גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תמריצים ושינויי חקיקה: איך משקמים את תחום הדיור המוגן מהריסות הקורונה?

בימי הקורונה הפכו תמריצים כלכליים ושינויי חקיקה להכרחיים בתחום הדיור המוגן, טוענים הבכירים בענף ● למבוגרים עצמם חשוב לשמר את השגרה שלפני המגפה, על מנת לתרום לבריאותם הנפשית והפיזית ● בונים מחדש – האתגרים של ענף הנדל"ן, כתבה רביעית בסדרה

בונים מחדש האתגרים של ענף הנדלן / צילום: א.ס.א.פ קריאייטיב, שאטרסטוק
בונים מחדש האתגרים של ענף הנדלן / צילום: א.ס.א.פ קריאייטיב, שאטרסטוק

מגפת הקורונה מטלטלת את חיינו ויש לה גם השפעה משמעותית על תחום הנדל"ן. הממשלה עשתה מאמץ גדול כדי לאפשר לקבלנים להמשיך לעבוד גם בימי הסגר, מתוך ידיעה שמדובר בענף עתיר כוח אדם ומתוך הבנה שעצירת הבנייה בימים אלה תצמצם את היצע הדירות בטווח הבינוני. למרות זאת המגפה השפיעה ועוד תשפיע גם על הענף.

השבוע אנחנו מפרסמים ב"גלובס" סדרת כתבות שבודקת חמישה סגמנטים בתחום הנדל"ן. בכל יום נשוחח עם שלושה מומחים שינתחו את מצבו של הענף וינסו להעריך מה הממשלה צריכה לעשות בתקופה זו. היום נעסוק בתחום הדיור המוגן, הכולל כ-350 בתי אבות ובתי דיור מוגן ברחבי הארץ. חלקם עלו לכותרות כשהתפרצה בהם מגפת הקורונה, אולם נדמה שהם נשכחו מחדש תוך זמן קצר

 

"צריך לתמרץ רופאים לבוא לעבוד בדיור המוגן"

ד"ר אבי ביצור, ראש לימודי הזקנה במכללה האקדמית בית ברל

ד"ר אבי ביצור, ראש המגמה לביטחון והגנת העורף / צילום: המכללה האקדמית בית ברל

90 יום, לא פחות, נדרשו לממשלה להבין שהנפגעים המרכזיים מהקורונה הם הזקנים בחברה הישראלית. ממוצע גיל הנפטרים הוא 80.3, וקרוב ל-85% מכלל החולים המונשמים או המתים הם אנשים המוגדרים בגיל הזקנה בישראל, כלומר, מעל 62 לאישה ו-69 לגבר, בהתאמה.

90 ימים ארוכים אלו הביאו להזנחה שאין לה שום מחילה וסליחה, כי רק אז הבינו בישראל שללא בדיקות לזקנים ולמשפחותיהם ולמטפליהם, לא נדע ולא נשכיל לעצור את מלאך המוות שקצר ללא רחם בבתי האבות.

בתי האבות והדיור המוגן הם סוג של נדל"ן שבימי קורונה כדאי, ראוי וחובה שגם הפרויקטור של "מגן אבות ואימהות" וגם שר הרווחה ושר הבריאות ובוודאי שהשרה לשוויון חברתי, יתנו דעתם עליו ועל הרכוש האנושי שלנו שטמון בו, קרי, הורינו. כבר למעלה ממאה ימים, שאלו מהם שבמחלקות הסיעודיות לא זכו לביקור משפחות מחשש להדבקה, וכמה מהם לא זכו להגיע לרגעים אלו, כי הזנחנו וחטאנו ביחסינו אליהם.

פרויקט "מגן אבות ואימהות" פועל כרגע ואפילו היטב, אבל יש בו בעיות קטנות שלגביהן יש צורך לקום ולעשות מעשה, כדי שנוכל להגיד "לא השלכנו אותם לעת זקנה", ולהתכוון לזה.

1. למנות מתאמי ביקורים

בימים אלה ביקורי המשפחות את קרוביהן נערכים בחצרות של בתי האבות הסיעודיים. חשוב ביותר לאפשר את המפגשים הללו, לטובת כל הצדדים. לשם כך, חובה להכניס מיד שני אנשים לכל בית אבות ולכל בית דיור מוגן, שיעסקו בתיאום המשפחות וביקוריהן ובהעלאת והורדת הזקנים הסיעודיים לביקור.

"זה נשמע כמו עניין קטן, אבל היום במקומות מסוימים עושות זאת העובדות הסוציאליות, שנמצאות גם ככה על סף קריסה, ובכך אינן מתפנות למטלות האחרות שלהן. בחשבון גס העלות של זה תעמוד על כמיליון שקל, תקציב הבוטנים והגרעינים במשרד הביטחון לעסקת צוללות, ובכך נכסה כ-300 בתי אבות. זה משתלם. בהזדמנות זו גם נציע תעסוקה למובטלים מתוך כ-900 אלף הבלתי מועסקים כרגע.

2. להשקיע בתרבות ובספורט

יש צורך קיומי בהקמת צוותי הווי, בידור, וספורט בבתי האבות ובתי הדיור המוגן. זה יעסיק את הזקנים שאינם יכולים לצאת מהם, ויתרום לנפשם ולרוחם. נכון, רק 7% מ-1.35 מיליון הקשישים מתגוררים במקומות אלה, אבל אם נטפל בהם, זו תהיה תחילת הדרך לטיפול גם בזקנים בקהילה. אם נשלח אמן, זמר או מנחה שיעור התעמלות לכל מוסד כזה, מצאנו דרך לגרום אושר והנאה והפגת בדידות להורינו. זה משתלם, וגם במקרה זה יתרום לתעסוקה".

3. להקצות תקנים לרופאים

יש צורך קיומי וחיוני להקצאת תקנים - ולאיושם - של רופאים לדיורים המוגנים ולבתי אבות. לא רבים בוחרים בקריירה הזאת, ובטח לא בימים אלו, ולכן יש צורך לתמרץ בתקנים, ויפה שעה אחת קודם - שהרי המגפה אינה נעלמת בקרוב.

אלה שלוש המלצות קטנות ובוודאי שיועילו גם בעתיד, ללא קורונה, כי הורה זקן או אדם זקן הוא כבוד בחברה הישראלית, ואין הוא שק אגרוף.

"עבודה בדיור מוגן צריכה להיחשב 'עבודה מועדפת' אחרי צבא"

גולן רובינשטיין, מנכ"ל בית הזהב

גולן רובינשטיין / צילום: יוסי כהן

מחקרים הראו כי מעבר לתזונה, לשינה או לפעילות גופנית, הפקטור החשוב מכולם לאריכות ימים הוא שמירה על פעילות ותקשורת בין אישית. כל בני הגיל השלישי משתייכים לאוכלוסייה בסיכון גבוה לקורונה, ומשכך, בלי קשר למקום מגוריהם, נגזרו עליהם מגבלות בידוד חברתי מחמיר. מגבלות אלה מהוות סיכון לבריאותם הנפשית והפיזית. לכן, יש למצוא את האיזון הנכון בשמירה על חיים פעילים ותקשורת בין אישית לבין שמירה על הביטחון הרפואי - ולממשלה יש מה לעשות בעניין הזה.

1. לקדם חקיקה בתחום כוח האדם

דרושים תמריצים ושינוי חקיקתי בנוגע לכוח האדם המועסק בענף, אשר סובל זה שנים ממחסור גדול בכוח אדם מיומן, רגיש, אחראי והחשוב מכול - יציב. הקורונה הגדילה את העול על העובדים, חייבה אותם בעבודה מאומצת עם מיגון, חייבה בשמירה קפדנית גם מחוץ לעבודה, והכול תוך חשיפה אישית מוגברת להידבקות בעצמם.

נכון יהיה לכלול את התחום כעבודה מועדפת לאחר שירות צבאי, ולחשוב על הטבת מס לעובדים או למעסיק. יש לפעול לחקיקה שתאפשר מכסות להבאת עובדים זרים לתחום, וכן חקיקה שתאפשר לבתי הדיור המוגן לנהל את מטפלות הביטוח הלאומי. חקיקות אלו יאפשרו ניהול כוח אדם בצורה יעילה יותר, תוך צמצום וניהול החשיפה להידבקות בנגיף מצד הצוות.

2. להציב מגבלות מותאמות למוסד

כשמטילים מגבלות, חשוב להבחין בין הדיור המוגן, שבו מספר הנדבקים קטן ביותר - בשיעור נמוך מאלו הגרים בביתם, באותן שכבות גיל - לבין מוסדות לאשפוז סיעודי. באחרונים הסיכון גבוה הן בשל העובדה כי הדיירים במצב רפואי ותפקודי שברירי מלכתחילה, והן בשל הטיפול האישי והמגע הכרוך במתן סיעוד לאותם דיירים בפעולות יומיומיות.

3. לתת פטור ממס שבח במעבר לדיור מוגן

בימים אלה, רבים מבני הגיל השלישי בקהילה הרחבה ספונים בביתם, ויש להם אינטראקציה מוגבלת מאוד עם אנשים אחרים, בשל הפחד מהידבקות. לעומת זאת, דיור מוגן מהווה קהילה סגורה ומוגנת, שבה דיירים ממשיכים לחיות עם מגבלות נמוכות בהרבה, והחשוב מכל, עם תקשורת בין אישית. אני ממליץ לתת תמריצים כלכליים והעדפה לדיור המוגן.

כך, לדוגמה, פטור ממס שבח על מכירת דירה הכרוכה במעבר לדיור מוגן, או מתן פטור ממע"מ בתחום (כמקובל במקומות רבים בעולם), יעודדו את הביקוש. חשוב לשמור על מפעילי הדיור המוגן בתקופת הקורונה, באמצעות סיוע כספי בצורת מענקים או הלוואות בערבות מדינה בהיקף נרחב יותר, ולהכיר בכך שהדיור המוגן הוא אופציית מגורים מועדפת שנותנת מענה לבדידות. ראוי לסייע גם בהקצאת משאבי כוח אדם ובהקמת מערך מתנדבים ארצי לחלק מהמשימות והאתגרים העומדים בפני המפעילים.

"חייבים לשמור על מעורבותם של אנשים מבוגרים במרקם החברתי"

פרופ' ליאת איילון, בית הספר לעבודה סוציאלית באוניברסיטת בר אילן

אחד האתגרים המרכזיים של אנשים מבוגרים בתקופה הנוכחית הוא העובדה שהקורונה היא מחלה גילנית, המפלה על פי גיל. לפחות לפי הידע הקיים כיום, גיל הוא גורם סיכון בלתי תלוי למוות מהמחלה. ככל שאנשים מבוגרים יותר, כך גדל הסיכון שלהם למוות או למחלה קשה בעקבות הידבקות בקורונה. עם זאת, חשוב לזכור שגם אם אנחנו נמצאים בקבוצת סיכון בגלל גילנו, עדיין יש הרבה מה לעשות על מנת לשמור ולשפר את הבריאות ואת תהליך ההזדקנות שלנו.

1. להימנע משטף המידע

נכון שיש צורך להימנע מפעילויות ומהתכנסויות שעד לפני כמה חודשים נחשבו לנעימות ולרצויות, אולם התחליף - צפייה בטלוויזיה וקריאת עיתונים במשך ימים שלמים - אינו תורם לרווחה הנפשית. חשוב לנסות לשמר את השגרה שהייתה עוד לפני הופעת הקורונה, ובמיוחד לשמר התנהגויות התורמות לבריאותנו הנפשית והפיזית. גם כאשר שומרים על ריחוק חברתי, אין סיבה לא לצאת לטייל בפארק בשעות שבהן יש פחות אנשים או אפילו לפגוש אנשים בגינה, תוך שמירה על כללי הזהירות.

2. לדאוג לתחזוקה בריאותית

קיימת שונות גדולה בין אנשים ברמת התפקוד והבריאות, ודווקא בגיל מבוגר השונות הזו מתעצמת ונקבעת הרבה על ידי הבחירות שלנו והתנהגויות הבריאות שאנו מאמצים לעצמנו, ופחות בגלל גנטיקה או בגלל גיל כרונולוגי. אפשר להתמודד טוב יותר עם איומי הקורונה אם נתרחק קצת מהתקשורת ומשטף המידע. צפייה בלתי פוסקת בדיווחים בנוגע להתפשטות מחלת הקורונה אינה תורמת לבריאות, אלא גורמת ללחץ ולחרדה מיותרים.

התחזוקה הבריאותית היומיומית היא הכרחית. חשוב לשמר את כל ביקורי הרופאים, הבדיקות והטיפולים השוטפים. אדם מבוגר שצריך פיזיותרפיה אבל הפסיק את הטיפול בגלל הקורונה, עלול לסבול מנפילות או מכאבים שהיו יכולים להימנע אילולא היה מטופל. הקורונה מסוכנת, אבל היא לא הבעיה היחידה שעמה אנחנו מתמודדים. חלק מהבעיות הבריאותיות, כולל הנפשיות, שמהן אנו סובלים יכולות להיות דחופות וחמורות הרבה יותר מהסיכון העתידי להידבק בקורונה.

3. לא לסגור את המבוגרים

קובעי המדיניות, וכל מי שחושב שהגבלות על אנשים מבוגרים יביאו להתמודדות טובה יותר של החברה עם הקורונה, צריכים לדעת ששיעור הנדבקים הגבוה ביותר הוא בקרב בני 20-29 (מעל 10%), ואילו בני ה-60 ומעלה מהווים פחות מ-10% מהנדבקים, כלומר פחות משיעורם באוכלוסייה. זה אומר שבסך הכול, אנשים מבוגרים יודעים לשמור על עצמם ולהיזהר מהקורונה. עכשיו צריך לדאוג ששאר האוכלוסייה תדע להיזהר.

אנשים מבוגרים הם חלק אינטגרלי מהחברה. בדיוק כמו אנשים צעירים, הם שותפים מלאים לחיים החברתיים, ולכן חייבים לשמור על מעורבותם במרקם החברתי. ממחקרים אנו יודעים שאנשים מבוגרים שנכפה עליהם סגר הדוק וארוך יותר מהרגיל במהלך תקופת הקורונה, הידרדרו מבחינה בריאותית ונפשית, וחוו מצוקה גדולה. יותר מזה, מדובר בהפרה של זכויות אדם בסיסיות שאמנם הפכה לרווחת בתקופת הקורונה, אבל אסור לקבלה".

עוד כתבות

מתנדבי משלחת של Jewish National Fund USA / צילום: ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה''ב

כך הגיעו לישראל משלחות של 3,000 מתנדבים בזמן המלחמה - לא כולם יהודים

ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב הוביל 11 משלחות שהתנדבו ביישובים כמו שדרות, ארז, גבולות ואורים ● טלי צור־אבנר, ראש המטה בישראל: "הביקוש גבוה, יש רשימות המתנה" ● ישראל מתגייסת

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

ארה"ב ועוד 17 מדינות בקריאה משותפת: "לשחרר חטופים מיד"

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

המיליארדר דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בסכסוך עם האחים גרטנר, בנימוק שאורנשטיין סבור כי גרטלר הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות שלו עם יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

וול סטריט / צילום: Shutterstock

ירידות חדות בוול סטריט; מטא מתרסקת ומאבדת קרוב ל-200 מיליארד דולר משוויה

נאסד"ק יורד בכ-2% ● ירידה חדה בצמיחה בארה"ב, מזרחי טפחות: "הנתון היום לא מביא לשינוי בציפיות מהפדרל ריזרב להורדת ריבית" ● המניה המועדפת על ביל אקמן מזנקת לאחר הדוחות ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון ● מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב