גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"עד 2004 היינו שכירים לכל דבר. בעקבות המשבר כולם גילו כמה אנחנו מקופחים"

העסק של גיל וקנין נקלע לקשיים בעקבות משבר הקורונה והוא החליט לצאת למאבק למען בעלי השליטה השכירים ● היום הוא מייצג 5,300 אנשים ואומר: "אם יש הישג מרכזי שהשגנו במאבק הם ההכרה וההבנה שיש 80 אלף איש שקופים שצריכים לטפל בהם. לא נוותר"

גיל וקנין / צילום: איל יצהר, גלובס
גיל וקנין / צילום: איל יצהר, גלובס

"בפעם הראשונה שבה ניסיתי ליצור קשר עם האוצר וגורמים במשרד הכלכלה, כדי לדבר על הבעיה של בעלי השליטה השכירים והעובדה שאף אחד לא מתייחס אלינו במשבר הזה, אמרו לי 'מי אתה?'. אמרו לי שאני לא גוף שמייצג אף אחד, אני לא מוסמך, ולכן הם לא יכולים לדבר איתי. לא היה לנו קול. היינו שקופים, וזה היה נוח למקבלי ההחלטות. באותו יום הקמתי את איגוד בעלי השליטה השכירים, שתוך כמה שעות כבר מנה מאות חברים והיום חברים בו 5,300 בעלי חברות. היום כבר שומעים אותנו. אבל האם הדלת פתוחה בפנינו? רחוק מזה. אנחנו עדיין מרגישים שהמדינה הייתה מעדיפה שנישאר שקופים, אבל אנחנו כבר עמוק בתוך המאבק על הזכויות שלנו, ולא נוותר".

יו"ר איגוד השכירים בעלי השליטה, גיל וקנין, שהקים בשיאו של משבר הקורונה את הארגון הראשון שמייצג את בעלי השליטה השכירים בארץ (בעלי חברות שמשלמים משכורת לעצמם), והוביל לכך שיכללו אותם במענקי הסיוע של המדינה לעצמאים, כבר מתכונן לשלב הבא: המאבק להחזרת כל הזכויות הסוציאליות שנשללו מבעלי השליטה השכירים ב-2004, אז בוטלה זכאותם לדמי אבטלה.

"זה המאבק המשמעותי שלנו עכשיו. להחזיר את מה שלקחו מאיתנו", אומר וקנין, "עד 2004 היינו שכירים לכל דבר. היינו זכאים לכל הזכויות הסוציאליות, ובעלי חברות רבים כלל לא ידעו שהם כבר לא זכאים לדמי אבטלה. הביטול נעשה במחטף. רק עכשיו, בעקבות המשבר, כולם גילו כמה אנחנו מקופחים ומצאו את עצמם מול שוקת שבורה".

עד לפני שלושה חודשיים וקנין לא חשב לרגע שהוא יעמוד בראש מאבק כלשהו. הוא הוביל את עסק התיירות שלו, אתר התיירות והנופש hotels.co.il, ומכר מאות חבילות נופש למלונות בארץ לקראת חג הפסח, תקופת האביב וחודשי הקיץ. 17 עובדיו ועוד כמה סוכנים עצמאים עבדו סביב השעון ואז הגיעה הקורונה וטרפה את הקלפים. וקנין מצא את עצמו עם אפס הכנסות, הרבה הוצאות וחובות שנערמים. כל העבודה שעשה ממרץ הייתה ביטול חופשות וסיוע ללקוחות לקבל חזרה את כספי החופשות שהזמינו ממלונות ברחבי הארץ. "ביטלתי בין רגע 650 חדרים במלונות באילת, ועוד כמה מאות ברחבי הארץ. אנשים ביטלו גם חופשות שהוזמנו ליוני וליולי כי לא ידעו מה יהיה", הוא מספר.

כשהוא בדק מה מגיע לו מהמדינה הוא נדהם לגלות שהתשובה היא "כלום". פוסט מתוסכל שהעלה לפייסבוק הפך מהר מאוד לוויראלי והוא גילה שלא רק שהוא לא לבד, אלא שרבים מבעלי השליטה השכירים במצב גרוע יותר ממנו.

כשפורסמה הפעימה הראשון של מענק הסיוע לעצמאים (עד 6,500 שקל מענק) ובעלי השליטה השכירים לא הוזכרו בה, התיסכול שחש וקנין הפך לכעס. "לא ספרו אותנו בכלל. לא היינו קיימים בעיני המדינה. היינו שקופים", הוא אומר. וקנין וחברי האיגוד החדש שרק נולד, החלו להילחם כדי שיראו אותם.

"מקבלי ההחלטות עדיין לא איתנו"

ההישג הראשון שלהם היה הכללתם בקבוצת הזכאים למענק הסיוע בפעימה השנייה (עד 10,500 שקל) ובמענק הסיוע להשתתפות בהוצאות (לעסקים בין 300 אלף ל-20 מיליון שקל). ועדיין וקנין מרגיש שהמדינה הייתה מעדיפה לטאטא את בעיית השכירים בעלי השליטה מתחת לשטיח. "מקבלי ההחלטות עדיין לא איתנו. הם היו מעדיפים שנישאר שקופים. הם עיכבו את התשלומים של מענקי הסיוע שמגיעים לנו, עיכבו את הפעימות כך שהיינו האחרונים לקבל משהו".

באוצר וברשות המסים הסבירו שנדרשה הערכות מיוחדת עבור המגזר שלכם.
וקנין: "זה שטויות. איזו הערכות נדרשת? אנחנו בעלי חברות בע"מ והכול אצלנו מסודר, מדווח ורשום. לתחושתנו הם עשו את זה כדי שכמה שיותר עסקים יקרסו ולא יהיו זכאים למענק. מלכתחילה נתנו לנו תחושה שאנחנו לא זכאים לקבל כלום ורצו שכמה שיותר עסקים יציאו מהמשוואה. אם היו רוצים לקדם את זה באמת היו פותחים לנו את האפשרות להגיש בקשות מזמן, כבר בפעימה הראשונה או עם כל שאר העסקים באותו תאריך שנפתחה הפעימה השנייה. אנחנו היינו האחרונים לזכאות, מעל חודשיים אל תוך המשבר. עסקים כבר קרסו".

לדברי וקנין גם כשכבר פתחו את האפשרות לבעלי השליטה השכירים להגיש בקשות למענקים הבלגן חגג, רבים מצאו את עצמם לא זכאים ועד היום לרבים לא נכנס שקל לחשבון. "אמרו לנו 'כמו באמריקה', המודל האמריקאי שהכסף עובר מהר לחשבון. מנהל רשות המסים וראש הממשלה עשו הופעה שלמה בטלוויזיה שערן יעקב אומר לנתניהו "עליי", ונתניהו אומר לו "עליך", והם חוגגים את המענק המצוין, אבל עד היום חלק מבעלי השליטה השכירים לא קיבלו כלום. במענק ההשתתפות בהוצאות חלק קיבלו רק 20% מהסכום כי 'הבקשה שלהם דורשת בדיקה' ושלחו להם טפסים למלא, אבל גם אחרי שהם מילאו אותם הם עדיין לא ראו את הכסף. הכול בבירור והכול מעוכב. כל ההתנהלות של המדינה משדרת 'אתם לא זכאים'. עכשיו יש כבר חברות שסוגרות, חברות שהיו קיימות שנים ולא שרדו".

גם על קרן ההלוואות בערבות המדינה יש לוקנין מה לומר. "הקרן הזו זו בדיחה עצובה. ההלוואות ניתנות לחברות חזקות שגם ככה היו מקבלות הלוואות, וחברות בסיכון גבוה לא מקבלות שום דבר. המדינה לא ערבה באמת לכלום. בממשלה מספרים סיפורים כל היום, מפרסמים סכומים שאין להם שום כיסוי ואין שום מקום שמסביר מה עושים כדי לקבל מענקים או סיוע כלשהו. אני כל היום מתעסק בלדבר עם בעלי עסקים וחברות שלא יודעים מה עושים. אין מקום אחד שמרכז את המידע באופן ברור. אין אתר הסברתי אחד נורמלי. אני הפכתי למרכז הסברה ועל המתווים אנחנו לומדים מהתקשורת ומשיחות אישיות שאני עורך עם פקידים באוצר שעוזרים לנו להבין מי נגד מי. ובינתיים החברות קורסות".

"סיפורים על יזמים שנפלו"

כמי שעומד בראש המאבק של בעלי השליטה השכירים, וקנין שומע את כל הסיפורים הקשים, ונחרד. "אחד הסיפורים ששמעתי הוא של בחור שמכר נופש לגיל השלישי, ומסתבר שלפי חוק הגנת הצרכן הם רשאים לבטל עסקאות אוטומטית ולקבל את כספם בחזרה. חברות האשראי התחילו להוציא זיכויים לחשבון שלו לטובת עשרות לקוחות, והוא מצא את עצמו עם מינוס ענק ועם תביעה ייצוגית של אחד הלקוחות שלא היה מרוצה אחרי שלא קיבל את כספו חזרה בזמן, ועוד תביעות אישיות. הוא הגיע לשלב אחד לפני חדלות פירעון עם תביעות אישיות נגדו כשהוא לא אשם במצב, והוא כעת לפני פשיטת רגל אישית".

מקרה אחר שמדיר שינה מעיניו של וקנין הוא של בחור שמפעיל קרקס רחוב והזמין אמנים להופעה שהייתה אמורה להתקיים בתקופת הקורונה. האיש השקיע עשרות אלפי שקלים לקראת ההופעה, אך ההופעה בוטלה. "אין לו כסף עכשיו אפילו כדי להפגין נגד המצב", אומר וקנין. "יש סיפורים קורעי לב על יזמים שרצו ליצור ונפלו, לא בגלל טעות ניהולית אלא חוסר מזל".

מאז פרוץ המשבר וקנין מוצא את עצמו עובד בהתנדבות, מ-7 בבוקר עד חצות ויותר, בייצוג השכירים בעלי השליטה. וקנין: "אני מתעסק כל היום בתיאום מול איגודים אחרים לגבי הפגנות, שיחות עם היועצים המקצועיים, עורכי דין ורואי חשבון שמלווים אותנו, לגבי מה ניתן לעשות כדי לשנות לגבי המצב, מתקשרים ליועצים של השרים ובשיחות על בסיס יומי עם אגף תקציבים עם המשרד לביטחון לאומי. לאורך כל היום נכנסות שיחות ומתקבלות הודעות של חברים שרוצים לקבל מידע, שצריכים עזרה מול הרשויות, הבנקים, רשות המסים, ביטוח לאומי. יש לי בטלפון בערך 30 קבוצות ווטסאפ שקשורות לאיגוד. כל היום אני מסביר ועוזר לחברים להבין את ההחלטות. היום שלי נמשך עד בערך 12 אחת בלילה, כשתוך כדי אני מצטרף לישיבות זום מול גורמים בממשלה וגורמים מאיגודים אחרים. לפעמים אני אוכל צהריים בשש או שבע בערב. כמובן שאני משתדל גם לשוחח עם העובדים שלי, לראות שהם מסתדרים."

הסיפורים הקשים והעבודה האינטנסיבית כיו"ר הארגון, גובים מחיר פיזי מוקנין. "בשבוע השני למאבק, תוך כדי שיחות ופגישות, הרגשתי כאבי תופת בבטן בצד ימין. הייתי בטוח שיש לי דלקת בתוספתן. ירדתי לרכב ופיניתי את עצמי למיון שם מצאו לי אבנים בכליות. קיבלתי עירוי וטיפול תרופתי עד בערך 12 בצהריים, ואז חזרתי הביתה עם הפניה דחופה לאולטרסאונד וסי טי כליות. כשפתחתי את הנייד ראיתי 830 הודעות ולמעלה מ-100 שיחות שלא נענו. מאז ועד היום אני מתמודד עם הכאבים מדי פעם, עד שאמצא זמן לניתוח או טיפול אחר. הסיפור הזה נולד בתחילת המאבק, כי בשבועות הראשונים ישנתי בממוצע ארבע שעות בלילה. מעולם לא סבלתי מאבנים בכליות ועד היום לא ממש טיפלתי בבעיה כי חשוב לי להמשיך במאבק של השכירים בעלי השליטה".

הכותרת "שכירים בעל שליטה" מתייחסת ל-80 אלף בעלי חברות בישראל, שאינם דומים האחד לשני. הקבוצה הזאת כוללת גם גננת שמשתכרת 10-15 אלף שקל לחודש וגם רשתות מזון גדולות שמגלגלות מחזורים משמעותיים. כאלפיים מתוך 80 אלף בעלי השליטה השכירים הם מעל גיל 67 וכ-40 אלף בעלי שליטה שכירים משתכרים פחות מ-20 אלף שקל בחודש, אך אחרים יכולים להגיע למחזורים של עשרות מיליוני שקלים. יחד החברות שלהם מעסיקות כ-1.5 מיליון עובדים בארץ.

וקנין: "אם יש הישג מרכזי שהשגנו במאבק אלה ההכרה וההבנה שיש 80 אלף איש שקופים שצריכים לטפל בהם. ההישג השני זה שקיבלנו מענקים, אבל יש עוד אוכלוסייה ענקית של למעלה מרבע מיליון עובדים מתחום התיירות, הנופש והתרבות שעדיין לא יכולים לחזור לעבוד ואין להם עדיין פתרון, ואנחנו מתמקדים בשאלה איך להחזיר אצלם את העובדים למעגל העבודה. המלחמה המשמעותית שלנו היא על החזרת הזכויות הסוציאליות שלנו. אנחנו עובדים על עתירה משפטית להחזרת הזכויות שנגזלו מאיתנו כשכירים. בימים אלה אנחנו מגישים מכתב התראה לפני עתירה לבג"ץ בדרישה להשיב את הזכויות שלנו בביטוח לאומי". 

ממשרד האוצר נמסר כי "קרן ההלוואות לחברות בסיכון גבוה תוקם לאחר שיאושר התיקון לחוק יסוד שנמצא עכשיו בכנסת".

מרשות המסים נמסר בתגובה: "המענק לבעלי שליטה נפתח להגשת בקשות בתאריך 18.5.20 לכ- 60,000 זכאים פוטנציאלים על פי קובץ שהועבר ע"י הביטוח הלאומי. עם פתיחת האפשרות להגשת הבקשות נשלחו מסרונים המודיעים על כך לציבור הזכאים לקבלת המענק.

"עד היום שולמו מענקים לכ- 23,000 שכירים בעלי שליטה אשר צפו ירידת מחזורים של מעל 25% בעקבות נגיף הקורונה והגישו בקשות לקבלת המענק בהליך פשוט ומהיר לרבות תשלום המענק תוך ימים ספורים. "ככל שישנם שכירים בעלי שליטה שלא נכללו ברשימת הזכאים הפוטנציאלים שהועברה ע"י הביטוח הלאומי עליהם לפנות לביטוח לאומי לעדכון סטאטוס ל"שכיר בעל שליטה" בהתאם לנדרש בתקנות לשעת חירום. נציין כי בימים הקרובים יבוצע עדכון לקובץ מביטוח לאומי כך שאנשים נוספים שאושר שינוי הסטאטוס שלהם בביטוח לאומי ל"שכיר בעל שליטה" יוכלו להגיש את בקשה לקבלת המענק".

גיל וקנין

בן 52, נשוי ואב לחמישה, מתגורר בחולון ● הבעלים והמנכ"ל של חברת בייטק תקשורת, שמפעילה את אתר התיירות והנופש hotels.co.il ● מייסד ויו"ר "איגוד בעלי השליטה השכירים" וממייסדי עמותת "מטה עתיד התיירות"

איגוד בעלי השליטה השכירים

הוקם בעיצומו של משבר הקורונה ומייצג כ-5,300 חברים • מטרת האיגוד היא לסייע לעצמאים, בדגש על בעלי השליטה השכירים • בישראל יש כ-80 אלף בעלי שליטה שכירים שמעסיקים כ-1.5 מיליון עובדים • חצי מבעלי השליטה משתכרים פחות מ-20 אלף שקל בחודש

עוד כתבות

ראש אמ''ן אהרון חליווה

מבריק ויהיר, כריזמטי ונהנתן: הכירו את אהרון חליוה, האלוף השנוי במחלוקת שפרש היום

מבריק, כריזמטי, האיש הכי מקושר במטכ"ל, רוקסטאר, ומנגד נהנתן, יהיר ויש שיאמרו בוטה • ראש אמ"ן, שהודיע היום על פרישה מצה"ל, מיהר לקחת אחריות על הכישלון, אבל מאז, עלו עוד ועוד סימני שאלה סביב התנהלותו ● נראה שגם הוא - שיודע להתנהל מול התקשורת "אפילו יותר מדובר צה"ל" - לא צפה את עוצמות המתקפה ולא מפסיק למשוך אליו אש

מפגינים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Lev Radin

ההפגנות הפרו-פלסטיניות באוניברסיטאות העלית בארה"ב צוברות תאוצה

כניסתו של פרופסור שי דוידאי, ישראלי המרצה באוניברסיטת קולומביה, נחסמה ● עשרות נעצרו באוניברסיטת ייל לאחר שהקימו מחנה אוהלים בקריאה לשחרור עזה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: Shutterstock

להפסיק לרוץ על הגלגל. מה יקרה לכם אם תרוויחו פחות

המעבר למשרה עם משכורת נמוכה יותר, כרוך בדרך-כלל בקיצוץ בהוצאות ● יחד עם זאת, הוא עשוי להגיע עם עלייה ניכרת בזמן הפנוי ובאיזון בין העבודה והחיים

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה ירוקה בתל אביב: מדד ת"א בנקים 5 זינק בכ-4%

מדד ת"א 35 קפץ ב-1.1% ות"א 90 הוסיף לערכו כ-1.4% ● הדולר חצה רף של 3.8 שקלים ונחלש חזרה בסוף השבוע ● S&P הודיעו על הורדת הדירוג של ישראל מרמה של AA- ל-A+ ● הסיכויים להפחתת ריבית בישראל וארה"ב הולכים ומתרחקים ● בעוד שבישראל יתקיים שבוע מסחר מקוצר לרגל החג, בוול סטריט יפרסמו דוחות כמה מענקיות הטכנולוגיה המשתייכות לשבע המופלאות

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

בג"ץ הגיוס: היועמ"שית אישרה ייצוג נפרד לממשלה בשל פערי העמדות

הממשלה תקבל ייצוג נפרד בבג"ץ הגיוס שיתקיים ביוני בהרכב מורחב של תשעה שופטים ● הסיבה: הפערים הגדולים בין עמדת הממשלה לבין עמדת היועמ"שית בהרב-מיארה ● הממשלה צפויה לשכור עו"ד פרטי 

טסלה 3 / צילום: יח''צ

טסלה מורידה את מחירי הדגמים בישראל. כמה הם יעלו?

כחלק ממהלך גלובלי של החברה, שהחל בסוף השבוע בארצות הברית, טסלה מוזילה את המחירים של דגמי טסלה 3 וטסלה S ● במקביל, סימנים ראשונים לכך שהקיצוץ הגלובלי בכוח האדם עליו הכריזה טסלה החודש, מגיע גם לישראל

ג'רמי סוארד (משמאל) ועידו גונן, מייסדים משותפים Exodigo / צילום: Exodigo

עשרות יוצאי מודיעין ויחידות הנדסה התקבצו לסטארט-אפ אחד, כדי לפצח את הסוד

שירות מיפוי תת הקרקע של הסטארט-אפ הישראלי יכול לעלות מאות אלפי דולרים, אך הלקוחות מפחדים יותר מהלא נודע: "תמיד יש הפתעות באדמה" • אחרי שגלגלה מיליוני דולרים מהרנטגן התת קרקעי, אקסודיגו חולמת גם על התרחבות למיפוי אסטרואידים וירחים • וגם: איך מתפקדים כש-75% מעובדי החברה מגויסים למילואים, ולמה מדובר בעצם בשוק בלתי מוגבל? ● הסטארט-אפים המבטיחים

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

מגמה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קופצות

הנאסד"ק קופץ ב-1.5% ● אירופה ננעלה במגמה חיובית ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● הנפט נסחר בירידות ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● הערב אחרי נעילת המסחר בוול סטריט יפורסמו דוחות טסלה

ענבר שעשוע בר ניר ועדי אטון לפידות / צילום: דרור סיתהכול

קרן משפחת שעשוע תחלק 6 מיליון שקל לבעלי עסקים ששירתו במילואים

מענקי הצמיחה יינתנו לפי שיטה שבה בעלי עסקים שמגישים מועמדות צריכים במקביל לבחור מי מעמיתיהם ראוי לקבל את הכסף ● מאז פרוץ המלחמה חילקה הקרן 21 מיליון שקל למטרות שונות ● ישראל מתגייסת

בעולם מתפעלים מישראל: "הראתה שהיא יכולה לתקוף מתי שהיא רוצה"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: בוושינגטון פוסט מתפעלים מהמתקפה שמיוחסת לישראל באיראן, ובאיראן מנסים להקטין את האפקט שלה וגם: אייפ"ק פותח בקמפיין נגד פוליטיקאים אנטי-ישראלים בבחירות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם 

איש חיזבאללה מצלם את מטולה / צילום: ap, Bilal Hussein

יום קרב בצפון: כטבמ"ים יורטו מעל נהריה ועכו, צה"ל תקף בדרום לבנון

דובר צה"ל לעזתים שבבית לאהייא: "למען ביטחונכם - עזבו את האזור מיד" ● צה"ל תקף בדרום לבנון; רקטות שוגרו למרחב מרגליות שבאצבע הגליל ● מקור בחמאס: הארגון מחויב לתיווך הקטארי ● שני בכירי חיזבאללה חוסלו בדרום לבנון בתגובה על הפלת הכטב"ם הישראלי אתמול ● לפחות שתי מטרות יורטו בשמי נהריה ● כל העדכונים

רס''ן דור זימל ז''ל / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: מת מפצעיו רס"ן במיל' דור זימל, שנפצע מכטב"ם הנפץ בצפון

דור זימל שנפצע אנושות מהתפוצצות הכטב"ם בערב אל-עראמשה מת מפצעיו ● ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס למבוי הסתום בסוגית העסקה לשחרור חטופים ● השר בני גנץ תקף את השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר והתייחס בדבריו לציוץ שלו שלשום ● חיל האוויר תקף יעדי טרור של חיזבאללה, מחבל חוסל ומבנים צבאיים הושמדו ● הקונגרס אישר חבילת סיוע של מיליארדי דולרים לישראל, גלנט בירך ● עדכונים שוטפים

גילון בק, ריצ'רד פרנסיס, אייל פסו / צילום: תמר מצפי, אלעד מלכה, Gauzy

בדרך לנאסד"ק: הישראלית שמאמינה שהשוק הזה יגיע ל-124 מיליארד דולר ב-2028

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● גאוזי, יצרנית הזכוכית החכמה מתל אביב בדרך לנאסד"ק ● טבע משנה את אופן דיווח התוצאות שלה על בסיס גיאוגרפי ● וסנסטאר, חברת הפורטפוליו של קרן פימי הציגה תוצאות חלשות לרבעון

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב אסר על מכירתם במשך מאה שנים ● כעת האוסף מותר למכירה והוא שווה סכום עתק

איסמאעיל הנייה / צילום: ap, Lebanese Official Government

מומחים מסבירים: אלו הסיבות שבגללן בכירי חמאס שוקלים לעזוב את קטאר

בסוף השבוע האחרון, התפרסמו דיווחים על כך שההנהגה הפוליטית של חמאס שוקלת לעזוב את קטאר ולהעתיק את בסיסה לעומאן או לטורקיה ● שני חוקרים בכירים במכון למחקרי ביטחון לאומי מסבירים מה עומד מאחורי הדיווחים, ואיך הדבר קשור לתפקיד שממלאת קטר במשא ומתן לשחרור החטופים

ח''כ משה ארבל, מפלגת ש''ס / צילום: איל יצהר

"מוכרחים להבין את גודל השעה": ראיון חג עם השר הכי לא שגרתי שיש

שר הפנים משה ארבל מכוון אצבע מאשימה לבג"ץ שיצר תגובת נגד בציבור החרדי לשאלת הגיוס ● בענייני התכנון, הוא מגלה שהוא הודף לחצים להתערבות ומאשים את שרי הליכוד באינטרסים צרים ● את הפועלים הפלסטינים, הוא אומר, צריך להחזיר, "אין שאלה בכלל" ● ולמה הוא משוכנע שזה הזמן להעלות ארנונה

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

לוטרה. דגי בריכות הנוי חוסלו כמעט לחלוטין / צילום: Shutterstock

קרבות על טריטוריה, פלישות וחיסולים: משפחות הפשע של סינגפור הן בכלל לוטרות

הסגרים שהונהגו בקורונה נתנו לבעלי חיים רבים הזדמנות להשתלט על שטחים אורבניים ● בתום המגפה הם נדחקו בחזרה לשיפולי הערים, אבל לא הלוטרות בסינגפור: אלה עושות שם שמות אפילו על חשבון קרוקודילים

פרופ' יוג'ין קנדל / צילום: מיכה לובטון

הוא היה אחד האנשים הקרובים לנתניהו, היום הוא חושף: "לא הייתי מחזיק במשרד שלו חודש"

יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה לשעבר, יוג'ין קנדל, בטוח: "אם ישראל לא תשנה כיוון בהקדם, הכלכלה תקרוס, והמדינה עמה" ● לדבריו, כדי שנבואת הזעם לא תתממש צריך להקים ממשלה שתנהל סיכונים לטווח הארוך בכל תחומי חיינו ● הוא לא פוסל אפשרות להיות שר האוצר הבא, אבל "לא כזה שתפקידו העיקרי הוא לחלק הטבות" ● האזינו