גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רחפנים לשינוע בדיקות: ה"רשת החברתית" של מערכת הבריאות וההייטק נגד הקורונה

מזה כחודשיים מקדמת קהילת החדשנות HeallthIL שיתופי פעולה במטרה לאתר טכנולוגיות שיסייעו למאבק בקורונה ● יניב אדרי מרשות החברות הממשלתיות וממקדמי המיזם: "נוצרה תשתית של שחקנים, שרואים אחד את השני. בגל הבא היא תקצר תהליכי למידה"

מעבדה בבית חולים בילינסון. אתגרים תפעוליים והנדסיים / צילום: דוברות בית חולים רבין
מעבדה בבית חולים בילינסון. אתגרים תפעוליים והנדסיים / צילום: דוברות בית חולים רבין

מרכזים רפואיים משנעים ביניהם בכל יום פריטים רפואיים רבים, כמו תרופות שנשלחות מבית המרקחת אל מחלקות אשפוז, ובדיקות שבוצעו למטופלים ונשלחות מהמחלקות אל המעבדות. השינוע מתבצע על ידי בני אדם או כלי רכב, בין המרכזים לבין עצמם, אך גם בתוך מתחמי בתי החולים, בשטחים נרחבים שמגיעים לעשרות ומאות דונמים.

משבר הקורונה חידד את ההבנה כי במטרה לשפר איכות הטיפול הרפואי במטופלים ולצמצם חשיפה לנגיף, קיים צורך להאיץ ולייעל את תהליכי השינוע. פתרון אפשרי לבעיה נמצא עד מהרה. לאחרונה זכו שתי חברות רחפנים - פלייטרקס (flytrex) וקרונוס - במכרז של המיזם הממשלתי נעמ"ה (ניידות עירונית במימד האווירי), ובקרוב הן יחלו בפיילוט במסגרתו יבצעו באמצעות רחפנים משלוחים של בדיקות קורונה ותרופות במרכז הרפואי הגריאטרי דורות שבנתניה. מאחורי פרויקט נעמ"ה עומדים נתיבי איילון, משרד התחבורה, רשות התעופה האזרחית (רת"א), מנהלת תחליפי דלקים ותחבורה חכמה במשרד ראש הממשלה ורשות החדשנות.

אלא שחלק מהקרדיט לחיבור המהיר של חברות הרחפנים שעברו את המכרז של נעמ"ה עם קליינטים פוטנציאליים במערכת הבריאות כל הדרך אל הפילוט, מגיע ל-HeallthIL, מיזם משותף של המכון הישראלי לחדשנות יחד עם משרד הכלכלה והתעשייה ומטה ישראל דיגיטלית, שמתמחה בתיווך וחיבור בין ארגונים לבין סטארט-אפים שעשויים להציע להם טכנולוגיות חדשניות.

בשיא הגל הראשון של הקורונה השיק HeallthIL פרויקט לחיבור בין סטארטאפים למערכת הבריאות - אתר שהציג את ה"אתגרים" של מערכת הבריאות בציפייה להיענותם של סטארטאפים וחברות שסבורות שבידיהן המענה. במונח אתגרים הכוונה למעין מיני מכרזים - מודעות שבהן גוף שזקוק לפתרון טכנולוגי מפרסם את האתגר שבפניו, ומחכה לפניות של גורמים שסבורים שבידיהם טכנולוגיה שיכולה להיענות לאתגר ולהציע פתרון לבעיה.

כחודש וחצי לאחר מכן, ב-12 באפריל שודרג הפרויקט, כשקהילת HeallthIL השיקה בסיוע של רשות החברות הממשלתית, פלטפורמה לקידום חדשנות אותה ניתן לתאר כ"רשת חברתית מקצועית".

83 שיתופי פעולה עד כה

בפלטפורמה החדשה נמנים כיום 36 ארגוני בריאות, שישה גופים ממשלתיים ו-134 חברות שלא פעלו עד כה בעולם הבריאות. בסך הכל הוגשו בה 429 פתרונות ל-65 אתגרים שהובילו ל-273 חיבורים בין אתגרים ופתרונות, שהולידו 83 שיתופי פעולה עם ארגוני בריאות.

פרויקט חיבור הרחפנים לבתי החולים לא היה היחיד. "יצאנו בקול קורא שיתעסק בכמה נושאים הקשורים לחיטוי ומיגון והגיעו 54 הצעות לפתרונות. לאחר שעשינו תהליך סינון ובדקנו את החברות, תוך פחות משבועיים ארבע חברות כבר החלו בפיילוט בבתי החולים", מספרת מנכ"לית קהילת HealthIL, יעל אופיר. אחד מהפתרונות שנבחן כעת הוא הוא לדבריה "רובוט אוטונומי שהגיע אלינו במקור בכלל מעולם הבנייה ונועד לניקוי משטחים לא שגרתיים בגבהים משתנים - כמו ידיות וכפתורים".

לדברי מנכ"לית קהילת HealthIL, יעל אופיר / צילום: HealthIL

לדבריה, "לאור העובדה כי הדרישות והאתגרים שעלו בפעילות המוסדות הרפואיים בימי הקורונה, הם יותר תפעוליים והנדסיים, הפנייה נעשתה אל טכנולוגיות מוכחות בתחומי התחבורה, חקלאות, מזון, ביטחון ועוד, ולא התמקדה דווקא בטכנולוגיות המוכרות לנו מתחום הבריאות".

המנוע של QMarkets

פלטפורמת שיתוף הפעולה והחדשנות היא פרי פיתוח ישראלי של הסטארטאפ QMarkets, שמתמחה בפיתוח מערכות לעידוד ויצירת חדשנות בתוך ארגוני ענק של עשרות אלפי עובדים ויותר המפוזרים בעשרות ומאות סניפים ברחבי העולם. בישראל, אחד הלקוחות שאישר את פרסום שמו הוא תאגיד כי"ל.

היוזמה לפתח פלטפורמת חדשנות ושיתוף פעולה עבור ממשלה הגיעה לאופיר ממנכ"ל קיומרקט נעם דנון. "נעם פנה אלינו ממש בהתחלה ואמר שהוא מוכן לעשות את זה כפיילוט בהרבה מאוד השקעה שלו. גם שם הבינו שזה לא משהו שהם עושים בדרך כלל, ושהם יצטרכו להתאים את זה למשהו אחר".

השידוך בין ארגונים לבין טכנולוגיות חדשניות שמציעים סטארטאפים, הוא בליבת העיסוק של קהילת HealthIL ושש קהילות נוספות שפועלות במסגרת "מטה קהילות החדשנות" במשרד הכלכלה, בניהולה של המשנה למנכ"ל המשרד נעמה קאופמן פס. בין הקהילות הללו אפשר למנות את קהילת התחבורה חכמה EcoMotion, קהילת החקלאות - GrowingIL, קהילת FoodTech, קהילת ערים חכמות, קהילת Contraction וקהילת פינטק.

את קהילות הבריאות, שבה עוסקת כתבה זו, ואת קהילת התחבורה, מפעיל כזכיין ארגון בשם "המכון הישראלי לחדשנות". לפני כשבעה חודשים פרסם משרד הכלכלה מכרז להפעלת שבע הקהילות הקיימות. בנוסף, בכוונתו להקים שבע קהילות חדשות בתחומי תעשייה חדשים: חלל, אנרגיה, מים וסייבר כמו גם קהילות חדשנות בתחומים רוחביים חדשים - "כלכלה יצירתית כמפתח להגדלת הפריון בענפי המשק", "חדשנות בשירותים ופתרונות לאנשים עם מוגבלות, ו"חינוך, למידה ועבודה - פיתוח הון אנושי בעולם תעסוקה משתנה".

הפלטפורמה של קיומרקטס משכללת את התהליך שעד כה בוצע באמצעות קשרים אישיים, כנסים ואירועים. היא כוללת את כל ארגוני הבריאות - מבתי וקופות חולים ועד החברות הטכנולוגיות, התעשיות הביטחוניות וגורמים נוספים, שמשתמשים בה כדי לנהל את הקשרים זה עם זה ולעקוב אחר התקדמותם.

יניב אדרי, רכז תעשיות ביטחוניות ותקשורת ברשות החברות הממשלתיות, שלקח חלק בהשקת המיזם יחד עם מנהל רשות החברות הממשלתיות יעקב קוינט, סיפר על נסיבות הקמתו. "עם פרוץ המשבר החלו לזרום פניות רבות לחברות הביטחוניות הטכנולוגיות כמו התעשייה האווירית ורפאל על ידי גורמים במערכת הבריאות שניסו בכל דרך לבקש שיחברו אותם לאנשי המו"פ שלהם כדי לסייע בפתרון בעיות טכנולוגיות.

"כך נולד פורום שהתכנס אחת לכמה ימים, ובו הועלו הצרכים השונים של המערכת. כמה שבועות אחרי שהפורום גובש, התחלנו ליצור קשר עם עוד גורמים שמזהים צרכים ומסבים אותם לפתרונות כמו מפא"ת - המנהל למחקר פיתוח אמל"ח ותשתית טכנולוגית במשרד הביטחון. זיהינו שיש שחקנים נוספים כמו גורמים במשלט שהוקם בבית החולים שיבא, שהם עסקו באותה פעולה של חיבור בין צרכים לפתרונות.

"הפלטפורמה כבר גרמה למנהלי בתי החולים והקופות להבין שהם לא לבד. אם עד היום היו מתעוררים בבוקר בידיעה שיש להם צורך ו'לך תמצא לו פתרון, אם בכלל, או תסתדר על בסיסי יכולות קיימות', עכשיו הם יכולים להבין אילו עוד צרכים דומים לשלהם עולים מצד גורמי בריאות אחרים, ואילו פתרונות כבר נמצאו לצרכים הללו".

במה החיבור הזה יועיל כשפנינו לגל השני?

"נוצרה כאן תשתית ענפה של שחקנים, שפשוט רואים את אחד את השני, כמו רשת חברתית מתקדמת מאוד. בגל הבא היא תקצר זמנים ותהליכי למידה שעשינו בגל הראשון בצורה מדהימה, כי כל השחקנים כבר יימצאו שם.

"הצרכים יהיו חדשים, אבל הבסיס והיכולות הקיימות כבר נמצאות בפלטפורמה. משמעות נוספת של הפלטפורמה היא קירוב בין מרכז ופריפריה, שם יש בתי חולים וקופות שהיכולות שלהם פחות חזקות, ולכן יש להם פחות הזדמנויות להגיע לפתרונות הטובים והמוצלחים. כאן אתה מאפשר להם לגשת אליהם".

ירדן נבו, משנה למנהל המרכז הרפואי סורוקה המשתתפת במרקטפלייס, סיפר על נקודת המבט של בית החולים כמשתמש במערכת החדשה, ואמר כי היא מאפשרת לבית החולים "לייצר חיבורים יותר רלוונטיים בזמן קצר יותר, ועוזרת להיות אפקטיביים יותר, משמעותית, בהתמודדות אל מול האתגרים שמציב עידן הקורונה ובכלל".

כיצד זה עובד

תחת כל אתגר במערכת אפשר למצוא על ציר זמן את הפתרונות השונים שהוצעו לו, כאשר לחיצה על כל פיתרון תוביל לעמוד שמפרט אודותיו ומציין את סטטוס התקדמותו - ממצב "הגשה", דרך "סינון ראשוני", "התאמה לארגון", "בחינת שת"פ" ו"תחילת שת"פ".

בין הפתרונות אפשר למצוא למשל "לרינגוסקופ נייד עם מצלמה בהדפסה תלת מימדית", "סטטוסקופ דיגיטלי להערכת חולי Covid-19 על ידי ניתוח קולות הריאה" או " שירות התאמת משקפי ראייה עצמאית על ידי המשתמש". המערכת כאמור לא נועדה רק לחברות בתחום הרפואה, אלא לכל חברה שעשויה לספק פתרון שבו ניתן יהיה לעשות שימוש במערכת הרפואה.

אחד הפיצ'רים המעניינים הוא מעין רדאר המציג בצורה גרפית מפה של היוזמות השונות על פי תת התחום שבו הן עוסקות - כמו "אבחון וזיהוי", "רפואת בידוד" או "אופרציה ולוגיסטיקה" ועל פי שלב הבשלות שלהן - "רעיון", "פיתוח", "דרושה אדפטציה", "פיילוט" או "הטמעה/התקנה".

לא רק בזמן משבר

האם מודל שיתוף הפעולה של המרקטפלייס במערכת הבריאות יועתק גם לתחומים אחרים? אופיר אומרת כי הפרויקט "הוכיח את עצמו כפיילוט וממשיכים למנף אותו במקומות אחרים. בקהילות שאנו מנהלים נבחן כבר בעוד כמה שבועות האם הוא רלוונטי גם לתחבורה ולחקלאות".

אופיר הסבירה כי "עולם האתגרים והפתרונות אמנם נראה טריוויאלי, אך לא כל הקהילות עובדות בהסתכלות הזו של אתגרים ושותפויות. ועדיין, כל עוד הקהילה עובדת בצורה הזו, ולא משנה אם מדובר בבריאות, תחבורה, חקלאות, סייבר, אנרגיה או מזון - זה אפשרי ואכן יש כבר כמה רשויות מקומיות שהקימו אתרי אתגרים". 

עוד כתבות

שר האנרגיה אלי כהן (משמאל) בפגישה עם שר האנרגיה של קפריסין ג'ורג' פפנסטאסיו / צילום: שלומי אמסלם, לע''מ

מתעלמת מטורקיה: ישראל מקדמת את חיבור רשת החשמל עם קפריסין ויוון

בפגישה עם שר האנרגיה של קפריסין, ג'ורג' פפנסטאסיו, דן שר האנרגיה והתשתיות אלי כהן בנוגע לשיתוף פעולה בתחום האנרגיה ● השניים סיכמו כי פרויקט הכבל החשמלי התת-ימי שיחבר את רשת החשמל של ישראל לקפריסין וממנה ליוון, ואל רשת החשמל האירופית, יקודם בעדיפות גבוהה

יזמיות המגורים מדווחות על עלייה בקצב מכירת הדירות בחודשים האחרונים / צילום: שלומי יוסף

דוחות חברות הנדל"ן מגלים: "המשבר ההיסטורי" נמשך בקושי חודשיים

למרות נבואות הזעם והמחסור המתמשך בעובדי בניין בצל המלחמה, יזמיות המגורים מדווחות על התאוששות ● מחודש דצמבר נרשמת עלייה בקצב מכירת הדירות, לא נרשמים עיכובים במסירות, לפי בכירים בענף רוב אתרי הבנייה חזרו לעבוד, ואפילו מדד המניות הענפי רושם תשואת שיא

הכפר פטריצ'ה באיטליה. ראש העיר מנסה למכור בתים באירו / צילום: Shutterstock

באיטליה מנסים למכור בתים באירו אחד. אז למה זה לא עובד?

ראשי עיירות קטנות באיטליה, שהתרוקנו מתושבים בשל מגמת עיור ארוכת־שנים, מציעים בתים למכירה באירו אחד בלבד, כאשר עלות השיפוץ מוטלת על הקונה ● התקשורת האמריקאית רווייה בסיפורים על בתים עתיקים שעברו שיפוץ והפכו לבתי נופש משפחתיים, אך בפועל, עסקי "הבתים באירו" עומדים בפני חסמים רבים

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים תפסה מסמכים של שני עורכי דין וחטפה ביקורת חריפה משופטי העליון

במסגרת חקירה קיבל פקיד שומה חקירות מבית משפט השלום צו חיפוש במשרד של שני עו"ד ● השניים טענו שהמסמכים נתפסו על ידי צו של בית משפט השלום בהליך פלילי, אבל רשות המסים העבירה את הערעור שלהם לביהמ"ש המחוזי בהליכים אזרחיים ● ביהמ"ש העליון פסק כי רשות המסים לא יכולה לזגזג בין הליך פלילי לאזרחי

מבצע לתשלום חלקי על דירה על הנייר / צילום: דרור מרמור

מספר הדירות שנרכשות רק עולה, אז למה נתוני המשכנתאות נמוכים?

נתוני המשכנתאות החדשות שניטלו ממשיכים לדשדש כבר כמה חודשים, למרות העלייה ברכישת דירות ● האם מבצעי הקבלנים המאפשרים לשלם רק 10% בתשלום הראשון ואת היתר במסירה, יתבטאו במשכנתאות בעוד שנתיים־שלוש?

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון / צילום: רונן חורש

האוצר על הצעת משרד הבינוי לעזור לקבלנים: "לא ישימה בעליל"

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון יהודה מורגנשטרן אמר כי יבוצע פיילוט לסיוע לקבלנים שיאחרו במסירת דירה בשל המלחמה, תחילה בשלוש ערים - בשדרות, בקריית שמונה ובשלומי • מנכ"ל האוצר הייזלר: "לא מכיר את ההצעה"

מטולה בחודש האחרון / צילום: Reuters, Raphael Gotheil

הצפון בוער, היישובים ריקים - והממשלה "מנותקת קשר"

ראשי הרשויות בצפון דוחפים כבר זמן רב להקמת מנהלת מסודרת, בדומה למינהלת "תקומה" בעוטף עזה - אך גורמים המעורים בנושא אומרים: "זה לא על הפרק" ● בינתיים המלחמה נמשכת, והמציאות בצפון בלתי אפשרית

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

מגמה מעורבת בתל אביב; חברה לישראל קופצת ב-3%

מדד ת"א 35 עולה ב-0.6% ות"א 90 נסחר סביב רמות הבסיס ● הבורסה בת"א מסכמת רבעון ראשון בעליות נאות במדדים המובילים ● לאומי על הדולר המתחזק: "מציע למשקיעים הצעה שאי אפשר לסרב לה" ● באופנהיימר צופים "רוח גבית לשוק המניות האמריקאי לפחות עד שנת 2025" ● טסלה ממשיכה במומנטום השלילי לאחר שבמורגן סטנלי הורידו את תחזית המכירות של החברה

מרכז תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בעל דירה סירב לחתום על פרויקט תמ"א וזכה ב־320 אלף שקל נוספים

בעל דירה בפרויקט תמ"א 38 בת"א, שהוא גם בעלים של חלק מהחצר, ביקש פיצוי של 1.2 מיליון שקל ● המפקחת על המקרקעין קבעה בהסכמת הצדדים כי אכן מגיע לו פיצוי תמורת חתימתו

שופט בית המשפט העליון חאלד כבוב / צילום: שלומי יוסף

נציב התלונות על השופטים מצא תלונה נגד השופט חאלד כבוב כמוצדקת

בשנת 2019 השופט חאלד כבוב נתן שתי החלטות, במסגרת בקשות לצווים במעמד צד אחד, הקשורות לתיק בו ארבעת ילדיו היו מעורבים בעקיפין ● הנציב אורי שהם ציין כי תמוה שכבוב לא ידע על הדבר, שכן שמותיהם הופיעו בחלק מנספחי התיק, אך כבוב טען כי הנתונים נמצאו בשולי הנספחים, שכללו 200 עמודים

קריסת גשר פרנסיס סקוט קי בבולטימור / צילום: ap, Steve Helber

אמריקה סופקת כפיים וחוששת: עד כמה חסינים הגשרים שלה?

את הגשר בבולטימור הפילה ספינת ענק של 95 אלף טונות ● זו הייתה כנראה, אם כי לא בטוח, תוצאה בלתי נמנעת - הגשר קיבל ציון "מניח את הדעת" לפני שלוש שנים ● הנשיא ביידן רשאי לטעון שהשקעת טריליון דולר בשיקום תשתית מגינה על אמריקה מפני אסונות רבים כאלה

מתחם חזית הים בחיפה / הדמיה: מן-שנער-יעד אדריכלים

נסגר המכרז הראשון של רמ"י בחזית הים בחיפה: כמה תשלם הזוכה?

יורו ישראל זכתה במכרז של רמ"י על קרקע של 23 דונם, להקמת 500 יחידות דיור ושטחי מסחר באחד מהמתחמים המסקרנים בישראל ● החברה תשלם על הקרקע, הסמוכה לבית החולים רמב"ם בחיפה, כ-205 מיליון שקל כולל הוצאות פיתוח

ינקי קוינט, מנכ''ל רמי ומ''מ מנהל רשות החברות / צילום: יוסי זמיר

מתחנות כוח ועד מוסכי רכבת: בענף התשתיות טוענים שרמ"י תוקעת מיזמים

בפנייה דחופה מבקשים במינהל התכנון מרשות מקרקעי ישראל לשחרר היתרים למיזמי תשתית לאומיים ● ברקע זה, גורמים בענף טוענים כי פרויקטים גדולים, בהם תחנות כוח ומוסכים של הרכבת הקלה, תקועים בגלל התנהלות הרשות ● רמ"י: "חלק מהפרויקטים יצאו לדרך"

דוד פתאל / צילום: איל יצהר

פתאל מציגה: מעבר לרווח ותגמול של 10 מיליון שקל לבעל השליטה

עם סיומה של השנה הסתכמו הכנסותיה של פתאל ב-6.93 מיליארד שקל, עלייה חדה של 26.6% ביחס לשנה שקדמה לה ● בשורה התחתונה רשמה פתאל רווח נקי של 45.2 מיליון שקל ● הסיבות לעלייה: שיפור בשיעורי התפוסה במלונות הרשת, עלייה במחיר של חדר ממוצע למתארחים ושיפור בשערי החליפין

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בעליות; אנבידיה צללה בכ-3%

הנאסד"ק עלה ב-0.5% ● מדד דאקס עלה ב-0.5%, הקאק ירד ב-0.3% ● גולדמן סאקס: לשוק המניות בארה"ב יש אפסייד מוגבל ● נובוקיור וסייברוואן מזנקות בטרום מסחר ● ערב הפסחא, מחירי הקקאו בשיא כל הזמנים, מה זה אומר לגבי יצרניות הממתקים הגדולות ומחירי השוקולד?

ציור הקיר להחזרת החטופים, ובהם אלמוג מאיר ג'אן / צילום: באדיבות משפחת מאיר

עדויות מהשבי: "חיילים עוברים עינויים, מורעבים בכלובים"

משפחות החיילים החטופים לפני הפגישה עם נתניהו: "גורמי הביטחון הפחידו אותנו" • פיגוע ירי בבקעת הירדן: מחבל פתח באש לעבר רכבים שנסעו בכביש 90 מצפון ליריחו, בן 30 נפצע בינוני • ירי רקטי לעבר גורן, גרנות הגליל וראש הנקרה • דיווחים פלסטיניים: צה"ל תוקף בצפון הרצועה ובמקביל פועל באיו"ש • סנטקום: השמדנו 4 כטב"מים ארוכי-טווח של החות'ים • עדכונים שוטפים

גל בר-דעה, מנכ''ל וואן זירו / צילום: איל יצהר

הבנק הדיגיטלי כבר שרף כ-800 מיליון שקל; המנכ"ל: "המשקיעים ימשיכו לתמוך"

לוואן זירו כבר יש כ-100 אלף לקוחות והמנכ"ל גל בר דעה מעריך כי "נהפוך לרווחיים כשנגיע ל-200 אלף לקוחות" ● את 2023 סיים הבנק של אמנון שעשוע עם הפסד של 357 מיליון שקל, אך בר דעה אופטימי:  "ההכנסה מלקוח יותר גבוהה ממה שחשבנו. אם נמשיך כך ונגביר פעילות אנחנו על דרך המלך"

אולם הקונצרטים בו התרחש הפיגוע במוסקבה / צילום: Reuters

הפיגוע במוסקבה הביא את אירופה להגביר כוננות מפני מתקפת דאעש

צרפת ואיטליה פרסמו אזהרות מפיגועי דאעש בשטחן, כשהחשש עולה לקראת חג הפסחא ● המתקפה ברוסיה העלה גם לפני השטח את האזורים העניים ביותר במדינה, בהם צובר ארגון הטרור השפעה

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

כלל: רווח של 305 מיליון שקל ב-2023, השפעת רכישת מקס עוד קטנה

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● והפעם: קיסטון מציגה תוצאות חזקות בזכות אגד, הרווח הנקי של רציו ירד ל-127 מיליון דולר, אימקו מסכמת את 2023 עם רווח כ-6.2 מיליון שקל לאחר שרשמה הפסד בתקופה המקבילה, וכלל הציגה דוח רבעוני חזק, אך טרם רשמה רווח משמעותי מרכישת חברת כרטיסי האשראי מקס ● מדור חדש

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ירידות קלות בנעילת הבורסה; אופקו הלת' זינקה בכ-8%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.3% ● הבורסה מסכמת את הרבעון הראשון: "מדדי ת"א-35 ות"א-90 רשמו תשואה חיובית של כ-5% וכ-11%, בהתאמה" ● זינוק של כ-50% בצבר ההזמנות של רפאל ● ביל אקמן: "מניית בורסת ת"א זמינה במחיר מציאה" ● דלק תחלק דיבידנד בסך של רבע מיליארד דולר ● בנק ישראל לא יאפשר לאחים נאוי לשלוט בישראכרט עם שיעור החזקות נמוך מ-30%