גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הפספוס של סלאק והאיום הישראלי על אנבידיה: השבוע בהייטק

פריצת הסייבר לשירביט, ההחלטה החשובה של בורסת נאסד"ק, הסטארט-אפ שרוצה לשנות את המשלוחים בעולם הקמעונאות והתפקיד החדש של איל וולדמן ● השבוע שהיה בהייטק

מנהלי חברת סלאק, בתחילת המסחר במניית החברה, יוני 2019 / צילום: Reuters, Brendan McDermid
מנהלי חברת סלאק, בתחילת המסחר במניית החברה, יוני 2019 / צילום: Reuters, Brendan McDermid

ביום שלישי הקרוב נפרסם את רשימת הסטארט-אפים המבטיחים של גלובס, בפעם ה-15. הרשימה נבחרת באמצעות סקר משקיעי ההון סיכון המובילים בארץ, והשנה השתתפו בו 120 משקיעים מ-65 גופי השקעה. אני מבטיח לכם שיש למה לצפות.

לרגל הכרזת הרשימה אנחנו עושים כנס וירטואלי והאמת שיש לו"ז מאוד מעניין: מיכה קאופמן, מנכ"ל פייבר ואחד משני מייסדיה, יתראיין על השנה המטורפת שעברה החברה. פייבר הונפקה לפני שנה וחצי לפי שווי של 650 מיליון דולר וכעת נסחרת לפי שווי של יותר מ-7 מיליארד דולר.

מפגש משפחתי שעוסק באתיקה ובינה מלאכותית: פרופ' שי שלו שוורץ, סמנכ"ל הטכנולוגיות של מובילאיי, ישוחח עם אחותו, ד"ר תהילה אלטשולר שוורץ מהמכון הישראלי לדמוקרטיה. אלטשולר שוורץ חוקרת את התחום הזה, ואילו שלו שוורץ מתעסק בו ביומיום, במסגרת פיתוח הרכב האוטונומי. פאנל נוסף יעסוק בתעשיית ההייטק בעקבות הקורונה - האם האופטימיות לא מוגזמת? בפאנל ישתתפו יודפת הראל-בוכריס מקרן בלאמברג; אביבית מנה קליל, מנכ"לית משותפת של בית ההשקעות אופנהיימר; וזיו גפני, ראש תחום אסטרטגיה דיגיטלית ופינטק בג'יי.פי מורגן. שווה צפייה.

 הכנס ישודר באתר גלובס ובעמוד הפייסבוק של העיתון. אין צורך להירשם.

הכשלון של סלאק במאני טיים

חברת סיילספורס הודיעה השבוע כי היא רוכשת את חברת סלאק תמורת 27.7 מיליארד דולר. העסקה במזומן (60% מהסכום) ובמניות, כך שסכום העסקה המדויק משתנה בהתאם למחיר מניית סיילספורס. יש הרבה שאלות סביב העסקה הזאת - האם המחיר גבוה מדי; איך סלאק מצאה את עצמה בעסקה כזאת; האם זאת תוצאה של כישלון בתקופת הקורונה או קשור לתחרות עם מיקרוסופט; האם התחרות עם מיקרוסופט בכלל השפיעה כל כך הרבה?

המנכ"ל של סלאק סטיוארט באטרפילד ערער השבוע בראיון לאתר "The Information" על התפיסה כי מיקרוסופט פגעה בסלאק. "לפעמים זה נראה כמו משהו שאנשים היו רוצים להאמין בו. זה לא מבוסס על ראיות אמפיריות - אנשים חושבים כך מכיוון שמיקרוסופט חברה גדולה יותר, ויש לה ערוצים ענק (לשיווק - ע"ז), ולכן הם בהכרח ינצחו, למרות שאנחנו מנצחים".

לא ברור איך הדברים הללו מתחברים לכך שסלאק בעצמה פנתה לרשות התחרות האירופית ואמרה כי מיקרוסופט קושרת בין Teams לאופיס365 באופן שפוגע בתחרות. באטרפילד עצמו אמר בעבר כי מיקרוסופט פועלת לפגוע בסלאק. עוד הוא אמר בראיון השבוע כי סלאק יותר פופולרית בקרב חברות צעירות. לדבריו, 90% מהחברות שביצעו הנפקה השנה משתמשות בסלאק.

לא מן הנמנע כי באטרפילד מנהל פה מלחמה על הנרטיב. הרבה לא הסכימו איתי השבוע, אבל אני חושב שסלאק נכשלה במאני טיים. נכון, אי אפשר להסתכל על חברה שנמכרה בכ-28 מיליארד דולר ככישלון, והחברה הניבה תשואה פנטסטית ללא מעט משקיעים. ועדיין, האתגר הכי גדול של ארגונים בקורונה הוא תקשורת בין העובדים שנמצאים רחוק אחד מהשני וזאת הייתה ההזדמנות של סלאק לפרוח. בפועל, היא מסיימת את השנה עם צמיחה של פחות מ-40%, אחוזים בודדים יותר מהתחזית שפרסמה באמצע מרץ.

בחודש יוני, אחרי הדוחות הראשונים של סלאק בעיצומה של המגפה, כתבתי פה כך: "אם חברת סלאק, שפיתחה שירות מסרים פנים-ארגוני, הייתה היום חברה פרטית, היינו מקבלים בוודאי הודעות לעיתונות שמספרות על האופן שבו החברה נהנית מהמשבר, איך המעבר לעבודה מרחוק הגדיל את היקף השימוש בה, ומה גרם למנהליה להבין לפני כולם איך תיראה העבודה בארגון בשנים הקרובות. בתור חברה פרטית, לא הייתה לנו את היכולת לבדוק. אולי החברה גם הייתה מצליחה לגייס סבב בזק לפני שהתוצאות האמיתיות התבררו".

הדברים האלו עדיין נכונים בעיניי, ובעיקר הם מספקים תזכורת על כך ששוק חזק ורעיון טוב הם לא בהכרח מספיקים, צריך שתהיה גם יכולת ביצוע מעולה, תמחור נכון, יתרונות תחרותיים ועוד ועוד.

כך או כך, סלאק הגיעה למצב שהיא כבר לא חברה עצמאית. חברות ציבוריות שמחות הרבה פעמים על רכישתן, מכיוון שבדרך כלל מדובר בפרמיה נדיבה על מחיר השוק שלהן, אולם זה תלוי בהקשר. למשל, אם חברות חוות תקופה פחות טובה ומחיר המניה לא משקף בעיני המנהלים שלה את שווי השוק האמיתי שצריך להיות, אז עסקה כזאת יכולה לאכזב אותם (בפרמיה מסוימת חייבים להביא את אישור העסקה לדירקטוריון, שצריך לקבל את ההחלטה הכי טוב לדעתו לבעלי המניות, באותה נקודת זמן).

סיילספורס שילמה 50% יותר ממחיר השוק (לפני הדיווח הראשון על העסקה ב"וול סטריט ג'ורנל", כמה ימים לפני ההודעה הרשמית), אך המחיר הזה נתון לשינויים מכיוון שחלק מהסכום הוא במניות. סביר להניח כי אם סלאק הייתה עולה השנה בשיעורים חדים (ולא קצת פחות ממדד נאסד"ק), סיילספורס הייתה צריכה לחשוב פעמיים האם לבצע רכישה כזאת, פשוט כי סלאק הייתה יקרה יותר. אם כך, העובדה כי סלאק לא סיימה את תקופת הקורונה חברה חזקה יותר, אלא מצאה את עצמה כחלק מחברה אחרת היא כישלון (לדעתי). לצד זאת, יש לסלאק הזדמנות גדולה להחליף את המייל הארגוני, אם לא כחברה עצמאית, אז לפחות כחברה גדולה ומשמעותית. לפרשנות המלאה.

פריצת הסייבר לשירביט: אירוע מתגלגל

פריצת הסייבר לשירביט כיכבה השבוע בכותרת. שירביט היא חברת ביטוח קטנה יחסית, שמבטחת גם את עובדי המדינה, ובפריצה דלפו מסמכים עם פרטים אישיים. הפורצים החלו לפרסם מסמכים ודרשו מהחברה כופר של מיליון דולר בתמורת להפסקת הפרסום. אתמול בבוקר הודיע מנכ"ל שירביט כי החברה החליטה לסרב לדרישה. האמת שלא עקבתי באדיקות אחרי הפרשה (אני קבור מתחת להררי פרויקט הסטארט-אפים המבטיחים) אבל אורי ברקוביץ' עשה זאת היטב:

● הדילמה הבלתי אפשרית של מנכ"ל שירביט: לשלם או לא לשלם את הכופר?
● פרשנות |המתקפה על שירביט: חלק ממגפה עולמית, וזו רק ההתחלה
● פרשנות | מתקפת הסייבר על חברת הביטוח שירביט - אירוע טרור
● 
צוות המשא ומתן של שירביט להאקרים: "אחי, תהיה מענטש"
● "שירביט, זה הסוף": ההאקרים ממשיכים להדליף מסמכים מחברת הביטוח

עוד דברים מעניינים מהשבועיים האחרונים:

● לפני שנה אמר מנכ"ל גולדמן זאקס כי הבנק לא יקח חברה להנפקה אם לא יהיו נשים בדירקטוריון שלהן. הרבה הטילו ספק שכך אכן יהיה. אולם השבוע הודיעה בורסת נאסד"ק כי היא תדרוש גיוון בדירקטוריונים (למשל, דירקטוריון יהיה חייב לכלול לפחות אשה אחת). מנכ"לית נאסד"ק התראיינה ל"וול סטריט ג'ורנל" בנושא. בישראל כבר קיימת חקיקה דומה לגבי חברות ציבוריות, לכן המצב סביר (אך לא מתרומם מעבר לכך). תזכורת לשתי כתבות שפרסמנו בינואר - המצב העגום בחדי הקרן ומה קורה בחברות ההייטק הציבוריות?

● "איך ישראל איבדה את מעמדה בעולם המדע? ב-2030 יקימו על כך ועדת בדיקה". ראיון של אורי ברקוביץ' עם פרופ' פרץ לביא, היו"ר הטרי של המועצה הלאומית למו"פ והנשיא לשעבר של הטכניון. לביא מתריע כי מדינות האזור מדביקות את הפער מול ישראל, ומזהיר שהתדמית של ה"סטארט-אפ ניישן" מסתירה מאחוריה שורה של בעיות.

● שבב ה-AI שפיתח הסטארט-אפ הישראלי הבאנה, שאינטל רכשה תמורת 2 מיליארד דולר, יוצע לשימוש בענן הגדול בעולם - AWS של אמזון. עד כמה המהלך של אינטל והבאנה מהווה איום ישיר על אנבידיה, ששולטת בלמעלה מ-90% מהשוק והאם האיום האמיתי על השתיים צפוי להגיע דווקא מאמזון עצמה? פרשנות של אורי ברקוביץ'.

● לא בדיוק הייטק, אבל כן קשור לניהול. יותר ויותר מנהלים בכירים משתמשים בחומרים משני תודעה ככלי לשיפור כישורי הניהול שלהם. "יש פתיחות לדבר על זה, כבר יש גוורדיה שלמה של מטפלים שעוסקת בזה. זה עידן הפסיכדליה". כתבה מעניינת של מגזין G

● מייסדי פבריק הגיעו מרקע טכנולוגי, אך החליטו לקפוץ ראש אל תוך עולם נדל"ני ומסורתי כדי לבנות רשתות אספקה לקמעונאיות, בין השאר בעזרת מחסנים מבוססי רובוטיקה. הקורונה הקפיצה את הביקוש, אך המנכ"ל אלרם גורן אומר בראיון לגלובס: "אם לא נקים מאות מתקנים בתוך 3-4 שנים, לא נהיה רלוונטיים", וגם: "ההשוואה ל-WeWork לגיטימית, אבל לנו יש מרכיב טכנולוגי מאוד חזק".

● מבקר המדינה מצא שקידום הערים החכמות לוקה בחסר, והדירוגים הבינלאומיים לא מחמיאים לנו. גם פרופ' אייל יניב, המתמחה בנושא, מתריע: "הממשל בארץ יורה בלי תוכנית מסודרת וחשיבה אסטרטגית". האם האקסלרטורים העירוניים יצליחו לגשר על הפער בין הסטארט-אפ ניישן לרשויות המקומיות? כתבה של אופיר דור.

● לפני 14 שנה הקים רון יקותיאל עם כמה שותפים את קלטורה, חברה שמפתחת פתרונות וידיאו לארגונים. בראיון לגלובס הוא מדבר על המהפכה שרק החלה ("חשבתי שאנשים יהיו יותר גמישים"), על התוכניות האסטרטגיות של החברה ("כל האופציות על השולחן") וגם על החברה שנהנתה יותר מכולן מהקורונה: "זום ייצרה סוס מהיר יותר, אנחנו מנסים לייצר חללית".

● חברת הסייבר של קרמר, קייטו נטוורקס, הפכה באחרונה ליוניקורן: "זיהינו קודם את מה שהחברות הגדולות מנסות להיכנס אליו בחצי השנה האחרונה". בראיון להדס מגן הוא מסביר למה הקים את המטה בארץ, איך הוא יודע באיזה סטארט־אפ להשקיע ומה צריך להשתנות כדי שכולם יוכלו להשתלב בענף.

● הדור החמישי בצה"ל, הניסיון של מוטורולה סולושנס להשפיע על ההליך והאלוף במיל' שמסייע לה. כתבה של גדי פרץ.

● כך יתנהל המשפט של אליזבת הולמס, היזמת שרימתה את העולם.

● כמה שעות ביום אפשר להיות בזום? קבלו את הקאמבק המפתיע של הקורונה: שיחות הטלפון. כתבה של "וול סטריט ג'ורנל".

● דוח חדש משרטט ארבעה תרחישים אפשריים לחיים עם המסכים, ומכולם עולה סוגיה מהותית נוספת: מי יחזיק במידע שלנו, אנחנו או חברות הטכנולוגיה. כתבה של פולי טובמן.

● "בשבוע שבו נסגרו השמיים והעולם הפכנו ליוניקורן: עברנו מהיי למשבר". עמנואל בן זקן, מנכ"ל צ'קמרקס, על האקזיט ועסקת הענק שבוצעה בימי קורונה ועל האתגרים הניהוליים של התקופה הנוכחית.

● הסכסוך בין מייסדי מיזם הבלוקצ'יין Zen הגיע לבית המשפט בתל אביב. רועי קצירי עם הפרטים.

● ההשקעות בזמן הקורונה מעידות: שוק חברות ה-API נמצא בנסיקה. טור של דב מורן.

● 45 שנה אחרי שייסד את אפל עם סטיב ג'ובס, סטיב ווזניאק משיק חברה חדשה.

● גוגל, פייסבוק ואמזון מרוויחות משינויים בשוק הפרסום בעקבות הקורונה. מנגד, גוגל ופייסבוק יפצו בעשרות מיליוני אירו כלי תקשורת בצרפת ובבריטניה מדי שנה.

● תביעת הגבלים עסקיים נגד פייסבוק עשויה להיות מוגשת בארה"ב כבר בשבוע הבא.

●"טסלה הסינית" חוברת למיזם המוניות האוטונומי של מובילאיי.

● להתראות ליברה, שלום דיאם: למטבע הדיגיטלי של פייסבוק יש שם חדש.

מה בתעשייה

מינויים ותזוזות
איל וולדמן מצטרף לדירקטוריון הסטארט-אפ פליופס, שמפתחת טכנולוגיה שמטרתה להפוך דאטה סנטרים למהירים ויעילים יותר.
● עופר בן נון, מנכ"ל ארגוס ואחד ממייסדיה, הודיע על עזיבתו את החברה, שלוש שנים לאחר שנמכרה לחברת קונטיננטל.

קרנות
● 
קרן אנטרה קפיטל (Entrée Capital Ventures) הודיעה על השלמת גיוס קרן חדשה בהיקף של 125 מיליון דולר. הקרן תתמקד בסטארט-אפים שהוקמו על ידי ישראליים ונמצאים בשלבי צמיחה מוקדמים, סבבי גיוס B ו-C.
● קרן Olive Tree Ventures השלימה גיוס קרן בהיקף של 170 מיליון דולר. הקרן מתמקדת בתחום הבריאות הדיגיטלית.

גיוס אג"ח להמרה
חברת התוכנה לייבפרסון מצטרפת לטרנד, ומנפיקה איגרות חוב להמרה בריבית אפסית. החברה, ספקית פתרונות SaaS (תוכנה כשירות) לארגונים לצרכי ניהול שירות לקוחות באמצעים דיגיטליים, הודיעה על גיוס של 450 מיליון דולר בהנפקת אג"ח להמרה נושאות ריבית של 0%, והגיוס עשוי לגדול ב-67.5 מיליון דולר נוספים במקרה שהמשתתפים בו יבחרו לממש אופציה לרכישת אג"ח נוספות. האג"ח מיועדות לפירעון בדצמבר 2026, ומחיר ההמרה שלהן נקבע על כ-75.2 דולר - כלומר פרמיה של כ-42% על מחיר המניה בנאסד"ק. לידיעה המלאה.

גיוסי הון
● 
קרן ההון סיכון אינסייט פרטנרס האמריקאית הובילה השקעה של 138 מיליון דולר בחברת ביזאבו (Bizzabo), ושווי החברה קפץ פי ארבעה בתוך שנה וחצי - למרות הפסקת הכנסים הפיזיים. מעל מחצית מהסכום שימש לרכישת מניות מבעלי מניות קיימים (סקנדרי), כולל עובדים ומייסדי החברה. ביזאבו הוקמה ב-2012 על ידי ערן בן-שושן, אלון אלרואי ובועז כץ. בסבב השתתפו גם Viola Growth, נקסט47 ו-OurCrowd. לידיעה המלאה.

● חברת Versatile, שפיתחה חיישנים שמותקנים על מנופים באתרי בנייה ותוכנה נלווית, גייסה 20 מיליון דולר (בסך הכל גייסה עד כה 28.5 מיליון דולר). החברה הוקמה ב-2016 על ידי מירב ורן אורן, ברק כהן ודני הרמן. את סבב הגיוס הובילה קרן אינסייט והשתתפו בו גם אנטרה קפיטל, Robert Bosch Venture Capital, חברת הנדל"ן תדהר ועוד.

עוד כתבות

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: רס"ל במיל' סאלם אלכרישאת נפל בצפון הרצועה

אלכרישאת, גשש בן 42 מאבו רובייעה, נפל בקרב בעזה ● דובר צה"ל לעזתים שבבית לאהייא: "עזבו את האזור מיד" ● צה"ל תקף בדרום לבנון; רקטות שוגרו למרחב מרגליות שבאצבע הגליל ● שני בכירי חיזבאללה חוסלו בדרום לבנון בתגובה על הפלת הכטב"ם הישראלי אתמול ● לפחות שתי מטרות יורטו בשמי נהריה ● כל העדכונים

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק קפץ ב-1.5% ● אירופה ננעלה במגמה חיובית ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● מחירי הנפט עלו ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בארה"ב ירד והוביל לירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות

אילוסטרציה: shutterstock

עזבה את הדירה לפני תום מועד השכירות. האם המשכיר יכול לפדות את צ'ק הביטחון?

השוכרת טענה כי הדירה אינה ראויה למגורים עקב חוסר בידוד ורטיבות, ולכן היא יכולה לעזוב את הדירה ללא התראה מוקדמת ● המשכיר ניסה לפדות את צ'ק העירבון הפתוח על מלוא שכר הדירה לתקופת החוזה ● מה קבע בית המשפט?

טסלה מודל S ''פלייד'' / צילום: יח''צ

טסלה פספסה את התחזיות ורשמה את הירידה החדה ביותר בהכנסות מאז 2012

למרות שפספסה את התחזיות המוקדמות בשורת הרווח וההכנסות, מניית טסלה מזנקת במסחר המאוחר ● האנליסטים בוול סטריט חזו כי החברה תציג ירידה בהכנסות ברבעון הנוכחי לאחר שורה של חדשות רעות

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

ימי הזוהר מאחוריה? הקרן של משקיע העל דועכת

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-680 מיליון דולר, ואף עשוי להגיע ליותר מכך ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לישראל

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בנימוק כי הבורר סבור שהוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות עם יו"ר לשכת עורכי הדין לשעבר אפי נוה - מהן עולה חדש ליחסי תן וקח בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה