גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דעה: נתניהו מתחזק ואפילו המילה "שוחד" לא מצליחה לעצור את המומנטום

לפני יובלות, עוד לפני השימוע אצל מנדלבליט, רבים העריכו שאם עבירת השוחד תופיע בכתב האישום הדבר יפגע בנתניהו ● הימים האחרונים של המרוץ מוכיחים שלאישום כמעט אין משמעות ● רף הסיבולת לשחיתות של הציבור ממשיך לעלות

בנימין נתניהו / צילום: Ronen Zvulun, רויטרס
בנימין נתניהו / צילום: Ronen Zvulun, רויטרס

אנחנו עומדים ימים ספורים לפני הבחירות, שבהן רבים מאזרחי ישראל עומדים לבחור באדם שמשפטו הפלילי בגין שוחד, מרמה והפרת אמונים יפתח תוך שלושה שבועות. עם זאת, לא בטוח שראש הממשלה בנימין נתניהו ינצח בבחירות. למרות הסקרים המעודדים עבורו בשבוע האחרון, הוא עדיין רחוק מהאפשרות להרכיב קואליציה. אולם, אין חולק שהוא זוכה לתמיכה נרחבת בקרב אזרחי ישראל.

לפני כשנתיים, כאשר נשאלו שרים בכירים בליכוד איך יתקדם העניין הזה של ראש ממשלה שסוחב מה שאז היו עדיין בגדר חשד בשוחד, ועם העובדות שנפרשו בפני הציבור - אמרו רבים מהם בשיחות פרטיות - "לא יקום ולא יהיה. שוחד הוא קו אדום. ראש ממשלה עם שוחד לא יוכל להמשיך". חלק משרי הליכוד התבטאו בפומבי, וציינו כי יש להמתין להחלטות סופיות של היועץ המשפטי לממשלה עו"ד אביחי מנדלבליט.

למשל השר משה כחלון, מארס 2018: "ימצו את ההליכים ואם היועמ"ש יודיע שהחליט להגיש כתב אישום נגד ראש הממשלה, הוא לא יוכל להמשיך לכהן כראש ממשלה תחת כתב אישום... בליכוד יכולים לומר מה שהם רוצים. אם מתחיל משפט נגד ראש הממשלה, הוא לא יוכל לכהן, הוא לא צריך אותי בשביל זה. לדעתי הוא עצמו יקום ויילך, או שהמפלגות האחרות (יעזבו)".

בינתיים, מי שהולך הוא כחלון ולא נתניהו. ראש הממשלה לא התרשם אז וגם לא היום מההצהרה של שותפו הפוליטי. יתר על כן, כחלון ממשיך גם היום לשבת בנחת במשרד האוצר ולמלא תפקיד בכיר בממשלתו היוצאת של נתניהו, כשהמשפט כבר תכף נפתח.

שתיקת הכבשים

גם השר גלעד ארדן רמז בעבר, כי מועד הזמן הקובע לקבלת החלטות הוא היום שבו היועץ המשפטי לממשלה יקבל החלטה אחרי השימוע. הימים עוברים והשנים רצות ואיפה ארדן? בפברואר 2018 הוא אמר מעל בימת הכנסת: "העמדה הקובעת לגבי נבחרי ציבור היא אך ורק העמדה של היועץ המשפטי לממשלה. גם ראש הממשלה, כמו כל נבחר ציבור כאן וכמו כל אזרח ברחוב, יש לו את חזקת החפות. הוא צריך להמשיך לנהל את מדינת ישראל באחת התקופות הכי קשות, הכי מאתגרות והכי מורכבות, והוא עושה את זה בהצלחה רבה. בינתיים, עד שהיועץ המשפטי לממשלה, שהוא הגורם המוסמך, יחליט - אני מציע לכולנו לנהוג באיפוק ובסבלנות".

בינתיים התברר לנו שעמדת מנדלבליט פחות מהותית עבוד ארדן. הפוליטיקה היא מעל לכל, גם מעל שלטון החוק. בפריימריז בתוך הליכוד ארדן תמך בנתניהו נגד סער. בימים אלה הוא משתתף בקמפיין הליכוד. ארדן מתראיין בכלי התקשורת ומפאר את ראש הממשלה, שהוא האיש אשר רק לפני כמה שנים, לפי כתבי האישום - תפר את העברת ארדן כשר ממשרד התקשורת, בשיתוף פעולה עם איש העסקים שאול אלוביץ' .

ארדן אף הלך צעד קדימה וביקש לבדוק את הנושא "העקרוני" של חסיונות בתיקים פליליים, באמצעות קיום דיון משרדי בנושא זה. זאת במטרה לעכב את פתיחת משפטו של נתניהו, שהוא הרבה יותר עקרוני עבורו, מסתבר. מנדלבליט התערב וחסם את היוזמה, מכיוון שארדן הוא עד תביעה בתיקים נגד נתניהו.

לפני 13 שנה ארדן לא היסס לדרוש מראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט לפנות את תפקידו מייד בעקבות פרסום דו"ח מבקר המדינה והמעבר של פרשת מרכז ההשקעות לחקירות פליליות. "שום מקום עבודה , בוודאי לא משרד ראש ממשלה, אינו יכול להרשות לעצמו שמי שאמור לנהל אותו יקדיש את מרב זמנו להתייעצות עם עורכי דין בניסיונות להיחלץ מזרועות החוק" אמר אז ארדן.

וכך אמר אז ארדן על שותפיו הפוליטיים השותקים של אולמרט: "הציבור לא ישכח לשותפיו של אולמרט את מדיניות 'שתיקת הכבשים' , אותה הם נוקטים אל מול החשדות הפלילייים" . מי שותק כיום ואיפה הן הכבשים?

כשסער גילה מנהיגות

בסתיו 2019 העז ח"כ גדעון סער להתמודד מול נתניהו על הנהגת הליכוד, אבל גם הוא פוחד להגיד בקול רם, שעם שוחד ושאר כתבי אישום אי-אפשר לנהל ממשלה.

סער משליך את יהבו על הקושי של נתניהו להרכיב קואליציה. הרי הוא כשל בכך פעמיים בשנה האחרונה. ומדוע לא הרכיב נתניהו קואליציה? זאת סער לא אמר, כאילו יד נעלמה מנעה זאת.

סער נתפס כאביר שלטון החוק. אבל, הוא בסדר עם כך שנתניהו יעבור את רף 61 המנדטים ויחליק לתפקיד ראש הממשלה, כשהוא גם מתייצב בבית המשפט באישומים של שוחד, הונאה והפרת אמונים. בראיון ברשת 13, סער לא נשאל על הבעיה הזו של ראש ממשלה עם 3 אישומים. הוא נשאל על בנט, על גוש חוסם וגם על הרשימה המשותפת. העניין הפעוט הזה של נתניהו וכתבי האישום הוא שולי - אפילו לא שאלה בשידור פריים. 

קמפיין הפריימריז של סער נשען על חוסר יכולותו של נתניהו להגיע למספר הקסם, שיאפשר לו להקים ממשלה. במספר רב של ראיונות בנובמבר-דצמבר הוא אמר: "נתניהו לא יוכל להקים ממשלה, גם אם יתקיימו בחירות שלישיות ורביעיות"; "במקום נתניהו, הייתי מתפטר, נתניהו היה צריך לקבל אחריות לא בגלל כתב האישום, אלא בגלל המצב שהמדינה תקועה".

אם לשפוט לפי הסקרים האחרונים המתפרסמים לקראת יום הבחירות, סער קרוב למצב שבו יוכל להגיד "אמרתי לכם". מדוע? כי גם עם 59 מנדטים אי-אפשר להקים בישראל ממשלה.

מה זו דמוקרטיה?

ובחזרה להווה, 2020. נראה שהמערכת הפוליטית של ישראל קהתה. דור שלם של בוחרים איבד את התחושה בקצה האצבע למה היא "דמוקרטיה תקינה" וכיצד ראוי להתייחס לשלטון החוק וערך השוויון בדמוקרטיה צעירה ופריכה.

נתניהו לא שוקל להתפטר, גם אחרי שכשל פעמיים בהקמת ממשלה. במארס 2020 בכוונתו להתייצב לדיוני בית המשפט, כאילו אין בכך כל בעיה. הרי זו השגרה - מנהיג שנאשם בשוחד. ושותפיו הפוליטיים הבכירים זורמים איתו.  אז איפה כאן הבעיה מבחינתו?

האופן שבו הציבור הישראלי מתרגל להעלאת הרף היא כמעט בלתי נתפסת. מי זוכר שבנובמבר 2019, היה הדיון הציבורי סביב השאלה - האם אחרי השימוע יפיל מנדלבליט את אישום השוחד? לפי אחת הסברות שרווחה אז, נתניהו היה אמור להישאר "רק" עם עבירות מרמה והפרת אמונים אחרי השימוע. כלומר "צח כיונה", חשוד בשתי עבירות בלבד ולא בעבירה כבדה בפרק עבירות השחיתות.

בינתיים, כל מי שצפה ואמר בשיחות פרטיות שעבירת השוחד תחסל את עתידו של נתניהו מכה עצמו במצח. דבר לא יחסל את נתניהו, כל עוד שותפיו הפוליטיים נותנים לי גיבוי מלא, עמוק וארוך שנים.

נתניהו וצוקרברג: לא מסים 

לפני מספר שבועות דווח ב"הארץ" שנתניהו הרים טלפון ליו"ר פייסבוק, מארק צוקרברג, ושוחח איתו על חסימת הצ׳ט-בוט שלו במערכת הבחירות מועד ב'. נתניהו טען שפייסבוק מפנה מאמצים גדולים מהרגיל בהגבלת הימין.

תזכורת קצרה: נתניהו כתב מתוך חשבון הפייסבוק שלו מסר צ׳ט למאות אלפי ישראלים, וכלל שם דברים נוראיים על הציבור הערבי בישראל. "אסור שתקום ממשלת שמאל מסוכנת עם לפיד, עודה, גנץ וליברמן. ממשלת שמאל חילונית חלשה, שסומכת על הערבים שרוצים להשמיד את כולנו - נשים, ילדים וגברים".

עבור פייסבוק זו הייתה עבירה על כללי שיח השטנה (Hate Speech). הם חסמו את הצ׳ט ל-24 שעות, כמה ימים לפני ההצבעה. זאת סנקציה לא קלה. כל הכבוד לפייסבוק על ההיענות אז למהלך. השבוע פייסבוק הסירה כ-30 חשבונות פייסבוק, שפעלו לדיכוי הצבעה בחברה הערבית. כל הכבוד לפייסבוק פעם שנייה.

אולם, כאשר שמענו שנתניהו מתקשר לפייסבוק לבקש שלא יסגרו לו את ערוץ המידע, תהינו האם כל המדיניות של ראש ממשלת ישראל, נוגעת רק לעניינו האישי?

מדוע שנתניהו לא ינצל את השיח הישיר עם יו"ר אחד התאגידים החזקים בעולם ויעלה נקודה שנוגעת לכלל הציבור הישראלי - למשל אי-תשלום מיסים על ידי פייסבוק. עבור נתניהו, זה הוא ורק הוא. אין מדיניות כלל-ישראלית.

פנינו השבוע למשרד ראש הממשלה לנסות לשמוע מהם מה עוד היו נושאי השיחה. הם בחרו שלא להגיב לפנייה (בכלל).

רשות המיסים הציעה באפריל 2019 תוכנית למיסוי פעילות חברות ענק, כמו פייסבוק וגוגל, בישראל. מטרת התוכנית היא גביית מס בשיעור 5% ממחזור פעילות החברה בישראל. מס נמוך למדי. זה ממש על קצה המזלג.

יש בעיה בנוגע לכימות רווח חברת פייסבוק בישראל. אין דו"חות כספיים על כמות הישראלים שמזרימים להם כסף (באמצעות פרסום) ואם נערכים דו"חות מן הסוג הזה, פייסבוק שומרת על סודיות המידע.

את נתניהו זה פחות מעניין, יותר חשוב לו שענייניו האישיים יוסדרו. רק שלא יוגבל לו חופש הדיבור (והלכלוך).

פנינו לחברת פייסבוק לבקשת תגובה בנוגע לתוכן השיחה. מפייסבוק נמסר, "אנו כל הזמן מדברים עם מנהיגים בעולם ומארק הדגיש בשיחה, שפייסבוק היא פלטפורמה פתוחה לכל הרעיונות". 

איפא"ק מתרחקת מהדמוקרטים - הגיע הזמן לחשב מסלול מחדש

יממה אחרי בחירות מועד ג׳ בישראל, יצביעו חברי המפלגה הדמוקרטית ב-14 מדינות ברחבי ארה"ב, זהו ה"סופר טיוזדיי". בין ברני סנדרס, ג׳ו ביידן, פיט בוטיג׳ג׳ או מייקל בלומברג, השטח הדמוקרטי הולך ומתייצב סביב המועמד הבולט, סנדרס. אירוע הבחירה הנרחב, במספר רב של מדינות, מתרחש במקביל לוועידת איפא"ק השנתית, הנערכת בוושינגטון.

השדולה הפרו-ישראלית בוושינגטון סובלת השנה גם מהיעדר נציגות ישראלית, בשל הבחירות. נתניהו וגנץ שהו בוושינגטון במארס 2019 (נתניהו לא הגיע פיסית בסופו של דבר, בשל הטיל שפגע במושב משמרת והוא מיהר לטוס חזרה), אבל הם לא יכולים להגיע השנה. כך גם פוליטיקאים ישראלים רבים ועיתונאים.

ברני סנדרס  / צילום: Pablo Martinez Monsivais, Associated Press

מי שהחליט לא לבוא ופרסם על כך ציוץ זועק, הוא המועמד הדמוקרטי המוביל סנדרס. הוא לא עצר בהודעה מנומסת, אלא עדכן שהסיבה לכך היא שאיפא"ק מאפשרת במה למנהיגים שמביעים דעות קיצוניות ומתנגדים לזכויות בסיסיות של הפלסטינים. איפא"ק בתגובה עדכנו, שגם בעבר סנדרס לא נהג להגיע.

אליזבת וורן, שכבר אינה מובילה, עדכנה לפני יותר מחודש שתיעדר. אולם אחרי סנדרס, גם שני המועמדים המתונים, איימי קלובשאר ופיט בוטיג׳ג׳ עדכנו שייעדרו. יש להם "סופר טיוזדיי" יום לפני. נותר רק מייק בלומברג שלא מתכוון להחמיץ את האירוע.

ההודעות של בכירי המפלגה הדמוקרטית מותירות טעם מר בקרב ראשי איפא"ק. המפלגה הדמוקרטית מתרחקת מהם. זהו הזמן לחשוב מה היא הדרך עבורם ולהצטייר כארגון שאינו רק ימני-רפובליקאי, אלא ממשיך להיות מייצגם של כל הצדדים הפוליטיים.

***חזקת החפות: ההליכים המשפטיים נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו הם בעיצומם. נתניהו מכחיש את המיוחס לו, לא הורשע בביצוע עבירה, ועומדת לזכותו חזקת החפות.

עוד כתבות

משרדי חברת השבבים TSMC, בטייוואן / צילום: ap, Chiang Ying-ying

התחזית האופטימית של ענקית השבבים מטייוואן: ההכנסות יזנקו פי 2

יצרנית השבבים TSMC הציגה דוחות רבעוניים חזקים ועקפה את תחזיות האנליסטים בשורת ההכנסות והרווח ● המומנטום החיובי צפוי להימשך כשעל פי ההערכות החברה צפוי להכפיל את הכנסותיה

איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו? / עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

לאמיצים בלבד: איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו?

המתיחות בין איראן לישראל הביאה את מדדי הפחד בארץ ובחו"ל להיסחר סביב שיא של חמישה חודשים ● ממה מורכבים מדד הפחד הישראלי והאמריקאי? איך משקיעים בהם? ואיזה פרדוקס גלום בתוכם? ● גלובס עושה סדר

קיבוץ כפר עזה. עלות שיקום הנזק מוערכת ביותר מ־5 מיליארד שקל / צילום: Reuters, RONEN ZVULUN

יותר מ־5 מיליארד שקל: ממדי הנזק בעוטף עזה נחשפים

נזקים ביישובי העוטף, שמוערכים במיליארדי שקלים, נחשפו בהצעת המחליטים של הממשלה שאושרה היום ● מספר דורשי העבודה זינק, והפגיעה בחקלאות מוערכת במאות מיליונים ●  שיקום הבתים טרם החל בשלב זה

כבר לפני חודשיים: איראן תירגלה שיגור טילים בליסטיים נגד בסיס פלמחים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: התרגיל הצבאי של איראן שהתקיים כבר לפני חודשיים, איראן מצליחה לשבור את האמברגו על הנפט וגוגל פיטרה עובדים שמחו נגד ישראל במשרדים בניו יורק ● כותרות העיתונים בעולם 

בנק ישראל מכר 8 מיליארד דולר, אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדולר מזנק לשיא של חמישה חודשים. אלה הסיבות

המתיחות הביטחונית בין ישראל לאיראן לצד התחזקות הדולר בעולם הובילה לתיסוף חד מול השקל ● שער הדולר-שקל נסחר ברמה של כ-3.8 שקלים, שיא של חמישה חודשים

ניסוי שיגור בטילי SM-3 / צילום: Reuters, U.S. Navy/Handout

מספינה בלב ים: הכירו את המתחרה החדש של חץ 3

חברת עין שלישית ביצעה מסירה ראשונה של "חייל רפאים", רחפן זעיר בעל יכולות AI, שמטרתו לסייע לכוחות קרקעיים לגלות אויבים בשטח פתוח ● חץ 3 כבר אינו המיירט המבצעי היחיד מחוץ לאטמוספירה ● עשות אשקלון רוכשת את אי.די.סי ב-40 מיליון שקל  ● ארה"ב אישרה מכירה של מערכות תקשורת בסך כ־100 מיליון דולר לסעודיה, וחיל האוויר האמריקאי רוצה להקים טייסות שיורכבו ממטוסי קרב בלתי־מאוישים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

שירי הייסר ואסף גריס, מנכ''לים משותפים בראובני-פרידן

תקציב הפרסום של ישראכרט, בהיקף 25 מיליון שקל, עובר לראובני-פרידן

ב-12 השנים האחרונות טופל תקציב ישראכרט בקבוצת פובליסיס ● זהו התקציב הראשון בעידן המנכ"לים החדשים בראובני-פרידן, שירי הייסר ואסף גריס

מסורק תת קרקעי ועד רחפנים: הכירו את 10 הסטארט-אפים המבטיחים לשנת 2024

גלובס בוחר את הסטארט-אפים המבטיחים של ישראל השנה ה-18 ברציפות: חברות הייטק הצומחות והמסקרנות ביותר, אלה שמייצרות אימפקט על תעשיות וצרכנים רבים, ונמצאות על המסלול הבטוח להנפקה ● הרשימה מתבססת על בחירות של קרוב ל-70 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בהייטק הישראלי ● החשיפה המלאה

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

חיקוי ירוד וזול: זהו הכטב"ם שאיראן שיגרה לעבר ישראל

שאהד 136 נחשב גם לחיקוי ירוד של המל"ט המתאבד הארופ, מתוצרת התעשייה האווירית, שלפי הערכות מחירו עומד על כ־700 אלף דולר ● לצורך ההשוואה, מחיר שאהד 136 מוערך בכ־30 אלף דולר בלבד

ייפוי-כוח מתמשך. זה ההליך שיחליף אותו / אילוסטרציה: Shutterstock, REDPIXEL.PL

חקיקה חדשה: תומך החלטות לקשיש או בעל מוגבלות - במקום אפוטרופוס

השבוע נחקק המוסד של "תומך החלטות" ● מה זה אומר, מה ההבדל בין התומך לבין אפוטרופוס, ולמה בעצם צריך מינוי פורמלי מבית המשפט רק כדי לסייע לאדם קשיש או מוגבל?

אנשי הפדרציה ואנשי המרכז הרפואי לגליל (במרכז איציק שמולי)

הפדרציה היהודית של ניו יורק תורמת כ־40 מיליון שקל ליישובי הצפון

מאז תחילת המלחמה תמכה הפדרציה ביישובי קו העימות ביותר מ-300 מיליון שקל ● המנכ"ל בישראל, איציק שמולי: "יש תחושה שהצפון נשכח מאחור, והסיוע נועד להדגיש את מחויבותנו" ● ישראל מתגייסת

המדינה מאפשרת יבוא הולך וגובר של חומרי מחצבה ממחצבות פלסטיניות / צילום: Shutterstock

"סכנה של ממש": מה נחשף בתביעה של מפעילת מחצבה ישראלית?

תביעה של מפעילת מחצבה באזור בית שאן חשפה כי היקף חומרי המחצבה שנכנסו לישראל דרך מעבר ג'למה שבצפון זינק בשנתיים האחרונות ● על פי ההערכות, 15% מכלל החצץ המשמש בישראל מגיע מהרשות - שיעור שצפוי עוד לגדול

תחנת הכוח צומת של OPC אנרגיה / צילום: באדיבות החברה

החליטו שלא להחליט: הסחבת שמעכבת הקמת תחנת כוח חדשה

ברוב של שמונה מול שישה החליטה היום הממשלה להחזיר את התוכניות לדיונים בות"ל בנוגע להקמת תחנת הכוח ריינדיר ● ההחלטה הזו מתווספת לסחבת תמוהה של רשות החשמל שבמשך שנה לא פרסמה אסדרה לשלוש תחנות כוח שהקמתן דווקא כן אושרה

ספר יעדי הממשלה: איך להתחמק מכישלונות קודמים ולשחק בנתונים / איורים: גיל ג'יבלי

ספר יעדי הממשלה: איך להתחמק מכישלונות קודמים ולשחק בנתונים

הממשלה פרסמה את יעדיה השנתיים לשנת 2024, אך הפירוט הארוך כולל אינספור דוגמאות להתחמקות מהצגת יעדים קודמים, שינויי מתודולוגיה חשודים, מניפולציות במספרים או תוכניות לא ריאליות

אילוסטרציה: shutterstock

החשש מחלחל לשווקים: פרמיית הסיכון של ישראל בשיא של 11 שנים, ומרווחי האג"ח ממשיכים להתרחב

מדד ה-CDS הישראלי, המגלם את עלות הסיכון שמדינת ישראל לא תצליח לשלם את חובותיה, עלה ב-18% בשבוע האחרון ● במקביל, המרווחים של איגרות החוב הדולריות של ישראל מול ארה"ב קופצים

אווטאר של חברה וירטואלית ב־Replika / צילום: מתוך אתר החברה

לא רק ChatGPT: שישה כלי AI שכדאי להכיר

בשוק יש היום שורה של צ'אטבוטים ייעודיים למשימות נקודתיות ● אלה יכולים לסייע הן בחיים האישיים והן בחיים המקצועיים - מכתיבת קורות חיים, דרך חבר וירטואלי ועד שיווק

רשא חולי, מנכ''לית חברת הביומד מדיפלסט / צילום: יונתן בלום

המנכ"לית שנוסעת 5 שעות ביום כדי להגיע לעבודה: "חיה באוטו"

רשא חולי, מנכ"לית חברת הביומד מדיפלסט, תמיד ידעה שהיא רוצה לנהל מפעל ייצור ● היום היא אחת המנכ"ליות הערביות היחידות בישראל, ובכל יום נוסעת חמש שעות למשרד ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

רשת הברחות מתוחכמת: איך המערב ינצח את הכטב"מים האיראניים?

בעקבות המתקפה על ישראל, בארה"ב מתכננים עיצומים חדשים על תוכנית כלי הטיס הבלתי מאוישים של איראן ● באירופה מצטרפים למהלך על מנת להיאבק בהתחמשות של מוסקבה דרך טהרן ולמנוע הסלמה במזרח התיכון ● לצעדים אלו תהיה משמעות, לפי מומחים, אך לא גדולה. הסיבה: סין ורוסיה

יו''ר בית הנבחרים, מייק ג'ונסון / צילום: ap, J. Scott Applewhite

4 מיליארד דולר לכיפת ברזל: חבילת הסיוע האמריקאית בדרך להצבעה

בוושינגטון, סוגיית חבילת הסיוע לישראל, אוקראינה וטייוואן עשויה להתקדם כבר בימים הקרובים ● יו"ר בית הנבחרים מייק ג'ונסון בשיתוף רפובליקנים נוספים הציגו אמש חבילת סיוע הכוללת 26.4 מיליארד דולר לישראל ● דיווח: ארה"ב הסכימה לתמרון ישראלי ברפיח, בתמורה לתגובה לא נרחבת נגד איראן

טיל בליסטי שנורה מאיראן בשבת ונפל בים המלח / צילום: N12

הממשלה נדרשת להחלטה לא פופולרית - הבלגה היא הדבר הנכון

ארה"ב שבה ומדגישה שהיא לא תהיה שותפה למהלך התקפי ישראלי נגד איראן, הגם שלישראל שמורה הזכות לפעול, ושארה"ב אף שתמשיך לסייע לה בהגנה ● אפשר לפעול. השאלה היא אם זה הדבר הנכון לעשות ● מבקרים יגידו שההמלצה להבליג היא חזרה על הטעויות שהובילו ל-7 באוקטובר, ולא כך ● הנסיבות השתנו מאז לטובה ולרעה ● דעה