גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בחירות בחורף הקרוב? 4 סיבות לכך שזה ממש לא בטוח

המצב של נתניהו בסקרים, חיזוק המנהיגות בכחול לבן, היצמדות החרדים לליכוד וחובות המיליונים של המפלגות ● לאף אחד בקואליציה אין אינטרס להיגרר שוב לקלפי. ולזה תוסיפו את ההסכם ההיסטורי עם איחוד האמירויות

נתניהו בסיור במפעל ופלים בבית שמש. שיעור התמיכה בו ובליכוד ירד בכ־20% בחודשים מאי־אוגוסט / צילום: רויטרס
נתניהו בסיור במפעל ופלים בבית שמש. שיעור התמיכה בו ובליכוד ירד בכ־20% בחודשים מאי־אוגוסט / צילום: רויטרס

נאומי הקמפיין המוצלחים של בנימין נתניהו ויאיר לפיד במליאת הכנסת הראו לדעת רבים את ההתמודדות הבאה, וסימנו את תחילת הבחירות. לפיד אמר זאת מפורשות: "יש בחירות - התחיל הקמפיין". אבל לפיד הוא יו"ר האופוזיציה, וכל עוד סיעות הקואליציה יחליטו אחרת, לא יהיו בחירות. הסימנים אכן מראים שלפחות את החורף הקרוב נשרוד בלעדיהן. כלומר, צ'יקן גיים של נתניהו מול גנץ, כששניהם לא רוצים בחירות.

סיבה 1: בחירות לא טובות כעת לנתניהו

אילו היו מתקיימות הבחירות בחודש מאי האחרון, הליכוד ונתניהו, נישאים על גבי ההצלחה לבלום את גל הקורונה הראשון, היו מקבלים כ-40 מנדטים, וגוש הימין-חרדים יכול היה להקים ממשלה בסבירות גבוהה. הגל השני טרף את הקלפים. הטעויות בשחרור המהיר של הגבלות הקורונה, אווירת הזחיחות, ולצד זה תפקוד לא מזהיר של ממשלה מנופחת ומסורבלת, הביאו לגל הדבקה מהיר מזה שפקד את יתר מדינות העולם, וישראל עלתה לצמרת טבלת הנדבקים.

הסיוע הכלכלי למגזרים שנפגעו לא ממוקד דיו ומעוכב בביורוקרטיה איטית, מה שמשחק היטב לידי קבוצות המחאה השונות, ובראשן הדגלים השחורים (רק השמאל הישראלי יודע לייצר כל כך הרבה קבוצות על אותה משבצת, כשהוא משאיר מאחור את כל מחתרות חבורת מונטי פייטון בבריאן כוכב עליון). אלה שמטרתן היא הפלת נתניהו על רקע כתבי האישום נגדו, הצליחו לרכוב על זעמם של מגזרים כלכליים שנפגעו קשה, ולמסגר את ההפגנות שלהן על הרקע הזה. בסיקור ההפגנות, התקשורת התמסרה למסגור הזה.

המחאות הזינו את עצמן, ומעשרה גשרים ברחבי הארץ ומאות מפגינים בבלפור בכל מוצאי שבת, זה הפך למאות גשרים וצמתים והפגנות, בהשתתפות עשרות אלפי אנשים. ההשפעה הציבורית גדלה והלכה, ולפי סקר פנימי של הליכוד, שיעור התמיכה במפלגה ובנתניהו ירד בכ-20% בחודשים מאי-אוגוסט. הסקרים החיצוניים מראים תמונה חמורה אף יותר של ירידה מ-40 ל-29-30 מנדטים.

בשורה התחתונה: נתניהו, מר כלכלה, לא מצליח להראות הצלחה במאבק בהשלכות הכלכליות של הקורונה, ובחירות בעיצומו של המשבר יפנו אליו אצבע מאשימה שהוא גורר אליהן בגלל משפטו. הליכודניקים נתנו גיבוי לנתניהו מול כל כתבי האישום שנתפסים כרדיפה אישית, אבל פחות מוכנים לצאת לקרב למענו כשזה על חשבון פגיעה קשה במשק. הבקיעים במפלגה והמאבקים הפנימיים בין חברי כנסת ושרים רק מוסיפים דלק למדורה. נתניהו יודע זאת, ולכן הנחה את שליחיו, זאב אלקין ויריב לוין, לחדש את המו"מ עם כחול לבן.

סיבה 2: כחול לבן מבינה שהיא בשלטון

לביקורות והלגלוגים על בני גנץ וחבורתו יש בסיס לא קטן, אף שהם מופרזים. השמאל הכועס ויש עתיד/תלם זינבו בו בכל שעה ושעה, אבל כחול לבן רשמה לזכותה כמה הישגים. ניסנקורן במשרד המשפטים נראה כעמוד החזק ביותר במחנה הזה, אבל גם גנץ עצמו הצליח להעביר למשרד הביטחון רבות מסמכויות הטיפול בקורונה, והמטה של רוני גמזו נמלא בקצינים בכירים לשעבר ובאנשי פיקוד העורף, הנוטלים פיקוד על הטיפול במשבר.

גנץ שומר על ממלכתיות מרשימה אל מול המתקפות נגדו, ושיעור התמיכה בו גדול ממה שנדמה. לצדו ניצב גבי אשכנזי, שלאחר תקופה ארוכה של שקט יצא במתקפת ראיונות שבהם הגן על גנץ, גם מול מבקרים מבית, והציג עמדה בלתי מתפשרת בנוגע לתקציב. עד כדי כך שבש"ס התלוננו דרעי ואנשיו, המצויים עמו בקשר מצוין, כי דווקא הוא זה שקירב את הבחירות בהתעקשותו. "שים לב כיצד נתניהו הוריד את הטון כלפינו, כיצד מיהר לפני כולם לאחל לגנץ איחולי החלמה מהניתוח, והורה לאנשיו למתן את הטון", אמר השבוע אחד משרי כחול לבן ל"גלובס".

הניתוח שלנו הוא כי על סוגיית התקציב ניתן יהיה להגיע להסכמה. הוסיפו לכך את חיזוק החיבור עם השרים מהעבודה, שמולי ופרץ, עד כדי סגירות כמעט סופיות של הליכה משותפת לבחירות, ומניעת עריקות למרות פיתויים שמגיש הליכוד, ומנהיגות כחול לבן מראה חוזק גובר והולך.

חיזוק נרשם גם בשותפות עם צבי האוזר ויועז הנדל, שאפילו השתתפו בישיבת סיעת כחול לבן בכנסת. המהלך של האוזר לחוק הדחייה היה מתואם מראש עם גנץ ואשכנזי. אלה המתינו שהוא יקבל את אישור נתניהו לקידום החוק, ספרו עד עשר, ורק אז הודיעו על תמיכתם בו. תקופת ההארכה של הגשת התקציב עד לנובמבר הופכת את התקציב החד שנתי ל-2020 שבו דוגל נתניהו לכמעט מופרך. גנץ ואשכנזי חיזקו את הברית עם הנדל והאוזר, שהבטיחו מצדם כי לא ילכו עם נתניהו לממשלה צרה.

פלופ קטן בכל זאת נרשם השבוע, כאשר גנץ דרש להעביר את חוק דחיית הגשת התקציב תוך 24 שעות, ונתניהו פשוט התעלם מכך. בסופו של דבר החוק אושר בקריאה טרומית, והוא יגיע בשבוע הבא לוועדת הכספים. קצב קידומו תלוי במצב המו"מ בין כחול לבן לליכוד.

סיבה 3: הברית הקדושה חיה וקיימת

כבר כמה שבועות מטפטפים חברי כנסת חרדים מיהדות התורה ודובריהם ביקורת חריפה על נתניהו, וגם מדברים על כך שביהדות התורה שוקלים מחדש אם לתמוך בו שוב בבחירות הבאות. לצד ההדלפות הללו נמסרים פרטים על שיחות עם בני גנץ או אשכנזי, ורמיזות שהנה אוטוטו הברית הקדושה של יהדות התורה עם ראש הממשלה עומדת להתפרק.

כך, יו"ר ועדת הכספים ויו"ר דגל התורה, ח"כ משה גפני, צוטט כמי שאמר בישיבת סיעת יהדות התורה בחודש שעבר: "יש בליבנו עליו (על נתניהו) - כל השנים תמכנו בו, למה הוא לא מתחשב בנו? אנחנו הולכים ותומכים בו כל השנים. אנחנו קוראים לנתניהו לגלות מנהיגות".

הזעם נבע בעיקר על הטלת סגרים על היישובים החרדיים שבהם נרשמה התפרצות קורונה גדולה, וגם על רקע סרטונים שהופצו על התנהגות קשוחה במיוחד של שוטרים נגד חרדים. הלחץ מהרחוב - על כך ועל המצב הכלכלי הקשה שפגע בחברה החרדית אף יותר מאשר בחברה הכללית, ביחד עם המגבלות על התפילות בבתי הכנסת, והלימודים בישיבות - חייב את הח"כים החרדים להראות כי הם פועלים למען הציבור שלהם. קצינים משטרתיים הוזעקו לוועדות הכנסת הנשלטות על ידם כדי להסביר את התנהלות המשטרה, ובכירי משרד הבריאות יחד עימם.

בשבועיים האחרונים, על רקע משבר התקציב, ובעיקר על רקע אי העברת התקציב הנוסף לישיבות שסוכם בהסכם הקואליציוני, גברה הביקורת. התדרוכים לעיתונאים זעקו: זהו, אם הוא יוביל אותנו לבחירות, גמרנו איתו. השבוע בישיבת סיעת יהדות התורה היה ליצמן הסמן הבולט: "לא יכול להיות שלא נעצור אותו עכשיו, ונגיד לו עד כאן. צריך שפעם אחת ייבהל מאיתנו באמת". גפני הביע תמיכה. אבל בסופו של דבר ניתן חופש הצבעה על הצעת החוק לדחיית התקציב, ורוב חברי הסיעה נעדרו.

המהלך החצי אפוי הזה מעיד על תמונת המצב הפוליטית של הסיעות החרדיות: שאף אחד בשמאל ביש עתיד או בכחול לבן לא ישלה את עצמו, החרדים יתמכו בנתניהו גם בבחירות הבאות. החרדים הם ציבור ימני, ונתניהו השכיל לייצור כמעט תלות שלהם בו ובליכוד. לאחר ההצבעה השבוע אמר לי אחד מבכירי חברי הכנסת החרדים, "אנחנו כועסים על נתניהו מהרבה סיבות, ואסור שנלך לבחירות, אבל אין לנו את הלוקסוס לוותר על החיבור איתו". משמע, אין לאף אחד אחר סיכוי להקים ממשלה אחרת, אז למה לטרוח להביא לבחירות אם תהיה אותה תוצאה.

בש"ס, אגב, מראש לא נכנסו לבור הזה. דרעי, על אף התנגדותו העזה להקדמת הבחירות, נזהר מלמתוח ביקורת ישירה על נתניהו - ומוציא את האנרגיה על ניסיונות התיווך.

סיבה 4: חובות עבר

זוהי סיבה טכנית-משהו, שהוצגה על ידי ח"כ אמטנס שחאדה מהמשותפת: היקף החובות של המפלגות בגין שלוש מערכות הבחירות, והחוק המחייב אותן להחזיר את החובות מבלי יכולת לקחת הלוואות נוספות למימון עוד מערכת בחירות.

כמה? הליכוד חייב יותר מ-58 מיליון שקל, יש עתיד ותלם 23 מיליון, חוסן (כחול לבן) 17 מיליון, יהדות התורה 14 מיליון וש"ס כמעט 10 מיליון שקל. הליך תיקון חקיקתי הוא אפשרי, אבל להשיג רוב עבורו בכנסת המסוכסכת לקראת פיזור, נראה משימה בעייתית במיוחד.

חבלי ההצלה: התקציב וההסכם הקואליציוני

לפי גורמים המעורים במו"מ, הדיונים מתנהלים בשני מישורים: מציאת פתרון למחלקות בנוגע לתקציב, ודרישות שהעלה הליכוד לתיקון ההסכם הקואליציוני.

לסוגיה הראשונה יש כמה נוסחאות פתרון. האחת היא העברת תקציב חד שנתי מיידית, ובד בבד אישור בתוך חודש של תקציב 2021 בממשלה והגשתו לאישור הכנסת כבר אחרי חגי תשרי. השנייה היא אישור תקציב עד מרץ, והגשת תקציב מתוקן עד סוף השנה, שיכלול את כל שנת 2021. בכל ההצעות מדובר על אישור תקציב 2021 מקסימום עד ינואר. הסיבה: החשש של כחול לבן מפני ניצול משבר קואליציוני על התקציב, כדי לחמוק מהעברת השלטון לגנץ בעוד שנה ורבע.

בסוגיה השנייה, נתניהו דורש גמישות והשפעה על הליכי בחירת כמה מבעלי התפקידים החשובים כעת - יועץ משפטי, פרקליט מדינה ומפכ"ל, קרי שומרי הסף. בנוסף, הוא מבקש להבטיח ששום התערבות בג"ץ לא תפגע במעמדו לאחר העברת השלטון לגנץ. בכחול לבן דורשים יישום מיידי של עיקרון הפריטטיות בהצבעות בממשלה, ולצד זה עוד ערובות לקיום העברת השלטון לגנץ.

סיכויי השגת ההסכמות גבוהים כעת מאשר בתחילת השבוע, אך גם אם אלה יושגו, המשבר הבא יחכה לנו מעבר לפינה, אחרי החורף. 

ההסכם עם איחוד האמירויות: השלכות סותרות למצבו של נתניהו

ההסכם ההיסטורי עם איחוד האמירויות, הסכם ששם אותו בשורה אחת עם המדינאים הישראלים הגדולים, יש השלכות סותרות על מצבו הפוליטי, אבל בסופו של דבר הן בעיקר חיוביות, וחשוב יותר מוסיפות עוד סיבה לכך שלא יהיו בחירות בחודשים הקרובים.

הביקורת החריפה מהימין המתנחלי בשל השעיית החלת הריבונות, מרחיקה את נתניהו מהקהל הזה, אבל אצל הימין המסורתי, המתון, מרכז כוחות של יו"ר הליכוד, וגם בימין-מרכז, מעמדו ותדמיתו מתחזקים, ומאפילים על שאר השחקנים בפוליטיקה הישראלית. עמדת הכוח הזו מאפשרת לו להיות מפוייס יותר ולקדם את ההסכמות עם כחול לבן - ובנאומו אתמול הדגיש את ההתקדמות החיובית בשיחות הפוליטיות עמם.

עוד כתבות

אתר בניה בהולד / צילום: שלומי יוסף (עיבוד: טלי בוגדנובסקי)

קניתם דירה חדשה מקבלן? כנראה שלא תקבלו אותה בזמן

על רקע מחסור של עשרות אלפי עובדים בענף הבנייה, כמעט כל מי שרכש בשנים האחרונות דירה חדשה וטרם קיבל אותה, נמצא באי-ודאות לגבי מועד קבלת המפתח ● התוצאה: טריגר נוסף לעליית מחירי דירות יד שנייה

טים קוק וסונדר פיצ'אי / צילום: Associated Press

"בלוקבסטר דיל": הדיווח שמקפיץ את מניית גוגל ב-5% במסחר המוקדם

מערכת ה-AI של גוגל עשויה להגיע למכשירי אפל כבר השנה, אם שיתוף הפעולה המתקיים בין החברות יושלם ● הדיווח על שיחות שיתוף הפעולה נחשף בבלומברג ומקפיץ את מניית אלפאבית בכ-5% במסחר המוקדם

אמנון שעשוע, מייסד ומנכ''ל מובילאיי / צילום: מובילאיי

מובילאיי סוגרת יחידה ומפטרת 130 עובדים, מתוכם כ-90 בישראל

חברת הטכנולוגיה לרכב מובילאיי סוגרת את יחידת ה-After Market ומפטרת כ-3.5% ממצבת העובדים בחברה ● אמנון שעשוע, מנכ"ל החברה: "המשך פעילות היחידה כבר אינו כדאי"

רני צים / צילום: איל יצהר

רני צים רותם את הקופה של פסגות לאקזיט אישי של רבע מיליארד שקל

צים מעוניין כי בית ההשקעות ינצל את המזומנים שנותרו בקופתו, לאחר מכירת מרבית הפעילויות שלו לבתי השקעות שונים, לרכישת מניותיו האישיות בחברת הקניונים שלו תמורת 250 מיליון שקל

ג׳נסן הואנג, מנכ''ל ומייסד אנבידיה / צילום: Reuters, Walid Berrazeg

האירוע שכל התעשייה חיכתה לו: אנבידיה מציגה את הדור הבא של הבינה המלאכותית

הכנס השנתי של החברה הלוהטת בעולם התקיים בסן חוזה, וסיפק שורה של בשורות מרכזיות ● מהדור הבא של שבבי הבינה המלאכותית, דרך שיתוף פעולה עם אפל ועד לחידושים בענף הרכב ● כל הפרטים מהאירוע השנתי של אנבידיה

ולדימיר פוטין בנאום לאחר הבחירות ברוסיה. נבחר ל-6 שנים נוספות / צילום: ap, Alexander Zemlianichenko

פוטין נבחר לנשיא בפעם החמישית. מה צפוי עכשיו לרוסיה?

בעוד שהניצחון של ולדימיר פוטין בבחירות לנשיאות רוסיה לא מפתיע, היקף הניצחון שלו - עם כ-88% מהקולות - עלול לתת לגיטימציה למורשת ולמלחמה התוקפנית שלו ● הקדנציה החמישית בתפקיד תתמקד ככל הנראה במלחמה באוקראינה - ובלוודא שהרוסים ימשיכו לתמוך בה

בנק לאומי / צילום: איל יצהר

דוחות לאומי: רווח של 7 מיליארד שקל למרות הפחתה גדולה בארה״ב

בנק לאומי רשם בשנת 2023 רווח של 7 מיליארד שקל, ירידה של 9% לעומת 2022 בשל ההפחתה שביצע ברבעון הראשון של השנה • יחלק דיבידנד של 365 מיליון שקל, המהווים 20% מרווחי הרבעון, בהתאם להנחיות בנק ישראל

טוקיו, יפן. השינוי קרוב? / צילום: טלי בוגדנובסקי

לראשונה מזה 17 שנה: יפן העלתה את הריבית

הבנק המרכזי ביפן הודיע הלילה על שינוי היסטורי לאחר 17 והעלה את הריבית במדינה ל-0.1% ● זאת לאחר שאפילו משבר האינפלציה העולמי ב־2022 לא הביא את יפן לחרוג ממדיניות הריבית השלילית ● בין הסיבות לשינוי: עליות שכר חדות

יוסי כהן / צילום: שלומי יוסף

חדשות טובות ליוסי כהן: כמה ירוויח ראש המוסד לשעבר מהגיוס בדוראל

חברת האנרגיה המתחדשת דיווחה כי גוף השקעות אמריקאי צפוי להשקיע 400 מיליון דולר בפעילות האמריקאית של דוראל ● ראש המוסד לשעבר משמש כדירקטור בחברה הבת של דוראל, ומחזיק באופציות ל-3% ממניותיה – הטבה בשווי של עשרות מיליוני שקלים

מרוואן עיסא / צילום: מתוך הרשתות החברתיות

ארה"ב מאשרת: רמטכ"ל חמאס מרוואן עיסא חוסל

היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב מאשר: מרוואן עיסא חוסל בתקיפת צה"ל ברצועה  ● אזעקות בגליל העליון, צה"ל תקף מטרות של חיזבאללה בלבנון • מטרה אווירית חשודה חצתה לשטח ישראל ממרחב ים סוף - ונפלה בשטח פתוח, צפונית לאילת • הותר לפרסום: סמ"ר מתן וינוגרדוב נפל בקרב בצפון הרצועה ● עדכונים שוטפים

לימסול, קפריסין. מקלט המס הכי נגיש לישראלים / צילום: Shutterstock

רשות המסים פתחה במבצע לאיתור נכסים ביעד ההשקעה הפופולרי

רשות המסים פתחה במבצע לאיתור נכסים, הכנסות וחברות של ישראלים בקפריסין, שהפכה ליעד השקעה פופולרי הודות למדיניות מס אטרקטיבית ● גורם ברשות: "חברות רבות רשומות בקפריסין כשהשליטה והניהול מתבצעים מהארץ" ● עסקי הנדל"ן להשקעה בסכנה למיסוי של עד 50%

החשיפה לישראל השתלמה בפברואר / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

זו שהפתיעה ואלו שאיכזבו: מאחורי המהפך בשוק הגמל בפברואר

קופות הגמל וקרנות ההשתלמות רשמו תשואה חיובית יוצאת דופן בפברואר ● בכלל, שזינקה לפסגה, שמרו על חשיפה לבורסה בת"א גם ברגעי השפל - "מאמינים בשוק המקומי" ● מנהלי השקעות על הפתיחה הפושרת של חודש מרץ: "טבעי שאחרי עליות כל כך חזקות, לוקחים קצת אוויר"

רכב חשמלי בטעינה. עיוותי מס הופכים אותו לפחות משתלם / צילום: Shutterstock

מקבלים רכב מהעבודה? זו הסיבה שפחות משתלם לבחור בדגם חשמלי

מס שווי השימוש העתיק, שמכניס למדינה 5 מיליארד שקל בשנה, לא מותאם לעידן הרכב החשמלי: מציע "הטבה" שנשחקת במהירות ומספק מוטיבציה שלילית לעבור לרכב חסכוני וירוק ● בציי הרכב ממשיכים להעדיף רכבי בנזין מזהמים, אבל נראה שהאוצר מעדיף זאת כך

אירוע GTC 2024 של אנבידיה / צילום: באדיבות אנבידיה

בוול סטריט עוקבים מקרוב אחר הבשורות מהאירוע השנתי של אנבידיה

ענקית השבבים מקיימת בסן חוזה את הכנס הפיזי הראשון שלה מאז הקורונה ● ההכרזות של החברה באירוע עשויות לסמן את הכיוון הבא של הבינה המלאכותית

גל רכישות בסייבר הישראלי / אילוסטרציה: Shutterstock

הפרדוקס בענף הסייבר: איך קורה שחברה נמכרת בשווי של פי 100 מההכנסות שלה?

בחצי השנה האחרונה נרכשו שמונה סטארט־אפים ישראלים בתחום הסייבר - כולם בשווי שגבוה פי עשרות ביחס להכנסות שלהם ● הסיבה מאחורי האקזיטים הנדיבים: הענקיות הזרות בונות על המוצרים של החברות הצעירות, כהבטחה להגדלת המכירות ● האם זו רק ההתחלה?

סמנכ''ל משאבי אנוש ומינהל במקורות, חגי פיליפסון / צילום: כדיה לוי

ההחלטה הראשונה שקיבל במלחמה סמנכ"ל משאבי אנוש במקורות

חגי פיליפסון, סמנכ"ל משאבי אנוש ומינהל בחברת מקורות, מספר מה הייתה ההחלטה הראשונה שקיבלה החברה ב־7 באוקטובר ואיך היא השפיעה על העובדים ● לדבריו, המלחמה יצרה לעובדים ולמנהלים אתגרים חדשים, בהם הצורך להמשיך במשימות שוטפות תחת ירי טילים

הוות''ל לא עוזרת בהורדת מחירי הדיור / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

הוותמ"ל תהפוך קבועה ובענף זועמים: "זלזול בדמוקרטיה וברשויות המקומיות"

אנשי מקצוע מותחים ביקורת קשה על הממשלה, שעומדת להחליט על הפיכת הוועדה למתחמי דיור מועדפים לוועדת קבע ● זאת בטענה לרמיסת הרשויות המקומיות, תוכניות מתאר קיימות ומתנגדים, וליצירת מאגר של מלאי תכנוני לא מעודכן, שאינו תורם לירידת מחירי הדירות

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

הבכיר שמסביר - כך ארה"ב מונעת מישראל להשיג את מטרות המלחמה

מאיר בן שבת, ראש המטה לביטחון לאומי לשעבר, משוכנע שהממשל האמריקאי לא מצליח להפנים את המשמעות הקיומית של מיטוט חמאס ● בשיחה עם גלובס הוא מדבר על חשיבות כניסת צה"ל לרפיח, ועל החזרת ההרתעה הצבאית למרות "המשקולות שביידן מציב על רגלי ישראל"

ערן וולף. פרש מתפקיד מנכ''ל מימון ישיר אחרי 18 שנה / צילום: גבע טלמור

בגלל הריבית והמלחמה: ההפרשות להפסדי אשראי של מימון ישיר הוכפלו

חברת המימון לרכב הגדולה בישראל הפרישה אשתקד כמעט רבע מיליארד שקל להפסדי אשראי, בעיקר בגלל השפעות הריבית הגבוהה ● ברבעון הרביעי גרמה המלחמה להחרפת קשיי הלווים והגבייה, והרווח כמעט נעלם

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מחירי הנפט קפצו ב-2%

הנאסד"ק עלה ב-0.8% ● מדד שנגחאי עלה ב-1% ● מובילאיי סוגרת יחידה ומפטרת 130 עובדים, מתוכם כ-90 בישראל ● מחר תתפרסם ביפן החלטת הריבית, ובגולדמן זאקס צופים שזו תעלה בפעם הראשונה מזה 17 שנה ● היום נפתחת ועידת ה-GTC השנתית של אנבידיה ● מיטב: יוון, איטליה ומדינות במזרח אירופה עשויות להיות יעד לפיזור השקעות מהמדדים היקרים בארה"ב