גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

60 אלף עסקים בסכנת סגירה. עד לאן תוביל אותנו הקורונה הכלכלית?

ההערכות האחרונות שפורסמו על ידי ארגון להב מדברות על 60 אלף עסקים שייסגרו בעקבות משבר הקורונה, אבל החשש הוא שהנתונים יהיו גבוהים יותר • "גלובס" בעקבות הרשימה ההולכת ומתארכת של עסקים שהודיעו על סגירה, והדאגה מתגובת שרשרת שתשפיע על שוק התעסוקה

בית עסק שנסגר במרכז תל אביב. יותר עסקים ייסגרו ב־2020 מאשר עסקים שיפתחו  / צילום: איל יצהר, גלובס
בית עסק שנסגר במרכז תל אביב. יותר עסקים ייסגרו ב־2020 מאשר עסקים שיפתחו / צילום: איל יצהר, גלובס

"חברים יקרים, לאור המצב הקשה... היום הלכתי לראיון עבודה לאחר 35 שנים שאני עובד ומתפרנס בכבוד כליצן וקוסם, במותג איציק הליצן... ומתחיל לעבוד כשומר בלילות עם שכר של 31 שקל לשעה... רק כדי להביא לחם הביתה... עצוב וכואב".

את הפוסט הזה העלה לפייסבוק איציק עוזרי, או בשמו המוכר יותר "איציק הליצן והקוסם". דמותו הופיעה במסיבות ימי הולדת, בבתי ספר, בתוכניות בידור וברדיו. הוא מהראשונים שנכנסו לתחום הליצנות הרפואית והפך (בהתנדבות) לליצן של ילדי בית החולים שניידר.

אבל אז הגיעה הקורונה ואיציק פשט את מדי הליצן, נטש את העסק העצמאי שטיפח במהלך 35 השנים האחרונות ועבר ללבוש את מדי השומר, השכיר.

סיפורו של איציק הליצן הוא סיפורם של עצמאים רבים בימים אלה. מאות עצמאים שמחזיקים עסקים, חלקם במשך 50 שנה, נעלו את הדלתות ויצאו לחפש פרנסה במקום אחר. בין העסקים הללו חנות הצעצועים השכונתית הוותיקה, מסעדות מפורסמות, עסקים בתחום התיירות, צלמים. חלקם עובדים לבד, אחרים מעסיקים עובדים שגם הם מוצאים את עצמם מחוסרי עבודה.

פחות עסקים פחות פדיון - אתר

הסוגרים: מסעדות, מכוני כושר וחנויות משחקים

מבדיקת "גלובס" עולה רשימה ארוכה של עשרות עסקים שסגרו את שעריהם לצמיתות בימים האחרונים. ביניהם, קזינו זה פריז - מחלוצי מהפכת הברים של שוק מחנה יהודה, שסוגר אחרי כ-10 שנים; חנות המשחקים הוותיקה שלמה משוק הכרמל בתל אביב, שתסגור את פעילותה לאחר 50 שנות פעילות; הסטודיו לפילאטיס של דליה מנטבר בתל אביב, שנסגר אחרי 44 שנות פעילות, מקום שבו התאמנו 400 תלמידים והעסיק 22 עובדים; קפה לואיז בחיפה, בית הקפה בשכונת כרמליה, שנסגר לאחר 14 שנות פעילות - "מהמשבר הזה כבר לא הצלחנו להתאושש", כתבו הבעלים בפוסט בפייסבוק;
וכך גם רשת האופנה הוותיקה רזילי, שמפעילה 10 חנויות וסוגרת לאחר 25 שנות פעילות, ותשמר לעוד זמן קצר רק את פעילות האונליין; ובית הספר למוזיקה של דורון גיאת בתל אביב, שבאופן שוטף העניק שירות לכ-100 תלמידים בשישה חדרי הקלטות, סגר את שעריו לאחר 22 שנה.

ועוד ועוד מסעדות - מסעדת מנצ’וק התל-אביבית; מסעדת סלטוס בהרצליה; נקניקיה שכזאת, הסניף באלנבי שבתל אביב; מסעדת זכאים הטבעונית בתל אביב; חומוס שוק ברמת גן; אורבן שמאן ברחוב דיזינגוף בתל אביב; מסעדת מדזו בהרצליה; מסעדת סולטנה בתל אביב; והרשימה עוד ארוכה.

בין העסקים שנאלצו לסגור מצאנו גם את אלבינה בעזוב, בעלת המסעדה האיטלקית הוותיקה בוקצ’ו שברחוב הירקון. מזה 27 שנים שהמסעדה עובדת ומשגשגת - אבל הקורונה הצליחה להכריע אותה. אלבינה רכשה את המסעדה לפני כשנתיים והעסיקה 19 עובדים. היא הצליחה להחזיר את ההשקעה והתחילה להרוויח כסף רגע לפני המשבר. "הרבה עסקים לא הרגישו את הקורונה כי הם יכלו לעבוד במשלוחים או טייק אווי, אבל מסעדות ערב כמוני שהיו בהן שלוש ארוחות בישיבה - לא יכולנו לשנות את העסק, וקרסנו ראשונים", מספרת אלבינה.

לגבי המענקים מהמדינה שהיו אמורים לסייע לה, היא אומרת: "מה שהיה רלבנטי לעסקים בינוניים ולמחזורים של בתי קפה ומסעדות היה הפעימה השלישית, אבל אני לא קיבלתי עדיין שקל. במענק הפעימה השנייה הייתי אמורה להיות זכאית למענק כי אני שכירה בעלת שליטה בחברה שלי, אבל עדיין לא קיבלתי כלום ולא יודעת כמה אקבל. קרסתי".

היום שאחרי: הרבה פחות עסקים ועצמאים

התחזיות של כלכלנים וארגונים שונים במשק בנוגע לשרידותם של העצמאים בצל משבר הקורונה מבשרות רעות. מהן עולה כי בין 60 ל-100 אלף עסקים עתידים להיסגר בשנה הקרובה. חלקם הגדול יצטרכו להתמודד עם הבעיה התזרימית מהיום הראשון: בעוד לעובדים שכירים ישנה רשת ביטחון סוציאלי בדמות דמי אבטלה, הפגיעה באוכלוסיית העצמאים הותירה אותם ללא הגנות.

על פי מחקר שערך ד"ר רובי נתנזון, יועץ כלכלי של להב (לשכת ארגוני העצמאים בישראל), מספר העסקים הקטנים צפוי להצטמצם בכ-17 אלף במהלך שנת 2020 ומספר העצמאים יצטמצם בכ-20%.

מסקרים שביצעה הלמ"ס בקרב עסקים לאור התפשטות נגיף הקורונה, עולה כי הענף שבו שיעור העובדים המצויים בחל"ת הוא הגבוה ביותר הוא המסחר הסיטונאי והקמעונאי - 33% מהעובדים בענפים אלו לא חזרו מחל"ת, נכון לחודש מאי. כ-85% מהעסקים דיווחו במהלך חודש מאי כי לאור משבר הקורונה נרשמה פגיעה בפדיון העסקי שלהם, כאשר כמעט שליש מהעסקים דיווחו על פגיעה הגדולה מ-50% בפדיון.

מדובר במגמת שיפור בהשוואה לפגיעה בפדיון במהלך חודשים מרץ ואפריל 2020, אבל בפועל המצב המספרים אינם חושפים את עומק הפגיעה - הסקרים הללו מתייחסים לעסקים המעסיקים חמישה עובדים ויותר, ואינם לוקחים בחשבון עסקים של עצמאים שלא מעסיקים עובדים או של עסקים של עצמאים המעסיקים פחות עובדים.

מסקר שביצעה רשות החדשנות בקרב סטארטאפים ועסקים בתחום הטכנולוגיה העילית, עולה כי גם שם קיים סיכון ממשי לשרידות העסקים: 20% מהחברות שהשתתפו בסקר דיווחו על קשיים בגיוס הון; 90% דיווחו על פגיעה במכירות; 71% הקפיאו את תהליכי הגיוס של עובדים חדשים.

לדברי נתנזון, "תמונת מצב זו, מעידה על החומרה של הפגיעה בעסקים בישראל ועל יכולת השרידות שלהם לאור משבר הקורונה. הפגיעה אמנם אינה אחידה בכלל ענפי המשק, אך היא אינה פוסחת על אף אחד מהם. כמו כן, נראה כי עסקים קטנים יותר, המעסיקים פחות שכירים, נפגעים באופן משמעותי הרבה יותר".

החשש: הנתונים בשטח עגומים הרבה יותר

פתיחה של עסקים על ידי עצמאים מהווה מדד לצמיחה ולחדשנות במשק. לפי הערכת מרכז מאקרו לכלכלה מדינית, מספר העסקים שייפתחו ב-2020 צפוי לעמוד על כ-40 אלף בלבד - שיעור נמוך ב-30% מבשנים רגילות. מרבית הירידה במספר העסקים החדשים צפוי לנבוע מהירידה בפתיחה של עסקים חדשים על ידי עצמאים.

לעומת זאת, שיעור העסקים שנסגרים צפוי לעלות בצורה משמעותית בהשוואה לשנים קודמות ולעמוד על 57 אלף. במילים אחרות: 2020 צפויה להיות השנה הראשונה מזה שנים ארוכות שבה נסגרים יותר עסקים מאשר נפתחים.

ההשלכות יתגלגלו הלאה: על פי יחס מוערך של 4.2 משרות בממוצע לכל עסק חדש שנפתח, הרי שמדובר בצמצום של 71,400 משרות במשק במהלך 2020 כתוצאה מסגירה של עסקים בלבד.

ההערכות הפחות אופטימיות מדברות על מספרים אחרים. אביר קארה, מייסד תנועת "אני שולמן", אומר: "אנו צופים שלפחות 100 אלף עסקים יסגרו. הקורונה מאיימת על הכלכלה הישראלית, ואנחנו צועדים בצעדי ענק לפשיטת רגל של מדינת ישראל. אין למדינת ישראל את הפריבילגיה לפשוט רגל, ישראל היא לא יוון או ספרד. יש לנו אויבים שעומדים בפתח. אם נפשוט רגל, מחר בבוקר אין לנו מדינה. חשוב שמדינת ישראל תשקיע את כל הכספים שלה היום בבעלי העסקים הקטנים והבינוניים כדי להימנע מהמצב הזה".

ההערכות בסקרים ובמחקרים השונים מדברות על 60-70 אלף עסקים שייסגרו.
קארה: "אלו הערכות שגויות. יש עסקים שלא נכנסים לסטטיסטיקה. למשל, איציק הליצן הוא עסק שלא נכנס לסטטיסטיקה, כי זה עסק של בן אדם אחד. הוא לא לבד - הרבה מפעילי הילדים, צלמים באירועים ועוד החליפו עבודות, הפכו לשכירים, והם לא יחזרו להיות עצמאים. אבל אף אחד לא סופר עסקים של בן אדם אחד. יש בערך 150 אלף עוסקים פטורים שעובדים לבד. אנחנו יכולים בקלות להגיע ל-700-800 אלף עסקים סגורים. קשה לעקוב ולספור את כל העסקים שהם עסק של אדם אחד. יש פה מאות אלפי עסקים בסיכון".

קארה אומר כי לאנשים רבים הטענות נשמעות כמו נבואת זעם, אבל זו המציאות. "אחרי השיחה שלי עם איציק הליצן בכיתי. אבל אני כל היום שומע את הסיפורים האלה. יש גני ילדים, משחקיות שנסגרות ועסקים שבעלי הנכסים שבהם הם פועלים לא יכולים להוריד להם את השכירות כי זו הפרנסה היחידה שלהם, אז גם העסק קורס וגם בעל הנכס קורס. אני מקבל מאות פניות ביום, ואני נחרד מהמצב".
רשות המסים ומשרד האוצר בחרו שלא להגיב. 

החורים בתוכנית הסיוע לעצמאים: מעט מדי, ובעיקר מאוחר מדי

המציאות הקשה של העסקים בארץ לא חמקה מעיני המדינה, והולידה את תוכנית הסיוע לעסקים קטנים ובינוניים בהיקף של עשרות מיליארדי שקלים. זו כללה שלוש פעימות של מענקי סיוע לעצמאים, הנחה בארנונה, קרן הלוואות בערבות המדינה ותוכנית לעידוד העסקת עובדים.

אז מדוע העצמאים עדיין מתלוננים? בעיקר בשל העובדה שעד היום התוכנית לא הגיעה למיצוי, וסכום עצום נותר תקוע בקופת הסיוע.

בנוסף, אלו שכבר קיבלו סיוע כספי גילו שהסכום נמוך מאוד ואינו משקף את השיעור האמיתי של הפגיעה שחוו.

אבל נדמה שהבעיה המרכזית שהובילה לקריסתם של עסקים רבים הייתה העובדה שהסיוע מהמדינה הגיע מאוחר מדי. לדברי עו"ד רועי כהן, נשיא להב, "אנחנו שלושה חודשים מפרוץ המשבר ויש בעלי עסקים שלא קיבלו עוד שקל אחד סיוע מהמדינה. איך ציפו שישרדו את המשבר בלי סיוע מיידי?".

כהן אומר כי "בכל מדינות אירופה הזרימו מהרגע הראשון מענקים לחשבון הבנק והלוואות בערבות מדינה של 80% ו-90%. כאן כבר חודשיים רק מדברים על קרן של 50% בערבות מדינה, ועם דיבורים עסקים לא שורדים. בעלי העסקים איבדו את האמון, התייאשו וסגרו. ואני מבין אותם, כי בשעת אמת המדינה הפקירה אותם לגורלם ולא לקחה אחריות על זה שהיא סגרה להם את הפרנסה. זו תהיה בכיה לדורות, כי הדור החדש לא יפנה ליזמות ולעצמאות".

לדברי אביר קארה, מייסד תנועת "אני שולמן", "המענקים של המדינה יכלו לעזור לעסקים, אבל במענק הפעימה הראשונה רוב בעלי העסקים לא קיבלו כי התנאים היו נוקשים, וגם מי שקיבל קיבל בממוצע מענק של כ-3,500 אלף שקל - שלא מאוד סייע לו בשיאו של המשבר במרץ-אפריל. בפעימה השנייה, שעמדה על סכום מקסימלי של 10,500 הממוצע היה כ-5,300 שקל, ושוב זה היה מעט מדי ומאוחר מדי.

"בפעימה השלישית, שהיתה אמורה להיות המשמעותית ביותר וזו שבאמת תציל את העסקים, הבעיה המרכזית היא העיתוי. לקח להם המון זמן להגיב, והם הוציאו את התוכנית אחרי חודשיים וחצי כשכבר המצב היה קשה מאוד. אם מגיע לעסק 320 אלף שקל בפעימה השלישית - ברור שזה יכול לתת לו אוויר לנשימה, אבל הוא מקבל את זה רק עכשיו".

הפעילות העיקרית של ראשי ארגוני העצמאים מתמקדת כרגע בהפעלת לחץ על המדינה - לתקן את תוכנית הסיוע, ולאפשר לעוד עסקים להיכלל בתכניות הללו, ולקבל סכומים משמעותיים יותר.

מעבר לכך, טוענים בארגוני העצמאים כי המדינה גם לקחה כעת צעד לאחור בסיוע לעצמאים לאור החזרה לשגרה. דבר המתבטא בכך שהופסקו ההקלות בארנונה, ולא נעשות תוכניות שיקום ליום שאחרי המשבר. "זה גזר דין מוות לעסקים, שזורקים אותם לשגרה בלי שום סיוע", אומר רועי כהן.

עוד כתבות

פרופ' יוג'ין קנדל / צילום: מיכה לובטון

הוא היה אחד האנשים הקרובים לנתניהו, היום הוא חושף: "לא הייתי מחזיק במשרד שלו חודש"

יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה לשעבר, יוג'ין קנדל, בטוח: "אם ישראל לא תשנה כיוון בהקדם, הכלכלה תקרוס, והמדינה עמה" ● לדבריו, כדי שנבואת הזעם לא תתממש צריך להקים ממשלה שתנהל סיכונים לטווח הארוך בכל תחומי חיינו ● הוא לא פוסל אפשרות להיות שר האוצר הבא, אבל "לא כזה שתפקידו העיקרי הוא לחלק הטבות" ● האזינו

ג'רמי סוארד (משמאל) ועידו גונן, מייסדים משותפים Exodigo / צילום: Exodigo

עשרות יוצאי מודיעין ויחידות הנדסה התקבצו לסטארט-אפ אחד, כדי לפצח את הסוד

שירות מיפוי תת הקרקע של הסטארט-אפ הישראלי יכול לעלות מאות אלפי דולרים, אך הלקוחות מפחדים יותר מהלא נודע: "תמיד יש הפתעות באדמה" • אחרי שגלגלה מיליוני דולרים מהרנטגן התת קרקעי, אקסודיגו חולמת גם על התרחבות למיפוי אסטרואידים וירחים • וגם: איך מתפקדים כש-75% מעובדי החברה מגויסים למילואים, ולמה מדובר בעצם בשוק בלתי מוגבל? ● הסטארט-אפים המבטיחים

ראש אמ''ן, אלוף אהרון חליוה / צילום: דובר צה''ל

ראש אמ"ן האלוף אהרון חליוה הודיע על פרישה מצה״ל

חליוה הודיע היום על פרישה, חצי שנה אחרי המחדל המודיעיני העמוק של ה-7 באוקטובר ● במכתב שחיבר לרמטכ"ל, כתב כי "אגף המודיעין בפיקודי לא עמד במשימה עליה אנו אמונים. לעד אשא עימי את הכאב האיום של המלחמה"

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

טסלה 3 / צילום: יח''צ

טסלה מורידה את מחירי הדגמים בישראל. כמה הם יעלו?

כחלק ממהלך גלובלי של החברה, שהחל בסוף השבוע בארצות הברית, טסלה מוזילה את המחירים של דגמי טסלה 3 וטסלה S ● במקביל, סימנים ראשונים לכך שהקיצוץ הגלובלי בכוח האדם עליו הכריזה טסלה החודש, מגיע גם לישראל

ישראל אלמסי, יו''ר ומנכ''ל ארגון ידידים / צילום: יונתן בלום

עם 800 מתנדבים בדרכים, הוא דרוך לעזור לכם במקרה של פנצ'ר

כשישראל אלמסי קיבל לידיו את עמותת ידידים, שמספקת עזרה וחילוץ בכביש, במוקד ישב אדם אחד ● כיום היא ערוכה לטפל ב-800 פניות במקביל, ובמלחמה גם הפכה לכוח מסייע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו? / עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

לאמיצים בלבד: איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו

המתיחות בין איראן לישראל הביאה את מדדי הפחד בארץ ובחו"ל להיסחר סביב שיא של חמישה חודשים ● ממה מורכבים מדד הפחד הישראלי והאמריקאי? איך משקיעים בהם? ואיזה פרדוקס גלום בתוכם? ● גלובס עושה סדר

הסופרקמפיוטר של חברת Cerebras בחוות שרתים בקליפורניה / צילום: Reuters, REBECCA LEWINGTON/CEREBRAS

בחסות אלטמן ומשקיעים מישראל, המתחרה באנבידיה יוצאת להנפקה

סריבראס, יצרנית "השבב הגדול בעולם", בה מושקעים מייסדי OpenAI וכן ישראלים ואמירותים רבים, מתקדמת להנפקה ● בינתיים היא גייסה 723 מיליון דולר

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: Shutterstock

להפסיק לרוץ על הגלגל. מה יקרה לכם אם תרוויחו פחות

המעבר למשרה עם משכורת נמוכה יותר, כרוך בדרך-כלל בקיצוץ בהוצאות ● יחד עם זאת, הוא עשוי להגיע עם עלייה ניכרת בזמן הפנוי ובאיזון בין העבודה והחיים

הפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, אתמול (ש') / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"ארגון טרור השתלט": גל הפגנות נגד ישראל באוניברסיטת קולומביה

ביום חמישי האחרון, נעצרו מעל מאה סטודנטים שהשתתפו בהפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, וההפגנות מאז נמשכות במלוא עוזן ● פרופ' שי דוידאי מבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה צייץ בעקבות האירועים: "ארגון טרור השתלט על האוניברסיטה והמדינה צריכה להתערב ולהשתלט על הקמפוס"

עלי חמינאי נפגש עם משפחות הבכירים שחוסלו בסוריה, אפריל 2024 / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

החישוב הגרעיני של איראן נעשה כעת מסוכן יותר

המנהיג העליון חמינאי בוודאי תוהה אם מצבה של הרפובליקה האסלאמית היה טוב יותר לו כבר היה ברשותה נשק גרעיני ● המערב אינו צריך להמעיט בצורך של חמינאי להשאיר מורשת מפוארת

איילת שקד / צילום: שלומי יוסף

מיליון וחצי שקל על משרה חלקית: איילת שקד מציגה - כך מכינים נקניקיות גם בעסקי הנדל"ן

איילת שקד השוותה בין מינוי בכירים במערכת המשפט להכנת נקניקיות ("מי שלא עומד בחום, שלא ייכנס למטבח") ● מעניין מה הייתה אומרת על מינוי פוליטיקאית לתפקיד בכיר במגזר העסקי

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

בג"ץ הגיוס: היועמ"שית אישרה ייצוג נפרד לממשלה בשל פערי העמדות

הממשלה תקבל ייצוג נפרד בבג"ץ הגיוס שיתקיים ביוני בהרכב מורחב של תשעה שופטים ● הסיבה: הפערים הגדולים בין עמדת הממשלה לבין עמדת היועמ"שית בהרב-מיארה ● הממשלה צפויה לשכור עו"ד פרטי 

נתב''ג בליל התקיפה האיראנית. השמיים נסגרו במפתיע / צילום: Reuters, Nir Keidar

הטיפים והטריקים: איך לקנות ביטוח נסיעות לחו"ל?

עשרות אלפי ישראלים נותרו ללא טיסות אחרי ששורת חברות הודיעו על ביטול הטיסות לארץ וממנה ● האם הכיסוי לביטול נסיעה שמציעות חברות הביטוח יבטיח לכם פיצוי? מה קורה אם גויסתם למילואים? וגם: מתי כדאי לרכוש את הביטוח והטיפ שיחסוך לכם מאות שקלים בהשכרת רכב בחו"ל

קרית שמונה / צילום: אייל מרגולין

בערב החג: רצף אזעקות בגליל העליון והמערבי

מוקדם יותר: מטרה אווירית יורטה באזור קריית שמונה ● יותר מחצי שנה אחרי 7 באוקטובר - ראש אמ"ן חליוה פורש מצה"ל • "לעד אשא איתי את הכאב האיום של המלחמה", כתב לרמטכ"ל • אלוף פיקוד מרכז יסיים את תפקידו בקיץ ● צה"ל פתח במבצע סיכול במסדרון החיץ ברצועה: מחבלים חוסלו, תשתיות טרור אותרו והושמדו • דיווח בניו יורק טיימס: ישראל תכננה מתקפה גדולה יותר נגד איראן, גם בטהראן - אך היא נבלמה ברגע האחרון ● כל העדכונים

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית ומתחילת השנה איבדה מניית אפל 10.7% ● למרות הכל, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

סקטור השבבים יורד / צילום: Shutterstock

אנבידיה יורדת למקום החמישי בשווי שוק: מה עובר על הסקטור הלוהט בוול סטריט?

ביום אחד איבדה החברה הלוהטת של וול סטריט 10% מערכה, והיא רק דוגמה לסגמנט השלילי שאפיין את שוק השבבים כולו ● אנליסטים מנתחים את הסיבות: מנתוני מאקרו בעייתיים שמכבידים על השוק כולו ועד ל"תיקון" בתחום, שנהנה מפריחה משמעותית בשנה האחרונה

גילון בק, ריצ'רד פרנסיס, אייל פסו / צילום: תמר מצפי, אלעד מלכה, Gauzy

בדרך לנאסד"ק: הישראלית שמאמינה שהשוק הזה יגיע ל-124 מיליארד דולר ב-2028

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● גאוזי, יצרנית הזכוכית החכמה מתל אביב בדרך לנאסד"ק ● טבע משנה את אופן דיווח התוצאות שלה על בסיס גיאוגרפי ● וסנסטאר, חברת הפורטפוליו של קרן פימי הציגה תוצאות חלשות לרבעון