גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

קבוצת דלק הרוויחה 149 מיליון שקל ברבעון; המניה מזנקת בכ-10%

גם לדוחות הרבעון השלישי הצמידו רואי החשבון של קבוצת דלק אזהרת "עסק חי" ● מניית קבוצת דלק מגיבה לדוחות בעלייה חדה ומשלימה התקדמות של 54% בחודש האחרון

עידן וולס  / צילום: רון קדמי
עידן וולס / צילום: רון קדמי

 

קבוצת דלק שבשליטת יצחק תשובה סיימה את הרבעון השלישי של 2020 עם רווח נקי לבעלי המניות של 149 מיליון שקל. למרות זאת, בתשעת החודשים הראשונים של השנה עדיין מציגה החברה הפסד עתק של 2.94 מיליארד שקל לבעלי המניות, וזאת לאחר שב-2019 כולה הציגה רווח נקי לבעלי המניות של 234 מיליון שקל.

גם לדוחות הרבעון השלישי הצמידו רואי החשבון של קבוצת דלק אזהרת "עסק חי", וזאת לאור המצב המורכב בו היא נמצאת גם לאחר מימושי הנכסים הרבים שבוצעו השנה. נכון לסוף ספטמבר מציגה החברה הון עצמי חיובי של 1.49 מיליארד שקל, אולם בפניה עומדים אתגרים תזרימיים משמעותיים גם בשנים 2021-2022.

לדברי החברה, ברבעון הרביעי של 2020 מתוכנן פירעון חובות (קרן וריבית) למחזיקי האג"ח לבנקים בהיקף כולל של 1.44 מיליארד שקל, כאשר 1.02 מיליארד שקל מתוכם כבר נפרעו מאז תחילת אוקטובר. כך, שאת 2020 אמורה החברה לסיים כשבקופתה מזומנים בשווי של 378 מיליון שקל.

פירעונות של יותר מ-3 מיליארד שקל עד סוף 2022

ב-2021 יעמדו בפני קבוצת דלק פירעונות חוב (בעיקר למחזיקי האג"ח) של 1.2 מיליארד שקל ושל 1.97 מיליארד שקל ב-2022. לצורך פירעון סכומי עתק אלו מתכננת החברה מספר מהלכים, כשהגדול בהם הוא מכירת חלק ממניות איתקה באמצעות הכנסת שותף, או מיזוג של איתקה אל תוך חברה אחרת או אפילו הנפקה של איתקה בבורסה בחו"ל.

פעולה הונית זו באיתקה אמורה להניב ב-2021 סכום של 1.38 מיליארד שקל, כאשר לצדה מתוכננת קבלת הלוואה של כ-690 מיליון שקל מבנק בחו"ל, שתובטח בשעבוד על מניות איתקה שיוותרו בידי קבוצת דלק. כמו-כן מתכננת החברה מהלך משולב בהיקף של 600 מיליון שקל, שיכלול גיוס (בחלקים שווים) של הון ושל חוב מובטח בשעבוד על יחידות השתתפות חופשיות של דלק קידוחים.

התזרים החזוי ל-2021 כולל גם כמה רכיבים נוספים ובהם קבלת דיבידנדים מחברות בנות ומוחזקות בהיקף של 357 מיליון שקל, קבלת תמורות נוספות של 112 מיליון שקל ממכירת מניות דלק ישראל (כולל מימוש אופציה לעוד 5% מהחברה), מימוש נכס נדל"ן בעכו תמורת 101 מיליון שקל, וכן גיוס הון של 50 מיליון שקל בהתאם להתחייבות למחזיקי האג"ח. הצלחה בביצוע תוכניות אלו תותיר את קבוצת דלק עם 2.25 מיליארד שקל בקופה בסוף 2021 וסכום זה יאפשר לה לצלוח בהצלחה גם את 2022.

קבוצת דלק מכרה באחרונה את מניות השליטה (70%) בחברת דלק ישראל תמורת 525 מיליון שקל, כך שפעילותה כולל כיום שתי החזקות מהותיות. הראשונה היא בעלות מלאה על חברת איתקה, שעוסקת בהפקת נפט וגז בים הצפוני, ואילו השניה היא החזקה ב-55% מיחידות ההשתתפות של שותפות דלק קידוחים, שמחזיקה במאגרי הגז לוויתן ותמר.

ברבעון השלישי תרמה איתקה הכנסות של 830 מיליון שקל, לעומת 350 מיליון שקל ברבעון השלישי אשתקד. לזינוק החד אחראית רכישת הפעילות מחברת שברון האמריקאית בנובמבר 2019. הרווח הנקי לקבוצת דלק מפעילות האנרגיה בים הצפוני עמד על 55 מיליון שקל ברבעון השלישי, לעומת 2 מיליון שקל ברבעון המקביל.

התפוקה היומית הממוצעת של איתקה ברבעון השלישי עמדה על 59 אלף שווה ערך חבית נפט ליום (boed), לעומת כ-15.7 אלף ברבעון המקביל. הגידול נובע בעיקר מעליה בכמות הנפט והגז שהופקה על ידי איתקה כתוצאה מהצטרפות נכסי נפט מפיקים חדשים במסגרת רכישת נכסי שברון .

ההפקה ברבעון הייתה נמוכה מעט מהממוצע בתשעת החודשים האחרונים שעמד על 68 אלף boed מדי יום, בעיקר עקב עבודות תחזוקה מתוכננות שבוצעו בקיץ. החברה מעריכה כי ההפקה היומית הממוצעת בשנה כולה תעמוד על 68 אלף boed - בטווח הגבוה של תחזית החברה לשנת 2020, כאשר עלות ההפקה הממוצעת תעמוד על 15 דולר לחבית. עסקאות הגידור שביצעה החברה תרמו 86 מיליון דולר להכנסות ולרווח ברבעון.

התזרים מפעילות ברבעון השלישי גדל ביותר מפי 5 לעומת הרבעון המקביל והסתכם ב- 148 מיליון דולר. התזרים החזק אפשר לאיתקה להמשיך ולהפחית את החוב הפיננסי במהלך הרבעון ב- 100 מיליון דולר נוספים, והוא עומד על כ- 1.2 מיליארד דולר נכון לסוף ספטמבר 2020. סה"כ הפחיתה איתקה את החוב הפיננסי נטו ב 330 מיליון דולר בתשעת החודשים הראשונים של השנה.

התזרים החזק תמך גם בחלוקת דיבידנד של 100 מיליון דולר לקבוצת דלק בתחילת נובמבר, גבוה ביותר מפי 3 מהדיבידנד שהעריכה קבוצת דלק בתזרים המזומנים החזוי שפרסמה בסוף אוגוסט. איתקה ממשיכה לשמור על נזילות גבוהה עם יתרת RBL (Reserve Base Lending Facility) לא מנוצלת בהיקף כולל של 380 מיליון דולר (לפני חלוקת הדיבידנד). יחס החוב נטו ל EBITDA עומד על 1.5.

קבוצת דלק ממשיכה לפעול לביצוע עסקה הונית באיתקה ובין היתר בוחנת עסקאות מיזוג עם חברות בינ"ל מתחום האנרגיה, הכנסת שותף, הנפקה או שילוב בין המתווים האמורים מתוך כוונה להוציא לפועל עסקה במהלך החציון הראשון של שנת 2021.

דלק קידוחים הציגה רבעון שיא אשר נתמך בביקושים חזקים בשוק המקומי ובשוקי הייצוא. כמויות המכירה עמדו על 4.6 BCM לעומת 2.8 BCM ברבעון המקביל ולעומת 2.9 BCM ברבעון השני. המכירות מלווייתן ברבעון השלישי עמדו על 2.2 BCM לעומת 1.5 BCM ברבעון השני השנה.

ההכנסות מתחום הפקת הגז בים התיכון עמדו על 810 מיליון שקל ברבעון השלישי, עלייה של 130% לעומת הרבעון המקביל וה- EBITDA צמח ב 178% ל- 718 מיליון שקל. הרווח הנקי המיוחס לבעלי מניות הקבוצה עמד על 127 מיליון שקל לעומת 139 מיליון שקל ברבעון המקביל, בעיקר עקב עלייה בהוצאות המימון כתוצאה מהתחלת ההפקה במאגר לווייתן והפסקת ההיוון של הוצאות אלה.

במהלך הרבעון השלימה דלק קידוחים מימון מחדש לפרויקט לווייתן על ידי הנפקת אגרות חוב "לוויתן בונד" בהיקף כולל של 2.25 מיליארד דולר. ההנפקה המוצלחת זכתה לביקושים של כ 7 מיליארד דולר ונסגרה בריביות נמוכות מהצפוי.

הביצועים החזקים במהלך הרבעון והצלחת המימון מחדש, אפשרו לדלק קידוחים לבצע חלוקת רווחים בהיקף של 65 מיליון דולר (כ- 216 מיליון שקל), מתוכם חלקה של קבוצת דלק, 120 מיליון שקל. הדיבידנד ישולם בתחילת דצמבר 2020.

תוצאות הרבעון השלישי של דלק ישראל מצביעות על שיפור משמעותי לעומת הרבעון השני שהושפע ממדיניות הסגרים בעקבות התפשטות הקורונה ומהפסדי מלאי. הרווח הנקי מפעילות נמשכת עמד על 26 מיליון שקל לעומת 23 מיליון שקלים ברבעון המקביל, ולעומת הפסד של 17 מיליון שקל מפעילות נמשכת שנרשם ברבעון השני לשנת 2020.

המניה זינקה ביותר מ-50% בחודש האחרון

עידן וולס, מנכ"ל קבוצת דלק, מסר כי "השנה הנוכחית הציבה לקבוצת דלק אתגרים עסקיים וניהוליים, אולם לאורך כל הדרך ביקשנו להיבחן על פי התוצאות והשורה התחתונה. דוחות הרבעון השלישי שפרסמנו הבוקר מהווים אינדיקציה חזקה לאיכותם של נכסי הליבה שלנו ולערך שהם מייצרים עבורנו. למרות משבר הקורונה והתנודתיות בשווקים, הצלחנו להוציא לפועל עסקאות מורכבות, בתנאים טובים ובלוחות זמנים קצרים והתוצאות מביאות לידי ביטוי את הפירות שהניבו מאמצינו להגברת הנזילות בקבוצה לצד ירידה חדה בחוב הפיננסי.

"המשכנו לעמוד בכלל התחייבותנו למחזיקי האג"ח במועדן ובסדרן, ופרענו בפירעון מוקדם ובהתאם להתחייבויותינו למחזיקים את כלל התחייבותנו לבנקים המובטחים בסכום של למעלה מ-1.2 מיליארד שקל. הביצועים המוצלחים של נכסי הליבה שלנו יחד עם נתוני מאקרו כלכליים מעודדים שהתחילו להגיע בשבועיים האחרונים לנוכח ההתקדמות במאמצים למציאת חיסון לנגיף הקורונה והשפעתם החיובית על מחירי האנרגיה, נותנים רוח גבית להמשך מימוש האסטרטגיה של קבוצת דלק ולעליית שווי נכסי הליבה שלה".

קבוצת דלק נמצאת בשנה האחרונה במהלך אגרסיבי של מימוש נכסים, לצורך צמצום התחייבויותיה. בתשעת החודשי הראשונים של השנה השלימה החברה עסקאות שהניבו לה 3 מיליארד שקל, והובילו להפחתת החוב הפיננסי מ-9.3 מיליארד שקל בסוף 2019 ל-6.4 מיליארד שקל נכון להיום.

המהלכים שביצעה הקבוצה והביצועים של עסקי הליבה באים לידי ביטוי בירידה חדה בתשואות האג"ח, מרמה של מאות אחוזים לפני קצת יותר מחצי שנה, לטווח של 15%-45%, כאשר התשואה הנמוכה ביותר היא זו של סדרה ל"ד הארוכה ביותר, כמצופה במקרה של חברות בקשיים.

מניית קבוצת דלק מגיבה לדוחות בעלייה של כ-10% במחזור גבוה במהלך המסחר בבורסה ומשלימה התקדמות של 54% בחודש האחרון. עם זאת, מתחילת השנה צנחה המניה בכ-80% ושוויה של החברה הצטמק לכ-1.6 מיליארד שקל.

עוד כתבות

שי אהרונוביץ׳, מנהל רשות המסים / צילום: ניב קנטור

מס דירה שלישית חוזר לשולחן: "המערכות כבר מוכנות"

לדברי מנהל רשות המסים, שי אהרונוביץ', המדינה צריכה ליצור אחידות ולהפסיק לשנות את שיעורי מיסוי הנדל"ן בתדירות גבוהה ● עוד הוא הוסיף כי צריך לחשוב על מס דירה שלישית: "מבחינתנו זה צעד נכון שיעלה בתקציב 2025"

צילומים: נועם מושקוביץ-דוברות הכנסת, אייל רדושיצקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כועסים על היציאה לפגרה, אבל הבעיה עמוקה מזה

הבנקים כביכול תחת אש, אבל לא צפויים לספוג ריקושטים כבדים ● פגרת הכנסת מעוררת ביקורת, אבל לא היא הבעיה ● והטעם לפגם בפרס על צילום העיתונות ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

דוד פתאל / צילום: איל יצהר

לאחר שלוש שנים של הפסד, אירופה עזרה לדוד פתאל לחזור להרוויח

עם סיומה של השנה הסתכמו הכנסותיה של פתאל ב-6.93 מיליארד שקל, עלייה חדה של 26.6% ביחס לשנה שקדמה לה ● בשורה התחתונה רשמה פתאל רווח נקי של 45.2 מיליון שקל ● הסיבות לעלייה: שיפור בשיעורי התפוסה במלונות הרשת, עלייה במחיר של חדר ממוצע למתארחים ושיפור בשערי החליפין

המדינה החדשה שמצטרפת להליך נגד ישראל בהאג

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: רוב האמריקאים מתנגדים להמשך המלחמה, הממשלה הצרפתית מצהירה שלא סיפקה נשק לישראל מאז ה-7 באוקטובר, ואירלנד מצטרפת לתביעה נגד ישראל בהאג ● כותרות העיתונים בעולם 

גזירת סרט בפתיחת משרדי ASI, חברת הבת בהודו יחד עם שגריר ישראל בהודו, נאור גילאון / צילום: תעשייה אווירית

מתחת לרדאר: התעשייה האווירית הקימה חברה בת בהודו

התעשייה האווירית השיקה השבוע את חברת הבת ההודית שלה בניו דלהי ● החברה הוקמה במסגרת שיתוף הפעולה בין התעשייה האווירית לבין DRDO, גוף המחקר והפיתוח בנושאי הגנה של ממשלת הודו

סם בנקמן-פריד / צילום: ap, Bebeto Matthews

סם בנקמן-פריד, מייסד בורסת הקריפטו FTX, נידון ל-25 שנות מאסר

בנובמבר האחרון חבר מושבעים בארה"ב מצא את סם בנקמן-פריד אשם ● היום, השופט בתיק קבע כי הוא ירצה 25 שנות מאסר ● "אני הייתי המנכ"ל ולכן האחריות היא עלי", אמר בנקמן-פריד עם מתן גזר הדין

חיילים צרפתים מפטרלים בפריז / צילום: Reuters, Benoit Tessier

באירופה מתכוננים לאירוויזיון ואולימפיאדה תחת חשש כבד מחטיפות ופיגועים

אירוויזיון במאלמו, אליפות היורו בגרמניה ואולימפיאדה בפריז: שורת האירועים ההמוניים באירופה הקיץ, במקביל למלחמה בעזה והסיכון הגבוה לטרור איסלמי, מעלים את הכוננות בה לשיאים חדשים ● האמצעים שעל הפרק: שימוש ברחפנים והחזרת הנוכחות המשטרתית בגבולות

צילום: ap, AP23024601572019_e5rllq

וול סטריט סגרה את הרבעון הראשון הטוב ביותר מאז 2019; מדד S&P 500 שבר שיא חדש

זהו הרבעון הטוב ביותר ל-S&P 500 מאז 2019 ● סיכום הרבעון הראשון באירופה: השווקים עלו בכ-7% ● בלומברג: "שוק הקקאו קורס", וולס פארגו: "עליית המחיר תגולגל אל הצרכנים" ● מייסד בורסת הקריפטו FTX נידון ל-25 שנות מאסר ● הצמיחה בארה"ב עמדה על 3.4%, יותר מהצפוי ● ג'יי.פי מורגן: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו" ● מחר "יום שישי הטוב" אין מסחר בוול סטריט ובמדינות רבות אחרות

חרדים בלשכת הגיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

בג"ץ: לעצור תשלומים לישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים החל מה-1 באפריל

בג"ץ הוציא את צו הביניים בשל היעדר מקור חוקי להעברת התשלומים ● וכעת, מיום שני הקרוב יופסק התקצוב לתלמידי ישיבות שחייבים בגיוס ● השופטים אימצו עמדה מחמירה מזו של היועמ"שית ● התנועה לאיכות השלטון: "צו הביניים הזה מהווה צעד תקדימי בדרך לשוויון, וציבור המשרתים מודה לבית המשפט על החלטתו החשובה"

בנימין נתניהו ואריה דרעי / צילום: עמוס בן גרשום, לע''מ

דרעי: "בג"ץ מתעמר בלומדי התורה, אות קין", גנץ: "בג"ץ פסק את המובן מאליו" | התגובות הפוליטיות על צו הביניים

הפוליטיקאים הגיבו על החלטת בג"ץ שקיבל את עמדת היועמ"שית ● גולדקנופף: "אות קלון וביזיון, ניאבק בכל דרך על זכותו של כל יהודי ללמוד תורה ולא נתפשר" ● דרעי: "מבין את הלוחמים שלא רוצים לשרת עכשיו בצבא" ● גנץ: "הגיעה העת שהממשלה תעשה את המובן מאליו"

יזמיות המגורים מדווחות על עלייה בקצב מכירת הדירות בחודשים האחרונים / צילום: שלומי יוסף

דוחות חברות הנדל"ן מגלים: "המשבר ההיסטורי" נמשך בקושי חודשיים

למרות נבואות הזעם והמחסור המתמשך בעובדי בניין בצל המלחמה, יזמיות המגורים מדווחות על התאוששות ● מחודש דצמבר נרשמת עלייה בקצב מכירת הדירות, לא נרשמים עיכובים במסירות, לפי בכירים בענף רוב אתרי הבנייה חזרו לעבוד, ואפילו מדד המניות הענפי רושם תשואת שיא

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Mosa'ab Elshamy), אתר החברה, שאטרסטוק

באפריקה הצעירים מנצחים, וביפן מייצרים חיתולים רק בשביל קשישים

בסנגל בוחרים נשיא חדש וצעיר, ובאירופה רוצים להפקיע את הריבית הרוסית ● בינתיים, סין נזכרת שהיא אינה רוצה בחורבן המערב, וארה"ב מנסה למנוע את מושחתי העולם מלהלבין בנדל"ן ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם 

מנכ''ל האוצר שלומי הייזלר בוועידת מרכז הנדל''ן באילת / צילום: נאו מדיה

מנכ"ל האוצר נגד מנהל רשות המסים: "מס דירה שלישית ירחיק משקיעים משוק הנדל"ן"

לפי מנכ"ל האוצר, שלומי הייזלר, החזרת "מס דירה שלישית" כבר בתקציב הקרוב לא נמצאת על הפרק ● על הביקורת שהעביר ינקי קוינט בכנס התשתיות של גלובס בשבוע שעבר, הוא עונה: "אמירות חמורות ואין בהן דבר וחצי דבר. באוצר יש אנשים מופלאים" ● וזו התוכנית שלו למלא את קופת המדינה, נוכח הגירעון המחמיר

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי / אילוסטרציה: Shutterstock

הטבת המס הגדולה שהבטיחה הממשלה נכנסה לתוקף. מה יקרה לנטו שלכם?

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי, אשר תגדיל להם את ההכנסה הפנויה ● ואולם, מומחים טוענים כי הטבת המס לא תשפיע על מי שבאמת זקוק לה

דם אברמוב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך

בלי אסקפיזם ועם לוחם בשיקום, הפרסומת של בנק הפועלים היא הזכורה ביותר

פרסומת הבנק, שבה מככב הלוחם הפצוע אדם אברמוב, היא גם המושקעת ביותר עם כ–1.6 מיליון שקל ● מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה עולה כי השבוע התברגו שתי פרסומות חדשות: מנורה מבטחים וטאצ' ● הפרסומת של ביטוח 9 היא האהודה ביותר גם השבוע

הראלי בוול סטריט יימשך? זה מה שמלמדת ההיסטוריה

מדד המניות המוביל S&P 500 עשוי לסיים את הרבעון הראשון עם עלייה של 10% ● האם ניתן להסיק מכך שהמשך השנה יתאפיין בראלי? לפי מחקרים של כמה גופי השקעות, החדשות הרעות נוטות להגיע במחצית השנה השנייה

איציק וייץ, מנכ''ל קבוצת קרסו מוטורס / צילום: אלעד גוטמן

המספרים חושפים: כך הפך מותג בנזין סיני אלמוני למכרה הזהב של קבוצת קרסו

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מהדוח השנתי של יבואנית הרכב עולה כי המותג צ'רי, שמכירותיו זינקו ב-2023, הקפיץ את נתח השוק שלה וסייע לה להציג רווח מכובד בתקופה קשה ● אבל ל"אסטרטגיה הסינית" הזו, שמשנה בצורה משמעותית את הפוקוס העסקי של הקבוצה, יש מחיר - ובראשו דריסת מותגים ותיקים

עינת גנון / צילום: בר שניר

פרויקט הענק מתעכב: עוד פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו

עינת גנון, סמנכ"לית הרשות להתחדשות עירונית, הודיעה על פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו, לאחר שלאחרונה גם צחי דוד, סגן הממונה על התקציבים באוצר לשעבר, הסיר את מועמדותו לתפקיד ● כעת נותר מועמד אחד לבחירה, והמכרז עומד בפני ביטול

קבינט המלחמה. ללא נשים במוקד קבלת ההחלטות / צילום: קובי גדעון-לע''מ

המלחמה חושפת את אוכלוסיית הנשים לסיכונים חריגים. איך אפשר להתמודד איתם?

מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות ● הפעם, בשיתוף שדולת הנשים, על האתגרים שמציבה המלחמה בפני נשים ● נשים סובלות יותר מהיעדר ביטחון אישי וכלכלי - ובכל זאת הן לא נמצאות במוקד קבלת ההחלטות

פרויקט תמ''א 38 בחיפה / צילום: פאול אורלייב

משרד המשפטים יוזם: יזמי התחדשות עירונית יתחייבו מראש על מועד מסירת הדירות

שורת תקנות שיזם משרד המשפטים, שיידונו בקרוב בוועדת הפנים של הכנסת, יחייבו יזמי התחדשות עירונית במתן מועדי מקסימום לאישור תוכנית הפרויקטים שלהם ואכלוס הדירות שהם מקימים ● תקנות בולטות נוספות הן חשיפת ערבויות מחייבות, גילוי ניגוד אינטרסים של היזמים, וידוא שהדיירים מבינים את ההסכם ועוד