גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אלמנטור גייסה 15 מיליון דולר כדי להתחרות ב-Wix על בוני האתרים המקצועיים

חברת אלמנטור גייסה את כל הסכום מקרן לייטספיד ● החברה הוקמה ב-2016 ועברה לרווחיות לאחר כמה חודשים

חברת אלמנטור, שפיתחה פלטפורמה לבניית אתרים מקצועיים, הודיעה על גיוס של 15 מיליון דולר מקרן לייטספיד, שנוסף לגיוס סיד של 850 אלף דולר. אלמנטור פונה למעצבים, משווקים ובוני אתרים ומסייעת לכל אחד לעשות את עבודתו על גבי אותה פלטפורמה. עד כה נבנו על בסיס המערכת 4 מיליון אתרים, ובחברה מציינים כי בכל חודש נבנים 200 אלף אתרים פעילים חדשים.

"יש עשרות מיליוני אנשים שמגדירים את עצמם כיוצרים בסביבת אינטרנט. זה מקצוע חדש. פעם הם היו מעצבים או מתכנתים, ובוני אתרים זה שילוב של שניהם. הם צריכים לבנות לעצמם את הביזנס שלהם, ובנינו קהילה סביבם. הקהילה מאוד מעורבת, למשל בתרגם לעוד שפות, ובהתפתחות של המוצרים והשירותים המשלימים שלנו סביב אלמנטור", מספר יוני לוקנסבורג, המנכ"ל ואחד משני המייסדים.

תחום בניית האתרים רווי במתחרות, בראשן חברת Wix הישראלית, אך באלמנטור מציינים כי הם פונים לבוני אתרים מקצועיים, בעוד ש-Wix מתמקדת במערכת לבניית אתרים בקלות. עם זאת, ב-Wix השיקו לפני כשנתיים את Wix Code, שפונה לקהל מקצועי. "Wix הם שחקנים גדולים, ולא ראינו אותם כובשים את השוק המקצועי. אני רואה את קצב הגידול שלנו, ובסוף זה מבחן ההמונים", אומר לוקנסבורג.

"DIY (עשה זאת בעצמך) זאת מגמה עולמית, ששמה דגש על הנגשה, אבל קוד פתוח חשוב לאנשי מקצוע. אחת ההצלחות שלנו, בלי 3,000 עובדים, זה החיבור העמוק שיש לנו לאותם בוני אתרים", אמר לוקנסבורג. והדגיש: "אני חייב להגיד ש-Wix היא דוגמה מצוינת לחברה בשוק שלנו שאפשר להקים מישראל. אנחנו רואה בה סוג של השראה".

המודל העסקי של אלמנטור, בדומה לזה של Wix, הוא Freemium, כלומר מוצר שניתן להשתמש בו בחינם, אך שימוש בפיצ'רים מתקדמים מחייב תשלום. הם מסבירים כי הגבול אצלם עובר בין שימוש פרטי לשימוש מקצועי. מכיוון שהם פונים בעיקר לקהל מקצועי, סביר להניח כי חלק גדול מהמשתמשים משלם. הם מציינים כי יש להם מאות אלפי לקוחות משלמים וכי בשלוש השנים האחרונות, ברציפות, הם הכפילו את כל המטריקות. "אין שבוע שאנחנו לא מוסיפים פיצ'ר. קרוב ל70% מהפיצ'רים שאנחנו מוציאים מבוסס על בקשות של המשתמשים".

החברה הוקמה על-ידי יוני לוקסנברג ואריאל קליקשטיין. השניים החלו לעבוד ביחד לפני כעשר שנים, והם בנו ביחד מאות אתרי אינטרנט - לוקסנברג כמעצב וקליקשטיין כמפתח. קליקשטיין עבד לפני כן במשרד פרסום, שם נולד הצורך לפתח אתרים, והוא היה פעיל מאוד בקהילה של וורדפרס בישראל.

לוקסנברג מספר כי הם בנו אתרים אינטרנט לחברות כמו ביתילי ומשק צוריאל. "זה לא היה תהליך טוב, ולא הצלחנו לעשות מזה כסף. לא קיבלנו את זה שמשהו לא עובד בשיטה הזאת כבעלי מקצוע. ניסינו להבין איך אנשים אחרים עובדים, והבנו שיש כאב אמיתי".

ב-2013 הם השיקו גרסה ראשונה של המוצר, ב-2014 השיקו גרסה שנייה, ולאחר שנתיים נוספות השלימו את הפיתוח של הגרסה השלישית. עד אז הם התקיימו מבניית האתרים, וב-2016 החליטו להקים את החברה. היום מעסיקה אלמנטור קרוב ל-130 עובדים, מתוכם כ-90 ברמת גן. שאר העובדים מפוזרים ברחבי העולם כחלק מצוותי תמיכה.

החברה הגיעה לרווחיות כמה חודשים לאחר הקמתה ועד היום היא רווחית. "אנחנו נותנים מענה במיידי, ולכן המשתמש שולף את כרטיס האשראי. קיבלנו במהלך הזמן הרבה פניות. כל הזמן חשבנו שאנחנו לא צריכים את זה ולמה אנחנו צריכים כאב ראש של קרנות הון סיכון. אבל אז היה שלב שהסתכלנו פנימה וניסינו לחשוב איך אנחנו עושים את המקפצה הבאה, והבנו שזה לא רק עניין של כסף. ואז הייתה פנייה מטל (מורגנשטרן מלייטספיד), והייתה כימיה מטורפת, והבנו שיש להם הרבה איך לעזור לנו - לבנות את החברה, מטריקות, כוח-אדם", מספר לוקנסבורג.

לפני כמה חודשים גייסה אלמנטור את כפיר ביטון לתפקיד של CRO - chief revenue officer. ביטון מסביר כי "יש צורך להפוך את המסלול של הלקוח לרציף, ושהוא לא ירגיש במעברים בין ה-Marketing לתמיכה, למשל. החוויות לא בהכרח מסונכרנות ומכוילות בגלל המעבר בין המחלקות. אנחנו חושבים שזאת הדרך לתת ללקוח ערך לכל אורך הדרך". 

עוד כתבות

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

המיליארדר דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בסכסוך עם האחים גרטנר, בנימוק שאורנשטיין סבור כי גרטלר הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות שלו עם יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

וול סטריט / צילום: Shutterstock

ירידות חדות בוול סטריט; מטא מתרסקת ומאבדת קרוב ל-200 מיליארד דולר משוויה

נאסד"ק יורד בכ-2% ● IBM צוללת ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● ישראליות: מובילאיי וצ'ק פוינט יורדות בעקבת הדוחות ● המניה המועדפת על ביל אקמן מזנקת לאחר הדוחות ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב