גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חברת הקריפטו של שי דתיקה דוחה את ההנפקה בארה"ב ומצמצמת את יעד הגיוס

אחרי שהרוד-שואו שלה נדחה פעמיים, מתכננת חברת INX להוציא לפועל את ה-IPO עד לסוף השנה ולגייס בו עד 117 מיליון דולר - 10% פחות מהיעד המקורי ● החברה מפתחת פלטפורמות מסחר במטבעות קריפטו וגם במטבעות דיגיטליים הנחשבים לניירות ערך

שי דתיקה, מייסד שותף ונשיא חברת INX  / צילום: איל יצהר, גלובס
שי דתיקה, מייסד שותף ונשיא חברת INX / צילום: איל יצהר, גלובס

למרות המגמה החיובית בשוק המטבעות הדיגיטליים ועליית מחיר הביטקוין בחודש האחרון, נראה כי חברת הקריפטו הישראלית INX Limited קיבלה "רגליים קרות", ככל שהתקרב מועד ההנפקה המתוכננת שלה בארה"ב. החברה, הרשומה בגיברלטר ונמצאת בשליטתו של שי דתיקה הישראלי, הגישה ביום שני האחרון לרשות ניירות ערך האמריקאית (SEC) מסמך עדכון (טופס F-1), ובו כמה שינויים ביחס לתשקיף שאותו פרסמה במרץ האחרון לקראת הנפקה ראשונית לציבור (IPO).

INX מפתחת פלטפורמות למסחר במטבעות קריפטו ולמסחר ב-Security Tokens - מטבעות דיגיטליים הנחשבים לניירות ערך, שאותן היא מתכננת להפעיל בארה"ב. בעדכון לתשקיף ציינה החברה כי ההנפקה הראשונית של INX token - מטבע דיגיטלי מסוג סקיוריטי טוקן (STO) - שתוכננה במקור לרבעון השני של 2020, תצא לפועל עד לסוף השנה. זאת, לאחר שהחברה כבר דחתה השנה פעמיים רוד-שואו שנועד לעניין משקיעים פוטנציאליים בהנפקה המתוכננת (פעם אחת בינואר ופעם שנייה במאי האחרון). נוסף על כך, בתיקון לתשקיף הקטינה החברה ב-10% את יעד הגיוס שלה לסכום של עד 117 מיליון דולר, במקום יעד מקסימלי של 130 מיליון דולר שתוכנן על פי התשקיף מ-2 במרץ.

למרות הקטנת יעד הגיוס, אם בסופו של דבר יושג סכום היעד המקסימלי בהנפקת INX, היא תיחשב להנפקת ניירות הערך הגדולה ביותר שנעשתה עד כה בארה"ב על ידי חברת מתחום מטבעות הקריפטו. לשם השוואה, בנובמבר 2019 גייסה חברת הטכנולוגיה הסינית Canaan, שמייצרת ציוד לכריית ביטקוין, סכום של 90 מיליון דולר ב-IPO של מניותיה בנאסד"ק.

יעד המינימום: 7.5 מיליון דולר

על פי התיקון לתשקיף שהגישה השבוע INX, החברה מורידה את המחיר המירבי של המטבע שתנפיק ל-0.90 דולר, במקום מחיר של דולר אחד שקבעה בתשקיף המקורי.
ב-IPO מתכננת החברה להנפיק לציבור המשקיעים 130 מיליון מטבעות INX token, ובדרך זו לגייס סכום מקסימלי של עד 117 מיליון דולר. יעד המינימום בהנפקה נקבע על סכום של 7.5 מיליון דולר.

סכום ההשקעה המינימלי בהנפקה המתוכננת של INX הוא 1,000 דולר. רכישת מטבעות INX תתאפשר באמצעות דולרים אמריקאים או באמצעות מטבעות קריפטו, כמו ביטקוין, את'ר או המטבע הדיגיטלי "היציב" (סטייבלקוין) USDC. כפי שמציינת החברה בתשקיף, החזקה והעברה של מטבעות INX Token תיעשה באמצעות ארנקים דיגיטליים התומכים בתקן ERC-20 של את'ריום. לצורך רכישת המטבעות יידרשו המשקיעים לעבור תהליכי זיהוי לקוח (KYC) ומניעת הלבנת הון (AML), בהתאם לדרישות הרגולציה.

כל סקיוריטי טוקן של INX או חלק ממנו יזכה את המחזיקים בו להשתתף אחת לשנה (החל בשנת 2021) בחלוקה פרופורציונלית של 40% מתזרים המזומנים המצטבר של החברה מפעילויותיה, למעט תמורות במזומן מההנפקה.

המייסד השותף: דורון כהן, בעלי A-Labs

בראיון ל"גלובס" באפריל האחרון, אמר שי דתיקה, מייסד שותף ונשיא INX, כי לאחר ההנפקה המתוכננת, "בשלב הראשון, יהיה אפשר לסחור ב-INX Token לא דרך פלטפורמה, אלא 'מעבר לדלפק' (Over the counter). מכירת OTC יכולה להתבצע ישירות בין משקיעים, בלי מעורבות של אף צד שלישי, בתנאי שהיא נרשמת דרך Registrar (רשם ניירות ערך), ובדרך זו העסקה מפוקחת על ידי הרגולציה".

לדברי דתיקה, "המטרה שלשמה הוקמה INX היא להקים בעצמה פלטפורמה למסחר ב- STO (סקיוריטי טוקנס), שאינו מוגבל למשקיעים מוסדיים, אלא פתוח לכלל הציבור, כולל משקיעים קמעוניים". על פי התשקיף, החברה מעריכה כי תוכל להקים את פלטפורמת המסחר בארה"ב בתוך 12 חודשים ממועד השלמת ההנפקה.

חברת INX נוסדה בגיברלטר ב-2017 על ידי דתיקה ושותפו דורון כהן, הבעלים של חברת A-Labs ובעבר סגן נשיא חברת הטכנולוגיה אמבלייז, שאותה הוביל אלי רייפמן. השבוע נחשף ב"גלובס" כי A-Labs מייעצת לחברת ההדמיה הרפואית ננוקס לקראת הנפקתה בנאסד"ק וצפויה לגזור ממנה קופון שמן של מיליוני דולרים.

INX פועלת בארה"ב באמצעות שתי חברות בנות הרשומות במדינת דלוור, INX Digital ו-INX Services. החברה, שמעסיקה 14 עובדים (מהם 10 עובדים בישראל ו-4 עובדים בארה"ב), מציינת בתשקיף כי לאחר שפלטפורמות המסחר שלה יפעלו באופן מלא, היא צפויה להעביר את משרדיה לניו יורק.

בתשקיף ציינה INX כי היא מתכננת לפתח את פעילותה בשני שלבים. בשלב הראשון, תקים החברה את פלטפורמת המסחר INX Digital, שתשמש בורסה למטבעות קריפטו. החברה מצפה כי בשנה הבאה תאושר פעילותה ברוב מדינות ארה"ב. בשלב השני, מתכננת החברה להקים את פלטפורמת INX Securities למסחר בסקיוריטי טוקנס. על פי התשקיף, INX מתכוונת לרשום את החברה הבת INX Services כברוקר-דילר ולהפעיל את INX Securities כמערכת מסחר אלטרנטיבית (ATS) עבור סקיוריטי טוקנס. עם זאת, לפחות בהתחלה, עשויה INX Services לפעול באמצעות ATS של צד שלישי.

לפי התשקיף שפרסמה INX, מאז הקמתה ב-2017 לא ייצרה החברה כל הכנסות, ובשנת 2019 רשמה הפסד כולל בסך כ-3.7 מיליון דולר. נכון לסוף 2019, לחברה תזרים מזומנים מצטבר שלילי בסך כ-6.3 מיליון דולר.

