גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מתחמם: מדד גלובס-פרומתאוס היכה את מדדי הייחוס ביולי

המדד גמא 7.4%, בשעה שמדד ת"א 125 טיפס ב-4.2% ומדד נאסד"ק הוסיף לערכו 6.8% ● מניות הפארמה הישראליות בוול סטריט תססו, ומניות הטכנולוגיה שיגרו את תת-המדד שלהן לזינוק של 10.2% בחודש החולף

החברות הישראליות שנסחרות בארה"ב נסחרו בחודש יולי במגמה חיובית שהובילה את מדד גלובס-פרומתאוס, העוקב אחריהן, לזינוק של 7.4%. באותה תקופה, מדד ת"א 125 טיפס ב-4.2% ומדד נאסד"ק הוסיף לערכו 6.8%.

תת-מדד גלובס-פרומתאוס מדעי החיים עלה החודש בשיעור של 3.9%, בעוד שמדד ת"א ביומד הוסיף לערכו 3.2%, ואילו מדד נאסד"ק ביוטכנולוגיה ירד ב-1.7%. אחת החברות הבולטות ביותר החודש בתת-המדד הייתה חברת המכשור הרפואי נובוקיור , שמנייתה זינקה ביולי ב-28%.

החברה מפתחת ומפיצה את מוצר הדגל שלה, אופטיון, מכשיר שנועד לטפל במגוון סוגים של גידולים סרטניים, ומשווקת גם מוצרים נוספים בתחום הטיפול בסרטן. נובוקיור הכריזה ביולי על שיתוף פעולה עם חברת מרק (Merck&Co), לבחינת טיפול בגידולים בתאים של סרטן הריאות ביחד עם טיפול בקיטרודה, אחד ממוצרי הדגל של מרק. בנוסף, החברה דיווחה על הכנסות בסך 115 מיליון דולר ברבעון השני ועקפה את תחזיות האנליסטים.

בדומה למגמה במניות הפארמה, מניות הטכנולוגיה הישראליות עלו בוול סטריט בחודש יולי והובילו את תת-מדד גלובס-פרומתאוס טכנולוגיה לזינוק של 10.2%. באותה תקופה, מדד ת"א טכנולוגיה טיפס ב-9.4% ומדד נאסד"ק טכנולוגיה הוסיף לערכו 5.7%.

מצטרפת חדשה לתת-המדד היא חברת הביטוח הדיגיטלי למונייד , שהונפקה בתחילת יולי במחיר של 29 דולר למניה וגייסה 319 מיליון דולר. נכון לסוף יולי, מחיר המניה היה כ-58.2 דולר, נסיקה של כ-100%, שמקנה ללמונייד שווי שוק של 3.2 מיליארד דולר.

למונייד מיישמת טכנולוגיה של למידת מכונה על ידי שימוש בבוטים הן לרכישת הביטוח והן לתשלום התביעות. החברה מוכרת ביטוח לבעלי דירות ושוכרים בתהליך פשוט ומהיר, של מענה על מספר שאלות בסיסיות לגבי הדירה על ידי הלקוח. בנוסף, על מנת לשפר את התדמית הרעה יחסית של חברות הביטוח, למונייד מרוויחה מכל ביטוח שנמכר סכום קבוע, כאשר ההפרש נתרם לצדקה לפי בחירת הלקוח.

גלובס-פרומתאוס-יולי-2020

מדיוונד זינקה 32% בחודש החולף

נציגת החודש במדד גלובס-פרומתאוס היא חברת הביוטכנולוגיה הישראלית מדיוונד , שנסחרת בנאסד"ק בשווי של כ-105 מיליון דולר, לאחר עלייה של 32% במחיר המניה בחודש החולף.

מדיוונד מפתחת, מייצרת וממסחרת תרופות לטיפול בכוויות ובפצעים כרוניים, והינה חברת הפורטפוליו המהותית ביותר של כלל ביוטכנולוגיה, שמחזיקה ב-35% ממניותיה. במחלקת המחקר של פרומתאוס ייעוץ כלכלי מציינים כי החברה הונפקה לפני כשש שנים בארה"ב על בסיס מוצר הנקרא NexoBrid, המיועד לטיפול והטריית כוויות בדרגה בינונית וחמורה, ומבוסס על פלטפורמה טכנולוגית המבוססת על אנזים המופק מגזע צמח האננס. החברה השיגה לאחרונה תוצאות חיוביות בניסוי קליני שלב 3 ב-NexoBrid, בעקבותיו הגישה ל-FDA (רשות המזון והתרופות בארה"ב) בקשה לרישום המוצר לשיווק.

למדיוונד דריסת רגל בשוק האמריקאי באמצעות הסכם שחתמה ב-2015 עם הרשות  למחקר ופיתוח ביו-רפואי (BARDA), למימון פיתוח ה-NexoBrid ולהצטיידות בתרופה בהיקף כולל של עד 200 מיליון דולר, כחלק מהיערכות הממשל לאירועים רבי-נפגעים. ההישג הגדול של מדיוונד הוא שהממשל האמריקאי הצטייד במוצר טרם קבלת האישור לשווקו בארה"ב.

בנוסף, חתמה החברה ב-2019 על הסכם מסחור המוצר, הכולל רישיון ואספקה בלעדיים עם חברת Vericel להפצת התרופה בארה"ב. Vericel נסחרת בנאסד"ק ועוסקת בתחום הטיפולים התאיים ובין היתר משווקת מוצרים לטיפול בכוויות קשות. במסגרת ההסכם, Vericel שילמה למדיוונד סכום ראשוני של 17.5 מיליון דולר, ועוד 7.5 מיליון דולר צפויים להתקבל עם קבלת אישור שיווק בארה"ב. תשלומים נוספים מותנים בהשגת יעדי מכירות ועשויים להגיע לעד 125 מיליון דולר, לצד תשלומים נוספים כתשלומי תמלוגים על המכירות.

NexoBrid מאושר לשיווק באיחוד האירופי, בישראל, בארגנטינה, בדרום קוריאה, ברוסיה ובפרו, ולחברה יש הסכמי הפצה במדינות נוספות באמריקה הלטינית, באירופה, בהודו, בדרום מזרח אסיה וביפן. מדובר במשחה המאפשרת הטריה של הכוויות - קרי הסרה של הרקמות השרופות והמתות שנפגעו. הטיפול בתרופה כרוך במתן עורי של מנה בודדת של התרופה למשך ארבע שעות, זאת בהשוואה לטיפול הסטנדרטי המקובל בשוק - הסרה כירורגית של הרקמה, הכרוכה באובדן דם, בימי אשפוז רבים, וכן מלווה ברוב המקרים בפגיעה ברקמות בריאות.

לסיכום מציינים בפרומתאוס, כי לחברה שני שיתופי פעולה אסטרטגיים בקשר עם NexoBrid, ואלו מאפשרים למדיוונד להתמקד במוצרים נוספים של החברה המצויים בפיתוח.

החברה מפתחת בנוסף על בסיס הפלטפורמה האנזימטית גם את תרופת ה-EscharEx, להטריית פצעים כרוניים ופצעים קשיי ריפוי, שהציגה תוצאות חיוביות בניסוי קליני שלב 2 ומיועדת לשוק גדול עשרות מונים משוק הכוויות. בניסוי האמור חולים שטופלו ב-EscharEx השלימו את ההטריה בתוך שבעה ימים לאחר קבלת 4-5 טיפולים בממוצע. זאת לעומת האלטרנטיבה הקיימת בשוק כיום - סנטיל - שטיפול באמצעותה אורך כ-6-7 שבועות. לדברי הנהלת החברה, שוק היעד להטריית פצעים כרוניים בארה"ב הוא שוק בוגר, שמוערך בכ-1 מיליארד דולר פר אינדיקציה (כיבים ורידיים ופצעים סוכרתיים בכף הרגל), וסנטיל היא התרופה היחידה שחולשת על השוק ונוגסת רק בכ-25% ממנו (בכ-50% מהמקרים ההטריה מבוצעת באמצעות פרוצדורה ניתוחית).

גידול של 780% בהכנסות ברבעון הראשון

לפי ניתוח שביצעה פרומתאוס, ברבעון הראשון של 2020 דיווחה מדיוונד על הכנסות של כ- 4.4 מיליון דולר, גידול של כ-780% לעומת הרבעון המקביל. הרווח הגולמי ברבעון הראשון של 2020 היה כ-1.2 מיליון דולר, בהשוואה לכ-0.2 מיליון דולר ברבעון המקביל. במקביל, כתוצאה מפיתוח EscharEx הוצאות המו"פ גדלו מכ-1.3 מיליון דולר לכ-1.7 מיליון דולר. בשורה התחתונה החברה רשמה ברבעון הראשון הפסד EBITDA של כ-1.8 מיליון דולר, המהווה שיפור של כ-40% לעומת הפסד EBITDA של כ-2.9 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.

לפי ניתוח פרומתאוס, הכנסות מדיוונד נובעות מהמוצר NexoBrid בלבד, והן המקור לייצור המזומנים ומאפשרות לקופה של מדיוונד להיות יציבה וללא חוב לבנקים. לדברי אייל שבח, שותף מייסד בפרומתאוס וראש תחום טכנולוגיה, "נראה שההסכמים האסטרטגיים שיש למדיוונד מאפשרים לה להגדיל את המכירות ממוצר זה ולהשקיע משאבים בפיתוח ובהפצה של מוצרים אחרים.

EscharEx, לדברי החברה, הוא מוצר שמכוון לשוק שבו יש רק שחקן אחד שחולש על חלק יחסית קטן מהשוק בכללותו. בנוסף, למוצר קיים יתרון תחרותי במשך זמן הטיפול, ונראה שהדבר יהווה אינדיקציה חיובית למוצר בשוק ריפוי הפצעים".

שבח מוסיף ומסכם כי "במבט לאחור רואים שהמניה של החברה ידעה תנודתיות בשנים האחרונות, וכיום היא נמצאת יחסית בטווח הנמוך על-פני ההיסטוריה. בשתי התרופות הללו, המבוססות על אותה טכנולוגיה, לחברה ישנו מתווה ראוי, ואולי שוק ההון יזקוף זאת לזכותה וישקף זאת בהתאם במחיר המניה שלה". 

המדד, שהורכב על ידי כלכלני פרומתאוס ייעוץ כלכלי, מייצג את כלל החברות הישראליות הנסחרות בבורסות המרכזיות בארה"ב - נאסד"ק ובורסת ניו יורק - ובכלל זה חברות ישראליות אשר נרשמו ברישום כפול. חישוב המדד החל בתחילת 2015 ועמד על 1,000 נקודות ביום השקתו. משקל כל חברה נקבע בהתאם לשווי השוק שלה, אך לא יעלה על 10% מסך המדד. פרומתאוס ייעוץ כלכלי ומנהליה ביצעו בשנים האחרונות עבודות כלכליות לחברות הכלולות במדד. העבודה אינה מהווה ייעוץ ואין לראות בה תחליף לייעוץ השקעות.

עוד כתבות

אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה / איור: גיל ג'יבלי

בדיקת אי הסדרים בעיצומה, אז איך זה שאפשר להפקיד חיסכון לכל ילד בסלייס

רשות שוק ההון מצאה לאחרונה אי סדרים חמורים בהתנהלותו של בית ההשקעות סלייס ● למרות זאת, באתר הביטוח הלאומי סלייס מוצגת כאפשרות להפקדת כספים בתוכנית "חיסכון לכל ילד" ● עד תחילת מאי לא ניתן יהיה למשוך כספים מקופות סלייס, אך הרגולטור לא מודאג

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

ביום האחרון לפני הפקיעה: מנכ"ל הפניקס אייל בן סימון מכר מניות

מנכ"ל הפניקס וסמנכ"ל הכספים שלו מימשו יחד 170 אלף אופציות במחיר של 37.48 שקל למניה ● המימוש בוצע יום לאחר שהחברה דיווחה על תוצאותיה הכספיות לשנת 2023, רווח של 1.1 מיליארד שקל המשקף תשואה להון של 10.5%

מטבעות דיגיטליים / אילוסטרציה: Shutterstock

מחיר הזהב זינק במרץ ב-9.8%; הביטקוין צמוד ל-70 אלף דולר למטבע

היום חוגגים את יום שישי הטוב, ולכן לא יתקיים מסחר בבורסות אירופה ובוול סטריט ● אמש ננעלה וול סטריט בירוק, מדד ה-S&P 500 שבר שיא בפעם ה-23 מתחילת השנה ● מחיר הביטקוין עומד על כ-69.7 אלף דולר למטבע ● נעילה ירוקה באסיה, מדד שנגחאי עלה ב-1%

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

המומחה שמסביר: למה החליטו בעולם שרפיח היא הקו האדום

פלישת צה"ל לרפיח, בין המעוזים האחרונים של חמאס בעזה, עומדת בלב הדיון על עתיד המלחמה ● "העיר הפכה לסמל של המצוקה הפלסטינית והפליטות בעיני העולם", אומר ד"ר הראל חורב, מומחה לחברה הפלסטינית ● בראיון לגלובס הוא מסביר מדוע ישראל טועה בהתנהלותה ברפיח, מתייחס לפלונטר מול ארה"ב ומסביר מדוע חמאס ממשיך לסרב לעסקת חטופים

מרכז תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בעל דירה סירב לחתום על פרויקט תמ"א וזכה ב־320 אלף שקל נוספים

בעל דירה בפרויקט תמ"א 38 בת"א, שהוא גם בעלים של חלק מהחצר, ביקש פיצוי של 1.2 מיליון שקל ● המפקחת על המקרקעין קבעה בהסכמת הצדדים כי אכן מגיע לו פיצוי תמורת חתימתו

הפגנה הקוראת לשוויון בנטל. בלי נתונים מסולפים / צילום: שב״פ sha_b_p@

אותה אוזלת היד מאפשרת למגזר גדול לא לשאת בנטל וחונקת אותנו בפקקים

משבר הגיוס הוא משבר המטרו: שניהם יחד הוא אותו כישלון תשתיות ענק, של התחבורה המקרטעת פה ושל יסודות המדינה המתפוררים אחרי 76 שנותיה ● הסטטוס קוו מת. הגיע הזמן להיפרד מפתרונות הישראבלוף

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

הנקמה של פוטין בהודו, ומערכת יירוט הרחפנים החדשה של אלביט

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות

סם בנקמן-פריד / צילום: ap, Bebeto Matthews

סם בנקמן-פריד, מייסד בורסת הקריפטו FTX, נידון ל-25 שנות מאסר

בנובמבר האחרון חבר מושבעים בארה"ב מצא את סם בנקמן-פריד אשם ● היום, השופט בתיק קבע כי הוא ירצה 25 שנות מאסר ● "אני הייתי המנכ"ל ולכן האחריות היא עלי", אמר בנקמן-פריד עם מתן גזר הדין

ראסל אלוונגר, מנכ''ל טאואר סמיקונדקטור / צילום: ענבל מרמרי

ראסל אלוואנגר: "אני חייב הרבה לישראל. היא אפשרה לטאואר להפוך למה שהיא"

טאואר הייתה האקזיט המדובר של 2022, אולם הצעת הרכישה החלומית של אינטל נפלה ● המנכ"ל ראסל אלוואנגר ניצל אותה כדי להכניס רגל בדלת למפעל של אינטל בניו מקסיקו: "זו לא הייתה סטירת לחי גדולה. יש לנו עכשיו קיבולת ייצור" ● את דעותיו על המצב בישראל הוא שומר לעצמו: "להעיר על הנושא זה כמו להתארח אצל מישהו לארוחת ערב ולהגיד לו שהבית מבולגן"

משה ארבל, שר הפנים / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

בעקבות חשיפת גלובס: השר ארבל קורא לנתניהו לאפשר כניסת פועלי בניין פלסטינים לישראל

שר הפנים מציין במכתבו: "גוברות ההערכות כי אלפי פועלים פלסטיניים מיהודה ושומרון מועסקים שלא כדין בענף" ● הוא קורא לראש הממשלה לבחון הסדרה של הכנסת הפועלים לישראל, בין היתר על ידי בחינה פרטנית של כל פועל והגבלת גיל

ינקי קוינט, מנכ''ל רמי ומ''מ מנהל רשות החברות / צילום: יוסי זמיר

מתחנות כוח ועד מוסכי רכבת: בענף התשתיות טוענים שרמ"י תוקעת מיזמים

בפנייה דחופה מבקשים במינהל התכנון מרשות מקרקעי ישראל לשחרר היתרים למיזמי תשתית לאומיים ● ברקע זה, גורמים בענף טוענים כי פרויקטים גדולים, בהם תחנות כוח ומוסכים של הרכבת הקלה, תקועים בגלל התנהלות הרשות ● רמ"י: "חלק מהפרויקטים יצאו לדרך"

מישל וונטסוס, לשעבר מנכ''ל ביוג'ן / צילום: Quris

"ביוג'ן הייתה פסגת הקריירה שלי עד כה": המנכ"ל לשעבר מדבר על התוכניות לעתיד

מישל וונטסוס היה מנכ"ל ביוג'ן בתקופה שבה הייתה במוקד תשומת הלב בעקבות התרופה החדשנית שלה לאלצהיימר, אבל בסוף שילם בכיסאו על הכישלון שלה בשוק ● בראיון ל"גלובס", הוא מגיב על הביקורת שהושמעה נגדו, מספר אילו חברות מעניינות אותו עכשיו ומדבר על ההשקעה שלו בקיוריס הישראלית ● על המיזם החדש שהוא מקים בסינגפור, הוא עדיין לא מוכן לפרט

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי / אילוסטרציה: Shutterstock

הטבת המס הגדולה שהבטיחה הממשלה נכנסה לתוקף. מה יקרה לנטו שלכם?

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי, אשר תגדיל להם את ההכנסה הפנויה ● ואולם, מומחים טוענים כי הטבת המס לא תשפיע על מי שבאמת זקוק לה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, דוברות הכנסת, שאטרסטוק

הדרך לאספקת הפגזים האמריקאיים לישראל עוברת בטורקיה

היחסים בין נשיא טורקיה, רג'פ ארדואן ונשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, מתהדקים למרות היחסים המעורערים שהיו בין השניים לאורך השנים ● מדיווח בלומברג, מתברר כי ארה"ב מנהלת מו"מ עם טורקיה לצורך רכישת פגזים וחומרי נפץ, שיאפשרו לה להאיץ את קצב הייצור שלה ולשלוח את חלקם לישראל

חיילים צרפתים מפטרלים בפריז / צילום: Reuters, Benoit Tessier

באירופה מתכוננים לאירוויזיון ואולימפיאדה תחת חשש כבד מחטיפות ופיגועים

אירוויזיון במאלמו, אליפות היורו בגרמניה ואולימפיאדה בפריז: שורת האירועים ההמוניים באירופה הקיץ, במקביל למלחמה בעזה והסיכון הגבוה לטרור איסלמי, מעלים את הכוננות בה לשיאים חדשים ● האמצעים שעל הפרק: שימוש ברחפנים והחזרת הנוכחות המשטרתית בגבולות

מנכ''ל האוצר שלומי הייזלר בוועידת מרכז הנדל''ן באילת / צילום: נאו מדיה

מנכ"ל האוצר נגד מנהל רשות המסים: "מס דירה שלישית ירחיק משקיעים משוק הנדל"ן"

לפי מנכ"ל האוצר, שלומי הייזלר, החזרת "מס דירה שלישית" כבר בתקציב הקרוב לא נמצאת על הפרק ● על הביקורת שהעביר ינקי קוינט בכנס התשתיות של גלובס בשבוע שעבר, הוא עונה: "אמירות חמורות ואין בהן דבר וחצי דבר. באוצר יש אנשים מופלאים" ● וזו התוכנית שלו למלא את קופת המדינה, נוכח הגירעון המחמיר

קבוצת רוכבי אופניים עם טל ברודי. מימין: ריבה פרידמן בורוביק / צילום: דבורין תקשורת

מקבוצות אופניים ועד קבלת פנים בחזרה לבית: הארגון שמלווה מפונים במלחמה

מאז פרוץ המלחמה מלווה ארגון "הרוח הישראלית" אלפי משפחות של מפונים, ואף גייס תרומות בהיקף של 2.5 מיליון שקל ● מ"מ המנכ"לית, ריבה פרידמן בורוביק: "האתגר הגדול הוא שיקום הקהילות"

מתחם חזית הים בחיפה / הדמיה: מן-שנער-יעד אדריכלים

נסגר המכרז הראשון של רמ"י בחזית הים בחיפה: כמה תשלם הזוכה?

יורו ישראל זכתה במכרז של רמ"י על קרקע של 23 דונם, להקמת 500 יחידות דיור ושטחי מסחר באחד מהמתחמים המסקרנים בישראל ● החברה תשלם על הקרקע, הסמוכה לבית החולים רמב"ם בחיפה, כ-205 מיליון שקל כולל הוצאות פיתוח

פרויקט תמ''א 38 בחיפה / צילום: פאול אורלייב

משרד המשפטים יוזם: יזמי התחדשות עירונית יתחייבו מראש על מועד מסירת הדירות

שורת תקנות שיזם משרד המשפטים, שיידונו בקרוב בוועדת הפנים של הכנסת, יחייבו יזמי התחדשות עירונית במתן מועדי מקסימום לאישור תוכנית הפרויקטים שלהם ואכלוס הדירות שהם מקימים ● תקנות בולטות נוספות הן חשיפת ערבויות מחייבות, גילוי ניגוד אינטרסים של היזמים, וידוא שהדיירים מבינים את ההסכם ועוד

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

בורסת ת"א ננעלה ביציבות; אלקטריאון זינקה ב-18%, ישראכרט ב-8%

אל על השלימה גיוס של 100 מיליון דולר, המנייה עולה ב-4% ● הבורסה בת"א מסכמת רבעון ראשון בעליות נאות במדדים המובילים ● לאומי על הדולר המתחזק: "מציע למשקיעים הצעה שאי אפשר לסרב לה" ● באופנהיימר צופים "רוח גבית לשוק המניות האמריקאי לפחות עד שנת 2025"