גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מאות דירות חדשות במיקום מנצח במרכז תל אביב? כך נשאר פרויקט פינוי בינוי תקוע במשך שנים

מאות דירות חדשות במיקום מנצח בלב העיר? מסתבר שאפילו כאשר מדובר באזור נחשב, בין בית המשפט לתחנת הרכבת, ובחברות מובילות, פרויקט פינוי בינוי יכול להיתקע לשנים

רחוב דפנה בתל אביב. פרויקט הפינוי בינוי נתקע / צילום: איל יצהר, גלובס
רחוב דפנה בתל אביב. פרויקט הפינוי בינוי נתקע / צילום: איל יצהר, גלובס

מי שנכנס לאתר האינטרנט של יזמית הנדל"ן אאורה, יגלה שם בין עשרות הפרויקטים של החברה את פרויקט מתחם דפנה. "מתחם דפנה", נכתב באתר, "נמצא בלב תל אביב, בסמוך לבית החולים איכילוב ולבית המשפט, לתחנת הרכבת סבידור ולכיכר המדינה. במסגרת הפרויקט ייבנה מגדל מגורים יוקרתי, בן 25 קומות ובו דירות מעוצבות עם מרפסות שמש, פיתוח סביבתי, מועדון דיירים יוקרתי, מבואה מפוארת עם שומר צמוד וחניה תת-קרקעית".

שלוש שנים חלפו מאז דיווחה אאורה לבורסה על זכייתה במכרז להקמת הפרויקט, השוכן על דרך נמיר ורחוב דפנה בתל אביב. במסגרת הפרויקט, כך דיווחה אאורה, היא תהרוס 69 דירות ישנות ותבנה 208 חדשות - 30 מהן מיועדות להשכרה ארוכת טווח, לצד שטחי מסחר בקומת הקרקע ומבנה ציבור. תמהיל הדירות יכלול דירות החל מ-3 ועד 6 חדרים, וכן מיני פנטהאוזים ופנטהאוזים.

אבל אף שמדובר במיקום סופר-מבוקש בתל אביב, הפרויקט לא מתקדם כל כך מהר.

גיל גבע, יו"ר קבוצת תדהר / צילום: רונן אקרמן

תת-המתחם שבו זכתה אאורה הוא אחד ממבין שישה במתחם דפנה, שכולם צפויים לעבור תהליך של פינוי-בינוי, שבמהלכו ייבנו כ-1,400 דירות חדשות במקום 471 ישנות. בחמישה מתתי-המתחמים היזמים הם חברת נווה, חברה-בת של נכסים ובניין מקבוצת אי.די.בי, בשיתוף עם חברת תדהר, שרכשה בזמנו את זכויותיו במתחם של עו"ד יורם יוסיפוף ז"ל, שהחזיק זכויות רבות במתחם.

בחלק מתתי-המתחמים השיגו נווה ותדהר את הרוב הדרוש מקרב הדיירים, של 80%, לתחילת ביצוע הפרויקט: כך למשל, במתחמים 5 ו-2 כבר הושג הרוב הדרוש, אך באחרים עדיין לא גובש רוב של 80%. עניין של זמן, מעריכים גורמים המקורבים לנושא.

שונה בתכלית השינוי הוא המצב במתחם 6, שם חתומים הדיירים מול שני יזמים: כ-60% חתומים מול אאורה, בעוד כ-30% חתומים מול אקרו נדל"ן ותדהר. היתר - יושבים על הגדר. העובדה הזו, מודים גורמים בקרב הדיירים, יוצרת מבוי סתום. "הפרויקט תקוע", מודה אחד הדיירים, וזאת למרות שאאורה זכתה במכרז, והיא מצידה מתקדמת לפי אבני הדרך כאילו אין מגבלת רוב. נכון לעכשיו, כל עוד לא תצליח אאורה לשכנע חלק מ"היושבים על הגדר" לחתום מולה, וכן להעביר אליה חלק מחתומי אקרו - אין פרויקט. לפני כשבועיים פרסם משרד המשפטים הצעה להקטין את הרוב הדרוש בפרויקטים של פינוי בינוי מ-80% ל-66% בלבד. אם זה יקרה - מהלך השגת הרוב בתת-מתחם 6 בדפנה, יהיה פשוט בהרבה.

רקע: מכרז שהוא "דיירים אוריינטד"

נחזור קצת אחורה: הרעיון בדבר פרויקט פינוי בינוי במתחם דפנה מסתובב כבר כעשרים שנים. לדברי עו"ד רן הירש, המתגורר במתחם ואף יושב בנציגות של דיירי מתחם 6, הוא זה שנטע את הרעיון בקרב אנשי העירייה, עוד לפני שמישהו ידע מה זה פינוי בינוי. בשלב כלשהו התחילו שני אחים שהחזיקו כמה דירות במתחם להחתים דיירים. החתימות נאספו בעיקר מדיירי תתי-המתחמים 1-5, בעוד שבתת-מתחם 6 הוחתמו משום מה רק בודדים. למה? אף אחד לא יודע לתת לכך תשובה, ויש המעריכים כי ב-6 קמה אופוזיציה בשעתו. על הדרך נאלצו להתמודד גם עם התנגדות של דיירי שיכון הקצינים הסמוך, שטענו כי הפרויקט המתוכנן יסתיר להם את השמש. ההתנגדות נדחתה.

בטרם נכנסה אאורה לתת-מתחם 6, תמונת המצב שם הייתה כזו: חלק מהדיירים היו חתומים היסטורית בהסכמי "נו שופ" (הסכמים המקנים בלעדיות) מול נווה (אז נווה גד). כמה דיירים במתחם, שסברו שההסכמים מול נווה אינם טובים, החליטו לקחת את העניינים לידיים. הם בחרו בחברת יסודות כמינהלת מטעם הדיירים; במשרד עו"ד יגאל ארנון כמייצגם; באדריכל משה צור ובשמאית נחמה בוגין. בתום עבודה מפורטת ומאומצת פורסם מכרז הקורא ליזמים להרים את הכפפה. במכרז, נוסף לאאורה, השתתפו חברות מובילות, כמו שיכון ובינוי, אפריקה מגורים, אשדר, אזורים, תדהר ואקרו נדל"ן. המכרז קבע מינימום, ומי שהציע את התמורה הגבוהה ביותר מעבר לכך, היה אמור להיות הזוכה. "זה לא היה משא ומתן", מספר אחד הדיירים, "אנחנו קבענו מה אנחנו דורשים, והיזמים שהתמודדו התאימו את עצמם לדרישות שלנו, בשונה ממקרים אחרים שבהם נעשה מו"מ".

"ראיינו חברות ניהול", מספר חבר בנציגות, "ובחרנו ביסודות. אחרי זה עשינו מכרז כדי לבחור אדריכל, שמאית, ועו"ד. הכול מאוד פורמליסטי ומסודר, הקפדנו שזה יהיה מאוד שקוף. המכרז כולו הוא 'דיירים אוריינטד'. היו כמה הצעות, ואאורה נתנה את ההצעה הכי טובה מבחינת התמורה לדיירים".

יעקב אטרקצ'י, מנכ"ל אאורה / צילום: איל יצהר, גלובס

אאורה התחייבה, בין היתר, לתת תוספת של 36 מ"ר לדירה, חניה, ושדרוג משמעותי בקומות: כך, דיירי תת-מתחם 6, שכיום כולל ארבע קומות, יקבלו דירות בקומות 11-21, ואילו הדירות בקומות שמתחת, שמחירן נמוך יותר, יישארו בידי היזם לשיווק בשוק חופשי.
גורמים בתתי-המתחמים האחרים אומרים כי ההצעה של אאורה היא בגדר התאבדות כלכלית, וכי אין סיכוי שהחברה תצא מהפרויקט ברווח.

בכל מקרה, לא ברור אם לפני או אחרי הזכייה של אאורה, ההסכמים שהיו לחלק מהדיירים מול נווה, פקעו, ולוואקום הזה נכנסה קבוצה הכוללת את תדהר, רוגובין, אקרו נדלן, וחצור-וינלס, העוסקת בייזום פרויקטים. המצב יצר אנומליה כלשהי: מצד אחד, אאורה זכתה במכרז שעשו הדיירים עצמם. מצד שני, חלק מהדיירים חתומים עם גורם אחר.
עם הזמן, החליטו למעשה כל הגורמים היזמיים - למעט אקרו - לסגת מתת-מתחם 6. באתר האינטרנט של נווה, למשל, מצוין כי פרויקט ההתחדשות העירונית שלה בדפנה כולל את מתחמים 1-5 בלבד.

מאז הזכייה ועד עתה היו מעת לעת דיבורים בין אאורה לאקרו בדבר שיתוף פעולה אפשרי בפרויקט, אך הדבר לא הניב תוצאות, וגורמים המקורבים לנושא טוענים כי לאור העובדה שאאורה מחזיקה במרבית החתימות, אקרו אינה מקדמת כל תהליך בתת-מתחם 6, ובפועל, ויתרה אף היא על המתחם.

התסבוכת: "טורקים את הטלפון"

אלא שגם אם אקרו שומרת על פסיביות, לא כך הדיירים החתומים מולה. אלה שכרו את עו"ד ארנון יהב, המייצג דיירים גם בכמה מהמתחמים האחרים, והם דבקים בחתימותיהם לאקרו ובהתנגדותם לאאורה. עד היום, לא ברור מה הרקע לכך: דיירים ב-6 יודעים רק לומר שאנשי "קבוצת יהב", "לא מוכנים לדבר עם שאר הדיירים, כשמתקשרים אליהם הם טורקים את הטלפון, ולמעשה הם לא מציגים שום נימוק ולא מאפשרים שום פתח לתקשורת. למעשה, אנחנו אפילו לא יודעים אם הם חתומים כלפי מישהו".

"אם את שואלת אותי", אומר גורם המקורב לנושא, "ההתנגדות אינה עניינית, כי אאורה באמת נותנת תמורה גבוהה, בטח בהשוואה למה שמקבלים דיירי המתחמים האחרים, אלא זו התנגדות אמוציונלית. נוצר חוסר אמון בין שתי הקבוצות".

אחת הפעילות בקבוצה, בלהה הרמן, לא הייתה מוכנה להשיב לפניית "גלובס", ואילו יהב, שטען כי עליו לקבל אישור מלקוחותיו בטרם יסכים לדבר, שב ואמר כי לקוחותיו אינם מעוניינים לשתף פעולה לצורך הכתבה.

מתחם דפנה

בהתבטאויות עבר של חלק מאותם דיירים, שלא לציטוט, הם טענו כי יש מי מהדיירים (החתום מול אאורה) שקשור ליסודות, הם גם הביעו מורת רוח מכך שיסודות שותפה עם אאורה בפרויקט פינוי בינוי אחר, ברמת השרון (מה שלכאורה העניק יתרון לאאורה), וכן מהעובדה שיסודות גובה שכר טרחה של 6% משווי העסקה, מה שעלול לפגום ברווחיות של הפרויקט עבור היזם ובסופו של דבר, לאי מימוש של הפרויקט.

קובי ילוביץ', מנכ"ל יסודות, בתגובה: "התמודדתי בעבר עם הטענות האלה. יסודות לא הביאה את אאורה - אאורה נבחרה במכרז שערכו הדיירים, והמעורבות של יסודות הביאה לכך שהתמורה לדיירים מוקסמה. הפרויקט יהיה גמור אולי בשנת 2025, כך שעד אז יסודות עובדת בלי כסף. מעבר לזה, אני מממן משכר הטרחה את האדריכל, את השמאית, ואת עוה"ד".

"המכרז שעשינו היה אמור לענות על הבעיות העיקריות", מספר אחד הדיירים ב-6. "היה חשוב לנו שהמפרט הטכני של הדירות יהיה מאוד מפורט, כדי שלא אפשר יהיה לעגל פינות. הכנו את החוזה מראש, המכרז היה מאוד מסודר, זה היה מכרז אמיתי, לא היו העדפות ליזם כזה או אחר, ואאורה הגישה את ההצעה הטובה ביותר מבחינת הקצאת שטחים וגודל הדירות.

"אבל אז, מסיבות שלא ברורות לי, נכנסו לתמונה משרד עו"ד יהב, והדיירים חתמו מול אקרו. התוצאה היא שהמיעוט הזה שחתום מול אקרו, תוקע את הפרויקט. בינתיים, אאורה מתקדמים עם התכנון, אבל מתקשים להגיע לרוב של 80% שדרוש, בגלל המיעוט. עד שלא יפתרו את הבעיה, אולי עם הפרויקט יהיה תקוע".

היושבים על הגדר: מחכים לראות מי הרוב

זה באשר לקבוצה המתנגדת. מלבדם, יש גם את היושבים על הגדר. חלקם דיירים קשישים, שבאופן טבעי חוששים, אך לא רק: יש ביניהם גם מי שמחזיקים בדירות ב-6, אך כלל לא מתגוררים בהן, אלא משכירים אותן, ולהם לכאורה, אמור להיות האינטרס הגדול ביותר לקדם את הפרויקט. אלא שהמציאות, לא תמיד עובדת לפי מה שנראה רציונלי.
אחד מאותם דיירים שאינם חתומים מול אף גורם, הוא עו"ד יצחק מירון, המחזיק בדירה בתת-מתחם 6, ובכמה דירות נוספות בתתי-המתחמים האחרים. בסמוך למתחם ניצבת ישיבה תיכונית על שם אביו ז"ל, אליהו מירון, ומירון רצה שלתלמידי המכינה יהיה היכן להתגורר, ולצורך כך הוא אומר, רכש כמה דירות. בכל אופן, מספר דיירים במתחם 6 ממתינים למוצא פיו של מירון, ומי שיצליח להחתים את מירון, הם יחתמו לו בעקבותיו.
מירון אומר שאין לו עמדה לכאן או לכאן, ושהוא יחתום "למי שיוכיח שהוא מסוגל להחתים 80%". כלומר, הוא מסביר, אם יבוא אחד מהגורמים, ויראה שיש לו קצת למעלה מ-70% מהחתימות, כך שהצטרפותו של מירון ומי שנוהים אחריו, תשיג את הרוב של 80%, לו הוא יחתום.

רחוב דפנה / צילום: איל יצהר, גלובס

בקבוצה החתומה מול אאורה היו שמחים לו מירון היה חותם כבר עכשיו, ובעקבותיו שאר "אנשיו", כך שכוחם יגדל ואז אולי יצלחו ביתר קלות את משימת השגת הרוב. חלקם חוששים שהמבוי הסתום יוביל לכך שלאאורה יימאס, והיא תיסוג מהפרויקט, והם ייצאו קרחים מכאן ומכאן.

בינתיים, חלק מתתי-המתחמים כבר שיפרו את התנאים מול היזמים, למשל, תת-מתחם 5, שדייריו שכרו את שירותיהם של עו"ד שמואל לכנר, מנהל מחלקת נדל"ן בנשיץ ברנדס, ושותפתו, עו"ד שירה אוזיק. בתת-מתחם 3, שגם את דייריו לכנר מייצג, השגת הרוב קשה יותר, אך ב-2, המיוצגים בידי יהב (אותו יהב המייצג את הדיירים המתנגדים מ-6) כבר יש רוב של 95% ועומדים לפני קבלת היתר.

דיירי 6, ש"על העץ" יש בידיהם ההצעה הטובה ביותר, המעניקה להם את התמורה הגבוהה ביותר, בהשוואה לדיירי תתי-המתחמים האחרים, עומדים וצופים בהתרחשות בעיניים כלות. "הסיטואציה הזו, שבה המיעוט לא מאפשר לרוב לממש את רצונו", אומר אחד הדיירים בקבוצה, "ותוקע את הפרויקט, היא לא סבירה. אם המדינה חושבת להתקדם עם פינוי בינוי, היא צריכה להפעיל רגולציה יותר כבדה ברוב התהליך, ולקבוע שפרויקט יכול לצאת לדרך ברגע שיש רוב. עד שהמדינה לא תשנה את החוק, פרויקטים יישארו תקועים, כמו הפרויקט הזה". 

עוד כתבות

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

הנקמה של פוטין בהודו, ומערכת יירוט הרחפנים החדשה של אלביט

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: שלומי יוסף

העליון מגדיר מחדש את גבולות שכר הטרחה לעורכי דין בתביעות ייצוגיות

פסק דין שאישר פשרה עם סופרגז ואמישראגז קבע תקדימים בעניין שכר טרחת עורכי דין בתביעות ייצוגיות ● בין השאר נקבע כי שר הטרחה יוגבל לפי מדרגות מקסימליות, ודרך היישום לתשלום הובהרה ● בשוק יש שמברכים על ההסדרה, ואולם אחרים מזהירים: תפגע בתמריץ להשיג פיצוי מרבי

הראלי בוול סטריט יימשך? זה מה שמלמדת ההיסטוריה

מדד המניות המוביל S&P 500 עשוי לסיים את הרבעון הראשון עם עלייה של 10% ● האם ניתן להסיק מכך שהמשך השנה יתאפיין בראלי? לפי מחקרים של כמה גופי השקעות, החדשות הרעות נוטות להגיע במחצית השנה השנייה

תוכנית בת גלים / הדמיה: דרמן ורבקל אדריכלות

1,300 דירות במקום בסיס חיל הים בחיפה

תוכנית 'בת גלים' להקמת שכונה חדשה אושרה בוועדה המחוזית חיפה ● הרשויות שיכולות לקבל תמיכה מהרשות להתחדשות עירונית ● וגם: מאות יחידות דיור חדשות בגליל המערבי ● חדשות הנדל"ן

פרופ' דניאל כהנמן / צילום: יח''צ מטר

פרופ' דניאל כהנמן, זוכה פרס נובל לכלכלה, הלך לעולמו

כהנמן, בן 90 במותו, זכה בפרס נובל בכלכלה בשנת 2002 על מחקר בתחום של קבלת החלטות בתנאי אי-ודאות

מירי רגב, ליכוד / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

ועדות חקירה ממלכתיות תמיד הטילו אחריות אישית על ראש הממשלה?

עד כמה חריפה הביקורת שנמתחה על נתניהו בדוח מירון בהשוואה היסטורית? בדקנו ● המשרוקית של גלובס

בנק ההשקעות ג'יי. פי מורגן / צילום: Reuters, Mike Segar

האסטרטג של הבנק הגדול בעולם: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו"

בבנק ג'יי פי מורגן שוב מזהירים מפני ירידות בשווקים, למרות שהתחזיות שלהם לא פוגעות כבר שנתיים וחצי ● האם הפעם התחזיות שלהם יתממשו? ומה הם ממליצים למשקיעים?

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בעליות; אנבידיה צללה בכ-3%

הנאסד"ק עלה ב-0.5% ● מדד דאקס עלה ב-0.5%, הקאק ירד ב-0.3% ● גולדמן סאקס: לשוק המניות בארה"ב יש אפסייד מוגבל ● נובוקיור וסייברוואן מזנקות בטרום מסחר ● ערב הפסחא, מחירי הקקאו בשיא כל הזמנים, מה זה אומר לגבי יצרניות הממתקים הגדולות ומחירי השוקולד?

שי אהרונוביץ׳, מנהל רשות המסים / צילום: ניב קנטור

מס דירה שלישית חוזר לשולחן: "המערכות כבר מוכנות"

לדברי מנהל רשות המסים, שי אהרונוביץ', המדינה צריכה ליצור אחידות ולהפסיק לשנות את שיעורי מיסוי הנדל"ן בתדירות גבוהה ● עוד הוא הוסיף כי צריך לחשוב על מס דירה שלישית: "מבחינתנו זה צעד נכון שיעלה בתקציב 2025"

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ירידות קלות בנעילת הבורסה; אופקו הלת' זינקה בכ-8%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.3% ● הבורסה מסכמת את הרבעון הראשון: "מדדי ת"א-35 ות"א-90 רשמו תשואה חיובית של כ-5% וכ-11%, בהתאמה" ● זינוק של כ-50% בצבר ההזמנות של רפאל ● ביל אקמן: "מניית בורסת ת"א זמינה במחיר מציאה" ● דלק תחלק דיבידנד בסך של רבע מיליארד דולר ● בנק ישראל לא יאפשר לאחים נאוי לשלוט בישראכרט עם שיעור החזקות נמוך מ-30%

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

כלל: רווח של 305 מיליון שקל ב-2023, השפעת רכישת מקס עוד קטנה

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● והפעם: קיסטון מציגה תוצאות חזקות בזכות אגד, הרווח הנקי של רציו ירד ל-127 מיליון דולר, אימקו מסכמת את 2023 עם רווח כ-6.2 מיליון שקל לאחר שרשמה הפסד בתקופה המקבילה, וכלל הציגה דוח רבעוני חזק, אך טרם רשמה רווח משמעותי מרכישת חברת כרטיסי האשראי מקס ● מדור חדש

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

הבית הלבן בהודעה רשמית אחרי קרב הגרסאות: נתניהו אישר שתצא משלחת לוושינגטון

דובר צה"ל: ""במסגרת האימונים יתורגלו תקיפות מאסיביות וארוכות טווח" • גבר בן 38 נהרג מפגיעת רקטה במפעל בקריית שמונה, כמה נוספים נפצעו קל • נתניהו לסנטור ריק סקוט: "החלטת ארה"ב עודדה את חמאס. שלא יסמכו על הלחץ הזה - זה לא יעבוד"  • עדכונים שוטפים

נילי גולדפיין, ג'ודי (יהודית) אפרימי, ולימור שאקו בכנס משאבי האנוש / צילום: רמי זרנגר

הכלים שכל מנהל משאבי אנוש צריך לאמץ בעקבות המלחמה

הטראומה הקולקטיבית הציבה אתגרים חדשים בפני עולם העבודה הישראלי, בהיקפים עצומים ● הפתרונות להתמודדות עמדו בלב כנס שערכה השבוע ישראכרט לסמנכ"לי משאבי אנוש ● ישראל מתגייסת

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי / אילוסטרציה: Shutterstock

הטבת המס הגדולה שהבטיחה הממשלה נכנסה לתוקף. מה יקרה לנטו שלכם?

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי, אשר תגדיל להם את ההכנסה הפנויה ● ואולם, מומחים טוענים כי הטבת המס לא תשפיע על מי שבאמת זקוק לה

אסדת קידוח ''לוויתן'' / צילום: אלבטרוס

במשרד האנרגיה בוחנים: הקמת מתקן להנזלת גז בהשקעה של 7 מיליארד דולר

חלק משמעותי מיצוא הגז של ישראל תלוי היום במצרים, ומתקן הנזלה יאפשר יצוא לרחבי העולם כדי לבזר את הסיכונים ● מי יממן את עלויות ההקמה האדירות?

ייצור השבבים / צילום: Shutterstock, Golubovy

חברות השבבים הישראליות שמשלמות על הקשחת הכללים

ביטול רכישת חברת שבבים ישראלים על ידי הענקית האמריקאית קוואלקום מתווספת לנסיגת אינטל מרכישת טאואר אשתקד ● לפי מומחים, מדובר במגמה מתעצמת של הקשחת העמדות מצד רגולטורים בעולם ● "חברות צריכות להתחיל לחשוב מראש על אלטרנטיבות", הם אומרים

מנכ''ל NICE, ברק עילם / צילום: CRC Media

מלך השכר של ת"א: המנכ"ל שהרוויח כ-90 מיליון שקל ב-2023

עיקר התגמול של מנכ"ל נייס ברק עילם – הוני ● במשך שנותיו כמנכ"ל נייס צבר תגמולים בהיקף של כ-460 מיליון שקל לפי שער החליפין הנוכחי ● שכר של כ-17 מיליון שקל למנכ"ל אלביט אשתקד

עינת גנון / צילום: בר שניר

פרויקט הענק מתעכב: עוד פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו

עינת גנון, סמנכ"לית הרשות להתחדשות עירונית, הודיעה על פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו, לאחר שלאחרונה גם צחי דוד, סגן הממונה על התקציבים באוצר לשעבר, הסיר את מועמדותו לתפקיד ● כעת נותר מועמד אחד לבחירה, והמכרז עומד בפני ביטול

עדי, עפרה ועירית שטראוס / צילום: אוסף פרטי

ילדיו של מיכאל שטראוס מוכרים מניות של החברה ב-327 מיליון שקל

שלושת ילדיו של מיכאל שטראוס, עפרה, עדי ועירית, מוכרים כ-4% ממניות שטראוס ● המכירה מגיעה לאחר שביולי אשתקד רכשו השלושה 24% מהקבוצה מילדיה של רעיה שטראוס בן דרור, אחותו של מיכאל

שר האנרגיה אלי כהן (משמאל) בפגישה עם שר האנרגיה של קפריסין ג'ורג' פפנסטאסיו / צילום: שלומי אמסלם, לע''מ

מתעלמת מטורקיה: ישראל מקדמת את חיבור רשת החשמל עם קפריסין ויוון

בפגישה עם שר האנרגיה של קפריסין, ג'ורג' פפנסטאסיו, דן שר האנרגיה והתשתיות אלי כהן בנוגע לשיתוף פעולה בתחום האנרגיה ● השניים סיכמו כי פרויקט הכבל החשמלי התת-ימי שיחבר את רשת החשמל של ישראל לקפריסין וממנה ליוון, ואל רשת החשמל האירופית, יקודם בעדיפות גבוהה