עוד חברות קריפטו שוקלות הנפקה בארה"ב

דתיקה בן ה-51, המכהן כנשיא INX, מחזיק כיום בכ-31% ממניות החברה. במקביל, הוא מכהן כדירקטור חיצוני (דח"צ) בחברת אלטשולר שחם גמל ופנסיה, הנסחרת בבורסת תל אביב. בעבר שימש דתיקה סמנכ"ל פיתוח עסקי בחברת לידר שוקי הון, לאחר שמכר לה ב-2012 את השליטה בחברת המט"ח ILS Brokers שהיתה בבעלותו, תמורת 22 מיליון שקל. עוד ניהל בעבר דתיקה את חברת האופציות הבינאריות anyoption, שהוא נמנה עם מייסדיה, עד שהיא נמכרה ב-2017 לחברת invest.com של משה חוגג, בעלי קרן ההון סיכון סינגולריטים המשקיעה בחברות קריפטו, וכיום גם בעלי מועדון הכדורגל בית"ר ירושלים.

לצד דתיקה, בעל השליטה ב-INX, בעלי מניות עיקריים נוספים הם יצחק רפאלי, המחזיק בכ-16% ממניות החברה, והמייסד השותף דורון כהן, המחזיק בכ-10% מהמניות. צוות ההנהלה של INX כולל מנהלים בעלי ניסיון בשוק ההון, ובהם המנהל הבכיר אלן סילברט, לשעבר סגן נשיא בבנק קפיטל וואן, והדירקטור דייוויד וילד, לשעבר סגן יו"ר נאסד"ק.

INX אינה חברת הקריפטו היחידה שעשויה להפוך בקרוב לחברה ציבורית, שמניותיה נסחרות בארה"ב. בחודש שעבר דיווחה סוכנות הידיעות רויטרס כי חברת Coinbase האמריקאית, הנחשבת לחברת הקריפטו הגדולה בארה"ב, נערכת לקראת רישום של מניותיה למסחר באחת מבורסות וול סטריט בתחילת השנה הבאה. שווי השוק של קוינבייס הוערך ב-8 מיליארד דולר בסבב הגיוס האחרון של החברה ב-2018.

רוצים להתעדכן בענייני בלוקצ'יין ומטבעות דיגיטליים? הצטרפו לערוץ הטלגרם קריפטו גלובס.

עוד כתבות

בנימין נתניהו ואריה דרעי / צילום: עמוס בן גרשום, לע''מ

דרעי: "בג"ץ מתעמר בלומדי התורה, אות קין", גנץ: "בג"ץ פסק את המובן מאליו" | התגובות הפוליטיות על צו הביניים

הפוליטיקאים הגיבו על החלטת בג"ץ שקיבל את עמדת היועמ"שית ● גולדקנופף: "אות קלון וביזיון, ניאבק בכל דרך על זכותו של כל יהודי ללמוד תורה ולא נתפשר" ● דרעי: "מבין את הלוחמים שלא רוצים לשרת עכשיו בצבא" ● גנץ: "הגיעה העת שהממשלה תעשה את המובן מאליו"

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי / אילוסטרציה: Shutterstock

הטבת המס הגדולה שהבטיחה הממשלה נכנסה לתוקף. מה יקרה לנטו שלכם?

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי, אשר תגדיל להם את ההכנסה הפנויה ● ואולם, מומחים טוענים כי הטבת המס לא תשפיע על מי שבאמת זקוק לה

מרכז תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בעל דירה סירב לחתום על פרויקט תמ"א וזכה ב־320 אלף שקל נוספים

בעל דירה בפרויקט תמ"א 38 בת"א, שהוא גם בעלים של חלק מהחצר, ביקש פיצוי של 1.2 מיליון שקל ● המפקחת על המקרקעין קבעה בהסכמת הצדדים כי אכן מגיע לו פיצוי תמורת חתימתו

סם בנקמן-פריד / צילום: ap, Bebeto Matthews

סם בנקמן-פריד, מייסד בורסת הקריפטו FTX, נידון ל-25 שנות מאסר

בנובמבר האחרון חבר מושבעים בארה"ב מצא את סם בנקמן-פריד אשם ● היום, השופט בתיק קבע כי הוא ירצה 25 שנות מאסר ● "אני הייתי המנכ"ל ולכן האחריות היא עלי", אמר בנקמן-פריד עם מתן גזר הדין

קבוצת רוכבי אופניים עם טל ברודי. מימין: ריבה פרידמן בורוביק / צילום: דבורין תקשורת

מקבוצות אופניים ועד קבלת פנים בחזרה לבית: הארגון שמלווה מפונים במלחמה

מאז פרוץ המלחמה מלווה ארגון "הרוח הישראלית" אלפי משפחות של מפונים, ואף גייס תרומות בהיקף של 2.5 מיליון שקל ● מ"מ המנכ"לית, ריבה פרידמן בורוביק: "האתגר הגדול הוא שיקום הקהילות"

ינקי קוינט, מנכ''ל רמי ומ''מ מנהל רשות החברות / צילום: יוסי זמיר

מתחנות כוח ועד מוסכי רכבת: בענף התשתיות טוענים שרמ"י תוקעת מיזמים

בפנייה דחופה מבקשים במינהל התכנון מרשות מקרקעי ישראל לשחרר היתרים למיזמי תשתית לאומיים ● ברקע זה, גורמים בענף טוענים כי פרויקטים גדולים, בהם תחנות כוח ומוסכים של הרכבת הקלה, תקועים בגלל התנהלות הרשות ● רמ"י: "חלק מהפרויקטים יצאו לדרך"

מירי רגב, ליכוד / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

ועדות חקירה ממלכתיות תמיד הטילו אחריות אישית על ראש הממשלה?

עד כמה חריפה הביקורת שנמתחה על נתניהו בדוח מירון בהשוואה היסטורית? בדקנו ● המשרוקית של גלובס

אסדת קידוח ''לוויתן'' / צילום: אלבטרוס

במשרד האנרגיה בוחנים: הקמת מתקן להנזלת גז בהשקעה של 7 מיליארד דולר

חלק משמעותי מיצוא הגז של ישראל תלוי היום במצרים, ומתקן הנזלה יאפשר יצוא לרחבי העולם כדי לבזר את הסיכונים ● מי יממן את עלויות ההקמה האדירות?

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

המומחה שמסביר: למה החליטו בעולם שרפיח היא הקו האדום

פלישת צה"ל לרפיח, בין המעוזים האחרונים של חמאס בעזה, עומדת בלב הדיון על עתיד המלחמה ● "העיר הפכה לסמל של המצוקה הפלסטינית והפליטות בעיני העולם", אומר ד"ר הראל חורב, מומחה לחברה הפלסטינית ● בראיון לגלובס הוא מסביר מדוע ישראל טועה בהתנהלותה ברפיח, מתייחס לפלונטר מול ארה"ב ומסביר מדוע חמאס ממשיך לסרב לעסקת חטופים

דובר צה''ל, תא''ל דניאל הגרי / צילום: דובר צה''ל

דובר צה"ל: בכיר בחמאס חוסל בביה"ח שיפא

נזק נגרם לחצר בית בשלומי אחרי רצף אזעקות בגליל המערבי • דיווח: ישראל תקפה אזור פעילות של חיזבאללה בדמשק, 2 נפצעו • בית הדין בהאג הורה לישראל להכניס סיוע לעזה ללא הגבלה • מוקדם יותר: פצוע בינוני בפיגוע ירי בכביש 90 מצפון ליריחו • עדכונים שוטפים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: שלומי יוסף

העליון מגדיר מחדש את גבולות שכר הטרחה לעורכי דין בתביעות ייצוגיות

פסק דין שאישר פשרה עם סופרגז ואמישראגז קבע תקדימים בעניין שכר טרחת עורכי דין בתביעות ייצוגיות ● בין השאר נקבע כי שר הטרחה יוגבל לפי מדרגות מקסימליות, ודרך היישום לתשלום הובהרה ● בשוק יש שמברכים על ההסדרה, ואולם אחרים מזהירים: תפגע בתמריץ להשיג פיצוי מרבי

ייצור השבבים / צילום: Shutterstock, Golubovy

חברות השבבים הישראליות שמשלמות על הקשחת הכללים

ביטול רכישת חברת שבבים ישראלים על ידי הענקית האמריקאית קוואלקום מתווספת לנסיגת אינטל מרכישת טאואר אשתקד ● לפי מומחים, מדובר במגמה מתעצמת של הקשחת העמדות מצד רגולטורים בעולם ● "חברות צריכות להתחיל לחשוב מראש על אלטרנטיבות", הם אומרים

ישראל תקפה בשדה התעופה בסוריה / צילום: נלקח מרשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לזכויות יוצרים

דיווח: לפחות 33 נהרגו בתקיפה בחלב, בהם אנשי חיזבאללה ואזרחים

בין ההרוגים בתקיפה בנמל התעופה בחלב ישנם גם חיילים מצבא אסד, דווח כי מערכות ההגנה האווירית הופעלו • מוקדם יותר נפצעו 2 בתקיפה שיוחסה לישראל באזור דמשק • דובר צה"ל עדכן כי בכיר חמאס חוסל בפעילות בבית החולים שיפא ● עדכונים בולטים

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

ביום האחרון לפני הפקיעה: מנכ"ל הפניקס אייל בן סימון מכר מניות

מנכ"ל הפניקס וסמנכ"ל הכספים שלו מימשו יחד 170 אלף אופציות במחיר של 37.48 שקל למניה ● המימוש בוצע יום לאחר שהחברה דיווחה על תוצאותיה הכספיות לשנת 2023, רווח של 1.1 מיליארד שקל המשקף תשואה להון של 10.5%

מבצע לתשלום חלקי על דירה על הנייר / צילום: דרור מרמור

מספר הדירות שנרכשות רק עולה, אז למה נתוני המשכנתאות נמוכים?

נתוני המשכנתאות החדשות שניטלו ממשיכים לדשדש כבר כמה חודשים, למרות העלייה ברכישת דירות ● האם מבצעי הקבלנים המאפשרים לשלם רק 10% בתשלום הראשון ואת היתר במסירה, יתבטאו במשכנתאות בעוד שנתיים־שלוש?

מתחם חזית הים בחיפה / הדמיה: מן-שנער-יעד אדריכלים

נסגר המכרז הראשון של רמ"י בחזית הים בחיפה: כמה תשלם הזוכה?

יורו ישראל זכתה במכרז של רמ"י על קרקע של 23 דונם, להקמת 500 יחידות דיור ושטחי מסחר באחד מהמתחמים המסקרנים בישראל ● החברה תשלם על הקרקע, הסמוכה לבית החולים רמב"ם בחיפה, כ-205 מיליון שקל כולל הוצאות פיתוח

ביתן של קבוצת צ'אנגן בתערוכת מכוניות בסין / צילום: ap, Ng Han Guan

קבוצת הרכב השלישית בגודלה בסין בדרך לישראל

משלחת בכירה של צ'אנגן (Changan) סינית נערכת לייצא לישראל, הכניסה של החברה לישראל היא חלק ממהלך ההתרחבות הגלובלית שעליו הכריזה השנה ● מרצדס E קלאס והקרוסאובר של פורד: הדגמים החשמליים שבדרך ● השבוע בענף הרכב

מנכ''ל NICE, ברק עילם / צילום: CRC Media

מלך השכר של ת"א: המנכ"ל שהרוויח כ-90 מיליון שקל ב-2023

עיקר התגמול של מנכ"ל נייס ברק עילם – הוני ● במשך שנותיו כמנכ"ל נייס צבר תגמולים בהיקף של כ-460 מיליון שקל לפי שער החליפין הנוכחי ● שכר של כ-17 מיליון שקל למנכ"ל אלביט אשתקד

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Mosa'ab Elshamy), אתר החברה, שאטרסטוק

באפריקה הצעירים מנצחים, וביפן מייצרים חיתולים רק בשביל קשישים

בסנגל בוחרים נשיא חדש וצעיר, ובאירופה רוצים להפקיע את הריבית הרוסית ● בינתיים, סין נזכרת שהיא אינה רוצה בחורבן המערב, וארה"ב מנסה למנוע את מושחתי העולם מלהלבין בנדל"ן ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם 

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

הנקמה של פוטין בהודו, ומערכת יירוט הרחפנים החדשה של אלביט

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות