גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מה הופך את הרשת החברתית טיקטוק לכל כך אטרקטיבית (ושנויה במחלוקת)?

הרשת החברתית טיקטוק מצאה את עצמה באמצע סערה גיאו-פוליטית ועסקית - טראמפ יוצא נגדה, מיקרוסופט וטוויטר רוצות לרכוש חלקים ממנה ● מה הופך את הרשת החברתית לאימת הממשל האמריקאי, ובמקביל לפעילות עסקית מוצלחת?

ג'ק דורסי, מייסד טוויטר, וסאטיה נדאלה, מנכ"ל מיקרוסופט בקרב על הטיקטוק / צילום: רויטרס
ג'ק דורסי, מייסד טוויטר, וסאטיה נדאלה, מנכ"ל מיקרוסופט בקרב על הטיקטוק / צילום: רויטרס

טיקטוק, הרשת החברתית הפופולרית, הצליחה בארבע שנות פעילותה לעורר הרבה מחלוקות - מהגילאים הצעירים של חלק מהמשתמשים בה, אלגוריתם שמציף תכנים בעייתיים וחשש להתמכרויות ועד העובדה שהיא נמצאת בבעלות חברה סינית, ובעבר הסכימה לצנזר תכנים לבקשת הממשל הסיני. אולם לא בטוח שמשהו הכין אותה לעוצמת הסערה הנוכחית, שמשלבת בין גיאו-פוליטיקה לעסקים.

מי שהחל לגלגל את כדור השלג האחרון הוא נשיא ארה"ב דונלד טראמפ והממשל שלו, שמביעים חשש כי אפליקציית הסרטונים הקצרים פוגעת בביטחון הלאומי של ארה"ב. בתוך שבוע הספיק טראמפ להצהיר כי פעילותה תיאסר בארה"ב, לפגוע במשא ומתן על מכירת הפעילות המקומית שלה ולחתום על צו נשיאותי נגד חברות בייטדאנס וטנסנט (החברות האם של טיקטוק ו-WeChat בהתאמה).

כל זאת כשבממשל האמריקאי מודעים לכך שלפחות שתי חברות אמריקאיות - מיקרוסופט וטוויטר - מנהלות מגעים לרכישת הפעילות האמריקאית של טיקטוק. מיקרוסופט פרסמה הודעה רשמית על המגעים בשבוע שעבר, שם ציינה כי המגעים כוללים פעילויות נוספות של טיקטוק, בקנדה, באוסטרליה, ובניו זילנד. המשא ומתן צפוי להסתיים עד אמצע ספטמבר. טוויטר לא פרסמה הודעה רשמית, ודיווח בנושא פורסם ב"וול סטריט ג'ורנל". לפי הדיווח, טוויטר קיימה שיחות ראשוניות על מיזוג פוטנציאלי עם הפעילות של טיקטוק בארה"ב. אפשרות נוספת היא מכירת חלק מפעילויות טיקטוק לקבוצת משקיעים.

צומחת מהר, ההכנסות עדיין נמוכות

טיקטוק הושקה בסין ב-2016 תחת השם Douyin, והיא נמצאת בבעלות הסטארט-אפ הסיני בייטדאנס של היזם ז'נג יימינג. טיקטוק היא אחד השמות החמים בתחום הרשתות החברתיות בשנים האחרונות, אך למרות הפופולאריות העצומה שלה בקרב קהל צעיר, היא מתקשה עדיין להגיע לכדאיות כלכלית. לפי אתר "דה אינפורמיישן", ההכנסות שלה בארה"ב יגיעו השנה ל-500 מיליון דולר בלבד. לפייסבוק, לשם השוואה, היו בארבעת הרבעונים האחרונים הכנסות של מעל 36 מיליארד דולר בצפון אמריקה. הכנסות טוויטר בתקופה הזו הגיעו ל-2 מיליארד דולר.

אם כך, איך הפכה טיקטוק, רשת חברתית בת ארבע שנים בלבד עם הכנסות לא גבוהות, לאימת הממשל האמריקאי, ובמקביל לנכס אטרקטיבי לרכישה? התשובה לא כל כך מסובכת - דאטה. מילת הפלאים שנהוג לכנותה כ"נפט של המאה ה-21" רלוונטית גם במקרה של טיקטוק. 800 מיליון משתמשים ואטרקטיביות בקרב בני הנוער האמריקאיים (6 מכל 10) זה לא משהו שניתן להקל בו ראש. מספר המשתמשים של טיקטוק בעולם כפול מזה של סנאפ, הרשת החברתית שעד לפני כמה שנים חשבו שהיא תהיה זאת שתאיים על מעמדה הבלתי מעורער של פייסבוק. לטיקטוק אין דאטה שלא קיים אצל רשתות חברתיות אחרות, אבל בדרך כלל המידע הזה שייך לחברות אמריקאיות ולא סיניות - וזה מה שמדאיג את הממשל בארה"ב.

מבחינת רוכשות פוטנציאליות, הגישה שלה לקהל הצעיר היא המשמעותית. הצעירים ובני הנוער הם קהל קשה עבור ענקיות הטכנולוגיה, והם נוטים לעבור מאפליקציה לאפליקציה בלי נאמנות למקום אחד. כך הם עברו מטוויטר לפייסבוק, ואז לסנאפ ולאינסטגרם. נראה גם שטיקטוק פיצחה מה הצעירים רוצים - כשליש המשתמשים בה בארה"ב הם בני 10-19, ו-30% נוספים הם בני 20-29. היא עשתה זאת באמצעות המיקוד שלה בסרטונים קצרים, עם פורמט של "סטורי" שכבר הוכח כהצלחה, ועם אלגוריתם ממכר.

עבור פייסבוק, שצמיחתה בקרב צעירים נבלמה כמעט לחלוטין, רכישת אינסטגרם היא זו שאפשרה לה להמשיך ולמשוך אליה קהל צעיר. אינסטגרם מעתיקה פיצ'רים מרשתות חברתיות טרנדיות אחרות, כמו הסטוריז והפילטרים של סנאפצ'אט, וכלי העריכה האחרונים של טיקטוק. כך אינסטגרם מאפשרת לפייסבוק להיות אימפריית הדאטה שהיא היום, עם מידע עדכני על אנשים מכל קבוצות הדמוגרפיה וכל הגילאים.

מהצד של טיקטוק, היא אמנם נחשבת רשת חברתית מוצלחת, אך היא עדיין צריכה להוכיח את עצמה בצד העסקי. כמו ברשתות אחרות, ההכנסות מגיעות מגופים שמפרסמים בפלטפורמה, אבל טיקטוק פיתחה כלים למפרסמים בשלב מאוחר יחסית וכעת היא מרחיבה את היצע הכלים. יש הבדל גדול בין להצליח להיות אטרקטיבי לצעירים לבין להציע כלים אטרקטיביים למפרסמים. אלו צריכים להיות נוחים ונגישים, אך גם מבוססים על ניתוח דאטה איכותי של טיקטוק כדי שהפרסום יהיה יעיל ככל שניתן.

ככל שתירכש על ידי אחת מחברות הטכנולוגיה הגדולות, הן יוכלו לשפר את מערך הפרסום שלה מבחינת כלים למפרסמים וניתוח נתונים. במקביל, הדאטה של טיקטוק על צעירים ונוער יוכל לשפר את מערכי הפרסום שלה ולספק למפרסמים המשכיות. רשתות חברתיות קטנות שמכניסות פרסום לפלטפורמות שלהן נוטות להבריח את הקהל הצעיר, ולפגוע בפופולאריות של עצמן. כך היה עם סנאפצ'אט, שבמקביל לתהליך ה"מסחור" שעברה איבדה משתמשים לטובת אינסטגרם. מעניין יהיה לראות כיצד רוכשת פוטנציאלית תצליח לאזן בין הצורך המסחרי לבין שמירה על הקהל הצעיר.

איפה הורידו את טיקטוק הכי הרבה

למה מיקרוסופט רוצה את הקהל של טיקטוק?

התמונה משתנה מרוכש פוטנציאלי אחד לשני, שיכולים להפיק מטיקטוק תועלות נוספות שלא מתבססות רק על הכנסות. באופן כללי מאחורי עסקאות רכישה יכולים לעמוד הרצון להשיג טכנולוגיה חדשנית, בסיס לקוחות ודאטה איכותי עליהם, סינרגיות תפעוליות, בלימת מתחרים, כניסה לשווקים חדשים ועוד ועוד. לכן מה שמתאים למיקרוסופט לא בהכרח מתאים לטוויטר ולהיפך.

על פניו, נראה כי טיקטוק אינה נמצאת במוקד העסקי של מיקרוסופט , שנסחרת לפי שווי של 1.6 טריליון דולר ובקופת המזומנים שלה יש 136 מיליארד דולר. החברה פונה בעיקר ללקוחות עסקיים, למשל בתחום הענן, הסייבר, התוכנות הארגוניות ועוד. גם כשהחברה פונה ללקוחות פרטיים, בתוכנות אופיס או ברשת החברתית שבבעלותה, לינקדאין, המיקוד הוא בכלי עבודה לאותם אנשים. טיקטוק מגיעה מעולמות אחרים, של פנייה לאנשים פרטיים ועוד צעירים. כאן נכנסים קווי פעילות אחרים של מיקרוסופט, קונסולת המשחקים שלה, Xbox, והטאבלטים שלה. אלו שתי פעילויות שהן B2C קלאסיות, כלומר פונות ללקוחות הקצה. אבל כמו לינקדאין, שתיהן עדיין יכולות להיחשב נישתיות - כאלה שפונות לקהל מסוים - למשל גיימרים.

טיקטוק יכולה להכניס את מיקרוסופט למיינסטרים ולשמש כך כערוץ שיווקי בעבור ענקית הטכנולוגיה. בעלות על טיקטוק תאפשר לה לשנות את המיצוב שלה בקרב אותם צעירים, ולהוות מקפצה להגדלת המכירות של אותם מוצרים. מיקרוסופט גם מנסה לבצע פעולת מנע כלפי התחרות מצידן של רשתות חברתיות אחרות שמתמודדות על זמני המסכים של הצעירים ורוצות לפתח פלטפורמות גיימינג משלהן. מיקרוסופט תוכל לקחת את הידע שלה מעולם הגיימינג אל טיקטוק.

וכמובן, היא רוצה את הדאטה. בניגוד לענקיות טכנולוגיה כמו פייסבוק, גוגל ואמזון, מיקרוסופט לא נחשבת לבעייתית מבחינת איסוף דאטה. זה קרה ככל הנראה דווקא בגלל חוסר הצלחתה להיכנס לסמארטפונים והעובדה כי איסוף המידע במחשבים אישיים הוא מוגבל (למשל של מיקום המשתמש). כיום מיקרוסופט מכירה בעיקר את העובדים, בין השאר באמצעות לינקדאין. אם החברה תוכל לחבר את המידע מטיקטוק ללינקדאין ההיכרות שלה עם המשתמש תהיה גבוהה משמעותית - הן לגבי חייו הפרטיים והן לגבי המאפיינים התעסוקתיים שלו.

החיבור הזה חשוב במיוחד כששוק העבודה משתנה במהירות, בין השאר בגלל שנכנסים אליו בני דור ה-Z. הבנה של בני הדור הזה ודורות צעירים יותר תאפשר לצפות את השינויים האלו בשלב מוקדם ולהיערך להם, ולמעשה תשפר את האופן שבו לינקדאין פועלת.

חבל ההצלה של טוויטר?

יש ניגוד מסוים בין ההצלחה של טוויטר בקרב קובעי דעת קהל, פוליטיקאים, עיתונאים, אנשי עסקים וכו', לבין ההצלחה המוגבלת שלה בקהל הרחב, ובעקבות זאת גם ההצלחה העסקית שלה. יש לה בעולם 326 מיליון משתמשים, פחות מכל הרשתות החברתיות המובילות, אפילו פחות מאלו של פינטרסט. טוויטר גם קטנה משמעותית ממיקרוסופט ושוויה עומד על כ-30 מיליארד דולר בלבד. המשמעות היא שיהיה לה קשה יותר להוציא את העסקה אל הפועל.

לחברה יש כיום בקופה כ-8 מיליארד דולר ובניגוד למיקרוסופט, עסקה תהיה יותר במאפיינים של מיזוג מאשר של רכישה. האפשרויות שעומדות בפני טוויטר היא שילוב של עסקת מניות ונטילת חוב, וכן ביצוע עסקה במשותף עם משקיעים נוספים. מכיוון שטיקטוק רחוקה מלהיות פרת מזומנים, היא לא תוכל לסייע כמעט בשירות החוב.

אז למה טוויטר בכלל שוקלת להיכנס להרפתקה כזאת? במידה רבה, תקרת הזכוכית של טוויטר  היא לא כך גבוהה. לפי תחזיות האנליסטים, ההכנסות שלה יעמדו השנה על 3.3 מיליארד דולר, ירידה של 5% לעומת השנה שעברה. גם לפני משבר הקורונה, שיעור הצמיחה של החברה ב-2019 עמד על 13% - שיעור לא גבוה לחברה בסדר גודל שלה. טוויטר רוצה לעשות עם טיקטוק את מה שפייסבוק עשתה עם אינסטגרם - יצירת שתי רשתות חברתיות עם חפיפה מסוימת, שתגדיל את טווח הגילאים של המשתמשים ברשתות שלה, את ההיכרות שלה איתם ואת הכוח שלה מול מפרסמים. בטוויטר אין כמעט משתמשים מתחת לגיל 18, אך כן יש חפיפה בין שתי הרשתות החברתיות בגילאים של בני העשרים, שנוכחים בשתי הפלטפורמות.

מה שמעניין עם טוויטר זה הניסיון שלה עם אפליקציה דומה, Vine, שאת פעילות רכשה ב-2012 וסגרה ארבע שנים לאחר מכן. Vine גם הייתה אפליקציה לשיתוף סרטונים קצרים אבל היא לא תפסה מספיק תאוצה וככל הנראה החיבור בינה לבינה האופי של טוויטר לא היה מוצלח. בניגוד ל-Vine שהייתה קטנה בעת רכישתה, ניתן להניח כי טוויטר לא תבצע מיזוג עם טיקטוק, אך כן יכולה לעשות סינרגיה מסוימת או לקחת ממנה אלמנטים מצליחים. כך או כך, בעבור טוויטר עסקה כזאת היא נטילת סיכון מאוד משמעותי - שיכולה להקפיץ את החברה, או להפיל אותה. 

כך עובדת טיקטוק:

אפליקציית טיקטוק היא פשוטה במיוחד לשימוש: בעת ההרשמה כמעט ואין צורך להזין פרטים אישיים או לענות על שאלות ● עם טעינת האפליקציה נפתח עמוד הבית עם קטע וידאו רנדומלי של עד 15 שניות המלווה בקטע קולי מוזיקלי או בידורי ● ניתן לדפדף בין הקטעים ולצפות ברצף אינסופי של סרטונים אקראיים ● על גבי כל סרטון מופיע קישור לקטע המוזיקלי בו נעשה שימוש, בלחיצה ניתן ליצור סרטון תוך שימוש באותו קטע קולי

עוד כתבות

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כאב הראש החדש של האחים אמיר בשופרסל

‎בבקשה לאישור תובענה ייצוגית, נטען כי האחים יוסי ושלומי אמיר ביקשו לרכוש את השליטה בשופרסל באופן שיפטור אותם מלשלם לציבור את מלא פרמיית השליטה, כדי לא להיקלע לתחרות על השליטה בחברה ● התובעים מעריכים את הנזק לבעלי המניות מהציבור בסכום הנע בין 146-232 מיליון שקל

הרש גולדברג פולין

אות חיים מעזה: חמאס פרסם סרטון של הרש שנחטף מהנובה

ביידן חתם על הסיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים ● שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא ● פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● בלבנון דיווחו על עשרות מטרות שהותקפו בבת אחת בדרום המדינה ● צה"ל: סוכל פיגוע ליד חברון, מחבלת חוסלה אחרי שהסתערה עם סכין לעבר כוח ● עדכונים שוטפים

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

טסלה מודל S ''פלייד'' / צילום: יח''צ

טסלה פספסה את התחזיות ורשמה את הירידה החדה ביותר בהכנסות מאז 2012

למרות שפספסה את התחזיות המוקדמות בשורת הרווח וההכנסות, מניית טסלה מזנקת במסחר המאוחר ● האנליסטים בוול סטריט חזו כי החברה תציג ירידה בהכנסות ברבעון הנוכחי לאחר שורה של חדשות רעות

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

פעם הוא היה סגן שר ההגנה של איראן, עכשיו הוא מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

אילוסטרציה: shutterstock

עזבה את הדירה לפני תום מועד השכירות. האם המשכיר יכול לפדות את צ'ק הביטחון?

השוכרת טענה כי הדירה אינה ראויה למגורים עקב חוסר בידוד ורטיבות, ולכן היא יכולה לעזוב את הדירה ללא התראה מוקדמת ● המשכיר ניסה לפדות את צ'ק העירבון הפתוח על מלוא שכר הדירה לתקופת החוזה ● מה קבע בית המשפט?

מתנדבי משלחת של Jewish National Fund USA / צילום: ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה''ב

כך הגיעו לישראל משלחות של 3,000 מתנדבים בזמן המלחמה - לא כולם יהודים

ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב הוביל 11 משלחות שהתנדבו ביישובים כמו שדרות, ארז, גבולות ואורים ● טלי צור־אבנר, ראש המטה בישראל: "הביקוש גבוה, יש רשימות המתנה" ● ישראל מתגייסת

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב אסר על מכירתם במשך מאה שנים ● כעת האוסף מותר למכירה והוא שווה סכום עתק

צילומים: יריב כ''ץ (ידיעות אחרונות), יח''צ, shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המילון העכשווי של ענף השיווק, הפרסום והמדיה

גלובס מציג את המושגים, האנשים, הרשתות והחברות שמסעירים בעת הנוכחית את אנשי השיווק, הפרסום והמדיה ● מהאחים אמיר והשרים ניר ברקת ושלמה קרעי, דרך האיום הסיני משיין - ועד רשתות המזון שעשו עלייה והבינה המלאכותית שכולם מתאמצים לייצר איתה מציאות חדשה

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

נטפליקס אכזבה וטסלה הפתיעה: מה צפוי הלילה בדוחות מטא?

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, צפויה לפרסם את תוצאותיה הכספיות לרבעון ● האנליסטים אופטימיים לגבי הדוחות הערב אך גם חוששים מגידול בהוצאות החברה בתחום הבינה המלאכותית

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק, טכנולוגיה והון סיכון במשרד עורכי הדין פישר (FBC) / צילום: יונתן בלום

עורך הדין שהכניס את התחום הלוהט לפירמות ענק בישראל

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק והון סיכון במשרד פישר, מלווה חברות קריפטו בעסקאות והנפקות ומסייע להן להכניס מטבעות דיגיטליים לבנקים ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

נתב''ג בליל התקיפה האיראנית. השמיים נסגרו במפתיע / צילום: Reuters, Nir Keidar

הטיפים והטריקים: איך לקנות ביטוח נסיעות לחו"ל?

עשרות אלפי ישראלים נותרו ללא טיסות אחרי ששורת חברות הודיעו על ביטול הטיסות לארץ וממנה ● האם הכיסוי לביטול נסיעה שמציעות חברות הביטוח יבטיח לכם פיצוי? מה קורה אם גויסתם למילואים? וגם: מתי כדאי לרכוש את הביטוח, והטיפ שיחסוך לכם מאות שקלים בהשכרת רכב בחו"ל

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית, ומתחילת השנה מנייתה איבדה 10.7% ● למרות הכול, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה אפל צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

לוטרה. דגי בריכות הנוי חוסלו כמעט לחלוטין / צילום: Shutterstock

קרבות על טריטוריה, פלישות וחיסולים: משפחות הפשע של סינגפור הן בכלל לוטרות

הסגרים שהונהגו בקורונה נתנו לבעלי חיים רבים הזדמנות להשתלט על שטחים אורבניים ● בתום המגפה הם נדחקו בחזרה לשיפולי הערים, אבל לא הלוטרות בסינגפור: אלה עושות שם שמות אפילו על חשבון קרוקודילים

דיזנגוף סנטר / צילום: גיא חמוי

מעל 3 מיליון שקל בדקה: זינוק בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד

לפי נתוני חברת שב"א, בין השעות 8:00-14:00 הוציאו הישראלים סכום של 735 מיליון שקל • מדובר בזינוק של 14% בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד • בשנה שעברה בשעות אלה נרשמו הוצאות בכרטיסי אשראי בסכום כולל של 645 מיליון שקל • ומה הייתה הדקה העמוסה ביותר היום?