גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עובדים מהבית ומוותרים על המשרד - האם נפסיק להיפגש פנים מול פנים?

משבר הקורונה הכניס את עולם הנדל"ן המסחרי לסחרור: חברות מצמצמות לעיתים החזקה בנדל"ן, ומעבירות כמות גדולה של עובדים לעבוד מהבית ● "חברות מוותרות לפעמים לגמרי על משרד, אבל עדיין צריך להיפגש בעבודה", אומר ירון קופל, מנכ"ל חברת Meet in Place, המתמחה בהשכרת חדרי ישיבות לעצמאים וחברות ברחבי העולם

חדר ישיבות גדול ב-Meet in Place. להשתמש לפי דרישה / צילום: סיון אסקיו Sivan Asakyo
חדר ישיבות גדול ב-Meet in Place. להשתמש לפי דרישה / צילום: סיון אסקיו Sivan Asakyo

הכתבה בשיתוף Meet in Place

משבר הקורונה הכניס את עולם הנדל"ן המסחרי לסחרור, הן מבחינת המשקיעים והן מבחינת החברות שהחלו לצאת ממשרדים או לצמצם שטחים. חברות החלו לשלוח את העובדים בהמוניהם לעבוד מהבית, אבל גם להן ברור שלא ניתן לוותר באופן מוחלט על השטחים המשרדיים והמפגשים של העובדים אחד עם השני. אז איך עושים זאת בעידן שבו הטרנד החדש של עבודה מהבית עשוי לשנות את כל עולם הנדל"ן המשרדי שהכרנו עד כה? בעידן שבו משרדים מתרוקנים, חברות מבטלות חוזים ומשקיעים מאבדים אמון?

חברות כמו LivePerson, ששלחה כ-1,300 עובדים לעבוד מהבית בינתיים וסגרה את המשרדים, או צ'קפוינט, טוויטר ולינקדאין שנקטו בצעדים לא פחות דרסטיים, ממחישות את הטרנד הזה. על פי הערכות של החברות עצמן, סגירת המשרדים ומעבר לעבודה מהבית לא רק מתמודדת עם הבעיה הבריאותית, אלא גם חוסכת להן מיליוני דולרים בשנה וזאת מבלי לפגוע בתפוקת העבודה. דבר שבא לידי ביטוי בדוחות הכספיים שלהן, כשהדבר לא רלוונטי רק לחברות הענק, אלא גם לחברות קטנות ובינוניות שפועלות במודל דומה לצמצום שטחים.

לצד זאת, למרות שחברות הולכות ומוותרות על שטחי המשרדים, הן עדיין זקוקות ויזדקקו בעתיד לשטחים כאלו. למשל, למטרת פגישות, אירועים או סדנאות שניתן לקיים רק פנים מול פנים. מכאן, עולה השאלה, כיצד יסתגלו החברות למצב שבו הן אולי לא זקוקות בשוטף לכל השטחים המשרדיים שהתרגלו אליהם בעבר, אך כן צריכות מדי פעם שטחים כמו חדר ישיבות או חדר אירועים?

כיצד משתנה עולם התעסוקה?

המגמה להעביר יותר עובדים לעבודה מהבית החלה עוד לפני פרוץ מגיפת הקורונה. מי שהבין את הצורך הזה וזיהה את המעבר של חברות רבות לעבודה מהבית כבר כמה שנים קודם לכן הוא ירון קופל, יזם סדרתי, סמנכ״ל חדשנות לשעבר בסודהסטרים ומנכ"ל חברת Meet in Place, המתמחה בהשכרת חדרי ישיבות לעצמאיים וחברות ברחבי העולם. קופל הקים בשנת 2017 את החברה שפועלת כיום למעט בישראל, גם במקומות נוספים בעולם כמו ניו-יורק ולונדון.

"השינוי שעובר על עולם התעסוקה מחייב שגרה ניהולית חדשה", אומר קופל בהחלטיות. "בסופו של יום, אי אפשר להעסיק עובד מהבית ב-100% ולראות אותו פנים מול פנים פעם ברבעון, בהרמת כוסית". "כיום, קבוצות עבודה מתחילות להיפגש יום בשבוע או לפגישות ביניים אחת לתקופה. זה מצריך אופציות שונות שלא היו קיימות בעבר. בשורה התחתונה, יש המון יתרונות לפגישות פנים מול פנים", הוא מסביר. נשאלת השאלה אם כן, מהן האפשרויות והיתרונות של שימוש בחדרי ישיבות לפי שעה, בשונה מהנהוג היום, שחדר הישיבות הוא חלק מנכסי הנדל"ן של הארגון?

"מהנתונים שיש בידנו, באופן לא פורמלי, כ-70% מהחברות בעולם שוקלות להעביר בין 5% ל-35% מהעובדים לעבודה מהבית. זה חוצה את כל מגזרי התעסוקה. אין כמעט חברה, מחברות ייעוץ ועד לבנקאות ו-IT שלא עוסקת בכך", אומר קופל. "חברות וארגונים פשוט נוכחו לדעת שהדבר חוסך להן כסף, שהעובדים מרוצים ושפריון העבודה לא נפגע ואפילו גדל", הוא מחדד. כך, המצב הנוכחי שנכפה על החברות, אך גם הוכיח את עצמו, הוביל אצלן לחשש מהתחייבויות לשטחים משרדיים לטווח ארוך ולוויתור על הנדל"ן הקיים - מצמצום שטחים ועד לעבודה מהבית.

לפרטים על השכרת חדרי ישיבות לפי הצורך הקליקו כאן>>

משרדים לפי דרישה, חדרי ישיבות לפי שעות

המגמה של ויתור על החזקת נדל"ן משרדי אינה חדשה. קדמה לה תופעת חללי העבודה המשותפים, שאפשרו לחברות וגם לעצמאים להתחייב לפרקי זמן קצרים יותר, מאשר שכירות שנתית של משרד או רכישה של נדל"ן. עם זאת, משבר הקורונה העמיק את המצב וכיום חברות ועצמאים לא ששים להתחייב אפילו ברמה החודשית".

הפתרון שאיתו הגיעה חברת Meet in Place לשוק כבר ב-2017 הוא להשכיר חדרי ישיבות לפי תעריף שעתי ויומי. חדרי הישיבות של החברה פרוסים בשני לוקיישנים מרכזיים בתל אביב, ברחוב רוטשילד, ובנוסף בשישה סניפים בניו-יורק ובלונדון. כך, למשל, עובדים במנהטן יכולים לעבוד מהבית, אך להיפגש בסוהו או במידטאון. החברה, שנשלטת גם על ידי מיקי דורסמן וחברת ההחזקות "אלקו", מצויה בימים אלו במגמת התרחבות גלובלית ומתכננת להקים בישראל שטחים נוספים להשכרה של חדרי ישיבות. המודל של החברה מאפשר לכל אדם, בין אם הוא עצמאי או עובד חברה, להזמין חדר מתוך מגוון רחב של חדרי ישיבות, מסוגים שונים, שנועדו לענות על צרכים שונים, בין אם על בסיס שעתי או יומי, והכל בלחיצת כפתור. כך, למשל, באתר החברה ניתן לראות חדרי ישיבות קלאסיים המתאימים לפגישות מצומצמות, חדרים סלוניים ואף שטחים פתוחים על גג שמתאימים גם לכנסים. "זה נועד לאפשר לעצמאים ולחברות לצמצם את השטחים בהם הם מחזיקים, אבל עדיין לקיים מפגשים פיזיים כשצריך תוך שמירה על כללי הריחוק החברתי", מסביר קופל. "מעבר למתחמים, יש לנו מערכת הזמנות טכנולוגית, המתקדמת בעולם מסוגה, שמאפשרת להזמין חדר ישיבות תוך חצי דקה, ללא סיבוכים. המערכת מאפשרת לחברות להתנהל עם מספר הזמנות במקביל וחדרים מרובים, תוך כדי שהן עוקבות אחרי כל האופרציה", הוא אומר.

חדרי הישיבות שמציעים מתחמי Meet in Place מאובזרים בציוד שנדרש לישיבות וכנסים - החל ממכונות קפה ושתייה ועד למסכי וידאו בפורמט 4K וכניסות חשמל ותקשורת. "אפילו ה-WiFi בחדרים פרטי ומאובטח, כך שאנשים שמחוברים לרשת בחדר אחד לא יכולים להיכנס לרשת של מי שמחוברים בחדר אחר, כמו שקורה הרבה פעמים ב-WiFi ציבורי", אומר קופל.

חדרי ישיבות משותפים בבניינים

"חדר ישיבות הוא תמיד משאב בעייתי", מצהיר קופל ומסביר: "כשצריך אותו, אין מספיק לכולם. כשלא צריך אותו, אז נותרים חללים ריקים שלא משתמשים בהם. 15-20 אחוזים משטחי משרדים כיום הם חדרי ישיבות וזה שטח שלא תמיד זקוקים לו , בטח בתקופה הנוכחית ויש לנו אלפי לקוחות שיעידו על כך". לדבריו, בחו"ל החלו בעלי מגדלי ומתחמי משרדים רבים להפעיל חדרי ישיבות משותפים לכלל דיירי המתחם. חדר ישיבות קומתי, או מספר חדרי ישיבות הפרוסים לאורך כמה קומות, שניתנים לשימוש על בסיס מקום פנוי או שכירות לפי פגישה לבאים מן החוץ. כעת, מנסה Meet in Place לקדם את המודל הזה גם בישראל. לצורך כך, מנהלת החברה כיום מגעים עם בעלי מתחמים משרדיים במטרה להפעיל חדרי ישיבות בשותפות בבניינים, בהם הם שוכנים.

"אין עוררין שעוד לפני הקורונה, אבל בוודאי שאחריה, המגמה של עבודה מהבית הולכת ומתרחבת. במקביל, חשוב להדגיש, הצורך של מפגשים פיזיים מדי פעם לא נעלם. אז למה לא לאפשר הקמה של חדרי ישיבות משותפים בתוך בניין משרדים, הנשכרים בהתאם לצורך?", שואל קופל ומדגיש כי המודל שלפיו עובדת Meet in Place הוא כי המתחמים בבניינים פתוחים גם לעובדי הבניין וגם ללקוחות חוץ. "מי שצריך - יכול להיכנס למערכת ומהר מאוד להשכיר את החדר. זה מעצים את הבניינים וזה חלק מהמהפכה שעולם התעסוקה עובר עכשיו. לשם אנחנו צועדים", הוא אומר לסיכום, "גם עבודה מהבית וגם שטח משרדי לפי הצורך".

לפרטים על השכרת חדרי ישיבות לפי הצורך הקליקו כאן>>

עוד כתבות

ינקי קוינט, מנכ''ל רמי ומ''מ מנהל רשות החברות / צילום: יוסי זמיר

מתחנות כוח ועד מוסכי רכבת: בענף התשתיות טוענים שרמ"י תוקעת מיזמים

בפנייה דחופה מבקשים במינהל התכנון מרשות מקרקעי ישראל לשחרר היתרים למיזמי תשתית לאומיים ● ברקע זה, גורמים בענף טוענים כי פרויקטים גדולים, בהם תחנות כוח ומוסכים של הרכבת הקלה, תקועים בגלל התנהלות הרשות ● רמ"י: "חלק מהפרויקטים יצאו לדרך"

דוד פתאל / צילום: איל יצהר

לאחר שלוש שנים של הפסד, אירופה עזרה לדוד פתאל לחזור להרוויח

עם סיומה של השנה הסתכמו הכנסותיה של פתאל ב-6.93 מיליארד שקל, עלייה חדה של 26.6% ביחס לשנה שקדמה לה ● בשורה התחתונה רשמה פתאל רווח נקי של 45.2 מיליון שקל ● הסיבות לעלייה: שיפור בשיעורי התפוסה במלונות הרשת, עלייה במחיר של חדר ממוצע למתארחים ושיפור בשערי החליפין

אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה / איור: גיל ג'יבלי

בדיקת אי הסדרים בעיצומה, אז איך זה שאפשר להפקיד חיסכון לכל ילד בסלייס

רשות שוק ההון מצאה לאחרונה אי סדרים חמורים בהתנהלותו של בית ההשקעות סלייס ● למרות זאת, באתר הביטוח הלאומי סלייס מוצגת כאפשרות להפקדת כספים בתוכנית "חיסכון לכל ילד" ● עד תחילת מאי לא ניתן יהיה למשוך כספים מקופות סלייס, אך הרגולטור לא מודאג

הסכם אינו נדרש כתנאי עבור זוגות במערכות יחסים כאלה ואחרות / צילום: Shutterstock, Viacheslav Lopatin

זוג הקפיא עוברים ואז נפרד. האם האישה תוכל להשתמש בהם?

כשלושה עשורים לאחר פרשת נחמני, בתי המשפט עדיין נאלצים לדון בתביעות בלתי אפשריות לגבי גורלם של עוברים מוקפאים ● מן הראוי היה לחייב כל זוג שפונה לבצע הפריה חוץ-גופית, לחתום על הסכם שמתייחס לאפשרות הריאלית של פרידה במהלך הזמן שחולף בין יצירת העוברים המוקפאים לבין השימוש בהם

הראלי בוול סטריט יימשך? זה מה שמלמדת ההיסטוריה

מדד המניות המוביל S&P 500 עשוי לסיים את הרבעון הראשון עם עלייה של 10% ● האם ניתן להסיק מכך שהמשך השנה יתאפיין בראלי? לפי מחקרים של כמה גופי השקעות, החדשות הרעות נוטות להגיע במחצית השנה השנייה

ייצור השבבים / צילום: Shutterstock, Golubovy

חברות השבבים הישראליות שמשלמות על הקשחת הכללים

ביטול רכישת חברת שבבים ישראלים על ידי הענקית האמריקאית קוואלקום מתווספת לנסיגת אינטל מרכישת טאואר אשתקד ● לפי מומחים, מדובר במגמה מתעצמת של הקשחת העמדות מצד רגולטורים בעולם ● "חברות צריכות להתחיל לחשוב מראש על אלטרנטיבות", הם אומרים

מירי רגב, ליכוד / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

ועדות חקירה ממלכתיות תמיד הטילו אחריות אישית על ראש הממשלה?

עד כמה חריפה הביקורת שנמתחה על נתניהו בדוח מירון בהשוואה היסטורית? בדקנו ● המשרוקית של גלובס

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

מגמה מעורבת בבורסה המקומית; אלקטריאון מזנקת ב-13%, אופקו ב-8%

מדד ת"א 35 עולה ב-0.1% ות"א 90 יורד ב-0.7% ● הבורסה בת"א מסכמת רבעון ראשון בעליות נאות במדדים המובילים ● לאומי על הדולר המתחזק: "מציע למשקיעים הצעה שאי אפשר לסרב לה" ● באופנהיימר צופים "רוח גבית לשוק המניות האמריקאי לפחות עד שנת 2025"

קריסת גשר פרנסיס סקוט קי בבולטימור / צילום: ap, Steve Helber

אמריקה סופקת כפיים וחוששת: עד כמה חסינים הגשרים שלה?

את הגשר בבולטימור הפילה ספינת ענק של 95 אלף טונות ● זו הייתה כנראה, אם כי לא בטוח, תוצאה בלתי נמנעת - הגשר קיבל ציון "מניח את הדעת" לפני שלוש שנים ● הנשיא ביידן רשאי לטעון שהשקעת טריליון דולר בשיקום תשתית מגינה על אמריקה מפני אסונות רבים כאלה

שי אהרונוביץ׳, מנהל רשות המסים / צילום: ניב קנטור

מס דירה שלישית חוזר לשולחן: "המערכות כבר מוכנות"

לדברי מנהל רשות המסים, שי אהרונוביץ', המדינה צריכה ליצור אחידות ולהפסיק לשנות את שיעורי מיסוי הנדל"ן בתדירות גבוהה ● עוד הוא הוסיף כי צריך לחשוב על מס דירה שלישית: "מבחינתנו זה צעד נכון שיעלה בתקציב 2025"

הכפר פטריצ'ה באיטליה. ראש העיר מנסה למכור בתים באירו / צילום: Shutterstock

באיטליה מנסים למכור בתים באירו אחד. אז למה זה לא עובד?

ראשי עיירות קטנות באיטליה, שהתרוקנו מתושבים בשל מגמת עיור ארוכת־שנים, מציעים בתים למכירה באירו אחד בלבד, כאשר עלות השיפוץ מוטלת על הקונה ● התקשורת האמריקאית רווייה בסיפורים על בתים עתיקים שעברו שיפוץ והפכו לבתי נופש משפחתיים, אך בפועל, עסקי "הבתים באירו" עומדים בפני חסמים רבים

קבוצת רוכבי אופניים עם טל ברודי. מימין: ריבה פרידמן בורוביק / צילום: דבורין תקשורת

מקבוצות אופניים ועד קבלת פנים בחזרה לבית: הארגון שמלווה מפונים במלחמה

מאז פרוץ המלחמה מלווה ארגון "הרוח הישראלית" אלפי משפחות של מפונים, ואף גייס תרומות בהיקף של 2.5 מיליון שקל ● מ"מ המנכ"לית, ריבה פרידמן בורוביק: "האתגר הגדול הוא שיקום הקהילות"

המדינה החדשה שמצטרפת להליך נגד ישראל בהאג

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: רוב האמריקאים מתנגדים להמשך המלחמה, הממשלה הצרפתית מצהירה שלא סיפקה נשק לישראל מאז ה-7 באוקטובר, ואירלנד מצטרפת לתביעה נגד ישראל בהאג ● כותרות העיתונים בעולם 

מנכ''ל NICE, ברק עילם / צילום: CRC Media

מלך השכר של ת"א: המנכ"ל שהרוויח כ-90 מיליון שקל ב-2023

עיקר התגמול של מנכ"ל נייס ברק עילם – הוני ● במשך שנותיו כמנכ"ל נייס צבר תגמולים בהיקף של כ-460 מיליון שקל לפי שער החליפין הנוכחי ● שכר של כ-17 מיליון שקל למנכ"ל אלביט אשתקד

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון / צילום: רונן חורש

האוצר על הצעת משרד הבינוי לעזור לקבלנים: "לא ישימה בעליל"

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון יהודה מורגנשטרן אמר כי יבוצע פיילוט לסיוע לקבלנים שיאחרו במסירת דירה בשל המלחמה, תחילה בשלוש ערים - בשדרות, בקריית שמונה ובשלומי • מנכ"ל האוצר הייזלר: "לא מכיר את ההצעה"

חנן מור, מנכ''ל קבוצת חנן מור / צילום: איל יצהר

הנושים זעמו, וחנן מור ידולל ל-1% ממניות קבוצת הנדל"ן שהקים

לפי הסדר החוב המתגבש, חנן מור יחזיק כ-1% ממניות החברה ● במקביל, יוקצה לנושי החברה, בעיקר בנקים וגופים מוסדיים, מניות שיהוו כ-96% מהון החברה

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי / אילוסטרציה: Shutterstock

הטבת המס הגדולה שהבטיחה הממשלה נכנסה לתוקף. מה יקרה לנטו שלכם?

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי, אשר תגדיל להם את ההכנסה הפנויה ● ואולם, מומחים טוענים כי הטבת המס לא תשפיע על מי שבאמת זקוק לה

חברת הסייבר הישראלית Coro (קורו) / צילום: CORO

המשבר בהייטק נגמר? סטארט-אפ ישראלי שני מודיע בתוך שבוע על גיוס של 100 מיליון דולר

חברת קורו (Coro) הישראלית, העוסקת במכירת מערכות סייבר לעסקים קטנים ובינוניים, הודיעה על גיוס של 100 מיליון דולר ● ככל שנודע, כספי הגיוס כולם הושקעו בחברה ולא בקניית מניות מיזמים או משקיעים קודמים ● כל הגיוס התבצע מקרנות הון סיכון זרות

משה ארבל, שר הפנים / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

בעקבות חשיפת גלובס: השר ארבל קורא לנתניהו לאפשר כניסת פועלי בניין פלסטינים לישראל

שר הפנים מציין במכתבו: "גוברות ההערכות כי אלפי פועלים פלסטיניים מיהודה ושומרון מועסקים שלא כדין בענף" ● הוא קורא לראש הממשלה לבחון הסדרה של הכנסת הפועלים לישראל, בין היתר על ידי בחינה פרטנית של כל פועל והגבלת גיל

גל בר-דעה, מנכ''ל וואן זירו / צילום: איל יצהר

הבנק הדיגיטלי כבר שרף כ-800 מיליון שקל; המנכ"ל: "המשקיעים ימשיכו לתמוך"

לוואן זירו כבר יש כ-100 אלף לקוחות והמנכ"ל גל בר דעה מעריך כי "נהפוך לרווחיים כשנגיע ל-200 אלף לקוחות" ● את 2023 סיים הבנק של אמנון שעשוע עם הפסד של 357 מיליון שקל, אך בר דעה אופטימי:  "ההכנסה מלקוח יותר גבוהה ממה שחשבנו. אם נמשיך כך ונגביר פעילות אנחנו על דרך המלך"