גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"שלושה מארבעת הגורמים שתרמו להתחזקות הדולר האמריקאי בעבר נעלמו"

כלכלני יוליוס בר: "הדרך להתאוששות מלאה, היינו חזרה לרמה שלפני המשבר, תהיה זרועת מכשולים ואנו צופים שונות רבה בין מגזרים ואיזורים" ● "שנות בחירות הינן בדרך כלל שנים טובות מאוד עבור שוקי ההון" ● ואיפה הם ממליצים להשקיע?

פטריק לאנג / צילום: יוליוס בר
פטריק לאנג / צילום: יוליוס בר

השלב הגרוע ביותר של המיתון שהציתה מגפת הקורונה הסתיים, והחלק הראשון והמיידי של ההתאוששות היה איתן עד להפתיע, תוך שהוא מביס אפילו את האומדנים הפופולריים ביותר אשר עשו מאמצים לכמת את המשבר חסר התקדים. כך כותבים כלכלני הבנק השוויצרי יוליוס בר בסקירה מיוחדת לקראת הבחירות בארה"ב ותחילת הרבעון הרביעי של 2020.

עם זאת, הם כותבים, "אינדיקטורים כלכליים, כגון מדדי מנהלי הרכש, תואמים את ציפיותינו לדפוס התאוששות דמוי V. הבלימה הפתאומית של מגזר השירותים, שנגרמה עקב התגובות הפוליטיות שננקטו כדי למנוע את התפשטות הנגיף, הובילה לשפל כלכלי ובעקבותיו לשפל בייצור. לאחר שהקלת ההגבלות איפשרה לחלקים ממגזרי השירותים לחזור לעצמם במלא המרץ, המשך ההתאוששות עלול דווקא להוביל לתוצאה ההפוכה. מאחר והרבה הגבלות עדיין שרירות וקיימות, פעילות השירותים תמשיך בוודאי על אש קטנה עד שהמגפה תחלוף מאליה או שטיפולים או חיסון טובים יותר יאפשרו מאבק באמצעי בלימה אפקטיביים יותר".

מגזר הייצור, לעומת זאת, "עשוי לגלות שקל יותר להתמודד עם כללי הייגיינה והריחוק הפיזי. מגזר ייצור מתחזק יתמוך בהתאוששות ואילו מדינות בעלות מרקם שירותי יותר עשויות להזדקק ליותר זמן כדי לחזור לרמה שלפני המגפה. בהקשר זה, השווקים המתעוררים, ובמיוחד אלה התלויים בתיירות, נאבקים לשמור על קצב ההתאוששות. התמריצים שמספקת המדיניות הפיסקלית המקומית ממלאים תפקיד מכריע בכך והם יהוו את הגורם החשוב ביותר בהנעת הסטיות מהמגמה (divergences) בחלק השני והקשה יותר של ההתאוששות. הכלכלות של השווקים המתעוררים, שבהן מאמצי הבלימה קפדניים יחסית ואשר יכולתם לפתות את הנפגעים עם תמיכה פיסקלית נוספת עקב העלויות הגבוהות של לקיחת הלוואות, נתונים למגוון סיכונים פינסים והם פגיעים במיוחד. במקביל, המדיניות המוניטרית בארה"ב נרתמה למערכה עם מעבר של הבנק הפדרלי של ארה"ב (הפד) למסגרת "מיצוע האינפלציה" (inflation averaging) העשויה לעגן את שערי הריבית העולמיים ברמה נמוכה לזמן ארוך עוד יותר ובכך להגביל את מרחב הפעולה להענקת תמריצים מוניטריים נוספים". 

פטריק לאנג,  אסטרטג המניות הגלובלי של יוליוס בר, מעריך כי "הדרך להתאוששות מלאה, היינו חזרה לרמה שלפני המשבר, תהיה זרועת מכשולים ואנו צופים שונות רבה בין מגזרים ואיזורים אשר תוחמר עוד עקב מרחב מוגבל למדיניות פיסקלית ומוניטרית. ואולם, מכשולים בהתגברות על המגפה עקב האמרת במספר המקרים באזור נתון, לא יסכנו את השיפור הכלכלי המחזורי שברקע. לאחר עקומת הלמידה שלה נחשפנו כולנו עם פרוץ המגפה, נראה שיש צורך או נכונות פוליטיים מועטים להדק מחדש את המגבלות, עקב העלויות הכרוכות בכך אבל גם עקב היעדר נכונות מהציבור לציית להן". 

הדולר מאבד מקסמו

בנוגע לשוק המטבעות העולמי מציין לאנג כי "שלושה מארבעת הגורמים שתרמו להתחזקות הדולר האמריקאי בעבר נעלמו ברבעונים הקודמים ואינם צפויים לחזור בזמן הקרוב. יתרון שיעור הריבית נעלם מאז שהפד קיצץ אותה לאפס בחודש מרס בתגובה לאיום הכלכלי והפיננסים שהציב וירוס הקורונה על השוק. הנוסף, הפד ערך שינויים בפונקציית התגובה שלו באומרו שלא יגיב אוטומטית בהעלאת ריבית לעלייה בשיעור האינפלציה. תחת זאת, הבנק המרכזי מוכן לסבול רמת אינפלציה גבוהה יותר. אנו צופים ששערי הריבית בארה"ב יישארו על אפס לזמן רב".

"גם עליונות הצמיחה של ארה"ב לעומת אירופה נפגעה מהמגיפה ולנוכח הפילוג המפלגתי השורר בארה"ב לקראת הבחירות, יהיה קשה עד מאוד לשחרר אמצעי תמיכה פיסקליים נוספים. הכישלון בהענקת תמיכה פיסקלית רחבה יותר לא רק מחק את עליונות הצמיחה של ארה"ב אלא גם תרם לתמהיל מדיניות הפוגע במדינה. גוברים הלחצים לתמוך בכלכלה עם מדיניות מוניטרית משוחררת יותר, ועובדה זאת מחבלת במעמדו של הדולר. האטרקטיביות של נכסים אמריקאיים ועליונות הרווחים שלהם הם קו ההגנה האחרון של ארה"ב המבטיח זרימה מבנית של כסף".

עוד הוא מציין כי "היחלשותו של הדולר צפויה להיות הדרגתית מאשר ועליונות הרווחים של הנכסים האמריקאים ממשיכה להניב זרמי הכנסות . האטרקטיביות המתמשכת של הנכסים האמריקאיים אמורה להבטיח שהיחלשות הדולר תישאר הדרגתית ואין כל ערבות לציפייה לירידת ערך חדה. מבחינה טקטית, הדולר הוא עדיין מפלט בטוח העשוי להפיק תועלת מקפיצות פתאומיות ברתיעה מסיכון, גם אם בהקשר של הפוליטיקה האמריקאית". 

"המטבעות האירופיים, למעט הליש"ט, ממוצבים היטב להפיק תועלת מהיחלשות הדולר. גם למטבעות צמודי הסחורות (commodity currencies), כגון הדולר האוסטרלי, יש סיכוי סביר להפיק תועלת מחולשת הדולר האמריקאי. למרות שסיכון הברקזיט פוגם בכוח המשיכה של הליש"ט, קרן ההתאוששות של האיחוד האירופית תורמת לתמהיל מדיניות ידידותי למטבע בגוש האירו וללכידות חזקה יותר באזור". 

הבחירות בארה"ב: הכל פתוח

לגבי הבחירות בארה"ב מציינים ביוליוס בר כי למרות שטראמפ מדביק את הפער, הפוליטה השנויה במחלוקת שלו שחקה את היתרון שהיה לו ברבות מהמדינות אשר באופן מסורתי מצביעות בעד הרפובליקנים ומספר המדינות המתנדנדות גם נראה גדול יותר. כל אלה רומזים על אי-וודאות מוגברת לגבי תוצאות הבחירות.

"יש התוהים האם הסוקרים והמנבאים התחייבו מוקדם מדי לתרחיש ניצחון של ביידן. בנוסף, תרחישי הבחירות אינם מסתיימים בנשיאות. תוצאות הבחירות לקונגרס חשובות כמעט באותה מידה מבחינת ההשפעה על המדיניות. נתוני הסקרים מעידים שבית הנבחרים, שבו כל 435 מחוזות הקונגרס עומדים להצבעה, יישאר בידי הדמוקרטים. הסנאט, לעומת זאת, נראה מפוצל יותר. כיום הוא נשלט על-ידי הרפובליקנים ברוב של 53 מתוך 100 מושבים וסיכוייהם של הדמוקרטים להחזיר לרשותם את שלושת המושבים הדרושים לסגירת הפער עדיין איתן. מאחר ונראה שתוצאות הבחירות לסנאט תלויות בהטלת מטבע, תרחישי הבחירות הסבירים של "ניצחון גורף לביידן ולדמוקרטים" או "ביידן מנצח עם קונגרס מפוצל" נהנים שניהם מהסתברות גבוהה. משמעות הדבר שיש לצפות לשינויי מדיניות משמעותיים יותר בתרחיש של נצחון דמוקרטי גורף, כגון העלאת מס החברות, העלאת שכר המינימום ותשומת לב לרגולציה סביבתית ופיננסית. אין להתעלם מהתרחיש המעשי ביותר של ניצחון של טראמפ, משמעותו המשך הסטטוס קוו, ואילו התרחיש הנדיר של טראמפ הניצב מול קונגרס דמוקרטי הוא דינמיט פוליטי". 

תהא התוצאה אשר תהר, "ברגע שהבחירות יתקיימו, ההחלטות על צעדי מדיניות פיסקליים לתמיכה בהתאוששות יהיו קלות יותר. האיתותים הנוכחיים לגבי השגת הסכמה דו-מפלגתית הם טקטיקות של בחירות והדמוקרטים משחקים באש כאשר הם מחבלים במסלול ההתאוששות כדי להזיק לבחירתו מחדש של טראמפ. זוהי טקטיקה העלולה לעלות להם ביוקר".

תוצאות הבחירות לא ישפיעו מהותית על שוקי ההון

בכל מקרה, מציין לאנג, שנות בחירות הינן בדרך כלל שנים טובות מאוד עבור שוקי ההון. מאז תום מלחמת העולם השנייה, המניות במדד S&P 500 החזירו תשואה ממוצעת של 8.5% לא כולל דיבידנדים במהלך שנים עשר החודשים שקדמו ליום הבחירות. זאת, בהשוואה לביצועים שנתיים ממוצעים של 7.2% במניות מדד S&P 500 בתקופה שאחרי המלחמה.

"ביצועי המניות במדד כל אימת שהנשיא המכהן נבחר מחדש עמדו של 12.5% ב-12 החודשים שקדמו לבחירות. התמיכה בביידן נחלשה בשבועות האחרונות ותוצאת הבחירות נראית שוב כשאלה פתוח. לדעתנו, לניצחון של ביידן תהיה השפעה מוגבלת על שוקי המניות ושום השפעה על היעד שלנו למניות S&P 500 ב-12 החודשים הבאים ותחזיות רווחי החברות שללנו ל-2021. הגורם היחיד בעל ההשפעה הגדולה ביותר על מניות יגיע מהיפוך חלקי של רפורמת המס שהונהגה ב-2018. על פי החישוב הראשון שנערך על סמך הכתובות המפורטות על המעטפות, אנו צופים לקיזוז של 10% מרווחי החברות במדד S&P 500 ב-2021. הפסד זה יתקזז בהשפעה החיובית שתנבע מההוצאה המוגדלת על תשתית, העלאת שכר המינימום ועלייה כללית בצריכה". 

האנרגיה המתחדשת תהיה המרוויחה העיקרית מניצחון של ביידן

ברמה המגזרית, "סוגיות הגבלים עסקיים בחברות הטכנולוגיה והמדיה החברתית עשויות להציב סימני שאלה לכהונתו של ביידן כנשיא. גם הבנקים צפויים להתמודד עם החרפה רגולטורית במקרה של ניצחון של ביידן מאחר ונראה ששוררת הסכמה כללית שיש להשיב על כנה את הרגולציה שהחליש טראמפ עם דגש על וול סטריט. מגזר שירותי הבריאות יושפע לרעה במידת מה מאחר והדיון ברפורמה בשירותי הבריאות יחזור לשולחן, אם כי ביידן התבטא במתינות בנושא זה עד כה. בצד החיובי, חברות השירותים הציבוריים (במיוחד ממגזר האנרגיה המתחדשת) יפיקו תועלת מניצחון של ביידן וכך גם מפעלי הייצור ויצרני מוצרי הצריכה המחזוריים. ככלל, איננו סבורים שניצחון של ביידן ישנה באופן דרמטי את כללי המשחק עבור חברות S&P 500 וימשיך להיות קונסטרוקטיבי לשוק ניירות הערך".

עוד הם מציינים כי המעבר לאנרגיה מתחדשת נמצא בעיצומו ללא קשר לבחירות בארה"ב. "המדיניות נדרשת רק להתמקד בתחומים נבחרים כדי להאיץ את המעבר. סגירה מוקדמת מדי של תחנות כוח פחמיות בארה"ב במהלך השנה, לא בגלל שנגיף הקורונה פגע בצריכה אלא בגלל מחירי גז נמוכים ותחרות במבנה העלויות שהביאו להסרת הסבסוד מאנרגיה מתחדשת ובכך פגעו במודל העסקי. אם כך, היכן סביר שנראה את התמריץ הדמוקרטי הירוק? סובסידיות לאנרגיה סולרית ורוח יופסקו בהדרגה משום שאין בהן עוד צורך. טכנולוגיות אלו כבר בוגרות מספיק".

בעסקי החשמל, "אנו סבורים שהתמיכה תהיה סלקטיבית: טורבינות רוח רחוקות מהחוף, אחסון אנרגיה במצברים וסוללות, רשת החשמל, כלומר עמידות הרשת ולכידת הפחמן ואחסונו. האנרגיה הנקייה צפויה להיות הנהנית העקיפה מהמדיניות. ובהיבט הניידות, פיתוח המסילות בארה"ב, אירופה ואסיה, החל מהשנה, יהווה את חלק הארי של פליטות הפחמן הדו-חמצני בארה"ב. התמריץ הירוק של ביידן יתמקד בוודאי בהאצת המעבר למכוניות חשמליות, מה שיוביל להשפעה מוחשית יותר. בתחומים אחרים, התמיכה עשויה להיות מופנית גם לתהליכי ייצור עתירי אנרגיה ומימן במטרה לצמצם את פער הידע הקיים בהם. ולסיום, נשיא דמוקרטי ישיב, קרוב לוודאי, את הסכם הגרעין על כנו ויחדש את ייצוא הנפט מאירן. זהו קלף דובי פתוח וחשוב עבור המחירים בשוק הנפט עם הכניסה ל-2021".

ההתאוששות המחזורית צפויה להמשיך

ברקע המקרו-כלכלי הנוכחי, "אנו ממשיכים להעדיף את המניות המחזוריות על פני הדפנסיביות. מניות מחזוריות מתאפיינות במתאם למדדי מנהלי הרכש העולים בעולם . מדדים העולים מרמות של מתחת לסף ה-50 תומכים במיוחד במגזרים המחזוריים. הכלכלנים שלנו מצפים לצמיחה של יותר מ-4% בתמ"ג בארה"ב וצמיחה של 6% בתמ"ג בגוש האירו השנה הבאה. מגמה זאת עולה בקנה אחד עם עליית מדדי מנהלי הרכש לרמות שמעל 60, המעידה על פוטנציאל אפשרי ליתרון של 15% של המניות המחזוריות בהשוואה לדפנסיביות".

"הערכות שווי יחסיות של מניות מחזוריות לדפנסיביות מעידה גם על פוטנציאל ליתרון נוסף של המחזוריות. בנוסף, ישנו מתאם חיובי בין מניות מחזוריות לציפיות לעליית האינפלציה וגאות בתשואות האג"ח. הציפיות לאינפלציה בארה"ב כבר התאוששו מאז מרס ואנו מצפים שאג"ח האוצר ל-10 שנים ילכו בעקבותיהן. הכלכלנים שלנו חוזים שהתשואה על אג"ח האוצר האמריקאיות תעלה ל-1.7% לפני סוף השנה הבאה. מבחינה היסטורית, עליית התשואות בשילוב עם צמיחה כלכלית משופרת בסביבה של אחרי מיתון היא כר פורה לביצועים היחסיים של המניות המחזוריות".

לנוכח הערכות השווי הנמוכות יחסית, סנטימנט שלילי בקרב המשקיעים ומיצוב יחסי של המשקיעים, סבורים ביוליוס בר "שניתן לצפות לסיבוב שני של רוטציה מגזרית במניות המחזוריות. אנו חוזרים על חוות דעתנו השורית לגבי מגזרים מחזוריים כגון שירותים פיננסיים, חומרים וייצור ובמקביל ממשיכים לראות יתרון מוחשי הן במונחים מוחלטים והן בהשוואה לשאר השוק".

עוד מעריכים ביוליוס בר כי "לא צפוי שינוי במובילות מגזר ה-IT . המניות של חברות הטכנולוגיה מובילות את שוק ההון מאז המשבר הפיננסי הגדול של 2008-2009. לאמיתו של דבר, המגזר שילש את עצמו מאז 2009. אנו ממשיכים להאמין שהמגזר טרם מיצה את ערכו. הוא נתמך בצמיחה יוצאת דופן בתוצאות הפיננסיות ובבסיס רחב של רכישה מחדש של מניות".

** המידע האמור הוא למטרות מידע בלבד, ואין לראות בו הצעה או ייעוץ לרכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. אין לראות באמור ייעוץ או שיווק השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים של כל אדם.

עוד כתבות

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית, ומתחילת השנה מנייתה איבדה 10.7% ● למרות הכול, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה אפל צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת תל אביב לבינלאומיות

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

ימי הזוהר מאחוריה? הקרן של משקיע העל דועכת

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, היכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

הבורסה בטוקיו, יפן / צילום: Shutterstock

מגמה מעורבת באסיה; הניקיי צולל ב-2%

ההנג סנג עולה ב-0.2% ● החוזים העתידיים בארה"ב יורדים ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

אילוסטרציה: shutterstock

עזבה את הדירה לפני תום מועד השכירות. האם המשכיר יכול לפדות את צ'ק הביטחון?

השוכרת טענה כי הדירה אינה ראויה למגורים עקב חוסר בידוד ורטיבות, ולכן היא יכולה לעזוב את הדירה ללא התראה מוקדמת ● המשכיר ניסה לפדות את צ'ק העירבון הפתוח על מלוא שכר הדירה לתקופת החוזה ● מה קבע בית המשפט?

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב אסר על מכירתם במשך מאה שנים ● כעת האוסף מותר למכירה והוא שווה סכום עתק

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט