גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כשמגפת הקורונה דועכת, מלחמת הסחר מתחדשת

מתיחות הסחר בין ארה"ב לסין - גורם מרכזי בחששות המשקיעים לפני משבר הקורונה - חוזרת, ובגדול ● הסבב השני של המלחמה מציב במרכז נושאים כמו ריגול, סייבר והגנה על מידע - והחברות הפועלות בתחומים אלה מעוררות עניין בשוק ההון

מלחמת סחר בין ארה"ב לסין / שאטרסטוק
מלחמת סחר בין ארה"ב לסין / שאטרסטוק

כשברקע מתמקדים השווקים במאמצי הממשלות לפתוח מחדש את הכלכלות שלהן, תוך תמיכה מסיבית של הבנקים המרכזיים והרחבות פיסקאליות דרמטיות, קיימת לעת עתה התעלמות כמעט מוחלטת מהתפתחויות דרמטיות יחסית במתיחות בין ארה"ב וסין.

כזכור, במהלך 2018 ורוב 2019 הפוקוס המרכזי של השווקים הגלובליים היה מלחמת הסחר בין ארה"ב וסין, שנכנסה לשנת חורף בינואר השנה, עם החתימה על הסכם הביניים "שלב 1" בין המעצמות. כעת, עם הבחירות בארה"ב מעבר לפינה, ומשבר הקורונה ששינה הכול, נראה כי מלחמת הסחר הולכת ומתחדשת.

המתיחות המחודשת התחילה עם ההאשמה של נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, כי סין אחראית להתפרצות הווירוס בעולם, כשהוא רמז לא מעט בשבועות האחרונים כי היתה כאן כוונת זדון מצידה של סין וכי הנושא נמצא בבדיקה. בנוסף, טראמפ האשים כבר באפריל את ארגון הבריאות העולמי בהתנהלות כושלת בכל הנוגע להמלצותיו להתמודדות עם הווירוס ברמה העולמית. מעט אחר כך ארה"ב הפסיקה את המימון שלה לארגון הבריאות העולמי.

באותה העת, טראמפ חטף הרבה אש מכיוון התקשורת, בטענה כי הוא מחפש אשמים להתנהלות כושלת של ממשלו, אך ממש לפני מספר ימים, דיווח העיתון הגרמני דר-שפיגל כי סין ביקשה מארגון הבריאות העולמי לדחות את ההצהרה כי מדובר במגפה עולמית, וכן לדחות את הדיווח כי קיים מה שאנו למדנו להכיר כ"הדבקה בקהילה" בין אדם לאדם. על פי המודיעין הגרמני, שיחה זו התקיימה ב-21 בינואר, וארגון הבריאות העולמי חיכה עד 11 במרץ להכריז זאת.

ידיעה זו מהווה עדות חותכת לכך שסין, בפעולותיה, תרמה להתפשטות הנגיף ברחבי העולם, שכן העיכוב בהכרזה הוביל לכך שמדינות לא נקטו אמצעים נדרשים להכלתו של הווירוס עוד בהתחלה. בעיקר מאירה ידיעה זו את תגובותיו של טראמפ בחודש שעבר בכל הנוגע לארגון הבריאות העולמי באור אחר לחלוטין. מובן שמתח זה סביב חלקה של סין בהתפשטות הווירוס בעולם שקול לשפיכת חבית נפט (מאוד זולה בימים אלו) על מדורת מלחמת הסחר בין ארה"ב וסין.

ואם כל זה לא מספיק, נראה שסין פשוט לא עומדת בהסכם שלב 1, לפחות על פי נתוני הרבעון הראשון. על פי ההסכם, סין התחייבה לרכוש סחורות מארה"ב בהיקף 200 מיליארד דולר מעל הרמה של 2017, שעמדה על 130 מיליארד דולר, ולעומת 107 מיליארד בלבד שארה"ב ייצאה לסין ב-2019.

על פי נתוני הרבעון הראשון, ארה"ב ייצאה לסין סחורות בהיקף של 22 מיליארד דולרים בלבד, כמחצית מההתחייבות בהסכם לשלב זה. על פי ההערכות, עוד לפני המשבר, סין לא יכלה לעמוד בהיקף הרכישות שהוסכם עליהן, לא כל שכן אחרי התפרצות משבר הקורונה שהביא עימו מיתון עולמי חסר תקדים. בגלל משבר הקורונה, ההערכות הרווחות היו כי ארה"ב תתעלם מאי-עמידתה של סין בהיקף רכישות הסחורות, אך ההתפתחויות של התקופה האחרונה מראות את ההיפך. טראמפ התבטא מספר פעמים כי הוא לא מתכוון לוותר על הסכמות שלב 1, וכי ההסכם אינו נתון למו"מ מחודש.

במקביל, טראמפ החל לשלוח איומים מחדש לכיוונה של סין, החל בהטלת מכסים מחדש (על פי טראמפ, המכסים הם כלי הנשק האולטימטיבי), בחינה של החזר החוב לסין, ולאחרונה ניתנה הוראה לקרן פנסיה ממשלתית פדרלית (The Thrift Savings Plan) שאוסרת עליה השקעה חדשה במניות סיניות. טראמפ הגדיל לעשות רק בסוף השבוע האחרון, כאשר הורה להאריך את המגבלות של יצרניות שבבים לספק סחורה ל-Huawei ובנוסף אמר בראיון כי אף ישקול את המשך היחסים בין ארה"ב וסין.

דעת הקהל בארהב לגבי סין

במבט לחודשים הבאים סביר כמובן להניח, שמלחמת המילים בין ארה"ב וסין רק תחריף ברקע הבחירות, כאשר ביידן, המועמד הדמוקרטי, שם לו למטרה לתקוף את טראמפ סביב התנהלותו מול סין ולצייר אותו כמפסיד מולה. כך, לפני שבועיים יצא ביידן במספר התבטאויות חריפות בנושא, והעלה קמפיין מודעות רחב בנושא.

חשוב לציין כי דעת הקהל בארה"ב אינה רואה באור חיובי את סין, וזאת בלשון המעטה. באופן עקבי, יותר מ-60% מהאמריקאים רואים את סין באור שלילי. לאור זאת, אסטרטגיה של החרפת הרטוריקה מול סין והבלטת אחריותה להתפשטותו של הווירוס בעולם צפויה לעזור לממשל טראמפ להסביר את המצב הכלכלי הנוכחי ואת שיעורי האבטלה הגבוהים.

ללא צל של ספק, לטראמפ יש משוכה גבוהה לעבור אם הוא יהיה מעוניין לקבל את אמון הציבור האמריקאי בשנית. נראה כי לאור המצב הכלכלי הקשה, החרפת מלחמת הסחר מול סין, לפחות ברטוריקה, תהיה האסטרטגיה המועדפת עליו בחודשים הקרובים. מאחר שהשווקים עדיין ממוקדים בכמות הנדבקים היומית ובקצב פתיחת הכלכלות בעולם, נראה כי נושא זה קצת נדחק לשוליים, אך להערכתנו, ככל שנתקרב למועד הבחירות, הפוקוס סביב המתיחות בין ארה"ב וסין רק יגבר ויחד איתה האי-ודאות בשווקים.

התלות בטכנולוגיה בעידן מלחמת הסחר המתחדשת

התפתחותה המחודשת של מלחמת הסחר בין סין וארה"ב צפויה להשפיע על ענפים וחברות רבות, והיקף ההשלכות תלוי כמובן בהיקפה ובעומקה של המלחמה. בעבר הלא רחוק כבר ראינו שהצדדים יכולים להרחיק לכת במלחמה הזו, והשלב השני שלה עלול להיות חמור יותר נוכח הגורמים שהוזכרו לעיל, אך בעיקר נוכח הבחירות בארה"ב, התפשטות המגפה, חילופי האשמות ואי-עמידה של סין בתנאי ההסכם שהושג בתחילת השנה, ושהיווה את השלב הראשון בהסכמי הסחר.

ברקע ממשיך הנושא הטכנולוגי להוות, ככל הנראה, את הבסיס למלחמה בין המעצמות, כאשר ארה"ב חרדה להשלכות הביטחוניות הנגזרות משליטה של חברות סיניות בתשתיות תעבורת הנתונים. שליטה זו עשויה לאפשר לממשל הסיני גישה למידע ולנתונים שעשויים לשמש אותו, על פי הטענות, לצורך ריגול תעשייתי, מדיני וביטחוני, שיוביל לבסוף לשינוי מאזן הכוחות בעולם.

גם אם מדובר בקונספירציה של הממשל האמריקאי וגם אם לא, עדיין הנושא מעלה על סדר היום את הצורך באבטחת נתונים ולוחמת סייבר בכל שרשרת המידע, שכל חוליה שלה עשויה להיפגע כתוצאה ממתקפה של צד עוין, ומציבה את החברות העוסקות בתחום במוקד העניין של המשקיעים.

הגנה על המידע הוא תחום שהתרחב וצמח ביחד עם התרחבות השימוש שלנו ברשתות התקשורת, והצורך בהגנה מפני התקפות סייבר אינו חדש. כמות ההתקפות בעולם של גופים פירטיים, לצד התקפות מטעם חברות ומדינות, רק התרחב בשני העשורים האחרונים. לא רק היקף ההתקפות, אלא גם סוג ההתקפות ומטרתן התרחבו מאוד בשני העשורים האחרונים, עד כדי כך ש"האקונומיסט" הגדיר את לוחמת הרשת (מתקפות הסייבר) כזירה חמישית לצד הזירות המסורתיות: היבשה, הים, האוויר והחלל.

לצד התרחבות זו, מובן שהצורך במוצרי הגנה הלך והתרחב, ואיתו היקף החברות והפתרונות המוצעים. גם חברות מהתחום הביטחוני, כדוגמת אלביט מערכות, החלו לפני שנים רבות בפיתוח קו מוצרים עבור הזירה החמישית. היקף השימוש במוצרי הגנה יתרחב גם בעתיד, עם הצורך ההולך וגדל בהיקף השימוש של מוצרים קיימים לצד פיתוחים חדשים לצורך העמקת ההגנה, התאמתה לאיומים החדשים והצורך ברובדי הגנה רבים יותר בכל תעבורת נתונים והרשת.

הנושא קיבל משנה תוקף כבר היום בעידן הקורונה, על רקע העלייה החדה שנרשמת בשימוש בפלטפורמות דיגיטליות, והוא יהפוך להיות רלוונטי יותר ויותר עם התפתחות ה-5G. הדור החמישי של רשתות התקשורת הסלולריות אינו עוד שדרוג של רשת קיימת, והמבנה הייחודי מאפשר חיבור בקצב נתונים גבוה והשהיה נמוכה. טכנולוגיה זו תאיץ את ההתפתחויות בתחום של ערים חכמות, בתים חכמים ורכבים אוטונומיים. אלו חושפים אותנו להתקפות סייבר הרסניות יותר, לא רק גניבת זהות ונתוני אשראי, אלא אופציה של פגיעה בתשתיות באופן שעשוי לפגוע פיזית באוכלוסייה.

זה לא מדע בדיוני, ושליטה בתשתיות מדינה הפכו להיות איום ממשי, ודוגמאות לכך היו כבר בעבר. בן אם מדובר בתשתית החשמל או המים, תחבורה ציבורית ורכבות, בנקים ועוד, מתקפת סייבר מצד גופים עוינים עשויה להיות הרסנית לאנשים פרטיים, חברות ומדינות, ויש בה הכוח לשנות את מאזן הכוחות בעולם.

ההתפתחות והתלות ההולכת וגוברת בטכנולוגיה, מצריכה משאבים הולכים וגדולים לצורך הגנה על מערכות הן בסקטור הפרטי והן בסקטור הציבורי ובעיקר המדיני והצבאי. מלחמת הסחר בין סין וארה"ב רק מעמיקה את ההבנה של צורכי ההגנה ההולכים וגוברים על מערכות המחשוב, רשתות התקשורת ומאגרי הנתונים.

לכן תחום הסייבר ימשיך להערכתנו ליהנות מעניין הולך וגובר ללא קשר למצב הכלכלי. גם אם ממשלות יקטינו את תקציבי הביטחון, אלו יקטנו בזירות המסורתיות, בעוד תחום הלוחמה הטכנולוגית בכלל ולוחמת הסייבר בפרט ימשיכו ליהנות מהפניה וגידול בתקציבים.

בצד השני, כמות החברות הפועלות בתחום הסייבר כל הזמן גדל, והמשקיעים הישראלים חשופים בעיקר לחברות המקומיות הגדולות והמוכרות, כדוגמת צ'ק פוינט ופאלו אלטו, אבל בעולם קיימות מאות חברות הפועלות בתחום, ועשרות שנסחרות מעבר לים, חלקן נהנות מעליות חדות בתקופה האחרונה אחרי שלא רוו נחת בשנה שעברה.

עם אלה ניתן למנות את OKTA ו-Zscaler, המציעות פתרונות הגנה שונים וחדשניים המותאמים לענן, בשונה מהחברות המסורתיות יותר כמו צ'ק פוינט. ההכנסות של החברות הללו צומחות בשיעורים דו-ספרתיים גבוהים מאוד, מגמה שצפויה להימשך על פי הערכות הקיימות בשוק. מניות החברות הכפילו את שוויין בחודשיים האחרונים, לאחר החולשה שאפיינה אותן במהלך 2019, תוך הבנה גדלה והולכת בצורך של המוצרים שאותן הן מספקות. 

הכותבים הם מנהל מחלקת מאקרו בפסגות ומנהלת מחלקת מחקר בפסגות. אין באמור ייעוץ/שיווק השקעות או תחליף לייעוץ/שיווק המתחשב בנתונים של כל אדם, או תחליף לשיקול דעתו של הקורא, והוא אינו הצעה לרכישת ניירות ערך

עוד כתבות

ראש אמ''ן, אלוף אהרון חליוה / צילום: דובר צה''ל

ראש אמ"ן האלוף אהרון חליוה הודיע על פרישה מצה״ל

חליוה הודיע היום על פרישה, חצי שנה אחרי המחדל המודיעיני העמוק של ה-7 באוקטובר ● במכתב שחיבר לרמטכ"ל, כתב כי "אגף המודיעין בפיקודי לא עמד במשימה עליה אנו אמונים. לעד אשא עימי את הכאב האיום של המלחמה"

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

קשת שביט, חוקרת בפרויקט Candle של נאס''א / צילום: שמוליק עלמני

"ניצלתי בנס": הצעירה שהגיעה עד לפרויקט השאפתני של נאס"א

בגילה הצעיר במיוחד קשת שביט הספיקה להיות חתומה על מאמר פורץ דרך בשער מגזין Science היוקרתי, ועובדת בפרויקט של נאס"א על מחקר שעתיד לדייק את המידע שיש לנו על כוכבים ● ב-7 באוקטובר היא הייתה בביתה בקיבוץ בארי, כשמחבלים ניסו לחדור אליו: "הוא ספג הרבה כדורים, ניצלתי בנס" ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

לוטרה. דגי בריכות הנוי חוסלו כמעט לחלוטין / צילום: Shutterstock

קרבות על טריטוריה, פלישות וחיסולים: משפחות הפשע של סינגפור הן בכלל לוטרות

הסגרים שהונהגו בקורונה נתנו לבעלי חיים רבים הזדמנות להשתלט על שטחים אורבניים ● בתום המגפה הם נדחקו בחזרה לשיפולי הערים, אבל לא הלוטרות בסינגפור: אלה עושות שם שמות אפילו על חשבון קרוקודילים

מייסדי קוואק: אלון לב, רן רומנו, ליאור פנסו ויובל פרנבך / צילום: QWAK

ארבעת היזמים יוצאי ענקיות הייטק שזיהו את החולשות של הארגונים הגדולים במשק

קוואק הוקמה במטרה לספק פתרון מקצה לקצה לחברות בהטמעה, בתפעול ובניהול יישומי בינה מלאכותית, ועוזרת לחברות ליישם מודלים של למידת מכונה ● בקוואק לא מסונוורים מטרנד ה-AI:" גם אם אנחנו על הגל, חייבים להיות קשובים לשוק"

מפגינים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Lev Radin

ההפגנות הפרו-פלסטיניות באוניברסיטאות העלית בארה"ב צוברות תאוצה

כניסתו של פרופסור שי דוידאי, ישראלי המרצה באוניברסיטת קולומביה, נחסמה ● עשרות נעצרו באוניברסיטת ייל לאחר שהקימו מחנה אוהלים בקריאה לשחרור עזה

היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

בג"ץ הגיוס: היועמ"שית אישרה ייצוג נפרד לממשלה בשל פערי העמדות

הממשלה תקבל ייצוג נפרד בבג"ץ הגיוס שיתקיים ביוני בהרכב מורחב של תשעה שופטים ● הסיבה: הפערים הגדולים בין עמדת הממשלה לבין עמדת היועמ"שית בהרב-מיארה ● הממשלה צפויה לשכור עו"ד פרטי 

איילת שקד / צילום: שלומי יוסף

מיליון וחצי שקל על משרה חלקית: איילת שקד מציגה - כך מכינים נקניקיות גם בעסקי הנדל"ן

איילת שקד השוותה בין מינוי בכירים במערכת המשפט להכנת נקניקיות ("מי שלא עומד בחום, שלא ייכנס למטבח") ● מעניין מה הייתה אומרת על מינוי פוליטיקאית לתפקיד בכיר במגזר העסקי

אילוסטרציה: Shutterstock

יותר מחצי מהתשואה נמחקה: הסיבות לירידות החדות בוול סטריט, ומה קרה לאנבידיה?

מדד הפחד מתקרב לשיא, S&P 500 נמצא ברצף הירידות הארוך ביותר מאז 2022, והשבוע האחרון היה הגרוע ביותר של הנאסד"ק מאז 2022 ● מה עומד מאחורי המגמה? האינפלציה, המצב הגיאו-פוליטי המורכב וגם הפסימיות בנוגע לענף השבבים

גילון בק, ריצ'רד פרנסיס, אייל פסו / צילום: תמר מצפי, אלעד מלכה, Gauzy

בדרך לנאסד"ק: הישראלית שמאמינה שהשוק הזה יגיע ל-124 מיליארד דולר ב-2028

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● גאוזי, יצרנית הזכוכית החכמה מתל אביב בדרך לנאסד"ק ● טבע משנה את אופן דיווח התוצאות שלה על בסיס גיאוגרפי ● וסנסטאר, חברת הפורטפוליו של קרן פימי הציגה תוצאות חלשות לרבעון

צילום: Eduardo Munoz Alvarez (AP) (עיבוד תמונה)

הטעויות הנפוצות שמשקיעים עושים בהשקעה באג"ח ממשלתיות

בוול סטריט ג'ורנל מרחיבים על הטעויות הנפוצות של משקיעים באיגרות חוב ממשלתיות ● להערכתם, הטעות הנפוצה ביותר היא בהשקעה בקרנות אג"חיות שנסחרות בתנודתיות ● במקביל הם מסבירים כי כיום, תשואות האג"ח הממשלתיות קצרות הטווח אטרקטיביות יותר מאשר ארוכות הטווח

איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו? / עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

לאמיצים בלבד: איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו

המתיחות בין איראן לישראל הביאה את מדדי הפחד בארץ ובחו"ל להיסחר סביב שיא של חמישה חודשים ● ממה מורכבים מדד הפחד הישראלי והאמריקאי? איך משקיעים בהם? ואיזה פרדוקס גלום בתוכם? ● גלובס עושה סדר

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

טסלה 3 / צילום: יח''צ

טסלה מורידה את מחירי הדגמים בישראל. כמה הם יעלו?

כחלק ממהלך גלובלי של החברה, שהחל בסוף השבוע בארצות הברית, טסלה מוזילה את המחירים של דגמי טסלה 3 וטסלה S ● במקביל, סימנים ראשונים לכך שהקיצוץ הגלובלי בכוח האדם עליו הכריזה טסלה החודש, מגיע גם לישראל

ענבר שעשוע בר ניר ועדי אטון לפידות / צילום: דרור סיתהכול

קרן משפחת שעשוע תחלק 6 מיליון שקל לבעלי עסקים ששירתו במילואים

מענקי הצמיחה יינתנו לפי שיטה שבה בעלי עסקים שמגישים מועמדות צריכים במקביל לבחור מי מעמיתיהם ראוי לקבל את הכסף ● מאז פרוץ המלחמה חילקה הקרן 21 מיליון שקל למטרות שונות ● ישראל מתגייסת

פרופ' יוג'ין קנדל / צילום: מיכה לובטון

הוא היה אחד האנשים הקרובים לנתניהו, היום הוא חושף: "לא הייתי מחזיק במשרד שלו חודש"

יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה לשעבר, יוג'ין קנדל, בטוח: "אם ישראל לא תשנה כיוון בהקדם, הכלכלה תקרוס, והמדינה עמה" ● לדבריו, כדי שנבואת הזעם לא תתממש צריך להקים ממשלה שתנהל סיכונים לטווח הארוך בכל תחומי חיינו ● הוא לא פוסל אפשרות להיות שר האוצר הבא, אבל "לא כזה שתפקידו העיקרי הוא לחלק הטבות" ● האזינו

עלי חמינאי נפגש עם משפחות הבכירים שחוסלו בסוריה, אפריל 2024 / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

החישוב הגרעיני של איראן נעשה כעת מסוכן יותר

המנהיג העליון חמינאי בוודאי תוהה אם מצבה של הרפובליקה האסלאמית היה טוב יותר לו כבר היה ברשותה נשק גרעיני ● המערב אינו צריך להמעיט בצורך של חמינאי להשאיר מורשת מפוארת

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה ירוקה בתל אביב: מדד ת"א בנקים 5 זינק בכ-4%

מדד ת"א 35 קפץ ב-1.1% ות"א 90 הוסיף לערכו כ-1.4% ● הדולר חצה רף של 3.8 שקלים ונחלש חזרה בסוף השבוע ● S&P הודיעו על הורדת הדירוג של ישראל מרמה של AA- ל-A+ ● הסיכויים להפחתת ריבית בישראל וארה"ב הולכים ומתרחקים ● בעוד שבישראל יתקיים שבוע מסחר מקוצר לרגל החג, בוול סטריט יפרסמו דוחות כמה מענקיות הטכנולוגיה המשתייכות לשבע המופלאות

נתב''ג בליל התקיפה האיראנית. השמיים נסגרו במפתיע / צילום: Reuters, Nir Keidar

הטיפים והטריקים: איך לקנות ביטוח נסיעות לחו"ל?

עשרות אלפי ישראלים נותרו ללא טיסות אחרי ששורת חברות הודיעו על ביטול הטיסות לארץ וממנה ● האם הכיסוי לביטול נסיעה שמציעות חברות הביטוח יבטיח לכם פיצוי? מה קורה אם גויסתם למילואים? וגם: מתי כדאי לרכוש את הביטוח והטיפ שיחסוך לכם מאות שקלים בהשכרת רכב בחו"ל

הפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, אתמול (ש') / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"ארגון טרור השתלט": גל הפגנות נגד ישראל באוניברסיטת קולומביה

ביום חמישי האחרון, נעצרו מעל מאה סטודנטים שהשתתפו בהפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, וההפגנות מאז נמשכות במלוא עוזן ● פרופ' שי דוידאי מבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה צייץ בעקבות האירועים: "ארגון טרור השתלט על האוניברסיטה והמדינה צריכה להתערב ולהשתלט על הקמפוס"