גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הקורונה הפכה את המזל לסיוט: הזוגות שזכו במחיר למשתכן ונתקעו ללא יכולת לשלם

הם הרגישו בני מזל כשזכו בדירות מוזלות - אבל המשבר הותיר את זוכי מחיר למשתכן ללא עבודה וללא יכולת לשלם משכנתה • יו"ר ועדת מחיר למשתכן בלשכת עורכי הדין מבקש ממשרד השיכון לאפשר להם למכור את הנכס מיידית, ולא בתום חמש שנים מהאכלוס

פרויקט מחיר למשתכן ביבנה / צילום: אייל פישר
פרויקט מחיר למשתכן ביבנה / צילום: אייל פישר

"לפני כשנה חתמנו על חוזה לרכישת דירה במסגרת מחיר למשתכן בשוהם. קנינו דירת 5 חדרים ב-1.9 מיליון שקל וזה לא היה פשוט. גייסנו מחצית מהסכום מהמשפחה ושילמנו אותה מיד. השנה תכננו לקחת משכנתה בחודש מרץ, ואז כל הקלפים התהפכו. אני הוצאתי לחל"ת, אשתי ששבה מחופשת לידה לא הוחזרה לעבודה והבנק הודיע לנו שהוא מקפיא את האישור למשכנתה". כך החל הסיוט של רמי (42) ואביבית (36) (שמות בדויים), זוג עם שני ילדים קטנים.

ערן (34) ודליה (30), זוג עם ילדה בת שנתיים ועוד אחד בדרך, רכשו דירת 5 חדרים באור יהודה ב-1.7 מיליון שקל. דליה, מנהלת מכירות בחדר כושר, מוצאת לחל"תים ומוחזרת כל אימת שההחלטות הממשלתיות מתהפכות לכאן ולכאן. ערן עושה את הדוקטורט שלו במערכות מידע. "אתה משלם גם משכנתה, גם שכירות, ועוד אלפי שקלים בחודש לגן על הילדים", הוא אומר.

אנחנו נשוב לסיפורים הללו בהמשך ואף לסיפורים נוספים. המשותף ביניהם - זוגות צעירים שהיו בטוחים שעשו את עסקת חייהם כשזכו בדירות מוזלות במסגרת מחיר למשתכן, ואולם מאז שהקורונה פקדה את המדינה - הם מצאו את עצמם בסכנת קריסה כלכלית.

הושב לעבודה, אך בשכר מקוצץ

הם לא היחידים שחשים כך. ביום רביעי האחרון פרסם בנק ישראל את דוח היציבות הפיננסית של משקי הבית בישראל לאור התפשטות הקורונה, והמציאות שתוארה בו הייתה יותר ממדאיגה: "לפי הנתונים שפרסם משרד האוצר, בקרוב לרבע ממשקי הבית שרכשו דירה ראשונה מתחילת 2015 ועד אפריל 2020 (כולל) יש לפחות בן זוג אחד המושבת בשל משבר הקורונה. על סמך מספר העסקאות לרכישת דירה ראשונה בלבד בתקופה זו ניתן להעריך את מספר משקי הבית שיש בהם לפחות מושבת אחד (כלומר כאלה שמתקשים לשלם משכנתה) בכ-49 עד 55 אלפים", כך נכתב בדוח.

הזוגות הצעירים הללו אינם לבד. על פי הדוח, על כ-40% מהמשכנתאות בישראל משלמים הלווים החזרים חודשיים שגבוהים מ-30% מהכנסתם החודשית, כך שאם יקרה משהו לתנאי התעסוקה של משקי הבית - אחד מבני הזוג יפוטר או יוצא לחל"ת או יקוצץ בשכרו - הם יתקשו לעמוד בהחזרי המשכנתאות.

ואולם בחזית הסיכון נמצאים הזוגות הצעירים. הם ברובם משתכרים שכר נמוך יחסית, והתחייבו במשכנתאות גבוהות יחסית לשווי הנכס עם החזרים חודשיים גבוהים יחסית.
רמי, שעובד בחברת ביגוד, הושב לבסוף לעבודתו לאחר חודשיים וחצי של שהייה בחל"ת, אך בשכר מקוצץ. הבנק הודיע לו כי הוא מתיר לו לקחת משכנתה, אבל אז הוא נקלע לפיגורים מול החברה היזמית. הוא מספר בגלוי כי אביבית והוא שוקלים מחדש את מצבם, ובינתיים ביקשו מהחברה לאפשר להם לשלם את יתרת מחיר הדירה בפיגור מסוים. הוא ממתין לתשובה.

תמר (29) מורה ואבי (37), עצמאי, זוג עם 4 ילדים, רכשו דירת 4 חדרים בגדרה, ב-1.2 מיליון שקל עם שיעור מימון גבוה במיוחד, מהם משכנתה של כ-900 אלף שקל: "מלכתחילה החלטנו שלא לעבור להתגורר בדירה, אלא לצורך השקעה ולהתגלגל הלאה. היינו אמורים לקבל את המפתח בעוד כחודשיים, ואולם חלו עיכובים, שחלקם בגלל הקורונה וחלקם בגלל חילוקי דעות בין הוועדה המקומית לבין היזם", מספרת תמר. "הבעיה הגדולה היא שאבי הפסיק לעבוד כמעט מהיום הראשון של מגפת הקורונה. יש לנו היום משכנתה על הראש ושכירות. אני מנסה להגדיל את המשרה שלי כמה שיותר ולהצטמצם. אם נוכל למכור את הדירה בגדרה, נוכל לחשב מסלול מחדש, כי היום אנחנו רואים אחרת את הדברים מאשר לפני הקורונה".

משכנתאות לזוכי מחיר למשתכן - מספרים

ערן ודליה עליהם סיפרנו בתחילת הכתבה, ממשיכים את המסלול לרכישת הדירה, כי מצבם עדיין מאפשר זאת, אבל ערן מודה שזה לא מה שהם תיארו לעצמם כשרכשו את הדירה. "ברשת הווטסאפ של הזוכים בפרויקט שומעים סיפורים של אנשים שמתחילים להרגיש קשיים. לחלק קיצצו בשכר, חלק הוצאו לחל"ת, ובזמן האחרון נתקלתי במשהו חדש, שצצים לפתע מאכערים, שמציעים לרוכשים חוזים עתידיים, מתחת לשולחן. יודעים שהם לא רשאים למכור את הדירות בשנים הראשונות, ועל כן מציעים לרשום הערת אזהרה על שמם, והתחייבות למכור את הדירה, וכל זה בתמורה למחיר נמוך משמעותית".
הפיגורים במסירה מחמירים את הבעיה

יו"ר ועדת מחיר למשתכן בפורום המקרקעין בלשכת עורכי הדין, עו"ד ליאור לוי מספר, שמשרדו מקבל פניות נואשות רבות בתקופה האחרונה מזוכי מחיר למשתכן שמרגישים שהם נתקעו.

עו"ד ליאור לוי, יו"ר ועדת מחיר למשתכן בפורום המקרקעין בלשכת עורכי הדין / צילום: כדיה לוי, גלובס

שורש הבעיה, אומר לוי, נעוץ בהחלטת מועצת מקרקעי ישראל שלפיה רוכשי דירות במסגרת מחיר למשתכן יוכלו למכור אותן לפי המוקדם מ-7 שנים ממועד ההגרלה או 5 שנים ממועד קבלת טופס איכלוס (טופס 4). במילים אחרות, הם אינם רשאים למכור את הדירות שלב מוקדם אחרי הרכישה, או לרוב גם אחרי האכלוס, מה שתוקע אותם עם דירה לא נזילה.

בשבוע שעבר אף פרסמנו כאן כי על הנייר, הדירות של הזוכים לו היו יכולים למכור אותן עכשיו, היו נמכרות במחיר הגבוה במאות אלפי שקלים ממחיר הקנייה.

במכתב שכתב לשר הבינוי והשיכון, יעקב ליצמן, כתב עו"ד לוי, כי משבר הקורונה עלול להביא לכך "שרוכשי דירות רבים, לרבות משפחות צעירות שרכשו דירות במסגרת פרויקטים של מחיר למשתכן, ייאלצו למכור את דירתם במועדים מוקדמים יותר מאשר הם התחייבו".

בנוסף מציין לוי כי בפרויקטים רבים של מחיר למשתכן מסתמנים פיגורים ואיחורים, מה שעלול להקשות עוד יותר על מצבם של הרוכשים ואף להביאם בסופו של דבר למצב של חדלות פירעון. "האפשרות למכור את הדירה בטרם המועדים הקיימים כיום בהחלטת המועצה יאפשרו למשקי בית לממש את זכייתם באמצעות מכירת הדירה שרכשו ברווח ותאפשר ‘אוויר’ כלכלי", נכתב במכתבו.

משכנתאות לזוכי מחיר למשתכן

לוי גם גילה בעיות במגזר הקטן יחסית של משפרי הדיור שמשתתפים בתוכנית. אלה מתחייבים למכור את דירותיהם הישנות בתוך שנה מאכלוס הדירה החדשה, אולם השוק כרגע תקוע. הוא מציין כי נגיף הקורונה עצר את שוק מכירת הדירות כמעט לחלוטין ולאור זאת הוא ביקש מהמשרד להאריך את התקופה המוקצבת להם למכור את הדירות שלהם, משנה לשנה וחצי.

מי שמטפל בבעיות שמתעוררות במסגרת התוכנית, אמורה להיות ועדת חריגים של מחיר למשתכן, שבפניה יכולים המשתתפים בתוכנית להעלות בקשות יוצאות דופן לפעול בניגוד לתקנון התוכנית. לוי סבור שהוועדה אינה מתאימה לטיפול בבעיות של רוכשי דירות שנקלעו לקשיים כלכליים.

"קודם כול, הוועדה מטפלת באמת במקרים חריגים. לדוגמה - בני הזוג רכשו דירה במחיר למשתכן והתגרשו במהלך העסקה; מה שמתרחש כיום במגפת הקורונה אינו חריג. זו תופעה נרחבת, שמחייבת התייחסות ממשלתית. מעבר לזה, נניח שפוטרת מהעבודה. אתה לא יכול להוכיח לוועדת החריגים שמצבך הכלכלי הורע, כי אתה יכול להראות לה, שנותרת ללא עבודה חודש-חודשיים. יכולים לומר לך שיש לך אפשרות לדחות את תשלום המשכנתה, לפי ההנחיות של בנק ישראל. אבל הבעיה חמורה ועמוקה בהרבה, כי כל שוק העבודה משתנה".

פרויקט מחיר למשתכן בבאר יעקב. אנשים לקחו משכנתאות וכל שוק העבודה משתנה   / צילום: איל יצהר, גלובס

חוץ מפנייה לוועדת חריגים, רוכשי הדירות יכולים להודיע לקבלן על ביטול העיסקה. במקרה כזה יחויבו בתשלום פיצוי של 2% ממחיר הדירה. אמנם מדובר בקנס נמוך מאוד יחסית למקובל בשוק החופשי, שבו צעד כזה עלול לגרור חיוב של 10% משווי העסקה, ואולם גם כאן הנזק עלול להיות גדול. "במחיר למשתכן רוכשים לקחו משכנתה בגובה של 90% מערך הדירה, במיוחד בפריפריה. יש לי לקוחות בגדרה שרכשו דירה ב-1.4 מיליון שקל ולקחו משכנתה של 1.2 מיליון שקל. המינוף אצל רבים מאוד גבוה, וה-2% הם סכום ניכר עבורם. יש גם כאלה שזה כבר לא אקטואלי עבורם - הם קיבלו את הדירה, ועכשיו הם בבעיות לשלם את המשכנתה. לכן זו אינה אופציה ריאלית עבור רבים", אומר לוי.
"איני מתכוון לאפשר להם למכור את הדירה בעודה על הנייר, אלא להמתין לזה שהדירה תהיה מוכנה", הוא מסביר. "יהיה להם אור בקצה המנהרה. אנשים יגידו לעצמם שהם יחזיקו את עצמם עד לקבלת טופס 4 ואז ימכרו את הדירה".

"לגבי משפרי הדיור, הם תקועים עם הדירות שלהם ולא יכולים למכור אותן. ראינו כבר את רשות המסים שהחליטה להאריך את תקופת מכירת הדירה, בטרם תחייב את משפרי הדיור במיסוי כמשקיעים. משרד השיכון לעומת זאת לא האריך את המועד שנותר, ואנחנו מדברים כבר על כמעט חמישה חודשים שבהם המשק נמצא בקשיים. גם הם יכולים לפנות לוועדת חריגים, אבל הם חותמים על תצהיר שבו הם מתחייבים למכור את הדירה בתוך שנה. החשש במקרה כזה, שהם ייכנסו ללחץ וימכרו את הדירה במחיר רצפה. לכן, גם כאן נדרשת הודעה מסודרת של משרד הבינוי והשיכון".

"משקיעים מאמצים בסיוע לזוכים"

תגובת משרד הבינוי והשיכון: "משרד הבינוי והשיכון משקיע מאמצים ומשאבים רבים במטרה לסייע לזוכים בתוכנית מחיר למשתכן, במיוחד בתקופה זו.

"כך לדוגמה, אפשרנו את הארכת מועדי החתימה על חוזים ל-45 יום ממועד בחירת הדירה והיזם אף מורשה להאריך את המועד גם מעבר לכך. במהלך תקופה זו מתקיימים כנסים באופן מקוון, וניתנו פתרונות לבחירת דירות עבור זוכים מבודדים.

"באשר למכירת הדירה לפני המועד: קיימת ועדה במשרד אשר אליה ניתן להגיש בקשה פרטנית לקבלת אישור לקיצור תקופת המכירה בכפוף לתנאים מסוימים והצגת מסמכים
תומכים. נזכיר כי לזוכים בתוכנית קיימת האפשרות להשכיר את דירתם.

"לעניין הארכת המועדים למכירת דירה יחידה למשפרי דיור, ככל שניווכח שקיים הצורך, המשרד יבחן אופן טיפול במקרים פרטניים של נפגעים ממגפת הקורונה".

עוד כתבות

חרדים בלשכת הגיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

בג"ץ: לעצור תשלומים לישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים החל מה-1 באפריל

בג"ץ הוציא את צו הביניים בשל היעדר מקור חוקי להעברת התשלומים ● וכעת, מיום שני הקרוב יופסק התקצוב לתלמידי ישיבות שחייבים בגיוס ● השופטים אימצו עמדה מחמירה מזו של היועמ"שית ● התנועה לאיכות השלטון: "צו הביניים הזה מהווה צעד תקדימי בדרך לשוויון, וציבור המשרתים מודה לבית המשפט על החלטתו החשובה"

מבצע לתשלום חלקי על דירה על הנייר / צילום: דרור מרמור

מספר הדירות שנרכשות רק עולה, אז למה נתוני המשכנתאות נמוכים?

נתוני המשכנתאות החדשות שניטלו ממשיכים לדשדש כבר כמה חודשים, למרות העלייה ברכישת דירות ● האם מבצעי הקבלנים המאפשרים לשלם רק 10% בתשלום הראשון ואת היתר במסירה, יתבטאו במשכנתאות בעוד שנתיים־שלוש?

מרכז תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בעל דירה סירב לחתום על פרויקט תמ"א וזכה ב־320 אלף שקל נוספים

בעל דירה בפרויקט תמ"א 38 בת"א, שהוא גם בעלים של חלק מהחצר, ביקש פיצוי של 1.2 מיליון שקל ● המפקחת על המקרקעין קבעה בהסכמת הצדדים כי אכן מגיע לו פיצוי תמורת חתימתו

הפגנת חרדים נגד גיוס בני ישיבות,ירושלים / צילום: Reuters, Ammar Awad

מהתקציבים שייעצרו ועד לדיוני החירום באוצר: כל מה שכדאי לדעת על הצו הדרמטי בנוגע לחוק הגיוס

בהתאם לצו הביניים שהוציא בג"ץ, תקצוב הישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים ייעצר כבר בשבוע הבא ● בשלב זה, התמיכה בכ-44 אלף תלמידי ישיבות צפויה להיעצר ● באגף החשב הכללי במשרד האוצר, שאמונים על ביצוע התשלומים מתקציב המדינה, מתכוונים ליישם את הצו במועד ● איך זה יעבוד? גלובס עושה סדר

ינקי קוינט, מנכ''ל רמי ומ''מ מנהל רשות החברות / צילום: יוסי זמיר

מתחנות כוח ועד מוסכי רכבת: בענף התשתיות טוענים שרמ"י תוקעת מיזמים

בפנייה דחופה מבקשים במינהל התכנון מרשות מקרקעי ישראל לשחרר היתרים למיזמי תשתית לאומיים ● ברקע זה, גורמים בענף טוענים כי פרויקטים גדולים, בהם תחנות כוח ומוסכים של הרכבת הקלה, תקועים בגלל התנהלות הרשות ● רמ"י: "חלק מהפרויקטים יצאו לדרך"

מנכ''ל NICE, ברק עילם / צילום: CRC Media

מלך השכר של ת"א: המנכ"ל שהרוויח כ-90 מיליון שקל ב-2023

עיקר התגמול של מנכ"ל נייס ברק עילם – הוני ● במשך שנותיו כמנכ"ל נייס צבר תגמולים בהיקף של כ-460 מיליון שקל לפי שער החליפין הנוכחי ● שכר של כ-17 מיליון שקל למנכ"ל אלביט אשתקד

בנק ההשקעות ג'יי. פי מורגן / צילום: Reuters, Mike Segar

האסטרטג של הבנק הגדול בעולם: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו"

בבנק ג'יי פי מורגן שוב מזהירים מפני ירידות בשווקים, למרות שהתחזיות שלהם לא פוגעות כבר שנתיים וחצי ● האם הפעם התחזיות שלהם יתממשו? ומה הם ממליצים למשקיעים?

צילום: ap, AP23024601572019_e5rllq

וול סטריט סגרה את הרבעון הראשון הטוב ביותר מאז 2019; מדד S&P 500 שבר שיא חדש

שיא חדש גם לדאו ג'ונס ● סיכום הרבעון הראשון באירופה: השווקים עלו בכ-7% ● בלומברג: "שוק הקקאו קורס", וולס פארגו: "עליית המחיר תגולגל אל הצרכנים" ● מייסד בורסת הקריפטו FTX נידון ל-25 שנות מאסר ● הצמיחה בארה"ב עמדה על 3.4%, יותר מהצפוי ● ג'יי.פי מורגן: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו" ● מחר "יום שישי הטוב" אין מסחר בוול סטריט ובמדינות רבות אחרות

פרויקט תמ''א 38 בחיפה / צילום: פאול אורלייב

משרד המשפטים יוזם: יזמי התחדשות עירונית יתחייבו מראש על מועד מסירת הדירות

שורת תקנות שיזם משרד המשפטים, שיידונו בקרוב בוועדת הפנים של הכנסת, יחייבו יזמי התחדשות עירונית במתן מועדי מקסימום לאישור תוכנית הפרויקטים שלהם ואכלוס הדירות שהם מקימים ● תקנות בולטות נוספות הן חשיפת ערבויות מחייבות, גילוי ניגוד אינטרסים של היזמים, וידוא שהדיירים מבינים את ההסכם ועוד

''התייצבות ושיפור, גם אם צנוע, ברוב הפרמטרים הפיננסיים של ההייטק הישראלי'' / אילוסטרציה: Shutterstock

אחרי שנה קשה, הרבעון הראשון של 2024 מראה מגמה חיובית בתעשיית הטק הישראלית

על פי נתונים חדשים מדוח ההייטק "Tech Review", ברבעון הראשון של 2024 חברות הסטארט-אפ הישראליות גייסו כ-1.6 מיליארד דולר ● מדובר בעלייה של כ-10% ביחס לרבעון הקודם וירידה של 10% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד ● 38% מסך הסכום הכולל גוייס בחברות הסייבר

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: שלומי יוסף

העליון מגדיר מחדש את גבולות שכר הטרחה לעורכי דין בתביעות ייצוגיות

פסק דין שאישר פשרה עם סופרגז ואמישראגז קבע תקדימים בעניין שכר טרחת עורכי דין בתביעות ייצוגיות ● בין השאר נקבע כי שר הטרחה יוגבל לפי מדרגות מקסימליות, ודרך היישום לתשלום הובהרה ● בשוק יש שמברכים על ההסדרה, ואולם אחרים מזהירים: תפגע בתמריץ להשיג פיצוי מרבי

ישראל תקפה בשדה התעופה בסוריה / צילום: נלקח מרשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לזכויות יוצרים

חיזבאללה מפרסם את שמותיהם של 5 מפעילי הארגון שנהרגו בחלב

בין ההרוגים בתקיפה בנמל התעופה בחלב ישנם גם חיילים מצבא אסד, דווח כי מערכות ההגנה האווירית הופעלו • מוקדם יותר נפצעו 2 בתקיפה שיוחסה לישראל באזור דמשק • דובר צה"ל עדכן כי בכיר חמאס חוסל בפעילות בבית החולים שיפא ● עדכונים בולטים

ראסל אלוונגר, מנכ''ל טאואר סמיקונדקטור / צילום: ענבל מרמרי

ראסל אלוואנגר: "אני חייב הרבה לישראל. היא אפשרה לטאואר להפוך למה שהיא"

טאואר הייתה האקזיט המדובר של 2022, אולם הצעת הרכישה החלומית של אינטל נפלה ● המנכ"ל ראסל אלוואנגר ניצל אותה כדי להכניס רגל בדלת למפעל של אינטל בניו מקסיקו: "זו לא הייתה סטירת לחי גדולה. יש לנו עכשיו קיבולת ייצור" ● את דעותיו על המצב בישראל הוא שומר לעצמו: "להעיר על הנושא זה כמו להתארח אצל מישהו לארוחת ערב ולהגיד לו שהבית מבולגן"

מטבעות דיגיטליים / אילוסטרציה: Shutterstock

מחיר הזהב זינק במרץ ב-9.8%; הביטקוין צמוד ל-70 אלף דולר למטבע

היום חוגגים את יום שישי הטוב, ולכן לא יתקיים מסחר בבורסות אירופה ובוול סטריט ● אמש ננעלה וול סטריט בירוק, מדד ה-S&P 500 שבר שיא בפעם ה-23 מתחילת השנה ● מחיר הביטקוין עומד על כ-69.7 אלף דולר למטבע ● נעילה ירוקה באסיה, מדד שנגחאי עלה ב-1%

קבינט המלחמה. ללא נשים במוקד קבלת ההחלטות / צילום: קובי גדעון-לע''מ

המלחמה חושפת את אוכלוסיית הנשים לסיכונים חריגים. איך אפשר להתמודד איתם?

מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות ● הפעם, בשיתוף שדולת הנשים, על האתגרים שמציבה המלחמה בפני נשים ● נשים סובלות יותר מהיעדר ביטחון אישי וכלכלי - ובכל זאת הן לא נמצאות במוקד קבלת ההחלטות

חברת הסייבר הישראלית Coro (קורו) / צילום: CORO

המשבר בהייטק נגמר? סטארט-אפ ישראלי שני מודיע בתוך שבוע על גיוס של 100 מיליון דולר

חברת קורו (Coro) הישראלית, העוסקת במכירת מערכות סייבר לעסקים קטנים ובינוניים, הודיעה על גיוס של 100 מיליון דולר ● ככל שנודע, כספי הגיוס כולם הושקעו בחברה ולא בקניית מניות מיזמים או משקיעים קודמים ● כל הגיוס התבצע מקרנות הון סיכון זרות

סם בנקמן-פריד / צילום: ap, Bebeto Matthews

סם בנקמן-פריד, מייסד בורסת הקריפטו FTX, נידון ל-25 שנות מאסר

בנובמבר האחרון חבר מושבעים בארה"ב מצא את סם בנקמן-פריד אשם ● היום, השופט בתיק קבע כי הוא ירצה 25 שנות מאסר ● "אני הייתי המנכ"ל ולכן האחריות היא עלי", אמר בנקמן-פריד עם מתן גזר הדין

מתחם חזית הים בחיפה / הדמיה: מן-שנער-יעד אדריכלים

נסגר המכרז הראשון של רמ"י בחזית הים בחיפה: כמה תשלם הזוכה?

יורו ישראל זכתה במכרז של רמ"י על קרקע של 23 דונם, להקמת 500 יחידות דיור ושטחי מסחר באחד מהמתחמים המסקרנים בישראל ● החברה תשלם על הקרקע, הסמוכה לבית החולים רמב"ם בחיפה, כ-205 מיליון שקל כולל הוצאות פיתוח

חיילים צרפתים מפטרלים בפריז / צילום: Reuters, Benoit Tessier

באירופה מתכוננים לאירוויזיון ואולימפיאדה תחת חשש כבד מחטיפות ופיגועים

אירוויזיון במאלמו, אליפות היורו בגרמניה ואולימפיאדה בפריז: שורת האירועים ההמוניים באירופה הקיץ, במקביל למלחמה בעזה והסיכון הגבוה לטרור איסלמי, מעלים את הכוננות בה לשיאים חדשים ● האמצעים שעל הפרק: שימוש ברחפנים והחזרת הנוכחות המשטרתית בגבולות

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

הנקמה של פוטין בהודו, ומערכת יירוט הרחפנים החדשה של אלביט

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות