גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הבחירות ומדיניות החוץ של טראמפ: פיל בחנות חרסינה בורא מזרח תיכון חדש

טראמפ בוודאי מתעניין בסודאן, אבל הוא מתעניין עכשיו בעיקר בהארכת חוזה השכירות שלו בבית הלבן ● האם דגל ישראלי בחרטום יעזור לו? יתכן, לפחות בחיזוק הרושם של מדינאי נועז ומשכין שלום, אבל התפרצותו בעניין מצרים והסכר האתיופי קצת החלישה את ההתפעלות

הנשיא דונלד טראמפ מדבר בטלפון עם רה"מ בנימין נתניהו ורה"מ סודאן עבדאללה חמדוכ,' על נרמול היחסים בין המדינות, שישי / צילום: Alex Brandon, Associated Press
הנשיא דונלד טראמפ מדבר בטלפון עם רה"מ בנימין נתניהו ורה"מ סודאן עבדאללה חמדוכ,' על נרמול היחסים בין המדינות, שישי / צילום: Alex Brandon, Associated Press

משהו משונה קורה לנשיאים אמריקאים אחרי שהם מתוודעים למגבלות על כוחם לשנות את סדר היום הפנימי בארה"ב. זה קורה בייחוד לאחר שמפלגתם מאבדת את השליטה לפחות על אחד משני בתי הקונגרס. או אז, הם פונים אל מדיניות חוץ, גם כאשר אין להם מלכתחילה עניין, או ניסיון, או ידע במורכבויותיה.

סיבה מרכזית אחת היא שלקונגרס אין סמכות להגיד להם מה לעשות, או להצר את צעדיהם, כל זמן שהם אינם מבקשים עוד כסף, או אינם רוצים להתחיל מלחמה. אין זה מקרה שדונלד טראמפ התפאר ביום ו' האחרון, כי פריצות הדרך הדיפלומטיות של ישראל במזרח התיכון "לא עלו לנו פרוטה".

משקלו הכבד של נשיא אמריקאי, קולו על קו הטלפון, והמחוות הקטנטנות של ידידותו או של איבתו מספיקים כדי להטות לבבות קשים. אם הנשיא אינו ביישן - והנשיא הזה בוודאי אינו ביישן - יכולתו להשתמש בכוחו ניכרת.

אבל בעולמו של דונלד טראמפ, הסיפוק האינטלקטואלי משימוש בכוח דיפלומטי תופס מקום משני לעומת הצרכים התועלתיים. "אמן הדילים" מתעניין תמיד וללא תנאי בשורה התחתונה. באוקטובר 2020 אין אלא שורה תחתונה אחת: תוצאות הבחירות, שבהן כבר הצביעו למעלה מ-57 מיליון אמריקאים (נכון ליום א').

נא למצוא סכסוכים שאפשר לפתור

ככל שהתקרב מועד הבחירות כך גבר העניין הפומבי של טראמפ במדיניות חוץ. לפעמים העניין הזה גבל בפארסה, כמו למשל הזמנת נשיא סרביה וראש ממשלת קוסובו ללשכה הסגלגלה בבית הלבן, כדי ליישב את הסכסוך ההיסטורי בין סרבים לאלבנים. במעמד הזה היה אפשר כמעט לזהות את הוראת הנשיא למצוא לו סכסוכים בני-יישוב, שעליהם מישהו יוכל לתבוע בשמו פרס נובל לשלום.

אין זו העזה מיוחדת, וגם לא ביטוי של ציניות, לייחס את ההאצה הפתאומית של התעניינות טראמפ בגורל היחסים בין ישראל לשכנותיה לצרכים פוליטיים פנימיים. בשוק הפוליטי באמריקה מיליוני נוצרים אוונגליסטים אוהבי ישראל מוכנים להריע לנשיא ולגמול לו. הוא זקוק לנאמנותם, שפחתה לפחות במידת מה. סקר של מרכז פיו, Pew, הראה ביולי שעבר ירידה של 6%, אבל היא הוסיפה להיות גבוהה מאוד, 78%.

ההשפעה על מצביעים יהודים עומדת להיות קטנה, אם מותר לנו ללמוד מניסיון העבר. רוב יהודי ארה"ב הם ליברלים על פי השקפותיהם, ונוטים חד משמעית לטובת המפלגה הדמוקרטית. רק מיעוט של היהודים מעניקים מקום מרכזי בשיקוליהם ליחסים בין ארה"ב לישראל, לפחות כל זמן שהמועמד הדמוקרטי אינו חשוד באיבה ללא מצרים לישראל. תמיכת היהודים במועמדים דמוקרטים לנשיאות נפלה מ-50% רק פעם אחת ב-90 השנה האחרונות. גם רפובליקאים פרו-ישראלים מובהקים כמו רונלד רייגן וג'ורג' בוש הבן לא הצליחו להתרומם מעל 40%. האחרים התקשו להגיע ל-30%.

אמות המידה העסקיות

יתכן שהעניין הוא פחות בהכרת הטובה של קבוצות בוחרים קונקרטיות ויותר בחיזוק הרושם שהנשיא הוא מדינאי, אשר ידיו מונחות על ההגה; שהוא מסוגל להחיל את אמות המידה העסקיות שלו על הדיפלומטיה הבינלאומית; שהוא ניחן בהעזה ובהשראה, והוא מקדם את האינטרסים האמריקאיים בלי הפעלה מסיבית ותכופה של כוח צבאי.

סקר של מרכז פיו באוגוסט, הראה עניין לא מבוטל במדיניות חוץ אצל המצביעים, אבל הרבה פחות מן העניין שלהם בבריאות ובכלכלה. רק לעתים רחוקות ענייני חוץ תופסים מקום מרכזי במערכות בחירות בארה"ב. זה קרה באחרונה בימי השיא של ההסתבכות בעיראק, לפני 16 שנה, או בימי השיא של המלחמה הקרה עם ברית המועצות.

אבל מדיניות חוץ אינה מוכרחה להיות בראש מעייניהם של המצביעים כדי להשפיע על הערכותיהם. חלקה של מדיניות החוץ ברושם המצטבר הוא הנותן. נשיא המואשם בחוסר ריכוז, בחוסר יכולת להתמקד, בהחמרה שיטתית של יחסי ארה"ב עם בעלות בריתה ובחנופה לרודנים יכול להפיק תועלת מהצלחות דיפלומטיות גבוהות פרופיל.

רק העיתון של שלדון

האם ישראל-סודאן היא הצלחה גבוהת פרופיל? קשה להשיב על זה תשובה מוסמכת. אבל בדיקה של עשרות עמודים ראשונים בעיתונים אמריקאיים מיום שבת (באמצעות newseum.org) מראה שפריצת הדרך ההיסטורית לא כבשה את דמיונם של עורכי העיתונים.

הופתעתי להיווכח שאפילו בפלורידה, מדינה עם ריכוז גדול יחסית של יהודים, עיתונים מרכזיים לא כללו את הידיעה בעמודיהם הראשונים. הגבלתי את הבדיקה למדינות, הנחשבות למתנדנדות. זאת אומרת, אלה שהסקרים מראים כי הפרש יתרונו של אחד המועמדים בהן קטן מטעות הדגימה או סמוך אליה. העיתון היחיד במדינות האלה, ואולי בכל ארה"ב, שהעניק כותרת ראשית לידיעה הזו היה 'לאס וגאס ריביו ג'רנל', שבעליו הוא שלדון אדלסון.

לא מצאתי זכר לפריצת הדרך בעיתוני פנסילבניה, מישיגן, וויסקונסין, מינסוטה, או אוהיו. אינני מציע להסיק מזה את חוסר הרלוונטיות של המאורע. אנחנו יודעים שלעיתונים אין מונופול על עיצוב דעת קהל. תקשורת אלקטרונית ומדיה חברתית ממלאות תפקיד מרכזי. אבל קוראי עיתונים בארה"ב נוטים להיות מבוגרים יותר, והפלח הדמוגרפי הזה עשוי לחרוץ את גורל הבחירות.

אולי מאדורו? אולי פוטין?

המזרח התיכון אינו האזור היחיד שבו הנשיא ייחל לפריצות דרך דרמטיות. שירות החדשות של בלומברג דיווח בשבוע שעבר, כי איש סוד של הנשיא, השגריר לשעבר בגרמניה ריצ'רד גרנל (Grenell), נפגש בחשאי עם דמות בכירה במשטר בוונצואלה, כדי לנסות ולהסדיר פרישה בדרכי שלום של הנשיא הסוציאליסטי ניקולס מאדורו. הפגישה נערכה במקסיקו, ונראה שלא עלתה יפה.

לא ברור מדוע הנשיא שלח איש פוליטי ללא כל ניסיון באמריקה הלטינית, אם כי ברור בהחלט מדוע לא סמך על ערוצי דיפלומטיה קונבנציונליים. הדיפלומטיה החשובה של טראמפ נוטה לפסוח על דיפלומטים קונבנציונליים, שהוא חושב לביורוקרטים בשירות "הדיפ-סטייט", זו המתנגדת לו וחותרת תחתיו.

בחזית פריצות הדרך הדיפלומטיות, טראמפ ניסה גם להשיג הסכמה רוסית להסכם חדש להגבלת הנשק הגרעיני. ההסכם הקיים יפקע בפברואר. טראמפ קיווה להסכם ביניים, שיקפיא את מספר ראשי החץ הגרעיניים, ויסלול את הדרך למשא-ומתן על הסכם רחב יריעה לאחר שהוא ינצח בבחירות ויושבע לתקופת כהונה נוספת.

ולדימיר פוטין אולי מעדיף את טראמפ על ג'ו ביידן, אבל היה מוכן להציע רק הארכה של ההסכם הקיים בשנה אחת. טראמפ דחה את ההצעה, מפני שלא כרוך בה שום הישג הראוי למעמד מצולם בלשכה הסגלגלה (אולי זה יבוא בהמשך השבוע, מי יודע).

הנשיא טוען להישגים אחרים: פינוי כל הכוחות האמריקאיים המתמעטים מאפגניסטן עד סוף השנה, ופינוי חלק ניכר של הכוחות מעיראק. הוא הבטיח שתחת נשיאותו ארה"ב תסיים את "המלחמות הנצחיות", שעלו לה טריליוני דולרים. זה לא קרה לפי שעה.

אז שיפוצצו איזה סכר

ישראל כמובן אנוסה להתהלך על בהונותיה. טראמפ, בחספוס אופייני, ניסה למשוך את ראש הממשלה בלשונו ביום ו', כאשר השווה את גודל הישגיו עם מה שהיה עושה "ג'ו הישנוני", אחד מתוארי הגנאי שהוא מעניק תדירות לביידן.

הנשיא הזה בז לכל קונבנציה, כולל זו ש"פוליטיקה פנימית מסתיימת בקו המים", וארה"ב אינה מערבת זרים בענייניה המפלגתיים. בנימין נתניהו יודע משהו על אמריקה, והוא התחמק ללא קושי מן המלכודת. מעניין לדעת אם טראמפ ישמור לו טינה; ומעניין עוד יותר לדעת אם לטינותיו של טראמפ תהיה חשיבות לאחר יום ג' הבא.

כך או כך, ישראל רשאית להתענג על פריצת הדרך הזו; וישראלים רשאים להתפעל מסגנונו של הפיל-בחנות-החרסינה, המביא מנהיגים זרים לעשות דברים שהם לא היו חולמים עליהם, בחלומותיהם הוורודים או בביעותיהם הקודרים.

אבל טראמפ הזכיר לכל מי ששכחו מה מעטות הן דקויותיו הדיפלומטיות, כאשר ניצל את המעמד כדי לתמוך בעמדת מצרים נגד הסכר, שאתיופיה משלימה על הנילוס. הוא אמר לראש ממשלת סודאן על קו הטלפון לחרטום: "אני אומר את זה, ואומר את זה בקול רם וצלול - הם יפוצצו את הסכר. הם מוכרחים לעשות משהו".

הדברים האלה גבלו בהפקרות, והתקבלו בתדהמה ובכעס באתיופיה. הם התפרשו כרישיון אמריקאי לפעולה צבאית. ישראל אולי חלמה על גוש ענקי של ידידים מן הדלתא של הנילוס עד שערי סומליה. מי יודע, אולי היא תקבל עליה שליחות תיווך בין שלוש הבירות הידידותיות, ותמנע מלחמה שנשיא ארה"ב היה מוכן להתחיל ביום ו' אחר הצהריים.

רשימות קודמות ב-yoavkarny.com וב-https://tinyurl.com/yoavkarny-globes ציוצים (באנגלית) ב-twitter.com/YoavKarny

עוד כתבות

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה ירדה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

המיליארדר דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בסכסוך עם האחים גרטנר, בנימוק שאורנשטיין סבור כי גרטלר הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות שלו עם יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה