גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הנפקה מאסיבית בדרך לבורסה: חברת מדפסות התלת-ממד מכוונת לשווי 200 מיליון דולר

הטכנולוגיה של MASSIVit3D מבוססת על ג'ל צמיגי והיא חלוצה בתחום פתרונות הדפסת תלת-ממד בתחומי הנדסה, בידור, עיצוב וארכיטקטורה ● בעלי המניות בחברה שמוביל גרשון מילר כוללים את צורי דבוש, צבי נטע והמתחרה סטרטסיס

הדפסות תלת־ממד של מאסיבית / צילום: אתר החברה
הדפסות תלת־ממד של מאסיבית / צילום: אתר החברה

אל גל הנפקות הטכנולוגיה בשוק ההון המקומי צפויה להצטרף בקרוב גם חברת מדפסות התלת-ממד MASSIVit3D באמצעות הנפקת מניות ראשונית (IPO) - כך נודע לגלובס. מאסיבית מגיעה לבורסת תל אביב כחלק מפריחת תחום הדפסות התלת-ממד והפופולריות הגואה של חברות הטכנולוגיה החדשות המצטרפות לבורסה.

ככל הידוע, מאסיבית נערכת בימים אלה לקראת הנפקה, שבמסגרתה היא מעוניינת לגייס כ-50 מיליון דולר, במהלך המתוכנן להתבצע לפי שווי חברה שינוע סביב 200 מיליון דולר "לפני הכסף" (כ-640 מיליון שקל).

עד היום מאסיבית גייסה, ככל הידוע, כמה עשרות מיליוני דולרים בכמה סבבים, ועם המשקיעים בה נמנים שמות מוכרים במגזר העסקי, כמו צבי נטע, בעלי קבוצת מכשירי תנועה - יבואנית מכוניות סוזוקי; צורי דבוש, בעל השליטה ויו"ר חברת קליל - יצרנית מוצרי האלומיניום לענף הבנייה ; וכן המתחרה סטרטסיס (Stratasys). את הנפקתה של מאסיבית בבורסה מובילה חברת החיתום של פועלים אי.בי.אי.

מאסיבית היא חלוצה בתחום פתרונות הדפסת תלת-ממד עבור תחומי פעילות רבים, ובהם הנדסה (בין השאר, תעשיית הרכב), תקשורת ויזואלית, בידור, חינוך, עיצוב (תעשיית האופנה), ארכיטקטורה ועוד. הטכנולוגיה של מאסיבית מבוססת על ג'ל צמיגי (Gel Dispensing Printing), המאפשר לחברה לספק פתרונות יעילים מבחינת עלויות, בייצור מודלים וחלקים שונים בגודל הנדרש.

למייסד היו אקזיטים מרשימים בעבר

המפעל של מאסיבית ממוקם בלוד, ומעסיק כמה עשרות עובדים, מרביתם מהנדסים, וככל הידוע, אחד היתרונות במוצרי החברה הוא במהירות ההדפסה שלהם. על פי ההערכות, עד היום מאסיבית מכרה ממוצריה בהיקף מצטבר של כמה עשרות מיליוני דולרים.

פעילותה של מאסיבית בענף מתרכזת ב-Additive Manufacturing, הנחשב לתחום "חם" בתעשיית הדפסות התלת-ממד מבחינת הביקושים בשוק, ובמסגרתו החברה מתרכזת בהדפסות מוצרים לייצור המוני, ולא כאב-טיפוס.

המייסד של מאסיבית, שהקים אותה ב-2013, הוא גרשון מילר, לצד שותפיו משה אוזן ואיגור יעקובוב. מילר הוא מוותיקי ענף הדפסות התלת-ממד בישראל, שרשם בעבר כמה אקזיטים מרשימים, עם מכירת ומיזוג פעילויות בתחום לחברות ענקיות.

מילר נמנה, בין השאר, עם מייסדי חברת עידנית, שנהפכה לפעילות מרכזית של חברת סאיטקס ויז'ן (גלגול קודם של HP), לאחר שנרכשה על ידה, וכן היה בין מייסדי חברת אובג'ט, שמוזגה לפני פחות מעשור עם המתחרה הגדולה שלה, סטרטסיס.

מניות ההייטק נהפכו לסחורה חמה בבורסה

מאסיבית מתכננת להגיע לבורסה בתיזמון טוב מבחינתה, בתקופה שבה מניות ענף הטכנולוגיה נהפכו לסחורה "חמה", וביקושים גבוהים מאפיינים את מרבית ההנפקות הראשוניות של חברות הענף.

הנפקות חברות הטכנולוגיה בבורסת תל אביב היו הסמן הימני של גל גיוסי ההון הראשוני האינטנסיבי שאפיין את השוק המקומי בסיכומה של 2020, בעיקר במחצית השנייה של השנה, עם תחילת ההתאוששות מקריסת השווקים במהלך הרבעון הראשון של השנה שעברה.

במספרים, מנתוני הבורסה לסיכומה של 2020 עולה כי 18 מתוך 26 חברות חדשות (כ-70%) שהצטרפו למסחר באמצעות גיוס הון ראשוני, היו חברות טכנולוגיה על ענפיו השונים. מדובר במספר שיא של הנפקות ראשוניות, שלא נרשם מאז 2007, בסיכומה של שנה שהייתה חריגה ויוצאת דופן בכל מובן, בשל משבר הקורונה.

שטף הנפקות חברות הטכנולוגיה הנרשם בבורסה בחודשים האחרונים נתמך במצב השוק האמריקאי, שם מדד הנאסד"ק שבר שיאים בזכות צמיחת פעילות חברות הטכנולוגיה שבלטה במהלך משבר הקורונה, ואיפשרה שלל הנפקות בשוויי עתק של מיליארדים רבים של דולרים.

כנגזרת של המתרחש בארה"ב, גם החברות המקומיות הנסחרות בענף נהנו משנה מוצלחת, שבאה לידי ביטוי בתשואות חיוביות מרשימות של 30%-35% שרשמו מדדי ההייטק בתל אביב בסיכומה של 2020, ואשר הובילו אותם לרמות שיא.

בין המנפיקות החדשות שמשתייכות לתחום הטכנולוגיה נכללות מספר חברות שהגיעו לבורסה עוד לפני שהן מציגות הכנסות כלשהן, או הכנסות מינוריות בלבד.בין אלה חברות בתחומי פעילות הקשורים לתחום הלוהט של אנרגיה ירוקה - דוגמת אקופיה ובלייד ריינג'ר, המפתחות רובוטים לניקוי מתקנים סולאריים, ומתחומים נוספים, בהם פיתוח מערכות דיגיטליות (הייקון), מנועים ומערכות לאספקת חשמל (אקווריוס, ג'נסל), פוד-טק ואגרו-טק (מילניום, סמארט-אגרו, סבורים, מיכשור רפואי (יומן אקסטנשנס) ועוד. 

חברת מאסיבית

תחום פעילות: פתרונות הדפסת תלת-ממד

שנת הקמה: 2013

מייסדים: גרשון מילר, משה אוזן ואיגור יעקובוב

בין המשקיעים בחברה: צבי נטע, צורי דבוש, סטרטסיס (Stratasys)

היקף גיוס מבוקש (הערכות): 50 מיליון דולר

 

מהפכת הדפוס כחול לבן

ישראל כבר מעצמה עולמית ותיקה בתחום הדפוס

ישראל נחשבת למעצמה בתעשיית הדפוס כבר מסוף שנות ה-90. חברות מתעשייה זו ייצרו אקזיטים מלהיבים, ואחרות צומחות כחברות עצמאיות. בעבר החברות הבולטות היו סאיטקס ואינדיגו, שהקים בני לנדא, שהייתה מחלוצות הדפוס הדיגיטלי בעולם ונמכרה ל-HP ב-2002.

לנדא מוביל כיום את חברת לנדא דיגיטל פרינטינג, שהיא רק חלק מהאקוסיסטם של התעשייה בישראל. חברה אחרת מתחום הדפוס הדיגיטלי היא קורנית דיגיטל, שמייצרת מערכות ודיו להדפסה על טקסטיל ונסחרת בנאסד"ק בשווי 4.3 מיליארד דולר.

כצפוי, גם מקומה של תעשיית הדפסות התלת-ממד הישראלית לא נפקד. אחת החברות הגדולות בתחום בעולם היא סטרטסיס, שנוצרה ממיזוג שבוצע ב-2012 בין סטרטסיס מארה"ב ואובג'ט מישראל. סטרטסיס מתמקדת בהדפסות תלת-ממד של פולימרים לעולם הייצור, והיא נסחרת בנאסד"ק בשווי של 1.8 מיליארד דולר. באחרונה אמר מנכ"ל החברה, יואב זייף, בראיון לגלובס כי "עולם הדפסות התלת-ממד סופר-צומח. כמה תעשיות בעולם צומחות 25%? לא הרבה". הוא הוסיף כי רק שוק המערכות להדפסת תלת-ממד מוערך כיום ב-12 מיליארד דולר, וצפוי לצמוח משמעותית בשנים הבאות.

"סטרטסיס נמצאת בחזית במעבר מפיתוח וייצור מוצרים בשיטות מסורתיות של אב-טיפוס וקו מוצרים שלם, למצב שבו אנחנו אומרים 'עזוב, כל מה שצריך זה מכונה וקובץ, ויש לך מפעל'. זה דרמה, לשנות את הסטטוס קוו", אמר זייף.

חברה אחרת מתחום הדפסות התלת-ממד היא ננו דיימנשן, שמתמקדת בהדפסת רכיבים אלקטרוניים. החברה נסחרת בנאסד"ק בשווי שאינו רחוק משוויה של סטרטסיס, כ-1.4 מיליארד דולר, אף שהכנסותיה נמוכות בהרבה. ננו דיימנשן גייסה בחודשים האחרונים סכומי עתק המסתכמים לכמיליארד דולר בהנפקות משניות בנאסד"ק, ולפי הערכות, היא עשויה לבצע רכישה בתחום.

החברה האמריקאית 3D Systems היא אחת החברות הבולטות בתעשיית הדפסות התלת-ממד, והיא רכשה לפני כמה שנים שתי חברות מקומיות: סימטרון, שפיתחה תוכנות לעיצוב מוצרים, תמורת 97 מיליון דולר; וסימביוניקס, שפיתחה מערכות סימולציה לניתוחים וטיפולים רפואיים, ב-120 מיליון דולר.

עוד כתבות

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

רונן בר, ראש השב''כ / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

המו"מ לעסקת חטופים: משלחת מצרית תגיע לישראל מחר

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

וול סטריט / צילום: Shutterstock

ירידות חדות בוול סטריט; מטא מתרסקת ומאבדת קרוב ל-200 מיליארד דולר משוויה

נאסד"ק יורד בכ-2% ● ירידה חדה בצמיחה בארה"ב, מזרחי טפחות: "הנתון לא מביא לשינוי בציפיות להורדת ריבית" ● ישראליות: מובילאיי וצ'ק פוינט יורדות בעקבת הדוחות ● המניה המועדפת על ביל אקמן מזנקת לאחר הדוחות ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון ● מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו מגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי