גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

וול סטריט ננעלה בעליות בהתעלם מגל המחאה בארה"ב: זום ניתרה לשיא, טסלה נהנתה מההצלחה של מאסק

סולאראדג' זינקה ביותר מ-6% לשיא ברמה של 150 דולר למניה ● מניות התעופה יונייטד ואמריקן איירליינס קפצו בכ-5% ● טסלה זינקה ב-7.5%, ביונד מיט ניתרה ב-8%

זירת המסחר בוול סטריט / צילום: Lucas Jackson , רויטרס
זירת המסחר בוול סטריט / צילום: Lucas Jackson , רויטרס

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

23:00

בורסות וול סטריט ננעלו בעליות בהתעלם מגל המחאה האלים ששוטף את ארה"ב ולמרות מתיחות הסחר שבין סין לארה"ב. מדד דאו ג'ונס טיפס ב-0.36%, מדד הנאסד"ק עלה ב-0.66% ומדד S&P 500 הוסיף 0.38% לערכו וננעל מעל ל-3,000 נקודות.

מניית גאפ  זינקה ביותר מ-11% על רקע המלצה של גולדמן זאקס. טריפ אדוויזר  בלטה גם היא בעליות חדות של 13%, טסלה זינקה ב-7.5% על רקע רוח גבית מהשיגור המוצלח לחלל של המייסד אלון מאסק.

מניות התיירות מריוט אינטרנשיונל  קפצה ב-7%, וקרניבל  עלתה בשיעור דומה. זום ניתרה בכ-13% לשיא לפני פרסום הדוחות מחר ועל רקע  חיזוק ההצפנה של השיחות בתשלום. 

אמריקן איירליינס גרופ  קפצה ביותר מ-5%, ומניית של יונייטד איירליינס הולדינגס  עלתה בשיעור דומה. ביונד מיט  עלתה ביותר מ-8% על רקע דריסת רגל בסין.

סולאראדג'  זינקה ביותר מ-6% לשיא ברמה של 150 דולר למניה, טבע  עלתה ביותר מ-4%.

21:30

המסחר בוול סטריט מתנהל בטריטוריה הירוקה על אף הפרעות שברחבי ארה"ב, כשברקע המתיחות בין ארה"ב לסין ממשיכה לתפוס כותרות. 

מדד הנאסד"ק מוסיף 0.6% לערכו, הדאו ג'ונס עולה ב-0.2% ומדד S&P 500 עולה ב-0.35%. עם זאת, מדד הפחד (VIX) מטפס גם הוא בכ-3.3%.

מנייתה של גיליאד סיינס  צונחת בצל הודעתה כי בניסוי שלב 3 בתרופה לטיפול בקורונה לא נמצא שיפור משמעותי בחולים. 

פייזר  צונחת לאחר שהפסיקה את הניסוי בשלב 3 בתרופה לטיפול בסרטן השד.

מנייתה של חברת התעופה אמריקן איירליינס גרופ  בולטת בעליות חדות לאחר ההתרסקות בצל משבר הקורונה. 

החוזים על הזהב ננעלו ללא שינוי מהותי. החוזים על הנפט מסוג קרוד ירדו ב-0.9% ל-35.1 דולרים לחבית, וזאת בצל מתיחות הסחר בין סין לארה"ב.

19:35

המסחר בוול סטריט עבר לעליות לאחר פתיחה הססנית. מדד הנאסד"ק עולה ב-0.56%, הדאו ג'ונס מטפס ב-0.3% ומדד S&P 500 עולה בשיעור דומה מעל לרמה של 3,000 נקודות.

מנייתה של זום וידאו קומיוניקיישנס  (סימול: ZM) מזנקת בכ-15% לשיא, וזאת לקראת פרסום הדוחות לרבעון הראשון בו החברה נהנתה מהייפ משמעותי בצל הסגר שנכפה בעולם בצל הקורונה.

מנייתה של אמריקן איירליינס  בולטת בזינוק של 6.85%, ביונד מיט  קופצת בכ-6% בהמשך להסכם הפצה בסין ברשתות פיצה האט, KFC וטאקו בל.

18:38

המסחר בבורסות אירופה ננעל בעליות. הפוסטי הבריטי הוסיף 1.5% לערכו, הקאק הצרפתי טיפס בשיעור דומה. בגרמניה לא התקיים היום מסחר.

הוצאות הבנייה בארה"ב ירדו ב-2.9% בחודש אפריל. מדובר בירידה נמוכה מהצפי של הכלכלנים בשוק שצפו ירידה חדה יותר של 6.8% בצל משבר הקורונה.

18:20

מנייתה של חברת התרופות פייזר  צונחת בכ-8% לאחר שהחברה הפסיקה את הניסוי בתרופה לטיפול בסרטן השד. הניסוי הופסק בשלב מתקדם (3) לאחר שהתפוגגה הציפייה להצגה של שיפור משמעותי .

17:07

הירידות שנרשמו בוול סטריט בפתיחה נמחקו למרות המשך הפרעות ברחבי ארה"ב ולמרות שסין לא תוכל לעמוד בשלב הראשון של הסכם הסחר.

מדד הייצור של ISM בארה"ב לחודש מאי שפורסם לפני דקות מסתבר כפחות גרוע מהצפוי, עם קריאה של 43.3 נקודות לעומת התחזיות לקריאה של 41.5 נקודות. קריאה של אומדן ההזמנות של מנהלי הרכש בסקטור היצרני, שמתחת ל-50 נקודות מצביעה על התכווצות הפעילות הכלכלית.

מנייתה של יצרנית התרופות גיליאד סיינס  מאבדת 4% לאחר שהחברה פרסמה את תוצאות הניסוי שלב 3 בתרופה לטיפול בקורונה, ולפיו נמצא שיפור מועט בקרב החולים אם כי לא מספק.

מנייתה של סולאראדג'  מזנקת לשיא כל הזמנים.

16:30

המסחר בוול סטריט נפתח בטריטוריה האדומה בצל הדיווח לפיו סין לא תעמוד ביעד רכש הסויה מארה"ב ובכך היא לא צפויה לעמוד בשלב הראשון בהסכם הסחר. מדד דאו ג'ונס יורד ב-0.6%, מדד S&P 500 משיל 0.3% ומדד הנאסד"ק יורד בשיעור דומה.

מנייתה של זום מזנקת בכ-5% לשיא לפני פרסום דוחותיה הכספיים לרבעון הראשון מחר לאחר נעילת המסחר.

חברת התרופות אלי לילי החלה בניסוי לטיפול בקורונה באמצעות דם של נשאי הנגיף.

מורגן סטנלי העלה את מחיר היעד למניית אמזון  מ-2,600 דולר ל-2,800 דולר.

15:20

נמשכות העליות באירופה. בוול סטריט צפויה פתיחה מעורבת. הנפט נסחר במגמה מעורבת וחוזה מסוג ברנט רושם עלייה של כ-0.7% ל-38.1 דולר לחבית ומנגד חוזה מסוג WTI נסחר בירידה קלה. 

רפי גוזלן, הכלכלן הראשי של אי.בי.אי, מציין בסקירתו השבועית כי "המגמה החיובית בשווקים אינה נשענת על שיפור בסביבת המאקרו או בסקרי הציפיות. אלו ממשיכים לשקף צניחה בפעילות תוך ירידה בסביבת האינפלציה. בארה"ב, ההוצאה לצריכה הפרטית צנחה באפריל בשיעור חד של כ-13%, בעוד ההכנסה הפרטית זינקה בשיעור חד של כ-10%. זינוק זה שיקף את ההשפעה של תשלומי ההעברה תוכנית הסיוע הממשלתית, שכן ההכנסה משכר צנחה בחודשיים האחרונים בכ-11%. התפתחות זו מחדדת את חשיבות התמיכה הממשלתית, שכן סיוע זה אמור לפוג בסוף יולי, כך שבמידה ולא תינקט תוכנית נוספת, יוביל הדבר לצניחה בהכנסה הפרטית באוגוסט ואילך. הסמיכות של המשבר הנוכחי לבחירות עלול ליצור ערבוב של שיקולים פוליטיים שיציב קשיים בדרך להעברת תוכנית סיוע נוספת".

12:00

מגמה חיובית בבורסות אירופה. במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמות כעת ירידות קלות, לאחר שסין הודיעה שלא תעמוד במכסת ייבוא הסויה מארה"ב עליה הוסכם במסגרת הסכם הסחר בין המדינות. 

הנפט נסחר ביציבות וחוזה ברנט עומד על מחיר של 37.90 דולר לחבית. 

ד"ר גיל בפמן, הכלכלן הראשי של בנק לאומי, מתייחס בסקירת הנפט השבועית להמשך העלייה במחיר הנפט בשבוע החולף: " העלייה של מחיר הנפט התרחשה למרות עלייה במלאי הנפט בארה"ב, זאת על רקע המתיחות הגואה בין ארה"ב לבין סין, העשויה להקשות על התאוששות שוק הנפט, ועל רקע עליית המתחים בין ארה"ב ואיראן בעקבות הפרת הסנקציות שהוטלו על ונצואלה ומכירת נפט איראני לוונצואלה".

להערכת בפמן, " למרות החזרה לשגרה בחלק גדול מהמדינות והתאוששות הביקוש לנפט, הביקוש לנפט טרם הגיע לרמתו שלפני התפרצות וירוס הקורונה . בשנת 2019, צריכת הנפט העולמית הייתה כמעט 100 מיליון חביות ביום. הביקוש לנפט צפוי להישאר נמוך יחסית, זאת למרות שהביקוש למוצרי נפט החל לעלות מרמת השפל. להערכת ה- IEA (סוכנות האנרגיה הבינלאומית), הביקוש העולמי לנפט, גם לאחר שיתאושש, צפוי להישאר נמוך במהלך השנה לעומת הרמה שהייתה לפני התפרצות וירוס הקורונה".

10:10

שבוע המסחר בבורסות אירופה נפתח בעליות של יותר מ-1% במדדי המניות המובילים, על רקע ירידה במפלס החששות מהסלמה במאבק בין ארה"ב לסין. 

הזהב ממשיך להתקדם ורושם עלייה קלה לרמה של 1,756 דולר לאונקיה. 

למרות המהומות הנמשכות ברחבי ארה"ב נרשמות עליות קלות במסחר בחוזים על מדדי וול סטריט. 

07:00

יום המסחר בבורסות אסיה מתנהל במגמה חיובית, בהובלת בורסת הונג קונג שם מדד המניות המוביל מזנק ביותר מ-3%. 

במסחר בחוזים על מדדי וול סטריט נרשמת יציבות. 

המהומות בארה"ב נמשכו גם הלילה, עם תהלוכות והפגנות אלימות בכמה ערים מרכזיות. 

הלשכה לסטטיסטיקה בסין דיווחה היום כי מדד מנהלי הרכש (PMI) לסקטור התעשייה בסין עמד במאי ברמה של 50.6 נקודות לעומת 50.8 נק' באפריל וצפי כלכלנים ל-51 נק'. 

חודש מאי החולף הטיב עם מדדי המניות בארה"ב למרות החשש מההשלכות של משבר הקורונה. מדד S&P 500 הוסיף 4.5% לערכו רק בחודש מאי (אם כי מתחילת השנה המדד רשם תשואה שלילית של 5.8%), ומדד הנאסד"ק קפץ בכ-6.75% במאי, ובכך סיכם עלייה של 6% מתחילת השנה. עם זאת, כלכלני סיטיגרופ מביעים ספקות לגבי המשך העליות.

"אנו בהחלט מרגישים שהשוק הקדים בהרבה את המציאות, התמחור לא יכול להיות טוב יותר בהרבה מכאן והלאה", אמר מנולו פלקו מבנק ההשקעות לפייננשל טיימס. "ככל שהרבעון השני יגיע ואנחנו מתחילים לראות את עוצמת הפגיעה, אנחנו חושבים שזה הולך להיות קשה הרבה יותר ממה שזה נראה כרגע".

הדברים הללו נאמרו בסוף השבוע החולף כאשר מדד המניות בוול סטריט השלימו מהלך עליות נאה במיוחד בסיכום חודשי כאילו במנותק מהנתונים מהכלכלה הריאלית. בהקשר זה נציין כי הנתונים הכלכליים המתפרסמים במדינות אסיה, שלא היו אפילו תחת סגר כללי, משקפים רמת פעילות נמוכה והתאוששות איטית. הייצור התעשייתי והמכירות הקמעונאיות ביפן ירדו בחודש אפריל בשיעור חד יותר מהציפיות ומהירידה במרץ. בדרום קוריאה הייצור התעשייתי ירד בחודש אפריל בשיעור נמוך מהתחזית זאת ללא סגר שנכפה על התושבים. ובארה"ב מספר דורשי העבודה נע סביב 21 מיליון איש.

עוד כתבות

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק, טכנולוגיה והון סיכון במשרד עורכי הדין פישר (FBC) / צילום: יונתן בלום

עורך הדין שהכניס את התחום הלוהט לפירמות ענק בישראל

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק והון סיכון במשרד פישר, מלווה חברות קריפטו בעסקאות והנפקות ומסייע להן להכניס מטבעות דיגיטליים לבנקים ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, היכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-680 מיליון דולר, ואף עשוי להגיע ליותר מכך ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

החברה הלוהטת בעולם רכשה אותם: הכירו את רונן דר ועמרי גלר

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● "לעובדים היה קשה לתפקד דווקא כשהבינה המלאכותית התפוצצה"

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק קפץ ב-1.5% ● אירופה ננעלה במגמה חיובית ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● מחירי הנפט עלו ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בארה"ב ירד והוביל לירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לאמריקה וכיצד תושפע הפעילות בישראל

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

ימי הזוהר מאחוריה? הקרן של משקיע העל דועכת

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בנימוק כי הבורר סבור שהוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות עם יו"ר לשכת עורכי הדין לשעבר אפי נוה - מהן עולה חדש ליחסי תן וקח בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"