גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מערך אפידמיולוגי עצמאי: כך קטעה ראשת מועצת ירוחם את שרשרת ההדבקה והפכה את העיר מאדומה לירוקה

ירוחם הוכרזה אדומה וראשת המועצה לא חיכתה לממשלה ● ביישוב ש-70% מתושביו פוקדים בחגים את בתי הכנסת, היא הותירה אותם נעולים וסגרה את בתי הספר לפני כולם ● היום המועצה כבר ירוקה

טל אוחנה, ראש עיריית ירוחם / צילום: שלומי יוסף, גלובס
טל אוחנה, ראש עיריית ירוחם / צילום: שלומי יוסף, גלובס

ראשת המועצה המקומית ירוחם, טל אוחנה, קוראת למנהיגים מקומיים לקבל אחריות ולא לחכות שממשלת ישראל ומשרד הבריאות יתעשתו ויטפלו בהתפרצויות הקורונה. העיר ירוחם הוגדרה כאדומה בין 8 בספטמבר ל-18 בספטמבר, ערב ראש השנה. מספר החולים בעיר טיפס ל-100 איש והגרף העירוני הראה את השיא של ההדבקות בעיר ב-13 בספטמבר.

אוחנה, ראשת העיר בשנתיים האחרונות, הבינה יום אחר פתיחת שנת הלימודים את חומרת הבעיה, לאחר שהתגלו שלושה מקרי הדבקה בתוך שכבת לימודים אחת בבית הספר התיכון הגדול ביותר בעיר. באותו הלילה, בחצות, אוחנה הורתה לסגור את בית הספר באופן מיידי, על כל שכבות הלימוד - מכיתה ז׳ ועד י"ב. 400 תלמידים, 60 מורים ואנשי צוות נשלחו כולם הביתה באופן מיידי.

"אף שההנחיות היו לסגירה רק של הקפסולות ורק בתוך שכבה ספציפית, החלטתי בחצות לסגור את הכול", אומרת אוחנה, שסיפרה ל"גלובס" שלא הסתפקה בכך. "הוריתי לסגור מיידית את כל הפעילות הבלתי פורמלית בעיר. חוגים, מוזיקה, ספורט, מתנ"סים, אמנות, תנועות נוער. וגם הורינו לסגור את כל פעילות התרבות, אחרי שבאוגוסט עשינו פסטיבל עירוני, בהשתתפות אלף איש ואמנים כמו נסרין קדרי, פסטיבל קולנוע וסבא טוביה. האירועים היו בחוץ, בקפסולות, עם רישום ובדיקות, כי אנחנו גם מאמינים שאפשר לחיות חיים מלאים לצד הנגיף".

אוחנה במתחם בדיקות בעיר / צילום: מועצה מקומית ירוחם

את הסיפור של ירוחם צריך ללמד בכל הארץ. בזכות סגירת בית הספר זמן קצר אחרי פתיחת שנת הלימודים, אוחנה קטעה את שרשראות ההדבקה. בדיעבד, שני מורים מבתי הספר נדבקו וחלו, אולם מאז הגיעה העיר לסוף חודש ספטמבר ומספר החולים ירד
מ-100 ל-44 והעיר הפכה לירוקה.

מה עשיתם בעיר בתקופה הזו עם המסחר והתעשייה?
"מפעלי התעשייה הם חיוניים, ויש שם הקפדה יתרה על הכללים. אנשים עובדים במשמרות, בקפסולות, בריחוק. אין במפעלים מגעים מזדמנים. אז הם ממשיכים כרגיל.  לא הטלתי מגבלות נוספות על פעילות מסחרית, אבל ייצרתי בעיר יותר אכיפה. פקחים שלנו הסתובבו במרכז המסחרי, בדואר, בשוק. המשטרה נתנה קנסות והפקחים העירוניים הגבירו מודעות".

הייתה התמרמרות בעיר על עצירת פעילות החוגים?
"היה קושי מסוים עם ענף הספורט, כי העונה רק נפתחה. אבל אני הייתי מאוד ברורה. היה ויכוח גם בחדר הכושר העירוני. אני התעקשתי. בדיעבד הייתה שרשרת הדבקה בתוך חדר הכושר. מזל שסגרנו. חדרי הכושר הפרטיים סגרו רק עם תחילת הסגר המדינתי לפני ראש השנה".

מה עם החנויות?
"החנויות כרגע בסגר. מי שיכול לעבוד עם משלוחים, אני מקווה שימשיך עם משלוחים.  משלוחי מזון, משלוחי כלי בית, משלוחי מכולת, משלוחי בגדים. זה אפשרי".

איך קיבלת את ההחלטה לסגור בתי כנסת? 
"ראשית אני חייבת להגיד שיש לנו רב ראשי לעיר, יצחק שלו, שהוא אדם מדהים ואחראי. לא יכולתי לעשות את זה בלעדיו. שלו פעל באומץ נדיר, גם בגל הראשון שנפל על פסח וגם בגל הנוכחי. הוא פנה בכתב לכל הגבאים בבתי הכנסת והתקשר אישית לכל אחד מהם וביקש מהם להיות אחראים כלפי המתפללים. הרי הגבאים לא יכולים לעמוד מול המתפללים שמגיעים. זה קשה.

"הפעם, מיד בראשית ספטמבר, הזמנתי את כל גבאי בתי הכנסת, ביחד עם הרב הראשי לשיחה אצלי. אמרתי להם: ׳אני מבינה שאתם מתקשים לאכוף את ההנחיות. אני רוצה להקל עליכם, ולבקש שפשוט תסגרו את בתי הכנסת׳. כבר בשבת, 12 בספטמבר, שבת לפני ראש השנה, כולם התפללו בחוץ. בתי הכנסת היו סגורים בראש השנה וגם ביום כיפור".

מופע של נסרין קדרי באוגוסט בהתאם לכללי הקורונה / צילום: מועצה מקומית ירוחם

מספקים מחשבים - ומחברים לזום

בירוחם כ-12 אלף תושבים. 70% מתושבי ירוחם הם דתיים, חרדים או מסורתיים, הנוהגים לבקר בבתי הכנסת בחגים. פחות משבועיים לפני ראש השנה, אוחנה הבינה שתפילות החגים יהיו המבחן של ירוחם. ושעליה לספק לציבור הרחב פתרון מיידי.

אוחנה החליטה שמחוץ לכל בית כנסת היא תקים צילייה, תביא כיסאות פלסטיק ותסדר תאורה ומחזורי תפילה.

היא פנתה לבסיסים הקרובים לירוחם וביקשה לשאול ציליות גדולות. בהמשך הרחיבה את מעגל הפניות, והגיעה עד לבסיסי צה"ל באזור רמלה. כולם נענו וסיפקו לה ציליות בהשאלה. 

"זה לא תנאים כמו בתוך בתי הכנסת. אלה תנאי שדה ומדובר במתפללים רבים שהם מבוגרים ובוודאי ביום כיפור בחוץ, בחום", אומרת אוחנה. "המטרה הייתה להגיד להם, חברים, לא נוותר על תפילה אבל נעשה הכול לפי הנחיות, במניין".

אבל כיצד שכנעת את הציבור שיש חשש כבד בתוך בתי הכנסת?
"באופן יזום. פרסמתי פוסטים בפייסבוק העוקבים אחרי כל חולה. רציתי לייצר לציבור של ירוחם תודעה, שההחמרה שלי עם בתי הספר והחוגים היא לא סתם והיא לא מספיקה. זה הכניס את כולם לכוננות. עשינו ׳חומה ומגדל׳. תוך לילה אחד הקמנו 46 מתחמי תפילה חיצוניים. אחרי שעשינו זאת, משרד הפנים הוציא הנחיה, כמה ימים לפני יום כיפור, והקצה 25 מיליון שקל, 1,000 שקל לכל בית כנסת, כדי לממן ציליות".

מה יהיה אחרי שמחת תורה?
"הקמנו מערך עירוני, שמסתכל על המצב של אחרי הסגר.  יש לנו משלט חינוך. הנחת העבודה שלי היא שהילדים מכיתה ד׳ ומעלה נמצאים בבתים עם חינוך מרחוק עד יוני 2021. הבנו שפונקציות החינוך של המועצה לא רלוונטיות להתמודדות ושאי אפשר להטיל את כל האחריות כרגע על בתי הספר".

אוחנה מספרת שגייסה תרומות ייעודיות מקרן מנדל, אלביט ותורמים אחרים ורכשה 300 מחשבים לילדים בבתים בהם אין אפילו מחשב אחד. חלקם חולקו כבר ואחרים יחולקו אחרי החג. ׳משלט החינוך׳ בעירייה פתח מרכזייה לטיפול בשאלות וקשיים של תושבים בהתחברות לזום. יושבים שם אנשי מפתח טכניים והם משיבים לשאלות ואף מגיעים לכל בית שבו לא מצליחים להשתמש במערכות. אגף החינוך בעירייה מקבל מדי יום דיווח על איכות הלמידה בכל כיתה, מה היה היקף הלמידה, מי עשה מפגשים בזום ומי לא.

"אנחנו מפתחים מערך שלם של שירותים, עם תמיכה רגשית להורים, לתלמידים. למשל, בגני הילדים ההנחיה היא לעשות זום מדי יום עם הצוות החינוכי. אני הבנתי שהנחיית זום, כל יום 20 דקות, זה לא מספק. התחלנו לייצר לילדים בגן 'מפגש' זום בתחנת כיבוי אש, בתחנת המשטרה, במד"א. לספר לילדים מי נוהג באמבולנס. אני מפתחת את התוכנית, שתהיה רלוונטית לכל שכבת גיל".

אני שומעת ראשי ערים שמציעים לעצור מעבר של תושבים מערים אדומות לירוקות.
"הייתי סוגרת את המעבר בין ערים. למעשה כבר עשיתי את זה, בסגר הראשון. שמעתי  שלקראת פסח עומדים להגיע אנשים מחוץ לעיר לחג ולא חיכיתי לממשלה להודעה על סגר, אלא פשוט הצבתי מחסומי בטון גדולים בכניסה לעיר עם מתנדבים וסגרתי את העיר, על דעתי. אמרו לי, ׳תהיה לך בעיה עם הממשלה׳. גם הרב רביץ בטלז סטון עשה זאת, וגם בכפר קאסם ועוד טובים ורבים הבינו שאנחנו ראשי הערים לוקחים 100 אחוז אחריות על המצב".

ומה את אומרת על הסגירה שעשה כרמל שאמה הכהן בין רמת גן לבני ברק?
"ביקרו אותו כי הוא הפך את זה לחרדים מול חילונים. לא הייתה מהות בהחלטה שלו. אבל לסגור ערים עד שהן יהיו ירוקות, זה נכון. צריך לעשות זאת באופן לא פופוליסטי".

פעילות תרבות ניידת ברחובות ירוחם / צילום: מועצה מקומית ירוחם

תלמידי הישיבה יירדו מהאוטובוס ישר לבדיקת קורונה

השבוע חוזרים צעירים מישיבות גבוהות וישיבות הסדר לבתי הוריהם, לתקופת בין הזמנים, איך את מתמודדת עם זה?
"יש כ-50 צעירים שאמורים לחזור להורים בירוחם. קודם כול צריך לדאוג להם לתחבורה לחזרה הביתה. הם יירדו פה מן האוטובוס וילכו מיד לבדיקת קורונה, שהעירייה מממנת. עד לקבלת התוצאה הם בבידוד בביתי. דיברתי עם כל משפחה לוודא שיש את התנאים לבידוד בבית. כל ההורים חתמו על מסמך שהם מתחייבים שהילד יהיה בבידוד, אם מישהו מהם ייצא חיובי, הוא מיד יוצא מן הבית ויועבר למלונית".

הבנו שבירוחם הקמת מערך אפידימיולוגי עירוני, בלי להמתין למשרד הבריאות.
"עשינו את זה כבר בגל הראשון וזה ממשיך להיות פעיל. יש לי כאן בעיר שני רופאים בכירים, ד"ר אלי רוזנברג מנהל מחלקת קורונה בבית חולים סורוקה, והשני, ד"ר נדב אייזנר, מומחה בתחום המעבדות. שני הרופאים הם דתיים שומרי שבת כמוני. אבל בהתייעצות עם שניהם, ביצענו את החקירות האפידמיולוגית בלי להמתין למשרד הבריאות.

"בגל הראשון עשיתי זאת בעצמי. היו מעט חולים, תחקרתי איפה הם היו והתקשרתי לכל מי שהיה במגע. בשבתות, הלכתי ברגל לבתים של אנשים להודיע להם. חיללתי את כל השבתות. אם מדובר באנשים שגרים רחוק, שלחתי את העובד הבדואי שיש לי בעירייה, גוי של שבת. אם מדובר באנשים חרדים, גם שלחתי להם גוי של שבת שיודיע להם. המטרה הייתה לאתר כמה שיותר מהר את המגעים ועם מי הם נפגשו ולהכניס את כולם לבידוד, גם בשבת וחג. וגם לתת תמיכה סוציאלית, לכל מי שאין לו תנאי בידוד.

"אני אישה דתייה, אבל הסיפור של הקורונה, זה בכל שעה. אני חושבת שבתוך הכאוס, זה נסך שליטה ואולי יש לנו מעט נחת, כי התוצאות שלנו בספטמבר הן בסדר. וצריך להדגיש, יש פה גם קהילה שנשמעה להוראות. הם לא היו חייבים, וההישג הוא של רב העיר, שהחליט לא להקשיב להנהגה הארצית של הרבנים ולשמוע לרחשי ליבו". 

רב העיר יצחק שלו / צילום: ניסן סממה

טל אוחנה

בת 34, מתגוררת בירוחם, רווקה וראשת המועצה המקומית ● בעלת תואר ראשון בסוציולוגיה ותואר שני במדיניות ציבורית ● בשנת 2010 נבחרה לכהן כחברת המועצה המקומית ירוחם ושימשה כסגנית ראש המועצה מיכאל ביטון, וכמחזיקת תיק החינוך המקומי

כללי אוחנה להשתלטות על המגפה

● סגירת העיר לביקורים חיצוניים
● סגירת בית ספר שלם אחרי גילוי חולה מאומת
● עצירת פעילויות חינוך בלתי פורמלי
●סגירת בתי כנסת והיערכות לתפילות בחוץ
● הקמת מערך עירוני לקטיעת שרשראות הדבקה

עוד כתבות

בנק ההשקעות ג'יי. פי מורגן / צילום: Reuters, Mike Segar

האסטרטג של הבנק הגדול בעולם: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו"

בבנק ג'יי פי מורגן שוב מזהירים מפני ירידות בשווקים, למרות שהתחזיות שלהם לא פוגעות כבר שנתיים וחצי ● האם הפעם התחזיות שלהם יתממשו? ומה הם ממליצים למשקיעים?

ינקי קוינט, מנכ''ל רמי ומ''מ מנהל רשות החברות / צילום: יוסי זמיר

מתחנות כוח ועד מוסכי רכבת: בענף התשתיות טוענים שרמ"י תוקעת מיזמים

בפנייה דחופה מבקשים במינהל התכנון מרשות מקרקעי ישראל לשחרר היתרים למיזמי תשתית לאומיים ● ברקע זה, גורמים בענף טוענים כי פרויקטים גדולים, בהם תחנות כוח ומוסכים של הרכבת הקלה, תקועים בגלל התנהלות הרשות ● רמ"י: "חלק מהפרויקטים יצאו לדרך"

בורסת טוקיו / צילום: Associated Press, Eugene Hoshiko

עליות קלות באסיה. מחיר הזהב זינק במרץ ב-9.8%

היום חוגגים את יום שישי הטוב, ולכן לא יתקיים מסחר בבורסות באירופה ובוול סטריט ● אמש ננעלה וול סטריט בירוק, מדד ה-S&P 500 שבר שיא בפעם ה-23 מתחילת השנה ● מחיר הביטקוין עומד על 70.5 אלף דולר למטבע

מבצע לתשלום חלקי על דירה על הנייר / צילום: דרור מרמור

מספר הדירות שנרכשות רק עולה, אז למה נתוני המשכנתאות נמוכים?

נתוני המשכנתאות החדשות שניטלו ממשיכים לדשדש כבר כמה חודשים, למרות העלייה ברכישת דירות ● האם מבצעי הקבלנים המאפשרים לשלם רק 10% בתשלום הראשון ואת היתר במסירה, יתבטאו במשכנתאות בעוד שנתיים־שלוש?

חרדים בלשכת הגיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

בג"ץ: לעצור תשלומים לישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים החל מה-1 באפריל

בג"ץ הוציא את צו הביניים בשל היעדר מקור חוקי להעברת התשלומים ● וכעת, מיום שני הקרוב יופסק התקצוב לתלמידי ישיבות שחייבים בגיוס ● השופטים אימצו עמדה מחמירה מזו של היועמ"שית ● התנועה לאיכות השלטון: "צו הביניים הזה מהווה צעד תקדימי בדרך לשוויון, וציבור המשרתים מודה לבית המשפט על החלטתו החשובה"

פרויקט תמ''א 38 בחיפה / צילום: פאול אורלייב

משרד המשפטים יוזם: יזמי התחדשות עירונית יתחייבו מראש על מועד מסירת הדירות

שורת תקנות שיזם משרד המשפטים, שיידונו בקרוב בוועדת הפנים של הכנסת, יחייבו יזמי התחדשות עירונית במתן מועדי מקסימום לאישור תוכנית הפרויקטים שלהם ואכלוס הדירות שהם מקימים ● תקנות בולטות נוספות הן חשיפת ערבויות מחייבות, גילוי ניגוד אינטרסים של היזמים, וידוא שהדיירים מבינים את ההסכם ועוד

ראסל אלוונגר, מנכ''ל טאואר סמיקונדקטור / צילום: ענבל מרמרי

ראסל אלוואנגר: "אני חייב הרבה לישראל. היא אפשרה לטאואר להפוך למה שהיא"

טאואר הייתה האקזיט המדובר של 2022, אולם הצעת הרכישה החלומית של אינטל נפלה ● המנכ"ל ראסל אלוואנגר ניצל אותה כדי להכניס רגל בדלת למפעל של אינטל בניו מקסיקו: "זו לא הייתה סטירת לחי גדולה. יש לנו עכשיו קיבולת ייצור" ● את דעותיו על המצב בישראל הוא שומר לעצמו: "להעיר על הנושא זה כמו להתארח אצל מישהו לארוחת ערב ולהגיד לו שהבית מבולגן"

קבינט המלחמה. ללא נשים במוקד קבלת ההחלטות / צילום: קובי גדעון-לע''מ

המלחמה חושפת את אוכלוסיית הנשים לסיכונים חריגים. איך אפשר להתמודד איתם?

מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות ● הפעם, בשיתוף שדולת הנשים, על האתגרים שמציבה המלחמה בפני נשים ● נשים סובלות יותר מהיעדר ביטחון אישי וכלכלי - ובכל זאת הן לא נמצאות במוקד קבלת ההחלטות

קרן כהן חזון, מנכ''לית ובעלת השליטה בתורפז / צילום: ששון משה

תורפז רוכשת יצרני חומרי טעם בלגית-גרמנית תמורת 48 מיליון דולר

תורפז צפויה לרכוש את קבוצת קלאריס & ווילך באמצעות חברת הבת שלה - פיט ● החברה מייצרת חומרי הגלם היחודיים לתחום הבשר והאפייה ומחזור המכירות שלה הסתכם ב-35.1 מיליון דולר ב-2023

מתחם חזית הים בחיפה / הדמיה: מן-שנער-יעד אדריכלים

נסגר המכרז הראשון של רמ"י בחזית הים בחיפה: כמה תשלם הזוכה?

יורו ישראל זכתה במכרז של רמ"י על קרקע של 23 דונם, להקמת 500 יחידות דיור ושטחי מסחר באחד מהמתחמים המסקרנים בישראל ● החברה תשלם על הקרקע, הסמוכה לבית החולים רמב"ם בחיפה, כ-205 מיליון שקל כולל הוצאות פיתוח

משה ארבל, שר הפנים / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

בעקבות חשיפת גלובס: השר ארבל קורא לנתניהו לאפשר כניסת פועלי בניין פלסטינים לישראל

שר הפנים מציין במכתבו: "גוברות ההערכות כי אלפי פועלים פלסטיניים מיהודה ושומרון מועסקים שלא כדין בענף" ● הוא קורא לראש הממשלה לבחון הסדרה של הכנסת הפועלים לישראל, בין היתר על ידי בחינה פרטנית של כל פועל והגבלת גיל

ייצור השבבים / צילום: Shutterstock, Golubovy

חברות השבבים הישראליות שמשלמות על הקשחת הכללים

ביטול רכישת חברת שבבים ישראלים על ידי הענקית האמריקאית קוואלקום מתווספת לנסיגת אינטל מרכישת טאואר אשתקד ● לפי מומחים, מדובר במגמה מתעצמת של הקשחת העמדות מצד רגולטורים בעולם ● "חברות צריכות להתחיל לחשוב מראש על אלטרנטיבות", הם אומרים

המדינה החדשה שמצטרפת להליך נגד ישראל בהאג

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: רוב האמריקאים מתנגדים להמשך המלחמה, הממשלה הצרפתית מצהירה שלא סיפקה נשק לישראל מאז ה-7 באוקטובר, ואירלנד מצטרפת לתביעה נגד ישראל בהאג ● כותרות העיתונים בעולם 

מישל וונטסוס, לשעבר מנכ''ל ביוג'ן / צילום: Quris

"ביוג'ן הייתה פסגת הקריירה שלי עד כה": המנכ"ל לשעבר מדבר על התוכניות לעתיד

מישל וונטסוס היה מנכ"ל ביוג'ן בתקופה שבה הייתה במוקד תשומת הלב בעקבות התרופה החדשנית שלה לאלצהיימר, אבל בסוף שילם בכיסאו על הכישלון שלה בשוק ● בראיון ל"גלובס", הוא מגיב על הביקורת שהושמעה נגדו, מספר אילו חברות מעניינות אותו עכשיו ומדבר על ההשקעה שלו בקיוריס הישראלית ● על המיזם החדש שהוא מקים בסינגפור, הוא עדיין לא מוכן לפרט

חברת הסייבר הישראלית Coro (קורו) / צילום: CORO

המשבר בהייטק נגמר? סטארט-אפ ישראלי שני מודיע בתוך שבוע על גיוס של 100 מיליון דולר

חברת קורו (Coro) הישראלית, העוסקת במכירת מערכות סייבר לעסקים קטנים ובינוניים, הודיעה על גיוס של 100 מיליון דולר ● ככל שנודע, כספי הגיוס כולם הושקעו בחברה ולא בקניית מניות מיזמים או משקיעים קודמים ● כל הגיוס התבצע מקרנות הון סיכון זרות

הסכם אינו נדרש כתנאי עבור זוגות במערכות יחסים כאלה ואחרות / צילום: Shutterstock, Viacheslav Lopatin

זוג הקפיא עוברים ואז נפרד. האם האישה תוכל להשתמש בהם?

כשלושה עשורים לאחר פרשת נחמני, בתי המשפט עדיין נאלצים לדון בתביעות בלתי אפשריות לגבי גורלם של עוברים מוקפאים ● מן הראוי היה לחייב כל זוג שפונה לבצע הפריה חוץ-גופית, לחתום על הסכם שמתייחס לאפשרות הריאלית של פרידה במהלך הזמן שחולף בין יצירת העוברים המוקפאים לבין השימוש בהם

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי / אילוסטרציה: Shutterstock

הטבת המס הגדולה שהבטיחה הממשלה נכנסה לתוקף. מה יקרה לנטו שלכם?

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי, אשר תגדיל להם את ההכנסה הפנויה ● ואולם, מומחים טוענים כי הטבת המס לא תשפיע על מי שבאמת זקוק לה

אסדת קידוח ''לוויתן'' / צילום: אלבטרוס

במשרד האנרגיה בוחנים: הקמת מתקן להנזלת גז בהשקעה של 7 מיליארד דולר

חלק משמעותי מיצוא הגז של ישראל תלוי היום במצרים, ומתקן הנזלה יאפשר יצוא לרחבי העולם כדי לבזר את הסיכונים ● מי יממן את עלויות ההקמה האדירות?

עינת גנון / צילום: בר שניר

פרויקט הענק מתעכב: עוד פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו

עינת גנון, סמנכ"לית הרשות להתחדשות עירונית, הודיעה על פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו, לאחר שלאחרונה גם צחי דוד, סגן הממונה על התקציבים באוצר לשעבר, הסיר את מועמדותו לתפקיד ● כעת נותר מועמד אחד לבחירה, והמכרז עומד בפני ביטול

חיילים צרפתים מפטרלים בפריז / צילום: Reuters, Benoit Tessier

באירופה מתכוננים לאירוויזיון ואולימפיאדה תחת חשש כבד מחטיפות ופיגועים

אירוויזיון במאלמו, אליפות היורו בגרמניה ואולימפיאדה בפריז: שורת האירועים ההמוניים באירופה הקיץ, במקביל למלחמה בעזה והסיכון הגבוה לטרור איסלמי, מעלים את הכוננות בה לשיאים חדשים ● האמצעים שעל הפרק: שימוש ברחפנים והחזרת הנוכחות המשטרתית בגבולות