גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ל"סטארט-אפ ניישן" אין ביטוי בישראל: כך התנתקה הבורסה בתל אביב מהראלי בוול סטריט

ביצועי החסר של שוק ההון המקומי בהתאוששות ממשבר הקורונה בולטים ביחס לשוק האמריקאי • הם נובעים בין היתר מהבדלים בדומיננטיות של חברות טכנולוגיה שם, לעומת ענפים שבלטו לרעה במשבר כאן • ואיך השפיעו צעדי תמיכה אגרסיביים והזרמת טריליוני דולרים שביצע הפד

S&P 500 התאושש, ת"א 35 עדיין מדשדש
S&P 500 התאושש, ת"א 35 עדיין מדשדש

בשלב הנוכחי, חוסר הוודאות הגדול הממשיך ללוות את השווקים בהשפעת התפשטות נגיף הקורונה רחוק מלבוא לידי ביטוי בבורסות ארצות הברית. כך לפחות לפי ביצועי מדד S&P 500, ששבר השבוע שיא נוסף וזאת כשהוא משלים זינוק של יותר מ-50% מרמת השפל אליה הגיע בחודש מרץ האחרון, גם זאת בהשפעת התפרצות מגפת הקורונה.

SP-500-התאושש,-תא-35-עדיין-מדשדש

עם תחילת ההתפשטות המואצת של נגיף הקורונה, מוקדם יותר השנה הבורסות בארצות הברית רשמו תוך זמן קצר צלילות חדות של יותר מ-20% תוך שבועות ספורים. זאת עד רמות שפל שנקבעו בהן לקראת סוף חודש מרץ, שגררו בעקבותיהן גם ירידות חדות ביתר הבורסות בעולם, ובהן גם בזו שבתל אביב.

אולם בזמן שבארצות הברית ההתאוששות החדה בשווקים ייצרה את מה שמגדירים שם כשוק הדובי הקצר ביותר שנרשם אי פעם במסחר האמריקאי, הבורסה המקומית מתקשה להמריא, וממשיכה לדשדש.

מאז גל הירידות החד ורמות השפל שקבעו המדדים המובילים, בולטים ביצועי החסר של שוק ההון המקומי ביחס לאלה של השוק האמריקאי. כך, בעוד כאמור המדדים המובילים בארצות הברית מגיעים לרמות שיא ומדד S&P 500 מציג זינוק של יותר מ-50% מרמות השפל בהן שהה רק לפני פחות מחצי שנה, מדד הדגל בבורסה המקומית - מדד ת"א 35, מסתפק בעלייה של כ-20% בלבד מרמת השפל שרשם לקראת סוף חודש מרץ.

עם העליות האחרונות במדד S&P 500 האמריקאי, ששהה ברמות שיא במחצית חודש פברואר ואז צלל, עובר להציג כעת תשואה חיובית של כ-5% מתחילת השנה. זאת בזמן שמדד ת"א 35 מציג שחיקה של כ-15% מתחילת השנה, והוא נמוך כמעט ב-20% מרמת השיא שקבע בחודש פברואר.

בפרספקטיבה נרחבת קצת יותר, הפערים שייצרו המשבר האחרון וההתאוששות ממנו ניכרים גם שנה אחורה. ב-12 החודשים האחרונים המדד האמריקאי, הכולל 500 מהחברות המובילות הנסחרות בארצות הברית ונחשב כאחד האינדיקטורים העיקריים למצב הכלכלה האמריקאית כבר שנים ארוכות, מציג עלייה של כ-16% - לעומת נסיגה של כ-9% שרושם עמיתו מרחוב אחוזת בית.

דומיננטיות של ענפים מסורתיים בתל אביב 

בארצות הברית נהנים המשקיעים בעיקר מעליות חדות שרשמו מניות ענקיות הטכנולוגיה - בראשן אלה של פייסבוק, אמזון, אפל, נטפליקס וגוגל (מניות ה-FAANG), וכן של ענקיות נוספות דוגמת מיקרוסופט ועוד, המושכות את הבורסות שם קדימה. זאת בזמן שבבורסה בתל אביב המדדים המובילים סובלים מהדומיננטיות של ענפי הנדל"ן, הפיננסים והאנרגיה המסורתית, המפגינים כולם ביצועי חסר.

מלבד ההבדלים בדומיננטיות ענפי החברות הנכללים במדדים בארץ ובחו"ל, בין הגורמים שעומדים מאחורי הפערים בביצועים נמצאים גם צעדי תמיכה אגרסיביים בהם נקט הממשל האמריקאי, בהובלתו של הנשיא דונלד טראמפ, לעידוד הפעילות הכלכלית הגוועת.

זאת לצד הזרמות עתק של טריליוני דולרים לצורך רכישת נכסים שביצע הפדרל ריזרב, הבנק המרכזי של ארצות הברית, בראשות היו"ר ג'רום פאוול. הזרמות אלה סייעו להורדת חששות המשקיעים ממשבר נזילות משמעותי שהעיב על השווקים, ותמכו בכיוון החיובי החד שאפיין אותם בהמשך.

בהתייחסות לגל החיובי האחרון האוחז בשוק האמריקאי, שגם בו בולטות חלק ממניות הטכנולוגיה, היו מי שהסבירו שם, כי "למרות שיש הרבה תהיות איך שוק המניות שובר שיאים עם 10% אבטלה ומצטרפים רבים לדורשי העבודה, הנתונים הכלכליים המתפרסמים משקפים את מה שכבר קרה, בעוד שוק המניות משקף עתיד טוב יותר משמעותית".

עוד ניתן לציין לגבי כיוון המסחר בארה"ב, כי המשקיעים רואים כיום במניות הטכנולוגיה השקעה דפנסיבית אל מול התפשטות המגפה והמגמה הגוברת של הישארות בבית, והזמנת שירותים אליו.

זאת לצד נתונים מעודדים לגבי האטת קצב התפשטות הקורונה בחלק מהמדינות ברחבי ארצות הברית, וכן נתוני מאקרו הנוגעים בין היתר לשוק הדיור, מכירות קמעונאיות ופעילות תעשייתית, המשקפים התחלה אפשרית של התאוששות מהנזקים שייצרה הקורונה למשק האמריקאי בחודשים האחרונים.

"התנהלות הממשלה היא חלק מהותי מהפיגור בשוק"

רפי גוזלן, הכלכלן הראשי של בית ההשקעות אי.בי.אי אומר, כי "ביצועי החסר של הבורסה בתל אביב ביחס לארצות הברית די הגיוניים, והם נובעים מענפים שבלטו לרעה במשבר, דוגמת הבנקים, שמתפקדים פחות או יותר כמו מניות הבנקים בארצות הברית ובאירופה, וגם נדל"ן ואנרגיה. אנחנו אמנם סטראט-אפ ניישן, אבל הדבר הזה לא מקבל ביטוי מספיק בבורסה, ומדדים ללא משקל גדול של מניות טכנולוגיה מציגים ביצועים פחות טובים במשבר הזה".

נתוני אי.בי.אי מסייעים להמחיש את הדומיננטיות של חברות הטכנולוגיה במדד S&P 500, ולפיהם אותן חברות מתקרבות להיות כמעט רבע משווי השוק של כלל החברות הנסחרות במדד. זאת בהשוואה לשווי שוק של 18% מהמדד האמריקאי אליו הגיעו חברות הטכנולוגיה בשיא בועת הדוט.קום בראשית שנות האלפיים.

לדברי רפי גוזלן, "הטכנולוגיה נתפסת כמרוויחה הגדולה מהמשבר, וחלקן של חברות הענף במדד הוא חלק מהותי מההסבר לנקודה בה נמצא המדד, שמאוד מרוכז בטכנולוגיה".

עוד הוא מוסיף, כי "אפשר לראות כניסת כסף מסיבית של הציבור למניות הטכנולוגיה, מה שמסביר את המומנטום, למרות שבראייה ארוכת טווח יהיה קשה להצדיק את השווי שלהם, ברמות המכפילים הגבוהות בהן הן נסחרות".

לדברי גוזלן, "אנחנו נמצאים בעולם של הרבה מאוד נזילות שדחפו הבנקים המרכזיים, ובהם הפד האמריקאי, שנתן תחושה שאם המצב יתדרדר, הוא יתערב בשוק, ונתן למשקיעים תחושה שהוא ימשיך ללוות אותם עד סוף המשבר".

