גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רשתות האופנה נשמו לרווחה ברבעון השני. לא תאמינו עד כמה

משבר הקורונה טלטל את קמעונאיות האופנה במחצית הראשונה של 2020 ● מאות עובדים הוצאו לחל"ת, חנויות נסגרו ונפתחו מחדש ורבים פוטרו ● חלק מהצעדים סייעו להן לעבור מהפסד ברבעון הראשון לרווח ברבעון השני ● על סף סגר שני, השיפור מעמיד אותן בעמדה חלשה לדרישת הטבות נוספות

חנויות בקניון שבעת הכוכבים בהרצליה / צילום: כדיה לוי, גלובס
חנויות בקניון שבעת הכוכבים בהרצליה / צילום: כדיה לוי, גלובס

המחצית הראשונה של 2020 הייתה מטלטלת במיוחד עבור ענף האופנה, שנדרש להתמודד עם אתגרים שלא ידע מעולם: החברות הגדולות נדרשו לסגור מאות חנויות ולהוציא מאות עובדים לחל"ת, ואז לפתוח אותן מחדש, לפטר רבים מהעובדים ולראות קולקציות שלמות שאינן נמכרות.

עם זאת, המשבר גם התברר כהזדמנות עבור רשתות האופנה, גם אם זמנית בלבד, וזאת הודות לצעדי חיסכון והתייעלות חריפים לצד השפעות עונתיות, דבר שסייע לקמעונאיות בתחום לסכם את הרבעון השני של 2020 עם שיפור ניכר בתוצאות, וכולן עברו מהפסד ברבעון הראשון השנה לרווח ברבעון השני.

אלא שרגע לאחר הגאות והאופטימיות הרגעיות מאיים סגר נוסף להשבית את הפעילות העסקית שלהן, ועתידן שוב לוט בערפל, כשהאמפתיה הציבורית כלפיהן נשחקת. לקראת הסגר השני של הקורונה, הקמעונאיות אומנם כבר מנוסות בכל מה שקשור לתפעול של סגר, אך הן ניצבות בנקודת חולשה בכל הנוגע לדרישות שלהן - הן מהקניונים והן למענקים מצד המדינה - לאחר שהציגו תוצאות חיוביות בהרבה מהצפוי ברבעון השני. רגע לפני הסגר השני - כיצד נראתה המחצית הראשונה עבור קמעונאיות האופנה, וכיצד עומדת להיראות המחצית השנייה?

תוצאות-הרבעון-השני-של-קמעונאיות-האופנה

פוקס ועדיקה: גידול בהכנסות במחצית

את המחצית הראשונה של 2020 סיכמו החברות הציבוריות עם הכנסות מצרפיות של כ-2.68 מיליארד שקל, שחיקה של 16% בהכנסות המצרפיות לעומת המחצית המקבילה אשתקד. זאת, כשהשחקנית הגדולה בשוק, פוקס, מרכזת לבדה כ-45% מהמכירות של החברות הציבוריות בענף. ברבעון השני רשמו החברות הכנסות של כ-1.32 מיליארד שקל, קיטון של 25% ביחס לרבעון המקביל.

בצל מגבלות הסגר הראשון, שהשבית את פעילות החנויות שלהן בין אמצע מרץ לתחילת מאי, נשחקו ההכנסות של רוב קמעונאיות האופנה במחצית הזו ביחס למחצית המקבילה. ההכנסות של קסטרו קטנו ב-31% מהתקופה המקבילה לסך של 566 מיליון שקל, אלה של גולף ירדו ב-14% לסך של 182 מיליון שקל, הכנסות קבוצת האופנה בריל נשחקו ב-21% לסך של 207 מיליון שקל, ואת הירידה החדה ביותר חוותה רשת בתי הכלבו המשביר לצרכן, שהכנסותיה נחתכו ב-37% לסך של 321 מיליון שקל.

ואולם, ישנן שתי קמעונאיות - פוקס ועדיקה - שהצליחו לסכם את המחצית הראשונה עם גידול בשורת ההכנסות לעומת התקופה המקבילה אשתקד. כך, המכירות של פוקס צמחו ב-5% לסך של 1.2 מיליארד שקל, בעוד שאלה של עדיקה (הקטנה בהרבה) צמחו ב-59% לסך של 95 מיליון שקל.

אומנם בעייתי להשוות בין רבעונים עוקבים באופנה, בין היתר בשל השפעות העונתיות, ובעיקר מכירות סוף עונה, אלא שהשנה הנוכחית יוצאת דופן. ניכר כי עבור כל קמעונאיות האופנה הציבוריות הרבעון השני היה חיובי יותר מבחינת השורה התחתונה ביחס לרבעון הראשון, וזאת אף שאת עיקר השחיקה בהכנסות הן ספגו דווקא ברבעון השני.

זה קרה בעיקר הודות לצמצום חד בשורת העלויות, בשל הוצאת רוב גדול של עובדי החברות לחל"ת, ויתור זמני על שכר של בעלי השליטה, כמו גם ויתור זמני על הארנונה מצד הרשויות, וגם ויתור מהותי על דמי השכירות מצד המשכירים לתקופת הסגר, לצד הקלות בתקופה שאחריו.

קסטרו: גידול של 83% ברווח

ברבעון הראשון רשמה פוקס גידול בהכנסות של 14% לעומת הרבעון הראשון ב-2019, לסך של 579 מיליון שקל, והפסד נקי של 30.2 מיליון שקל. לעומת זאת, ברבעון השני ההכנסות נשחקו ב-2% לעומת הרבעון השני ב-2019, לסך של 633 מיליון שקל, אך היא הצליחה לסכם את הרבעון עם רווח נקי (המיוחס לבעלי מניות) של כ-82 מיליון שקל.

מגמה דומה אפיינה גם את הרבעון הראשון והשני של הקבוצה השנייה בגודלה - קסטרו. כך, ברבעון הראשון ההכנסות של הקבוצה, בניהולו של רון רוטר, נשחקו ב-22% לסך של 284 מיליון שקל, ובשורה התחתונה רשמה החברה הפסד נקי של כ-87 מיליון שקל.

דווקא ברבעון השני, כשהפגיעה בהכנסות העמיקה בצל הסגר, והקבוצה רשמה ירידה של 38% לסך של 281 מיליון שקל, הצליחה קסטרו לעבור לרווח לראשונה זה כשנה, ועוד כזה שגבוה ב-83% מזה שרשמה החברה ברבעון המקביל אשתקד בסך של כ-33 מיליון שקל.

כאמור, כל קמעונאיות האופנה רשמו הפסד ברבעון הראשון של 2020, ועברו לרווח ברבעון השני של השנה. עם זאת, נציין כי ההפסד בשורה התחתונה ברבעון הראשון מאפיין ככלל את הרבעון הראשון גם ב-2019, כך שגם בשנה שעברה כל החברות סיכמו את הרבעון הראשון עם הפסד נקי, גם אם קטן בהרבה בהיקפו, ועברו לרווח ברבעון השני. זאת, למעט עדיקה והמשביר, שהפסידו גם ברבעון השני של 2019, אך עברו לרווח ברבעון השני של 2020.

עיקר השיפור שמיוחס לקמעונאיות האופנה נובע כאמור מצעדי התייעלות ממוקדים ונקודתיים, ומהטבות והקלות שניתנו להן, ושאפשרו להן להציג שיפור בטווח המיידי, אך אין להן השפעה על תוצאות החברה לאורך זמן. התוצאות החיוביות בשורה התחתונה הפתיעו במידת מה את השוק, בין היתר לאחר שהחברות הללו לקחו חלק במאבק מתוקשר שכלל הפעלת לחץ לקבלת מענקים מהמדינה ולהקלות ממשכירי הסניפים (הקניונים ובעלי החנויות).

כך, פוקס נהנתה מ"ויתור על תשלומי חכירה בהיקף של כ-51 מיליון שקל", תוך שבמהלך המחצית הכריזה על דיבידנד של 49 מיליון שקל בגין תוצאות 2019, שבעקבותיו נוצרה ביקורת ציבורית חריפה שהובילה את החברה לוותר על מענקי הסיוע והעידוד להחזרת עובדים מהמדינה.

לעומתה, קסטרו קיבלה הקלות והטבות בדמי השכירות לצד ויתורים של בעלי השליטה עבור החודשים מרץ-יוני 2020, בהיקף כולל של כ-25 מיליון שקל, והכירה בהכנסה בסך של 3.2 מיליון שקל בגין מענקי מדינה לעידוד החזרת עובדים. במקביל, קסטרו גם סגרה חנויות מפסידות, ונכון לתקופת הדוח הצהירה כי רק 78% מהחנויות שלה חזרו לפעול, והיא גם מימשה נדל"ן בבת ים.

גולף: ויתורים ממשכירים ב-13 מיליון שקל

קבוצת האופנה גולף, בעלת השליטה בעדיקה, נהנתה מוויתורים ממשכירים על דמי חכירה בסך של 13 מיליון שקל, והחברה הבת עדיקה קיבלה הקלות בתשלומי השכירות והארנונה, שהיו בעלות השפעה מהותית על תוצאות החברה ברבעון השני, בסך כולל של כ-1.75 מיליון שקל, והיא רשמה הכנסה ממענקי החזרת עובדים בהיקף של 115 אלף שקל.

אפרופו גולף ועדיקה, נציין כי מבחינתן 2020 היא לא רק שנת הקורונה, אלא גם השנה שבה כל בכירי הקבוצה התחלפו - החל מצמרת ההנהלה בחברה הבת עדיקה, שעזבה בטונים צורמים, ועד למנכ"ל הרשת עצמה, רביב ברוקמאייר, שהחליף אופנה במזון ועבר לויסוצקי.

גולף מנסה להרים חיבור אסטרטגי עם קבוצת ג. יפית, שמנסה ליצור לעצמה פוזיציה בגולף (לאחר שרכשה כבר 2.5% ממניות החברה), ובנה של יפית צפוי להיות האיש שיוביל ברשת האופנה שינוי, כפי שהוא ואימו עשו ברשת הספרים סטימצקי.

המשביר לצרכן: פריסה ודחייה של תשלומים

המשביר לצרכן קיבלה הקלות והטבות בדמי השכירות והארנונה בסך כולל של כ-26 מיליון שקל, לעומת הוצאות של 78 מיליון שקל, לצד מענק של 1.2 מיליון שקל בשל החזרת עובדים. עוד דרך שאפשרה לה לצמצם הוצאות במחצית הייתה פריסה ודחיית תשלומים לספקים ונותני השירותים שלה, וזאת בסך של 84 מיליון שקל, נוסף על הנחות.

גם קבוצת בריל הושפעה במידה ניכרת מההקלות, וההטבות בארנונה ובדמי השכירות שקיבלה במחצית עמדו על 8.4 מיליון שקל. נוסף על כך, החברה נהנתה גם מירידה בעלויות השכר, כשהוציאה את עובדיה לחל"ת, ולהערכתה היא זכאית למענק של 500-700 אלף שקל מהמדינה בגין החזרת עובדים.

נוסף על צעדי ההתייעלות לטווח הקצר, שאין בהם כדי להשפיע על הפעילות העתידות של החברות, חלקן ביצעו גם צעדי התייעלות שיש בהם השפעה לטווח הארוך, לצד לקיחת הלוואות בהיקף של עשרות או מאות מיליוני שקלים, שישפיעו על תוצאותיהן שנים קדימה.

כך, המשביר לצרכן הייתה היחידה שהצהירה במפורש על הורדת שכר רוחבית לעובדי המטה (10%-20%) לצד פיטורי 30% מהעובדים (כ-240 עובדים) או השארתם בחל"ת (300 עובדים). בגולף צמצמו בכ-10% בשכר דרך ירידה בשעות העבודה, שמשמעותה פיטורים של 10% מהעובדים.

נוסף על צעדי התייעלות, קמעונאיות האופנה נהנו מכך שלאחר הסגר הראשון של מרץ ואפריל חל זינוק ברכישות עם פתיחת החנויות בחודשים מאי ויוני, מה שהתבטא בצורה ניכרת בגידול במכירות בחנויות זהות שלהן ברבעון השני.

כך, קבוצת פוקס למשל, הציגה גידול של 38% במכירות החנויות הזהות בתחום הספורט, 22% בטיפוח, ו-26% באופנה ובאופנת הבית. כמו כן, בהשוואה של חנויות זהות במגזר ההלבשה מציגה קסטרו גידול של 8% (בהתבסס על השוואת 177 חנויות, כשמדובר אך ורק על חנויות שפעלו באופן רציף ברבעון הנוכחי ובמקבילו אשתקד) ו-14% במגזר האביזרים. 

יש גם הזדמנות: מה צופן המשך 2020 לענף המקומי

נראה שמבחינת חברות האופנה, 2020 הביאה יחד עם המשבר גם הזדמנות לירידה בפוטנציאל התחרות. מצד אחד, השמיים נסגרו והציבור בישראל לא טס בהמוניו לחו"ל, מה שאומר שאין טיסות שופינג - דבר שמאז רפורמת השמיים הפתוחים הפך לחלופה שפגעה באופן ממשי במכירות של הרשתות הישראליות.

אך לא רק זאת, גם עולם המשלוחים מאתרים בחו"ל ספג מכה, ורוב הרשתות המקומיות דיווחו על עלייה של מאות אחוזים במכירות המקוונות באתרי האינטרנט שלהן. כך, אתרים רבים, ובראשם אמזון ונקסט, הקשו על משלוחים לארץ וצמצמו את היקפם.

אבל מנגד חלה פגיעה בביקוש לבגדים לאירועים, וגם הביקוש לבגדי עבודה מהודרים כנראה נפגע מהגידול החד בעבודה מהבית, וזאת לצד פגיעה מתמדת ועקבית ברכישות אופנת חורף, דבר שימשיך להעיב על החברות.

כעת, כשגם הרבעון השלישי ותחילת הרביעי עומדים בפני סגר, ברור כי גם במחצית השנייה של 2020 ענף האופנה יהיה נתון להשפעות משבר הקורונה, והחברות כבר נערכות להוצאת אלפי עובדיהן לחל"ת.

אבל יש גם סיבה לאופטימיות: קבוצות הנדל"ן המניב הגדולות, ובהן עזריאלי, מליסרון, וביג, שהציגו תוצאות חלשות ברבעון השני בשל משבר הקורונה, כבר אותתו לשוכרים כי הן יוותרו על דמי השכירות והניהול בימי הסגר.

נוסף על כך, בין שבמכוון ובין שלאו - רשתות האופנה, ובעיקר הבית, הצליחו ליהנות מכך שבניגוד לפסח - את תקופת הקניות המסיבית לקראת ראש השנה הן לא פספסו, משום שהסגר יתחיל רק בערב החג עצמו. כך או כך, עדיין מוקדם מלסכם את משבר הקורונה מבחינת רשתות האופנה, כשברור שהקשיים של משבר הקורונה כאן כדי להישאר.

עוד כתבות

חיילים צרפתים מפטרלים בפריז / צילום: Reuters, Benoit Tessier

באירופה מתכוננים לאירוויזיון ואולימפיאדה תחת חשש כבד מחטיפות ופיגועים

אירוויזיון במאלמו, אליפות היורו בגרמניה ואולימפיאדה בפריז: שורת האירועים ההמוניים באירופה הקיץ, במקביל למלחמה בעזה והסיכון הגבוה לטרור איסלמי, מעלים את הכוננות בה לשיאים חדשים ● האמצעים שעל הפרק: שימוש ברחפנים והחזרת הנוכחות המשטרתית בגבולות

צילום: ap, AP23024601572019_e5rllq

וול סטריט סגרה את הרבעון הראשון הטוב ביותר מאז 2019; מדד S&P 500 שבר שיא חדש

שיא חדש גם לדאו ג'ונס ● סיכום הרבעון הראשון באירופה: השווקים עלו בכ-7% ● בלומברג: "שוק הקקאו קורס", וולס פארגו: "עליית המחיר תגולגל אל הצרכנים" ● מייסד בורסת הקריפטו FTX נידון ל-25 שנות מאסר ● הצמיחה בארה"ב עמדה על 3.4%, יותר מהצפוי ● ג'יי.פי מורגן: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו" ● מחר "יום שישי הטוב" אין מסחר בוול סטריט ובמדינות רבות אחרות

חרדים בלשכת הגיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

בג"ץ: לעצור תשלומים לישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים החל מה-1 באפריל

בג"ץ הוציא את צו הביניים בשל היעדר מקור חוקי להעברת התשלומים ● וכעת, מיום שני הקרוב יופסק התקצוב לתלמידי ישיבות שחייבים בגיוס ● השופטים אימצו עמדה מחמירה מזו של היועמ"שית ● התנועה לאיכות השלטון: "צו הביניים הזה מהווה צעד תקדימי בדרך לשוויון, וציבור המשרתים מודה לבית המשפט על החלטתו החשובה"

מבצע לתשלום חלקי על דירה על הנייר / צילום: דרור מרמור

מספר הדירות שנרכשות רק עולה, אז למה נתוני המשכנתאות נמוכים?

נתוני המשכנתאות החדשות שניטלו ממשיכים לדשדש כבר כמה חודשים, למרות העלייה ברכישת דירות ● האם מבצעי הקבלנים המאפשרים לשלם רק 10% בתשלום הראשון ואת היתר במסירה, יתבטאו במשכנתאות בעוד שנתיים־שלוש?

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

ביום האחרון לפני הפקיעה: מנכ"ל הפניקס אייל בן סימון מכר מניות

מנכ"ל הפניקס וסמנכ"ל הכספים שלו מימשו יחד 170 אלף אופציות במחיר של 37.48 שקל למניה ● המימוש בוצע יום לאחר שהחברה דיווחה על תוצאותיה הכספיות לשנת 2023, רווח של 1.1 מיליארד שקל המשקף תשואה להון של 10.5%

בנק ההשקעות ג'יי. פי מורגן / צילום: Reuters, Mike Segar

האסטרטג של הבנק הגדול בעולם: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו"

בבנק ג'יי פי מורגן שוב מזהירים מפני ירידות בשווקים, למרות שהתחזיות שלהם לא פוגעות כבר שנתיים וחצי ● האם הפעם התחזיות שלהם יתממשו? ומה הם ממליצים למשקיעים?

קבינט המלחמה. ללא נשים במוקד קבלת ההחלטות / צילום: קובי גדעון-לע''מ

המלחמה חושפת את אוכלוסיית הנשים לסיכונים חריגים. איך אפשר להתמודד איתם?

מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות ● הפעם, בשיתוף שדולת הנשים, על האתגרים שמציבה המלחמה בפני נשים ● נשים סובלות יותר מהיעדר ביטחון אישי וכלכלי - ובכל זאת הן לא נמצאות במוקד קבלת ההחלטות

ביתן של קבוצת צ'אנגן בתערוכת מכוניות בסין / צילום: ap, Ng Han Guan

קבוצת הרכב השלישית בגודלה בסין בדרך לישראל

משלחת בכירה של צ'אנגן (Changan) סינית נערכת לייצא לישראל, הכניסה של החברה לישראל היא חלק ממהלך ההתרחבות הגלובלית שעליו הכריזה השנה ● מרצדס E קלאס והקרוסאובר של פורד: הדגמים החשמליים שבדרך ● השבוע בענף הרכב

דם אברמוב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך

בלי אסקפיזם ועם לוחם בשיקום, הפרסומת של בנק הפועלים היא הזכורה ביותר

פרסומת הבנק, שבה מככב הלוחם הפצוע אדם אברמוב, היא גם המושקעת ביותר עם כ–1.6 מיליון שקל ● מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה עולה כי השבוע התברגו שתי פרסומות חדשות: מנורה מבטחים וטאצ' ● הפרסומת של ביטוח 9 היא האהודה ביותר גם השבוע

משה ארבל, שר הפנים / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

בעקבות חשיפת גלובס: השר ארבל קורא לנתניהו לאפשר כניסת פועלי בניין פלסטינים לישראל

שר הפנים מציין במכתבו: "גוברות ההערכות כי אלפי פועלים פלסטיניים מיהודה ושומרון מועסקים שלא כדין בענף" ● הוא קורא לראש הממשלה לבחון הסדרה של הכנסת הפועלים לישראל, בין היתר על ידי בחינה פרטנית של כל פועל והגבלת גיל

מירי רגב, ליכוד / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

ועדות חקירה ממלכתיות תמיד הטילו אחריות אישית על ראש הממשלה?

עד כמה חריפה הביקורת שנמתחה על נתניהו בדוח מירון בהשוואה היסטורית? בדקנו ● המשרוקית של גלובס

איל וולדמן / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

שר החינוך התקפל ולאיל וולדמן יוענק פרס ישראל

לפני מספר שבועות הודיע שר החינוך יואב קיש כי הוא מבטל את טקס פרס ישראל, זאת בין היתר על רקע הפרסומים כי אחד מן הזוכים הוא היזם איל וולדמן ● כעת, חזר בו קיש מעמדתו והוא מכריז כי הטקס יתקיים כסדרו בשדרות ● ומי עוד בין הזוכים?

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

כלל: רווח של 305 מיליון שקל ב-2023, השפעת רכישת מקס עוד קטנה

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● והפעם: אימקו מסכמת את 2023 עם רווח כ-6.2 מיליון שקל לאחר שרשמה הפסד בתקופה המקבילה, כלל הציגה דוח רבעוני חזק, אך טרם רשמה רווח משמעותי מרכישת חברת כרטיסי האשראי מקס והרווח הנקי של מור השקעות זינק בכ-60% ● מדור חדש

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: שלומי יוסף

העליון מגדיר מחדש את גבולות שכר הטרחה לעורכי דין בתביעות ייצוגיות

פסק דין שאישר פשרה עם סופרגז ואמישראגז קבע תקדימים בעניין שכר טרחת עורכי דין בתביעות ייצוגיות ● בין השאר נקבע כי שר הטרחה יוגבל לפי מדרגות מקסימליות, ודרך היישום לתשלום הובהרה ● בשוק יש שמברכים על ההסדרה, ואולם אחרים מזהירים: תפגע בתמריץ להשיג פיצוי מרבי

ישראל תקפה בשדה התעופה בסוריה / צילום: נלקח מרשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לזכויות יוצרים

דיווח: אחד ההרוגים בתקיפה שמיוחסת לישראל - בכיר חיזבאללה שפעל בסוריה אנשי חיזבאללה ואזרחים

בין ההרוגים בתקיפה בנמל התעופה בחלב ישנם גם חיילים מצבא אסד, דווח כי מערכות ההגנה האווירית הופעלו • מוקדם יותר נפצעו 2 בתקיפה שיוחסה לישראל באזור דמשק • דובר צה"ל עדכן כי בכיר חמאס חוסל בפעילות בבית החולים שיפא ● עדכונים בולטים

קבוצת רוכבי אופניים עם טל ברודי. מימין: ריבה פרידמן בורוביק / צילום: דבורין תקשורת

מקבוצות אופניים ועד קבלת פנים בחזרה לבית: הארגון שמלווה מפונים במלחמה

מאז פרוץ המלחמה מלווה ארגון "הרוח הישראלית" אלפי משפחות של מפונים, ואף גייס תרומות בהיקף של 2.5 מיליון שקל ● מ"מ המנכ"לית, ריבה פרידמן בורוביק: "האתגר הגדול הוא שיקום הקהילות"

צילומים: נועם מושקוביץ-דוברות הכנסת, אייל רדושיצקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כועסים על היציאה לפגרה, אבל הבעיה עמוקה מזה

הבנקים כביכול תחת אש, אבל לא צפויים לספוג ריקושטים כבדים ● פגרת הכנסת מעוררת ביקורת, אבל לא היא הבעיה ● והטעם לפגם בפרס על צילום העיתונות ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

ייצור השבבים / צילום: Shutterstock, Golubovy

חברות השבבים הישראליות שמשלמות על הקשחת הכללים

ביטול רכישת חברת שבבים ישראלים על ידי הענקית האמריקאית קוואלקום מתווספת לנסיגת אינטל מרכישת טאואר אשתקד ● לפי מומחים, מדובר במגמה מתעצמת של הקשחת העמדות מצד רגולטורים בעולם ● "חברות צריכות להתחיל לחשוב מראש על אלטרנטיבות", הם אומרים

אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה / איור: גיל ג'יבלי

בדיקת אי הסדרים בעיצומה, אז איך זה שאפשר להפקיד חיסכון לכל ילד בסלייס

רשות שוק ההון מצאה לאחרונה אי סדרים חמורים בהתנהלותו של בית ההשקעות סלייס ● למרות זאת, באתר הביטוח הלאומי סלייס מוצגת כאפשרות להפקדת כספים בתוכנית "חיסכון לכל ילד" ● עד תחילת מאי לא ניתן יהיה למשוך כספים מקופות סלייס, אך הרגולטור לא מודאג

מרכז תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בעל דירה סירב לחתום על פרויקט תמ"א וזכה ב־320 אלף שקל נוספים

בעל דירה בפרויקט תמ"א 38 בת"א, שהוא גם בעלים של חלק מהחצר, ביקש פיצוי של 1.2 מיליון שקל ● המפקחת על המקרקעין קבעה בהסכמת הצדדים כי אכן מגיע לו פיצוי תמורת חתימתו