גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חזרה לימי הבועה? שש כוכבות הייטק ישראליות בשמי וול סטריט

מניותיהן של הישראליות בוול סטריט עלו בחדות לאחרונה ותיקנו את הירידות ממשבר הקורונה ● מה הקפיץ את המניה, מי המרוויחים הגדולים, ומה התחזיות להמשך?

שבתאי אדלרסברג (אודיוקודס), אבישי אברהמי (Wix), ברק עילם (נייס), מיכה קאופמן (פייבר) / צילום: תמר מצפי, שלומי יוסף, גלובס
שבתאי אדלרסברג (אודיוקודס), אבישי אברהמי (Wix), ברק עילם (נייס), מיכה קאופמן (פייבר) / צילום: תמר מצפי, שלומי יוסף, גלובס

באמצע חודש פברואר, בזמן שמגפת הקורונה כבר החלה להתפשט ברחבי העולם, מדדי המניות בוול סטריט שברו שיאים, והאופטימיות שררה בקרב המשקיעים. אלא שאז החלה הבהלה הגדולה מפני המגפה הלא מוכרת, והמשקיעים החלו להיפטר מהמניות; מדד הפחד זינק והמדדים המובילים צונחים.

סביר להניח שלא רבים העריכו באותם ימים שתוך פחות מארבעה חודשים ימחקו מדדי נאסד"ק, S&P 500 ודאו ג'ונס את רוב הירידות, ויתקרבו שוב לרמות השיא שבהן נסחרו קודם.

המגמה החיובית בשווקים באפריל-מאי ומתחילת יוני הביאה לכך שגם מספר חברות טכנולוגיה ישראליות שנסחרות בוול סטריט נמצאות היום ברמות שיא של כל הזמנים, או לפחות רמות שיא שאליהן לא הגיעו מאז ימי בועת הטכנולוגיה.

לא מדובר רק בחברות שנהנות באופן ישיר מהמגמות שצומחות מהמשבר, אבל גם כאלה מככבות. וגם אם חלקן השעו את התחזית השנתית בשל האי-ודאות, השוק העדיף להיצמד לצדדים החיוביים יותר.

שתיים מהחברות שנסחרות בשיא בחרו גם לנצל את ההזדמנות להגדלת יתרת המזומנים שלהן: אודיוקודס, שמנייתה בשיא של כ-20 שנה, הודיעה השבוע על הנפקה משנית שבה היא צפויה לגיוס כ-100 מיליון דולר, ופייבר, חברה צעירה יותר, שחוגגת החודש שנה להפיכתה לחברה ציבורית, גייסה 120 מיליון דולר בהנפקה משנית, סכום שעוד עשוי לגדול.

Wix

מה עושה: פלטפורמה להקמה וניהול של אתרי אינטרנט

המניה עלתה ב-86% מתחילת השנה

שווי שוק: 11.8 מיליארד דולר

מכפיל רווח: 230 (לפי המחיר הנוכחי ותחזית האנליסטים ל-2020 לרווח הנקי למניה Non-GAAP)

Wix/  צילום: שלומי יוסף

מה הקפיץ את המניה?

הסגרים שהוטלו בעולם בשל מגפת הקורונה מנעו מעסקים קטנים ובינוניים רבים לפעול, והמעבר לפעילות אונליין הייתה דרך יחידה כמעט להמשיך ולייצר הכנסות. Wix פונה בדיוק לפלח השוק הזה, והיא נהנית מעלייה חדה במספר המשתמשים שלה. לפי נתוניה, בחודש אפריל נוספו למעלה מ-3.2 מיליון משתמשים חדשים.

בשל המשבר, Wix משכה את התחזית השנתית, אך סיפקה תחזית רבעונית חיובית והעריכה שהמעבר לאונליין יואץ משמעותית.

מי המרוויחים הגדולים?

בשנים האחרונות, משקיעים ב-Wix ניצלו את המומנטום ומכרו מניות. כיום יש רק בעל עניין אחד - חברת Baillie Gifford מסקוטלנד שמחזיקה ב-7.6% מהמניות. בלקרוק מכרה חלק מהחזקתה ונשארה עם 4.4%, ומנגרוב, שהשקיעה ב-Wix עוד לפני ההנפקה בנאסד"ק, מכרה חלק ניכר ממניותיה ברווח מכובד בשנים קודמות, ונותרה עם 1.8%. המייסד-המשותף והמנכ"ל אבישי אברהמי מחזיק ב-3.6% והנשיא ניר זוהר ב-1.1%.

מה התחזית להמשך?

מחיר היעד הממוצע שהאנליסטים נוקבים בו למניית Wix נמוך מהמחיר הנוכחי שלה, לא משום שרוב האנליסטים שליליים כלפי המניה - רובם חיוביים וחלקם ניטרליים - אלא משום שהמניה זינקה ו"ברחה" להם. הצפי הוא לצמיחה שנתית של 25.7% בהכנסות ב-2020. ההערכות הן שהמגמות שהתגברו בתקופת הקורונה לא ייעלמו, ועסקים שהעמיקו את הפעילות באונליין לא יוותרו עליה.

סולאראדג'

מה עושה: טכנולוגיה לייעול אנרגיה סולארית, וכן תחומים משיקים

המניה עלתה ב-58% מתחילת השנה

שווי שוק: 7.5 מיליארד דולר

מכפיל רווח: 42 (לפי המחיר הנוכחי ותחזית האנליסטים ל-2020 לרווח הנקי למניה Non-GAAP)

מערכות של חברת סולאראדג'  / צילום: אתר החברה

מה הקפיץ את המניה?

בשל משבר הקורונה בשווקים נפלה המניה בין פברואר למרץ ב-51%, גם בעקבות הירידה במחיר הנפט; כשמחיר הנפט עולה גוברים התמריצים לחפש לו חלופות, כמו אנרגיה סולארית למשל, ומניות של חברות הקשורות לתחום עולות, ולהיפך. בתחילת מאי פורסמו דוחות הרבעון הראשון ותחזיות פושרות לרבעון השני, בשל השפעות הקורונה, אולם המניה התאוששה, למרות שלנפט לקח זמן רב יותר. אנליסטים מעריכים שסולאראדג' תוכל ליהנות מהמשך צמיחה.

מי המרוויחים הגדולים?

ענקית ההשקעות בלקרוק היא בעלת המניות הגדולה בחברה, עם 7.3% מהמניות בשווי נוכחי של 547 מיליון דולר. ל-Swedbank יש החזקה של 5% מהמניות, ששוויין כיום 373 מיליון דולר, וקבוצה של 14 מנהלים ודירקטורים בחברה, כולל המנכ"ל צבי לנדו, מחזיקים במצטבר ב-2.9% מהמניות.

מה התחזית להמשך?

החברה הודיעה לאחרונה על הפחתת עלויות באמצעות הפחתת שכר ההנהלה וביטול גיוסי עובדים, כדי להתמודד עם האטה בעקבות המגפה. באופנהיימר העריכו לאחר דוחות הרבעון שסולאראדג' תציג צמיחה בהכנסות ושיפור רווחיות בטווח הארוך. השבוע מונה מנהל חדש לחטיבת ה-e-mobility (רכב חשמלי) בחברה, בכיר בתחום שאמור להצעיד את סולאראדג' קדימה בתחום זה, שאליו נכנסה ברכישה שבוצעה ב-2019.

אודיוקודס

מה עושה: פתרונות תקשורת לארגונים, פתרונות VoIP

עלתה ב-51% מתחילת השנה

שווי שוק: 1.14 מיליארד דולר

מכפיל רווח: 34 (לפי המחיר הנוכחי ותחזית האנליסטים ל-2020 לרווח הנקי למניה Non-GAAP)

מה הקפיץ את המניה?

אודיוקודס היא מרוויחה מובהקת ממשבר הקורונה. החברה מספקת פתרונות שמאפשרים תקשורת אחודה לארגונים - הכרח בסיסי בתקופה שבה ארגונים רבים נאלצו לעבור לעבודה מהבית. לחברה יש שיתוף פעולה עם מיקרוסופט בפתרון Teams והיא נהנתה מהעלייה בשימוש בו בזמן המשבר. דוחות הרבעון הראשון היו טובים מהתחזיות, והחברה אף העלתה מעט את תחזית הרווח השנתית.

מי המרוויחים הגדולים?

המייסד המשותף והמנכ"ל שבתאי אדלרסברג, שמוביל את החברה משנת 1993, הוא בעל המניות הגדול, והוא מחזיק ב-17.4% מהמניות, בשווי 200 מיליון דולר. שותפו להקמת החברה, ליאון ביאליק, מכר חלק מההחזקה שלו ב-2019, לאחר שהמניה זינקה באותה תקופה, ונותר עם 10.2% מהמניות. למורגן סטנלי יש 6.7% ממניות אודיוקודס.

 מה התחזית להמשך?

אודיוקודס מנצלת את המומנטום במניה לגיוס הון גדול, בסך כ-100 מיליון דולר, שישמשו לצרכים כלליים ואולי לרכישות עתידיות; עוד קודם היו לה בקופה 75 מיליון דולר ולאחר הגיוס תהיה לה גמישות רבה יותר. אודיוקודס מצפה לסיים את 2020 עם צמיחה של 7%-11% בהכנסות, ל-214-222 מיליון דולר, ורווח נקי (Non-GAAP) של 1.09-1.13 דולר למניה.

נובה

מה עושה: פתרונות מדידה לתחום בקרת תהליכי הייצור בתעשיית הסמיקונדקטור

עלתה ב-27% מתחילת השנה

שווי שוק: 1.35 מיליארד דולר

מכפיל רווח: 27 (לפי המחיר הנוכחי ותחזית האנליסטים ל-2020 לרווח הנקי למניה Non-GAAP)

מה הקפיץ את המניה?

נובה פרסמה תוצאות טובות לרבעון הראשון של השנה. סמנכ"ל הכספים דרור דוד אמר לאחרונה בשיחה בבורסה כי "בסך הכול, הביקוש לא ירד ולא השתנה משמעותית", וכי נובה לא נפגעה מהקורונה. נובה אף זכתה בחוזה עם יצרן שבבים מוביל, ששמו לא פורסם, אך ההערכה היא שמדובר באינטל.

מי המרוויחים הגדולים?

בחברה אין בעל מניות אחד בולט, וההחזקה מפוזרת. בעלי המניות הגדולים בנובה הם גופים מוסדיים מישראל ומחו"ל, שמחזיקים כל אחד בכ-7%-9% מהחברה: Adage Capital, מנורה מבטחים, הראל ביטוח, הפניקס ו-Renaissance Technologies.

מה התחזית להמשך?

אנליסטים צופים שנובה תציג ב-2020 צמיחה של כ-11% בהכנסות לכ-250 מיליון דולר לצד עלייה ברווח הנקי למניה. נכון להיום נובה היא אחת מ-30 החברות בעלות השווי הגדול ביותר בבורסה בתל אביב, כך שיש סיכוי סביר שבעדכון המדדים הקרוב היא "תעלה ליגה" ותצורף למדד המוביל ת"א 35.

פייבר

מה עושה: זירת מסחר אונליין לחיבור בין פרילנסרים ולקוחות

עלתה ב-199% מתחילת השנה

שווי שוק: 2.3 מיליארד דולר

מכפיל רווח: לא צפוי רווח נקי השנה

מה הקפיץ את המניה?

כמו כל חברה כמעט, גם עסקי פייבר הגיבו בתנודתיות לפרוץ מגפת הקורונה בעולם, אך לדברי החברה, במהרה נרשמה התאוששות וחזרה לצמיחה ולמומנטום חיובי. הפלטפורמה של פייבר מתאימה למגמות של עבודה מרחוק, ומאפשרת להזמין עבודות ללא מפגש פיזי, ובהתאם ברבעון הראשון פייבר הציגה תוצאות טובות מהצפוי והעלתה את התחזית השנתית.

מי המרוויחים הגדולים?

החברה נהנתה מהקפיצה במניה וניצלה את ההזדמנות לבצע הנפקה משנית ולגייס 120 מיליון דולר בתנאים נוחים למדי. בעלי המניות דווקא לא מכרו מניות בהנפקה, דבר שמעיד על האמון שלהם במניה. בין בעלי המניות הגדולים נמצאים קרן בסמר, וכן המייסדים מיכה קאופמן (המנכ"ל) ושי וינינגר (שעזב), עם החזקות בשווי 163 מיליון דולר ו-118 מיליון דולר, בהתאמה.

מה התחזית להמשך?

ההנפקה עוד עשויה לגדול, בהנחה סבירה שהחתמים יממשו את האפשרות לרכוש מניות נוספות. את כספי ההנפקה פייבר מייעדת למימון הצמיחה וצרכים כלליים. השנה החברה צפויה לצמוח ב-37% והיא אינה רווחית. רווח על בסיס EBITDA צפוי להגיע במחצית השנייה של 2021, מוקדם יותר ממה שצפו קודם בשוק.

נייס

מה עושה: פתרונות טכנולוגיים לניהול קשרי לקוחות וסיכונים

עלתה ב-21% מתחילת השנה

שווי שוק: 11.7 מיליארד דולר

מכפיל רווח: 33 (לפי המחיר הנוכחי ותחזית האנליסטים ל-2020 לרווח הנקי למניה Non-GAAP)

מה הקפיץ את המניה?

נייס סיפקה ללקוחות פתרונות שמסייעים להעביר את נציגי שירות הלקוחות לעבודה מהבית. החברה המשיכה להציג תוצאות חיוביות גם על רקע המשבר, ועקפה את התחזיות ברבעון הראשון. עם זאת, התחזית השנתית בוטלה בשל האי-ודאות, והתחזית לרבעון השני הייתה נמוכה מציפיות השוק. נראה שבשוק העדיפו להתמקד בצדדים החיוביים: התזרים, הרווח והמאזן החזק וצמיחת תחום הענן.

מי המרוויחים הגדולים?

נכון להיום יש לחברה רק בעל עניין אחד, חברת ההשקעות Janus Henderson מלונדון שמחזיקה ב-7.8% מהמניות. עם זאת, גם הגופים המוסדיים מישראל מחזיקים במניות נייס, ולו רק משום שהיא חלק ממדד ת"א 35 בבורסה.

מה התחזית להמשך?

האנליסטים מצפים שנייס תציג השנה צמיחה של 5.3% בהכנסות, ושגם הרווח הנקי למניה יגדל ביחס ל-2019. באופנהיימר העריכו לאחר פרסום דוחות הרבעון הראשון כי הצמיחה בפעילות הענן אמורה לקזז את השפעות המאקרו-כלכלה השליליות ולחזק את מעמדה התחרותי של נייס.

עוד כתבות

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?