אבל, מוסיף גוזלן, "אם בוחנים את המצב הריאלי, מצטיירת תמונה שונה. בתמהיל של S&P יש גם לא מעט חברות נדל"ן ואנרגיה שמציגות ירידות משמעותיות מתחילת השנה. אלה ענפים שיותר מחוברים למצב הכלכלה, וניתן להניח שיהיה להם קשה מאוד להתאושש בלי פתרון בריאותי למשבר. המצב הכלכלי בארצות הברית בולט לרעה, משום שלא השתלטו שם על המגפה והכלכלה הריאלית תלויה בהזרמות מהממשל ובמענקים".

האם לתפקוד של הממשלה בישראל חלק בביצועי החסר של הבורסה המקומית?
"העובדה שהממשלה לא התנהלה טוב בפן הבריאותי והכלכלי מהווה חלק מהותי מהפיגור של שוק ההון המקומי. העובדה כי לא התמודדנו טוב עם התחלואה ויש לנו גל שני עוצמתי, הובילה לפגיעה, וזאת בעקבות תפקוד הממשלה הכושל. יש ניהול בעייתי של המשבר גם בצד הבריאותי וגם בצד הכלכלי. אם לא היינו בגל שני כזה, היינו יכולים לראות התאוששות משמעותית יותר של הכלכלה הריאלית, ואז הפגיעה בכל מה שקשור לחברות הפיננסים, עם היקף ההפרשות שביצעו הבנקים, והפגיעה בחברות הנדל"ן המסחרי הקשורה להתדרדרות המצב, הייתה עשויה להצטמצם".

עוד לגבי תפקוד הממשלה בישראל מוסיף גוזלן, כי "גם כעת ניהול המשבר הוא בעייתי, גם בצד הבריאותי וגם בצד הכלכלי, עם חוסר הסכמות בממשלה ומצב שעלול להתדרדר לעוד בחירות. ברמה הבסיסית הממשלה הייתה צריכה להעביר תוכנית יותר מסודרת לטיפול במצב ברמה הכלכלית, וגם ברמה הבריאותית, היום אפשר להבין שהסגר שנעשה פה לא נוצל להתמודדות עם גל התפשטות שני".

שינוי בטעמי המשקיעים על רקע משבר הקורונה

במבט קדימה, המשקיעים בישראל יכולים אולי לשאוב עידוד מעדכון מדדי הבורסה האחרון, שנכנס לתוקף מוקדם יותר החודש, במסגרתו בלטו השינויים שנעשו במדד ת"א 35, שכללו "מיני מהפכה", עם כניסתן של לא פחות משש מניות חדשות למדד, חמש מהן נכללות בו לראשונה.

מדובר במניות החברות אופקו, אנרג'יקס, מיטרוניקס, מטריקס, נובה וסאפיינס, כולן, לפי הגדרות הבורסה, נכללות בענפי הטכנולוגיה השונים, וזאת כחלק משינוי טעמי המשקיעים שנרשמו על רקע משבר הקורונה.

אמנם המשותף לכל המצטרפות החדשות למדד הדגל של הבורסה הוא הימנותן על ענף הטכנולוגיה, אך הן עוסקות בקשת נרחבת של פעילויות, הכוללות מדעי חיים, קלינטק, שירותי מידע, אלקטרוניקה, אופטיקה ומוליכים למחצה - מה שמראה שוב את שינוי טעמי המשקיעים, הנותנים דגש נרחב לפעילויות טכנולוגיה מתחומים שונים.

מחצית מבין שש המצטרפות החדשות לת"א 35 הן מניות דואליות (נובה, אופקו וסאפיינס), הנסחרות גם בארצות הברית, כך שהן גם נהנו מהגל החיובי המאפיין את המסחר בבורסות האמריקאיות.

למרות המנעד הרחב של הפעילויות, ניתן לראות כי מרביתן הצליחו לייצר מהמשבר הזדמנות לצמיחה, מה שסייע למניותיהן לקבוע רמות שיא חדשות, או סמוך לכך.

כך לדוגמה אופקו החליטה להיכנס לתחום של פיתוח בדיקות לנגיף הקורונה ושיווקן דרך רשת המעבדות שלה; אנרג'יקס נהנתה מה"הייפ" המתמשך של תחום האנרגיה הירוקה, שהיווה הזדמנות עבור חברות הענף להגביר ייצור בזמן המשבר; ואילו מיטרוניקס מעריכה בין השאר כי תהנה מהגברת שימוש בבריכות פרטיות בתקופת המשבר.

שינוי הטעמים ייצר לא מעט מניות "כוכבות" חדשות המפגינות ביצועים מרשימים בחודשים האחרונים, בהן שש המוזכרות, שטיפסו בין עשרות ועד מאות אחוזים מתחילת השנה, שהעלו משמעותית את שווי השוק של החברות.

מנגד, כחלק מאותו שינוי דרמטי, נדחקו ממדד הדגל מניות ותיקות, שהיו חלק מהנפגעות הבולטות מהמשבר, מתחומי האנרגיה, הנדל"ן והמלונאות.

עדכון הרכב המדדים יכול לעזור?
"בהנחה שאותן מניות המצטרפות למדדים המובילים ימשיכו להציג ביצועים טובים, אז בוודאי, אם סקטור הטכנולוגיה ימשיך להציג ביצועים טובים. יחד עם זאת, צריך לזכור שאותן מניות הגיעו למדדים המובילים אחרי שעשו מהלכים משמעותיים קדימה, בזכותן השווי שלהן עלה. במבט קדימה, נראה שהמשך ההתקדמות של סקטור הטכנולוגיה בעולם תלויה מאוד בהמשך ה"הייפ" וכניסת הכסף של הציבור, כי קשה להצדיק את התמחורים שלהן בכלכלה נטו". 

עוד כתבות

ביתן אינטל בגרמניה / צילום: Shutterstock

אינטל תכננה להשקיע 86 מיליארד דולר באירופה. סטארט־אפ קטן מקשה עליה

קרב פטנטים שחברת שבבים קטנה מנהלת נגד אינטל בגרמניה עשוי לחבל בתוכניות של הענקית באירופה כולה ● ניצחון משמעותי לתביעה נרשם החודש, עם הוצאת צו מניעה זמני נגד מכירת כמה מעבדים של אינטל ● השאלה הגדולה: האם ייפתחו משפטים דומים ביבשת?

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הפניקס: רווח של 1.1 מיליארד בשנת 2023 - בדומה ל-2022

חברת הביטוח הגדולה בישראל רשמה שיפור ניכר בתחום הביטוח הכללי ונהנתה מהעליות בשוקי ההון ● הרווח ברבעון האחרון התקרב ל-600 מיליון שקל ● בתחום החיסכון ארוך-הטווח והאשראי עלה הרווח לסך של 450 מיליון שקל

נשק אמריקאי נוחת בישראל אחרי המתקפה ב־7 באוקטובר / צילום: ap, Lolita Baldor

אמברגו הנשק הקנדי על ישראל רק נכנס לתוקף, וכבר עומד בסימן שאלה

ברקע החלטת הפרלמנט הקנדי לעצור את היצוא הביטחוני לארץ, הודיע משרד החוץ במדינה כי חברות עם אישורים בתוקף, יוכלו להמשיך ● בשלהי 2023, זינק יצוא הנשק מקנדה לישראל

הראלי בוול סטריט יימשך? זה מה שמלמדת ההיסטוריה

מדד המניות המוביל S&P 500 עשוי לסיים את הרבעון הראשון עם עלייה של 10% ● האם ניתן להסיק מכך שהמשך השנה יתאפיין בראלי? לפי מחקרים של כמה גופי השקעות, החדשות הרעות נוטות להגיע במחצית השנה השנייה

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ירידות קלות בנעילת הבורסה; אופקו הלת' זינקה בכ-8%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.3% ● הבורסה מסכמת את הרבעון הראשון: "מדדי ת"א-35 ות"א-90 רשמו תשואה חיובית של כ-5% וכ-11%, בהתאמה" ● זינוק של כ-50% בצבר ההזמנות של רפאל ● ביל אקמן: "מניית בורסת ת"א זמינה במחיר מציאה" ● דלק תחלק דיבידנד בסך של רבע מיליארד דולר ● בנק ישראל לא יאפשר לאחים נאוי לשלוט בישראכרט עם שיעור החזקות נמוך מ-30%

דורי נאוי / צילום: איל יצהר

דורי נאוי על ישראכרט: "צריכים להחליט אם להכניס שותף או לוותר"

לאחר שבנק ישראל הבהיר לחברת אחים נאוי כי לא תוכל לשלוט בחברת כרטיסי האשראי עם פחות מ-30% מהמניות, בעל השליטה אומר כי "לא תם המשחק מבחינתנו; ישראכרט יכולה להמריא ולייצר תחרות אם יתנו לה את הכלים המתאימים"

קריסת גשר פרנסיס סקוט קי בבולטימור / צילום: ap, Steve Helber

אמריקה סופקת כפיים וחוששת: עד כמה חסינים הגשרים שלה?

את הגשר בבולטימור הפילה ספינת ענק של 95 אלף טונות ● זו הייתה כנראה, אם כי לא בטוח, תוצאה בלתי נמנעת - הגשר קיבל ציון "מניח את הדעת" לפני שלוש שנים ● הנשיא ביידן רשאי לטעון שהשקעת טריליון דולר בשיקום תשתית מגינה על אמריקה מפני אסונות רבים כאלה

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

החברה שביטלה עסקת רכישת דירות ב־97 מיליון שקל והשיא של רפאל

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● והפעם: רפאל מסכמת שנה עם שיא בהכנסות ובצבר ההזמנות, הרווח של מיטרוניקס בירידה ומשק אנרגיה עברה לרווח של 1.6 מיליון שקל בזכות פרויקט יכיני, אזורים Living ביטלה רכישת 48 דירות בפרויקט בבני ברק וחברת הביטוח איילון עברה לרווח ● מדור חדש

ינקי קוינט, מנכ''ל רמי ומ''מ מנהל רשות החברות / צילום: יוסי זמיר

מתחנות כוח ועד מוסכי רכבת: בענף התשתיות טוענים שרמ"י תוקעת מיזמים

בפנייה דחופה מבקשים במינהל התכנון מרשות מקרקעי ישראל לשחרר היתרים למיזמי תשתית לאומיים ● ברקע זה, גורמים בענף טוענים כי פרויקטים גדולים, בהם תחנות כוח ומוסכים של הרכבת הקלה, תקועים בגלל התנהלות הרשות ● רמ"י: "חלק מהפרויקטים יצאו לדרך"

שי אהרונוביץ׳, מנהל רשות המסים / צילום: ניב קנטור

מס דירה שלישית חוזר לשולחן: "המערכות כבר מוכנות"

לדברי מנהל רשות המסים, שי אהרונוביץ', המדינה צריכה ליצור אחידות ולהפסיק לשנות את שיעורי מיסוי הנדל"ן בתדירות גבוהה ● עוד הוא הוסיף כי צריך לחשוב על מס דירה שלישית: "מבחינתנו זה צעד נכון שיעלה בתקציב 2025"

ביל אקמן ואישתו נרי אוקסמן / צילומים: RICHARD BRIAN, רויטרס; ויקיפדיה, Noah Kalina

המיליארדר ביל אקמן: "בורסת ת"א זמינה במחיר מציאה בגלל המלחמה"

אקמן ואישתו נורי אוקסמן רכשו בתחילת השנה כ־5% ממניות הבורסה תמורת כ־100 מיליון שקל ● "אני מאוד מתרשם מההנהלה, התוכניות העסקיות שלהם והיכולות הטכנולוגיות שלהם", כתב בציוץ ב-X

הדולר היה השנה מקלט בטוח ופתאום איבד גובה / אילוסטרציה: Shutterstock, Africa Studio

שני המטבעות האלו נחשבים למקלט בטוח, אז למה אחד צונח והשני ממריא?

הין היפני בשפל של 34 שנים והדולר מתחזק מול כל המטבעות ● קובי לוי ראש דסק אסטרטגיית שווקים בלאומי: "הין במגמת פיחות חדה, במקביל להחלטת הבנק המרכזי להעלות את הריבית לטריטוריה חיובית, הדולר התחזק על רקע נתוני מאקרו טובים"

הכישלון הכפול של אלקטרה צריכה בתחום המזון / עיצוב: טלי בוגדנובסקי, צילומים: ישראל הדרי, שירה ספיר, גלית חתן

ההבטחה הכפולה התנפצה: המספרים מאחורי הכישלון של סבן אילבן וקרפור

עד לפני שנתיים אלקטרה צריכה נראתה כמו הבטחה גדולה בתחום קמעונאות המזון עם שתי השקות גדולות שעמדו לפתחה: סבן אילבן וקרפור ● אבל דוחות החברה חושפים: הרשתות הבינלאומיות צוברות הפסדים של עשרות ואף מאות מיליוני שקלים, וסבן אילבן אף עשויה להיסגר ● וגם: התיאבון שפגע באחים זלקינד

גל בר-דעה, מנכ''ל וואן זירו / צילום: איל יצהר

הבנק הדיגיטלי כבר שרף כ-800 מיליון שקל; המנכ"ל: "המשקיעים ימשיכו לתמוך"

לוואן זירו כבר יש כ-100 אלף לקוחות והמנכ"ל גל בר דעה מעריך כי "נהפוך לרווחיים כשנגיע ל-200 אלף לקוחות" ● את 2023 סיים הבנק של אמנון שעשוע עם הפסד של 357 מיליון שקל, אך בר דעה אופטימי:  "ההכנסה מלקוח יותר גבוהה ממה שחשבנו. אם נמשיך כך ונגביר פעילות אנחנו על דרך המלך"

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי / אילוסטרציה: Shutterstock

הטבת המס הגדולה שהבטיחה הממשלה נכנסה לתוקף. מה יקרה לנטו שלכם?

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי, אשר תגדיל להם את ההכנסה הפנויה ● ואולם, מומחים טוענים שהטבת המס לא תשפיע על מי שבאמת זקוק לה

אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה / איור: גיל ג'יבלי

כספים הוקפאו, אבל מבחינת המדינה ניתן להפקיד בסלייס חיסכון לילדים

רשות שוק ההון מצאה לאחרונה אי סדרים חמורים בהתנהלותו של בית ההשקעות סלייס ● למרות זאת, באתר הביטוח הלאומי סלייס מוצגת כאפשרות להפקדת כספים בתוכנית "חיסכון לכל ילד" ● עד תחילת מאי לא ניתן יהיה למשוך כספים מקופות סלייס, אך הרגולטור לא מודאג

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

יום המסחר בת"א צפוי להיפתח בעליות קלות ● הבורסה בת"א מסכמת רבעון ראשון בעליות נאות במדדים המובילים ● לאומי על הדולר המתחזק: "מציע למשקיעים הצעה שאי אפשר לסרב לה" ● באופנהיימר צופים "רוח גבית לשוק המניות האמריקאי לפחות עד שנת 2025" ● סטלה ממשיכה במומנטום השלילי לאחר שבמורגן סטנלי הורידו את תחזית המכירות של החברה ● גלובס עושה סדר לקראת פתיחת המסחר בבורסה 

עובדי חברת הביומד גמידה סל / צילום: איל יצהר

חברת הביומד גמידה סל תהפוך לפרטית ותפטר 25% מהעובדים

קרן הייברידג' משתלטת על גמידה סל באמצעות המרת אג"ח ותהפוך אותה לחברה פרטית ● מנכ"ל החברה אבי ג'נקינס: "החיפוש שלנו אחר חלופה אסטרטגית לא הניב תוצאות" ● המניה צונחת ביותר מ-80%

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

בזכות אגד: הרווח הנקי של קיסטון זינק ב-300%

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● והפעם: קיסטון מציגה תוצאות חזקות בזכות אגד, אך רציו מאכזבת עם ירידה חדה ברווח ובהכנסות ● מדור חדש

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

עובדים שהוצאו לחל"ת בענף התיירות עומדים להישאר ללא דמי אבטלה

במשרד האוצר הניחו שאין צורך בקביעת מודל חל"ת ארוך־טווח וסברו כי המלחמה תסתיים לפני שהעובדים ימצו את ימי האבטלה והחופשה שצברו ● כעת, עסקים רבים טרם התאוששו, כשהמצוקה הגדולה היא בענף התיירות