכות פנים: כל מה שצריך לדעת על הקורונה

עד כמה חמורה המחלה לה גורם הנגיף, האם קיים טיפול, איך מקטינים את הסיכוי להידבק בנגיף, ומהן ההנחיות המיוחדות לחוזרים מחו"ל ● מספר דברים שחשוב לדעת בנוגע לווירוס הקורונה, המכונה COVID19

התפרצות נגיף הקורונה ביפן / צילום: Jae C. Hong, AP
התפרצות נגיף הקורונה ביפן / צילום: Jae C. Hong, AP

התפשטות נגיף הקורונה בישראל עלתה מדרגה השבוע, עם גילויים של שלושה חולים נוספים - בהם תלמיד תיכון, שבעקבותיו נכנסה שכבה שלמה לבידוד ביתי וכל תלמידי בית הספר התבקשו שלא להגיע ללימודים. משרד הבריאות נערך בחודש האחרון להגעת הנגיף לארץ, לאחר שהזהיר כי לא ניתן למנוע באופן הרמטי את חדירתו לישראל. לצד הזהרות מסע וביטולי טיסות למדינות שבהן התפוצה גבוהה, אלפי ישראלים נדרשים להישאר בביתם בתנאי בידוד, ומערכת הבריאות נדרשת להתמודד באופן מורכב עם מחלה חדשה שעדיין נמצאת תחת עין המיקרוסקופ במעבדות המחקר.

למרות שההתמודדות עם הנגיף ברחבי העולם רק בראשיתה ודרכי ההתמודדות עמו עדיין נמצאים בשלבי מחקר, התמודדות עמו נוגעת לרשויות הבריאות ולאזרחים כאחד, ולכן ריכזנו מספר דברים שחשוב לדעת בנוגע לווירוס הקורונה, המכונה COVID19. 

כמה מודאג עליי להיות?

מרבית האנשים הנושאים את הנגיף עלולים לחלות רק באורח קל, כך עולה מהנתונים שנאספו. מבין כל המקרים בסין, 81% סבלו מתסמינים קלים, 13.8% היו חלו באופן קשה ו-4.7% היו חולים אנושות. הסיבוכים מופיעים לרוב בקרב מבוגרים ואנשים הסובלים מפגיעה במערכת החיסון וממחלות כרוניות. מרבית הנפטרים - כ-80% מהם, הינם מעל גיל 60, ושני שלישים מתוכם הם גברים.

גורמי בריאות הציבור מנסים להעריך כמה אנשים נדבקו, כולל כאלה שלא חלו כלל. מפני שהשפעות הנגיף לא ידועות במלואן, קשה להעריך באופן מלא את השפעתו, ונכון לשעה זו גופי הבריאות ברחבי העולם פועלים להכלתו ולבידוד החולים לשם מניעת תפוצתו.

האם מדובר במגיפה?

מומחי בריאות ברחבי העולם טוענים כי יש להיערך לכך, אך לעת עתה, ארגון הבריאות העולמי טוען שלא מדובר במגיפה, לפי מספר המדינות בהן ישנן התפרצויות, חומרת המחלה והשפעתה על החברה. יחד עם זאת, לפי יו"ר הארגון, טדרוס אדנום גבריזיס, מספר הנדבקים החדש כפי שמשתקף מדיווחי איראן, איטליה ודרום קוריאה, "מדאיג מאוד". הוא הוסיף כי נכון לשעה זו איננו עדים להתפשטות גלובלית בלתי ניתנת להכלה, וכי איננו עדים למקרי מוות בהיקף גדול. "האם לנגיף יש פוטנציאל להפוך למגיפה? בהחלט כן. האם אנחנו שם? להערכתנו, עדיין לא. ניתן להכיל את הנגיף ויש מדינות שעושות בדיוק את זה".

כיצד נדבקים בני אדם בנגיף ומהם תסמיניו?

העברת הנגיף בין בני אדם מתבצעת ככל הנראה בחשיפה להפרשות מדרכי הנשימה, בעת עיטוש או שיעול. סימני המחלה דומים לאלו של שפעת: חום, שיעול, קוצר וקשיי נשימה. בבדיקה קלינית לא ניתן להבדיל בין הדבקה בנגיף הקורונה לבין מחלות נשימתיות אחרות. המחלה עלולה להוביל לדלקת ריאות קשה, לתסמונת נשימתית חמורה, לאי ספיקת כליות ואף למוות.

אחוז הסיבוכים הקשים מכלל הנדבקים טרם הובהר. טרם ידוע עד כמה המחלה מדבקת, אך לפי משרד הבריאות בשלב זה נראה כי רמת ההדבקה דומה לפחות לזו של נגיף השפעת. עדין לא ברור האם אנשים יכולים להדביק לפני הופעת תסמיני מחלה, ולכן נשלחים אנשים שביקרו במדינות בהן תפוצת המחלה מתרחבת במהירות, לבידוד והשגחה.

האם יש טיפול למחלה?

נכון לשעה זו, אין טיפול ספציפי למחלת נגיף הקורונה, ועיקר הטיפול בחולה הינו תומך וניתן על סמך מצבו הקליני של המטופל. בניגוד למחלות מדבקות מאוד דוגמת השפעת והחצבת, להן נמצא חיסון - עדיין אין בנמצא חיסון לנגיף החדש, ופיתוח של חיסון עשוי לקחת זמן רב. יחד עם זאת, באוסטרליה הצליחו לייצר חיסון ניסיוני, ובקרוב יחלו לנסותו על בעלי חיים ובהמשך לבדוק את מידת הבטיחות והיעילות שלו.

גם חברת תרופות מארה"ב החלה בפיתוח חיסון ראשון לקורונה, בשיתוף המכון הלאומי לאלרגיות ומחלות מידבקות. הצפי הוא שעד סוף אפריל יחלו בניסוי קליני, ושהחיסון יהיה מאושר לשימוש בחורף הבא.

איך מקטינים את הסיכוי להידבק בנגיף?

כמו ברבים מהמקרים של הידבקות במחלות ויראליות, ישנם צעדים שבכוחם להקטין את הסיכוי להידבקות בנגיף. ארגון הבריאות העולמי ומשרד הבריאות ממליצים להקפיד על שטיפת ידיים לעיתים תדירות, ודאי לפני ארוחה, הכנת אוכל, לאחר שיעול או התעטשות ולאחר שהייה במקומות הומי אדם. יש לכסות את הפה בזמן שיעול ואת הפה והאף בזמן התעטשות - באמצעות טישו או מרפק. יש להימנע ממגע ולשמור מרחק מפני אנשים המגלים תסמינים של צינון או שפעת, ולהימנע מנסיעה בתחבורה ציבורית באם חשים ברע או מגלים תסמיני מחלה.

האם מסיכות פנים יכולות להגן עלינו מפני הידבקות?

ארגון הבריאות העולמי ומומחים אחרים מדווחים כי יעילות המסכה אינה חד משמעית. אך חלק ממומחי הבריאות ומייצרי המסכות אומרים כי בשימוש נכון, מסיכת הנשמה מסוג N95 המיועדת לשימוש חוזר, יכולה להגן באופן מלא מפני הנגיף החדש. מסכות קצף נייר או פוליאוריטן לא מסננות חלקיקים קטנים יותר האחראים להעברת זיהומיים. מסכות אלו עשויות, עם זאת, למנוע מאנשים חולים להעביר את הנגיף לאחרים.

לדברי משרד הבריאות בישראל, אין כל המלצה לעטות מסכה באופן שגרתי כדי להתגונן, אלא אם ניתנת המלצה ספציפית מאיש צוות רפואי. מי שכן אמורים לעטות מסיכה הם אילו המפתחים תסמינים וחשודים או מאובחנים כחולי קורונה (וזאת על מנת למנוע העברה של המחלה לאחרים) ואלו הבאים במגע או מטפלים בחולים חשודים או מאומתים (על מנת להגן על עצמם).

התגלה אצלי חום. מה לעשות?

אם לא הגעת מאחד היעדים הרלוונטיים, ניתן לפנות לרופא באופן שגרתי. אם חזרתם או שהיתם בקרבה לאדם החולה או ששב מהיעדים האמורים והופיע אצלו חום מעל 38 מעלות, שיעול, קושי בנשימה או תסמין נשימתי אחר, יש ראשית ליצור קשר טלפוני עם קופת החולים או הרופא המטפל, ולא להגיע למרפאה ללא הודעה מראש.

בכל שאלה המתעוררת בנושא או ספק העולה, ניתן להפנות שאלות למוקד *5400 של משרד הבריאות, או למוקד המשותף של קופות החולים ומד"א.

מהן ההנחיות המיוחדות לחוזרים מחו"ל?

משרד הבריאות מנחה את החוזרים לארץ מסין, מתאילנד, מהונג קונג, מסינגפור, ממקאו, מקוריאה הדרומית ומיפן, לשהות בבידוד בית עד לתום 14 ימים מיציאתו מיעדים אלה או מהמגע האחרון עם חולה ולדווח על כך. בנוסף, כל מי שביקר בטיוואן, באיטליה או באוסטרליה ב-14 הימים האחרונים ומפתח תסמינים של מחלה, צריך לפעול לפי ההוראות של המשרד - אם נמדד חום של מעל ל-38 מעלות, שיעול, קושי בנשימה או תסמין נשימתי אחר יש לפנות למוקד 101 של מד"א (לא להגיע למרפאת קופת חולים ולא לחדר מיון). במידת הצורך יגיע פרמדיק לבדיקות מעבדה בביתכם ולהמשך טיפול, על פי החלטת הרופא. אמש, הוציא משרד החוץ הזהרת מסע לנוסעים לצפון איטליה, ומשרד הבריאות שוקל האם להורות לשבים מן המדינה לשהות בבידוד.

האם סחורות ומוצרים המיובאים מסין יכולים להעביר את הנגיף?

לפי המרכז לתפוצת מחלות בארה"ב, מדובר בתרחיש בלתי סביר, שכן וירוס הקורונה לא שורד לאורך זמן רב על משטחים.

האם חיית מחמד עלולה לסכן אדם בקורונה וההפך?

עד כמה שידוע, חיית מחמד כמו כלב או חתול, אינה יכולה להידבק או להדביק אדם בנגיף הקורונה החדש. עם זאת, לפי משרד הבריאות, מאחר ובאופן תיאורטי נגיפי קורונה מסוגים אחרים יכולים להדביק חיות מומלץ לנקוט במשנה זהירות ולא לטפל בחיית מחמד אם סובלים מתסמינים החשודים כמחלת הקורונה ואם חייבים לבוא במגע עם בעלי חיים במצב זה יש לעטות מסכת פה-אף ולהקפיד על רחיצת ידיים.

"לא חייבים אחרי כל מגע לרחוץ ידיים"

לנוכח התפשטות המחלה בארץ, פנינו לפרופ' גליה רהב, מנהלת המרפאה למחלות זיהומיות כלליות בתל השומר (אחראית על מחלקת הקורונה) כדי לשפוך אור על המצב החדש:

מה להחזיק בבית כדי להיערך?

ההיערכות בבית צריכה להיות ברמת ההצטיידות במזון. מבחינת תרופות - כמו שנוסעים לחו"ל. אין טיפול יעיל ומוכח לוירוס הזה. כל אדם צריך להצטייד בתרופות שהוא זקוק להן ביומיום שלו. גם לחולה אסטמה אני לא מציעה משהו אחר.

ממה להימנע- רק מפגשים המוניים? מומלץ לא להגיע לעבודה אם אפשר? לא לאכול במקומות שאחרים מכינים לך אוכל? תחבורה ציבורית?

הכניסה לבידוד אחרי חשיפה נראית כרגע כאפקטיבית בהפחתת התפשטות המחלה. כל המקרים שהיו בארץ נולדו במקור מנסיעה לאיטליה ובפיראט האדום. ממליצה להימנע ממקומות ציבוריים אבל לא הייתי אומרת לא להיכנס לקניון. כנראה שההדבקה ממשטחים היא מינימלית.

איך נראית רחיצת ידיים אפקטיבית? כל כמה זמן ובאילו נסיבות לרחוץ? מה האפקטיביות של אלכוג'ל? האם לקנות סבון אנטיספטי?

ג'ל האלכוהול שיש בכל בתי המרקחת הם תקניים וצריך לשים אותם במשך 20 שניות ולתת להם להתייבש. לא חייבים אחרי כל מגע לרחוץ ידיים.

ילדים במסגרות לימוד: האם יש דרך כלשהי להפחית את הסיכוי שילד אחד ידביק את כל הגן? יש טעם לעודד רחיצת ידיים בגן?

לשמחתנו, לעומת מחלות אחרות, זה נדיר שיש הדבקה בילדים. בעולם אפשר לספור על יד אחת כמה ילדים נדבקו. הייתי ממליצה לנקות משטחים עם אלכוג'ל או מגבונים עם חומר שקוראים לו אנטיגון ולא לבוא לגן חולים.

איך היית ממליצה לאנשים מקבוצת סיכון, חולי סרטן או אסטמה, להגן על עצמם?

להימנע ממקומות מאוד הומים ולא להגיע לבתי חולים.

מבוגר בריא בן 75-80 - האם לנקוט צעדים שונים מכלל הציבור?

לא, אין צורך.

אם אחלה בקורונה האם יחייבו אותי לשהות בבידוד במחלקה שלכם, גם אם המחלה קלה?

זה המצב כרגע. זה לא נחמד להיות בבית כלא כזה אבל אין ברירה.

כמה מקום יש להם?

כרגע בגלל שיש לנו מאושפזים שליליים מהדיימונד פרינסס, אין מקום. אני מאוד מקווה שהאנשים שהיו על הספינה ישתחררו בקרוב כדי שאפשר יהיה לקלוט עוד. מתכננים שיהיו 30 מקומות לאשפוז. זה מעט יחסית לכמות החולים שצפויים, אבל כנראה שבהמשך לא יאשפזו חולים קלים. בתי חולים נוספים כמו רמב"ם וברזילי נערכים גם הם לקלוט את החולים.

ראינו שהישראלים לא מצליחים לשמור בידוד - אולי כל המאמצים מיותרים וצריך פשוט לאפשר לכולם להסתובב חופשי? האם יש סיכוי שלא כולנו נידבק בזה בשלב זה או אחר?

אנחנו עוד לא במצב שבו אפשר לומר שאיבדנו את השליטה על המחלה וכבר אין טעם בבידוד. אם לא נשלוט במחלה, אנחנו עלולים להגיע למצב של איטליה שבו 76 איש נפטרו.

האם יש דבר להיערך מבחינת גופנית למחלה? להרבות באוכל מסויים? ספורט? תרגול נשימות עמוקות?

לא.

ממד"א נמסר כי אין לפנות בשאלות לגבי הקורונה למוקד 101. הדבר מעמיס על המוקד. לשאלות כלליות ניתן לפנות לאתר משרד הבריאות או למוקד *5400. יש להשאיר את המוקד פנוי לאזרחים הסובלים מחום, שיעול או קשיי נשימה

עוד כתבות

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

מפגינים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Lev Radin

ההפגנות הפרו-פלסטיניות באוניברסיטאות העילית בארה"ב צוברות תאוצה

כניסתו של פרופסור שי דוידאי, ישראלי המרצה באוניברסיטת קולומביה, נחסמה ● עשרות נעצרו באוניברסיטת ייל לאחר שהקימו מחנה אוהלים בקריאה לשחרור עזה

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

לוטרה. דגי בריכות הנוי חוסלו כמעט לחלוטין / צילום: Shutterstock

קרבות על טריטוריה, פלישות וחיסולים: משפחות הפשע של סינגפור הן בכלל לוטרות

הסגרים שהונהגו בקורונה נתנו לבעלי חיים רבים הזדמנות להשתלט על שטחים אורבניים ● בתום המגפה הם נדחקו בחזרה לשיפולי הערים, אבל לא הלוטרות בסינגפור: אלה עושות שם שמות אפילו על חשבון קרוקודילים

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק קפץ ב-1.5% ● אירופה ננעלה במגמה חיובית ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● מחירי הנפט עלו ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בארה"ב ירד והוביל לירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם  ד''ר עדית זכאי–אור / צילום: באדיבות ראוניברסיטת ייכמן

"חתרתי בים בזמן שהבנים שלי בחזית. לא צריך להתבייש במקומות שטוב לנו"

שיחה עם ד"ר עדית זכאי–אור, מנכ"לית מרכז מיטיב לפסיכולוגיה חיובית באוניברסיטת רייכמן ● על איך עצב ושמחה יכולים להשתלב זה בזה, כיצד להחזיק תקווה בזמן משבר והקשר בין חשיבה חיובית לתקיפה האיראנית • האזינו 

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

מתנדבי משלחת של Jewish National Fund USA / צילום: ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה''ב

כך הגיעו לישראל משלחות של 3,000 מתנדבים בזמן המלחמה - לא כולם יהודים

ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב הוביל 11 משלחות שהתנדבו ביישובים כמו שדרות, ארז, גבולות ואורים ● טלי צור־אבנר, ראש המטה בישראל: "הביקוש גבוה, יש רשימות המתנה" ● ישראל מתגייסת

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית, ומתחילת השנה מנייתה איבדה 10.7% ● למרות הכול, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה אפל צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת תל אביב לבינלאומיות

חופית באטה, חוקרת בינה מלאכותית ב-AI21 / צילום: יונתן בלום

היא התגייסה ליחידת מודיעין, צוללת עם כרישים ועובדת בתחום הכי חם בעולם

היא שובצה במודיעין אך התעקשה להתגייס לקרבי, שימשה אלגוריתמאית במובילאיי ויש לה תואר במתמטיקה ● כיום חופית באטה היא חוקרת ב-AI21 Labs, שנתמכת בידי ענקיות הטכנולוגיה ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן