גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הכירו את הטרנד החדש שמשתלט על וול סטריט: SPACs

חברות "צ'ק פתוח" מחפשות להתמזג עם הסטארט-אפים החמים באמריקה ● הטרנד כולל מגוון תחומים וכמה דמויות מוכרות היטב, לא רק מעולם העסקים ● האם הפלישה הזו היא סימן לאופוריה בשוק, שלא תוכל להימשך לעד?

ריצ'רד ברנסון בעלי קבוצת וירג'ין וחברת וירג'ין גלקטיק / צילום: Reuters, Brendan Mcdermid
ריצ'רד ברנסון בעלי קבוצת וירג'ין וחברת וירג'ין גלקטיק / צילום: Reuters, Brendan Mcdermid

הדבר החם הבא בתחום הפיננסים הוא מילה בת ארבע אותיות. לכוכב ה-NBA לשעבר שאקיל אוניל יש כזה, גם לדובר בית הנבחרים האמריקאי לשעבר פול ריאן, וגם לוויליאם אקמן, המיליארדר בעל קרנות הגידור - לכולם יש מה שנקרא SPAC.

פול ריאן לשעבר יו"ר בית הנבחרים של ארה"ב / צילום: Reuters, TYRONE SIU

חברות SPAC (קיצור של Special Purpose Acquisition Company) נהפכו יותר ויותר מקור לכספים לחברות פרטיות המבקשות להיסחר בבורסה. כך למשל, חברת חקר החלל של ריצ'רד ברנסון, Virgin Galactic Holdings, נהפכה לציבורית בעזרת SPAC ב-2019, וחברת הימורי הספורט DraftKings עשתה כך שנה אחר כך. כמעט 300 SPACs כאלה מבקשות כיום לסגור עסקאות, ויש להן מזומנים בסכום כולל של קרוב ל-90 מיליארד דולר. ועוד ועוד מהן נולדות בקצב מסחרר - עד כה השנה כחמש SPAC חדשות הוכרזו בכל יום עסקים.

"אם אין לך SPAC משלך, אתה לא בתמונה", אמר פיטר אטווטר, מייסד חברת המחקר הפיננסי Insyghts.

SPAC הן למעשה חבילות מזומנים גדולות הרשומות בבורסה, ומטרתן למצוא חברה פרטית לקנייה, ולהפוך אותה לציבורית במהירות. ישנם בוול סטריט מי שמכנים אותן "חברות צ'ק פתוח", מפני שהמשקיעים המגבים את ה-SPAC משקיעים את כספם חודשים לפני זיהוי מטרה לרכישה, וסומכים על מי שמנהלים את החברה שימצאו עסקה טובה.

ויליאם (ביל) אקמן משקיע, מיליארדר ומנהל קרנות גידור / צילום: Reuters, Mike Blake

האופוריה עשויה להיות חלק מבועה

העסקאות האלה מושכות עניין רב, כי הן מביאות למי שיצר אותן הרבה כסף, ומקילות על סטארט-אפים בתעשיות הלוהטות, כמו מכוניות חשמליות, ליהנות מהעליות בבורסה ולהציע למשקיעים נתיב חדש למניה חמה. כש-SPAC רוכשת חברה, היא מתמזגת איתה במעין תהליך הנפקה ראשונית מזורז - מה שנקרא "מיזוג הפוך" - תוך שהיא עוקפת את הבחינה הקפדנית שלה נתונות חברות המונפקות בדרך השגרתית.

 

ואולם, אפילו כמה מהאנשים שהתעשרו מהזינוק בכמות חברות הבלנק-צ'ק מזהירים כי האופוריה עשויה להיות חלק מבועה, המעניקה לחברות צעירות הערכת-יתר. אם הבועה תתפוצץ, היא עשויה להותיר כמה מביני עניין כמרוויחים, אבל את המשקיעים שנכנסו מאוחר יותר - עם הפסדים גדולים.

שאקיל אוניל כוכב עבר של ה־NBA / צילום: Reuters

מנכ"ל קבוצת גולדמן זאקס, דייוויד סולומון, הזהיר בשיחת ועידה של החברה בשבוע שעבר כי היקף הפעילות התופח אינו בר-קיימא לאורך זמן. גולדמן הוא אחד הבנקים הגדולים המרוויחים מהפריחה ב-SPACs.

לעת עתה, נראה כי מתקפת ה-SPACs הולכת להימשך, וזה קורה במקביל לפריחה בהשקעות בסיכון גבוה בכל תחום, ממניות טכנולוגיה אמריקאיות ועד לביטקוין. חברות הצ'ק הפתוח משכו יותר מ-70% מכל הכסף שגויס בהנפקות ראשוניות החודש - עלייה לעומת גיוס של חצי מהכספים שגויסו בשנה שעברה וכ-20% בשנה שלפניה, כך לפי נתונים מחברת Dealogic הנכונים לסוף השבוע.

67 חברות ה-SPAC שנוצרו השנה כבר גרפו כמעט 20 מיליארד דולר ממשקיעים. זה הרבה יותר מכל הסכום שגויס לאורך שנת 2019, שקבע שיא עד השנה שעברה, אז גויסו 82 מיליארד דולר.

החברות מחפשות מטרות לרכישה

ביום בודד בשבוע שעבר הושקו שש חברות צ'ק פתוח כאלה: Queen’s Gambit Growth Capital, חברה המובלת בידי נשים בלבד, ששמה מקבל השראה ממהלך פותח בשחמט ומשמה של הסדרה הפופולרית בנטפליקס; Legato Merger, Gores Metropoulos II, Oyster Enterprises Acquisition, TZP Strategies Acquisition ו-FoxWayne Enterprises Acquisition. שמונה חברות נוספות הונפקו ביום שישי האחרון.

רבות מבין 287 ה-SPACs המחפשות כרגע מטרות לרכישה בוחנות עסקאות בתחומים לוהטים כמו טכנולוגיה או כלי רכב חשמליים, כך על פי נתונים מחברת המידע SPAC Research. חברות צ'ק פתוח לעתים קרובות מחפשות לסגור עסקאות עם חברות המוערכות, כולל החוב, בשווי גבוה פי חמישה מה-SPAC. המשמעות של זה היא שעסקאות בשווי כמה מאות מיליארדי דולרים צפויות להיסגר בחודשים הקרובים, לדברי אנליסטים - מה שיהפוך את ה-SPACs לכוח חזק בשווקים.

כאשר חברת SPAC מושקת, היא צריכה להתמזג עם חברת מטרה בתוך שנתיים, כך שהשפעות הגל הזה עוד יימשכו זמן מה.

"כשאתה שומע את כולם מדברים על SPACs, זה מציף את השאלה אם יש פה אלמנט של טירוף ספקולטיבי", אמר רוי בהרן, שותף מנהל בחברת Westchester Capital Management ומשקיע בחברות צ'ק פתוח.

מה"בריכות העיוורות" ועד לצ'ק הפתוח

למעשה, SPACs קיימות כבר עשורים. למה שקדם להן - תופעה שזכתה לכינוי "בריכות עיוורות" - נוצר מוניטין מפוקפק בוול סטריט בשנות ה-80, כי הן היו קשורות לתרמיות שנעשו בעזרת מניות "זבל".

חברת הרכישה המיוחדת הראשונה נוצרה ב-1993 על-יידי בנקאי ההשקעות דייוויד נוסבאום ועורך הדין דייוויד מילר. SPACs היו "חמות" לתקופות קצרות בשנות ה-90, ואז שוב בשנות ה-2000, אבל התרסקו כששאר השוק קרס, או כשהנפקות ראשוניות מסורתיות פרחו. חוקים ותקנות חדשים עזרו לשחזר את המוניטין שלהן. נוסף על כך, נעשו שינויים המקילים על משקיעים למשוך את כספם בחזרה לפני שעסקאות נסגרות.

המבנה הבסיסי נשאר כשהיה: SPAC טיפוסית מונפקת בבורסה בארה"ב לאחר שגייסה כסף ממשקיעים בהבטחה שתרכוש חברה. בשלב זה המטרה, לרוב סטארט-אפ, תופסת את מקומה של ה-SPAC בבורסה ומאפשרת למשקיעים ציבוריים לרכוש מניות. אם חברת צ'ק פתוח לא משלימה רכישה, המשקיעים מקבלים את כספם בחזרה.

מה שלא מוצא חן בעיני כולם הוא שה-SPACs, והמיזוגים שהן יוצרות, פועלים מאחורי דלתיים סגורות, והמחירים תלויים פחות בביקוש זמן אמת מצד המשקיעים. בהנפקה מסורתית, המחירים יכולים להשתנות עד הערב לפני שהמניות מתחילות להיסחר. חשש נוסף הוא שלחברות שמונפקות על-ידי SPAC מותר להתגאות בתחזיות הצמיחה שלהן במצגות מושקעות ביוטיוב, במקום לשבת בשקט כפי שהיו עושות בעת הנפקה מסורתית.

ג'יי קלייטון, לשעבר יושב ראש רשות ני"ע בארה"ב (SEC), אמר בשנה שעברה כי הרשות בוחנת איך מקימי חברות צ'ק פתוח נותנים גילוי על בעלותם ועד כמה הרווח שלהם קשור לרכישה. מי שהחליף את קלייטון כיו"ר ה-SEC, גארי גנסלר, מוכר כרגולטור מחמיר.

מאפשרות גמישות ומהירות בסגירת עסקאות

בינתיים מצביעים התומכים בחברות צ'ק פתוח על כך שגם הנפקות מסורתיות לעיתים מעניקות לחברות לא-רווחיות הערכות מופרזות, ומדגישים את הגמישות והמהירות שה-SPACs מאפשרות. פרק הזמן הממוצע שלוקח ל-SPAC למצוא עסקה למיזוג, ירד מ-17 חודשים ב-2018 לחמישה חודשים בלבד ב-2020, ורבות נזקקו אפילו לפחות מזה בתקופה האחרונה.

הסטארט-אפ Hims & Hers Health, העוסק בבריאות דיגיטלית, היה בדיונים עם חברת הצ'ק הפתוח Oaktree Acquisition Group במשך כארבעה חודשים, לפני שהצדדים סיכמו על עסקה בסכום של 1.6 מיליארד דולר באוקטובר האחרון.

העסקה נסגרה השבוע, לדברי מייסד שותף בחברה והמנכ"ל, אנדרו דודום. זאת, בהשוואה להנפקה ראשונית רגילה, שהוא מעריך כי הייתה לוקחת לו בין שנה לשנה וחצי. "ראיתי את היתרון בכך שצוות הניהול שלי היה מרוכז ללא הפוגה בפעילות, ולא בגיוס הון", אמר דודום. "הזמן הזה היה בעל ערך רב לחברה".

יוצרי חברות הצ'ק הפתוח האלה יכולים להיות מרוויחים גדולים הודות לצורה שבה רוב העסקאות בנויות. בהתחלה הן מקדישות סכום קטן לכיסוי ההוצאות, לפני שה-SPAC מונפקת, ואז לרוב רוכשים 20% מחברת המטרה בהנחה משמעותית, לאחר שה-SPAC מתמזג עם חברה אחרת. זה מאפשר להן לייצר החזרים גדולים פי כמה מההשקעה הראשונית.

זה מה שקרה לצ'מאת פאליהאפיטייה, בכיר לשעבר בפייסבוק והמשקיע, שיצר את ה-SPAC הראשון שלו ב-2017. הוא, והחברה שהקים כדי לגבות את חברת הצ'ק הפתוח, השקיעו 112 מיליון דולר על פי כלל ה-20% והשקעות נוספות, כך גילה הפרופסור למשפטים באוניברסיטת ניו יורק מייקל אולרוגה במחקר שערך באחרונה.

ב-2019 התמזגה ה-SPAC עם חברת Virgin Galactic והפכה אותה לציבורית. מניות וירג'ין זינקו, ונתנו לחברה, שהיו לה מכירות בהיקף של 238 אלף דולר בתשעת החודשים הראשונים של 2020, שווי שוק גבוה מ-8 מיליארד דולר.

זה אומר שאותן מניות וחוזים היו שווים כיום כ-920 מיליון דולר, אם כי דיווחים הראו שפאליהאפיטייה מכר באחרונה חלק מהמניות שלו, וכנראה הרוויח חלק מההחזרים מוקדם יותר. הוא סירב להגיב לכתבה.

יש כאלה שעושים את זה אפילו עם פחות כסף מראש. על-ידי כתיבת צ'קים קטנים יחסית, בסכום של פחות מ-10 מיליון דולר בממוצע, מייסדי SPACs יצרו החזרים ממוצעים בגובה יותר מפי שמונה מההשקעה, כך לפי כריסטי מארווין, מייסדת חברת המידע SPACInsider.com, שבחנה את הנתונים משנה שעברה.

מהמרים דוהרים לטרנד 

הבהלה התחילה במרץ 2020, כשמגפת הקורונה הכתה במלוא העוצמה בארה"ב ובשאר העולם, וגרמה חשש ששוק ההנפקות ייפגע לתקופה ממושכת. כמה חברות טכנולוגיה ומשקיעי הון סיכון ראו ב-SPACs דרך לגייס כסף בלי להיות נתונים לגחמות של שוק מניות שבבת אחת הפך להפכפך. "שוק ה-SPAC עבר מוול סטריט לעמק הסיליקון", אמר טיילר דיקסון, אחד המנהלים ביחידת הבנקים, שוקי ההון והייעוץ בבנק סיטיגרופ.

חברת DraftKings, חברת הימורים בספורט לא-רווחית שייצרה הכנסות של 292 מיליון דולר בתשעת החודשים הראשונים של 2020, התמזגה עם חברת צ'ק פתוח באפריל 2020. כיום היא מוערכת ב-42 מיליארד דולר, מה ששם אותה בשורה אחת עם חברות המייצרות רווחים, כמו יצרנית הרכב פורד או יצרנית הקוסמטיקה Walgreens Boots Alliance. רווחים אלה עודדו חברות אחרות לשקול SPACs, כפי שעשתה חברת Pershing Square Tontine Holdings של אקמן, שגייסה 4 מיליארד דולר בקיץ שעבר. זו ה-SPAC הגדולה ביותר אי פעם בהפרש ניכר.

סטארט-אפים של כלי רכב חשמליים ו-SPACs המנסים לרכוש אותם מושכים גם הם עניין רב, כשמשקיעים מבקשים לזהות מי תהיה הטסלה הבאה. חברות הרכב החשמלי QuantumScape Corp ו-Lordstown Motors Corp הן חלק מקבוצה גדולה יותר של חברות שנעשו שוות מיליארדים בן לילה.

בסך הכול, 26 חברות הקשורות לניידות וטכנולוגיה התמזגו עם SPACs בשנת 2020 והגיעו לאחרונה לשווי שוק כולל של יותר מ-100 מיליארד דולר, כך לפי נתונים מחברת PitchBook. לרבות מהן הכנסה מועטה או אפסית. מדד של החברות האלה רשם החזרים של קרוב ל-80% במחצית השנייה של השנה שעברה.

עסקה נוספת הקשורה לתחום הוכרזה ביום שישי בבוקר, כשחברת הצ'ק הפתוח Climate Change Crisis Real Impact I Acquisition התמזגה בחברת תחנות העגינה לרכבים חשמליים EVGo Services LLC בעסקה המעריכה את החברה בשווי של 2.6 מיליארד דולר. מניות ה-SPAC עלו ב-65%.

וורן פיקסמר, מנהל בכיר בבנק אוף אמריקה, אמר ש-SPACs הם כרגע גורם בכל שיחה לגבי הנפקות וגיוס הון. "לא ניתן להתעלם מהם", אמר.

הסדקים מתחילים להתגלות 

לא כל הסטארט-אפים המשתלבים ב-SPACs שומרים על רווחים בהתחלה. מניות חברת המשאיות החשמליות Nikola Corp וחברת שירותי הבריאות MultiPlan צנחו לאחר ששתי החברות היו מטרות למשקיעים שהימרו שמניותיהן ייפלו. מניית Nikola נסחרת כיום בכ-20 דולר, לאחר שבשיא נמכרה ב-80 דולר. לחברה עדיין שווי שוק של 8 מיליארד דולר כמעט אפילו אחרי שמייסד החברה התפטר, והיא לא הצליחה לעמוד ביעדים שקבעה לעצמה.

במשך תקופה קצרה בסתיו, שוק ה-SPAC החל לגלות סדקים. מחירים של כמה מניות SPAC החלו לרדת אל מתחת לכמות הכסף הממשית שה-SPAC החזיק לכל מניה - תופעה מוזרה בהתחשב בכך שלמשקיעים מותר לדרוש את כספם בחזרה אם העסקה שה-SPAC סוגרת לא מוצאת חן בעיניהם. כשהביקוש התייבש, בנקים אפילו ביקשו מיוצרי חברות הצ'ק הפתוח להתעכב לפני שהן נכנסות לשוק.

אבל זמן קצר לאחר הבחירות בנובמבר המניות חזרו לטפס, וכמה SPACs סגרו עסקאות מיזוג מוצלחות. בתוך הבהלה נחתמה שורה של הסכמים בין חברות צ'ק פתוח לחברות פרטיות. SPAC שהוקמה בידי המנהלת הבכירה לשעבר ב-Hearst Magazines, ג'ואנה קולס, בשיתוף ג'ון לדקי, הבעלים השולטים בקבוצת ההוקי New York Islanders, נזקקה לחמישה שבועות בלבד עד שחתמה על הסכם בגובה 1.6 מיליארד דולר להנפיק את חברת חיות המחמד BarkBox.

דוגמה נוספת הגיעה יותר מוקדם החודש, כש-SPAC נוסף שיצר פאליהאפיטאייה הציג עסקה בגובה 8.65 מיליארד דולר להנפקת חברת הטכנולוגיה הפיננסית Social Finance. מניות ה-SPAC כמעט הכפילו את שוויין מאז, והעסקה צפויה להיסגר בחודשים הקרובים.

ישנם מי שחוששים שהבהלה הנוכחית תיגמר רע. "אנשים יסתכלו על ריבוי חברות הצ'ק הפתוח האלה באופן דומה לצורה שבה הסתכלו על הרעיונות המופרכים ביותר שהושמעו בשיא בועת הדוט.קום", אמר אטווטר, מייסד Financial Insyghts.

עוד כתבות

אילוסטרציה: shutterstock

עזבה את הדירה לפני תום מועד השכירות. האם המשכיר יכול לפדות את צ'ק הביטחון?

השוכרת טענה כי הדירה אינה ראויה למגורים עקב חוסר בידוד ורטיבות, ולכן היא יכולה לעזוב את הדירה ללא התראה מוקדמת ● המשכיר ניסה לפדות את צ'ק העירבון הפתוח על מלוא שכר הדירה לתקופת החוזה ● מה קבע בית המשפט?

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-680 מיליון דולר, ואף עשוי להגיע ליותר מכך ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה״ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בנימוק כי הבורר סבור שהוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות עם יו"ר לשכת עורכי הדין לשעבר אפי נוה - מהן עולה חדש ליחסי תן וקח בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג'ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● עפ"י ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב, והלחימה תיארך כשישה שבועות

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

טסלה מודל S ''פלייד'' / צילום: יח''צ

טסלה פספסה את התחזיות ורשמה את הירידה החדה ביותר בהכנסות מאז 2012

למרות שפספסה את התחזיות המוקדמות בשורת הרווח וההכנסות, מניית טסלה מזנקת במסחר המאוחר ● האנליסטים בוול סטריט חזו כי החברה תציג ירידה בהכנסות ברבעון הנוכחי לאחר שורה של חדשות רעות

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק, טכנולוגיה והון סיכון במשרד עורכי הדין פישר (FBC) / צילום: יונתן בלום

עורך הדין שהכניס את התחום הלוהט לפירמות ענק בישראל

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק והון סיכון במשרד פישר, מלווה חברות קריפטו בעסקאות והנפקות ומסייע להן להכניס מטבעות דיגיטליים לבנקים ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס