גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מה העסיק את המצביעים בסבב ג' והאם הפוליטיקאים מדייקים

אלפי אזרחים יצאו בתקופה האחרונה מהבתים כדי לפגוש מקרוב את המועמדים לכנסת ולנהל איתם דיאלוג • מה הקהל שואל את הפוליטיקאים, למה אף אחד (כמעט) לא מדבר על כלכלה, ומה קורה לנבחרים כשמציגים להם שאלה לא צפויה? ● המשרוקית של גלובס יוצאת לשטח

ניר ברקת, נפתלי בנט, איימן עודה, בני גנץ / צלמים: איל יצהר, שלומי יוסף, רפי קוץ, כדיה לוי
ניר ברקת, נפתלי בנט, איימן עודה, בני גנץ / צלמים: איל יצהר, שלומי יוסף, רפי קוץ, כדיה לוי

בשטח, פנים אל פנים, פוליטיקאיות ופוליטיקאים מדברים עם הציבור אחרת מאשר ברדיו, בטלוויזיה וברשתות החברתיות. הם לא שוכחים את דפי המסרים בבית, אבל רוב הזמן משאירים אותם בכיס.

בשבועיים האחרונים הסתובבנו, תחקירני המשרוקית, במפגשי בחירות ברחבי הארץ, והקשבנו לטענות ולטיעונים של המועמדים. זה לא היה מדגם מייצג לחלוטין; לא הצלחנו לדגום את ישראל ביתנו ואת המפלגות החרדיות, וכמעט כל הפוליטיקאים ששמענו היו גברים. ובכל זאת חזרנו עם מסקנות.

בראיונות טיפוסיים בתקשורת, השאלות שמוצגות לפוליטיקאים שאובות לעתים קרובות מתפריט דל של כותרות הימים האחרונים. יעל מרום ניתחה לאחרונה באתר "העין השביעית" ראיון בן 12 וחצי דקות שנתן בני גנץ לדני קושמרו ב"אולפן שישי": 16 שאלות עסקו בפרשת המימד החמישי; 7 עסקו באפשרות שכחול לבן תקים קואליציה בתמיכת הרשימה המשותפת; ושתי השאלות האחרונות נגעו לזוטות מעולם הקמפיינים. אף מילה על תחבורה, תעשייה, מיסוי או אקלים.

במפגשים ישירים זה אחרת. לא פעם הם אורכים יותר משעה. יש כיבוד. הקהל מגיע בכוונה לשמוע, ולעתים קרובות הוא גם מכתיב את נושאי השיחה. מה שמטריד את ותיקי העבודה בקיבוץ מעגן מיכאל לא מעסיק ליברלים צעירים בלב תל אביב או מתנחלים באריאל.

1. יותר תכל'ס מטקטיקה

תרגילים פוליטיים, השמצת יריבים ואסטרטגיות תעמולה, עניינים שגודשים את הסיקור בעיתונים, וגם את השיח ברשתות החברתיות - נדחקים לשולי המפגשים הפוליטיים. פה ושם זה קרה: בחוג בית בכפר סבא שאל מישהו את איימן עודה אם יסכים להמליץ שוב על בני גנץ; שואלת מתוסכלת בכנס של כחול לבן הקשתה על גבי אשכנזי "למה במודעות לא רואים אתכם במדים?", ותומכת של נפתלי בנט התפלאה "למה אתה לא עונה לנתניהו שתוקף אותך?!". ובכל זאת, בהשוואה לרדיו ולטלוויזיה, שמענו הרבה יותר תכל'ס.

הכנסים שמקיים בנימין נתניהו ברחבי הארץ הם דוגמה לכך. הוא אמנם תוקף את המתנגדים וממריץ את הליכודניקים להצביע, אבל גם מציג בהרחבה נתונים כלכליים על צמיחת המשק בתקופתו, על האבטלה, על מחירי הדיור, אפילו על אי-שוויון. בדקנו כמה מהטענות שלו: לפעמים הן מוגזמות, אבל לרוב לא רחוקות מאוד מהמציאות. בכנס של ניר ברקת, שר האוצר המיועד של נתניהו, הכלכלה שוב תפסה מקום מרכזי, בין השאר כי הוא התארח בלשכת המסחר בתל אביב.

אבל שני דברים מבדילים את המופעים של נתניהו מרוב הכנסים וחוגי הבית ששמענו: האחד, היעדר שאלות מהקהל; השני, הזמן הרב שמוקדש למדיניות הכלכלית. ויש קשר בין הדברים.

2. לא שואלים על כלכלה

כשבוחרים מהשורה קובעים את השאלות, הם כמעט לעולם לא שואלים על כלכלה. לתעשיינים שבאו לשמוע את ברקת היה מטבע הדברים עניין מגזרי בניהול המשק: הם רצו לשמוע על ההתעמרות לכאורה של הממשלה במעסיקים, על קידום תעסוקה בפריפריה ועל תמיכה בחקלאות. גם גבי אשכנזי, בהוד השרון, נשאל על משבר החקלאות. אבל קהלים ביתיים אחרים התמקדו בדאגות אחרות.

ברוב האירועים שהלכנו אליהם הוקצה רוב זמן המפגש, ולפעמים כולו, לשיחה פתוחה. מי שהגיע לגני התערוכה בתל אביב לשמוע את ראשי כחול לבן קיבל כמנה ראשונה "ראיון" שהעניק גנץ לשותף יאיר לפיד. גנץ ניצל את ההזדמנות כדי לנתח את האיומים הביטחוניים מצפון, דיבר על חיזבאללה ועל המיליציות השיעיות, ונגע גם בסוגיה כלכלית מרכזית במצע המפלגה: ההבטחה להשקיע בבריאות בלי להעלות מסים. אחר כך זכות הדיבור עברה לבוחרים, ואלה לא ביקשו לשמוע מנין יבוא הכסף לסעיף הזה. השאלות התמקדו בפערים מגדריים ובנישואים אזרחיים.

יאיר גולן, שהופיע בפאב בנאות אפקה, הודיע מראש שבחר להתמקד בסיום השליטה הישראלית בשטחים, ומונולוג הפתיחה שלו הוקדש לסקירה גיאופוליטית. השומעים והשומעות, לעומת זאת, רצו שידבר על היחסים הפנימיים בין מרצ, גשר והעבודה, וגם הזכירו את "נאום התהליכים" שפרסם אותו. מישהו היה מוטרד מהרכש הממשלתי מהתעשיות הביטחוניות.

גם אצל מועמדים אחרים, המפגש הישיר מחוץ לאולפנים מאפשר לכל אחד להתמקד בתחום מומחיותו, או לפחות בתחום שבו הוא מתיימר להתמחות. בבית אבא חושי בחיפה שמענו מפגש משותף עם נציגים של שלושת אגפי הרשימה של גולן, העבודה-גשר-מרצ. הם ערכו חלוקת עבודה מסודרת: אילן גילאון (מרצ) נאם תשע דקות על הצורך הפוליטי להתאחד למרות ההבדלים; אורלי לוי-אבקסיס (גשר) הקדישה 35 דקות לבעיות רווחה - נוער בסיכון, משבר הבריאות ופערים בין מרכז פריפריה (35 דקות); והיו"ר עמיר פרץ דיבר כחצי שעה על הזירה המדינית - הסדרה מול הפלסטינים בעזה, הפירות הכלכליים שצפויים מהסכם שלום, חתירה להסדר מדיני בגדה המערבית ושמירה על ירושלים. הם, כמו נתניהו, לא השאירו זמן לשאלות.

מה עוד דחוף לישראלים לשאול את הפוליטיקאים כשיש להם הזדמנות? בקיבוץ מעגן מיכאל, החברים ביקשו מניצן הורוביץ ומעמר בר לב (העבודה-גשר-מרצ) לדבר על פסילת היבא יזבק ועל תוכנית המאה. בבת ים, אחד מבאי בית הכנסת "שלום ורעות" רצה לשמוע מפי נפתלי בנט מתי יסדירו את מעמד "השומר החדש". בשני חוגי בית של הרשימה המשותפת בכפר סבא ובפלורנטין בתל אביב, האורחים שאלו את איימן עודה ואת אחמד טיבי על חוק השבות, על הסדרים מדיניים, על משבר האקלים, על רצח נשים, על רפואה אלטרנטיבית וגם על פגישות עם נתניהו. הכול חוץ מכלכלה.

שני המפגשים האחרונים התקיימו בעברית, למרות שהקהל היה מעורב, וכלל גם ערביות וערבים. לצערנו לא הצלחנו לסקר את הכנסים שערכה הרשימה המשותפת ביישובים ערביים. האם בתפריט הסוגיות שהעלו הבוחרים שם היו יותר מנות כלכליות? אין לנו תשובה על כך.

ענייני כלכלה צצו פה ושם בנאומים המוכנים מראש. טיבי התפאר בחוק שחוקק לפיצוי הסובלים מביטול טיסות; הוא טען שהוא הניב לנפגעים 50 מיליון שקל, טענה שאינה מופרכת, אבל לא הצלחנו לאמת אותה.

בר לב סיפר לקיבוצניקים איך כראש השדולה החקלאית נאבק בכוונת שר האוצר לפיד לצמצם תקציבים לקיבוצים ותיקים (בדקנו וזה אכן קרה). עודה הזכיר שיתוף פעולה עם שר האוצר משה כחלון להגברת התעסוקה של נשים ערביות.

3. מתקדמים מעבר לסיסמאות

בדיאלוג עם קהל אוהד, בלי שעון שנושף בעורפם, פוליטיקאים יודעים להציג טיעון בהרחבה ואפילו בסבלנות. גם אלה שהמצלמות חושפות אצלם לפעמים פתיל קצר. כשהטיחו בברקת ביקורת על המדיניות הכלכלית של הליכוד, הוא לא הגיב במגננה אלא הסביר באורך רוח את שיטת הניהול שלו.

חלקם מרשים לעצמם להיות מסויגים יותר, ולכן שוגים פחות. שר המשפטים אוחנה דיבר בבר "הונולולו" בכיכר דיזנגוף עם אנשים צעירים שלעתים נשמעו רדיקלים יותר ממנו, ולכן, בניגוד להופעותיו בתקשורת, שימש לפעמים כגורם ממתן.

כשמישהו תבע לפרסם את ההקלטות "המרשיעות" של היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, ענה שאין לו ידיעה אם הן באמת כאלה. כשנשאל למה לא אוכפים כראוי את החובה לרשום מאגרי מידע, הודה אוחנה שאין לו מושג - "במשרד המשפטים יש 5,000 עובדים ועשרות יחידות. גם אדם משכיל כמוני וכמוך לא מכיר את כולם", סיכם.

במפגשים המצומצמים, שבדרך כלל אין בהם תקשורת, הפוליטיקאים גם מודים ביתר חופשיות במחלוקות פנימיות. יאיר גולן דיבר בזכות שיחות ישירות עם חמאס להסדרה בעזה, וציין בגלוי שיו"ר הרשימה פרץ חולק עליו לחלוטין. זה נכון: פרץ הצהיר שיהיה מוכן לדבר רק עם הרשות הפלסטינית. עודה, איש חד"ש שמוביל רשימה ששותפות שבה עוד שלוש מפלגות, נשאל על העמדות של רע"מ לגבי ביגמיה, ועל התנגדותה לשיתוף פעולה יהודי-ערבי. הוא הודה שהרשימה "לא מושלמת". אחמד טיבי, בתשובה לשאלה דומה, אמר: "אין מפלגה שתומכים ב-100% מעמדותיה".

4. הותקלת? אל תמהר לשלוף

יש פולטיקאים שמגיבים להתקלות בשליפה - ונכשלים. כתבנו בשבועות האחרונים על כמה מקרים כאלה. גבי אשכנזי סיפר לקהל שכבר עשרות שנים לא הוקם בישראל בית חולים ציבורי, וכשהעירו לו שאסותא הוא כזה, קבע נחרצות שהוא מוסד פרטי. אשכנזי טעה - בית החולים אסותא החדש שנפתח לפני כשנתיים באשדוד שייך למעשה למערכת הרפואה הציבורית.

יאיר גולן, בניסיון להרגיע את מצביעי השמאל החושדים באורלי לוי-אבקסיס, סיפר שאביה תמך באוסלו ובהתנתקות, וכשאחת המאזינות הוסיפה "והלך עם ברק" הוא מיד חזר על דבריה.

הראינו כאן בימים החולפים שרוב פרטי התיאור ההיסטורי של גולן, תהיה אשר תהיה הנגיעה שלהם ללוי-אבקסיס, מטעים, ושדוד לוי התפטר מהממשלה של אהוד ברק בעקבות פסגת קמפ דיוויד.

האם הם יודעים לתקן את עצמם? עודה, כשהסבנו את תשומת לבו לנתון שגוי שציין (הבדואים אינם 70% מתושבי הנגב, אלא רק 30%), הודה בבלבול ומסר "טוב שיש גופים כמו המשרוקית שידייקו את הנתונים". אבל גולן, בראיון ברשת ב' שנערך אחרי פרסום הבדיקה שלנו, התבצר בצדקתו וטען שב"גלובס" מדקדקים בקטנות.

ההתעלמות הבוטה ביותר מתיקונים שמורה לראש הממשלה, שמספר בכל מפגש בחירות את הסיפור על 300 אלף מצביעי הליכוד הרדומים - כשמונה מנדטים - ש"נשארו בבית בבחירות האחרונות".

המשרוקית היא רק אחד מכמה גורמים שהראו שאין לטענה הזאת שום בסיס, אבל לא זו בלבד שנתניהו ממשיך להפיץ אותה - גם מועמדי ליכוד אחרים, כמו אמיר אוחנה, חוזרים עליה מילה במילה בכנסים שלהם. 

סליחה על השאלה - מתמודדים

עוד כתבות

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי / אילוסטרציה: Shutterstock

הטבת המס הגדולה שהבטיחה הממשלה נכנסה לתוקף. מה יקרה לנטו שלכם?

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי, אשר תגדיל להם את ההכנסה הפנויה ● ואולם, מומחים טוענים כי הטבת המס לא תשפיע על מי שבאמת זקוק לה

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

כלל: רווח של 305 מיליון שקל ב-2023, השפעת רכישת מקס עוד קטנה

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● והפעם: אימקו מסכמת את 2023 עם רווח כ-6.2 מיליון שקל לאחר שרשמה הפסד בתקופה המקבילה, כלל הציגה דוח רבעוני חזק, אך טרם רשמה רווח משמעותי מרכישת חברת כרטיסי האשראי מקס והרווח הנקי של מור השקעות זינק בכ-60% ● מדור חדש

בנק ההשקעות ג'יי. פי מורגן / צילום: Reuters, Mike Segar

האסטרטג של הבנק הגדול בעולם: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו"

בבנק ג'יי פי מורגן שוב מזהירים מפני ירידות בשווקים, למרות שהתחזיות שלהם לא פוגעות כבר שנתיים וחצי ● האם הפעם התחזיות שלהם יתממשו? ומה הם ממליצים למשקיעים?

דם אברמוב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך

בלי אסקפיזם ועם לוחם בשיקום, הפרסומת של בנק הפועלים היא הזכורה ביותר

פרסומת הבנק, שבה מככב הלוחם הפצוע אדם אברמוב, היא גם המושקעת ביותר עם כ–1.6 מיליון שקל ● מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה עולה כי השבוע התברגו שתי פרסומות חדשות: מנורה מבטחים וטאצ' ● הפרסומת של ביטוח 9 היא האהודה ביותר גם השבוע

עינת גנון / צילום: בר שניר

פרויקט הענק מתעכב: עוד פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו

עינת גנון, סמנכ"לית הרשות להתחדשות עירונית, הודיעה על פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו, לאחר שלאחרונה גם צחי דוד, סגן הממונה על התקציבים באוצר לשעבר, הסיר את מועמדותו לתפקיד ● כעת נותר מועמד אחד לבחירה, והמכרז עומד בפני ביטול

מרכז תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בעל דירה סירב לחתום על פרויקט תמ"א וזכה ב־320 אלף שקל נוספים

בעל דירה בפרויקט תמ"א 38 בת"א, שהוא גם בעלים של חלק מהחצר, ביקש פיצוי של 1.2 מיליון שקל ● המפקחת על המקרקעין קבעה בהסכמת הצדדים כי אכן מגיע לו פיצוי תמורת חתימתו

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

המומחה שמסביר: למה החליטו בעולם שרפיח היא הקו האדום

פלישת צה"ל לרפיח, בין המעוזים האחרונים של חמאס בעזה, עומדת בלב הדיון על עתיד המלחמה ● "העיר הפכה לסמל של המצוקה הפלסטינית והפליטות בעיני העולם", אומר ד"ר הראל חורב, מומחה לחברה הפלסטינית ● בראיון לגלובס הוא מסביר מדוע ישראל טועה בהתנהלותה ברפיח, מתייחס לפלונטר מול ארה"ב ומסביר מדוע חמאס ממשיך לסרב לעסקת חטופים

צילום: ap, AP23024601572019_e5rllq

וול סטריט סגרה את הרבעון הראשון הטוב ביותר מאז 2019; מדד S&P 500 שבר שיא חדש

שיא חדש גם לדאו ג'ונס ● סיכום הרבעון הראשון באירופה: השווקים עלו בכ-7% ● בלומברג: "שוק הקקאו קורס", וולס פארגו: "עליית המחיר תגולגל אל הצרכנים" ● מייסד בורסת הקריפטו FTX נידון ל-25 שנות מאסר ● הצמיחה בארה"ב עמדה על 3.4%, יותר מהצפוי ● ג'יי.פי מורגן: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו" ● מחר "יום שישי הטוב" אין מסחר בוול סטריט ובמדינות רבות אחרות

בנימין נתניהו ואריה דרעי / צילום: עמוס בן גרשום, לע''מ

דרעי: "בג"ץ מתעמר בלומדי התורה, אות קין", גנץ: "בג"ץ פסק את המובן מאליו" | התגובות הפוליטיות על צו הביניים

הפוליטיקאים הגיבו על החלטת בג"ץ שקיבל את עמדת היועמ"שית ● גולדקנופף: "אות קלון וביזיון, ניאבק בכל דרך על זכותו של כל יהודי ללמוד תורה ולא נתפשר" ● דרעי: "מבין את הלוחמים שלא רוצים לשרת עכשיו בצבא" ● גנץ: "הגיעה העת שהממשלה תעשה את המובן מאליו"

בורסת טוקיו / צילום: Associated Press, Eugene Hoshiko

עליות קלות באסיה. מחיר הזהב זינק במרץ ב-9.8%

היום חוגגים את יום שישי הטוב, ולכן לא יתקיים מסחר בבורסות באירופה ובוול סטריט ● אמש ננעלה וול סטריט בירוק, מדד ה-S&P 500 שבר שיא בפעם ה-23 מתחילת השנה ● מחיר הביטקוין עומד על 70.5 אלף דולר למטבע

מישל וונטסוס, לשעבר מנכ''ל ביוג'ן / צילום: Quris

"ביוג'ן הייתה פסגת הקריירה שלי עד כה": המנכ"ל לשעבר מדבר על התוכניות לעתיד

מישל וונטסוס היה מנכ"ל ביוג'ן בתקופה שבה הייתה במוקד תשומת הלב בעקבות התרופה החדשנית שלה לאלצהיימר, אבל בסוף שילם בכיסאו על הכישלון שלה בשוק ● בראיון ל"גלובס", הוא מגיב על הביקורת שהושמעה נגדו, מספר אילו חברות מעניינות אותו עכשיו ומדבר על ההשקעה שלו בקיוריס הישראלית ● על המיזם החדש שהוא מקים בסינגפור, הוא עדיין לא מוכן לפרט

דובר צה''ל, תא''ל דניאל הגרי / צילום: דובר צה''ל

דובר צה"ל: בכיר בחמאס חוסל בביה"ח שיפא

נזק נגרם לחצר בית בשלומי אחרי רצף אזעקות בגליל המערבי • דיווח: ישראל תקפה אזור פעילות של חיזבאללה בדמשק, 2 נפצעו • בית הדין בהאג הורה לישראל להכניס סיוע לעזה ללא הגבלה • מוקדם יותר: פצוע בינוני בפיגוע ירי בכביש 90 מצפון ליריחו • עדכונים שוטפים

חברת הסייבר הישראלית Coro (קורו) / צילום: CORO

המשבר בהייטק נגמר? סטארט-אפ ישראלי שני מודיע בתוך שבוע על גיוס של 100 מיליון דולר

חברת קורו (Coro) הישראלית, העוסקת במכירת מערכות סייבר לעסקים קטנים ובינוניים, הודיעה על גיוס של 100 מיליון דולר ● ככל שנודע, כספי הגיוס כולם הושקעו בחברה ולא בקניית מניות מיזמים או משקיעים קודמים ● כל הגיוס התבצע מקרנות הון סיכון זרות

הראלי בוול סטריט יימשך? זה מה שמלמדת ההיסטוריה

מדד המניות המוביל S&P 500 עשוי לסיים את הרבעון הראשון עם עלייה של 10% ● האם ניתן להסיק מכך שהמשך השנה יתאפיין בראלי? לפי מחקרים של כמה גופי השקעות, החדשות הרעות נוטות להגיע במחצית השנה השנייה

''התייצבות ושיפור, גם אם צנוע, ברוב הפרמטרים הפיננסיים של ההייטק הישראלי'' / אילוסטרציה: Shutterstock

אחרי שנה קשה, הרבעון הראשון של 2024 מראה מגמה חיובית בתעשיית הטק הישראלית

על פי נתונים חדשים מדוח ההייטק "Tech Review", ברבעון הראשון של 2024 חברות הסטארט-אפ הישראליות גייסו כ-1.6 מיליארד דולר ● מדובר בעלייה של כ-10% ביחס לרבעון הקודם וירידה של 10% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד ● 38% מסך הסכום הכולל גוייס בחברות הסייבר

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

הנקמה של פוטין בהודו, ומערכת יירוט הרחפנים החדשה של אלביט

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות

סם בנקמן-פריד / צילום: ap, Bebeto Matthews

סם בנקמן-פריד, מייסד בורסת הקריפטו FTX, נידון ל-25 שנות מאסר

בנובמבר האחרון חבר מושבעים בארה"ב מצא את סם בנקמן-פריד אשם ● היום, השופט בתיק קבע כי הוא ירצה 25 שנות מאסר ● "אני הייתי המנכ"ל ולכן האחריות היא עלי", אמר בנקמן-פריד עם מתן גזר הדין

הפגנת חרדים נגד גיוס בני ישיבות,ירושלים / צילום: Reuters, Ammar Awad

מהתקציבים שייעצרו ועד לדיוני החירום באוצר: כל מה שכדאי לדעת על הצו הדרמטי בנוגע לחוק הגיוס

בהתאם לצו הביניים שהוציא בג"ץ, תקצוב הישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים ייעצר כבר בשבוע הבא ● בשלב זה, התמיכה בכ-44 אלף תלמידי ישיבות צפויה להיעצר ● באגף החשב הכללי במשרד האוצר, שאמונים על ביצוע התשלומים מתקציב המדינה, מתכוונים ליישם את הצו במועד ● איך זה יעבוד? גלובס עושה סדר

קרן כהן חזון, מנכ''לית ובעלת השליטה בתורפז / צילום: ששון משה

תורפז רוכשת יצרני חומרי טעם בלגית-גרמנית תמורת 48 מיליון דולר

תורפז צפויה לרכוש את קבוצת קלאריס & ווילך באמצעות חברת הבת שלה - פיט ● החברה מייצרת חומרי הגלם היחודיים לתחום הבשר והאפייה ומחזור המכירות שלה הסתכם ב-35.1 מיליון דולר ב-2023

קבינט המלחמה. ללא נשים במוקד קבלת ההחלטות / צילום: קובי גדעון-לע''מ

המלחמה חושפת את אוכלוסיית הנשים לסיכונים חריגים. איך אפשר להתמודד איתם?

מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות ● הפעם, בשיתוף שדולת הנשים, על האתגרים שמציבה המלחמה בפני נשים ● נשים סובלות יותר מהיעדר ביטחון אישי וכלכלי - ובכל זאת הן לא נמצאות במוקד קבלת ההחלטות